БСП атакува 16-те милиарда дълг в Конституционния съд

Парламентарната група на "БСП Лява България" внесе в Конституционния съд искане срещу изтегления от правителството външен дълг от 16 млрд. лева.

Обратно в новината

Коментари - БСП атакува 16-те милиарда дълг в Конституционния съд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вие ако си мислите, че само с тия 16 млрд. ще се приключи. България има още много дълг да трупа. За да не трупаш дълг трябва да произвеждаш.

16 000 000 000 Нов Дълг, в Непродуктивна икономика ще го Изплащат и Нашите ПраПра Внуци!! .. Да Дългът на ГЕРБ+РБ+ДПС...ще Тежи на Много поколения , но ще бъде похарчен Бързо ! Всъщност 6 Милиарда Вече ги няма !! Но имаме САЩ войски и техника !? Събудете се ,въпреки че вече сте закъснели !

Избирайте хора! Дълг или намаляване на плащанията от бюджета. Лично аз съм за намаляване на социалните плащания и заплатите на онези, които се издържат от бюджета плюс замразяване на пенсиите. Така няма да ни се налага да влизаме в дългова спирала, подобно на гърците.

Не че одобрявам заема, ама в Конституцията за заеми нищо не пише, че да занимават конституционния съд

Споко. Румен Петков каза то тв , че това е вид формалност, да бъде узаконено от прокуратурата

С лъжи БСП се бори да привлече някоя заблудена електорална единица. Надали.

Бедни ми Българино, не ме гледай тъпо, сега разбра ли защо са необходими 16 000 млн. левчета - за да може да има за издръжката на чужда армия, която ни е окупирала в собствената ни страна....

Това е несериозно. ГЕРБ получи пари, които Западът никога няма да пусне на БСП . Има решение на Конституционния съд, което изрично позволява на правителството да вземе такъв дълг, без да пита народното събрание! Цялата игра е да се вдигне цената на дълга ни и някой от БСП трупа пари, които народът ни ще плаща. Намерете този човек и го нахранете с камъни! Той не се различава по нищо от онези,които ограбиха българските банки! Къде са ДАНС и разузнаването?

Вие от БСП натрупахте дълговете а сега не искате да се плащат.

Виж, че помиярите унищожават държавата и ти пишат минуси! Те са за разстрел бе!

2006 БСП на власт, бюджетен излишък 2007 БСП на власт, бюджетен излишък 2008 БСП на власт, бюджетен излишък 2009 БСП на власт, бюджетен излишък 2010 ГЕРБ на власт, бюджетен дефицит 2011 ГЕРБ на власт, бюджетен дефицит 2012 ГЕРБ на власт, бюджетен дефицит 2013 ГЕРБ на власт, бюджетен дефицит 2014 БСП на власт, бюджетен излишък, до момента, когато ГЕРБ не правят 2-ри бюджет за годината на ДЕФИЦИТ Последва теглене на заем от 16 000 000 000 лв. Обяснението -"Трябвало да се рефинансират старите задължения" 1-ви Въпрос - Кой генерира тези стари задължения, БСП с бюджетните излишъци или ГЕРБ с бюджетните дефицити? Елементарно, нали? ;) 2-ри въпрос, за рефинансирането на държавата и трябвало 12 000 000 000лв, а какво правим с останалите 4 милиарда? Другият път се замислете дали ще гласувате за ГЕРБ!!!

То и тезата с "рефинансирането" издиша. Залагаш по-нисък растеж на БВП от очакваното, по-ниска събираемост и си отчиташ по-голям дефицит. Така мотивираш нуждата от заем. Заема смъква разхода "текущи погашения" и ти дава много повече пари за харчене от бюджета. Да добавим и излишъка от самият заем. ЧЕСТИТО на печелившите - 20 и кусур партийки, партии, лидерчета и слугинажа им уредени да крадват още поне 3 госинки. После пак заем - нов "златен" мандат. После - кой му мисли за после?

Само не разбрах : -ГЕРБ ли ви катурна от властта,или бяхте толкоз "умни",та сами се сгромолясахте?

Фактите,малко по-сбито...БСП(Луканов)-ФАЛИТ.Опашки,купони,катастрофа.БСП(Виденов) ВТОРИ ФАЛИТ.Хиперинфлация,източени банки,тотална катастрофа.БСП(Орешарски) половин фалит(поради липса на време).Само една източена банка...И още една на път...

