БСП против плащане накуп за американските изтребители

Мая Манолова размишлява дали да се кандидатира за кмет на София

Обратно в новината

Коментари - БСП против плащане накуп за американските изтребители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е кви да купим , ако са самолети ? ЛЯСТОЧКА ЛИ ?

Аз за БСП никога не съм гласувал, но се моля в тази ситуация някой да прояви мъничко съвест и да не сключваме подобна неизгодна сделка!

Какво се ослушват?

И за Грипените ли?

фатмака да връща!

Всеки здравомислещ българин е против нещо, толкова неизгодно за страната ни. Плащаме накуп, 4 или 5 години нямаме нищо и само се кръстим "врагът" /който и да е той/ да не ни нападне. Що за стратегически гениално решение!

Ха-ха, смешници!!!..... Пет милиарда за пръскалки срещу комари......опссс за Ф16....

Тези лентяи изобщо нямат право на мнение, след като не влизаха в парламента дълго време, а прахосаха народни пари !

И герб не влизаха, за да свалят Орешарски. Не виждам с какво право пилеят парите на данъкоплатците.

По-добре е парите да се платят накуп и сега, от този бюджет-така или иначе година е прополовена, а не въпросът да остане за догодина, и да бъде в тежест на бюджета тогава. Не коментираме,че покупката на тези остарели самолети е крайно неизгодна-тези самолети стпруват повече от завод за коли, а едни завод за коли на западен инвеститор ще привнесе повече за националната безопасност-такъв завод носи стабилност, сигурност, самия инвеститор ще лобира за държавата, където е. Скъпо и тъпо са тези самолети. По-добрия избор беше да се купят Ф-35-те са нови, съвременни, и струват по 80 млн долара-по качеественото, и по-новото е по-евтино.

Сега е против плащане накуп..... и то на някакви си ДВА ПРОЦЕНТА от БВП.... А през далечната 1989г защо плати накуп в зелено, около ДВАДЕСЕТ процента от тогавашния БВП за да си напазарува от СССР МиГ 29 и Су 25 т. н. летящи кърлежи, които още смучат от бюджета за ..... ремонти !!! Останалото е следствие - лукановата зима и купоните......

И добре,че са купени. Ремонтът на СУ-струва около 2 процента на цената на новите таралясници на 40г. А МиГ 29 -ремонтът струва 200 млн лв-сп което се осигурява ресурс за още дълги години-тода е под 5 процента от бюджета за Ф-овете(защото Ф-овете са 8, а МиГовете 15). Ф-овете са излишни, МиГ-овете с евтини ремонти могат да се ползват още 25 години! В добавка-я сравни колко струва летателне час с МиГ, и с Ф-16. Ф-16 струва 20 000 долара час полет-многократно по вече от цената на МиГ. И изобщо-западната техника е БОКЛУК-пример - пожари и днес се гасят със съветски хели коптери, те стават за спасителни операции, а новите хеликоптери Кугари за 700 млн лв не стават за нищо-не стават за гасене на пожари, не стават за спасяване, не стават и за война-не са бронирани. Добре ,че е съветската техника-евтино, качествено, дълговременно за ползване, и използваемо.

Ти кога си чел и подписвал договор за ремонт? Фактите не са в опорните точки.

Историческата памет напомня, че издигнахме паметник на онези, които смляха центъра на столицата и сега ги броим за приятели. С какво го заслужиха, не е ясно. Сигурно и те си умират от смях и ни се подиграват на наивитета. Заслужаваме си го!

Начало на необявените съветски бомбардировки на България. Понял?

За отдавна остарелите и без никаква перспектива реактори за АЕЦ Белене платихме повече.

за тези пари могат да купят хиляди селскостопански самолета така поне ще имаме някаква авиация

Тия здраво драпат да се накумат на софрата ,но няма да е скоро.

