FT: Битката за Балканите влиза в решаваща фаза

В продължение на години Брюксел вярваше,че външните граници на Европейския съюз са непоклатими и не предвиждаше скорошна промяна.

Обратно в новината

Коментари - FT: Битката за Балканите влиза в решаваща фаза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички видяхте, в Гърция гражданите са готови да убиват, 2 млн разярени на площада.....ОНЯ ДЕН, се чух с един приятел в Гърция, думите му бяха следните: -Ако Ципрас, или които и да е политик, Министър признае Думата Македония, под каквато и форма да е , за 24 е часа е убит..тук не говорим за оставка..... Има два варианта, АКО тази държава влезне в Нато, тя няма да е Македония, а някоя друга с друго име....Илариида, Нова Горна Джумая, Република Долно Нагорнище, каквото и да но Македония няма да ходи това име никаде...... Като всяко незаконно и изкуствено нещо беше време да се закрие тази несъществуваща страна. Ав другия вариянт, ако си остане с това име Македония, няма да види нито Нато, Нито Ес.

ХУБАВО СЕ УЧЕТЕ, КАК В ГЪРЦИЯ ГРАЖДАНИТЕ УПРАВЛЯВАТ ПОЛИТИЦИТЕ, А НЕ КАТО В БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИЦИТЕ ДА СЕ ГАВРЯТ И КОМАНДВАТ ГРАЖДАНИТЕ , КАТО ОВЦЕ ОВЦЕ БЕЕЕЕЕЕЕЪЪЪЪЪЪЪЪ

Орел , рак и щука . това е ЕС ! Резултата наближава :)

ЕС = СССР

FT: Битката за Балканите влиза в решаваща фаза, САЩ и ЕС се стремят да ги направят членове на НАТО или ЕС с цел да не попаднат под руско влияние.

Ако войните се печелеха с приказки и басни,ЕС вече ще е спечелил войната!Струва ми се доста късно се усещат!Процесът на разпад е започнал и аз лично не виждам какво може да го спре!Тези които командват ЕС не могат да се откажат от този модел -за тях това ще бъде самоубийство!А като продължават да го поддържат -следва това ,което стана с СССР!А приемането на Сърбия ,Черна гора и който и да е няма да промени нищо,даже може да влоши положението!

Само войни са ви в главите на вас. ЕС отдавна е спечелил войната.

Ми САЩ да ги приемат.Нали те натискат срещу Русия.Какво се насъскват европейците срещу руснаците та да гледат сеир.Ама и мие сме си малоумни та ходим по актлите на един с 3то отделение дето вместо да го вкараме на топло му се кланяме.

СЛАВА НА РУСИЯ !

да викаш слава на държава която е 170 пъти по-голяма от България, а има минимална заплата наполовина на българската е малоумно. Ама имаш си мнение, изразяваш го.

Точно така - имам мнение - изразявам го ! СЛАВА НА РУСИЯ !

Гледах проучване направено в държавите от Западните Балкани, най-големи шансове за приемане в ЕС Сърбия и Черна Гора, най- скептични от ползи от приемането в ЕС населението от Сърбия и Черна Гора. Браво осъзнали са какво е да си в ЕС навреме. :D

вън #европата от балканите! #европата е геноцид!!

В Германия китайските инвестиции надхвърлят 10 млрд. годишно през последните години. Сега, изведнъж всички обърнаха глави към Балканите. ЕС тотално греши с лицемерната си политика на отлагай и ще си живеем добре !

Да приемат , да приемат :) Това е пътят към ада :)

страха е голям от русия и китаи

От саудитска арабия и китай най-вече. Регионалните сили турция и русия след тях на опашката...

" Регионалните сили турция и русия ..." Ха,ха,ха !!! Даже САЩ не смеят да нарекат Русия регионална сила, за Китай да не говорим, но за членовете на "Клуб 80 %" това е нормално.

руснаците инвестират само в техни шпиони в нашия регион !