Ти хубаво пишеш, но БСП не е на власт през 2006-2009, а участник в Тройната коалиция. Орешарски е министър от СДС, а Милен Велчев от НДСВ. БСП са кръгли нули, драги! Когато бяха на власт беше далечната 1996 година и сгромолясаха държавата за 50 години напред! Тогава Орсов, Премянов, Виденов,Р.Овч и цялата плеяда тъпунгери унищожиха всякакво стопанство и го оставиха на пълно разграбване. От 1992 година до 1995 година управляваха Беров с мнозинството на БСП ДПС и отцепници, които не постигнаха икономически ръст и изгубиха години напредък в икономиката и правосъдието.

Нямало нищо по-лошо от обидена жена да се разпиказва, особено ако е била изгонена от политическата кухня на Костов който цели два пъти се изяви като некадърен министър на финансите преди да го наместят в премиерския стол... Та ей Ви един многозначителен цитат от статията и: Вярно е, че по време на управлението на Виденов изтича отсрочката за погасяването на външния дълг, но също така е вярно и друго, ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЖАН ВИДЕНОВ ВЪРНА 2 МЛРД И 800 МИЛИОНА ДОЛАРА ВЪНШЕН ДЪЛГ! Знаят ли го всички едва ли. Иван Костов иска това да не се знае, и тези, които са наясно с връщането на 2,8 млрд външен дълг да си траят и да говорят единствено за Виденовата зима! Така на Костов му отърва... На тази легенда се крепи присъствието му в парламента още три мандата защо да говорим тогава за върнатите 2,8 млрд от Виденов и да рушим илюзиите на хората? Не върви някак.

Добре е да помислиш малко какво означава 'бюджетен излишък' 1. Означава (може би), че фин министър е доста глупав, за да не може да си сметне бюджета. 2. Означава 'стегнат' бюджет и ограничаване на растежа на икономиката 3. НАЙ-ВАЖНОТО - Излишъка, за разлика от бюджета се разпределя САМО с решение на министерски съвет. С този хитър ход правителствата на БСП 'усвояваха' 2 милиарда на година от бюджета само с тайно гласуване. Ти можеш ли да ми кажеш 2006 година при 2,5 милиарда излишък, защо не вдигнаха пенсиите с 30%? Щяха да стигнат?

Най-после след 25 години,БСП извърши едно добро дело....

бсп не могат да се помирят ,че само те не са включени в 16-те млрд...,където са ГЕРБ,ДПС,АБВ,РБ.

идиот. Повишението на цената на дълга се плаща от длъжниците/народа, ти, майка ти, баща ти,жена ти, децата ти,всички/ От това обжалване може да се вдигне цената на дълга и някой трупа пари,които ние връщаме. Научи последиците и после пиши.

Нали уж КТБ не я плащахме ние,а какво се оказа че взимаме и държавен заем,т.е ще я плащат и вуците ни.Колкото до заема,ясно е че той носи определена комисионна за тези които са най-горещите агитатори и инциатори от българска страна.Той не носи и никакво развитие,понеже парите са за бюджетни разходи,комисионни,крадене,а не за развитие на икономиката.С този заем скоро ще сме в положението на Гърция в момента но без да сме усетили и грам от високия стандарт в Гърция последните 20 години.

Заема и икономическата му обосновка са просто скандални. Той е част от голямото крадене и източване, което стартира още при формирането на коалиция "Кокала". Формирането на бюджета, събираемостта и дефицита са от същия порядък. В случая няма никакво значение кой инициира подписката. Реакция трябва да има. И въобще не е вярно, че този заем само ще покрива плащанията по стари задължения - така изглежда, само ако сме достатъчно тъпи за да не видим цифровата еквилибристика, която лъсва за да се "обоснове" подобно твърдение. Възможността България да вземе заеми е последния инструмент, с който можем да стимулираме загиващата си икономика. Ако всичко потъне в бездънните джобове на бюрократите - жална ни майка.

- Орешарски ти ли си ба?

Извън дърлянето между едната и другата групичка тролове съществува , все още, и гражданската позиция. Махни си капаците.

Проблемът на материала не е ГЕРБ. Проблемът е в самия материал - не може да прави пари, само иска и трупа дългове и го доят много здраво.

Ами старите задължения кой ще ги покрива бе,експерт?И как точно се вкарват милиарди в икономика,че и печалбата изчислил,другарят...А не може ли дебили като Стойнев и Гечев да ги ''вкарат'' в икономиката,пък нищо да не изкарат?..Черна дупка..Бесепарска..Каквото влезе-не го търси.Какво ще кажете,другарю-експерт?Има ли го и тоз' вариант?

