ЕС нетърпелив: Брекзит може да започне и без формално писмо

Не е необходимо Великобритания да изпраща формално писмо до ЕС, за да започне двугодишното обратното броене за напускане на Съюза, заявиха от Брюксел.

Обратно в новината

Коментари - ЕС нетърпелив: Брекзит може да започне и без формално писмо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

чл. 50 от Договора за ЕС Има известна разлика

4 райх нещо бърза като парле пред майка си. Забравиха първата и втората световни войни от кого ядоха кютек.

вместо да погледнат в себе си, европейските лидери се държат неадекватно и обидно,много лоши и прибързани изказвания, които показват, че англичаните гласуваха точно

не си гледате в собствената копаня а сте се захванали с Англия? Дреме им на англичаните, и на мен за тях

Наглостта на еврочиновниците е безпримерна и един от осноните причини ЕС да иде по дяволите.

От една страна само Британия може да задейства процедурата, а от друга Брюксел, а вероятно и Берлин много бързат. Мисля, че сега британците ще изчакат за да се упокоят пазарите. Не случайно премиерът подаде оставка веднага. Причината е благовидна, но е по-вероятно да се спечели време, а след това да се преценява кога точно да се излиза от ЕС и дали това въобще да се прави. Ако започнат едни уговорки за отстъпки то най-вероятно ще бъде постигната първоначалната цел на референдума. Реализират ли се отстъпките то на опашката за отстъпки ще се наредят много други.

Ха-ха, брюкселската кочина грухти.

ШМЕНТИ - КАПЕЛИ, НАШ БУДА, ДА СИ ВОДИ ЗАПИСКИ

БРЮКСЕЛСКАТА МАФИЯ НЯМЯ ЛИ ДА ИЗЧАКА ПОПРАВИТЕЛНИТЕ РЕФЕРЕНДУМИ

Вай, вай, нетърпеливите, вместо да си преразгледат простотиите, те се дървят на останалите членки "глей ся кво ви чака ако и вий почнете така"!!! Тъпанарска история

abasador

господа от ЕС, по-кротко моля и не така истерично с нетърпението си към Англия, все пак отдайте респект към страна с 43 години членство в Евросъюза! Не се кахърете и не давайте зор, бъдете убедени, че скоро и други страни (знаете, че има отявлени кандидати) ще последват Брекзит. Лек ден.

Тези които ни управляват от Бруксел са скъпоструващи неадекватни чиновница- педерасии педофили, кажете: 1. Кой вкара емигрантите в Европа 2.Кой покани и започна да преговаря с Турция за еврочлен 3.Ко се занимава само с грлупости -като колко да са криви краставиците, как да се гледат здравосдловно кравите и кокошките, на какъв наклон да пасат кравите и други простотии- като отне всички права на отделните държави как да си организират селското сстопанство и производството. 4.Кой иска да подпише Споразумението с САЩ за отпадане на стандартите за качество в отделните държави. 5. Кой ни харчи парите за Безумни заплати, командировки, преводачи и един куп експерти и обслужващ персонал и ЗАЩО СА НИ?

Ако само половината от усилията полагани дълги години от ЕС, за да работи за присъединяване на Турция, бяха насочени към задържане на Великобритания, нямаше да се стигне до този резултат. ЕС изпусна питомното, за да гони сега дивото. Т.н. брекзит показва, че разширението на ЕС не трябва да е самоцел. Нужна е и малка пауза, за да се укрепи съюзът и за да убедят народите на страните от ЕС, че членството им носи полза.

Formal letter на български е по-скоро официално писмо. Учете български /и английски/л

Formal на английски е точно официален. Формален на български няма такова значение и се свързва с нещо което е само формалност.

Преди всичко трябва да се запази бон-тона. Те още малко и ще поискат да ги изгонят от планетата. Малко търпение и смирение.

!7 милиона хора гласуваха публично в суверенна държава /не у нас с боко/ какви бумаги са нужни това да стане признато за бюрократите с големите заплатки тип пръмова. Сигурно искат пратеник на кралицата с кон да отиде при юнкера /кат нашия бригадир/ и да му даде написано на агнешка кожа с печата на Кралство Британия писмо в което пише"Fuck off EC.Или искат и потвърждение на брезова кора от Путин. Абсолютно са изкукали тия криви банани и бюрократи с правилна яйцевидна форма.

АКО ГО ПОЛЗВАТ ДА СИ ПЛАЩАТ!

