Брюксел бърза с приемането на Сърбия и Черна гора

Европейската комисия се готви да ускори преговорния процес със Сърбия и Черна гора и да ги приеме в най-кратки срокове, вероятно до 2025 година.

Обратно в новината

Коментари - Брюксел бърза с приемането на Сърбия и Черна гора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Влезе ли Сърбия, последния форпост на Русия в Европа, в ЕС и НАТО, край с Русия!

Затова и Брюксел ще им се моли даже.

Бързали, ама Сърбия не бърза защото няма намерение да влиза в капана нато. САЩ бързат защото зора им е за Велика Албания и ислямска д-ва ва Балканите- БиХ и най-вече да си направят още 2-3 бази в региона заради Русия.Последните 6 века нищо хубаво не сме видели от т.н. Запад, тях ги интересува Турция и Бл.Изток.

Прав си, през последните 6 века, амеликанците ни разиграват като маймуни и ни разкатаха фамилията! Добре, че през 5 от тях Султана ни пазеше от упадъчната еврогейска култура и гейбраковете! Само благодарение на Султана се опази българската нация и особенно църквата!

Браво на Сърбия и Черна гора, браво на Македония, да е жив и здрав Бойкко Борисов Сърбия и Черна Гора са подали молба за членство, изпълняват стриктно всички изисквания за влизане в ЕС и не са се отказали от желанието си да влязат в ЕС

Много ми харесва израза за Сърбия:Ако изпълнят всички изисквания. Което включва НАТО, признаване на Косово ,удовлетворяване на претенциите на България, Унгария, Румъния и най-вече на Хърватска към Сърбия. Право да си кажа Черна гора някак си я виждам в ЕС, ама Сърбия по ми мяза на турската кандидатура.

а, ние знаем ли ,чи искаме ?! като гледаме българите и другите ,умреме да сакаме......

встъпването в Европейското блато е съпроводено и със задължително надупване и в НАТО. Нали се сещате...

министър-председател на Сърбия се обясняват много неща - в Брюксел е приета отлично, учила е в САЩ и Великобритания, била е начело на американската компания Continental Wind Serbia. Тя е първата жена-политик на Балканите, открито заявила принадлежността си към ЛГТП общността и е заявила, че ще се бори за техните права, което също е оценено високо. Не членува в никаква партия. Така че ускоряването на процеса е повече от обяснимо. В Сърбия министър-председателят има по-големи правомощия от президента. Вучич си е направил сметката с това назначаване, така че няма значение какво мисли населението и че са консервативни хора с патриархални разбирания.

специално се поразрових и открих, че и Сърбия, и Черна гора са ратифицирали ИК, така че няма нужда да коментирам повече. Албания и Босна и Херцеговина също са ратифицирали, но предимството е за все по-харесваната напоследък от Брюксел (апропо, те само са подписали) Сърбия, която върви в комплект с Черна гора по напълно обясними причини - преди да станат две държави, имаше обща държавна формация Сърбия и Черна гора. И локомотивът Сърбия дърпа напред бившия си партньор.

Бързането си го обяснявам с най-обикновени причини - докато този управляващ екип е начело нещата ще вървят по мед и масло, дори за признаването на Косово и за влизането в НАТО. Такива са последните нагласи в Сърбия, доколкото се поразрових за инфо, за Черна гора не знам. Не ми се чете повече.

Сърбия ще признае Косово когато Испания признае Каталония.

Преследва лични интетеси. Тежко на наивниците.

дада , дадаааа с тази разлика че сърбите няма да си затворият заводите , атомната централа и т.н. за да ги вземат в европа за разлика от нас !!! а и сърбите няма да си дадат задника и да влиязат в нато !!! Hе европа е нужна на сърбия ,а сърбия е нужна на европа !!!

Путин форевър.

Путин ако знаеш Кво ти мисли...

Децата ми ще са горди, макар и бедни, а не богати, ама джендъри.

>>> е путиноиден трол нает от Путин да прави антиреклама на западните ценности представяйки се за платен соросоид.

Сърбите боготворят Путин и се смеят на неадекватата брюкселска администрация.

Не знам как ще приемат Сърбия без да е член на НАТО ,нещо което сърбите трудно ще направят ,като се има в предвид колко бомбандировки преживяха и колко жертви дадоха от същото това НАТО ,иначе е обяснимо бързането на ЕС ,трябва да се запълват дупките .

