БСП и "Възраждане" ще внесат доклад в СОС за провеждане на референдум за запазването на ПСА

По думите на Иван Таков днес ще сезират всички отговорни органи, включително Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) и Министерството на културата

Обратно в новината

Коментари - БСП и "Възраждане" ще внесат доклад в СОС за провеждане на референдум за запазването на ПСА | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ние, софиянци, не щем МОЧА, няма нужда от референдум.

Руските нацисти победили германските нацисти, червения фашизъм сменил кафявия фашизъм, престъпника сталин заменил престъпника хитлер, ако Германия беше победила България щеше да е на 3 морета, от Албания до Истанбул и от делтата на Дунав до Бяло море, вместо МОЧА ЩЯХМЕ ДА ВДИГНЕМ ПАМЕТНИК НА ВЕРМАХТА

Да се върнат руснаците в България!

и за кога ? Те вече го рушат ежесневно . Какво ще къхранявате?

Демонтажът на ПСА е победа на варварите, които лишават града от един от неговите символи, изтриват от паметта една историческа епоха и нейните знаци (Мавзолея, паметника „Тринадесет века България“ и ПСА) и де факто реабилитират фашизма. Да не забравяме, че всички антифашистки паметници в страната са надраскани със свастики. Докато режат с флекс скулптурите на Фунев, Далчев и Васка Емануилова, Луковмарш се провежда ежегодно, а орди от запалянковци с нацистки знамена шестват всеки месец в София. Днес тези орди могат да благодарят на либералните НПО-та, които разрушиха паметника, защото те водят една и съща борба. Най-тревожното е, че украинската трагедия започна през 2014 година с протести на либерални политици и крайнодесни формации. Същото наблюдаваме сега у нас. ОЧАКВАМ СКОРО НЮЛАНД, ДА ПРАВИ КУРАБИЙ ЗА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ПОДДРЪЖНИЦИ НА ФАШИСТКОТО ПРАВИТЕЛСТВО В БЪЛГАРИЯ НАСАДЕНО ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО.

С гласовете на БСП през 2010г СОС едимодушно.прие решението за паметника на американските летци, бомбардирали София през 1942-1944г и убили над 5 000 цивилни лица - предимно жени, деца и старци. Англо-американските изроди хвърляли от самолетите бомби под формата на детски играчки, ръчни часовници и писалки, в резултат на което хиляди български дечица били убити и осакатени! По времето на Тройната коалиция 2005-2009г. лично серГЕЯ с червените дантелени прашки, позволи 4 напълно безплатни за американците НАТОвски военни бази в БГ-колонията, като в замяна за услугата американците го уредиха на топлото местенце председател на ПЕС с 30 000 евро месечна заплата!

Иванчо Таков внук на члена на ЦК на БКП Пеко Таков - комуне от всякъде какво да защитава ако не ватенките окупатори

Понеже ме попитаха, дали знам какво е фашизъм, той е възникнал като контрапункт най-вече на либерализма и консерватизма! Впрочем, същото важи и за националсоциализма /нацизма/! Според двете идеологии главните врагове са били империалистическите държави, най-вече Великобритания и САЩ! В Украйна никога не са съществували подобни партии, включително и крайните националистически партии по времето на Втората световна война са били буржоазни и даже са виждали в империалистическите държави съюзници, а не врагове!

И каква ПАМЕТ пази ?

супер! Оставете го та да може да падне някоя част от него и да утрепе някое дете там. После да видим как ще квичите защо така

..Моча Едноррък..нал 'тъй де?факт....и се кво:дойде,ли времето на възраждане??! Ко? не?!! добре

си прави сметката без кръчмаря. . Борисоф, Пеефски, Кирчо и Асенчо са престъпници пар екселанс и трябва да лежат за дълго! . Крепи ги единствено беззаконието наложено от западналите "партньори" които де факто са наложили колониален режим в Булгаристан. . Лошото е че кръчмаря/народа в момента е смачкан и почти няма шанс да се вдигне без стабилен организатор!!!