ДА ДОБАВЯ: АКО МОЖЕ ОЩЕ ОТ УТРЕ ДА Е!

A ЗАЩО ЕС НЕ СЕ СЕЩА ЗА НАЙ-ВАЖНОТО? АКО УК НАПУСНЕ ЕС ТЕ НЕ ТРЯБВА ПОВЕЧЕ ДА ИЗПОЛЗВАТ АНГЛИЙСКИЯ ЕЗИК!!! ДА СИ НАПИШАТ ПРАВИЛАТА НА ЕЗИКА НА ОСТАНАЛИТЕ ДЪРЖАВИ!!!

една от останалите държави е Ирландия..

Mariana Georgieva

Чувал ли си ирландския английски език? По-зле е от английския от съотношението български-македонски (:

Егаси брюкселския тъпак си. Ирланците си имат език, а английстият им е ...... почти неразбмираем.

Айде провикна се Юнкер паша от Брюксел: Кой взриви бардака, кой му тури знака? Йес ил' индипендънс? Айде провикна се Дейвид Камерунски- Щете ме колете, щете ме бесете! Аз взривих бардака, аз му турих знака! Смърт ил' индипендънс!

Английската работническа класа извика на висок глас: Кралят е гол! Чиновниците в Брюксел са банда глупави лапачи! Искаме си трейдюнионите! Не щем чалми! ЕС е една Вавилонска кула!

"Английската работническа класа...." е 5,2% от електората.

Зомбирани памперси...английска раб. класа....друго не научихте ли за жалкия си животец...още Тачър ги разформирова и сега тази класа са само индийци,пакестанци и българи и румънци за цвят:)))))))))

много лоши и прибързани изказвания, които показват, че англичаните гласуваха точно, вместо да погледнат в себе си, европейските лидери се държат неадекватно и обидно

Принципно повечето правила са създадени от англичани. А когато е трябвало да се съобразят с правилата си са създавали изключения. Този път няма да е по- различно. Просто ще ни опищят ушите с тяхното излизане и накрая няма да излязат, защото просто нямат сметка.

17 Милиона Искат ИЗЛИЗАНЕ от Е.С защото са недоволни НО Тоталитарните Лидери Върхушката на Е.С ИЗМИСЛИХА КАК ДА ПРЕЦАКАТ ХОРАТА ЗАЩОТО ПАРИТЕ КОЙТО ПОЛУЧАВАТ СА ТВЪРДЕ МНОГО ЦИТИРАМ : Камерън няма да задейства чл. 50 от договора за ЕС . На предстоящата среща на високо равнище на Съюза той само ще представи резултатите от референдума. Високопоставен член на администрацията на ЕС , пожелал да остане анонимен, съобщи, че министър-председателят на Великобритания няма да задейства чл. 50

Брекзит може да започне и без формално писмо!!! - голям проблясък и пробив в бюрокрацията!!!

Ами да, какво ще се формализират. Това да не е документи за финансиране на катерушка в с. Трън, за която се изискват към 200 стр. и около 12 месеца, след това строеж една седмица и чакане 1 г. да ти дадат парите. Такива сме ние в Брюксел - решителни, смели, делови !

СТАНКОВ, ТРЪН Е ГРАД, А НЕ СЕЛО! ВСИЧКО ОСТАНАЛО КОЕТО СИ НАПИСЪЛ Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ.

Защо се уплашихте бе памперси сега,нали преди крещяхте от възбуда как ще излязат и как ще съборят ЕС а ние трябва да ходим да се молим пак на бащицата ви......а сега нещо обърнахте палачинката.....аз още преди вота казах,че много се надявам да излязат и сега ако се откажат цял свят ще им се подиграва

Ако ЕС даде права на Кралството без задължения , познайте колко дълго ще има ЕС!

Тея нещо през просото искат да я карат. Ало ЕСесовците! Има си процедура, която вие сте я опредилили и одобрили с подписите си!

гей-парада става ес-парад хахаха

оставям ти една възможност да си признаеш къде си сгрешил в употребата на българския език, неграмотен тъпак такъв.

Ние русофилите, в този тежък момент за Европа, тържествето декларираме, че заставаме "твърдо" зад европейската бюрокрация е ще я .подкрепим. в борбата й с неопределеността!? ...

Ние твърда путкарепа не щем!

А катетрите ще ги свалите ли и ташаците ще си ги извадите ли от устата???

Ако не бъде анулиран този БреКзит и бързо не бъде насрочен нов референдум,то ЕС трябва бързо с решение да изолира кралството икономически и политически ,като ненадежден член на ЕС!

