Брюксел отстъпи пред Лондон за Брекзит

Великобритания няма да бъде държана насила в митническия съюз, каза Мишел Барние

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русифистичната хибридка дир.бг трие, но има чичко Гугъл ... дааа!

Тази "новина" е фейк-нюз! Всъщност "леля Мей" е изяла още един шамар. Истинското положение на нещата четете тук: 'A slap in the face': Barnier sets May on course for Brexit defeat https://www.theguardian.com/politics/2019/mar/08/a-slap-in-the-face-barnier-sets-may-on-course-for-brexit-defeat

Хайде бре, помияри, кога ще си оближете мазните сурати, ще си ударите по една целИвка, тип "Брежневка" и ще се прегърнете, все едно нищо не е било, за да спре най-накрая този евтин водевил, който от една неразумна проба се превърна във фарс:)))???

Никакви отстъпки за "островитяните"!!!! Англия ВИНАГИ е играла "немци в тила" спрямо баба Европа. Нека ги оставим да се развиват сами на островчето, което няма никакви природни ресурси-89% е вноса на суровини за промишлеността! Нека погладуват!

Което не никаква изненада за свински парцал , като дир.бг

Много пъти и по повод различни Брекзит-новини съм коментирал, че Англия е страна която принадлежи към Европа (дори и географски). Страна която винаги е била една от първите както икономически така и политически сили и такава ще остане. Жалко, че някои еврогейски политици опитаха по какъв ли не начин да направят тежко излизането им от ЕС и без да съобразяват дипломатичния език отправиха към Англия критики и закани. Още малко им трябва на умниците от ЕС и ще узреят. Поздрави от непознат остров.

Ами то трябва да си олигофрен за да не разбереш игрите на едни и същи авантаджии дето гледат какво влиза в джоба им и след това на воля да лъжат и мамят... Та каква е разликата между брюксел и лондон????????

Само незапознати със ситуацията могат да говорят за обединение на Ирландия. Обединеното Кралство налива много пари в Северна Ирландия и в същото време ги презират или въобще не се интересуват. Ирландия няма толкова пари и за тях, сегашната ситуация я устройва. А в Северна Ирландия болшинството не иска обединение! Скоро в интернет имаше видео за едни младежи, които всеки ден местели знак за ограничение на скоростта, който е в мили, а не в км, и показва, че вече си в Северна Ирландия. Искали да направят Северна Ирландия по-голяма, но глупаците го местели в обратната на желаната посока. Това е показателно за нивото :).

Нещастници. И пред кого отстъпихте? Пред Лондон или шапката им - Вашингтон...

що не? Ама не е верно, де.

PEYTSCH

Време е да се уточни как ще се отваря вратата между остова и ЕС. Вариантите са следните...Навътре или навън, но също така наляво или надясно, но също така от чия гледна точка...Особенно в тоалетните за транссексуалните и мултицветните...Докато стане ясно, следва да се стискате...Който не устиска ще...мирише. Нов проблем...

За ЕС най-важно е напускането на Великобритания. Макрон много ясно каза че трябва обединение на про-европейските сили на изборите. Последното което им трябва в европарламента е групата от малоумни островитяни начело с Фараж. А но Северна Ирландия времето ще дойде само. Ако ирландия дръпне с още няколко процента нагоре , някоя сутрин ще се събудят обединени със Севера и без да го искат.....

Само от мафията и от ЕС се излиза с краката напред! И друго прави впечатление: Докато управниците на другите държави се борят със зъби и нокти за по-добри условия, нашите при преговори знаят само: Йес сър!

Англичаните напускат заради източна европа. Как може източна европа в ЕС, а индия не може. Германия има каза, изчакайте малко, ето сирия и афганистан ги вкарахме, малко търпение за индия.

Уважих хумора!

От две години всеки ден слушам/чета поне по три пъти какво са измислили в Брюксел и Лондон. Голямо напускане, голямо нещо! Направо изпадам в ужас като се сетя колко ефективни ще са тези ръководители при едно нападение на страна-членка от трета страна. Да речем ...

