Коментари - БСП променя въпроса за референдума за АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

БСП променя въпроса за референдума за АЕЦ ”Белене”

Към въпроса, който сме формулирали за референдум - "Да се развива ли атомната енергетика в България чрез изграждане на ядрена централа на площадка „Белене”?, добавяме - с държавно участие. Това обяви на пресконференция депутатът от БСП Янаки Стоилов.

Обратно в новината

Коментари - БСП променя въпроса за референдума за АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

Коментари

Сигурен съм че половината от хората подписали се за референдума дори не знаят смисъла на думата милиард и нямат никаква идея какво ще им струва това. Сигурен съм , че не знаят и от какъв порядък е бюджета на България.

Нов АЕЦ не ни трябва. То и АЕЦ Козлодуй не ни трябва, въпреки че произвежда най-евтиния ток в България и то около 40% от цялото производство на ток. НЕК го изкупува на 42 лв/мгвч, после го продава на по-ниска цена на фирми посредници и те го изнасят, като прибират печалбите. А ние българите получаваме от него едва около 1 % (толкова е в потребителския микс), но пък ни продават на завишени цени "зеления" ток... АЕЦ Белене, като го направим с държавни средства, ще го плащаме всички, а ще изнасят тока му по същата схема и енергийната мафия ще получава печалбите.

Нова АЕЦ Белене,върху Напълно Готовата ,сеизмично устойчива на 9 бала по Рихтер площадка ! АЕЦ с 51% Държавна/Наша собственост !!! Където Държавата ще е Основен производител на Електричество в България ,и ще може да Продава и Печели Много от това ! Аз съм Твърдо за Държавна АЕЦ Белене ,която е Стратегически за БГ проект !!

Влезте в сайта на тв7 и гледайте интервюто с Александър Томов,ще се зачудите от къде серГЕЙ изкарва такава наглост да говори за корупция и схеми!!!!!!!!!!!!

rado_7_6@

Я някой да ме ограмоти правно: Кой може да променя въпроса след като е свирено вече? Не е ли Парламентът само? БСП кога хванаха мнозинство в този парламент?

Тц. И Парламентът не може, щото по въпроса за въпроса вече се е изказал суверенът, дори и да са необходими само 500 000 от него. Естествено мазният законодател е разрешил на Парламента (демек - на себе си) да "редактира" въпроса без да променя смисъла. Туй кво значи... и колко количествени редакции могат да се натрупат преди качествено да се промени смисълът... фащам бас, че и Хегел не знае. Ама то това е и идеята, де...

rado_7_6@

Аха, Парламентът не може, ама размазалият с разлика в класите Сеголен Роял на избори може. Мисля, че схванах :)

аве тарикат ако комунягите доидат на власт и ракия няма да има вече. даде им се шанс ограбиха дурявата стига им толкова! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хубаво е да има държавен АЕЦ, но от времената на БСП(к) хората нямат вяра в нищо държавно. Често едно такова нещо се превръща в партийна хранилка, съответно източвано, така че е все едно дали е държавно или частно. Дори по-често частното е стопанисвано по-добре.

БATKO

АЕЦ Козлодуй е държавна и хората и имат доверие. НЕК купува тока от Козлодуй на цена 42 лв/МВч, докато от американските ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 на цена 136 лв/МВч. АЕЦ Белене е равностойна на АЕЦ Козлодуй, чети на "Анализ на доклада на HSBC за АЕЦ Белене" на PowerEconomics.

3евзек

За втори път пиша, защото ми се струва че първото няма да се публикува. В един частен проект няма кой да троши стотици милиони за разчистване на площадка. А АЕЦ Козлодуй е строен по времето на един друг тип комунисти и навремето си не е бил чак толкова евтин, колкото изглежда днес.

