ГЕРБ: Предишните управляващи са взели бонуси за стотици хиляди

Парламентарната група на ГЕРБ е получила отговор от Сметната палата за огромни бонуси, които са получавани в държавната администрация по времето на Тройната коалиция. От опозицията пък искат Бойко Борисов да каже за парите на сегашната власт.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ: Предишните управляващи са взели бонуси за стотици хиляди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕЩАСТНИЦИ!!!!!! но като се замисля май ние сме нещастници ,че търпиме да се гаврят такива нищожества с нас. Няма ли да има край тази мизерия.

Бе къде ми е коментара??????Защо сте го махнали?????Ахххххххх.

Гербери нагли, хайде вие направете доходите спрямо цените да са по-добри от онези при Станишев, индексации да има периодично, пък няма да ви дирим кусур. Но, да ме прощавате, когато народа мизерства тотално, вие да си разпределяте неговите парички само за вас, е много цинично.

Какво е бонус?При времето на социализма му казваха премии!? Тогава лъвският пай обираха началниците и партийните секретари.Бонусите днес са заложени в законите,които не са от днес.По времето на тройната коалиция се вземаха и доста пари от участие в борда на държавни дружества и фирми.Например Мая Манолова е била в борда на ЕОН Русе!

Това е невярно. По времето на социализма работещите в национални обекти /а те бяха десетки/ работниците купиха по 2 апартамента в окръжните градове а чиновн иците си останаха в малките градове с малки изключения. Затова сега интелигенцията е на ниско ниво в големите градове.

Да ! казваха му премии , но всички вземаха .Вземаха и по време на Станишев ,защото имаше допълнителни пенсии ,и 13 заплата ,да не избраявам още какво се даваше . А сега какво дават -цървули/нали знаеш какво е цървул/нещо подобно на теб.И въпроса не е кой колко взема , а в това ,че лъжат ,че няма пари , а се раздават по масата на свои политически съратници . Срамота е цървуланчо ,срамота ,ти ще ми говориш за премии .

и разбери как се пише МИЛИАРД

Че кой е на власт сега? Бойко Борисов - комунист, отказал да се деполитизира, офицер в живковото МВР, по късно един от ръководителинет на СИК. Росен Плевнелиев бивш ПЛАТЕН секретар на ДКМС, Цецо Цветанов е син на шофьора и доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. Бивша келнерка, внучка на личен шофьор на Цола Драгойчева е новият зам.-министър на правосъдието! Сергей Игнатов в е син на Симеон Игнатов - секретар на Централния комитет на ДКМС и на Окръжния комитет на БКП във Видин по идеологическите въпроси. Новият строителен министър Лиляна Павлова - комунистка трето поколение, внучка на видни деятели на БКП. Цецка Цачева - бивша стругарка и партийна секретарка Владимир Владимиров (шеф на БДЖ) - специалност - "пионерска и комсомлоска дейност"

ГЕРБ в момента Консумират властта ,както никой друг досега . Безцеремонно Огризват Общото Богатство-Държавата ! Покриват Ограбването с медиина Мъгла,зад която започва да се вижда ужасяващата престъпност на тази групичка Прости Наглеци,събрани от жаждата,за Нашите пари ,Власт ! Да спасим България от ГЕРБ !

Ама кога комунист ще си признае? Крадлива сган, червена.

По същия начин сега Сметната палата да не се крие, а даде информация за допълнителното материално стимулиране на сегашните хубавци.

Сериозно? Я ми дай линк да видя бонъуси на сегашните. Може ли да си толкова заблуден?

Къде видя тая гласност? Отначало нямало бонуси и след като СДС-то поискаха проверка л-ната изплуваха нагоре . Каква прозрачност, когато герберите в парламента отхвърлиха предложението за изслушване на вицепремиера Симеон Дянков за получените бонуси през 2011 г. от изпълнителната власт?