Евала за тая приказка! Англичаните открай време се имат за привилегировани кралчета, айде сега един хубав шут, та да се сетят, че ЕС не е поданик на кралицата им.

Дейвид Камерън е джентълмен. Каза и го направи.

Дейвъд Камерън е Брейвхарт. Каза - и разцепи Британия.

Ей така се чукат горди нации... никога не съм предполагал, че така ще изгаврят Великобритания! Миналата година изчукаха Россия! Брюксел е велик! Хан Кубрат го е казал - снопът с пръчки е непобедим!

Не знам дали е правилно да се използват такива формулировки,най -вече заради това ,че в ЕС прайд и гордост са една и съща дума .Я тия в прайда ...айде да не казвам какви са .По сигурно е това ,че възникналата криза ще го начука на всички т.н.европейци.За това говори и повишаването на цената на златото,събирането на подписи във Финландия за референдум за излизане.а от практическа гледна точка -сега две години ЕС ще се занимава преди всичко с това как Англия да излезе или дали изобщо ще излезе!?А за такива като нас -майната !

прайда на 0,5% от европейците? Защо не гледаш мизерията на 90% от руснаците? Избирателно, а?

Как, бе бате? Като ий дадоха Крим ли?

Ние американците заедно с руснаците добре ви прецакахме европейските мишоци.

Селски боклук,сега х'мериканец ли стана ......колко версии се разхождат по тази земя,защо не си ги прибереш Господи?

Да се поканят всички депутати от Великобритания да не вземат участие в Европейския парламент. Нали са "жентълмени". Другаря Камеран, ако "жентълмен" да не участва в никакви заседания на Европейския съвет и да бъде така добър да заяви отказа на Великобритания от ЕС. Аман от мръсници. Не е нация тази, която нарича ИСУС "Джизас", само и само да изпъкне като свенко мъдо в кал.

Ти правиш ли разлика между ЕСъюз, ЕПарламент и Съвет на Европа?

Мислете !!! Тая година еу се кани да приеме още 2 миллиона "бжанци" от близкия изток-вие ще ги храните с вашите данъци! Аз разбирам че Англия не иска да ги храни-а вие разбирате ли го ? ако не знаете целия флот на еу е ангажиран с извозването на "бежанците" директно от либиискя бряг !

Имайте търпение, г-да русофилистици, изчакайте до края на тази седмица и ще видите за какво иде реч. Ще има движение на "бежанци", но в посока Юг! Ще бъдем свидетели на едно ново начало за ЕС! На някои ще им се приреве и ща има скимтене и саполе, но... каквото повикало, такова се обадило!

Говедо, къде видя в поста и намек за Русия. Човека е казъл чиата истина. Колко милиона емигранти влязохо до сега знаеш ли лайняна торба такава...

Ivan Ivanov

не се прави на умен .. подготви си възелин ..

и откъде имаш тая "ценна" информация? или просто си от троливете дето всяват страх. заради бежанците , англичаните си отрязаха клона на които седяхя. сега падането е главоломно и всички са в паника.

британия е свикнала да бъде в съюзи с други държави, но когато другите държави са колонии и биват третирани като по-низсши докато британия източва ресурсите им и уж им дава култура... Една колония се събуди и им го сложи - чрез заплахите с пари и оръжие ги държи на къс повод като послушно пале от доста време. Те поискаха излизане от ЕС защото тук се сблъскаха с по-велики култури, на които не можаха да продат вкиснатия си боб и внесения от Индия чай за култура...

Камчо, Мерчето много бързо те разлюби.

Вижте и положителното. След напускането на Великобритания и наглите им властни чиновници, централна и източна Европа ще имат повече тежест в ЕС.

Тежест ще имат Вишеградци, атлантиците в Балтика, Мамалигарско и Боколанд ще пълнят пушките на рейнджърите, а циганите ще събират железото за скраб.

Напротив, ще ни стоварят още по-голямо презрение и злоба. И разбира се - никакви пари повече.

се чудех защо руснаците непрекъснато лъжат, не само като държава, а като хора! Но колкото повече работя с тях, разбирам че това им е културата!Те са такива, за тях това е морал!

очаква се след 27 години BG да бъде на 1 во място в ес , хайде още малко търпение , вече им хванахме цаката !

Не разбирам защо е толкова припрян ЕС? Сорос ли се е разбързал? Да не би се уталожи суматохата и той да не припечели някой паунд? Или пък другите страни да видят, че не е страшно и те да теглят шута на лицемерния ЕС?