а представи си сега, нападение от 2-ра страна а? още по зле

Напускат Северна Ирландия и готово! Ако не -Брюксел бомбардира Лондон и налага санкции!

Нямат да напуснат без отстъпки, за какво им ги дават, вече бяха решили да го удължават до 2021 брекзита, щот не били готови....с тия глупави "отстъпки" ги подлъгват само на прибързани действия, без и те самите да го искат истински тия брекзит

Германия и франция са също капиталистически държави. Не ни промивайте мозъците, че ще подарят нещо на англия

Иска им се да се империя, а като излязат нямат думата за нищо в европа, че и русия не могат вече да натискат. Вместо парче от баницата европа, те дадоха цялата баница на германия. Халал да им е индия.

lu4ka

Защо им е да натискат Русия? Те имат много добри търговски отношения. Скандалите по телевизията са за леваците.

откога ви викам "Нема острови - нема проблем! Потопете ги!" ами вие ми се моткате още!

епа то е ясно, че европата е колония на островите. И английският е първият задължителен и матерен език на континенталите!

Докога Европа ще се занимава с тия?

Ситуацията стана доста комична. След като всички унижиха Мей, която се оказа посредник между парламента на о.к. и е.с., тя приложи ход известен от детската градина - ако не ни дадете отстъпки няма да се махнем :-) Вероятността да не се махнат очевидно стресна е.с. :-)

Кралицата е германка, бе камарадес. Цяла аристократична Европа е германска. Седнали да ми критикуват Германия.И Брюксел. хахаха

Само дето такова нещо като Германия преди Бисмарк да я събере от 1001 села и княжества не е имало

Каква е този пореден неумел опит за глупава дезинформация предназначена за невежи балкански селяни? Забравяте, че информацията вече е достъпна не само за член-кореспондентите на многонеуважаемата социалистическа БаНъ. Германия е директен аристократичен наследник на Свещената Римска Империя ( нота бене!- не на Древния Рим).

Kenn1111

Никакви отстъпки на тия смешници от острова.Да си живуркат там и да не ни занимават с проблемите си.

ЕС никога не е искал да държи насила Великобритания в митническия съюз!!! Единственото непроменимо условие е да се запази сегашното положение на границата с Ирландия, защото ООН и ЕС са гаранти за мира там. Проблемът е, че след като си в една страна от ЕС, може да отидеш в Ирландия и необезпокояван да влезеш във Великобритания, но те нали реват, че щели имигрантите да им вземат работата, дето те не искат да я вършат, та затова е цялата патардия. Щото са расисити, не за друго. Е, сега, като се изнесат големите фирми, ще има достатъчно работа за целия британски народ, даже и на 2 смени да работят една след друга. Да им е честито съсипването на икономиката.

lu4ka

Кои са големите фирми и колко работни места ще се освободят?

В нета можете да прочетете имената им- намерете ги и си ги прочетете. Над 250 големи фирми, които дават на о.к. стотици хиляди работни места, заявиха, че местят офисите си в ЕС. Това е положението, независимо дали на някого му харесва или не.

lu4ka

до 88888 Та по въпроса: При условие, че всеки ден има 4 МИЛИОНА души, които пътуват, за да работят в Лондон, но не живеят там, как ще се отрази освобождаването на 66 ХИЛЯДИ работни места за цяла Англия? Отговорът е - НИКАК.

Ми много просто, бе Лучке. Като им намале износа за Европа на въпросните фирми в Лондон, клиентите и фирмите от Европа, вложили парите си там-за финансовите институции става въпрос и т.н. тия милиони дето пътували до Лондон ще понамалеят, защото част или голяма част от тях ще бъдат също съкратени.

lu4ka

До (до лучка (нерегистриран) Какво произвежда Англия, та да изнася толкова много?

некви новоизпечени антисоциалисти се изказват тука ...абе кога напуснахте партията -мама, кога станахте такива консервативни защитници на кралицата...гиди селски пръчки неодялани... айде всички обратно на село, работа има много за вас....тарикати вчерашни.