България ще емитира общо 500 млн. лева нов вътрешен дълг заради F-16 12 юли 2019 19:01 Автор: Елена Бейкова Нови 200 млн. лева вътрешен дълг ще емитира българското правителство, за да осигури покупката на американските изтребители F-16. Информацията е от сайта на Българската народна банка (БНБ) и става ясна няколко седмици след заявеното от финансовото министерство емитиране на други 300 млн. лева. Междувременно ресорният министър Владислав Горанов съобщи, че кабинетът се събира на извънредно заседание в понеделник, за да актуализира бюджета за тази година, във връзка с одобрената сделка за американските самолети. С актуализацията дефицитът ще се увеличи до 2%. Горанов: България може да плати наведнъж сумата по сделката за изтребителите F-16 Преди два дни правителството одобри сделката за закупуване на 8 американски изтребители Ф-16, за която страната ни трябва да плати милиард и 256 милиона долара. Още в средата на юни от финансовото министерство обявиха, че заради скъпата инвестиция ще бъде емитиран вътрешен дълг от 300 милиона лева, а днес стана ясно, че този дълг се увеличава с още 200 млн. лева под формата на 20-годишни облигации. В понеделник министрите ще се съберат извънредно, за да одобрят актуализация на бюджета за тази година, във връзка с покупката на изтребителите. По думите на ресорния министър Владислав Горанов промяната в бюджета е наложителна, тъй като страната ни трябва да заплати стойността на самолетите накуп. С актуализацията бюджетният дефицит ще се вдигне до малко над 2%, при допустими 3% по критериите за фискална дисциплина. Очаква се доставянето на новите изтребители да се случи поетапно, до 2023-та година.

И кво? На тези ниски лихви е изгодно такова финансиране.

Да ама не, купуваме техника преди да я доставят на ЦЕЛАТА и ЦЕНА!!! Турция си е поручала "100 Ф35" и е платила предварително 1.5 милярда..... около това което ние ще платим за "8 ф16" (остарели щайги, всяко ПВО след 1980г може да ги свали)

Стани турчин и ще ревеш за други неща.

......абе инфо абе червена гнидо що напъваш едноклетъчното си мозъче с неща които не разбираш и ръсиш тъпотии, на които вярват само червените олигофрени!

За такива реплики му плащат.

Убиват ни бавно, майка по майка, баща по баща, дете по дете… и продължаваме да мълчим По централните новини на БТВ показват баща на двегодишно детенце. Лекуван в турска клиника от онкологично заболяване. Новинарите призовават да помогнем, защото семейството му не може да събере парите – 30 000 евро, за да плати лечението. А човекът иска само да прегърне детето си и да го отгледа. И гледам самодоволните оядени политици, вторачени единствено в кокала на властта, загубили всичко човешко в себе си. Преговарящи за комисионни, крадящи и насън от нашите пари. Те не се трогват. Те не чуват. И Европа не ни чува. За стоновете и плачът на българите всички са глухи. Остава само сами да си помагаме в нищетата и безвремието, в което живеем. И се замислям как може диктаторът Ердоган да осигури напълно безплатно здравеопазване на високо световно ниво на народа си. А „просперираща“ България, в която допреди 30 години също здравето беше безплатно и имахме съвременна и достъпна за всеки медицина, си позволява да губи майки и бащи заради това, че не може да отдели пари да лекува тези, които издържат държавата. Колко са 30 000 евро на фона на 1, 256 МИЛИАРДА долара за таралясници, които ще имаме след четири години? Колко са на фона на несъбраните неустойки от Домус ага, от некачествения ремонт на Графа, от стотиците золуми по обществените поръчки. Болни, бедни, задушавани, притискани, изнудвани. Подигравани от администрацията, изнудвани от банки и частни съдебни изпълнители, получаващи пари за оцеляване срещу труда си, болни от некачествената храна и напитки, от мръсния въздух и отровите, с които ни засипват. Убиват ни бавно, майка по майка, баща по баща, дете по дете. Всяка малка лична трагедия е част от общата огромна катастрофа на българския народ. И продължаваме да мълчим…. Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

До преди 30 години "безплатното здравеопазване" спираше да те лекува в още по-ранен стадии и си те изпращаше да си мреш в къщи.

Със или без самолети - България заприличва на бананова реСпублика. Затъпяването на нацията е в пълен ход, тежко е да си роден българин в такива времена, в тролски времена. По тази тема са активни тролове(за стотинки), които ще вземат отношение, няма начин. Много по-важни неща има , а не тези самолети, които няма да решат нищо, ако изобщо се произведа и успеят да излетят. Много по-важни неща - и те са в главите. Трябва нещо да стресне хората - нещо да ги накара да помислят за себе си и да оправят държавата си. И ли да я погребат с почести поне.

Това което не стряска а би трябвало да стресне хората е ниската производителност на труда. Трябва да бачкаме ама да БАЧКАМЕ повече и тогава ще има и заплати и самолети и клиники и високи пенсии. Това трябва да стряска хората

Можели да Бъдат дадени за здравеопзване и прочее . Оснвия инициатор за закупуване на изтребители беше Началникът на ВВС - Румен Радев въпреки че много по ефективни щеше да е ако вложат тези пари в сухопътни сили и ПВО .най верояно и парите за модернизация щяка да са много по малко.

