Режат помощите за парно и на майките с близнаци

С 21 % са орязани средствата на Министерството на труда и социалната политика, докато разходите на Министерски съвет се увеличават с 98 %.

Обратно в новината

Коментари - Режат помощите за парно и на майките с близнаци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

skapana durjava !!! V koqto bulgarskoto naselenie e pochti na izchezvane!!!!! I she stava vse po-zle i po-zle!!!!

prosto sam bez dumi kak ne gi e sram tezi

Абе, дянков, бе ти откъде всъщност ни се натресе?От Марс ли падаш, бе?! Един милион българи-грамотни, нормални, изучени, се изнесоха , а от тая циганска стока дето ще я хрантутиш с парите на малкото останали тука, има вече почти един милион никому ненужни , дето се плодят като хлебарки помежду си даже и в най-близки роднински връзки, че да пълним и домовете като могилино на кило , пък и от десетата си година, както се видя и оня ден-поредната мучаща студентка пръкна поредното бъдещо мучащо студентче ,също от блеещ само две думи на кръст студент, дето я делнал на детската площадка!!!?За какво са й на изнемогваща България още от тия криминални, мързеливи, готовански и агресивни придобивки, дето ще ги подхранваш допълнително с наши пари????Същите глупости, като и преди...ама ще има да чакате следващия път български гласове на изборите, айде към маалата да си напазарувата от студентите, както и досега!!!

Вие дето се наричате Социални сте само по партийна линия такива!Защо не спрете помощите на циганите!Кога сте помагали на Българска Майка!Аз съм била без работа и пак не сте давали помощи,а пък детските ви въобще не съм ги зимала/то разправийте по взимането могат да ти докарат инфарк/Затова ще си дондуркате цигани!Неграмотни били българите-Те грамотните отдавна не са в България!Само пишете глупости!Чудите се как да изгоните свестните българи от България и как да откажете българката от раждане на дете в България!Вие сте Чумата на България!Изкате да затриете България от ЕС,но по-скоро вие ще си отидете от тази прекрасна страна,която искате да погубите!Хора взимаите пущките и да деистваме!

А бе оставете ме на мира бе! Не ви ща ни помощите, ни топлото.

Как не ги е срам, точно от парите за децата да пестят, не стига че българите са на изчезване! Защо не сложиха акциз още по-висок акциз на цигарите и алкохола, като искат да събират пари?! Така ли ще поощряват раждането на деца, дреме им за майките-студентки, дето едва свързват двата края, живеят при мизерни условия в общежитията, пък се огънаха пред алкохолиците и пушачите! Егати дребните душици са тия министри, точно пред майките ли решиха, че ще им мине номерът?!

Имам следното радикално предложение - да се премахнат въобще надбавките за деца /35-те лв/ и да се въведе истинско семейно подоходно облагане. По този начин ще се ударят паразитите от малцинството и няма да имат стимул да раждат по десет деца, а ще се даде едно рамо на работещите хора със средни доходи, отглеждащи деца, които са най-пренебрегвани и ощетени от сегашните условия. И още нещо - НИКАКВИ помощи за родилки до 18г. възраст - на България такива не и трябват.

Да, това е законово определена помощ, която се изплаща еднократно по чл.6 от ЗСПД на майките които са родили близнаци. За 1-во дете е 250лв., за 2-ро 600лв, за 3-то 200лв. За близнаци се взема най добрия за майката вариант. Всеки месец има жени, които я получават от Дирекциите за социално подпомагане по Закона за семейните помощи за деца - справка в чл. 6 от същия.

