До 5.3 млрд. лева нов дълг през 2016 г.

Пакетът от бюджетни закони за догодина ще бъде обсъден от ресорната комисия в парламента. Заседанието е планирано за 14.30 ч.

Обратно в новината

Коментари - До 5.3 млрд. лева нов дълг през 2016 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да си върнем държавата на народа,ако не искаме гръцкият вариант!!!

Тъпи и алчни некадърници. За икономика не са чували, само заеми теглят като за последно, глоби и данъци измислят и надуват и цоцат от партийните субсидии, които се увеличават всяка година, както и заплатите им за некадърност. То нямат срам и мяра, здраво са се вкопчили във властта.

Орешарски, връщай се!

НАРОДЕ ДОКОГА АПОСТОЛЕ КЪДЕ СИ

За да не ни правят Менда и Мента на улави, на първо време трябва да подкрепим подписката за референдума, с който ще се намалят партийните субсидии от 11 лв. на 1 лв. Февруари ще му мислим за другото! Генерал Пиночет идва!

Ние нямаме един читав военен, за тази работа. Те и военните ни едни! Не е за приказване.

"В текстовете за 2016 година се залага дефицит от 2%, което означава 1,8 милиарда лева. Новият дълг, който страната ни ще може да поеме през следващата година, е до 5,3 милиарда лева."

Тодор Живков за 45 г остави на 10 ноември 1989 г 9.5 милиарда дълг а капитализма за 25 г натрупа 50 милиарда дълг и иска още. Къде отиват тези пари. Тогава се виждаше че се строи, а сега какво правят с тези заемите.Крадат като за последно.

Мента и Менда - самата печеливша комбинация.. ама за #КОЙ...

ще вземат, ама , ако има луд да им ги даде ! никой не дава пари да ги раздаваш за весел живот на полицаи , военни и съдии!

И до кога ще заробвате това което е останало от България?

Докато "матриала" не хване сопите /АК/ - след това ще видиш колко хрисими и послушни ще станат "управляващите" ни - без значение от какъв цвят/политически/ и етнос са.

Няма да станат хрисими, а ще пратят ония Протестърите дето протестират за 20-то заплати!

Докато не се вдигнем и не застреляме цялата тая пасмина, която Червената армия тури на власт 1944-та!

ъхъ! щото ония преди 1945-та бяха много хубави! ето едно стихотворенийце, от Смирненски. Зимни вечери (откъс) И пак край смълчаните хижи вървя в бледосиня мъгла и вечната бедност и грижа ме гледат през мътни стъкла. Като че злорадствени песни напяват незнайни беди, и трепнат, угаснат и блеснат над затвора двете звезди. А спрели за миг до фенеря, чувалчета снели от гръб, стоят две деца и треперят и дреме в очите им скръб. И сякаш потрошена слюда, снежинки край тях се въртят; и в някаква смътна почуда децата с очи ги ловят. А бликат снежинки сребристи, прелитат, блестят кат кристал, проронват се бели и чисти и в локвите стават на кал.

Ще теглим заеми, за да издържаме раздутия апарат на МВР и МО, както и да купуваме BMW-та за по 100 000 лева на селски кметове?! Разбира се! Добре дошли в България! Така и така хората са по улиците от снощи, поне да протестират и срещу това ново безумие... И срещу безумията на МОН. Абе изобщо ОСТАВКА си трябва, ама да видим кога.

Спрете да теглите заеми, че ще ви е.а п...а м...а !!! Харчете толкова, колкото има. Не правете децата ни роби само за да сте добре днес. Всеки знае, че вашите деца живеят отдавна по чужбина, както и вие се измъквате един по един, като плъхове от потъващ кораб, но Господ забавя - но не забравя!

ах , че ги уплаши , разтрепераха се ...

Къде са Щерев, Пъстрата, Бегеец, >> и другите отявлени б.....и да ни обяснят защо ни е полезен този заем?

