БСП не се отказва от референдум за Истанбулската конвенция

Парламентарната група на "БСП за България" не оттегля искането за референдума за Истанбулската конвенция, а само редактира въпроса.

Обратно в новината

Коментари - БСП не се отказва от референдум за Истанбулската конвенция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Референдум по тази тема е уловка, трябва народните ни избранници категорично да заявят дали са за или Против гейската конвенция! Не да си измиват ръцете с референдум. Май на бесепарите им свиха сърмите от ПЕС и се изметнаха, вече не са много сигурни как да гласуват :)

Какво сте се разкрещяли за конвенцията ? Пфу, гюрултията чак до мен стигна. Чак сега ли ви дойде акъла бе, абдали. Разрушихте си икономиката, унищожихте армията, убихте разузнаването, смазахте образованието, пожертвахте старците, плюскате боклуци, какво пищите сега за децата. И тях ще ви вземат. Нищо няма да направите, не ви бива. Няма мърдане, както вика моят човек. Взеха ви земята, водата, планините, парите, въздуха ще ви изсмучат, вие пак ще блеете. С Фейсбук постове и псувни под юргана не става. Страх ви е - да не загубите пост, служба, благоволение, проектче някакво, обществена поръчка, да не ви погледнат накриво, да не ви пратят данъчни, мутри, пожарникари, да не ви нарушат спокойствието.

В "Поглед" цензура няма. Там ще намерите цялата статия "Размисли на рогатия" с автор Васил Василев.

Тия наглеци само се чудят как да се харчат народни пари за глупости. Станишев и компания в Брюксел подкрепят с ръце и крака конвенцията, тези тук пък се правят на нямащи нищо общо с тях! Смях!!!!

кой ще брои гласовете особено от махалите

Ако нарека сега някой, че е джендър или третополов, за обида и хомофобия ли ще се счита ? :)))

Това ще бъде комплимент, ако е някоя квачка от курника на Боко.

Стига с този референдум, парламентарната комисия е отхвърлила конвенцията, благодарности на Марков, спирате дотук, край.

Всичко това идва да покаже само едно: в политическата история на България няма по-долна гмеж, прокарваща АНТИБЪЛГАРСКА политика от герб. Независимо от мотивите на БСП, те заеха единствената достойна позиция в случая. Герб също имаха тази възможност. Кой ще гласува за такава измет на изборите?!

И това не е случайно, защото в основата на създаването на Герб стои немската еврейска фондацията Ханс Зайдел.

СЪРФИСТКА,ОТЧАЯНО ИСКА ДА ЯХНЕ ПРИЛИВА!!! САМО,ЧЕ НИЕ НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ,ЧЕ В ЕП ТЕХНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ СА Я ПОДКРЕПИЛИ,НАЧЕЛО СЪС СЕР.ГЕЙ!!! А СЕГА И И.ЙОТОВА! ТОВА ПАРТИЙНА ПОЛИТИКА ЛИ Е?!А ИНАЧЕ-НЯМАМ ПРОТИВ,АКО НЕ ИЗКРИВЯТ ВЪПРОСИТЕ ДО БЕЗМИСЛИЕ!!!

Не всички могат да са красиви като теб или така всеотдайни и верни на партията, която е права дори като греши, а вождът от стената те следи.

ВСЪЩНОСТ?! КОЙ ГОВОРИ ЗА КРАСОТА?! ГОВОРИМ ЗА СЪМНИТЕЛНИЯТ МОРАЛ НА БСП,МАЙКАТА-КЪРМИЛНИЦА НА ГЕРБ!!!

Дир.Бг ДА ВИ СВЕТНА и успокоя: Бсп, няма такива правомощия да сменя въпроса по референдума....там си има Комисия от специалисти.......АКО БСП, можеше да сменя въпроса по референдум, то тогава щеше да се е самоназначила за управление на цялата страна....Вие , или сте незнаещи, или сте сещате се какви....