Да за близнаците не съм съгласна, но това със съудентките си беше чисто източване на бюджета на министерството. Всяка, която имаше желание, записва 1 семестър в НБУ срещу заплащане и взема от държавата почти 3000 лв. Позле вятър я вее на бяла кобила. Няма изискване да се следи дали тази жена продължава да учи, дали има доходи и колко са. Доходите на мъжа, любовника или евентуалния бащана детето също не се броят. Е аджеба, що на мене така не ми дадат 3 бона безусловно ами ми търсят брутни доходи за едни 35 лева на месец детски. Много от помощите, особено свурзани със ЗСПД са меко казано злоупотреба от страна на получателите. Собственик на фирма живее с 260лв. на месец, или се гледат по 2 деца с 0 доходи. Гавра със закона. Реално детски не могат да получават само семейните, работещи в държавния сектор. Парадокс, защото тяхните доходи са на светло. Че всяко 2-ро дете в БГ няма по закон баща, защото родителите му са неженени, а шофьорът вози майката до социалните с джип, мерцедес или БМВ, но за това снкции не са предвидени. Такач че има резон в някои от решенията, особено за студентите - да декларират доходи, дори и на съжителстващото лице и после помощ. Но за близнаците е гавра. Ама дреме му на Дянков, той нали се настани в Бояна и сега от висотата на боянските ливади реже помощи. Неговите деца български не говорят, а май и не им трябва, щото баща им е тук за малко. А след него и потоп.

Намаляват помощите за майките на близнаци, намаляват парите за майки-студентки... а после? Българката не раждала! Хората имали само по 1 дете! Демографска криза... Алооо, а замислете се защо! Когато намалявате парите на българските жени, които са имали смелостта да станат майки, а в същото време не смеете да пипнете парите, които отпускате на циганката без един ден стаж, която токущо е изс...ла 10 тото си чаве! Е тогава ще е така. Не че помощите, които така щедро отпускахте до сега стигаха за нещо, но е просто обидно да ги намалите и тия мизерни пари, при положение, че странта е в демографска криза! А после се чудете защо след 50 години България ще е Цигания!

А на циганите кога ще им спрат келепира?

Моите близнаци са вече на 17 години и досега държавата не ми е помагала с никакви помощи.Имаше период в който за 2 лв над границата не взимах и детски добавки.Е,не сме ги оставили гладни,голи и боси-живели сме в лишения и продължаваме.Гордея се с децата си.Но отглеждането им наистина е много трудно от всякаква ,вкл. от финансова гледна точка.И държавата трябва да полага грижи за всички деца и да подкрепя отговорните родители адекватно-т.е. образованите,работещ и тези с близнаци и тризнаци повече.Нека Дянков да каже какви са грижите на държавата в Америка,Франция,Швец например.Сигурно и в Румъния и Македония са по-загрижени от него.

Сега стана ясно от къде ще намери Дянков пари.Като не може да се увеличи акциза на алкохола,ще намалим храната на децата.Браво на новото правителство!Могат да измислят и нов пенсионен закон с който да намалят и пенсиите.Чудя се от къде идва високия рейтинг на това самовлюбено,нагло правителство.Да гласуваш за ГЕРБ и ББ е чист мазохизъм.

БРАВО БОЙКО, БРАВО БАТЕ, ЖИВКОВ ПОНЕ НИ БЕШЕ ТАТЕ !!!

eeeeeeeeeei, USA blagodarq vi 4e mi dadohte 10god viza makar i tyristi4eska,BLAGODA Tolkova se radvam, 4e ne sum tam.Rodih si dete- edin cent ne sum platila, trugnah si ot bolnicata s 6 4anti podaruci. Ima programi za maiki i deca kolkoto 6te6 tyk, bqgaite jeni, bqgaite ot dupkariq dale4 za da ste 6atstlivi...koraba potuvaaaaaaaaaaaaaa tam.koito iska namira na4in, koito iska namira pri4ina...

Абе, Данко! Ти си прост, див, необразован селянин, бре, батка! Аз чаках второ, а се оказа, че са второ и трето дете за моето семейство! Плаках от щастие и не съм мислила за облаги, които евентуално ще получа за тази двойна радост за мен. Жена ти би ли направила аборт при това положение! Ти за евентуални облаги от държавата ли правиш деца???Аман от психясали тъпанари!!! Ходи се лекувай бе, брат! И дано се сепнеш, та не пишеш там, където нормални хора ще се потресат от идиотизма ти!

Добре де, червени бок..луци, все пак нали вие изпразнихте хазната за да може да сипете сега трагикомичните си изцепки!!! Нали вие откраднахте парите за тези деца - че даже и надигате протестни призиви защо ви разнищват далаверите заради които сега новата власт трябва да реже живо месо - ами няма как, които е престъпвал закона ще трябва да ходи в затвора, пурпурни дебили със сърп и чук такива..

Намерихте от кои да пестите пари,от децата ни.Не ви е срам.

