БСП предлага отмяна на привилегиите на депутатите

Внасяме предложение за отмяна на привилегиите на депутатите – ако не се приеме, когато управляваме, ще бъде факт, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Обратно в новината

Коментари - БСП предлага отмяна на привилегиите на депутатите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще премахва привилегиите, а говори за заплатата!??? че заплатата привилегия ли е, дрОгарко??

Да де, ама тоя един ден когато ще управлявате вие, едва ли някога ще настъпи .

Кони от Крушевица е бесна популистка и никога няма да направи нищо за реалното отменяне на депутатските привилегии.

Бившата седесарската приватизаторка си напълни гушката, а сега другите да "гладуват".

Депутатите ще гладуват.

Поредното популистко предложение. Ние нали обрахме каймака от привилегиите. След нас - и потоп! Защо не се съгласиха да се намалят партийните им субсидии, защо не си ревизират заплатите до нещо по-нормално. Бяха я позабравили др. Нинова и тя се чуди как отново да се натрапи на вниманието на хората.

Депутатите са само върха на айсберга, отделно има администрация на НС, Агенции, Министерства и т.н., където също си раздават подобни заплати между 2 и 5 хил. лв. на подбрани "ръководни" кадри. Да не говорим за допълнителни плащания по европроекти и 13ти заплати. За някои от тия излезе информация още преди години, че им е плащано от различни пера за по 15-20 работни часа на ден!

Ти другарко предлагаш ,защото знаеш ,че няма да се приеме. Не видя ли снощи ,какъв бой падна между изроди кандидат депутати? нали всеки за това драпа,да не е за пустия опустял гладен народ?

Добре разсъждаваш. Сега ако направиш и извода ОТ КОГО няма да се приеме, може и на следващите избори да се ориентираш за кого ДА НЕ гласуваш.

Айде де. Давай го да го видим! Ама и това е тъпо. Ще направят заплатат си 3 бона ама фиксирани! С добавките става 4. С командировките пак ще ги докарат до 50- 60 дни отпуските.

с всички привилегии кога?

Половин милиард лева са стрували политическите партии на българския данъкоплатец от началото на прехода, казва доц. Минчо Христов в студиото на едно предаване.По 14 хиляди лева на месец получават политическите партии като субсидия за всеки свой избран депутат, сочат сметките на Минчо Христов. "Tова е пир по време на чума, 142 млн. ще излапат от този Парламент за целия мандат, коментира политологът. У нас всяка година се крадат милиарди в от ДДС и акцизи, сочи справка на ДАНС, с която бившия депутат разполага. Причината тези присвоявания да се случват безнаказано са законите, които ги позволяват. Според Христов, трябва да се въведе нов вид проверка на имуществото на политици, магистрати и висши държавни чиновници.Имуществото трябва да се разследва, тази проверка трябва да се направи върху реалното имущество, а не какво пише дадения депутат или министър. -от статията " Минчо Христов: Партиите вече са взели 0,5 млрд. от държавата "

Да се взима от инвалидите, а депутатите да отказват да са солидарни със собственият си народ е пълно бесрамие е цинизъм. За наказателния взвод са тези злодей.

Тези обещания са дежурни преди избори. Който счита че това нещо ще се случи един ден в Б-я да ходи веднага на доктор.

Нинова предлага това ,което знае ,че няма как депутатите да гласуват срещу себе си.Имали били заплати около 3000 лв,но не казва ,че към тая заплата всеки месец има и партийни субсидии,които за всеки депутат са около 15000-16000 лв ,плюс привилегии и заплатата става над 20000лв.Нека да ги получават,но поне да свършат нещо полезно за народа .По важното е махане на имунитета.

Субсидиите се изчисляват на брой депутати, но не се изплащат на депутатите. С тези пари партиите си финансират функционирането. Офиси, персонал, транспорт, предизборни кампании, някои издържат телевизии, купуват се гласове и т.н.. Така че няма никакви 15-16 хиляди лева заплата на депутат.

БСП "предлага", другите отхвърлят и после пак същото- всички 240 сладко преживят народните парички

Никой не пречи на БСП да се откажат от привилегиите си и да си даряват заплатите - ще дадат пример и ще покажат, че не говорят празни приказки, но както много добре знаем, това НИКОГА няма да се случи. Най-малкото защото тогава собствената и партия ще я изгони с камъни.

ХА! Народът не реагира, когато ОПГ ГЕРБ открадна милиард и половина от парите за здраве, та ще се загрижи за привилегиите на депутатите... Този овчедушен народ заслужава само дране. Докато има овце, ще има и касапи. Нинова всуе се мори...