Не ни трябват сърбите. Те ще бъдат истинския троянски кон на русия. Винаги са били. Да не забравяме че сърбия нападна България по руска заръка в опит да се спре делото на Съединението...

алоуууу,живеем в 21 век,а не в 19,май ти се ще още да си под турско робство

Стана ясно,де го стяга чепика ЕС. Някой да не попадне под влиянието на Русия. Еее, сега вече,този жалък съюз ще се превърне в една ужасна сбирщина. Не,че сега не е ....

Тях ги стяга чепика така от 1945 след като изчезна каузата на малкия мустак.

Най ме кефи като се обарат и целиват като невидели джендъра Бойко със сръбския лезбос !

Битка? Няма битка ,а има правила за Балканите,Правилата се диктуват от Германия ,САЩ .Англия и Франция.Взима се под внимание и Русия.Така е било.така са ни прецаквали териториално нас българите и така ще бъде.Бойко не живей с илюзии в 21век.За тях си чичко Никой,но дундуркан за момента в тяхна изгода.

Не някой ни е прецаквал, ние самите сме се прецаквали.

КВО ПРАВИ? еС ПРИВЛИЧА ДЪРЖАВИ, САЩ ИЗСТРЕЛВАТ СОВАЛКИ, ПРОДАВАТ ВЕЧЕ ГАЗ НА ОАЕ(!), А РАШКИТЕ ТЪПИ САМО ПОДЛАЙВАТЕ ОТСТРАНИ! ГОЛА ВОДА!ЗНАЕТЕ САМО ДИВЕРСИИ ДА ПРАВИТЕ - ХИБРИДНА ВОЙНА, УКРАЙНА. АМА СКОРО ЩЕ ВИ СЕ СТЪЖНИ! МНОГО! ШПУТИН ГОТВИ НОВО ЗАТЯГАНЕ НА КОЛАНИТЕ!

Платен бездарник.

безплатно ви мразя, мамка ви окупаторска! Ако набарам майка ти, тя ще ти разкаже дали съм бездарник или надарен....

Ха,ха,ха !! Дебилче, между многото злини които си описал , Русия в последно време продава газ и на .....САЩ.

че тая лъжа поредна я копваш всеки ден, ще стане истина, в заблуда си!

джендър съм,не ми обръщайте внимание,и съм станал зъл от яд

ЕС загуби огромните пазари на Великбритания, Канада, Австралия, Н.Зеландия и пр. Чрез Балканските джуджета се стреми да запълни огромната дупка ,но това са илюзии. Неслучайно много държави от ЕС са против привличането на джихадистите от Косово, Албания и Босна. ЕС е християнски, а не мюслмански съюз

Босна и Херцеговина и Албания е добре да останат по-дълго в карантинен период. В ЕС не трябва да влизат страни с риск да бъдат ислямизирани. Те могат да се използват като троянски коне от Саудитска Арабия и Турция. Всъщност, бошняците, въпреки че са по-малко като процент в Босна отколкото албанските мюсюлмани в Албания, са по-фанатизирани и радикализирани. За косоварите да не говорим. Предимство за Сърбия, Черна Гора и ФИРОМ.

Като си помисля, че сме задният двор на Европа, дали не е много болезнено, тези да ги вкарват пез нас?

Още преди два месеца от Брюксел заявиха, че финансовата загуба от напускането на Англия трябва да се покрие от приемането на нови членове, а това са западните балкани. Никава Русия, никакъв Китай или Турция . Всичко е бизнес. Дори най-новата идея да се покриват тези загуби е и да се въведе данък пластмаса. Разбира се, той ще бъде добре формулиран с всякакви екологични нюанси и подкрепен от лобитата на зелените с подобаващи платени митинги.

ти тва сериозно ли го мислиш? Албания ще компенсира липсата на Англия...

То си е един вид данък оборот за световния стокооборот на дрогата. Не е ли?

а троловете пикая газ, направо густо! Можем да си решим проблема с газа направо!