След някоя друга година простите говеда, дето реваха срещу стриктната политика на Дянков и искаха широко отворена кесия, ще им излезе през носа тая разпасаност. И децата им ще имат да връщат борчове, ама щом така искат, да си носят отговорността.

най-новият план на дянков -да фалира HEK и впоследствие да си я купят за 5 стотинки , специално той е за затвора !

VIPER

НЕК отдавна е фалирал и е на командно дишане от държавата 3,5 млрд дългове !! Аз съм против да продължава да се наливат пари там

ВЪН ТИКВЕТАТА от ВЛАСТТА иначе ще останем само ТЕРИТОРИЯ

Хайде да не се лъжем. Поредният заем ще се тегли, не за гранична полиция, МВР и прочие, а ... Внимание! за обгрижване на шейтаните ислямисти, скакалците и всякаква друга пасмина дошла от гъза на географията. Та, хайде да не се лъжем!

тази МЕНТА е просто слугиня на ВОЖДА бай Тошо бил лош а колко милиарда трябва да изкраднат тези американски лакеи ако немахнем ГРОБ всички ще отидем в гроба

Как угоднически, продажните ни медии, използват думичката "ДО"!!!!!

От статията разбирайте: ГЕРБ ЩЕ ИЗХАРЧАТ ОЩЕ 5.3 млрд нови заеми!

Обаче темата Сидеров пак стана актуална. Това естествено е съвпадение. Кога ще е следващия път?

Отвличане на вниманието на Овцете , докато вълците ГЕРБ са ги захапали за гушата и ги убиват !

всичко живо и здраво пред парламента, докато не си подадат оставките всички угоени крадци-некадърници !! ако сме 200-300 хиляди истински българи , BG ще има поне един шанс да оцелее! за да победим трябва да се обеденим срещу тези , които ни заробват нас и децата ни !!! от днес или утре ???

Ай да ни е честито! Стабилното ни правителство! СЪБУДЕТЕ СЕ БЕ ИДИОТИ!!! Тия ни водят към пропастта - няма да можем да се оправим с десетки години след тия крадци и лъжци !!!

Уви, няма... Да се спинка е сладко. Пък и все още в България е достатъчно да викаш "Комунистите са виновни." за да можеш безпрепятствено да правиш каквото си искаш.

16+5,3 нов дълг капка в морето по важно е волен да му се свали имунитета и да се даде под съд

След като ни набълбукат с критично ниво кредити след които връщане назад към стабилност няма...управляващите ще хвърлят като мръсна кърпа властта. Оттам нататък желаещи да управляват няма да има...освен някои дребни мошеници.

Българските избиратели-маймуни, я докараха накрая, до последния гибелен срив!?Как ли не си въртяха задниците по тия или ония избори, да избират в управлението държавно, от големи, по-големи мошеници!?Който ги лъжеше най-много, с най-големите маймунски лъжи, как на секундата щял да ги оправи, все него туряха отгоре в държавната власт!?Сега си докараха и "гръцкия вариант" за катастрофален обществен срив!?Да живеят на заеми!?Ще ги хранят по мъничко, още 2-3 години, със външни заеми и управленската "седянка" набързо ще се раздигне, щото нямало вече никакви пари в държавния бюджет за заплати и пенсии!Управлявалите, ще им кажат пак по телевизора /щото българската идиотска простотия вярва само на лъжците и мародерите, плюнчещи се по телевизорите/-"Ама, съжалЕ бокУ, ний не сме виновни, търсете си друг "спасител" където го намерите/откъдето ви го доставят/!?"-И ще се изхлузят нанякъде, като пръдня из гащи, с препълнени лични джобове !Щото българската избирателна мааймунщина помни по-малко и от маймуните!?Маймуните помнят 5 минути, българските избирателни "маймуни", има-няма помнят от две до три минути!И бързо забравиха театъра с другаря-"цар" и неговите крадливи юпита, как глозгаха-глозгаха държавната хазна и тарикатски се изхлузиха нанякъде, с окрадените стотици милиони!?След тях, още три-четири правителства погодиха същия номер, на българските избирателни маймуни!?Сега вече ясно личи, че всичко беше дотук!Играта на държава, свърши!