Брюкселско зеле, задушено и запържено в малко масълце? Онези малки грудки и топченца. Много е полезно. Защото няма Лондонско зеле! Само Брюкселско. И винаги ще е така.

Откога в колхоза сервират брюкселско зеле? Порасна ви работата.

Ние сме били винаги с немците, англичаните винаги са били против нас, през турското робство бяха с Турция, през ПСВ се биха с нас, през ВСВ ни бомбардираха, а сега половин милион български нещастници, роби им бършат насраните задници.

Цялата работа беше в игричките на английските социалисти, които се надяваха да дойдат на власт като провалят Брекзита. Защото нещата са елементарни какво можеш да направиш освен да го пуснеш на неговите условия? Ако не го пуснеш той, просто ще престане да изпълнява задълженията си, т.е. ще престане да бъде дойна крава на ЕС, но ще шрпдулжи да ползва преимуществата на членството в ЕС. Само че Ванесата е пухла и няма решилтелност дори за такава елементарна работа.

Ко?

От митническия съюз имат полза точно англичаните, но очевидно щом пропагандата им смята, че са поробени, ще е перфектно да се види как всичките им цени ще хвръкнат пропорционално с митническите налози... Те са сметнали всичко и сега остава да се наредят мирно и кротко на опашките. Сега се оказва, че англичаните ще трябва да си поискат визи за всяка европейска държава ако искат да правят нещо там за повече от три месеца. Направо е потресаващо да ги гледаш как си вярват, докато инвеститорите им отиват към Чехия , Полша, Унгария, Холандия и Германия. Общо взето пълен провал.

Накрая Юнкер ще сваили гащите и Тереза Мей ще го изработи.

Брей, тук било пълно с руски тролове! Не спите ки Блядове? Или вие сте на смени в Питер? Сколка денег вам?

С една дума - тази "новина" тук Е АБСОЛЮТЕН ФЕЙК-НЮЗ!

Дядо, бъди точен:) Не е фейк нюза.! Мишо наистина е туитнал,но Гардиън просто го тълкуват като: Шамар в лицето. Но няма значение кой как го тълкува. Така или иначе Мей ще загуби на 12ти.

Ето оригиналният текст на статията, публикувана в гардиън и цитирана от ник / ДядоЙоцо/ /A senior EU official admitted that Barnier’s response could be seen as a “slap in the face”./

Га'т фактите, говорят, Цвъки, и Дедо Боже мълчи ... така че - тихо!

Ингилизите са мн прекарани. Подариха европа на германия. Немците не искат ингилизите, ако ги искаха, щяха да им изпълнят условията. И да се разпадне ЕС, пак дойче марката ще управлява европа. Не управлява брюксел, а берлин.

Сега новите закони в ЕС за медиите като излязат, лужливи новинарски емисии като ДИР-а са аут. Платени руски тролове с проруско селски манталитет. Много сте жалки, но хубавото е че скоро няма да можете да коментирати тъпите ви разсъждения.

До сега ЕС не е нарушило задълженията си да преговаря за алтернативни решения, най- малкото, защото откликва на всяко нелепо хрумване на наглосаксите и НИТО ВЕДНЪЖ не им е казал- абе, я точки, точки, точки- отказваме да преговаряме с вас - изчезвайте без сделка - не ни дреме;0 Напротив- ЕС казва винаги- заповядайте, искаме да изслушаме Вашите предложения- какви алтернативни решения предлагате и да преценим дали те съответстват на общите договорености в споразумението за брекзит;0 О.к. може да хрънка, да мрънка, да се моли, да вика, да се смее , но НЕ МОЖЕ да каже, че ЕС е НАРУШИЛ задължението си да преговаря с о.к. за алтернативни решения за предпазната мрежа ;0 БРАВО НА БАРНИЕ.

