Има ли разлика между Валери Жаблянов и Георги Марков

Валери Жаблянов беше отстранен от зам.-председателския пост в НС, след като си позволи остри изказвания, които той и БСП маскираха като лично мнение.

Обратно в новината

Коментари - Има ли разлика между Валери Жаблянов и Георги Марков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И двамата са комунисти ,само че единия е нагаждащ се подлизурко ,а другия честен ахмак! То какво излезе - има разлика!

Кой е ще сметне тези, които са осъдени от Народния съд колко репарации са оставили на гърба на гладните и мизерстващи българи след войните. Защото по книгите пише за 64 милиарда златни франка.. 64 милиарда разделени на 3000 осъдени са по 21 милиона щета нанесена на България от осъден. Хайде сега ако можете да ми помогнете - ако на някой олигарх от сегашните демократи или пък направо на Бойко Борисов, на Спас Гърневски, на Цветан Цветанов, Тома Биков, Георги Харизанов, Владислав Горанов или който и да е друг от чорбаджиите ако му откраднете, отнемете, унищожите или по какъвто и начин го лишите от 21 милиона от джобните му дали ще ви остави живи или веднага ще ви поръча? Нещо май, дори и до съд няма да се стигне...

Ние в Пресцентъра на Партията за българия много се радваме, че има хора като вас, които оценяват нашите силни страни. Ние сме винаги готови да мушнем прът във всяко колело. Имаме големи експерти по мушкане и ще дойде време отново да покажем на ГЕРБ как те подхождат с голяма отговорност към щурвала на държавата.

-"Как ще сравняваш един доносник с един тъп комунист. Тази Корнилия съвсем е издухала!"

Как ще сравняваш един доносник с един тъп комунист! Тая Корнилия съвсем е издухала!

Спас Гърневски 2.

Вола като рие пръстта на главата му пада. Комунистическа подлога. от репресираните . . .

Пълно е с крумзарковци в тая прогнила партия

Крум Зарков лети в небето , а вие Тикви се търкаляте в Полето ! Има повод за Народен Съд и Бесила пред НС !

Този що му трябваше да се рови в миналото и ето на...Отиде си със благия характер?!Колкото повече ровиш то повече смърди и отнася всичко по пътя си!?Колкото до разликите тях ги няма всичко е от доносник нагоре в Парламента.

Що за тенденциозна статия, която ни натрапва мнението на незнайно кой от dir.bg ? Защо не оставите ние сами да определим отношението си по въпроса!? Не ме интересува кой какво казал, а това, че клатик..ците в парламента не работиха ОЩЕ ЕДИН ДЕН ! За това ли им плащаме да се дърлят по цял ден! Маскари с маскари!

Ами дантеленият скача от партия в партия. При соца се уреди да учи в Унгария, старшина школник - ВКР доносник после дИмократ, сега гербераст ??????????????????

ДО МУНЧО: Абе неуважаеми, Народният съд в БГ е осъдил 2700 души на смърт, а Нюрнбергският процес е издал 37 смъртни присъди....., т.е. в България е имало произвол, самият Г.Димитров е пратил телеграма от Москва никой да не се помилва.....!!!!! Това са убийците на българите....

Само че нюрнбергския процес е съдил само висши генерали на нацистка германия. Народният съд във Франция примерно е изад 20000 присъди. Аман от малоумници на хранилка на ГРОБ.

3евзек

Ние в Пресцентъра на Партията за българия също одобряваме френския Народен съд. Бил е необходима и неизбежна мярка.