БATKO

Защо мишока Станишеф не каже направо на кого са тези 12-14% от ТЕЦ Марица Изток 1 и 3. Бойко Борисов беше по-смел като заяви че Костов и сините имат 12% от тези централи и заради тях плащаме много по скъп ток. Затова Костов реве против АЕЦ Белене - защото Белеле ще дава много евтин ток и след 12-14 години като изтече преференцията на ТЕЦовете, подписана от Костов, те ще фалират, защото няма да могат да се конкурират с Белене. АЕЦ Белене е равностойна на АЕЦ Козлодуй - тока и винаги ще бъде два пъти по-евтин от пазарната цена. Четете на "Анализ на доклада на HSBC за АЕЦ Белене" на PowerEconomics.

Комунистите бъркат думата партия с думата БЪЛГАРИЯ.Върнали са страната ни поне 100г. назад.До толкова са се уплели в омразата към народа си,че за нарязването на АЕЦ-вете ще трябва да разчитат на циганите.Българите през това време ще са окончателно напуснали страната и на никого няма да е необходима тази енергия,НО ПОНЕ ЩЕ ИМА ПАРТИЯ.

Комунистите бъркат думата партия с думата БЪЛГАРИЯ.Върнали са страната ни поне 100г. назад.До толкова са се уплели в омразата към народа си,че за нарязването на АЕЦ-вете ще трябва да разчитат на циганите.Българите през това време ще са окончателно напуснали страната и на никого няма да е необходима тази енергия,НО ПОНЕ ЩЕ ИМА ПАРТИЯ.

когато змията умира хапе най-много!!така и пишещите във форума,герб умира колкото и да се напъвате няма кой да ви чуе!!пуснете си любимата чалга,отворете гроздовата,ако още имате пари и ще ви олекне!!

Е, дано точно така да бъде поставен въпроса, защото всякаква мъглявост ще даде повод на протурските гробокопачи на България да съсипят референдума и да дадат възможност за поредните българоубийствени комбинации.

ТОЧНО ТАКИВА СА ЗАСТЪПНИЦИТЕ НА ГЕРБ И БОЙКО!!МНОГО ДОБРЕ ПОДБРАНА СНИМКА!!

Това отзад на знамето пречупен кръст ли е?

смех,смех и пак смех ,следвадващият въпрос ще бъде - желаете ли .......... и с участие на атомекспорт......и да сключи договор за задължително изкупуване на енергията на непазарно договорени цени

Какъв референдум, бе, популист долен! 90% от хората не знаят какво е АТОМ, ще ми гласуват за нещо толкова сложно, скъпо и фатално! Референдум се прави за неща от морално философски нужди -като да могат ли да пият хора преди 21 години! Какво ти разбира Нане, Вуте, Айше и Мехмед от Атоми, централи, инвестиции, киловат часа??? Слески демагог и манипулатор си ти Станошев! Разчиташ на някакви абсурдни кампании да си спасиш вота следващата година!

Боя се, че не само за вота се бори, май покрай тази централа имат поети разни ангажименти и затова така настървено драпат и той, и Р.Овч... Това напористо, нервно, почти истерично налагане на вниманието ни на АЕЦ Белене от страна на Станишко навява на мисълта за някаква зависимост... от кого ли?

Комунистите бъркат думата партия с думата БЪЛГАРИЯ.Върнали са страната ни поне 100г. назад.До толкова са се уплели в омразата към народа си,че за нарязването на АЕЦ-вете ще трябва да разчитат на циганите.Българите през това време ще са окончателно напуснали страната и на никого няма да е необходима тази енергия,НО ПОНЕ ЩЕ ИМА ПАРТИЯ.

БATKO

А да не бе ББ и келеменцето да имат представа от АЕЦ? Защо те трябва да решават, а не народа? Още повече, че и двамата са служители на американските служби и не могат да вземат решение в интерес на България.

Социалистите заслужават моят глас ,дори само за това ,че гарантират ,и се борят за ДЪРЖАВНА,Наша Нова АЕЦ Белене !!! Англичаните строят в момента Нови 8 Осем АЕЦ ! Затънали са в Дългове и са Изчислили ,че тази суперевтина Атомна енергия ,ще им помогне да се Измъкнат от Кризата и да се Рзавиват !!!! Въпреки дълговете ! Заради АЕЦа БСП имат гласа на мен и близките ми !