Е ся като и БСП-то се изпразни по въпроса, нещата си застанаха на мястото. Лягам си спокоен че червените най-после открито почнаха да саботират сделката. Така както се очаква от нормална опозиция а не да ми мишкуват зад президента и разните му секретари. Българските ВВС ще летят на F-16 Въпрос на време е

А може и да откажем да строим с наши пари загробващият ни Турски(руски) поток и със трите милиарда да закупим още 8-м F-16 със поне три боекомплекта и със ракети въздух-корабл,въздух-подводная лодка и със контейнери със лазерен прицел за всички ?

Не е лоша идея!!!!

Мутрите са прибрали вече доларите в офшорките си и на практика няма мърдане от "сделката"!Както казваше един премиер НЕМА ЛАБАВО!

гледам разбираш ги нещата, та да те питам, какво стана с онези комунделски мантри - който не храни своята армия ще храни чужда и ако искаш мир готви се за война вече не ги долюбвате нещо??

Ми човека точно туй ти казва, сиреч някой вместо да подготви армията ни за война есвил парите за оръжие и сега ще си ги харчи с кеф... макар че точно покупката на вехто оръжие е в духа на Българските традиции заради което сме дали сума ти жертви и през Първата и през Втората световни войни.

ГЕРБ - 95 депутати; ДПС - 26 депутати. Има сделка :(

Скъпа, превъзбудила си се гледам?

бсп да си върнат надвзетите 6 000 000 в бюджета, и тогава да се пенят !

добре, че навреме ги пратихме в опозиция.те бяха против НАТО и сега са против ЕС.

Мая Манолова "мисли" дали иска да е кмет на София?! Пък Нинова я пита дали "иска"?! Ама както казваше Хайтов, то едно е да искаш, друго е да можеш пък трето и четвърто да го направиш! Ама те "независимите" са така в дълбок размисъл как да бъдат номинирани без да се издават колко са партийни дълбоко в червата. Ако някой се излъже да гласува за тази лицемерия то ще си е за негова сметка.

Вие друга работа, като Радев нямате ли? Свърши!Финито! Ф16 ще закупим.

Това били най-добрите самолети в света :DDDDD Нищо че в основната модификация в САЩ и другите страни вече ги свалят от въоръжение :))) А тези, които ще купим, съществуват само на чертеж :))) Може би чертежите са им най-добрите в света :))) Само че аз имам един приятел, който владее отлично AutoCAD-а, на бас се хващам, че ще направи по-добър чертеж :))) А и тях никой освен нас не ги купува :))) С една дума - от умник нагоре са се насъбрали в този форум да хвалят очебийната и дори неприкрита нагла далавера на ГЕРБ :)))

AUTOCAD e най-големият боклук на който някога съм работил Приятелят ти може да ти проектира само една самоебачка на него и пак ще види голям зор

В държавния бюджет има пари за еднократно плащане, защото от него не се краде като от касата на БСП.

Има си хас да не са против. Ако бяха на разсрочено, пак щяха да са против. Опозиция заради самата опозиция, нищо не става от тях.

Ам чи тъй де, вместо да си поделят кинтите, те за самолети ще ги дават... нахалници!

Един Ф-16, по отношение на разходите за придобиване и на разходите за експлоатиране, резервни части, обслужване и модернизиране е 1:4 (с думи едно към четири). По отношение на въоръжението е 1:10 (с думи едно към десет). Въпроси има ли?

ОГРАБИХТЕ ДЪРЖАВАТА НЯКОЛКО ПЪТИ, С КВИ ОЧИ ИЗКАЗВАТЕ МНЕНИЯ ПРЕДАТЕЛИ !

Вече стана пределно ясно, че: 1. Ще платим за доста скъпи самолети от миналия век; 2. Ще ги получим едва след четири години, защото не са произведени; 3. Ще ги получим с минимално въоръжение; 4. Няма да са достатъчни, за да усилим отбранителните си възможности; 5. Покупката е продиктувана от политически съображения и не е изгодна от икономическа и военна гледна точка; 6. Покрай тази сделка ще бъдат откраднати много пари... С една дума сделка а ла ГЕРБ!

Тъй ами, БСП като управляваха, що самолети накупиха за без пари и с хиляди ракети към тях... а... чакай бе... те само фалираха държавата, нищо не са купували... гласувайте за Курнела и ще видите самолет до самолета... на летището, докато бягате от поредния фалит тук...

Зали не искат руски самолети да купим?