Извънсъдебно прочистване Във всички новоосвободени области на Франция е извършвано извънсъдебно прочистване, а още преди това, по време на окупацията, са били екзекутирани колаборационисти. Още в началото чистките са тема на печата, като най-напред данните почиват на свидетелствата на потърпевшите, както и на участници в чистките. Има черни легенди, плод вероятно на антикомунизма на един американски журналист, който сочи цифрата 50 000 жертви на "червените" само в Югоизточна Франция. През ноември 1944 г. вътрешният министър Адриен Тиксие сочи цифрата 100 000 души, обект на прочистването. Анкета през 1952 г. сочи 8867 ликвидирани като колаборационисти и други 1955, мотивите за чиято екзекуция не са ясни. Т.е. общо 10 822 екзекуции. Народния съд във Франция Според окончателната официална равносметка от 31 януари 1951 г. общият брой на досиетата, разглеждани от различните съдилища, е 311 263. 183 512 са останали без последствия. Произнесени са 55 331 присъди, както следва: - 6724 оправдателни присъди. - 6773 смъртни присъди, от които 2853 произнесени в присъствието на подсъдимия. От тях са изпълнени 767; 2086 от останалите са променени в по-лека мярка, а 3910 са задочни. - 13 339 осъдени на принудителен труд, 2702 от които доживотно. - 24 927 на различни срокове затвор. - 3578 на национална деградация, чието последствие е забрана да упражняват различни "икономически и професионални дейности, даващи политическо влияние на титуляра".

Има един въпрос: След като БСП и лично корнелията защитават неистово този жаблянов, защо изтриха онова прословуто изречение от декларацията им...?

Правилно, не трябваше да го трият, защото си е факт и истина.

Просто са много на брой тъй наречените "народни представители" Трябва да станат 100(не че тогава ще цъфнеме) Никой от тях не прави нищо съществено-освен да взимат по 3000 лв-минимум. Това е, иначе не ми пука за никой, както казва бай Ганьо, всички са маскари, от ВСИЧКИ ПАРТИИ

БКП\БСП атакува днес фронтално санаториума на ГЕРБ, приютил в Народното събрание безпомощни да се защитят срещу реваншизма на комунизма негови гузни наследници. Както при Жабокрек в Рила планина, където на 24 август 1944 г. здрави мъже, нападат с бомби бинтовани германци, приковани от раните си към креватите, така и Жаблянов се нахвърли днес срещу преялите с власт десни гербаджии, неспособни да отвърнат на вероломството на нападателите. Извършителите на престъплението по (не)писаните закони на войната са ужасно горди и до днес с подвига при Жабокрек. https://voinaimir.info/2017/08/клането-в-жабокрек-срамна-страница-от/ Жаблянов атакува като при Жабокрек съществата от третия пол, които се имат за десни, но имат леви биографии, позиционирайки се в центъра ( на всеки популизъм). Това се случва в гьола на Бойко, който си построи политическата кариера върху фалшивите обещания за декомунизация на България, но направи всичко възможно чрез действия и бездействие за възхода на московката пета колона в блатото, в което днешните жабляновци жабокрекат все по самодоволн

Тююх, да му се не види. А иначе изглежда свестен и културен, на вид го е докарал, пък какви ги плещи. Значи пак опираме до старата максима - всичко идва и завършва от главата, не от други части.

Видяла жабата, че подковават вола и тя си вдигнала крака. Ами то какво ли може да се очаква от една жаба?! Да ама не е една, те са там цяла група жабляни, те са цяло блато. Крякат и вдигат вой до небесата! Ама все ще се намери някой щъркел да им види сметката.

това, че отново не можем да говорим това, което мислим. Или трябва да мислим като тия, които си вярват, че мислят?

Нюрнбергският процес и Народният съд са от една природа, договорени между тримата големи - Сталин, Рузвелт и Чърчил още на Ялтенската конференция. Разбира се там е очертана рамката, по която ще се движат тези процеси за наказване и изкореняване на фашизма в отвоюваните от нацистите територии още преди войната да е свършила. Така и в България този така оплюван от КЪСНИТЕ АНТИКОМУНИСТИ (най - гнусните и долни двуличници, предатели и нахални негодници) Народен съд е бил строго контролиран от Съюзническата комисия по изпълнение на различните присъди (и основанията за тях). Било е неизбежно и нямало е как да не се проведе . А иначе ОПГ ГРЕРБ и плиткоумната сбирщина около тях използваха случая да си го върнат за Главанака . Това обаче няма да промени историята за борбата срещу фашизма. Четете бе, тъпи герберасти!