НАЙ- Г О Л Я М А Т А грешка на Герб,е че поставя истината под съмнение! Точно заради това, Бойко ще си подаде оставката, ако има Референдум, а ако я приеме насила против волята на Гражданите, пак ще си подаде оставката. ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВИЛНО БЕШЕ:- Бойко да каже,че се е заблудил за Конвенцията от неправилен прочит, и да я хвърли в коша.....ама явно му харесва да Подава Оставка, през 11 месеца, СВИКНАЛ Е!

Този път да искара цял мандат,ама да метне ИК в коша.Народът ще му прости за ,,калинките министри,,и да продължи,а не курни да точи зъби.Ако не въпреки,че ни е неприятна тя ще бъде предпочитана,,като Радев

БСП да си смени чипа е най добре,иначе може и да яде БАХУРА или ХУРКАТА...което си избере...

Защо да е "така наречената"? Име няма ли си конвенцията?? Истината е, че ви е СРАМ да запитате нацията подобен въпрос, СРАМ ви е да използвате името на конвенцията. СРАМ вие е не само от народа, но и от Европа, от Света! И сте прави да ви е СРАМ! И мен ме е СРАМ от ВАС!

Аз съм за Референдум ,не слушам Гнили Тикви и Трето полови от ГРОБ ! ОСТАВКА на ПРАВИТЕЛСТВОТО и нови избори с РЕВИЗИЯ НА КРАДЛИВОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА МУТРАТА БОРИСОВ !!!!!

се въртиш,толкова повече,ще ти...

Тикво мръсна ,колкото се въртиш в нета толкоз ти го наблъсквам в Тъпата Чутора !

Ами ще чакаме докато го съчините. И това няма да е крайното ви решение, то се знае. Накрая само да не се върнете на първоначалната си позиция - ЗА конвенцията!

Поддържам мнението на Нинова за Референдум , макар да имам лоши спомени от Референдума на Слави ,който не бе приет и скрит от Крокодила тогава Председател на НС !

А реформите във всичките държавни институции ? А осъдени за 28 г. , има ли ?

Въпросът би трябвало да бъде такъв: "Против ли сте Бойко Борисов да ратифицира така наречената Истанбулска конвенция от 11.05.2011 г.?".

Про руските партии в България са срещу конвенцията, измислена от европейските социалисти.

Стига бе пич. Вече те гони параноя. Навсякъде ви се привижда руско влияние и руски партии. БПЦ, коталици, протестанти, мюфтииство, евангеристи и те ли са проруски?

Желая Нинова да е на дебатите свързани конвенцията. Защото колкото повече говори, толкова повече се убеждавам, че това беше поредната манипулация. Друго доказателство за мен е твърдата позиция на Мая Манолова. Тук, вече чашата за мен прелива, защото на карта се залага живота на децата ни. За мен, това е престъпление.

На Манолова като на омбудсман са й свили сърмие по служебен път. Тя не отстоява свое мнание нито пък това на хората, а служебно мнение на човек, които трябва да върви в крак с партийната линия на ПЕС, за да не си загуби поста.

Тиква гнила Манолова трябва да те осъди за клевета !

Няма да е лошо прокуратурата да се само сезира кой е дал разрешение и отпуснал средства от МОН джендърството да влезе в учебната програма.

Дир-а, дискриминират НПО-тата и не ми пускат коментара. Свобода за словото! НПО"Дрът пеераз"

Основната разлика между социализмът и капитализмът е, че сега тия които трябваше да са в Белене ни управляват (явно или задкулисно), понеже Белене вече го няма!

абе тоя путин вече до 4 километър ли опря бе!

Боби си мсили, че ако приемем конвенцията Холандия ще каже ДА за Шенген. Грънци Боби. Ама като си се над..л, предложи да приемем официално и марихуаната - хахахах

Преди два месеца искали по-бързо да я приемат, сега референдум тръгнали да правят !? Е, това обикновени идиоти ли са или подли идиоти?

