ГЕРБ:Мораториум за още частни болници е против Конституцията

От ГЕРБ отхвърлиха предложението на БСП за налагане на мораториум върхи лицензионния режим за откриване на нови частни болници като противоконституционен.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ:Мораториум за още частни болници е против Конституцията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

задължителен здрав контрол и съотвено жестоки санкции и вравуняка ще влезе в коловоза, контрол и пак контрол

Не си откриват колкото си искат частни болници но НЗОК да плаща само на държавните.

Не си ли уморихте с изказванията си. Този лъжел, другия бил виновен.... Смешковци разни, явно само в ескалация на геноцида ги бива някои елементи.

може и без мораториум. Геноцида ще си каже тежката дума. Пациенти скоро няма да има.

Здравеопазването е стъкларски магазин. Герб е слон - голяма велика синя компартия. Значи трети път с избори натиквате слона у магазина и ревете после за стоката. Е нема такава държава и нема такъв народ.

А докога няма да има никакъв контрол и ще ни смъкват по 10 кожи без основание.

Вие ще кажете! Противоконституционно е всичко, което не е казано от Великия Вожд - Голямата Тиква! Непротивоконституционствувателствувайте!

Еми като е против конституцията да въведем равнопоставеност на София и провинцията. Казват 97 болници в София на 1.5 милиона население. На 15 000 души болница значи. Ами хайде да е на 20 000 - в полза на София, от мен да мине. Започвам Област Пловдив - над 35 болници - имат право, че даже 40, да ги отварят. Област Варна , към половин милион души - 25 болници, все пак има и курорти. Бургас - над 400 000 население - на ви Бургазлии 20 болници за областта, Плевен, Търново, Русе - по 300 000 в област - ееее на вас само по 15 болници се полагат. Яяяяяя Благоевград - 400 хиляди, голяма територия, планини - ето ви 20 болници.... да продължавам ли. 6 болници поне и за Видинска област. Ама няма ако - хайде моля шопите да отварят кесията за провинцията, както ние я отворихме за софийските 97. Давай како болници.

Няма българино, няма! Избра си "десни" да те управляват, нали? Ха сега не мрънкай! Да ти река какво ще стане. Има една камара болници като тези в Ловеч и Белоградчик, които са на командно дишане. Тях и такива като тях ще ги ликвидират, а на тяхно място ще открият частни болници. За този, който може да си плаща, разбира се. Парите от здравната каса, ще ти стигнат, колкото да ти измерят кръвното. А на теб главата ти ще стане на щайга! Ха честито! И другият път, пак тъй гласувай! Ще има да ти се усмихва точно по този начин, госпожата от снимката.

Бай Иване, крадецът и мошеникът не може да е десен или ляв, той просто е крадец, каквито са днешните властимащи!

Съгласен съм. Тук обаче става дума за визия и философия на здравеопазването! Аналогичен е и случаят с образованието. Не съм против частното. ПРОТИВ СЪМ, ДЪРЖАВАТА ДА ФИНАНСИРА ЧАСТНИ БОЛНИЦИ, УЧИЛИЩА И ВУЗОВЕ!

по горбачовски трябва хем да изпере едни пари, хем да притури държавни

Не е нужно да се налага мораториум върху лицензирането на частни болници. Просто трябва да не им се разрешава да работят със здравната каса. Да си приемат пациенти срещу заплащане и да си работят колкото си искат. Няма да е лошо и ако си строят собствени сгради, без да се налага да ползват вече построените от държавата такива.

Да, ама не, иначе на кой гръб ще живеят политиците. Този беден народ ще може ли да им плаща??????? А те самите не плащат никъде.

на Миро Мършата и изучена в Ленинград - от новите агресивни частници по български. Иска да срути всичко държавно и да го прелее в частното тази дяволица. В чужбина ходи на шопинг, пък и кой да знае езици, че да разбере как е там точно.

Вижда се че не и достига доста..... обаче хванала кокала и държи здраво. Не може да се погдене отстрани колко е тъпа. И съвсем не е красива, да смени две снимки тук. Наистина харчат много от народните пари, но това се връща, един ден ще си ги плати с лихвите. Живота е скачен съд. Днес си горе, утре долу. Това важи за всички и за всичко. Затова живеят ден за ден - скъпо и охолно. То добре да прелееш в частното, но частното не се развива, а само граби. Там не могат нищо да ти помогнат, ако е по-сложно. За какво ни е тогава частното в тази обрулена държава. Само защото видяла жабата че коват коня..... Прави се нещо ако има смисъл и развитие. Иначе е : кражба, или преливане от държавата в частинте джобове.

Ами като е против конституцията спонсорирайте си ги вие от вашите заплати, господа депутати! На нас ни писна да плащаме за нещо, което така или иначе не получаваме, а на всичкото отгоре при нужда си го плащатаме още веднъж и то доста солено (ако можем; ако не можем мрем)

Даниела Дариткова открива болница. Тепърва ще точи здравната каса. Как така ще й слагат мораториум!?!?

Червеното ДС изкупи големите частни болници и иска да забрани откриването на нови. Така ще може да контролира цялото здравеопазване и талантливите лекари няма да има шанс, освен да работят за тях. Няма да стане.