Няма ли си пиар Станишев,който да го посъветва да престане да вурши и говори глупости?

ВЪРШИ :)

БСП прие законът за референдумите така, че на практика да е невъзможно провеждането на такъв. Страх ги е просто и се застраховат. За да е валиден референдума за Белене, то в него трабва да участват близо 5 милиона човека - а това е невъзможно. В момента БСП просто правят политика с празни приказки. Референдумът е обречен.

КОМУНОИДНАТА ПАПЛАЧ от десетилетия облъчва народа какъв "Голям бизнес" е атомната енергетика. И е нормално средния българин да се поддаде... Не го виня, но с 1-2 месеца спорове НИКОЙ НЯМА ДА БЪДЕ УБЕДЕН И ДА ПРОМЕНИ МНЕНИЕТО СИ! Та за болшинството от българите АЕЦ-ите са символ на ДАЛАВЕРА, голяма ДАЛАВЕРА, а по далаверите ние, българите, си падаме... Така че идете ли да си давате гласа, сте паднали в капана на КОМУНОИДИТЕ! ГЛАСУВАНЕ? ДА! МАСОВО! НО НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ!!!

сигурно защото е крайно неизгодно да се строят атомни централи, в цяла Европа и света се строят нови (с изключение на малко държави: Италия и Германия, които внасят атомна енергия от съседни държави). Сигруно защото е безумие в Румъния и Турция се строят нови АЕЦ, а Гърция и Македония обсъщаха съвместен проект преди да се развихри кризата.

Започвам моята кампания против АЕЦ-БелеНЕ с ПРИЗИВ. Той е предназначен за тези, които СА ПРОТИВ АЕЦ-БелеНЕ и гласи: "НЕ ГЛАСУВАЙТЕ! НЕГЛАСУВАНЕТО означава ДВА ПЪТИ "НЕ" на тоя референдум. Тъй кaто поддръжниците на БелеНЕ превишават многократно нас, интелигентните и умни българи-ПАТРИОТИ, ние, като по-умни, ще ги ударим с ИЗБОРНАТА АКТИВНОСТ! БЕЗ НАС НИКОГА не могат да постигнат активност 62%, колкото им трябва, за да е валиден референдума! Затова ги оставете САМИ на този референдум! Не играйте играта на КОМУНОИДИТЕ, ние сме ПО-УМНИ и ПО-ИНТЕЛИГЕНТНИ! В никакви доводи против АЕЦ-а апологетите й няма да се вслушат! Всуе ще са усилията ви! Затова има един начин-НЕ ГЛАСУВАЙТЕ! НЕГЛАСУВАНЕТО НЕ Е СЛАБОСТ, в случая е СИЛА, ОСЪЗНАТА СИЛА! Накрая ЩЕ НИ МОЛЯТ ДА ГЛАСУВАМЕ!"

ти си интелигентен и умен колкото петела в курника ми...

Айкю, ако искаш да спечелиш повече гласове против, обоснови позицията си!

как може....абе как не ги е срам бе....точно тези червени боклуци да се изказват и да се мислят за много компетентни по тази тема...след всичко което направиха в годините на управление по проекта Белене............

Аз ток си не плащам, карам си на дръвца зимъска, с мойта пенсийка.

Тъй ли? И какво ти гарантира "държавното" участие, бе господин бивш премиер? Държавата като имаше участие в ЕРП-та, то попречи ли им да ни съдират 10 кожи от гърба под благосклонните държавно-чиновнически погледи? Когато приватизирахте безогледно Нефтохим и държавата имаше "златна" акция там, това направи ли ни горивата по-евтини? Когато продадохте без пари БТК и лондонското лоби ни остави като единствената държава -уникат без собствен телеком, това намали ли цените на фиксираните и после на мобилните услуги? Така че, господине, какво всъщност гарантира държавата на гражданите си, освен правото да ви плащаме далаверите?

+ 10 !