изпълнено предизборно обещание - хвала на такъв премиер!

Данко, 'що не ходиш да се гръмнеш бе? Жена ти 'що не направи аборт като разбра, че чака второ с малка разлика??? Аман от злоби!

Ами нищо чудно ББ от деца не се вълнува , Дянков не го вълнува женския пол камо ли децата. Когато хора които не вярват в семейните ценности управкляват държавата се случва точно това- да вземеш половината еднократна помощ от родители с близнаци. Аз като такъв родител съм крайно възмутен. Да се стмулира икономиката(то такава нямаме ) чрез отнемане на пари от децата е извратено. А този Тотю, на чието име като кликне човек и види че има семейство и дете, как може да се съгласява с такава несправедливост, не разбирам............

да се топлят на ток.Дреме ми , че ми пука.

Хак да ви е! Искахте десница - те ви я! Първо пушачите, после майките, сетне пенсионерите, след това тия с автомобилите, после другите ... третите и т.н. Последният оцелял да духне свеща на държавата!

Чакайте малко ! Майки с близнаци и помощи за парно ? Мойте деца се родиха с близо 2 години разлика, но си ги отгледахме в мизерия и разходи не по-малки от тези на близнаците. Не само помощи не ни даваха ами онази отрепка, сакскобургота, отне и детските надбавки. Е, има провидение обаче и то застигна близките му. Баси клъде ми отиват паричките, ми като ви кажат близнаци правете аборт бе...

Само че човекът от народа наистина се грижеше за народа.

Браво!Така се прави в европейска държава.Иначе режем ленти и се бием в гърдите всеки ден .Много сме велики като откриваме детски градини,но кой ще ходи в тях след години?Може би там ще ходят децата на тези на ,които Божидар Димитров иска да даде българско поданство.Те сигурно не са калпав материал като нас.

това вече е връх на цинизма! С 21 % са орязани средствата на Министерството на труда и социалната политика, докато разходите на Министерски съвет се увеличават с 98 %. такъв гьонсуратлък и педерастия рядко се срещат. как не ви беше грях да посегнете на парите на майките с близнаци или студентки - нямам думи... не зная какво да напиша... ПОТРЕСЕН съм! ще ви се връща!

и това ако е държава -- еби му м...ката

v edna garciya detskite za 1 dete e 500 evro, a v bg 25 leva- sramota!!!

Еййй голям срам!!! Намериха на кого да вземат помощите!!! Вземете от майките и дайте на циганите!!!!! Браво на новото правителство, много хубаво, ще храним братята още дълго време, като спестим от близнаците!!! Що не направите икономия от депутатските заплати. Ако почнат да се возят и на градския транспорт ще оправим бюджета!!!!!

Скоро и на мен ми предстои да стана баща на близнаци (живот и здраве) и да Ви кажа не съм се надявал ,че държавата се интересува от този проблем с раждаемостта , не че повярвах на Масларова за тези пари които обещаваше ,но поне не решавайте проблема с липсата на пари с разни и без това смешни икономии за деца едно, две или три.

Сега разбрахте ли, че сте употребени от новата власт. ББ добре е научил някой похвати от човека когото охраняваше - по-близо до народа, за да можеш да го надхитриш. Къде сте възторжени последователи на великият Бог Бойко който ви замазваше очите, за да се докопа до непосилната за него власт...А после можете спокойно да го изберете и за президент ???. Красив, умен, талантлив, представителен, с ного потенциал....

Бойко съжалявам че гласувах за теб. Ти не мислиш за народа. Първия ти опунент който викне да те сваляме-с него съм!

звучиш завистливо и просто. Ако жената има добър стандарт на живот, защо я плюеш? Плюй правителството, че не сме достатъчно социална държава като Норвегия или Швгеция, че и ти като съседката си да живееш.

С ТОЯ ДЕМОГРАФСКИ СРИВ! СКОРО 7 МИЛИАРДА ЩЕ СТАНЕ НАСЕЛЕНИЕТОНА ЗЕМЯТА! АЙДЕ БАСТА

АБЕ ИЗРОДИ, ЗАЩО ВИНАГИ ПИПАТЕ ПАРИТЕ НА МАЙКИТЕ! ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ!