"Барние отбеляза също, че съществуващото споразумение за Брекзит вече дава на Великобритания "правото на ПРОПОРЦИОНАЛНО ЗАМРАЗЯВАНЕ" на нейните задължения по предпазния механизъм, в случай че ЕС наруши своите задължения да преговаря за алтернативни решения." :))) Ха-ха, Брюксер развя бялото знаме, а британците постигнаха своето. Всичката пара на еврозелките отиде в свирката...

Нищо не е постигнало о.к.- барние направо си се гъбарка с тях;0 Има време да разберете и това, но ще са нужни мноого повторни четения на текста и поне малко здрава НЕБРИТАНСКА истинска логическа мисъл;0

Остави ги - достатъчно е, че вече видимо харесват страната на така омразния им до вчера рот-шийлд. да се готви сорос. ))))))

А,бе,вий със всичкият си ли сте ?Не виждате ли,че ЕС скоро ще се разпадне и англичаните,като най-умни,първи се усетиха и бягат.Една изкуствено създадена,потисническа организация,колко време може да изкара ?Глупави ли сте или се правите на такива ?

С това трябваше да започнеш))… ЕС ЩЕШЕ да се разпадне, но както наскоро каза един виден оксфордски възпитаник, инстинктът на самосъхранение "сработи" и ето на, сега се чуват други неща. Някакви пресечени мрежи на влияние и на излияние )) стабилизиране, адекватни реакции, консолидиране и пр. ипр. Неприятно, но факт.

Консолидиране на гнилото :)))

гнилото си отплава ведно с острова- не че островът много иска, ама така се стекоха нещата...

Всеки случай Франция не иска да остане в Евросъюза . Достатъчно дадоха за Европа и то обикновените хора от данъците , които са 55 процента , а не като в България 10 процента . Не са луди да плащат . А България като получава , естествено , че няма да иска да излезе от Евросъюза .

нещо им спадна ентусиазма на французите напоследък...

до осмицата: според многократни твои твърдения, ЮК няма право да предогпваря отношенията със 27-те, защото са несуверенни, т.е само ЕС може да договаря от имато на членките си. Как тогава ще обясниш "Договор за приятелство между България и Република Македония" - Подписване 1 август 2017 г. Място Скопие, Република Македония Влизане в сила 14 февруари 2018 г. Подписали България и Република Македония Как ?!?! ето по същия начин, ЮК ще си договори приятелство, разбираш ли ? или българия е неконституционна и анти-ЕС ? новия бунрат? бъл-екзит ? хаха не

..... ЮК няма право да предогпваря отношенията със 27-те, защото са несуверенни, т.е само ЕС може да договаря от имато на членките си.... ГЛУПОСТИ1 ТЕ НЕ СА НЕСУВЕРЕННИ, А СА ПРЕХВЪРЛИЛИ ЧАСТ ОТ СУВЕРЕНИТЕТА СИ НА ЕС1 ВСЯКА ДЪРЖАВА ОТ ЕС ПРОДЪЛЖАВА ДА Е СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА- АКО СЕ ПРОБВАЙ ТВОЯТ ПУТЛЕР ДА НАПАДНЕ БЪЛГАРИЯ, ЦЯЛОТО НАТО Е ДЛЪЖНО ДА НИ ПОМАГА, ИМЕННО ЗАЩОТО ЩЕ Е НАПАДНАТА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА- СУБЕКТ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО, а не някаква си географска територия, населена с племена, неорганизирани в държава... Нищо не си разбрал1 ДОГОВОР ЗА ПРИЯТЕЛСТВО НЕ Е ТЪРГОВСКИ ДВУСТРАНЕН ДОГОВОР ПО СТО/ СВЕТОВНАТА ТЪРГОВСКА ОРГАНИЗАЦИЯ/.

Към коментиращите: Не ви отърва,че ЕС отстъпи пред Англия и веднага,било лъжа .Бъдете реалисти !Колкото и да не ви се иска,Брекзит ще има и то в полза на Англия !

Абсолютно в полза на Англия. Чакаме и ползата за паунда и за цената на имотите в Кесингтън. И за фирмите в цялото кралство. И за ситито!-да не забравяме ситито толкова наши другари и другарки са се приютили там, че би било грехота да не дочакаме ползата и за тях. Приятно чакане!

