Япония загърби вековна традиция при погребенията - копае масови гробове

Огромните вълни цунами, които унищожиха стотици хиляди японски домове и взеха хиляди жертви, принудиха Япония да преразгледа една от най-свещените будистки практики - погребването на мъртвите.

Обратно в новината

Коментари - Япония загърби вековна традиция при погребенията - копае масови гробове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какви красиви традиции, какво уважение, дори към мъртвите! С цялото си сърце съм съпричастна към бедствието и трудностите, с които се справят. Благодаря на Господ, че аз и семейството ми не сме в това трудно положение

Това не трябваше да се случва!

не ти прави чест да обиждаш баба си и дядо си и всички останали

Не ми пука щом са прости...

Само с коментарите си по темата, доказвате на колко много светлинни години сме от японците. Ако се беше случило това тук, надали японец би си позволил да се изрази с такива, епитети и прилагателни, както вие тук. Съжалявам, но истината е една единствена. Те просто показаха на света, какво значи думата Нация........

стига сте се кланяли на японците бе,не са ли варварска нация-с поренето на търбуси,кланета,справка втората световна война Ние по-малко древни ли сме,по-прости ли,кво? овчедушие,японците са едни послушни марионетки,пък е вече няма защо да ги величаете,край на японския блясък,икономика,да внасяме гейши само от там,но със задължителен радиационен контрол!

... много си тъп!

нито по-древни...но за сметка на това уникално прости. Балканите са дирника на Европа,а България е хемороида...

Японският народ си плаща за "гяволъците" най- напред с две бомби през 1945 година и с най - малко още 20 с аварията във "Фокушима" - 1. А със земетресението и изместването на 2,5 м на цял еди остров, се започна преструктурирането на материците. Следващи по ред катаклизми са за "класическите колонизатори" и за "неоколониалистите". Турците вероятно ще гледат филма "Сълзи над Босфора" / раздалечаването на Мала Азия от Европата/, ако б.б. се съгласи да отвори ефирен телевизионен канал на турски език в "национаната ни телевизия". Законът си е закон, ЗА'КОН - я, но не и за лъва. Законът Карма обаче е за всичко което мърда и което е статично.

Егати - "най-малко още 20", 20 Хирошими ли бе?! Вие мислите ли като пишете или така да се намираме на приказка?!

Няма ли кой да им каже на тези хора, че въобще трябва да загърбят идолопоклонството, магиите и да се обърнат към живия Господ Исус Христос, ако искат да нямат повече такива катаклизми... И нашите седнали да им изработват книжни жерави, за късмет, вместо да им пратят Библии да се ограмотят най-накрая. О, дълбока тъмнина!

леле мале *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тоз пък и той, промит мозък

ха , ти видя ли го ? Изкукуригал сектант !

Внимавай какво приказваш и си мери приказките! Българите са христяни на теория но на практика са по-големи развратници и престъпници от всички езичници взети заедно!!! Затова и те си търпят и си носят наказанието, обречени са да не могат да видят и намерят пътя към по-добрия и спокоен живот, който толкова търсят. Самите те обаче доброволно отхвъртлят и се отказват от този нормален живот. Толкова разврат се лее отвсякъде в тази страна, че дори и да си млад и разкрепостен, пак ти идва в повече, чак да ти се доповръща. После следва логично агресията, която тресе масово българите и е най-видимия признак, колко са се отдалечили от простите, божествени (божествени са, защото са наистина изключително прости) правила и колко спокойствието в душите им вече го няма, а собствените им грехове ги изяждат отвътре. Променете начина си на живот, влизайте по-често (не само по празници) в църка, стойте близко до този, който ви е създал, следвайте простите му правила на поведение и сами ще видите, че всичко ще си дойде на мястото.

Исус Христос е просто една измислица на богатото човешко въображение. Времето му отдавна е отминало и днес в него вярват само слабоумните. :)

Дано почиват в мир!Съболезнования за Япония-земя на богата култура,трудолюбие и прогрес!

Тази новина е потенциално опасна. Сега някой ще каже: Ако Япония има проблем с изгарянето на 9300 тела за десет дни. Как германците са изгорили 4 000 000 за пет години?

Цифрата е толкова вярна,колкото и твърдението,че Хитлер е германец.

японците са за пример на подражание.няма паника ,няма викове и вайкания.точни ,дисциплинирани и възпитани хора.

Да, дори " майка ми загина" казват с усмивка! Това за теб ако е нормално....? -лицемерна дисциплина. Хайде стига сте ги боготворили японците, колкото предимства, толкова и недостатъци има това овчедушно поведение!

ти от резерват ли си...примерно северозападния? Нация на светлинни години от диваците тук... Овчедушно поведение...я помисли кой на тази територия векове овчедушно си е траел докато са го пердашили всякви уроди...