Намирам доста съществени разлики за това, което е ставало преди и сега. 1. През 2006-2008 г. всички ние обикновени служители (аз в частна фирма, жена ми в държавно ведомство) редовно сме получавали тримесечни бонуси, накрая на годината - 13 заплата, а и пенсиите се индексираха редовно! 2. Герберите сложиха народа на постна пица и вече трета година само ни говорят за затягане на коланите. Декларираха, че няма да има бонуси в държавната администрация. 3. При бесепарите допълнителните пари идват за участие в управлението на бордове, тоест за допълнителна работа. Против съм тези неща. Но все пак има голяма разлика, тъй като герберите си написаха бонуси за изпълнение на преките си задължения. 4. 31 души от правителството на Станишев са получили общо 734 хил. лв или по 23,6 хиляди на човек, като тези хора са били с висок ранг (зам. министри). При герберите само една от двете пикливи Калинки си писа бонус от около 80 хил. лв. Много бих искал да науча какви ли бонуси си разпределиха чиновниците от Герб, назначени на длъжности по справката за кабинета Станишев. Май общата сума ще излезе в пъти по-голяма.

ТЕ ТАКА РАСТЕ ВСЕКИ ДЕН РЕЙТИНГЪТ НА БОЙКО! ВИСОК РЕЙТИНГ - МИЗЕРНА ДЪРЖАВА, СЛАБОУМНА ПУБЛИКА!!!!!

Аврора потъна. Комунизма се провали. Трайте си, че се излагате!

Ти си Ленин , колкото ,аз съ Чан Кай Ши!По добре си стой в мавзолея и не се бъркай там където не ги разбираш нещата .Кой ти говори тука за комунизъм ,бе идиот .Тука става въпрос за съвсем други неща ,които ти със плиткия си ум няма да разбереш .Айде иди да плюеш пред огледалото .

Най добре е някой да ни купи.И да ни управлява,както си иска.Ама да не е Българин,че на нашите се нагледахме и наслушахме.

хахахахахаха допълнително МОРАЛНО стимулиране - абе драскачите вие да не сте пияни ДМС се превежда допълнително МАТЕРИАЛНО стимулиране. Иначе за всички е ясно че политиците какъвто и цвят да са морал нямат!!!!

Как ще си сьберат даньците като има недосегаеми фирми които не се пипат и питат за нищо- на Донев ,на Дедо доганян ,на котараците и т н а за другите фирми които не са от наште,яко дьрво до фалит

Гербаджиите са селски тарикати които за всяка извършена простотия измислят обяснения Защо казват че е криза и заплатите се замразяват а те продължават да крадат но уж по-малко от предишните Те не само че нямат срам ами са толкова нагли и прости и грозни и дебели че сега когато е криза и те пак крадат тръгнали да си мерят кражбите с други ТОВА Е ПАПЛАЧ Защо не смениха законите а чак сега когато им лъснаха кражбите казват това е законно ама ние ще го променим Може да е законно но не е било задължително след като сме в криза след като сте казали че не сте като другите да вие излязохте най-срамното управлени поне да не бяхте толково прости

Тройната коалиция си раздавала пари, които са си събрали в бюджета. И индексираха пенсиите, майчинството, заплати. Тези не могат да напълнят хазната и опразниха каквото имаше оставено от предишните, пенсиите мизерни, защото "НЯМА ПАРИ!" , но бонусите им вървят на едро. Долни лъжци! Як политически шут трябва за вас, прости и алчни гербери!

От какво и КОГО си отчаян, не разбрах?! Докато не видите в тъмнината ясно лицата на врага си, никой няма да ви съжали и направи нещо за вас!

Толкова си отчаян че две не виждаш.Тия пари не са от бюджета бре наивнико а пари от предприятия.Има разлика от пари получени от бордове на предприятия и пари от бюджета.Значи дигат ти цената на цигарите лекарствата хляба- бранша печели и министрите вземат от печалбата на предприятието като бонус.

А тези предприятия не са ли данъкоплатци? И дали те са съгласни да им дерат кожи, че да се гушат нагли чиновници? И дали няма нещо по-полезно в което да се инвестират тези пари? Пари за болни деца - няма, за наглите тетки на ГЕРБ имало се оказа!