двете!...

След като БСП единодушно призна,че дебилите са 80%, има ли смисъл да се допитваме до дебили ?

Като че ли са готови с резултатите от "референдума". Щото във Варненски Свободен откриват нова изумителна специалност: "Магистър по Джендър политики и правна сигурност".

ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ ДА СИ СМЕНЯТ ДЖЕНДЪРА! ДА МИНАТ НА ХИРУРГ, ДА ДАДАТ ЛИЧЕН ПРИМЕР! МАМКА ВИ ПРОДАЖНА!

Проклятието на ИК е, че юридически изравнява sex (пол) и gender (социален пол). Съответно изравнява - полова идентичност (мъж/жена) и джендърна идентичност (BiGendered в различно време ту мъж, ту жена,CrossDresser човек, който се облича в дрехи, типични за противоположния пол. Травестит, DragKing жена, която се облича в мъжки дрехи, обикновено за целите на шоубизнеса, DragQueen мъж, който се облича в женски дрехи, обикновено за целите на шоубизнеса, Femme Queen мъж, който с всевъзможни средства (хормони, облекло и дори хирургия) засилва женствените си черти, FemaletoMale жена, добила мъжки облик след хирургическа намеса, FTM жена, добила мъжки облик след хирургическа намеса, Gender Bender лице което експериментира с половите стереотипи или направо отрича съществуването им, Genderqueer лице, което не пасва към никой от половите стереотипи, MaleToFemale мъж, добил женски облик след хирургическа намеса и т.н., и т.н.) Това тълкувание трябва да бъде оборено като лъжливо, или грешно от ЗАЩИТНИЦИТЕ на ИК.

Gender equality! Няма друг термин, не се прави на важен, че много ги разбираш. Питай някой англоговорящ преди да ни просветляваш как е равенство между мъж и жена! Само българинът не разбира думата джендър! Излагацияяяяя, другари, излагацияяяя!

В Китай има социализъм и понеже ние сме капитализъм и демокрация, това означава, че сме много по-напред.

ЗАМИНАВАЙ ЗА КИТАЙ! ЧУПКА!

вярно е че сем по добре! Като те сравня тебе с някой аналогичен на теб китайски селянин, взимаш няколко пъти по- висок доход, а и работиш по- малко от него. И си недоволен...

Въпроса трябва да е - Искате ли да изгоним джендърите от България ! Да видим кой ще каже - НЕ, освен герберастите !

как всички си подават топката? Боко са го запалашили нещо отвън, той не смее да ни каже, внася конвенцията. Патриотите не скачат, а учтиво молят да се отложи (но не да се оттегли) документа. БСп уж са против, но вкарват нещата в референдум. А там ни задават въпроса : "Съгласни ли сте да си биете жените". Оттам следва -"Не" и приемане на конвенцията. Врътката е голяма, а баламурници?

Чл. 6 от Конституцията на България е точен и ясен.

за да взема решение по въпроса и да гласувам съзнателно, без съмнения, ще трябва да ни преведат и запознаят с тази конвенция. така всеки да цетира това което му е изгодно за неговата политика, означава опорочен референдум от където и да го погледнеш. и така ще се чуствам излъган и манипулиран. отговора на вапроса , какъвто и да е ще фалшив.

Пасквилът го има. На много езици, включително на български. Какво точно е затруднението? На сайта на Съвета на Европа го има. coe . int / en / web / istanbul-convention/text-of-the-convention Ако връзката мине, махнете си интервалите и си свалете файла на български. Елементарно е да се осведоми човек на днешно време.