Айде, Айде не беше чак толкова бомбене, колкото го изкарвате! НАТО удряше празни военни заводи, мостове, пътища и то основно нощем! Никой не е бомбил населени места, градове, села и квартали! Дори обявяваха предварително целите, та да няма цивилни жертви, както стана с един от мостовете в Белград! Тогава сърбите блокираха моста и цивилни майки с деца бяха на моста, когато беше обявено, че ще стрелят по него! НАТО-вския самолет приближи, после обърна и си тръгна без да бомби! Нас ни бомбиха 1944 както никога не са бомбили сърбите! С бомби по цивилно население, квартали, бомби играчки за децата и т.н.

Така ще да е било. Един два пътнически влака, някоя и друга къща - например в Ниш. Колко са около 2000 убити - нищо особено. Откъде ги намират такива като теб?

10 години комунистите тъпи ни обясняваха че е по-добре да сме изолирана икономика през 90те ами ето ви северна корея иран ся русия малко заради санкциите изолирани много е добре нали??!! при това русия е тъпкана с ресурси колко глупости слушахме през годините! най-вече от руските слуги!

За мен Путин е номер 1 ти също си му поддръжник така че сме на едно мнение.

Ей, евро-мърши. А кога ще поискате Испания да признае Каталуния. Много сте изопачени бе, кретени.

изчезвай от ЕС бе руска мършо :)))

Аз съм фен на Путин проблем ли има?

Най-добрата инвестиция в момента за мен е недвижими имоти и земи в Сърбия.Сърбия в момента е изпадала дори под нивото на България понеже е блокирана от Запада като традиционен проводник на руските интереси на Балканите.Но това няма да продължи вечно и Сърбия ще заеме своето традиционно място в Европа ще повиши стандарта си което ще доведе до поскъпване на имотите и земеделските земи.

е нали искахте изолирана икономика защото международната търговия ни убивала гледайте сърбия и северна корея! колко глупости сме слушали...

Сърбия е умишлено задушавана от Запада защото се управлява от проруски правителства.Освен това самите сърби още помнят как САЩ ги бомбандира а Европа си траеше така че не е трудно да печелят проруските партии.Но както казах това са изкуствени неща и Сърбия рано или късно ще се приобщи към ЕС най-малкото защото за Европа е изгодно.

а стига сте говорили глупости преди ЕС беше непрекъснати кризи и простотии сега цените са високи но не заради ЕС а заради картелите на мафията

... от какво ли? Върти -сучи - ЕС!

Сърбите трябва добре да си помислят, но ако ги питат де. Защото нас никой не ни пита. И особено за това, дали някакви съмнителни ползи като по-свободно пътуване и уж по-големи възможности са равностойни на загуба на суверенитета, налагане на външни монополисти във всички жизнено важни области, прокарване на всяка цена на интереса на мощни чужди компании. В това число ГМО храни, ВЕИ и какво ли не. Да не говорим за неща като "Истанбулската конвенция"

на които ОДС, в чиято програма водещи бяха членство в НАТО и ЕС, спечели 153 депутатски мандата от общо 240, т.е. 63.75% от избирателите бяха ЗА ЕС И НАТО !!!!!

Тогава работеше ли костинбродската печатница?

:))))) ревете тролове все повече ще ревете

Има ли връзка подписването на Конвенцията от тези страни с това бързане за приемане ?

А сърбите искат ли, или само Брюксел ?

Никой няма да ги пита, както не питаха и нас. Макар че, в името на справедливостта трябва да призная, че ако ме бяха питали тогава, щях да съм "за" с надеждата за справяне с корупцията и некадърното управление. Сега съм "против", първо, защото нищо от това не е станало, второ, заради натиска за приемане на бежанци и неоколониалната икономическа политика на големите.

Кой не те е питал е, бре!? То нашето натискане беше зловещо и с право, като видяха какво се случва, ако не искаш, справка 1997г. Ракети рязахме, атомна централа затворихме, въобще к'вото казаха това и вече сме тук в съюза и не за лошо. Само повече да натискат от ЕС за върховенство на закона, че нашата олигархия се олива.....