е, това вече мина всякакви граници. Съжалявам че гласувах за ГЕРБ. Това да намалят помощите за майки на близнаци е голяма грешка. Има пари за разни безработни, пияни търтеи, а за семейства с две деца да се орязват. Нещастници такива...

Не е добре, че отнемат добавките на майките -родилки студентки. Та те са българчета. Къде сте видели циганка -майка-студентка. А иначе всеки циганин, колкото и да е мързелив и неграмотен, си получава социалните помощи.

Мдаа,какво да очакваш от един премиер, който преди 7-8 години беше заявил, че не разбира нищо от управление и икономика. А, Дянков?? Трябват им пари за други работи, не за децата. Та то се раждат сигурно не повече от 100 двойки билзнаци годишно! От тях ли намерихте да пестите ??!!?? Що не вземат да си продадат държавните автомобили на търг, та да видите колко пари ще влезат в хазната. А и заплатите малко да си намалите и другите ви прохди от държавната трапеза! Ееех, почнах да съжалявам за бай Тошовото време.

А някой дали е получавал такава помощ в размер на 1200 лв. за дете досега?

Знаете ли.. ние сме пионки избирателите. преди няколко дни имаше избори в община илинден. И за сведение моите роднини взехапо 10 лева за да гласуват за еди кои си ... аз отказах Но ще гласувам на кметските избори за кмет на София за БСП .. защото трябва да има някой да диша във мутрата на герб ... и защото на всеки е ясно , че в момента се преразпределя икономически България. Не си правете излюия , е нещо голбално или тактически някой ще премени нещата така, че да заживеем като в приказка. Нещата са ясни ние българите сме прецакани.. икономически се преразпределя власта .. духаме супата. а останалите във власта я завземат като изпращат синовете и внуците си в частни училища ... а ние всички останали си мислим , че правим нещо .. да ама не . духаме супата ... Да е жив комунизма .. да , ама той е утопия ... има една истина ... очаквайте да ни сложат чипове в главите.. гласувайте за бъдещето на децата си !!!!!

ИЗРОДИИ-ИИИ....! Така ли си оправяте бюджета бе ?! Айде ,отрежете всички ,които се лекуват през здравната каса,махнете и ...всичко което е за тези под вас...Поне да се знае ,че българите които работят,раждат,не продават наркотици и не крадат, няма да ги бъде !...

Много ми хареса това за двойния стандарт на българина. Прав си абсолютно. Моя колежка, чието семейство дава за отопление по около 700 лева месечно през зимните месеци (отопляват се с ток), взема детски добавки за двете си деца.Едното е в класа на дъщеря ми и знам, че харчи в междучасията за храна и питиета по 5-6 лева дневно.И двамата с мъжа и карат коли -тя живее на 500 метра от службата ( живеем в 10- хиляден град). И стига сте ревали за помощи - работете, квалифицирайте се и гледайте децата си -едно, две, три -според възможностите си. Настоявайте държавата да реши други, по-важни проблеми като този с лапачите от бордовете, за който сигнализира Питанка.

пожелавам на Дянков да му се родят близнаци , да плати за раждането в Тина Киркова понеже е здравно осигурен и тогава ако не е вече пожизнен министър на икономиката ще му светне малко над очилцата какво л-но е и-ал.

Абе май надеждата на властимащите е да измрем от грип,студ,глад.Не ми е ясно за какво се натискаме толкова за еврозоната,за бедния българин това означава по-скъпи стоки,защото цените ще се закръглят,а и не се знае как ще ни бъдат обменени левчетата,ако в последния момент борда падне.

Защо не спрат помощите на циганите, а ги спират точно на майките и бедните българи? После се чудим защо няма раждаемост сред българите, за разлика от циганите. Затова ли плащаме данъци и осигуровки - да ги дават на циганите. Скапана държава сме....

Браво Бойко, скоро няма да ти се налага да откриваш нови детски градини, браво те се раждат основно близнаци и три знаци и се гледат по- лесно, това е то да решиш проблема с пицата

Отменя се еднократната помощ при раждане на майка студентка!?... Ху е да си родиш студентка, която вече е и майка. Но все още е невъзможно. Колкото до орязването на помощите..., какво да си говорим!?...Геноцид.

Хайде сега да им покажем как ще се отразят абсурдите им на изборите за кмет в София.