Депутатите да работят БЕЗ ЗАПЛАТА-,,на ползу роду" и така да докажат ,че са патриоти ,че мислят за БЪЛГАРИЯ, а не само за джоба си.

ако не се приеме, когато управляваме, ще бъде факт, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, т.е. на никога

дано, ама на дали.

Изглежда доста хора има на надница. Когато говори за привилегиите на депутатите, Нинова включва и себе си и групата си в това число. Това, което тя предлага е честно и етично спрямо обикновените хора. На всичко отгоре има логика и здрав разум в него. Било популизъм и БСП искали да оберат лаврите на славата, ако се приеме. Глупости! ЗАЩО НЕ ГО ПРЕДЛОЖИХА ГЕРБ И ПАТРИОТИТЕ, ЗАЩОТО ТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ ВДИГАНЕ НА РЕЙТИНГА? СЛАВАТА ЩЕШЕ ДА Е ЗА ТЯХ. Щом и за това предложение се плюе така жестоко срещу Нинова, работата е ясна. Много платено идиот има в сайта! Изглежда процентите на Иво Христов вече са над 80%.

Бай Иване, много си смотан. Като не искат превилегии, защо ги ползват навсякъде и по всяко време? Защо същите тези комуноиди всеки път гласуват новите си заплати? Не ме гледай какво правя, а слушай какво говоря - този номер го прилагаха 45 години.

Браво , бай Иване, много точен коментар!

Волен Сидеров предлагаше заплатата на депутатите да е минималната за страната, а почивните дни да са колкото на всички други българи, но не се прие от другите групи в НС.

Другарко Нинова не ви вЕрвам. Като сте казала А кажете и Б. Кажете каква е вината/отговорноста/ на БСП за сегашното положение с тези "привилегии"? Кажете кой ги въведе? Дали беше ГЕРБ, дали вие БСП, СДС/Иван Костов или пък са наследство от БКП и комунистическа България. БСП е доказала многократно, че докато е била на власт нищо добро не се е случило в България за обикновените хора, дори напротив. Припомням ви най-тежкото време за обикновените хора хиперинфлацията от 90-те години ограбването на спестяванията и икономическата и финансова катастрофа на България при правителството на Жан Виденов. Фалита на КТБ при правителството на Орешарски. Или пък въвеждането на плосък данък и закононовата рамка на зелените далаверите в енергетиката при правителството Станишев. Първото: от което трябва да се започнете в държавата е нов данъчнен закон, която трябва да направите държавата по-справедлива или както вие се изразявате - СОЦИАЛНА. Трябва да въведете необлагаем минимум и семейно облагане.

А защо не гласуваха за решените от референдума намаление на субсидията на 1 лев ? А защо не гласуваха намаление на дебелосерковците в народното събрание да се намалят на 100 посерковеца? А защо не слязат от скъпите автомобили и не се возят с обществен транспорт? защо ......?????

Не си ти когато си гладен ....за власт !!!

Тая па се нас.ра от популизъм вече...

Няма да е лошо, депутунгерите--да си плащат, за да работят в НС! :)))

А дано, ама надали. Сега системата е друга т.н. "лобиране", открита на Запад. Бизнеса и народа плащат на депутатите за да им биват извини ръцете, и да биват обирани. Тази система е едно стъпало по-високо от старата системата все още използвана на Изток/Русия, Турция/ т.н. "крепостничество" на регионални "феодали". Която пък е едно стъпало по-високо от системата на робството.

А ти що си мислиш ,че не е така?!

Народа се бори за оцеляване, а те преяждат с хайвер.... Бай Ганов и са в парламента, там хора няма!

Крайно време е ...правилна позиция ...

Е. след като се налапка при приватизацията и няколко мандата...Вече може и да се прави..Не се научиха, ей..Когато управлявали, щяло да стане. Че досега не сте ли управлявали, ма?

С мнозинство в Парламента - никога не са управлявали, само в коалиция. А когато орел, рак и щука управляват, нищо не става.

Тъй ли? Ама коалициите не им пречеха да заменят чукари за парцели по морето

Явно не знаеш или се прваиш, че не знаеш за 1996 г. - правителството на Жан Виденов, тогава БСП имаха пълно мнозинство. Резултата най-тежката катастрога на България. Като не си съгласен с условията на Сакскобургодски/НДСВ/ и ДПС не правиш правителство. Щом правиш правителство значи си съгласен и си поемаш отговорноста за направеното тогава.