Поредният дълг...При такава политика на непрекъснато теглене на заеми всеки човек със завършено средно образование може да се справи. Респективно всичкият боклук отгоре трябва да си ходи. Всяка следваща година има недостиг на приходи, а нашичките се оправдават, че разходите на държавата били големи. Като са големи, господа душевно осакатени, започнете с орязването на всичките ви партийни и лични разходи, за да покажете на народа, че сте съпричасни с действителните проблеми. Но е очевадно, че предпочитате да живеете като дерибеи. Продължи ли това безпирно теглене на заеми, в един момент няма да остане нищо държавно. Тази държава съществува заради хората в нея, а не заради бизнес или чужди интереси! Който не вярва, че продължителните заеми не водят до робство, нека си припомнят какво се случи с българските предприятия, които бяха натрупали дългове, които нямаше как да върнат без производство и реализиране на пазар. Бяха купени за жъшти стотинки или разграбени и унищожени до последната гайка. БЪЛГАРИ, СЪБУДЕТЕ СЕ!!!

Става ясно,че Мента Стоянова стой зад всички простотии на това правителство

Целта на управляващите е повече да крадат.Изтеглиха 16 милиарда и нищо не напарвиха.Не ги инвестираха в промишленост.Сега разиграват евтин театър с арестуването на Сидеров,за да отвлечат вниманието от големите проблеми.

Само едно уточнение. Всички познати, които излязоха на тогавашните протести са за Герб. Не знам какво им правят на тези хора, но там логиката не важи. Та за това и на теб не ти вярвам. Ако си това, което си написал.. Извинявам се. Жалкото, че повечето хора бяха привлечени и употребени от истинските платени. ( И такъв познавам ) . Цитат "86892 ( нерегистриран ) 12.11.2015 09:49 протестирахме за смяна на системата, ПРОТИВ ВСИЧКИ. и тогава го заметохте, и днес го замитате под килима. също станишев, олигарски, борисов, местан, доган са все от едно О Б Щ О котило Б К П. бяхме против псевдодемокрацията и грабежа 26 години. ха сега ми кажи колко от тези години управляваше така наречената бесепе И КАДРИТЕ Й ВКЛЮЧИТЕЛНО. НИКОГА НЕ СЪМ ИЗБИРАЛ БОРИСОВ И БЯХ НА ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ НАГЛОСТТА И УРОДИТЕ КРАДЛИВИ. не ни пробутвайте тъпизми и провокатори и печелещите от писаници да ми плямпат, че на хората са плащали. а милиционерите няма да ги подкрепя, защото по бутките за кафе ми плямпаха че тридесет хиляди на площата били платени... е момчета днес вие сте платените, също бая ни мачкахте заради белият автобус, днес ми се пишете онеправдани. и моят живот отиде да плащам кражби и заеми на държавата, да ме правят на гъз по институции и болници, да ме третират като роб щото безработните чакали на опашка. писна ми от кадрите на бкп и боко е ваш и ви прикрива"

а всички мои приятели, познати, хората около нас с които маахме по жълтите павета до подуване на краката не са избирали борисов от 2006 г до днес. подписахме се за референдума на близнашки където имаше все нови неща /не че и близнашки се оказа обикновен предател/, но замисъла беше добър и 500 000 подписа бяха за промяна. също лично аз предложих на "дамата" която пляпаше, че е платена /чудя се как сорос ще си хвърла парите на вятъра, но нейсе/ да заведе и мен да ми платят няколко кинта за подутите ми крака при 40 градусовите жеги... 4 месеца след 10 часов работен ден отивах на протестите и около мен нямаше избиратели на борисов. само ми кажи с колко процента печели поставената партия от всички имащи право на глас на местните избори / не е ли някъде 13-14 процента от всички избиратели / или греша????? днес също е опрял ножа до кокъла, ха да видим дали българите ще се защитят като румънците например или сме мърши???? например аз не гледам шоуто на слави, но ми допадат 6-те им въпроса за иницииране на референдум, и се подписах още на 10.11.2015, когато започна подписката / трябват 400 000 за да има промяна - 120 депутата, мажоритарно избрани, задължително гласуване, изборни шефове на полиция, изборни съдии прокурори и т.н/ и тогава да видим боко колко % има

извинявай, за "дамата" не съм довършил, изсули се като сопол и бързо изчезна със синчето, ни вопъл, ни стон, а в началото гръмко обясняваше как си изкарала парички зо морето и търси заместници, докато почива. и що не ме заведе........