Ама как така Жаблянски или който и да е български гражданин ще си позволява да изказва мнение, различно от това на управляващото мнозинство? Абе къде се намирате вие бе? Кой ви е разрешил да мислите? Ще гледате ВОЖДА-БАЩИЦА в устата и каквото каже само ще кимате утвърдително. Да живеят демокрацията и свободното слово!

Днес неофашизмът в БЪЛГАРИЯ получи официалното си кръщение. Но това е някакъв местен хибрид. Фашистите не приемат педер_астията, ГЕРБ я приема и защитава (ИК). Това сигурно се държи на честите воаяжи до Турция и Симитли. Какво да се прави, времената се менят!

Другарю Жаблянов,вие и вашата партия сте наследници на касапи. Клахте народа както башибозук не го е клал?

Един е госпоТ боК българозатриец и цвцв многоимотният е неговия пророк!

неговияТ

Объркал си насочеността на цитата! Той е в посока на тези, които плачат като вдовици за х.й от Народния съд! И които съвсем закономерно са му били подсъдни за подобни деяния! Колкото и да не им е приятно! Затова сега пищят на умряло, дано не се споменават и постепенно забравят престъпленията им и да се изкарат невинни и хрисими жертви на "лошите комуняги". Е, да , ама хората не са толкова плиткоумни! Пък и все още има живи свидетели на престъпленията им. Малко са, наистина, но ги има. Впрочем, не за това ли има толкова негативно отношение към пенсионерите ни от тези хора? Защото свидетелите са сред тях и са им неудобни?

Интересно, хората които така критикуват Марков, защитници на конвенцията ли са? Защото тук става дума за негова конкретна постъпка. Каква е ползата от това че БСП е срещу конвенцията ако защитават Жаблянов и опитите му да да оправдае убийствата на невинни? Никаква полза, както му е думата - от трън та на глог. Безспорно е че съвременната трагедия на България е резултат на комунизма . Те имаха цялата власт, те построиха новия-старт строй, и сега крадат и ни предават повече от тези преди 9-ти.

НАРОДНИЯТ СЪД СЛЕД 9-ТИ СЕПТЕМВРИ Е РЕЗУЛТАТ НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ДОГОВОРЕНОСТИ ПОСТИГНАТИ СЛЕД ПОБЕДАТА НАД ФАШИСТКА ГЕРМАНИЯ ОТ СТРАНИТЕ ПОБЕДИТЕЛКИ ВЪВ ВОЙНАТА. ОТРИЧАНЕТО НА НЕГОВАТА ЗАКОНОСЪОБРАЗНОСТ И НЕОБХОДИМОСТ Е ПЪЛЗЯЩА РЕАБИЛИТАЦИЯ НА ФАШИЗМА И НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗМА НА ХИТЛЕР. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ БЪЛГАРИЯ СЕ ВКЛЮЧВА В ТОЗИ ПРОЦЕС НА РЕВАНШИЗЪМ ЗАПОЧНАТ В РЕДИЦА СТРАНИ НА ИЗТОЧНА ЕВРОПА, КОИТО В МИНАЛОТО СА БИЛИ СЪЮЗНИЧКИ НА ХИТЛЕРИСТКА ГЕРМАНИЯ. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА И ФАШИСТКА ИДЕОЛОГИЯ В НАШЕТО МИНАЛО ДНЕС УДЪРЖАХА ПОБЕДА В БЪЛГАРИЯ И ГЕРБ СЕ ОКАЗВАТ В ТЕХНИЯ ЛАГЕР.

Стига с тези "невинни", които са избивали межди 1923 и 1944 година без съд и присъда, включително и деца. И защитавате варварщината на същите тези по времето на фашистка България, които са карали децата да гледат труповете на партизаните (антифашисти) изложени по площадите. Напълниха ви главите с лъжи след 1990 г. и без да търсите истините ги повтаряте с неистов хъс.