"Фани единия, одари другия!" "След дъжд - качулка!" Тия са най-удобната опозиция, която едни управляващи могат да си пожелаят. Или да си купят. Не съм минавал от вчера, но паметника сигурно вече го няма. Ама, те (разбир'ш ли) се сетили да сезират Папата. Нито им стигат гласове, нито ще постигнат нещо. Когато трябваше да правят нещо, а именно - да отидат и да защитят паметника, вчера никакви ги нямаше. В този форум имаше повече защитници на паметника, отколкото в СОС. Но сега се сетили, че нещо им липсва. Сега ще вдигнат малко шум, малко прах и после пак ще клекнат и ще правят това, което обикновенно правят клечейки. Но ще обясняват как те се съпротивлявали (разбир'ш ли). Като ги гледам тези горди наследници на комунисти и борци срещу фашизма, сега разбирам, че фашизма никога е нямало да си тръгне от България, ако не е дошла Червената Армия. За Възраждането и Освобождението пак нещо такова. Така че народ, който руши историята си, само за да угоди на господарите си и чието бъдеще зависи само това кой какво ще му донесе отвън, не е народ. А население!

Референдума!

За теб знаем. В България все още са забранени еднополовите семейства. Но американските управляващи в парламента, ще променят и това.

Снощи се напих от кеф!

после си удари една злобарка с лявата ръка, и заспа омазан целия в демократична ....!

Хм (нерегистриран) "А ти изобщо знаеш ли какво е фашизъм???" РУШЕНЕТО НА ПАМЕТНИЦИ НА АРМИЯТА СПАСИЛА СВЕТА ОТ КАФЯВАТА ЧУМА. И това което стана с Украйна преди 10 години. Пък за сметка на това от американското посолство вече са написали сценария, приложен в Украйна и адаптиран за България. ОЧАКВАМ СКОРО НЮЛАНД, ДА ПРАВИ КУРАБИЙ ЗА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ПОДДРЪЖНИЦИ НА ФАШИСТКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА БЪЛГАРИЯ.

Нова порция лъжи за електората на простите копейки, за да не лъсне истината колко са безпомощни. БСП и Възраждаме много добре знаят, че дори да внесат доклад в СОС нищо няма да стане, защото СОС няма председател и не работи, тоест няма кой да прочете този доклад.

В Светото писание е казано: "По плодовете им ще ги познаете. Защото не може от едно добро дърво да се раждат лоши плодове, както не може лошо дърво да ражда добри плодове". Да видим сега какви са му "плодовете" на господин ПеПейко ПеПейкин - ПеПейката, подложил дупара на ГРОБ, ПП и ДБ. Не безплатно, разбира се, а за пари, много пари. Пари отделно от субсидията и от грантовете на дедо Сорос. ПеПейко ПеПейкин - ПеПейката беше назначен за "патриот" от американското посолство на длъжност "успокоител" - да успокоява там БГ-раята(или поне по-малоумната част от нея), като освобождава натрупаното в раята напрежение. "Освободи напрежението", както се казва. Един вид господин ПеПейко е и успокоител и освободител. Контролиран отвсякъде "патриот" и "опозиция". Контролиран с бутона на дистанционното управление от "Козяк" 16. През по-голямата част от времето ПеПейко кряка и хвърля прах в очите на раята. Казва на раята, това което раята иска да чуе. Чувайки казаното от ПеПейкин, раята се чувства щастлива. Иначе ПеПейко е здраво закачен на шланг към Народното събрание, където лапа на воля кюфтаци, евраци и от дедо си Сорос грантаци. И пей сърце - хей живот здравей, здравей! Той нали затова е и там ПеПейко в политиката - защото не става за никъв чеп и защото отлично знае, че политиката е най-бързият и лесен начин за лично забогатяване. Знае му реда, ПеПейко. Я го вижте къв скъсан цървул беше преди 10 години, а къв трандафор е вече днес! Що ПеПейко не напусне НС, а? Ще напусне, ама друг път! Нали голямата кльопачка е точно в НС! Що не поведе народа, а разиграва само някакви циркове и бутафории?! Кака му КУРнела и тя същата кукла на конци - назначена за "социалистка" и за "опозиция" пак от същото посолство - американското. Боко Тиквата и останалите крадци и боклуци от Сглобката им подхвърлят по някоя троха на ПеПейко и КУРнелата, ама те и на това доволни. Трохи не трохи, ама кой ти ги дава? Лапай там сладък гювеч и се прави на патриот или социалист, тя раята и без това е тъпа и малоумна и няма да усети измамата. Хей рая проста, овча, робска и малоумна - по делата им ще ги познаеш!