Аз подкрепям това, един с голям джендър да опраска тази мутра от снимката. ТОВА ЛИ Е НАЙ-ВАЖНОТО СЕГА, ТА МЪТИТЕ ГЛАВИТЕ НА ПРОСТОЛЮДИЕТО, МА. ТИ ИСКАШ ВЛАСТ И СИ ГОТОВА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАШ ОТ ВСИЧКО ЗА ПОСТИГАНЕТО НА ТАЗИ ЦЕЛ. КАКВО ЩЕ СПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА ПРОСТОЛЮДИЕТО????

Нищо не казва за референдума на Слави. Докато не се произнесе дали го признава или не, няма да участвам в циркаджийските номера на БСП.

Подкрепяте ли Мъже, които могат да играят Роля на пола....тоест, нищо че биологично имат мъжки атрибут,те ако искат могат да влезнат в роля на жена....Икате ли защита на такива мъже?

Търсейки материали по темата, се натъкнах на неприятна информация, която ме шокира. Покрай все още нератифицирането на ИК в Латвия прочетох, че независимо от това дали Латвия ще ратифицира или не ИК, когато Европейският съвет ратифицира ИК окончателно, тя ще стане задължителна за всички страни-членки на Европейския съюз. Ако това е вярно, излиза, че в момента само си чешем езиците, защото дали нашето Народно събрание ратифицира или не ИК, дали ще има референдум с ясно заявена позиция на българския народ, няма никакво значение, защото ЕС ще ни наложи ИК за задължително изпълнение. Хайде, помогнете ми да уточня дали това е вярно или не. Нека се изкажат по-подготвените и по-осведомените. Благодаря предварително.

Така е, и следва да излезем от ЕС веднага!

УВАЖАЕМИ ПРИЯТЕЛЮ, БЪДИ УБЕДЕН, ЧЕ ЩОМ ПАТРИОТИТЕ СА ПРОТИВ ТАЯ КОНВЕНЦИЯ, ТЯ НЯМА ДА СЕ ПРИЕМЕ В БЪЛГАРИЯ. И ЗА СЛАБА РАКИЯ ЛИ ГИ СМЯТАШ ВОЛЕН, ВАЛЕРИ И КРАСИ?

Ако кажеш Да значи подкрепяш ИК, ако кажеш НЕ значи се отричаш от Народното събрание. В двьта случая извода е Президентска република.

1 999 ГОДИНА, дадохме права за защита на малцинствата в България...Всички ние виждаме резултата в днешно време....Цигански теор над Българите, който нашата прокуратура иска, ама не може да накаже, заради подписаната по онова време конвенция за зашита на малцинствата.... Сега искат да ни пробутат, поредния документ, който не става ясно за кои жени става дума, и КОИ жени защитава....по скоро защитава МЪЖЕТЕ МИСЛЕЩИ себе си за ЖЕНИ.

Корнелийо, нали много добре ти е ясно, че любимите ти 80% не са прочели тази конвенция. Какви референдуми, ма? Продажница.

абе ,,сексуално объркан неграмотник,,...!!! или си на службичка в ,,нпо,,...???

Тези с минусите дали са чели документа или само откъси извън контекст и опорни точки?

63% против - Борисов, "продължавай" да вървиш срещу волята ми. И с тази пропаганда за другите незнам, но като ме ядосат така политици съм сред първите с отварянето на секциите.

срещу Борисов може да са 63, срещу насилието са всички, срещу ИК над 90%

Луд умора няма

Това с референдума е голям гаф на БСП и в частност на Нинова, но простият им, доказано по статистика, избирател приема винаги всяко решение на Партията. Толкова слаби политически решения базирани на популизъм взимат от БСП, че направо изглеждат отчаяни!

Прилагане на старото правило - важно е как е зададен въпросът. Лисица! Тая и тя ни счита за 80%...

Ми то станахме лисичарник - каквото повикало, такова отговорило. Честен дебат за подписване на нечестни документи как звучи?

Не просто си има изискване за това как трябва да бъде поставен въпросът на референдума, защото иначе щяха да го обявят за невалиден, дори 100% да не подкрепят подписването на тая конвенция. Имаше статии точно по този въпрос от юристи и явно не си следил навините. Просто Нинова се съобразява с мнението на юристите.