Не е чудна тази новина - видяха един интелигентен депутат и матеряла на Герб и сие, побърза на всяка цена да се отърве от интелигентния човек. Глупаците не търпят умни около себе си. А Жаблянов е определено много умен и начетен. И истини казва, а страхливците се тресат да не ги обвинят в ...., защото са тъпи и не могат да се защитят с аргументи. Жалко, имах малко увереност, че концентрацията на умните сред депутатите ще се вдигне - уви не, критичната маса посредствени и под това ниво стръвно се пази, сакън да не се вдигне процента на кадърни депутати. Друго е мутрата да ти гради политиката. Не ревете защо е такава дъжавата - 100% мутри в парламента и лизачи на евро-мутрите - какво да очакваме.

Личните мнения са си лични.В декларация се изказват официалните становища на партиите. БСП да не се правят на ощипани. Първо се разграничиха от него, после го защитават. Пълна шизофрения!

как може една гнусна червена жаба да се сравнява с каквото и да е ?

жабата гошко?

Имам въпрос относно т.н. "Народен съд". Може ли все пак да ми се даде име на невинно осъден? Въпросът ми не е заяждане, а е сериозен.

Има ли разлика между Жаблянов и Марков?! От глупав по-глупав въпрос. Двамата нямат НИЩО ОБЩО. Първият е членувал само в една партия, споделя в живота си едни и същи принципи и идеали и ги защитава с мнението си; Вторият "отявлен антикомунист", агент "Николай"/ "Стефан", е несравним кариерист - БКП; ДС; СДС; РЗС; ГЕРБ. ... Умните хора менят мнението си; Продажниците подменят принципите си. Та за отявлен продажник иде реч... ... Да попитам автора - откога изказването на лично мнение е в противовес на демократичните ценности?!

Това не е лично мнение,а възхвала на една тереростична организация БКП/БСП/ и нейната касапска дейност.

Има доста голяма разлика между Г.Марков и В .Жаблянов.Първата е в чисто човешки план -Г.Марков е един политически приспособленец,даже нещо по-лошо политическа държанка,а Жаблянов не е такъв.Г.Марков не е глупав човек,образован е,но е нагаждач!Така че,в морално отношение Жаблянов печели!По отношението на изказването на Жаблянов за Народния съд считам ,че е прав-не заради това,че Народният съд е справедлив!Това не е справедлив съд,това даже не е съд!Но появяването му е неизбежно, непредотвратимо ,както и раздадените присъди!Този съд е средството за разправа на победителите с техните врагове в България - преди всичко това са хората ,свързани с германците, царското семейство ,и виновните за разправата с левите сили, както и тези,които са виновни напр.в за убийството на англ.летец майор Томпсън!/на чието име е кръстена гара Томпсън/!Правото е в ръцете на победителите,и е много глупаво ако ние не си даваме сметка за това!Считам,че е много важно да разберем веднаж завинаги ,че слабите и глупавите просто ги бият - такава е реалността в световните отношения!

На конференцията в Ялта, където Сталин доминира се извършват няколко неща...едното от тях е предателството на Чърчъл спрямо Полша, а другото е негласното съглашение между съюзниците военните престъпници-фашисти в победените страни да бъдат съдени след края на войната. Съд е трябвало да има, но специално в България Г.Димитров под въздействието на Сталин стига до краен фанатизъм, което намира отклик в действията на т.н.Народен Съд. Осъдени са много невинни хора, най вече по правилото покрай сухото гори и мокрото. Така или иначе в България жертвите са най много, близо 50 000 души. В сравенине с Нюренберг, това наистина е възмутително. БСП трябваше отдавно да се разграничи от това, защото тези които издадоха присъдите са го направили първо под натиск и второ БСП притендира да е нова и модерна партия и това я дискредитира.

само чукове и сърпи дрънкат в главата.