Става въпрос държавата да има над 51 процента бе умницо. Тогава държавата се разпорежда с централата. Златна акция е просто право на вето. Да ама ако не играе по свирката на собственика, източва рафинерията и си заминава - както стана с Плама. Но ти забравяш и няколко важни неща. Костов продаде Нефтохим, Царя продаде Телекома и Електроразпределенията. Костов продаде Мариците, Бойко иска да продаде железопътния транспорт. Предприятия гарантиращи социалното ниво в държавата не би трябвало да се продават. Ми много ясно, че ако имам енергоразпраделение, ще искам печеля, за какво иначе съм го купил. ЧЕЗ си е държавна и си цоцкат от българския народ, а чешките пенсии си живеят живота. Ама така е като сме балъшка държава.

БATKO

Пипи, батковото, като не разбираш защо пълниш форума със спам. Знаеш ли какво означава 51%? Означава мажоритарен дял. Държавата ще го има и ще взема решенията за АЕЦ Белене. При ЕРПтата и другите приватизирани обекти държавата нямаше мажоритарен дял. Толкова ли е сложно да го разбереш?

Така е пипи*... Наглоста на тези комунистически издънки няма карай.В прословутия вече преход' комунягите са били активно във власта около 16 години.И много дейно в началото.Повечето манджи да не казвам всички са сготвени от ,,другарите'' ..Сега се изкарват светци.И жан си го каза онази вечер.Млъкнете поне за малко.

А по този начин не се ли променя самия вот на дали гласа си за референдум? Щом определн % българи е решил че трябва да има референдум, той трябва да е по точно определените над подписите фрази. Утре ще го променят в коренно различна посока!

На пръв поглед добре, но освен "с държавно участие" трябва да се добави и "водещо държавно участие". Защото и 5% може да е държавно участие и народа да се излъже, че АЕЦ ще е държавен.

С държавно участие - да. Даже цялата може да е държавна. Ако имаше държава! Но, няма!

По-добре Референдум за НОВ Затвор в Белене, отколкото за АЕЦ Белене.

как може....абе как не ги е срам бе....точно тези червени боклуци да се изказват и да се мислят за много компетентни по тази тема...след всичко което направиха в годините на управление по проекта Белене............

Коментари - БСП променя въпроса за референдума за АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

БСП променя въпроса за референдума за АЕЦ ”Белене”

Към въпроса, който сме формулирали за референдум - "Да се развива ли атомната енергетика в България чрез изграждане на ядрена централа на площадка „Белене”?, добавяме - с държавно участие. Това обяви на пресконференция депутатът от БСП Янаки Стоилов.

Обратно в новината

Коментари - БСП променя въпроса за референдума за АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

Коментари

Сигурен съм че половината от хората подписали се за референдума дори не знаят смисъла на думата милиард и нямат никаква идея какво ще им струва това. Сигурен съм , че не знаят и от какъв порядък е бюджета на България.

Нов АЕЦ не ни трябва. То и АЕЦ Козлодуй не ни трябва, въпреки че произвежда най-евтиния ток в България и то около 40% от цялото производство на ток. НЕК го изкупува на 42 лв/мгвч, после го продава на по-ниска цена на фирми посредници и те го изнасят, като прибират печалбите. А ние българите получаваме от него едва около 1 % (толкова е в потребителския микс), но пък ни продават на завишени цени "зеления" ток... АЕЦ Белене, като го направим с държавни средства, ще го плащаме всички, а ще изнасят тока му по същата схема и енергийната мафия ще получава печалбите.

Нова АЕЦ Белене,върху Напълно Готовата ,сеизмично устойчива на 9 бала по Рихтер площадка ! АЕЦ с 51% Държавна/Наша собственост !!! Където Държавата ще е Основен производител на Електричество в България ,и ще може да Продава и Печели Много от това ! Аз съм Твърдо за Държавна АЕЦ Белене ,която е Стратегически за БГ проект !!

Влезте в сайта на тв7 и гледайте интервюто с Александър Томов,ще се зачудите от къде серГЕЙ изкарва такава наглост да говори за корупция и схеми!!!!!!!!!!!!

rado_7_6@

Я някой да ме ограмоти правно: Кой може да променя въпроса след като е свирено вече? Не е ли Парламентът само? БСП кога хванаха мнозинство в този парламент?