кенсингтън е лош пример. и подвеждащ. да дочакаме цените в кройдън, а

напротив- точно цените в кенсингтън ще определят тренда..всичко около хайд парк и особено пентхаузите на братята кенди...парите обичат спокойствието- стара народна лондонска мъдрост...)))

За кога е организиран протеста????

протеста беше отганизиран за май - 2013 от тогава насам, всички знаят кой ходи на протести - хора които искат да изкарат некой леф. ти вероятно си от тези? по-умно е да вземеш да се научиш да правиш нещо и да изкарваш пари по правилния начин!

Заглавието на Дир-а е доста подвеждащо. Предложението на Барние е стара, притоплена и отхвърлена още преди година от британците манджа. Някои вече обявиха, че им се подиграва и че се опитва да извлече психологическо предимство във връзка с обвиненията, че преговорите към момента буксува и ето - ЕС излиза с „предложение“, което обаче е смехотворно. Кралството така или иначе ще трябва да напусне митническия съюз след окончателното излизане от ЕС, което автоматично ще доведе до твърда граница между Ирландиите, а те точно това не искат. И сега Барние им казва: „Свободни сте сами да си сложите твърдата граница, когато пожелаете“. Това е направо гавра.

Много е приятно, когато установя, че в тоя форум има и хора с разсъда си!

разсъда за домати вече трябва да е готов за "пикиране" ...даааа... а "великия" ЕС който е непреклонен в решенията си и няма да пре-преговаря ще започне да осъзнава че е по-добре да пре-преговаря. че избори идат.... енп със великите представилтели от класата а БАТКО може и да не са първа партия.. даааммм....

Съвсем сериозно и без сарказъм: Кой, според теб, физически ще слага тази твърда граница?

Е защо да е гавра. Барние ли им организира референдума? Барние ли им организира историеските проблеми с Ирландия. И Барние ли не може да реши какво в крайна сметка иска британския парламент. Защото както самата Мей им каза-разбрах какво не искате. Сега остава да кажете какво по-точно искате. Като гледам още решават-вече повече от месец какво точно искат....А процеса тече всъщност вече 2 години....

Току що гледах по НВО 2 филма "Брекзит". В него честно е разказано, че тази простотия е плод на огромна манипулация на общественото мнение и то не от прословутите руски хакери, а от Кеймбридж Аналитика и сродна й организация. Филмът завърши с анонс, че процесът на Брекзит се разглежда от Върховния Съд по подозрение за нарушаване на британския закон за изборите защото цялата кампания за излизане от ЕС е основана на гигантейши лъжи..

Каквата и да е манипулацията, човек трябва да е с айкю под 80, за да счита след 46 години членство на о.к. в ЕС, че о.к. може да си издейства по-големи права и привилегии чрез споразумението по оттеглянето му от ЕС, отколкото правата , които има като член на ЕС. Извинете, но тази малоумщина не може да е плод само на манипулация,а и на абсолютно невежество какво е и какво не е ЕС....

Моме, ти си абсолютно невежа.

много е важно да се ограмотяваш от филми! за предпочитане е от ютуб. и да не се осмеляваш да търсиш сам информацията и да я подлагаш на критичен анализ! НЕ ! филмите, там е истината :)

И откъде изрови тази "достоверна" информация, подложена на "критичен " анализ?! The Sun, Daily Mail, The Daily Telegragh ...Е, наистина много достоверни източници, които от десетилетия подхранват the English exceptionalism и насаждат евроскептицизъм ( не, че Европейският съюз е само цветя и рози, но малките европейски държави биха били много лесна плячка и икономически, и политически за големите акули в този все по-несигурен свят). Или Борис Джонсън ( безспорно изключителен оратор и познавач- лингвист ), който още през 90-те е бил уволнен като журналист от The Times of London за фалшивата новина, че " ЕС планира да наложи размери на презервативите и забрана на любимите на англичаните prawn-cocktail-flavoured chips" ?! Същият този БоДжо, между другото точно преди референдума е подготвил две статии, едната "за" оставане в ЕС, другата "против"... Явно финансовата изгода от втората е била по-силно изразена...Кеймбридж Аналитика също изигра доста сериозна роля за крайния резултат на референдума...И точно в ютуб може да се намери инфо за подмолната им роля...Разбира се, има и гласове на разума като James O'Brien от LBC, който вече почти три години умело подлага информацията на критичен анализ и разкрива истината!