Депутатите отчетоха успехите си, прозрачността, правилната посока, нищо не казаха за протестите на инвалиди, деца с увреждания и т.н. Освиркаха Нинова, която попита кой българин почива 70 дни като депутатите.... Свършиха си работата!

На Лъжа Курнелка даже и собствените и тролове не и вярват, ами щот всички си знаят - тя скоро и депутат няма да е, та за това ги плещи пак лъжите. А ни си знаем, така както спря референдума, така ще се отметне фурнаджийската, когато се стигне до подобно обсъждане.

На умрел кон не се залага , но ти си залагай на ГЕРБ и Боце.

надценяваш ги твърде много троловете й. "вярват й", я виж дори в този форум многобройният червен ескадрон какви ги плещи и как бичат минуси на невярващите й хора и се гъделичкат тролски с плюсове...

Ниночка ги тресе гербаджии като марсилска треска. Много ми допада това момиче.

облажи от привилегиите по времето на СДС и стана най-младата приватизаторка,сега изведнъж претърпя катарзис и стана боркиня срещу привилегиите.Гиди махленка лъжлива и евтина демагожка.Кой ли им вярва вече?

Най - корумпираната страна в Европа.

Чудна работа.Днес да не 01.04.?Деня на лъжата.Всички се надпреварват в лъжите,едва ли има някой да им вярва.

Но не са управлявали с мнозинство, само в коалиции......

Но не са управлявали с мнозинство, само в коалиции......

Защо това не ви беше първата работа след Костинброд и правителството на Орешарски? Защо ма?

са цоциалисти!

Кога ще управляваме?

Но не са управлявали с мнозинство, само в коалиции......

Аааа, едва издържах този менторски тон, нарежда, нарежда...гестапо

"някой ден, когато управляваме, ще стане факт..." колко пъти управлявахте, бе?! защо чак сега "ЩЕ"?! защото ва банк, нали техноимпексова! защото сте изгладнели до невъзможност да търпите вече и всеки ден творите костинбродски истории и истерии! споко. до края на годината идват бсп-дпс-решетник радев и заминаваме в "еврогейския" фризер, който и сега вече не е далеч, след тази евразийска осервация, която се очертава. и тогава предвиждам такъв живоооот, че само си викам...пази, Боже. но Бог дава, ала в кошара не вкарва. тоя автогол иво-христовчетата сами ще си го вкарат, повличайки и малкото останали нормални хора...

Достойно и напълно обосновано предложение! Да видим с какви аргументи мнозинството ще го отхвърли, защото няма логични такива!

Нямам нищо против депутатите да почиват 70 дни, но заплатата им е твърде висока. Заплатата им трябва да бъде фиксирана на една средна за страната заплата и да карат 20 годишни коли, каквито кара народа! Да не се правят на много важни, защото народа ако се вдигне на революция, първо депутатите ще го отнесат.

Добре е, макар и малко "но от сърце,но няма да се случи. Нинова виж снощи едни кандидат депутати докъде стигнаха за КОКАЛА. До бой ,до саморазправа,докато не затриете напълно България няма да мирясят Времето е близо вече,не се сещам нещо да работи по правила и хора за работа да има вече.

Браво на НИНОВА!Ако това стане,добре,но и има още да се прави!След време,ще ги кажа тези предложения!!!

Ако БСП иска да стане симпатично на хората, да се задействат да намалят броя на депутатите, на съветниците в Софийска община, а и на другите места. Както и субсидията на партиите

Предложенията влизат в пленарна зала, а там Цвъки дава опорните точки, активира мнозинството, и всички добри намерения отиват по дяволите.

Корнелий

За субсидиите пак ли Цвъки ви бе виновен?

Чета и не вярвам!Първа точка при "Великото" народно събрание във Велико Търново била за заплатите и хановете на дупетатите,та до сега!Нагли и алчи до ден днешен мекерета!

Дано се случи ,но е много малко. Трябва и субсидията да се намали . Броя на депутатите.. Служебнте автомобили ,както е в много други страни къде ,къде по добре от нас. Реформи в МВР,привелегиите им да се орежат,в Кривосъдната система. Даже и да се случи,не вярвам Държавата да се изправи на крака.

Шилo

ДЕМАГОГИЯ!!! Защо сега? Защото такъв акъл е дал Решетников, демагогията е главно средство за превземане на властта. Пък тогава да видите привилегии!

Стига с този Решетников, бе - хората разбраха за него чак след изборите. Като няма какво да кажеш, не вади стари партенки....