БРАВО ДОБРЕ ИМ ГО КАЗА СМЪРТ НА ФАШИЗМА СВОБОДА НА НАРОДА

са били дружки! Пакта Рибентроп ЕРМАНИЯ И РУСИЯ СА БИЛИ СЪЮЗНИЦИ! Руснаците са вдигали наздравици за немските победи във Франция.

тъпо, та дрънка

КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ НЕДОРАЗВИТИ, НЕОБРАЗОВАНИ, ЗЛОБНИ, БЕЗ ПЕРСПЕКТИВА ХОРА. ТЯ ИМА СПОСОБНИ И УМНИ, КОИТО ВЕРОЯТНО НЕ СА ДОПУСКАТ, ЗА ДА БЪДАТ ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НА НАЙ-НИСКАТА ИМ ПРОСЛОЙКА.

Жаблянов---не е бил ДС доносник!:))))) ...не е заменял дивашки антикомунизъм за съдийска тога!:)))))) ...не е показвал СРЕДЕН ПРЪСТ на протестиращи пенсионери!:)))))) ...не е глупак , кат Марков и Стефанов!:))))))

ГЕРБ се набълбукаха яко!!!Сбъркаха тактиктическата полит игра със стратегическата!Ще загубят властта!Героизираха Жаблянов! Сега крайно лявите в БСП имат с тяхна помощ водач. БСП ще работи за предсрочни избори! А съдът в Страсбург ще осъди България за едни голями пари....

Позицията на др. жаблянов и др. нинова към съветника на президента Пламен Узунов - хитлера, дали се е променила през последните. Защото преди не много време Хитлера остана в президентството благодарение на тяхната подкрепа.

Това кой го рече, че щом като е заместник председател на парламента няма право на лично мнение?Къде го пише това? Той си е депутат и не само,че има право на лично мнение, но и е длъжен да има такова. Той взема отношение за събитие/Народният съд/, което е признато и утвърдено с международни правни норми! Не ставайте смешни, като депутатите от ГЕРБ! Може ли такава некомпетентност и неграмотност. ВСИЧКИ МЕЖДУНАРОДНИ НОРМИ И КОНВЕНЦИИ, КОИТО ЛЕГИТИМИРАТ НАРОДНИЯ СЪД СА НАЛИЦЕ И МОГАТ ДА СЕ ВИДЯТ! НАЛИЦЕ СА И ДОКУМЕНТИ, КОИТО УТОЧНЯВАТ КАК Е БИЛ ОСЪЩЕСТВЯВАН КОНТРОЛЪТ ОТ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ ВЪРХУ ДЕЙНОСТТА НА НАРОДНИЯТ СЪД! Аман от неграмотници! В какво е виновен Жаблянов? Кой закон е нарушил? А що се отнася до Георги Марков, чест му прави позицията по Истанбулската конвенция! Това е позиция на 90% от българските граждани. Знам,че му е тъжно на Цветанов, но това е положението! Това, че Георги Марков е заел такава позиция, не променя другото. Че е работил под псевдонима "агент Николай" за шесто управление на Държавна сигурност, а това са доносниците. Ако беше работил за Първо главно/външно разузнаване/ нямаше да има проблем. Първанов с такова досие стана президент! И то два пъти!

Като има право на лично мнение, да не го пробутва като мнение на цялата политическа сила или политическата сила цивилизовано да се разграничи от него. Иначе не се знае кое мнение чие е.

Политическата сила, в случая БСП не се разграничава от него, което значи, че го подкрепя!

Като е изразил лично мнение, защо от политическата сила му го редактират?

Щото политическата сила е повече от конкретния партиен член!:))))))) ....Кога политическата сила ГЕРБ---ще редактира простотиите на Бою Симитлията??!;))))))

Дриим тим и корумпета! Шуробаджанащина и простотия на Високо ниво!

