БСП иска от Борисов да си връща ”Бузлуджа” с договор

БСП изразява готовност процедурата по безвъзмездното прехвърляне на собствеността на паметника "Бузлуджа" да бъде финализирана.

Обратно в новината

Коментари - БСП иска от Борисов да си връща ”Бузлуджа” с договор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аааа НЕ !!!Направете го както при масовата приватизация. И ако БКП-то е платила-по доказан членски внос дайте акции J Ако го е направила с народне пари-че тогава от къде на къде? Нали отричаха че са мутант на БКП. Нещо не ми се връзва .Хем тъй хем инак. Както със фашистките поздрави.Що млъкнахте бе?КоАло, Корнелия.... Кажете веднъж завинаги какви сте и тогава ще видим.

Това е шизофрения. Чинията е строена от комунисти с пари, насилствено иззети от народа. Социалистите, които уж нямали нищо общо с комунягите, казват че е тяхна по наследство. Същата шизофрения е да ти липсва комунизма и да обичаш Русия повече от родината си, а да отидеш да живееш в ненавистния запад, а не в близките по убеждения Русия, Северна Корея и Венецуела.

Взимайте я товарете се на нея и марш към Червената планета::)) ха ха ха :::))))

Дайте и я. Ако завъртят някакъв бизнес и се намерят хора да си изкарват заплата, какво лошо има.

Не знам чия трябва да бъде чинията, но е строена с пари на държавата и народа и с безплатен войнишки труд. В нея имаше много ценни произведения на изкуството /стенописи и др./, не знам дали нещо е останало. но трябва да се запази като паметник на тоталитаризма.

Чинията не е на БСП,а е на БКП!Построена е от строителни войски и народа на БЪЛГАРИЯ!!!

кур_нелия по един лев да бяхте събирали всеки ден тези 25 години нямаше да се стигне до разрухата на този паметник на културата .....невежи глупаци занищо неставате

Ал

Безвъзмездно? Ако аз реша да прехвърля личния си автомобил на собствената си фирма, ще си платя един куп данъци и такси. По пазарни цени. Но за някои данъчните закони не важат...

Комунягите откраднаха стотици милиони от Белене, Патоци, КТБ та. Дайте им и паметника, да изкопаят и там една дупка- уж за вода и да изчезнат и там стотина милиона.

Служебния кабинет на Герджиков нали отмени с решение от 26.04.2017г.решението на Борисов от 2011г. за безвъзмездното прехвърляне!Така че Корнелия какъв договор чака? А и самия паметник е строен само с дарения народни и с участието на 60 творци!А върха си е Хаджи Димитър,това Бузлуджа може и да се смени!

Съборете я и ще се реши проблема.

Борисов опичай си ума и намери начин да отмениш решението!Ако тогава си бил емоционално настроен сега прояви разум!А и сградата не е твоя собственост ,че да я прехвърляш безвъзмездн,а на всички!!Комунизма не трябва да се реставрира чрез сграда или партия,а само да остане като знак от миналото,сграда от комунистическия период като исторически паметник,без да е собственост на партия!

Никакъв договор с ездачката и изобщо с БСП!Чинията е държавна собственост и не трябва да се превръща в партийно свърталище!Това е тоталитарен паметник от близкото минало включен като дестинация на сгради от тоталитарния период от международно значение! Борисов да анулира тази глупост с безвъзмездното прехвърляне,а и МС не е собственик,че да прехвърля!Има си община в района която може да я стопанисва сградата или по проект да се ремонтира!

реват като вдовица за бай х...., била уникална, била историческа. А защо не я стегнаха досега - сите милионери -комунета. Ама комунист пара дава ли - те най-бедните бе!

Сградата е уникална и построена на страхотно място! Това е част от нашата история (хубава или не). Има голям интерес от много туристи през последните години, както и от филмови продуценти. За съжаление другарите и другарките не могат да се справят с хигиената. Не трябва да се оставя нищо в тяхните ръце!

Честито! Ще си тръгват! ;)))))))))) Много се задържаха на тази планета.

оловен чемодань,скафандър,натъпчете се в чинията,старт,поехали,черната дупка и в ...безкрайността.

"Чемодан" се пише без мягкий знак- ь! "От перс. جامه دان джомадан: جامه jāma одежда + دان dān хранитель." Юначе, като на светец от икона те моля, учи "дорогой" руския език доброволно, за да не се налага руснаците да идват тук и да те учат на него принудително. Очень больно бьют по яйцам. Джадето от тях до тук не е дълго - бързо идват, дълго стоят, а и безгрижно си припяват: "От южных морей до полярного края" "Нам любые дороги дороги"...