Бярно е че Мафиятя ни управлява,но все пак нещичко като Работа или Индексации на заплати и пенсии се случваха за хората.Сега трьгнете да си тьрсите работа,ако нямате някои от герб да ви уреди става дума не само за бонусните дльжности а за всички такива. Назначават се САМО техни хора.Така не е било НИКОГА

Народа да затяга коланите, защото ние с "жертвоготовност" ще отпускаме нашите, ако трябва и нови ще си купим...За това ни сложихте да управляваме и ни дадохте доверие че наистина ще се "жертваме" за вас

Само, че при предишните управници държавата работеше, а вие ревете, че сме в криза, която сами създавате. Жалка работа - ако сте мъже кажете колко сте взели, а не да ми обяснявате предишните колко били взели. За три години обаче доказахте, че не сте мъже, затова не ви обръщаме вече и внимание.

Що бе? "Мъжът" Станишев кога каза колко са взели, че не чух. Ало, комунягите, чувате ли ветъра? Направете като него!

Как ше ги изтьрпим още година и половина с това грабене на дьржавата и с липсата на елементарна компетентност в управлението не знам,тия от герб нама да оставят здраво място- горко ни.

ГЕРБ - гарант за висока безработица, унищожаване на бизнеса, почти зануляване на чуждите инвестиции и тотално обедняване /последното никак не важи за герберистите/. И за всичко това, разбира се, са виновни БСП и персонално Станишев.

... и Гоце, Доган и т.н. .... Те са вземали най - здравите бонуси и хонорари.

Я се крий, гербер смотан! Колко народ излъгахте! По-некадърни сте, по-алчи и в пъти по-нагли и от предишните, и от по-предишните и от по-по- предишните. Гади ми се от вас!!!

Срам ....срам на това правителство,защото се кълнеше ,че няма да са като предходните,но за съжаление пак се оср..а - поне предишните отделиха от залъка си за бедните пенсионери,за някои бедняци...но тези е....а "майци си"

Мен ме е срам от цялата мафия управлявала България от 1989 г.насам. Разбери, там няма зелени, сини, червени , пембени, там има еднаква мафия и по сурЯта.

Вземали са да, но и даваха на населението - заплати и пенсии се увеличаваха периодичнои, но пак си отидоха от управлението. Герберите пък ни продъниха ушите, че няма пари и кризата е невиждана, а в същото време си раздават хиляди на фона на повсеместната мизерия. И затова да не се изненадат като бъдат наритани от властта.

Все пак е срамно и недостойно, сегашни и бивши управляващи да се замярват с получени бонуси... По тайствени правила, измислени от самите тях, с които да се оправдават. И без правила ....

Това е само началото ... Поради слаб административен капацитет и в тази област/крадене на народни парици/ ГЕРБ ще инициира и други подобни ,,инициативи"...

Добре взели бонуси от БСП , но нали герб трябваше да спрат тази практика, а то какво излезе станете вие да седнем ние на софрата ,просто сте сьщите и не се оправдаваите с тях СМЕШНО Е

ЗА ШЕФКАТА ПО ВПИСВАНИЯ НОВИНАТА ДА Е НАЙ-ОТПРЕД И АЗ ТАКА МИСЛЯ.Бойко си го знаем.Дават ни го всяка вечер по десет пъти на телевизора.Вече ми се повдига от мутрата му.

ДЪРЖАВНИЯ ЧИНОВНИК НИКОГА НЯМА ДА СТИМУЛИРА ЧАСТНИЯ БИЗНЕС, ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ГО ЗАДУШАВА С ДАНЪЦИ ТАКСИ, ЗА ДА СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВА ОТ ВЛАСТТА.

Бойко, чакам да изкомандваш всички ГЕРБери да върнат бонусите и да представят вносна бележка по сметката на бюджета!

Мдаа.. и каквото се събере да се раздели на 37 и да се даде пак на комунистите,че съвсем прегладняха горките

Скандала е много голям и не мога да разбера защо се отива към други правителства. Точно това правителство заяви,че всички ние трябва да стягаме коланите заради кризата.И ни ги стягат яко. Също декларира , че няма да има бонуси или дмс , което е правилно за момента в който се намираме. Но какво се получава - народът зорноволно спазва правилата на икономии, но управляващите не. Това трябва да се обяснява защо се получава.