Тц. И Парламентът не може, щото по въпроса за въпроса вече се е изказал суверенът, дори и да са необходими само 500 000 от него. Естествено мазният законодател е разрешил на Парламента (демек - на себе си) да "редактира" въпроса без да променя смисъла. Туй кво значи... и колко количествени редакции могат да се натрупат преди качествено да се промени смисълът... фащам бас, че и Хегел не знае. Ама то това е и идеята, де...

rado_7_6@

Аха, Парламентът не може, ама размазалият с разлика в класите Сеголен Роял на избори може. Мисля, че схванах :)

аве тарикат ако комунягите доидат на власт и ракия няма да има вече. даде им се шанс ограбиха дурявата стига им толкова! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хубаво е да има държавен АЕЦ, но от времената на БСП(к) хората нямат вяра в нищо държавно. Често едно такова нещо се превръща в партийна хранилка, съответно източвано, така че е все едно дали е държавно или частно. Дори по-често частното е стопанисвано по-добре.

БATKO

АЕЦ Козлодуй е държавна и хората и имат доверие. НЕК купува тока от Козлодуй на цена 42 лв/МВч, докато от американските ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 на цена 136 лв/МВч. АЕЦ Белене е равностойна на АЕЦ Козлодуй, чети на "Анализ на доклада на HSBC за АЕЦ Белене" на PowerEconomics.

3евзек

За втори път пиша, защото ми се струва че първото няма да се публикува. В един частен проект няма кой да троши стотици милиони за разчистване на площадка. А АЕЦ Козлодуй е строен по времето на един друг тип комунисти и навремето си не е бил чак толкова евтин, колкото изглежда днес.

БATKO

Защо мишока Станишеф не каже направо на кого са тези 12-14% от ТЕЦ Марица Изток 1 и 3. Бойко Борисов беше по-смел като заяви че Костов и сините имат 12% от тези централи и заради тях плащаме много по скъп ток. Затова Костов реве против АЕЦ Белене - защото Белеле ще дава много евтин ток и след 12-14 години като изтече преференцията на ТЕЦовете, подписана от Костов, те ще фалират, защото няма да могат да се конкурират с Белене. АЕЦ Белене е равностойна на АЕЦ Козлодуй - тока и винаги ще бъде два пъти по-евтин от пазарната цена. Четете на "Анализ на доклада на HSBC за АЕЦ Белене" на PowerEconomics.

Комунистите бъркат думата партия с думата БЪЛГАРИЯ.Върнали са страната ни поне 100г. назад.До толкова са се уплели в омразата към народа си,че за нарязването на АЕЦ-вете ще трябва да разчитат на циганите.Българите през това време ще са окончателно напуснали страната и на никого няма да е необходима тази енергия,НО ПОНЕ ЩЕ ИМА ПАРТИЯ.

Комунистите бъркат думата партия с думата БЪЛГАРИЯ.Върнали са страната ни поне 100г. назад.До толкова са се уплели в омразата към народа си,че за нарязването на АЕЦ-вете ще трябва да разчитат на циганите.Българите през това време ще са окончателно напуснали страната и на никого няма да е необходима тази енергия,НО ПОНЕ ЩЕ ИМА ПАРТИЯ.

когато змията умира хапе най-много!!така и пишещите във форума,герб умира колкото и да се напъвате няма кой да ви чуе!!пуснете си любимата чалга,отворете гроздовата,ако още имате пари и ще ви олекне!!

Е, дано точно така да бъде поставен въпроса, защото всякаква мъглявост ще даде повод на протурските гробокопачи на България да съсипят референдума и да дадат възможност за поредните българоубийствени комбинации.

ТОЧНО ТАКИВА СА ЗАСТЪПНИЦИТЕ НА ГЕРБ И БОЙКО!!МНОГО ДОБРЕ ПОДБРАНА СНИМКА!!

Това отзад на знамето пречупен кръст ли е?