И аз не разбирам, нали бързаха да напуснат ЕС. Защо почнаха да отлагат веднага след референдума. Може би вече не им стиска.

Шотландия в момента плаши англичаните, че може да им спре брекзита. Вярно, че с тях няма шега, но шотландското пони забравя, че е пони и, че англичаните са предвидили и това.

Много скоро ще ви покажем какво имаме под гащите

От кога под поличката имате гащи ?

Не под гащите... под поличките.

То сигурно затова жена се изказва за спирането, но не забравяй, че в студено време и за уриниране трудно го намираш.

Мислете !!! Тая година EU се кани да приеме още 2 миллиона "бжанци" от близкия изток-вие ще ги храните с вашите данъци! Аз разбирам че Англия не иска да ги храни-а вие разбирате ли го ?

Това от Путин ли го знаеш?

ако незнаеш целия флот на еу е ангажиран с извозването на "бежанците" директно от либиискя бряг !

Някой помни ли вица за ЕС аот преди 20г. Май е бил пророчески. Все пак се съмнявам да излязат.Я нов референдум ще проведат,или нещо друго ще измислят. А и гърците уж имаха референдум, ама какво стана накрая? Няма да излязат.

Водещите потоци в ЕС отново са неадекватни. Дайте да накажем англичаните е много тъп лайтмотив. Все пак референдума е с резлика 1.5% и това е нищо. Трява да се даде шанс на проевропейските сили е UK да се прегрупират и да предложат ...втори референдум!

Това е така, но трябва да се сложи край на претенциите им да са по-равни от другите. Това, което се случва сега, да им е за урок, да не се мислят за нещо повече от другите нации.

Вероятно си прав, но не бива да забравяме и тяхната история. За тях е много тудно да преглътнат, че патка като Моргртини ще определя външната им политика при половение ча са владяли 4 континента и трябва да се обърнат към нея за да си комуникират с Индия или Китай, например. Успоредно с това не трябва да забравяме и историята на прехвалената Германия и винаги да имаме едно наум с нея. По тази причина UK ни трябва в съюза, като антипод на швабите. Евросъюза ще е по-слаб без UK и влияниете на Русия и Турция ще се засили на Балканите. Това определено не е в наш интерес!

Англичаните показаха червен картон на ЕС, защото отдавна ЕС няма. Има Германия и всички останали. Нали всички сме равни в ЕС ама се оказва, че една дърта бабка ще казва на сумати държави да приемат бежанци примерно.. Алоо какво стана с - всички сме равни, демократично взимане на решенията... Целият ЕС все повече намирисва на старият СИВ в, който Германия е заменила Съветският Съюз... Уж сме равни ама делим по "братски"

Ще ти се, но референдум не се прави "до дупка". Това да не ти е СеДиСе-то и БГ простотиите. Никой няма да пострада, англичаните винаги ще си имат благинките на общия пазар, визи няма да има, а мигрантите да му мислят като лазят през тунела. Е, българите на яслата може и да им спрат кранчето. Но който не работи да се връща в България, тук работа има, пък и свободни ниви бол.

Англия се освободи от свободата и охолството си. Някои казват, че винаги е била силна. Силна е била преди време. Сега в този конкурентен многоброен свят ще им е малко трудно с мързела и митата.

апък Eвропа се освободи от бялото си население...

Точно пък за Англия да ми говориш за бяло население...

Англия каквото прави , за себе си го прави , не чака като нас с протегната ръка за милостиня !

Освен всички негативи изброени за икономиката на Англия, ще им спре и строителния бизнес и имотите, защото ще има отлив на хора и няма вече да са апетитна хапка за световните олигарси и компании.

Когато спреш строителния бизнес на една държава, особенно в областа на жилищата тогава цените се покачват неимоверно. Тоест за малкото което е построено ще се надплаща само и само да бъде купено.

Дрънкаш глупости

Когато има търсене и прираст, цената се качва.

докато наводнената с ислямисти европа ще е се по привлекателно място за инвестиране !

Имам чувството че тогава Камерън няма да отиде в Брюксел за срещата. За да не считат това за официално започване на излизането.

Че Русия е морално деградирала? Сбъркал е само че тя винаги е била такава, не от вчера!

Точно Русия пък едва ли е морално деградирала, за разлика от страните в ЕС.

на теб ти плащат затова. Все!

Моралът далеч не се изчерпва само с това, да преследваш педерастите.