Система която работи само на кредит води до състояние на държавата подобно на това в Гърция! НЯКОЙ БИ ЛИ МЕ СВЕТНАЛ ЗА ТОВА КЪДЕ ОТИДОХА 16 -те милиарда заем теглен по настояване на ГЕРБ?! Някой би ли ми казал колко от приведените на КТБ милиарди са възтановени, кой от БАНДИТИТЕ довел до умишлен фалит банката е осъден?!

за отговорите -пред парла менда !!!!!

...Бате Боко давай,дръж !! Добро утро Чалгарияяяя ! Ама избирането на Бандит за Премиер ,а Бандата му ГЕРБ за Управляващи .....не Безобидно като да надуваш Чалга докато лющиш ракия ...нали !!!? Банда ГЕРБ са там да ви забвляват , докато в Ограбват,и грабят от Децата Внуците ..Бъдещето ви !! Заради Банда ГЕРБ ще си чувате децата и внуците от Чужбина ..по Скайп ...!! До края !! Проблема на Давеща се България е проблем на Българите !!!

Честито....ние сме "готови" да плащаме. КТБ да раздава пари .

Този път дълговете ще ви плаща Gate2.При продължаваща емигранска вълна от България на българи, застаряващо население, липса на ръст на производство и увеличаваща се безработица, резултата е ясен отсега.Изводите са за всеки мислещ българин.

Аре, платесъри къде сте? Норешарски искаше да дръпне едим мелиард, вие се наакааахххтеее от викане и платесиране, боце и рамаданчо щипнаха 16 сега още 5? Кеде сте боклици?!?!?!Фостата!

и 4 от служебното правителство на плюнката

Само не разбрах, какво стана с предните 16 млрд.?! Чакай да си погледна в джоба... хм ... няма ги. В КОЙ ли джоб са?

Кой знае? нищо не се казва само се крие..

Мая Манолова е виновна !!!111

"Долнопробния мошеник Орешарски си го вземи у вас на отхранване!Щом, толкова ми плачеш за него, с горчив плач, йеремиев!" И като е такъв мошенник,защо сегашното правителство продължава да работи със данъчните закони приети от него. И защитават всички данъци приети от него.

humfry

Страна без производство и икономика, без износ, може да се издържа единствено с дългове. Лошото е, че в следствие на тези дългове не се повишава икономическото равнище и живота на българите.

Милион и половина мангусти вместо да работят ни доят. Само тях да впрегнем тук ще стане Швейцария.

humfry

За да стане Швейцария, трябват образовани, национално отговорни и морални хора.

Само забележете,в какви коли се возят нашите депутати,супер лимузини,на ,които вместо номер има написано името на собственика на лимузината! Такива регистрационни номера струват по 7 000 лв,но това е само черешката на тортата.... Наглите депутати вчера си вдигнаха заплатите средно с по 108 лв! А пари нямало за заплати на полицай,нямало пари за пътища,само за комисионни,заплати и бонуси в парламента и министерството има пари!!!!

Мдааа. Под "светлото" "управление" на ГЕРБ вече се виждат "резултатите" - хората взеха да съжаляват за Орешарски и БСП :) Такъв цирк и самите БСП не могат да си устроят, но Боцко е на път да им направи най-голямата услуга за която дори и не е подозирал че е възможна :) Ама то от проста глава - какво друго да очакваш. Акъл требе Бате, акъл!!!