ДИСКРИМИНАЦИОННА И НЕМОРАЛНА !!! И ЗА ДА НЕ БЪДЕ ПОДПИСАН ТАКЪВ ДОКУМЕНТ, ТРЯБВА ДА СЕ РЕШИ НА РЕФЕРЕНДУМ !!!! ТОВА Е ПОКАЗАТЕЛНО ЗА ДЕСТРУКТИВНИТЕ И ПРЕСТЪПНИ СИЛИ, КОИТО СТОЯТ ЗАД НЕЯ !!!!!!! НО БИТКАТА Е ВАЖНА , И ЗА ДЕЦАТА НИ И ЗА НАС !!!!

Пълни глупости, лъжи и общи приказки стил "Нинова". Цитирайте нещо от Конвенцията, което подкрепя думите ви и има заплаха за децата ни!!

НАПРАВЕН ЗА ДА МОЖЕ ДЕЦАТА ДА ПОПАДНАТ В ПРОГРАМИ , ОБУЧАВАЩИ ГИ В НЕСТЕРЕОТИПНИ СЕКСУАЛНИ ПРАКТИКИ !!!!! ДИСКРИМИНАЦИОНЕН ДОКУМЕНТ ,НЕ ЗАЩИТАВА ХОРАТА ОТ НАСИЛИЕ, А САМО ОПРЕДЕЛЕНА ПО ПОЛОВ ПРИЗНАК ГРУПА !!!!! НЯМА ДА МИНЕ ! ЗА ДА ИМА МИР !!!

Най- добре е въпросът да е така: Подкрепяте ли, Ратифицирането на ИК..за защита на нетрадиционната ЖЕНСКА роля....Подкрепа, на Мъже, които , когато си пожелаят законно могат да се запишат , като жени! ВСЕКИ БЪЛГАРИН ДА ПРОЧЕТЕ ОРИГИНАЛНИЯ ТЕКСТ НА АНГЛИЙСКИ , КОЙТО Е ЗА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ....ВСИЧКО ДРУГО НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ

Вече няма значение какво пише в конвенцията. Нали знаеш - като тръгне слух, че сестра ти е курва иди доказвай, че нямаш сестра. Всичко е цирк за извличане на политически дивидент от БКП, която е със затихващи функции, но готова на всичко за да докопа поне още веднъж кокала.

С 900 000 гласоподаватели, където само 184 000 не им стигнаха да задминат Герб не мисля,че са затихнали функциите на Бсп

Най-правилният въпрос за референдум е : " Съгласни ли сте този трети пол Нинова да продължава да клати държавата? Разбрахме,че Нинова иска да е мъж ,и то по-голем мъж от Борисов. Засега не се получава,другарко Нинова.Ще ви запомним като крякаща мисирка и рушител на държавността.

Герб да благодари на себе си - толкова силно рейтинга на опонентите си не е вдигал никой. С лъжи и конспиративни тактики , няма как да не тласнете хората на отсрещната страна.

Ма Боко не е мъж. Той неведнъж доказа, че е жендър за тия 10 години начело. Сутрин мисли едно на обед второ, вечер трето. Той спукан цървил. Цървула можеи да го замениш с нещо по-подходящо.

Ами като останалите са глупави БСП ще яхне много силна и дълга вълна. Трябва да се има предвид, че тук няма сини и червени и номерата на герб изведнъж ще изсъхнат. А ИК е страшен срам и лъжа на съставителите, защото противоречи и на ЕКПЧ, като с нея са излъгали, че била в съответствие с много конвенции и регламенти. Отделно ИК противоречи на основни начала на наказателния процес и наказателното право. Никак не ми е ясно кой ще успее да убеди всички, че ИК е полезна? Ако светът се побърка, ние сме до ръба и не сме луди и ние да скачаме от толкова висока скала.