Около 300 000 евро ще струва ”Бронзовата къща”

Между 250 000 и 300 000 евро ще струва експонирането на артинсталацията "Бронзовата къща" на пл. "Княз Александър Първи".

Обратно в новината

Коментари - Около 300 000 евро ще струва ”Бронзовата къща” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аман вече, бе ! Та то това изделие ще бъде по-голямо недоразумение и от петохуйника бе, уважаема г-жо кмет и уважаеми кметски съветници ! Пощадете София, молим ви !

Не могат да откажат на Австрия, а австрийците тактично искат да се отърват от въпросния "артист", вече десет години се опитва да вдигне къде ли не въпросното недоразумение, най-напред в Търново, на Самоводската чаршия, но му отказват категорично, от няколко години в Австрия, и името му "европейско" ДеяноФФ.

Толкова е подтискащо, като го гледа човек- някаква огромна КЛЕТКА, като затвор...и това нещо щяло да символизира европредседателството на България...злокобна символика, като декор от някой хорър....Избора ня място също е странен- преди там имаше една сграда с труп вътре, а сега огромна клетка, на пръв поглед празна или пък не - вътре може би е затворен символично българския дух...

Ае, стига сте го бутали този измислен артист.

По-добре да използат тия пари да направят по-хубава градинка там, сегашната е като взета от Люлин....

Поредната простотия, място където ще се катерят тинейджърите.

"...пръкна още един велик слепец" Илф и Петров. Издигнете дървеното желязо някъде, откъдето никой няма да го вижда, после извикайте Явашев да го опакова за още 300 хиляди и вържете "великия" концептуалист ДеяноФФ да го пази от цигани. От кич ни дойде до гуша.

jingiby

А може ли да ни спестите тая простотия? По-добре дайте матрЯла на мангалите, които обикалят центъра на София с каруците си в търсене на бакър и жулязо...

И да не им го дадат те сами нощно време ще ходят да си берат по малко.

може и да е печеливша, ако вържат за нея Костов и Бакърджиев и народът минава и ги заплюе за простотията извършена от тях, а западняците да плащат и ги гледат.

но да я сложат пред ПАРЛАМентА и който от народните избранници краде и е КУРОмпиран да го връзват ВЪТРЕ

Да извикаме Евгений.

Тези пари , да ги използват за залесяване.Такива инсталации са ненужни

Той и асфалта не се ядеше! НО край него в южна България се живее по добре, отколкото в северна?

Дрън, дрън.

да хвърляте залудо пари от бюджета на една бедна страна. Спрете. Покрай тази къща ще минават пенсионерите, големият шамар на т.нар. политици , половината от тях с пенсии до 250 лв., майките с количките с малките деца, безработните и работещите с мин. заплата.

Народът тъне в нищета, те сеа чудят какво да измислят! Пълни кретени!

Още една от поредните безмислени порции пари ще се хвърлят за тоя,що клати гората покрай Председателството. Нищо запомнящо се,красиво,интересно не съзирам в тази конструкция.Един гол,доста злокобен скелет,все едно оцеляла сграда след ядрено нападение. Не съм убеден,че тази"творба",ще се впише в градската среда на определеното й място. Най-хубавото е,че е временна и един ден ще осъмнем без нея. Язък за попилените средства.

Коментарът ми е молба към "Дир" , моля ви да показвате повече снимки, можехте да се постараете да намерите и снимка на тази творба в Хамбург!

Мушмороци не крийте коментарите.

Прилича на клетка за арестант или на килия. Има даже някаква символика да го сложат близо до парламента. Демек - да се сещат дупетатите какво ги чака. А пък ако им организират заседанията вътре в "Къщата" ще си е съвсем намясто. И минаващите хора ще могат да хвърлят вътре по някое развалено яйце. Даже ще повишим туристическия интерес.

туи колко тежи - лесно ли се реже?

Петоуйника---имаше някакъв замисъл! Туй--е голяма метална палета за зеленчуци!:)))

Поне напомняше , че България е държава от над 1300 години ...

Видяхте ли сега, сини говеда бомбаджийски---що трябваше да оставите мавзолея?:)))) ....а и когато император Бою Симитлията(да е жив и здрав) един ден се представи пред Всевишния---щяхте да сложите вътре тленните му телеса!:)))) Да идват бъдните поколения--да се прекланят пред Светиня Му!:))))))

"Между 250 000 и 300 000 евро ще струва експонирането на артинсталацията "Бронзовата къща"" Държавата дава прекалено много пари за една изкуствена и временна артинсталация. Мавзолеят на Георги Димитров беше естетически по-добър, а и по-дълготраен и щеше да краси хубавия ни град не по-лошо. Споменът за другаря е част от културното и историческото ни наследство и личността на Димитров е известна не само в България, но и в СССР, Европа.