Много обичат обаче да идват на гости при Генерал Колев, който ги посреща със сабя и ги изпраща без тикви, чак отатък Дунава!!!

Курнелия да обясни на дарителите какво е състоянието на монумента "Знаме на мира"т.н.КАМБАНИ,да обясни и заведе поддържниците си до къщата музей Георги Димитров,да видят как партията извършила преврат през 1989г.се грижи за символите си и тогава да иска.Камбаните са откраднати,а площа от 380 декара се е свила до 100 буренясали.Другите 280 декара са застроени,естествено от НАШИ хора. За чинията са дадени дарения на стойност 14186000 лв.Партията иска,иска,без да е похарчила стотинка.Защо от 1989г.до ден днешен не сте направили нищо или сега искате да ви се даде,не толкова чинията,а атрактевното място,за да строите,както направихте с Камбаните. Преди това искахте и Партийният дом,защото бил ваш.Той също е построен с труда и даренията на хиляди. Затворете алчната си паст и не разграбвайте повече!Никакво безвъзмездно връщане!!!!!

Най-добре да я подарят на американците. Чрез тях, от нея ще потекат пари. Става за прекрасен планетариум, като този на обсерваторията Грифит. От пилона може да се пусне и махало на Фуко. Махалото, както и диаграмата на Херцшпрунг-Ръсел, са първото нещо, което посетителят вижда в Грифит. Действащият трансформатор на Тесла е впечатляващ, да не говорим за потресаващия спектакъл в планетариума. На площада пред обсерваторията са вградени месингови полупръстени на мащабираните орбити на планетите. Американците от всичко правят пари! В близкото градче до язовира Хувър - Боулдър сити, като паметник е поставена... една стара турбина на Франсис от централа. Посетителите могат да слязат на балкон в машинната зала, а като сувенири могат да си купят едноинчови, медни парчета от бракуваните проводници на високоволтовите далекопроводи. Хайде опитайте се да влезете в машинните зали на деривационните централи Пасарел и Кокаляне!

Архитектурата на "Чинията" е уникална и е строена с парите на нашите бащи и майки;с труда и потта им. Не бъдете нихилисти.Тя е част от историята ни и все още може да бъде полезна като уникална туристическа дестинация. Да бе,най-лесно е да я оставим да се доразруши и после да я взривим!Само че май нямаме право да лишаваме бъдещите поколения от историята,такава каквато е.Ако така са разсъждавали предците ни сега нямаше да знаем нищо за тях. Нека си я взимат БСП и да я стегнат.Срамота е,че е в такова ужасно състояние.

ще я стегнат? Като пак ни ограбят труда!? Благодаря! Не искам повече БКП, БСП-та

ХАХАХА! То сградата и без това прилича на летяща чиния. За вземат да се натоварят всички комуняги и да заминат в бездънната Вселена без право на завръщане на Земята и още по-точно у нас!

Това отдавна трябваше да се случи!

А защо на следваме съветите на Чудомир. "10 кила динамит му е майката". И ще излети в орбита.

Чудомир----е казал:"..пироксилин..."...:))) Неграмотник!:)))

Пироксилин в темеля.

Стъпил Хитлер, стъпил Хитлер на руската земя да си цели, да си цели на Кремъл звездата. Не уцели, не уцели на Кремъл звездата, най уцели, най уцели клетото си сърце... Викна Хитлер, викна Хитлер, викна, та заплака: - Хей дружина, хей дружина, верна и сговорна! Дето паднах, дето паднах - там ме заровете.... На глава ми, на глава ми счупен кръст сложете; на крака ми, на крака ми - карта на Европа: на гърба ми, на гърба ми - Сталиновта сопа.

А за пакта Рибентроп- Молотов, нещо песнички??? не бива да забравяш, че до 22.06.1941 другаря Сталин и другаря Хитлер са първи приятелчета!!! Даже си делят и Европа!!! Кой напада Полша от изток през Септември 1941, А????