Да строят колкото си искат частни болници. Ако искат да построят и на Луната. Обаче, къде се е чуло и видяло Държавната здравна каса да е длъжна да осигурява Печалбите на Частните предприемачи!? ДЪРЖАВАТА Е ДЛЪЖНА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ЗДРАВЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО, а не за печалбата на някакъв търговец. Защото частните болници са търговци. И конституционно ли е тези търговци да са в привилегировано положение спрямо останалите търговци? Държавните болници издъхват, особено в провинцията. Хората не могат да получават навременно и квалифицирано медицинско обслужване. При малките доходи в провинцията медицинската грижа за голяма част от населението става мисия невъзможна. Това Конституционно ли е?

Гола вода си.Като ходиш да трошиш народна пара за "командировки"поне нещо научи.

Вместо да се иска мораториум за нови частни болници да се закрият всички държавни и общински болници особено губещите. Тогава ще има истинско здравеопазване и даже ще е печелившо.

Да откриват колкото искат частни болници, но без възможност за финансиране от НЗОК

Здравната каса и частните болници /като сукалчета /са като ,,,америчката мечта,,-лайно със шоколадова глазура и банан отгоре....Да не забравяме , че е амерички /не европейски/ модел.Но то пък ГЕРБ какво са????

Докато има такива като теб Дариткова, промяна няма да има. За какво пътуваш по света и у нас в командировки и нищо не си видяла ---- така ли е в другите страни - на всяка керемидка и болница, която работи това което си иска а взима това което си иска, без да е свършила нищо. Не си ли видяла, че там хората се съобразяват с региона, с броя на населението и съответните нужди от разрични специалисти, а не само коронарографисти например.И понеже такива като теб дават УМНИТЕ съвети на Бойко - затова не се получава. Аз ако съм на твоето място и виждач че нищо не мога да променя, ще се откажа, а не да се правя на вели и едно голямо НИЩО. Това реформа ли беше на Москов- смени номерата на пътеките и сложи отпечатъци. Ти не си ли ходила в ЕU - там хората с една карта работят ----май си ги виждала. Дариткова, Дариткова в МНЗ е пълно с такива като теб, които от време на време се появяват на екран с нова прическа , за да оплавдаят присъствието си там. Жалки сте.

Питам аз и отговор не искам, защото го знам! За какво е тази здравна каса? За какво даваме пари (естествено народни) на толкова административен, контролен, наблюдателен и какъв ли още не персонал? Ако премахнем тази пасмина, само с парите за комфорта им, без да включваме заплатите им ще се лекува българина безплатно. Аз специално бих искал да има ясни правила за стойността на здравните услуги, да не плащам здравни осигуровки и като оболея, да си плащам докторската помощ.

ВОЛЕН ПИДЕРАСТ МУ ПРИСАЖДАЛИ ЧЛЕН В ЧАСТНА БОЛНИЦА ЗАРОВА МЪЛЧАЛ КАТО ЖЕНСКИ ПОЛОВ ОРГАН ВМЕДИИТЕ :))

Според мен когато има забрана, тя лесто се преодолява с нещо, което се нарича корупция. По-разумно е да не се пречи на частната инициатива, но да не се ползват държавни пари. Всеки, който иска да открие частна болница, училище или каквото се сети, нека го направи и да се издържа сам. Тогава ще действа истинският пазар и ще оцеляват най-способните. Държавата да финансира частници го измислиха депутати и лобисти, които направи удобни закони за себе си, а от тях се възползват и други хитреци. Отмяна на държавното финансиране със закон, тогава всичко ще си иде на мястото.

Хо,хо,хо ...Защо не се провери в големите Софийски болници какви ДЦТ има ? Ами частните болници да има, но да не работят селективно по определени клинични пътеки.

друго не остана - болница до болница, аптека до аптека, зъболекар до зъболекар, само че хората нямат пари и отново почват да се натискат за държавна субсидия "върлите частници". То и навремето е било така, забогатявали са от държавни поръчки "големите български индустриалци " дето сега ги величаят и как супер умни и супер талантливи били, ама пострадали от соца горките.

Забравихте . банка до банка

Къде оставихте частните училища? Та нали реформата се ограничи само до одобряване на финансирането им от бюджета? Приеха го ГЕРБ, преди тях беше немислимо, защото там таксите са много високи и могат да се издържат с тях. Е, друго е да се дават и още пари за всеки ученик, както е в държавните и общинските училища. От много глава не боли!

Частните болници да работят с частни здравни фондове и чрез кешови плащания . Да не използват ресурса на НЗОК . Държавните и общинските да работят само чрез НЗОК . Лекарите да работят само в една болница , а не да играят препращайки пациентите от държавната към частната .Тежките случаи обратно - от частната към държавната !

Това означава реална реформа, но лобистите никога няма да се съгласят да одобрят такъв закон. Затова всичко се ограничава само до наливане на все повече пари, които нищо не подобряват, но отиват...ами някъде.

Стига с тия мораториуми бе тъпанари, просто пазара да стане свободен за частните болници, и да забравят за здравната каса, или да се направят и частни каси и тогава да видим тия колко са доктори.

Дариткова, Вие калко болници имате и колко още смятате да си откриете. Спомнете си каква студентка бяхте. Ако искате да помогнете на тази държава отидете да лекувате, след като се научите разбира се, а не да раздавате справедливост от тази позиция.

Махнахте ми коментара мишоци.Нали.

АМИ ВСИЧКИТЕ СИКАДЖИИ ИМАТ ЧАСТНИ БОЛНИЦИ :)) ... И ЧУКАТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД :))

Откриването на нова болница е свързано с изпиране на пари, данъците са ниски. ПРЕДЛАГАМ НА ВСЕКИ ДОКТОР ДА СЕ НАПРАВИ И БОЛНИЦА.Така всички политици ще си изперат парите.