Да-да, англичаните са "глупави" и не прозряха диктаторската същност на ЕС, а българите са "умни" и са най-големите проевропейци...

Англетата и идея си нямат, каква изненада им е спретнал ЕС. ТУка коментиращите си мислите, че ЕС клекнал. Ако четете внимателно ще видите, че нищо ново не се предлага и всичко, което се предлага се знае, че няма да мине пред предламента в Англия. Ако ЕС искаше толкова много сделка, щеше да предложи много повече на АНглия, за да останат! Именно за това в Англия има притеснения, защото ЕС е предложил кофти сделка, която никак не е в интереса на АНглия. Англия сама си го квара, вие квото искате мислете, пък и гледайте, защото след 20 дни тука популистите във форума ще изсъхнат!

Абе мозък - популистите са в политиката с цел печелене на гласове - какви популисти може да има във форума

ЕС нарочно дава надежди ан Британия, за да забави процеса до оставащите дни! ЕС ще ги изрита като мръсни кученца АНглетата и ще си направи реформите вътре така, че Англия да ни и пречи! Англия е аут, само те не знаят! На нас Англия не ни трябва!

Англия и пияните прасета, които гласуват за брекзит, когато не скачат от балконите, не са нужни никому!

Ти пък на кого си притрябвала, ма?

ОСМИЦАТА що толкоз се зъбиш на ингилизите бе.?! Тъпунгер. . Немаш мъни да отидеш до острова да видиш Биг бена или беше там и не ти хареса чистенето на кенефи. Ам тоя кенеф дето си в него сега кой го чисти ?! Или миризмата ти харесва и се радваш на жалкия си оскотял и злобен животец...

Барние се гъбарка с британците Освен това от него нищо не зависи - сделката трябва да бъде од9брена от страните членки

Дали е лъжа не знам, но е във всички новини. Sky, BBC, канал 4 и 5.

добро утро. осмицо, що така силния брюксел отстъпил бил?

Толкова си проста, че дори не разбираш как се гаврят с тия с незалязващото слънце. Отивай, да измиеш чиниите!

Много си грешен, ник “Цвък„- разкай се навреме, да не стане така - клиринговата ти британска фирма да хлопне кепенците!:) Тогава може да се наложи да кандидатстваш за работа, а съпругът ми да те преценява дали ставаш или не ставаш за позицията- естествено, тук в България:) Как ще погледне на теб , когато му покажа неподплатеното ти самочувствие, че искаше да го купиш и него, и мен, м?:) Ще те направи за смях и няма да можеш да си намериш работа никъде в България, а ще се наложи да ползваш протекциите на жена си в Ирландия:) А ако тя разбере какви ги дрънкаш, може и да ти тегли един бой:)

Още ли не си ми простила?:) Ок, прекалих с поста си! Извинявай:)

Е- това вече е нещо друго! Извинен си! И друг път не повтаряй грешката си- умният човек се учи и от грешките на другите, без дори да ги е допуснал, а ако допусне грешка, се учи и от нея... ЧЕСТИТ 8МИ МАРТ И НА СЪПРУГАТА ТИ- да е жива и здрава, защото май само ирландка може да те озапти и изтърпи:):):)

Оф пак ли тая и съпругът и военен - супермен - моме що така се пениш под всяка статия за Англия?

Много си сладка, 8-ицата! С този речник и капаците не си да коментираш малоумници в Дир’а! Не се занимавай с хора под нивото ти, това ти докарва само болки в стомаха :)

След 20 дни ще спре вноса на автомобили с обратен волан, опасни за движението с грозни номера... :)