по време на тройната коалиция ние получавахме също БОНУСИ- тринадесета заплата, тринадесета пенсия, 10% увеличение всяка година на заплатаТа и на пенсията. Днес не получаваме нищо от това, нещо повече ДНЕС ЗАПЛАТИТЕ НИ СА НАМАЛЕНИ. Днес безработицата офиЦиално гони 12%, неофициално е към 14-15 %. Днес племенНикът ми за две години остана 3 пъти без работа, защото малките фирми се сринаха, днес младите хора минават в сивата икономика. Днес....един демагог виси катадневно на екрана да ме лъже колко сме добре, защото се строят магистрали и пръскат пари за спортни зали, в които да пее Лепа Брена, днес....хората стават все по бедни, днес..перспектива за икономиката ни НЯМА. Днес се хвърлят милиони в свирката и нищо в локомотива. Днес бонуси има само за верните на ГЕРБ, за останалите---к...ец.

А 13 к получавахте ли госпожо? Айде стига комунистически лъжи!

ако имаш два ташака сигурно имаш и 13*. Иначе ние получавахме бонуси. Вие днес комунистите на ГЕРБ се изложихте страхотно. Върни си бонуса драги.

Станишев е долна крадлива мишка, по точно мишок. С хитри мързеливи ръчички и много много крадливи причтелчета.

Не това истината. Станишев, всъщност е по-мъж в политиката и мишчицата е Борисов, който се крие, когато трябва да поеме отговорност в неудобни за него ситуации. И се отмята от думата си като фурнаджийска лопата.

Ами Доган ефенди, къде го забравихте. Комунистите и турците - изедниците на България. Това важи и за миналото, и за настоящето.

Доган е само върха на айсберга! Да не мислиш, че останалите доганчета около него само ибрици са му правили? Един достоен човек имаше в екипа, който знаеше всичко - те пък взеха, че го самоубиха!

И кво за Доган Ефенди? Он си е добре и при комунистите и при герберистите. Има стабилни бизнес връзки и с двата клана, никой не му пипа дори косъм от главата. Абе разберете бе, "ефенди" както Доган е и Станишев/Първанов ,така и Борисов. Костоф, царю честити и всички останали сврени в Парламента. Те всички имат нещо общо- КРАДЦИ, ОЛИГАРСИ И МАФИЯ.

От инициативата на ГЕРБ да извади бонтусите на предишните ни стана ясно - виновни за това нагло присвояване на държавни средства е тройната коалиция. Добри ученици, като се съди по факта, че ги задминаха в абсолютни стойности на присвояването.

Отново поглед назад. Абе тия идиоти няма ли най-после след 3 години да преодолеят комплекса си за малоценност спрямо предишните? Вместо отговор за днешните им действия - вижте какво са правили ония. Ако тези управници са малоумни, докога ще се опитват нас да ни направят такива. Стана ясно цялото лицемерие и безочие на всевластните. Поетично казано: "Грабете. Кой ви бърка?".

Е как така по приблизително 20 000 лева на човек а за ГЕРБ по 45000-75000 на човек и то само на тези на които знаем??Ами на тези на които още незнаем колко са дадени??!!!Дали е тройна или единична(+независми и подкрепящи) Тя ВСЕ ТАЯ ВСЕ КРАДЛИВИ И ВСЕ ПО-КРАДЛИВИ СТАВАТ???!!!

Много ми е интересно ще извадят ли данни за бонусите на хлебарката с отвратителния глас, която е разписала за 25 000 на Николова? Също и за компютърния инженер, специализирал строителство по паркингите в Германия. Двамата, които за Тиквата бяха отличниците в кабинета му, колко ли са прибавили към дохода си? Ще стане ли известно или ще трябва да се досещаме по усилията това да остане дълбока "държавна" тайна?