Со да кажа че от август 1939 до юни 1941 Сталин и Хитлер с а съюзници. Нещо повече, приятели (има подписан договр за дружба и приятелство от 28 септември 1939. Това не е известния пакт Молотов Рибентроп. Това е нов договор след окупацията на Полша от Червената армия и Вермахта). Но и това не е всичко. След съвместната им операция в Полша, след въвместните военни паради на червената армия и Вермахта в Брест и Лвов, Сталин с еразпорежда всички комуняги да наричат Хитлер като "другаря Хитлер. И родните комундета, и те барабар Петко с Мъжете и те са се другаросвали с Хитлер (за разлика, например от италианските и френските). И така до 22 юни 1941. Когато изведнаж, пак по заповед от Кремъл другарят Хитлер става най-големия гад. Защото нанася превантивен удар по СССР. Иначе в цяла Германия щяха да изпитат "прелестите" на милиционеро-социализЪма още през 1941. И не само в Германия, и във Франция, и в Англия, анбе в цяла Европа. Тя, историята помни. И след някое друго десетилетие европейците ще почитат Германия като спасителя на Европа от червената чума. щото там където са видяли що е то съветска окупация знаят много добре за какво говоря.

Ти ли,си,бе... Узунов?

Радев съм.

Вермахтът, как ги е бъхтил,1:5 - още не могат да се опомнят, песнички съчиняват. Имат късмет ,че англосаксонския либерален свят / половината планета/ ги спасява.

А какви кинти ще вложи БСП да ремонтира вископланинската тоалетна, в която се е превърнало това нещо?

бил в цунг-цванг Бойко. Нямал полезен ход. Ходът е да я остави тази чиния да се разруши както къде-къде по-ценни, по-стари и с историческо значение сгради. Да си вземат чинята, да отлитат с нея или да я реставрират - ама няма-а, те комунисти пари не дават. Да им даде само чинията, за която събираха пари от целия народ, ама да им я даде, но НЕ И ЗЕМЯТА ПОД НЕЯ.

"Алоо, родения след комунизма....". Пише се родениЯТ - мъжки род, подлог.

На я дарява, двата реактора от Белене и тях да им ги дари! Нека Бойко им покаже, че не е дребна душица!

Изключителен политически ход на БСП. Борисов е поставен в позиция на губещ. - Ако се съгласи, ще започне едно изнудване и извиване на ръце за пари, за статут на исторически паметник; червените поклонници ще намерят ново място за поклонение; Борисов ще си вкара автогол, че колаборира с червените. - Ако не се съгласи, пак лошо - не демократ, диктатор едва ли не, подтиска инакомислещите. В шаха това се нарича цугцванг - при всеки ход губиш.

КУРнела да се мята на коня и да върви да проси пари в Мамашистан за откупуване и ремонт на "светинята"!!! Без кеш няма летяща чиния!!!

може би не знаеш, но политиката на Русия по промяна на световната история минава в истерия. Пример1 - виж Скопие. пример 2 - виж нашето черноморие - навсякъде са нацвъкани паметници и плочи - от варяги , та през разни пирати от 17-ти век, до 40-те пияници изпили вагон промишлен алкохол някъде около 10 септемвпри 1944-та

и да се пръждосва в сибир. Така България 100% ще спечели - хем без руски мекерета, хем без "летящата" простотия.

Да си я вземат БКП-то, простете Би Си Пето , след като сия платят в брой, да се качват на нея и да отлитат към звездите, та да си оправим държавата!!!

Не е лошо да бъде предоставен за пленарна зала на депутатите , та даже и там да си живеят .

Какво значи "да си връща"?? Тази летяща чиния да не е построена с пари на комунистите? Това е държавна собственост, като искат, да си я купят на костуеми цени.

Защо Бакърджиев събори мавзолея , да не би той да го е построил , нека да си построи мавзолей и да си го събаря колкото иска , нали е на народа ?

Загрозяваше площада пред Царския Дворец!

Нахалство,понеже е "държавна" собственост та за това е в такова плачевно състояние. Сградата е уникална.По-добре да им бъде подарена на БСП и да си я поддържат.Грехота е да се руши така.

Поне,за обор,да ставаше-тогава,да видиш,колко кранти,щеше,да има вътре!

всичко е менте в тази държава, важното олигарсите да са добре много богати с много любовници и коли, убиват народа си заради едното ядене пиене и еб-не , иначе Пеевски нямаше да доближи жена, да не говорим за хубава

Подходяща е за дискотека.

Дайте им чинията и да отлитат! Така ще се оправи и България!

Ако го направят грамотно комплексче си заслужава. Пари имат парите са в техните олигарси.

За да я искат тези крадци,значи ще има някакъв келипир.

"Не съм расъл по комунизма... ."Алоо,родения след комунизма,азбуката във"македонската земя" ли си я учил.ЛЕЛЕ,ЛЕЛЕ... .

Мале! Ей това е демократ, даже да цитира не може да допусне правописни грешки. А за Македонията, да не те ръчка отзад някое маке, че все натам го избиваш бе?