Уточнение -Това беше за Делянчо- дриим тима, а не по темата в статията

Xаvеl - "комуистите са вечни провока- тори и ван от дарjaвна власt..." изварши лустраця и сега чехя е 250%напред руманя бе с 24% след балгарiя преди 10год, а преди 8 изварши лустра- ця и сега е 22% пред балгарiя извода е: луатраця и двоини доходи заплати и пенси. само балгарiя не изваршила лустраця от соц страните'???

Омръзна ми от глупаци! Тръгнал да се сравнява с Чехия, която винаги е била една от най-големите. Ето ти пример: През март 1939 година Германия окупира останалата от Чехословакия част, включвайки я в състава на Райха под името Протекторат Бохемия и Моравия. В ръцете на Германия попадат значителни запаси от въоръжението на бившата чехословашка армия, които позволяват да се въоръжат 9 пехотни дивизии и чехословашките военни заводи. При нападението на СССР от 21 танкови дивизии на Вермахта 5 са окомплектовани с танкове чехословашко производство.

виж гупав та сега е 21 вер , à ти си самразнал с дивисион от втората световна воилà огледаи се и се сабуди сега хората искат мир и благополучие и икономическо развитие носещо доходи

Това си е чиста диктатура!Да запушваш устата на опонента с уволнение , пребиване или убиване, си е повече фашизъм отколкото демокрация!Груб фал на Бойко Борисов !Явно е отмъстително и злобно човече!Излагация , сега Европейската Комисия ще го върне , защото Правилника е грубо нарушен !

материалчето: Има ли разлика между "журналист" с диплома от ВИИ "КАРЛ МАРКС" отпреди 1989 г. и журналист от Софийския университет?

не е бил справедлив народния съд, след като е пропуснал много гадини, които са се нароили и са плъзнали навсякъде като хлебарки

Най-значими промени в ЗЗД са направени по време на Втората световна война. Целта е неутрализиране на съпротивата срещу участието на страната във войната. По предложение на първото правителство на Богдан Филов, 25-то Обикновено Народно събрание приема изключителния наказателен Закон за допълнение и изменение на Закона за защита на държавата (3-6 септември 1941 г.). С него се допълват 13 члена на ЗЗД, прибавят се 15 нови члена. Санкциите се увеличават и се налагат и за най-малки прояви на неподчинение. Смъртното наказание заляга в почти всички текстове на ЗЗД, като то не се отменя дори когато се отнася до непълнолетни. Класифициращият признак е във военно време, като делата по ЗЗД са подсъдни на военнополевите съдилища. Допуска се публично изпълнение на присъда.

Законът е в разрез с установени норми на международното и вътрешно право, тъй като чрез членството в забранени организации се въвежда колективната вина, която заменя принципа на личната отговорност.

Проблема е, че Народния Съд осъжда на смърт не само тези, които са отговорни за ЗЗД, не само тези които са извършили военни престъпления, но също така и хиляди други невинни хора. Изплозван е за разчистване на лични сметки и за установяване на военно-комнустическа диктатура.

Дай ги поименно! Кои са виновни, кои са невинни!

Народния съд осъжда на смърт само тия които са извършили много тежки престъпления. На много от тях присъдите са заменени с различни срокове затвор.Останалите са осъдени на различни срокове затвор, като почти никой не е излежал пълния размер на наказанието си, поради амнистии! Броят на осъдените на смърт с изпълнени присъди е нищожен и няма нищо общо с тиражираните глупости. Фактите се знаят и са налице. Глупостите на Главчев от ГЕРБ за 9 155 души са за балъци!

Жаблянов беше отстранен от поста, но това е добре за него. Той е един от малкото народни представители, които не подкрепиха позорния и предателски договор с Македония и умерено се дистанцира от профашистката позиция на ГЕРБ за Народния съд.

Срамувам се от тях.

аз пък искам "комунизмът" да се върне, не че тогава беше комунизъм, нито пък беше идеално, но все пак тогава по-добре се живееше от днес

Всички бяхме равни. На дъното...

от трън та на глог, че е по-висок