смех,смех и пак смех ,следвадващият въпрос ще бъде - желаете ли .......... и с участие на атомекспорт......и да сключи договор за задължително изкупуване на енергията на непазарно договорени цени

Какъв референдум, бе, популист долен! 90% от хората не знаят какво е АТОМ, ще ми гласуват за нещо толкова сложно, скъпо и фатално! Референдум се прави за неща от морално философски нужди -като да могат ли да пият хора преди 21 години! Какво ти разбира Нане, Вуте, Айше и Мехмед от Атоми, централи, инвестиции, киловат часа??? Слески демагог и манипулатор си ти Станошев! Разчиташ на някакви абсурдни кампании да си спасиш вота следващата година!

Боя се, че не само за вота се бори, май покрай тази централа имат поети разни ангажименти и затова така настървено драпат и той, и Р.Овч... Това напористо, нервно, почти истерично налагане на вниманието ни на АЕЦ Белене от страна на Станишко навява на мисълта за някаква зависимост... от кого ли?

Комунистите бъркат думата партия с думата БЪЛГАРИЯ.Върнали са страната ни поне 100г. назад.До толкова са се уплели в омразата към народа си,че за нарязването на АЕЦ-вете ще трябва да разчитат на циганите.Българите през това време ще са окончателно напуснали страната и на никого няма да е необходима тази енергия,НО ПОНЕ ЩЕ ИМА ПАРТИЯ.

БATKO

А да не бе ББ и келеменцето да имат представа от АЕЦ? Защо те трябва да решават, а не народа? Още повече, че и двамата са служители на американските служби и не могат да вземат решение в интерес на България.

Социалистите заслужават моят глас ,дори само за това ,че гарантират ,и се борят за ДЪРЖАВНА,Наша Нова АЕЦ Белене !!! Англичаните строят в момента Нови 8 Осем АЕЦ ! Затънали са в Дългове и са Изчислили ,че тази суперевтина Атомна енергия ,ще им помогне да се Измъкнат от Кризата и да се Рзавиват !!!! Въпреки дълговете ! Заради АЕЦа БСП имат гласа на мен и близките ми !

Няма ли си пиар Станишев,който да го посъветва да престане да вурши и говори глупости?

ВЪРШИ :)

БСП прие законът за референдумите така, че на практика да е невъзможно провеждането на такъв. Страх ги е просто и се застраховат. За да е валиден референдума за Белене, то в него трабва да участват близо 5 милиона човека - а това е невъзможно. В момента БСП просто правят политика с празни приказки. Референдумът е обречен.

КОМУНОИДНАТА ПАПЛАЧ от десетилетия облъчва народа какъв "Голям бизнес" е атомната енергетика. И е нормално средния българин да се поддаде... Не го виня, но с 1-2 месеца спорове НИКОЙ НЯМА ДА БЪДЕ УБЕДЕН И ДА ПРОМЕНИ МНЕНИЕТО СИ! Та за болшинството от българите АЕЦ-ите са символ на ДАЛАВЕРА, голяма ДАЛАВЕРА, а по далаверите ние, българите, си падаме... Така че идете ли да си давате гласа, сте паднали в капана на КОМУНОИДИТЕ! ГЛАСУВАНЕ? ДА! МАСОВО! НО НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ!!!

сигурно защото е крайно неизгодно да се строят атомни централи, в цяла Европа и света се строят нови (с изключение на малко държави: Италия и Германия, които внасят атомна енергия от съседни държави). Сигруно защото е безумие в Румъния и Турция се строят нови АЕЦ, а Гърция и Македония обсъщаха съвместен проект преди да се развихри кризата.