Все едно някой насила да ни вземе родопите и после да ни моли да влезем в неговия съюз ама като признаем че вече тази част от България принадлежи на чужда страна . Пълни простотии .Незнам как им ги раждат кратуните в еврпейската комисия

Балансът на силите в света бързо се променя и Брюксел бърза!Но всъщност не става дума за ЕС-той е само едно прикритие ,една завеса на НАТО!От ЕС може да се отскубнеш,но от НАТО- никога!А сега повече от всякога на НАТО са му необходими маши и пушечно месо!Не прави ли впечатление- в НАТО армии много ,ама войници ,бойци няма!!?Няма желаещи да се бият за интересите на англосаксонците ...или може би са намалели до критичния минимум!А работата отива към война...това ни подсказва и новата военна доктрина на САЩ/с ограничен превантивен ядрен удар,война с ядрено оръжие с малка мощност и т.н/!

при тези дългове-само воина може да помогне...EC-45 Tрилиона;хAмерика-21 Tрилиона;напечатани долари от федералния резерв-4 Kватрилиона...

Да ЕС бърза защото Сърбия ще я прилапа Русия.признаването на косово е проблем.Не съм убеден че Сърбия ще признае косово и не мисля че България трябваше да признава косово.

Как няма да бързат, нали трябва да се пазят чрез Дъблинското споразумение. Като приемат и Русия ще обединят цяла Европа. Ама как тогава ще изпълняват заповедите на САЩ? И кой ще е врагът, с който ще плашат народа, за да си продават танковете?

Бързат, няма как, стискат Путин и на него не му достигат пари, ама е временно, а и хватката явно се оказва сравнително ялова. Китай също е хврълил око насам, не ги ли приемат до 10-15 години, може да се окаже, че те въобще няма да искат.

Kalin

Признаване на Косово ?Е това не виждам как ще стане.Сърбите не са като нас да се съгласяват на всичко.

Косово е сащиански протекторат, там ЕС няма общо, колкото и да искат няма как да стане, освен ако САЩ не си зарежат базата там.

Ще съсипят и Сърбия!

ако искаш да си беден и гладен, влизай в европейския съюз. умните държави го напускат и бягат от него.а има една поговорка, никой не бяга от хубавото.

Никой не бяга от Русия. Там е най-хубаво. Гладни няма, петрол има за всички. И одеколон.

колко беден, като в Швеция ли? и като идеш в евразийския, ще забогатееш? хахах другарко Станишева, с,мешна сте! Междувпрочем може от ЕС да затворят сайта ви за антиевропейск пропаганда...

Не става въпрос за "Кой не скача е червен" или както сега е на ред "който е против ИК е за насилието над жените" или "който е за ИК е хомосексуалист".

Смешник, България е най-бедната страна в Европейския съюз, а заплатите и пенсиите към 2017г. са почти същите, като в Русия по средна стойност. Ега ти бедния ЕС, в който има страни, чието население получава В ПЪТИ повече /СРЕДНО/ от руснаците. Мислиш ли, като пишеш или прерисуваш опорни точки?

е това е бързане по брюкселски, те ако не бързаха щяха да ги приемат чак през 2025та, когато и станцията мир вече ще е паднала ..

Когато и да ги приемат ние все ще си бъдем по средата и към края на класацията, а те пред нас.

Това означава, че до 2025 година границата между България и заграбените ѝ от Сърбия Западни покрайнини, ще падне. Очакваме това да се случи и с Македония и обединението на България да се случи в рамките на ЕС.

Само че преди това ще е обезкървена и ограбена от западняците!

В природата празно няма. Територията няма да остане ненаселена. Но с какви българи? И какво ли имат те със Западните покрайнини?

... на пияна жена! До сега поне, не са показали, да са луди...

Македония се облизва да ни отнеме Пиринска Македония и американците са им го обещали. Така че не се радвай много. Какво са се затюхкали за лифт в Банско, като Боко продаде цял Пирин на македонците. Скоро няма да е България там.

ЕС е в процес на разпад и преформатиране.

То убо брюксел иска, ама сърбите искат ли?

Ние искахме ли? Кой те пита!

Ми те правиха някакво допитване и не беше убав резултата. А и наскоро могеринина ходи там и си тръгна бяяяснаа , изгониха я

И в НАТО, и в НАТО!

Ехееее.......Босна и Херцеговина, Македония, Албания и Косово. ЕС май става клон на НАТО ?

Ам сега как ще им дават европари за магистрали, след като те вече си ги построиха БЕЗ тях?