Ма нали тая опорна точка Боко я беше измислил? Той поде процеса хахааха папагал смотан! квото му продиктуват , тва пеее!

бе оставяйте ги тия руски подлоги да благоденстват в Евразийския съюз, по- голямо наказание от това няма)))):

Като гледам и българите са оставени да благоденстват в европейският клоак- никой не ги иска дори в Шенген.

А Сталинка какво прави там на снимката и на тези другите ли ще сменя Генетическия Код ??? Това което прави Мутрата Борисов не е добре за България ! Време е да гоним Мутрата Борисов и никога повече да не го виждаме в Управлението на България !

До като дойде време, западните държави да влязат в ЕС, той ще се разпадне. Или най-малкото, ще се стигне до варианта Макрон - богатите на висока скорост, бедните, остават пак бедни, като България ... Турция няма шанс, вече е обявена за противник на ЕС. Печелят Китай и Русия

Лихварската хазарска шайка т.н. световна банка няма партньори . Има само жертви , маскирани като донори ...

моля ти се, Путин защо си къта парите при лихварската хазарска шайка???

По-добре им е без тоз съюз той така и така след няколко години ще се разпаднес :)

ЧАКАЙ, ТО И ЗА КАПИТАЛИЗЪМА ТАКА ВИКАХТЕ, НАКРАЯ СЕ РАЗПАДНАХТЕ ВИЕ. И АЗ ЧАКАМ ДА ПАДНАТ НА КОЧА...., АМА НЕ ПАДАТ...

В статията е написано: Сега обаче се предлага да се приемат няколко от бедните държави в Западните Балкани, главно поради опасността те да попаднат под влиянието на Русия, Китай или Турция, пише "Файнейшъл таймс". Значи ли това че и България е приета в ес-то не за нейното добро, а само за да отслабва влиянието на цитираните държави. За мен лицемерите от ес, ми стават все по-противни и нежелани. Интересно е че контактувам с хора предимно между 30-45 год. и доста разсъждават че ес-то е лицемерен съюз, в който нямаме никаква права и ни третират по скоро като колония. И не става дума за комуняги, потомствени такива или някакви привърженици на бсп. Става дума все за нормални хора масово гласували против комунягите. Само като се замисля за двойния стандарт в храните и ми става ясно, какво се случва задкулисно.

Истината е, че на големиете страни от ЕС са им необходими пазари, за да си продават продукцията. За това сме им необходими послушни, без промишленост, без отбрана . Към днешна дата реално България не може да съществува самостоятелно, камо ли да реализира печалби. Аз също съм от тези 35-40 годишни хора, които не виждат добро в ЕС, лошото е че голяма част от тези хора изобщо не излизат да гласуват.

Антоне, отговорът на въпроса който задаваш през 2018 г. беше известен още през 2004 г., когато България беше набутана в НАТО . Отделянето на бившите соц страни от влиянието на Русия беше единствената и истинска цел на т.н. демократична общност. Най-голямото доказателство, че т.н. демократична общност никога не е имала за цел просперитета на тези страни е факта, че те най-напред бяха приемани в НАТО , а много години след това в икономическият съюз на ЕС .