Започвам моята кампания против АЕЦ-БелеНЕ с ПРИЗИВ. Той е предназначен за тези, които СА ПРОТИВ АЕЦ-БелеНЕ и гласи: "НЕ ГЛАСУВАЙТЕ! НЕГЛАСУВАНЕТО означава ДВА ПЪТИ "НЕ" на тоя референдум. Тъй кaто поддръжниците на БелеНЕ превишават многократно нас, интелигентните и умни българи-ПАТРИОТИ, ние, като по-умни, ще ги ударим с ИЗБОРНАТА АКТИВНОСТ! БЕЗ НАС НИКОГА не могат да постигнат активност 62%, колкото им трябва, за да е валиден референдума! Затова ги оставете САМИ на този референдум! Не играйте играта на КОМУНОИДИТЕ, ние сме ПО-УМНИ и ПО-ИНТЕЛИГЕНТНИ! В никакви доводи против АЕЦ-а апологетите й няма да се вслушат! Всуе ще са усилията ви! Затова има един начин-НЕ ГЛАСУВАЙТЕ! НЕГЛАСУВАНЕТО НЕ Е СЛАБОСТ, в случая е СИЛА, ОСЪЗНАТА СИЛА! Накрая ЩЕ НИ МОЛЯТ ДА ГЛАСУВАМЕ!"

ти си интелигентен и умен колкото петела в курника ми...

Айкю, ако искаш да спечелиш повече гласове против, обоснови позицията си!

как може....абе как не ги е срам бе....точно тези червени боклуци да се изказват и да се мислят за много компетентни по тази тема...след всичко което направиха в годините на управление по проекта Белене............

Аз ток си не плащам, карам си на дръвца зимъска, с мойта пенсийка.

Тъй ли? И какво ти гарантира "държавното" участие, бе господин бивш премиер? Държавата като имаше участие в ЕРП-та, то попречи ли им да ни съдират 10 кожи от гърба под благосклонните държавно-чиновнически погледи? Когато приватизирахте безогледно Нефтохим и държавата имаше "златна" акция там, това направи ли ни горивата по-евтини? Когато продадохте без пари БТК и лондонското лоби ни остави като единствената държава -уникат без собствен телеком, това намали ли цените на фиксираните и после на мобилните услуги? Така че, господине, какво всъщност гарантира държавата на гражданите си, освен правото да ви плащаме далаверите?

+ 10 !

Става въпрос държавата да има над 51 процента бе умницо. Тогава държавата се разпорежда с централата. Златна акция е просто право на вето. Да ама ако не играе по свирката на собственика, източва рафинерията и си заминава - както стана с Плама. Но ти забравяш и няколко важни неща. Костов продаде Нефтохим, Царя продаде Телекома и Електроразпределенията. Костов продаде Мариците, Бойко иска да продаде железопътния транспорт. Предприятия гарантиращи социалното ниво в държавата не би трябвало да се продават. Ми много ясно, че ако имам енергоразпраделение, ще искам печеля, за какво иначе съм го купил. ЧЕЗ си е държавна и си цоцкат от българския народ, а чешките пенсии си живеят живота. Ама така е като сме балъшка държава.

БATKO

Пипи, батковото, като не разбираш защо пълниш форума със спам. Знаеш ли какво означава 51%? Означава мажоритарен дял. Държавата ще го има и ще взема решенията за АЕЦ Белене. При ЕРПтата и другите приватизирани обекти държавата нямаше мажоритарен дял. Толкова ли е сложно да го разбереш?

Така е пипи*... Наглоста на тези комунистически издънки няма карай.В прословутия вече преход' комунягите са били активно във власта около 16 години.И много дейно в началото.Повечето манджи да не казвам всички са сготвени от ,,другарите'' ..Сега се изкарват светци.И жан си го каза онази вечер.Млъкнете поне за малко.

А по този начин не се ли променя самия вот на дали гласа си за референдум? Щом определн % българи е решил че трябва да има референдум, той трябва да е по точно определените над подписите фрази. Утре ще го променят в коренно различна посока!

На пръв поглед добре, но освен "с държавно участие" трябва да се добави и "водещо държавно участие". Защото и 5% може да е държавно участие и народа да се излъже, че АЕЦ ще е държавен.

С държавно участие - да. Даже цялата може да е държавна. Ако имаше държава! Но, няма!

По-добре Референдум за НОВ Затвор в Белене, отколкото за АЕЦ Белене.

как може....абе как не ги е срам бе....точно тези червени боклуци да се изказват и да се мислят за много компетентни по тази тема...след всичко което направиха в годините на управление по проекта Белене............