Този паметник, за да бъде поместен в музея на социалистическото изкуство, вероятно ще бъде на отделни детайли и няма да бъде монолитен!

ще сезират превзетата държава на американския посланик. Сериозно? Баче, Кики и Пеевски заедно се гушат.

Ало опозицията , вие в коя държава живеете и чии интереси защитавате? Някога имаше ли референдум за построяването му? Спрете се да защитавате страна , водеща незаконна война и искаща възстановяване на великия СССР!

Що, имаше ли рефернедум за влизане в НАТО? Имаше ли рефенрендум за влизане в ЕС? Имаше ли рефенрдум за изпращане на оръжие на фашистки режим (и ако се питате защо е фашистки.... питайте Джъстин Трюдо).. Имаше ли рефендуми за всичките тези неща???? Едно мога да със сигурност, който има мозък в главата си ще ме разбере - може да събаря и да руши единствено този, който никога нищо не е постртроил в живота си! Паметника на червената армия във Виена стои и се намира под постоянно видеонаблюдение и охрана за да се пази от вандалски прояви - в България, вандалите са на власт!

Кога е провеждан референдум за неговото построяване??????????

Общинският съвет на София не работи, те щели доклад да внасят в него! Някой ще прочете ли този доклад? Ще внесат жалба в ДНСК и в Министерство на Културата. Шефовете на тези институции могат ли да променят решението, а то е демонтаж, реставрация и преместване, засега в Музея на социалистическото изкуство. Работата е мижи да те лажем!

Цончо и гаджето му Копейкин вече завличат нарязания бакър към маалата

Айде БСП ги разбирам, тази армия ги докара на власт през 1944г. Спомени и благодарност за едни превилегии които са имали те или техните родители. Ами Възраждане, божем националисти. Този със шмайзера е причината сега в Скопие да има хиляди Зорановци, Весни и разни Слободановци.

Учениците ще поставят венци на паметника на хамериканските летци :)

Пусната е в ход подписка за премахването на "паметника" на Рейгън и това на американските убийци, сваляни от доблестните защитници на българското небе от американската агресия през ВСВ. ВРЕМЕТО НА ТОВА ОКУПАЦИОННО ПРАВИТЕЛСТВО И НАЗНАЧЕНИЯТ ОТ ПОСОЛСТВОТО КМЕТ НА СОФИЯ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ИЗТЕЧЕ. Тръгнете си с МИР, за да не бъдете прогонени с тоягите. мизерни безродници и бездомни нещастници

7% на последните избори. Какви тояги, какви 5 лева

Па да го стоварят у двора на къщата на Копейкин, дето си я купи с държавната субсидия.

И как ще го внесат като не искат да изберат председател на СОС? Нищо не може да се гласува без председател

Тази гавра поръчана от хатянина от Козяк, е един голям скок към Украйнизирането на кочината ни. Това което ни чака след това е само тишина !!! Слава Американу, край на Булгаристану и АМИН !!!

Омаскареното, е единственото достойнство, останало на месното туземно население в кочината Булгаристан през вековете така, че нещата пак си идват на мястото. Това е новото начало на разрушаването на българската държавност, началото на края на третата българска държава !!! Единственото ни утешение ще е, че четвъртата българска държава няма да избере София за столица, със сигурност, а там ще бъде лагер за евроатлантици със строг режим !!! Слава Американу, край на Булгаристану и АМИН !!!

Ванчето се оглежда и мисли какво правя тук

Ще стане смях :)

Докладът ще е веднага след Избирането на председателя на сос! Нужно ли е толкова шум за МОЧА?