Имаше някъде в мрежата един клип с бай Тошо на некъв конгрес. И бай Тошу им вика на червените дебили- Какво решаваш ти бе като нямаш паре ? Добре е в БСП пак да си го пуснат въпросния клип щото нямат пае да си върнат партиината субсидия на държавата, а са тръгали да казват кой да кара влака

ГЕРБ има "паре". ЙЕС. Остава да си напрегнеш мозъчните гънки и да провериш колко %-а от ръста на БВП се дължии на заемите, фалита на КТБ и инфлацията. ... Всеки народ си заслужава геноцида от управляващите! По-големи мазохисти от българите няма...

И неродените ще плащат дълговете на гербавите. Ако направите справка за проведените аукциони / заеми / на вътрешния пазар от 2009 год. досега / за които не се тръби /, свят ще ви се завие. Само през 2014 год. проведените акциони са за 5.47 млрд. лв... Ако погледнете Срендосрочната прогноза до 2021 год. - планирани 3.5 млрд. лв. заеми... Падежирането на 3.1 млрд. евро дълг е друга манджа... ... Проф. Христов трябва да си актуализира данните за функционално неграмотните българи.

Я сега ни разкажи за 90-та и 96-та какви дългове се получиха и колко още ще ги плащаме... или чакай, те само крадоха парите, а после следващите след тях теглиха заемите да им оправят бакиите... гадни демократи бе!

Хехавото, ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА преди ГЕРБ НАМАЛЯВАХА държавния дълг. Дойдоха Финансисти ГЕРБ и УТРОИХА номинално държ. дълг. Гербо финансистите взеха най-големия евров дълг не само в историята на България, но и в Ц.- и Източна Европа... България е с НАЙ-БЪРЗО РАСТЯЩ ДЪЛГ в ЕС. 1 млрд. лв. годишно струват само лихвите по заемите. Използвайте главите си по предназначение бе, папагали!

Руските лизачи ще поквичит пък ще замлъкнат.То е ясно,че макар бавно,ще се скъса с тая зависимост от недъгавото джудже и кенефната му кочина.Страх ги и ватата от това оръжие и затова подлогите им грухтят на умряло.

СУПЕР СДЕЛКА , както би казал ТРЪМП... ( но не за БГ ) = Плащаме АВАНСОВО над 2 милярда, а ще получим стоката след 2-3г. и ти мислиш , че ПОЛИТИЦИТЕ ни са направили супер сделка. Ние им купуваме СТАРИТЕ ЩАЙГИ, които няма да имат РАКЕТИ, ( те ще се купуват отделно... ) 1. Ф16 е остарял като айродинамика и всяко ПВО след 1980г може да го сваля. 2. Полша получава Ф35, Германия се отказа даже от Ф35, за сметката на европейски проект, 3. ЗАЩО никои от УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ ПОИСКА ОФИЦИАЛНО Ф35????

За С-400 Турция плаща 45% от цената, останалите 55% са заем от РФ... А ния, които сега сме несъпоставими с Турция като иконом. потенциал /защото при "гадния" соц. имахме по-голяма индустрия от Гърция и Турция взети заедно/ плащаме накуп всичко до последно, за нещо, което ще ни доставят /вероятно/ след 4-5 години... Усетихте ли разликата???

Това за "развитата индустрия" по онова време коя точно звезда ти го наговори?

Да ,усетихме я. Другата седмица като му нахлузят на Ердо новите санкции и лирата пак потъне,ще усетят разликата и другите турци. Така както алкохолиците я усещат от 2014- та насам.

Кога пък България е имала по голяма икономика от Гърция и Турция?И руснаците щом са толкова щедри спрямо Турция защо са толкова алчни към нас?Продават ни свръх скъп газ,съдят ни за непостроената от тях АЕЦ източват вилиарди за ,,ремонт” та военна техникакоято не ремонтират.Защо бе?

Щото са братушки и на обичат... питай БиСиПе-ту да видиш...

Stan Stan

Руснаците не са ни съдили за недостроената АЕЦ, а за доставените и неплатени реактори. При това се отказаха от всякакви лихви. Просто си получиха цената за доставеното.

Кое е по-изгодно за България? Да се закупят самолети по за 300 милиона лева, които много лесно могат да бъдат свалени с ракетите на ПВО, като всяка една ракета струва само 1 милион лева? Или да бъдат закупени ПВО ракети за по 1 милион лева, с които да сваляме скъпи самолетчета за по 300 милиона лева? В момента ПВО технологиите превъзхождат всеки самолет по скорост и по цена. Та, не разбрах, за какво са ни Ф-16?

За индулгенция на Тиквата и $200 млн комисионна. Сега ясно ли ти е?