Драги мат'рияле, не слушайте троловете и политическите брътвежи, а слушайте умните и знаещите, и ползвайте главата си за мозък, а не за противотежест. 16 млрд. заем ще доведе България до финансов водовъртеж, от който няма излизане. Вие и вашите внуци няма да могат да го изплатят. Заем се взема за инвестиции, а не за покриване на страи задължения и хранене на лентяите, партиите и циганите. Тези 16 млрд. ще се профукат без смисъл, и после ще бъдем още по-зле. На тези, които имат малко акъл, им е ясно, че ако тези пари се вкарат в икономика, годишно могат да носят 10-12% чиста печалба. Така този заем ще се изплаща от самосебе си, и като прибавим косвената печалба (под формата на данъци, осигурителни вноски, намаляване на безработицата), печалбата реално ще е много по-голяма. Какво ще стане сега? Ще вземат заем, с който ще плащат стария, после ще се вземем нов, с който ще се плаща този и т.н. до безкрайност.

Уважаеми другарю, икономиката е частна, всички пари "наливани" от държавата в икономиката обикновено отиват в при олигарсите защото техния бизнес е свързан държавата. Тези проценти печалба откъде ги взе. Всичко държавно е на загуба. Печалба има на друго място. Виж енергетиката, БДЖ, държавните пощи, националното радио, спортно федерации, здравеопазване и т.н. и т.н. А кредита се взема точно за това което си го написал - за лентяите.

Дрюгарю, парите много лесно се наливат в икономиката и се трупа печалба, но трябва да знаеш как. Например държавата изгражда тунела под Шипка с тези пари, и събира такси. Една такава такса на запад е от порядъка на 4-20 Е. При трафик от около 25-30000 автомобила, сам сметни колко е. Така че държавата може да вземе заем, и да инвестира в инфраструктура, но работа да се дава на всички, а не само на богоизбраните фирми. има много начини, чрез които държават и общините могат да инвестират, и да правят пари. А това, че държавните предприятия са на загуба, е виновна самата държава, защото иска да са на загуба.

Все едно Лупи Томов и Гърнетата да ''атакуват'' дълговете на ЦСКА...Бесепарската наглост е безкрайна

Какви са тези термини - правителството тегли дълг. Тегли се кредит.

До голяма степен заемите са като наркотиците - отначало вземаш "по малко", но с времето се свиква, а в последствие човек се пристрастява ... В крайна сметка при наркоманите един ден на вратата ще почука "онази с косата" и ще си ги прибере. При хората взели поредния и невъзможен за връщане заем ще почука негово величество частният съдия изпълнител, а при държавите подлъгани да "емитират дълг" ще дойдат бандитите от МВФ,Световната банка и други подобни лихварски тумори и ... вижте какво става с Гърция и не питайте повече.

Какво става с Гърция?

Чакай сега, гърците около 11,00 излязоха в обедна почивка и към 18,00 ще се върнат за разговор . Не ги безпокойте по това време! Пред тях стои цяла вечност за връщане на дълговете и никой няма бърза работа повече..

Проблема на Лошият Материал е ''ГЕРБ'' Докато съществува тази Партия във Парламента,ще тегли само Заеми от по 16 милиарда евра,които ние ще връщаме със лихвите,а те ще си ги откраднат,Не разбрахте ли че със тези заеми,Герб си купува избиратели по цели райони,хората във администрацията училища и детски градини,ги е страх,че ако не гласуват за тях,ще останат на улицата.това е самата истина,Пример със Костинброд.500.000 фалшиви бюлетини,които Мутряка иска да ги вкара за него.

Нещо ти се върти в главата и все ГЕРБ изплува най отгоре.Правителството на Орешарски като тегли 8 милиарда къде потънаха.Нещо през тяхвото царуване откри ли се.Нещо да беше построено.Парите потънаха като дъжд в пясък.А сега всеки ден се откриват обекти и пари по Европейските програми идват.Да не смяташ че западнярите са по глупави от нашите крадци като отпускат точно пари на ГЕРБ а на комунделите ги спират.

БСП прави опит да дестабилизира икономическата стабилност като се бори да падне кредитният рейтинг на България. Този кредитен рейтинг позволява да се вдигне цената на дълга ни, да плащаме по- висока лихва и повече разноски, както и да не получаваме дълг от чужбина. В случая БСП обслужва интересите на онези, които опитват да махнат България от ЕС и да ни вкарат в спиралата от дългове и инфлация, за да работим робски и всеки ден да го духаме на хора като Ковачки,Барбуков и сем.Баневи.