Добре! Инициирайте го този референдум и да се свършва! Ама ще питате ли и тези, които не са били съгласни с издигането му ТОГАВА?

Да го качват на Шипка до летящата чиния на Курнелия!

Когато МО, Когато МО, Когато падне МОЧА-та , Не искам аз да съм копейка,за да не падне върху мен :)

Че този паметник трябва да се махне е ясно. Да го режат по този начин с флекс обаче е меко казно непрофесионално отнощение към склуптура. Тов трябваше да се разглоби с много по-прецизен план или да се вдигне с тежък кран, който може да свали цялата композиция.

То това си е Средна телесна повреда по НПК?!?

Мутрафонава май натисна гавазите си

В същото време Румен Радев мълчи като путка. Това се нарича мълчаливо съгласие - да го имате предвид, когато отново започне да лъже, че защитава българските интереси.

Рубленчо Газеффф го е страх да не му пострада рейтинга, който така усърдно отглежда.

За кво му е?

Дръж се възпитано! И от кога паметник на чужда армия-окупатор е сред българските интереси? Да вдигнем тогава и паметник на турския султан и на Василий Втори Българоубиец. Как мислиш?

изсечен на отвесна скала близо до днешното село Ма̀дара в Североизточна България.

МОЧА хайку : НЕ падай нивга МОЧА, Виси си там стабилно кат мАдетИ на КОЧА !

Извинете, само наминавам, но да попитам: къде е в София паметника на Хан Аспарух? Искам да поднеса цветя.

Русия не дава!

Е дошъл от Азия. Там ходи с букети!

A тия ватенките от де са дошли? От луната?

Е па сърди се на Чърчил, че е искал тук да бъде само поле с картофи.

изсечен на отвесна скала близо до днешното село Ма̀дара в Североизточна България.

Копейкин вие от партия Възраждане сте една група баби и знаете само да дърдорите,а педитата действат. Вече хванаха руския войник за шмайзера,а вие дремете и не вдигате българския народ против тези подлоги. Докато си играете на документи,те-подлогите унищожават българската история. Този паметник не е само социалистическо изкустмо,а българската история добра или лоша,но история. Той за това се казва"паметник" ,тоест да напомня за историята и да напомня за събитията,които са се случвали,а подлогите това ги дразни.

Тони, нашата история е унищожена точно от Русия, затова не знаеш кой си.

За кое по-точно "събитие", което се е случило става дума???

Ех, БСП-ари, ДС чедото Василчо иска ПЪРВО да ДЕМОНТИРА/РАЗРУШИ МИНАЛАТО СИ. Чедото иска ДА СЕ САМОИЗПЕРЕ. Както и ИНИЦИАТОРЪТ на ВАНДАЛЩИНАТА - АГЕНТ ивайло Минджев.

Съгласен съм, ако същите докажат ,че този паметник е строен след референдум и колко процента са били -за и колко против-не

Я по-добре питай дедо ти от коя дупка е изпълзял на Девети, на коя софра е седнал след Национализацията и зашо е викал "Ура"!?!

;От как дойдее ОФто оголе ми дупето дунди дунди дундаки черна котка с мустаки....;

турим у бащинията

Комунистите Родината изграждат Демократите след тях крадат Ех фашисти, ех фашисти, чака ви народен съд

По времето на комунизма България фалира 3 пъти. В рамките на 45 години. За да платим заемите които руснаците са ни дали пращаме на там целия си златен резерв - над 40 тона злато. Я пак кажи колко е било готино и колко ни обичат москалите.

Това е историческата истина - да боли и не е приятна...

Тия ли са дали, а стига дее. 40 ТОНА ЗЛАТО ни струва освобождението и трябва да се дава

Моляяяяя другаркооооо ама иванчо ми бута паметникааааа! Кажете му бе другарко!

Стига! Давайте им да го съборят! С него и без него, все тази! Поне да се кротнат.

Аз ще инициирам референдум да се даде право на Костя и Цончо, както и на СлафЧу и Тошко да сключат граждански брак ! Щом се обичат нека се вземат !