- Все пак, какво бъдеще виждате вие за България? Никакво, не ме ли разбрахте, България вече не съществува, няма я. Мога да ви кажа, какво бъдеще виждам за територията, която някога е била наричана България. До десет години, вие не само няма да отворите седми блок на АЕЦ Козлодуй, но ще закриете централата и ще сложите кръст на атомната енергетика и ще внасяте руски енергийни ресурси от Турция. Богатствата на земята ви ще бъдат източени от чуждестранни концесионери, а нивите ви отровени от сондажи за шистов газ. Населението доколкото го има, ще се изхранва с вносни ГМО продукти, а децата ви няма да знаят, че дедите им някога са се наричали българи. Ще изчезнете не просто като държава, не само като народ, но и като страница в историята на света, а територията ви ще бъде използвана като плацдарм за реализиране на различни геополитически цели. - И, какво трябва да направим за да променим това? - Да направите ли, че вие сте неспособни на каквото и да е действие, ако то не е заплатено от някого, а никой няма да ви плати за да бъдете народ, още по-малко пък държава. Първо трябва да разберете, какво означават понятията чест и достойнство, идеал и саможертва. И да не ги бъркате с гордост и самочувствие, желание и безумие. - Да не би да намеквате за революция? - Говоря ви за ценности, за това, че трябва да се научите да различавате, кога едно нещо се прави за пари и кога в името на националния интерес. И когато видите, че някой прави нещо само в името на парите, или само защото му е платено за да го направи, то да го изолирате от каквото и да е участие в управлението на държавата ви, ако се наложи дори с цената на неговия или вашия живот.

Били се страхували от Китайско влияние- ми защо не се страхуват за това, че гърците разпродадоха толкова много на китайците? Били се страхували от Русия- да, руснаците прогониха фашизма и с това германската кауза. Били се страхували от Турция- ми то колко милиона турци вече населяват Европа? Е, поне не казват, че се страхуват от новите си граждани, нищо че тези ги изнасилват и им правят фойерверки дори когато не е нова година. Смяяях, смях и европейска простащина е обхванала света.

До 2025 година има още много време Русия да изпревари ЕС. И с своите инвестиции, с въглеводородите да върне Западните Балкани в сфера на своето влияние.

ъхъ!! то не беше от 1918 до днес, ама от днес до 2025г неминуемо ще се получи! то ва що не сториха за 101 години, ще го спретнат за 7!

пак ли чуваш гласовете на психолога бе в кратуната си проста милиционерска

За тези 101 години Русия е придобила много опит. Така че не е проблем да успее имайки предвид, че европейците са ужасно стиснати. Гледат само своите интереси без да мислят за бедните страни от Балканите. А със свойте джендър проекти все повече отблъскват и православните христиане, и муслулманите.

Каква е тази джендър двойка в дясно?

либерал до толераста мила моя майно льо.

Това сте ти и любовникът ти от пандиза?

Ей в т'ва е силата на "прани гащи" - скатава се от битките преди решаващата фаза, и ПОСЛЕ ТВЪРДИ ЧЕ НЕ ГИ Е ЗАГУБИЛ...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!

само да не им хрумне да направят от Балканите буферна зона на ядрото.... срещу мигранти.

Неандерталеца пак ги е запрегръщал. Този вече ще го настаняват на единична маса. На хората им омръзна от неандерталски обноски

Тази тема и спекулациите по нея нямат край.Тупанбаши даде тон,от сутрин до вечер,все да това,та и кликата покрай него,повтаря ли,повтаря. Могерини заяви,че 2025г.е просто"възможност",но не и дата. Останалите евро-чиновници на високи постове,в сходен контекст,се изрекоха,че прием може да има,след изпълнени критерии.Монтенегро били най-напред,сърбите-след тях.Останалите.....дълъг път ги чакал. Е,от това по-ясно? Китай и Сауди Арабия инвестирали-ами така е-глобален Свят.Русия ставала все по-силна,ами така е,Елцин отдавна не е Президент.

леле мале тоя путин бе,назначава си президенти на ферми,разбутва еврогейзери,това значи че е велик човек щом отвсякъде гейовете и евроджендъри ревът като наритани псета

Битката за Балканите предстои.

Бедни държави,а ние много богати ли станахме,щом търсиме храна в ,,кофите за боклук, е не е Масово, ама много не чувстваме да сме добре.Ееее по добре сме от путиновци,че пиеме домашна ракия,вместо тройной.Да ама някой/особено тези дето са на власт/станаха олигарси,взеха всичко на концесия и преватизираха безплатно.Та братя македонци,често ходя у ваз,АМА ВИЕ СЕГА СТЕ ПО ДОБРЕ ОТ НАС