Долнопробния мошеник Орешарски си го вземи у вас на отхранване!Щом, толкова ми плачеш за него, с горчив плач, йеремиев!

Нещо си в грешка ;) Орешарски не е "мой" :) Но ако той е "мошенник" - тези сегашните какви са :)

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура? 2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120? 3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите? 4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите? 5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори? 6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Ниска субсидия - евтини политици. А това в 6та точка от къде дойде, просто нямам идея.

По-евтини от тия ли? Няма такива

7. Решения на НС да се взимат само при подкрепа от най-малко от половината от общия брой народни представители, плюс един. 8. Отхвърляне на вето на Президента да се осъществява с гласовете на най-малко 2/3 от общия брой народни представители. 9. При оспорване на закон или текстове от закон пред КС, същите да влизат в сила само след постановено решение от КС, че текстовете не противоречат на Конституцията. (или да се въведе задължително произнасяне на КС по предложените промени). 10. Да бъде ли премахнат изцяло имунитетът на магистрати, политици и депутати? (т.е да няма по-равни измежду равните)

Абе къде са т.н. протестъри, които опищяха света за дълг от 1 милярд при Орешарски. Какво ви става другари, парите ли свършиха, вувузелите и свирките ли ви се задръстиха или ще ги ползвате за "подкрепа" на бюджет 2016.

Нарочно ли се набутва България в Гръцкия сценарий? Миналата година 16 милиарда, догодина 5 милиарда - на какви основания, причини, някакви обяснения? Или да считаме, че ние сме тъпа рая и не ни трябват обяснения, как за една година държавния дълг стана 21 милиарда от БВП за една година 85 милиарда. Та това е 25%!

Като финансист завиждам неистово на Горанов! Страхотен професионалист- да направиш от най-трудната работа на света /финансов министър на държава без петролни залежи/ най-лесната, е висш пилотаж! А колко гениално просто било всичко: Проблем- заемче Дупка-заемче Сърбеж-заемче ГоУеми сте,бе,ГЕРБ! Само да попитам в тези 5,3 милиарда за догодина колко са за местните орки,колко- за вносните урук-хаи и колко за нови натовски изтребители /трето поколение пета ръка,тип "селскостопански торач"/и фрегати /тип Дръжки/.

DIDA

И каква стана, за има няма 1 (една) година външен дълг над 20 МИЛИАРДА лева!!! А Орешарски взе заем 1 милиард и бе обявен за национален предател и го събориха от власт. И кво шъ прайм сега???

Не го събориха протести, а ДПС, които решиха, че са велики и с бате Бойко ще крадат повече

Само 5.3 милиарда? Ще стигнат ли? Вземете 16 бе, м.мк. ви!

Гледам снимката и се сещам за кърдалийското кайве на Боцко. Колко ли от тези 5 млрд. са за ДПС?

Да живее комунизма. Повишаване на доходите с нови заеми... Като се сринем някой ден - другите да му мислят

Целия западен свят живее на заеми. Някои даже и след 300 години не могат да ги избият. Идеята е че, един ден всичко ще се занули както след ВСВ. Аз само питам защо вземаме 5млрд. , а не 50 примерно, поне някой друг лев стигне до народа.МВФ така ни е стиснала за топките та парите седят само в продажната клика и производните й лакеи. Даже и стабилен заем не можете да вземете като хората.

руснаците на запад живеят на заеми. И след като не могат да ги погосят, банките им отнемат добрите имотчета. Пълно е с такива в Германия.

не сте доволни... направете поне едно нещо - подпишете се за инцииране на референдум по точките на трифонов. няма да влезе в политиката, както нЯкои храчат, човека си има доходи. 6-те точки са точни и ще изринат несменяемия боклук в така нареченото народно събрание.. достатъчно си натъпкаха джобовете, няма нужда да наглеят и да се мислят за свръхестествени и вечни. информирайте се, прочетете и ако ви допада се подпишете в подписката. НЯМА ДА ВИ ОБЕСЯТ

Жалко че са цензурирани коментарите тука!