Ако го реновират защо не ?????? Уникален обект уникално място с бъдеще. Ама и за туризъм ще става при един модерен маркетинг. Ако ще го ремонтират ????????

Уж това е идеята. По принцип казаха по телевизията, че имало интерес от западни туристи към паметниците на комунизма, а към този специално след снимките на Механикът 2 с Джейсън Стейтъм (защото е сниман във филма) се повишил интереса и тогава изникна идеята да се реставрира и да се превърне в туристическа дестинация. Държавата обяви, че няма средства за реставрацията му и решиха да го върнат на БСП, които щели уж да го оправят за своя сметка, ако може да се вярва на политици.

Изключителен политически маньовър. Поставя противника в zugzwang - липса на полезен ход. Ако адресатът е Б. Борисов, последният губи във всеки случай.

Ти да видиш в Скопие македоно-сръбската социалистическа камарила колко паметника и монумента са направили,за разлика от българските комунисти преди 1989 г.Въпреки,че всеки втори бетонов възел и домостроителен комбинат работеха за издигане на безвкусния бетонен социалистически кич из цулата страна.И при положение,че държавата преди 1989 г. три пъти е фалирала,доказано официално.

Не съм раснал по комунизма, а само по демокрацията за съжаление, но интересно защо слушам от по-възрастните други неща? Каква е била безработицата по него време? Колко деца не са били лекувани и не им е стигал фонда за лечение на деца в чужбина? В колко села е нямало лекар и при инсулт са се молели на Господ да оцелее пострадалия? Има много подобни неща за любопитстване при този "ужасяващ" и "престъпен" режим.

Слушаш,ама избирателно,май?!

Като не си раснал, чети, ама чети не фейк истории. Не питай бивши профпредседатели и партийни секретари. По онова време просто не се говореше за хора с увреждания, деца с редки болести и др. Те просто не излизаха на улицата. Бяха затворници в собствените си домове. Беше срамно да изведеш дете с недъг на улицата. А ти си вярвай на изкукалите баби и дядовци.

оловен чемодань,скафандър,Юпитер.До кога ще чакаме?

Този мракобесен символ на шибания комунизъм трябва да бъде разрушен до основи с бомбардировка от въздуха

Както мавзолеят ли? Ей, много сте прости това "демократите" бе! За толкова години преход колко паметника построихте викаш? А този специално участва в холивудски продукции и носи слава на България, ама защо да си напрягате празните главички с подобни неща, като можете като едни истински "демократи" просто да унищожите всичко.

А вие като "истински комуноиди" колко неща унищожихте след 09.09. а за хората да не говорим......трябва да има реципрочност........сещате се нали за какво става дума

отношение към Борисов или българските данъкоплатци. Той трябва да бъде оставен да падне от само себе си, както и самата партия. Никому ненужните грандомански боклуци не трябва да занимават управлявящите, проблемите на страната са други.

Брейкинг нюз!: Анадолската агенция съобщава, като се позовава на CNN и аллах---че хаджи Боко Хаджи Тиквонович----е дал чинията на реджеб тиииииип ердоан...!:)))) Да строи паметник на турския аскер от 1878!-------наши "свидни"братя ...и сестри! :)))))

А султана и гнома като първи дружки искали там да си направят селфи......много шик било:)))))))))

Да си я взимат и да си я заврат отзад!!!

Що?

Никакво връщане!Курнелия е отворила алчната си уста и е замислила как да присвой красивото място,не заради чинията,а за нещо друго.Какво направиха с монумента КАМБАНИТЕ в Младост,който до 1989г.е привличал над 1 млн.посетители годишно?Пустош.За сведение този паметник е бил построен,естествено в/у чужди,заграбени,еимоти на 380 декара земя.След 1989г.става апетитен терен и 275 декара са застроени.Този монумент е построен с дарения.Колко е получила държавата т.е.ние ,хората,на които им отдържаха от заплатите за комунистически прищявки. С дарения на ст-ст 14186000 лв. е построена и чинията,която се наричаше" Дом паметник на комунистическата партия" и др.Нинова ,като лидер на социалистическата партия няма никакво основание да иска безвъзмездно чуждото.Чинията е на целият български народ.Може би апетита е за друг вид строежи на това красиво място.Бойко,никакво връщане.По-добре да рухне,като камбаните,отколкото да задоволиш нескончаемият апетит на комунистите!

Глупак смотан! Просто извънземните са се свързали с БСП и искат Бузлуджа за Площадка за кацане и..излитане!

си я платят паницата, да знаят че без пари няма плюскане.Трябва да се от учат от куманиския си навик... всичко да е гювеч.