Наглоста на комуноидите няма граници----обираха мандри взеха на хората имотите -нивите -който се противеше изчезваше безследно дерибействаха 65 години и имат очи да говорят ПРОКЛЕТИ ДА СА.

Ти пък да видиш хан Аспарух как задигна на византийците земята

През онова време, като изключим първите, наистина мрачни, години след 9 септември, истината е, че се живееше добре - нямаше гладни хора и такива, които не могат да се лекуват. Нямаше бездомни и ровещи в кофите с боклуци. От дистацията на времето казвам: правилно е да се национализира. Да, да има и частна собственост, но това което се случи преди двадесет години пък - пълно разграбване и унищожаване доведе до голяма бедност и шепа свръхбогати. Е, взехме от "ценностите" на Запада, да са ни честити. :(

Да, добре взели са - но нали за това ги махнахме - защо и сегашните продължават да ни крадат като тях ? Това оправдание ли е, че и предишните са крали ? Докога ще се измъкват с доноси и оправдания с предишните ? А и е различно да вземеш бонус преди 4 години, когато нямаше криза и да ги вземеш от Булгартабак или друга дебела фирма, но да ги вземеш в сегашните гладни години и то от парите за болните, които страдат е грозно и непростимо !

Стига си мрънкал, Президента ясно ти каза, че е красиво и простимо!

Това което е ставало не е нищо нечаквано. На всеки нормален човек сигурно е ясно че пасмината от селендур-пролетариати докопали се до властта и парламента са ненаситни независимо от цвета. По интересен обаче е фактът че сегашните управници гледаха само до преди десетина дни невинно и не вдигаха шум за маггизите които всичките преди тях са лапали. Целта на това мълчание е ясна - поредната лапачка без шум, тихо , кротко и нежно. На този фон оше по-ярко изпъква тъпоглавиеъо на средния български електорат който не може да мисли и анализира, но ходи насъскан редовно да гласува всъщност за едни и същи користни тарикати.

НЕЩАСТНИЦИ НАЛИ ТОЧНО ЗА ТОВА ВИ ИЗБРАХА ХОРАТА ДА СЕ БОРИТЕ С КОРУПЦИЯТА

Сутринта гледах Корнелия Нинова по Първа програма и тя каза неща и показа документи които за пореден път доказаха какви лъжци и наглеци са в ГЕРБ

Намерил си кого да даваш за пример. Курнелия е най - крадливата червено-синя мишка ...

Това че не харесвате Нинова не значи че и документите и фактите не трябва да приемата.До кога емоцията ще надделява на разума за да отричаме очевадното защото е казано от човек който не ни харесва....

Ама това с името на Нинова много остроумно ли е? На колко си години?

Аз само да ги видя тея по улицата, че се разхождат пеша ... трябва да бъдат наказани като всички крадци.

Има нещо много гнило и лицемерно в действията на СЕГАШНИТЕ управляващи. Някой от тях дали ще даде обяснение защо избраха точно 2007 година???защо искат сметната палата да им дава данни за 5 години назад а не виждат близката 2011 година. Герберското управление е съпроводено с "вадене на клечка от окото на предишните невиждайки талпата в собственото". Обществото се възмущава от популизма ДНЕС и ОТ ТЯХ а мнението си за предишните си го е казало на изборите както ще направи и с герберите.

абе наглите от ГЕРБ нали уж това ви беше идеята да не допускате повече безобразията на предшествениците ви,а какво се оказа,че продължавате да се оправдавате гласно от онези,а негласно да си пълните гушките,със стари курви нов бардак не става

Абе Бойко ми махни ги тия бонуси,нали взимат заплати.Ние дето не можем да си намерим работа кво да правим.Ама трябва да си платим данъци и разни други .А тия си раздават бонуси с нашите пари.Това е вулгарно.И стига с това - те предните това,те предните онова.Ами спри ги тия глупости-нали си голяма работа.Ограбвате и малкото останали работещи в България,които се мъчат да изкарат пари да нахранят семайствата си.А трябва да мислят и за вас да си плащат ,а вие да плюскате безсрамно на наш гръб.Отиваш си на следващите избори .Чао Бойко.