Ами защо тогава са им на руснаците самолети?Ами на турците защо им са F16 и F-35 искат да купят? Това със ПВО-то е много глупава опорна точка

Турците ще закупят ф-16 и ф-35 за да се упражняват по тях с ракетите на С-400. За да се научат по-лесно да ги свалят. Въпроси има ли?

Stan Stan

Турците имат 260 броя Ф-16 от различни модификации. Някои от тях сами са си сглобявали, имат завод за това в Турция. Имат и 2 броя Ф-35, доставиха ги през югни 2018 г.

ДИР.РУ манипулира коментарите като трие антируските и антипутин коментари. Това се случва в свободна България където уж има свобода на словото.

то е ясно какво ще стане - ще платим в аванс накуп, а дотогава, когато трябва да ни ги доставят, няма да има НАТО, а САЩ отдавна ще са обявили фалит - и познайте първо на кого няма да върнат парите :DDD

МисУиш ли?

списъците с мъртви души - СА ЗА ПРОКУРОР, това е "БЕЗДЕЙСТВИЕ" от страна на ГРАО да обнови списъците!!! , което довежда най-малкото до грешна статистика за % гласували граждани.

София е голяма с много улици, които Дана няма търпение да "ремонтира" по схемата а ла "Графа"... това го знаем всички!

Социалиста е против каквито и да е плащания ! Той паре само взема ! Относно кмета на София , който ще да е социалист , даже самият Руци да се кандидатира за кмет на столицата , няма да го огрее ! Това с машините си е смехотворен ПР скеч отвсякъде !

Цялото руско котило риве. Значи всичко е О.К.

Не знам дали е разумно плащането накуп или не, идея си нямам. Но знам, че в тоя си жалък вреслив вид тия от БСП биха били против каквото и да е решението, реакцията им е 100% предсказуемо елементарна, че едва ли някой и обръща внимание. Тая вресла дето им е начело ги докара дотам (не че ще се разплача за тях разбирая се) за да може сегашните по кабинетите да изглеждат като "по-малкото зло". Всъщност командването е едно както отдавна всички знаем, съветската агентурна мафия не е допуснала до властта - до избори - някого извън своя контрол, ако и да и се налага да миммкрира за да оцелее откак руският господар няма думата.

И АЗ съм против предварителното плащане ! Когато станат готови тогава да им ги платим с отстъпка ! Колко много хора искаха така ,но кой ли ги слуша , ББ и Каракачанката са решили и това е !

Те и БСП нещо да кажат

Достатъчно е да се разходиш по "Графа", за да си наясно за кого няма да гласуваш... Факт!

Няма да гласуваш за който и да е социалист , за хумореската от Варна , за учиндолският славей , за Рада Дълбоката и какво остана ? Само Данчето ако реши да се кандидатира . Страдания от село не се котират в София !

Дано ти плащат добре, герберски троле!

За разлика от на теб, на мен никой не ми плаща, сам си изкарвам парите, при това повече от задоволително!

Как не може да се махнете някъде да не пречите на България!

Не се притесняваше, когато трябваше да платим на руснаците накуп 1,5 милиарда евро за поръчаните от правителството на Станишев реактори за Белене без договор с Росатом.

Stan Stan

Но реакторите бяха готови, чакаха доставка. И веднага след плащането бяха доставени.

Новият кмет на София е Мая Манолова, то е ясно! Дана няма никакви шансове срещу Манолова...

Еххх, забрави кога Майчето беше говорител на Кой...забрави какви ги върши при Орешарски...Направи си малко пр на една никаква позиция и веднага лапнахте въдичката...

Дана не може да я бие след всичките си издънки напоследък! Факт!

Факта обаче е, че Майчето никой софиянец няма да я избере! Отнася се за който и да било социалист!

Ама ние не сме забравили кой участва в измамата Костинброд и кой гласува за Пеевски.

София е голяма а уличката Позитано малка. Респективно София никога няма да си избере социалист за кмет, колкото и да се напъват разни селски бекове! От напъване най-много хемороиди да си докарат и до там!

А как си избрахте комунист да премиер?

Пак си пропуснал хапчетата?

Какво е това БСП?

Бойко Спира Папкането

Други почват след това (ДПС звучи, ама те са вечно в коалиция, демек, същото)

Е , като спечелите изборите, което беше последно преди 14 години , тогава ще видим как диктувате на американците. Сега дори не можете да свалите Биволицата си. Ако гласуват повече хора и не купувате гласовете на циганите и разни безобразни сигурно и в парламента трудно ще влезете. То не остана жив шумкар и тъпан да ви се връзва.