Преди 10-и нямаше Ковачки,Барбуков и Баневи.

дали?

Преди 10-ти Обмяна през 1945,1952,1962 национализация на едра градска, средна градска собственост, колективизация , отчуждаване по ЗСГ и по ЗТСУ. БНБ имаше право да печата пари,колкото си иска, но комунистите наебаха бизнеса си, защото не оценяваха властта и независимостта на държавата си. Бордът е колкото спасение, толкова наказания за престъпници и поставяне под ограничено запрещение на малоумници и докато всички не го признаят все ще вием като изплющяни!

БСП са били и си остават балъци. Вместо да заемат позиция срещу циганските изстъпления, Американските оръжия, НАТОвските бази, цените на тока и водата, тоталната беднотия, бягството на населението от България и заселването и с бежанци-мюсюлмани, седнали с дълга да се занимават. Не е ли редно първо да обсъдим причините, довели до този дълг, после да накажем виновните, след това да се огледаме наоколо и да вземем пример от Гърция? Е не, никога повече няма да спечелите избори, ако я карате така, през просото и със дребни заяждания....

Много правилно, само че и дългът е важна тема

БСП? Има ли такава партия в парламента? Аз на последните избори не помня да имаше БСП. Има някаква коалиция на БСП с разни цигански организации. Те ли сезират конституционния съд?

БСП няма от повече от 10 години. Откакто се наложи да пуснат в обръщение Коалиция за България с Евророма. Затова се пръкна план "В" - т.нар. ПП АБВ.

БСП не ви е проблем, достатъчно беше и като управляваща и като опозиция, всички гледаме вас сега :)

Важно е простият им избирател да чува 16 милиарда дълг гласуван от ГЕРБ. Няма значение дали е изтеглен въобще, няма значение, че 12 милиарда са за покриване на стар дълг натрупан през годините включително 3 милиарда от Орешарски няма и 2 години, няма значение, че 3 милиарда са, за да покрият грабежа с КТБ. Важно е простият им избирател да има аргументи да плюе по опозицията!!!

КТБ? Искам още,не очаквайте да карам само на филии с мас!

Знаем - Партията майка никога не е виновна за нищо. За всичко е виновен ББ :(

То и в България чужди танкове няма,ако питаш министъра:-).

Няма страшно, всички виждаме кой е простия :) Не ни трябва някой "сложен" като теб да се прави на интЕлЕгентен.

Много е важно да се оповести има ли лица от БСП, които да търгуват с външния ни дълг? Защото с този скандал се вдигат лихвите и разноските по дълга ни и някой печели пари на гърба на народа.

Ако не бяха тези,щяха да го изтеглят те.Какво се правят на недоклатени.Али бали,важното е да имитираме работа.Няма нищо вечно,и май идва края на БГ,колкото и да ми е жал да го кажа истината е такава.

хаха , да бе щяха, те за 1 млрд. скочиха срещу Орешарски

БСП атакува 16-те милиарда дълг в Конституционния съд Накрая ми се струва, БСП на изборите да започне да атакува 4% ната граница за влизане в парламента.За АБВ този парламент ще бъде първи и последен.

ще си останеш със струването, по-скоро друг се е запътил натам

Подготовката за война е скъпо начинание,мдааа...

Само прътове в колелата на каруцата ръчкате. Нищо не защитавате, а искате тези, които управляват в момента да им е трудно. Този дълг е за да се връщат плащания по дългове взети по време на управлението на БСП и останалите крадливи партийки, създадени от бившите ДС другари.

Крадецът вика: Дръжте крадеца! Не е работа на КС да се занимава с подобни въпроси.

как да не е като е нарушена Конституцията.

КОЙКОЙКОЙКОЙКОЙКОЙКОЙ??????? ЕМИТИРА ТОЗИ ДЪЛГНЕСРЕТНИЦИ???

Лява демагогия и предизборно перчене

БСП атакуват 16те милиона, с идеята да ги пре/вземат.

Спрете дълговото безумие! България има все още и природни ресурси и население (макар и осакатено), което може да се издържа и дори да забогатява! Спрете източването на хора и природни ресурси!

минрайте граничната полоса! върнете Жителството и откритите листове! Много сме. Силни сме.

Не пипайте комисионните на лидерската партия ГРОБ!