О, гОспОдине, Вие сте тОлкОва гОлям и знаещ и мОщен и плОтежОспОсОбен.

На това място трябва да построят затвор за проф. Георги Петров - агент Гого и за престъпните комунисти като него. По този начин България ще тръгне по пътя на демокрацията и няма да търпи мафиотския посткомунизъм.

300 000 евро строежа и още 300 000 евро да дойде Явашев да я опакова

Явашев няма да опакова нищо в тази омразна нему държавица, той си го е казал човекът. Пък и... не можем да си го позволим, финансово - и при артистите има улични, има и елитни...

Лилито Павлова ще го опакова за по-малко от 1 милион. :)

Язък за изхабения бронз. И това че се е прекръстил на DEJANOFF казва всичко. То май само сърбите ползват буквата J за Й, ама карай.

Язък за изхабения ток докато си написал това. Най-безсмислено изразходвания електрически ток някога!

Паметник ли какво е на нищото . Там мястото е компрометирано както и това пред паметника 1300 години пред НДК Пак ще се надраска и напика.

Това прилича на клетка за маймуни. Да го монтират в зоологическата градина

Tова не било хубаво, а мумията на Тарабата Димитров беше добре десетки години

И кво му беше на шестокрилия петохуйник? Същата работа... Ама всъщност... Това поне лесно ще се демонтира, от един материал е.

Рекла Мара да се побара, и на архитект да се докара...

Не бъркай архитект с псевдоскулптор. Тази грозна решетка не трябва да бъде поставена никъде, най-малко на това място! Грозно!Грозно!Грозно!

Когато започва строежа на Аѝфеловата кула коментарите са като вашите Като стана емблема на Париж същите не спират да я хвалят

айдее, още един от дружинката се показа по потник!

Да, ама не! си искат Мавзолея! С мумията! Била по-негейска! Пък ти им обяснявай за кубизъм и други такива простотии.

Намирисва на гейска схема за прилапване на пари чрез нещо като нищо, но пък прехвалено за да се уж кефят снобеещи се провинциалисти.

Как позна? Навън това е масово разпространена практика за усвояване,която искат да ни натресат и на нас...

Нито лев народни пари за подобни глезотии докато има болни деца и ровещи по кофите пенсионери!!!!!!Иначе на изборите шут по крадливите ви задници!!!

Аз

Гoвнo, без съмнение... Но пък... трудно е да се измисли нещо толкова грозно, че да загрози София още повече, така че... нека cepaт...

Много силни думи от човек, претендиращ да е образован! Образован, но явно невежа. Всъщност, точно този тип хора грози града ни от 70 години.

Аз

Всъщност, слава богу, не живея в София и няма как да ти я замърсявам. Но важното е, че се съгласяваш с мен - София е кирлива кочина, която трудно би могла да бъде замърсена повече. Макар че като се замисля... за вас - софиянци... трудно, ама не и невъзможно, мухахаха...

Недоразумение! Няма нищо общо с Хрельовата кула - единственото е, че е по-висока отколкото широка. Няма нищо общо със средновековните бълг. къщи - смея да твърдя, че през който и да е период от съществуването на България, няма къща която да прилича на това нещо. И последно, известните тракийски съкровища са златни, а не бронзови.

към един 12-годишен труд ! Сигурно с много наркотици и алкохол !? Ако бяха дарили средствата за излекуването на 1 или 2 болни деца - ЩЕШЕ ДА ИМА ЕФЕКТ ! А сега е - 1 НИЩО.

Е и какво от това, пак си беше грозно и ненужно ...

ДеянОФФ, майна ...

каква е тази килия

Мавзолея щеше да вади луди пари( беше единствен в Европа без да броим този на Ленин), а този боклук само ще гълта

Мога да го опаковам подобаващо, почти за без пари.

Каква е разликата между четириъгълния петохуйник при НДК и този монумент.

Разликата е 300 000 евро, очевидно.

Това ще трябва да се охранява, защото бай ром лесно ще го разколачи и набере, защото е по-скъп от джилезо.

Някой някога ще попита ли софиянци дали искат да се "наслаждават" на това "тъй висше" изкуство,така както никой не попита хората зали искат Мавзолея да бъсе срутен! От друга страна сигурно е добре тази измишльотина да стои редом със сграда като Народния театър-така хората ще преценят какво са разбирали хората под красиво едно време и какво ни се пробутва сега.

А застраховката на това грозидло колко е? Не врявам да няма такава, предвид факта, че бай мангал още отсега му се е наточил на този бронз...

За съжаление пак става въпрос за този шаблон "да се вземат едни пари" . Ще стоварим един камион панели , които толкова са почернели че не личи че са от бронз, ще ги сглобим , осветим и ще делнем 300 000 Е , браво на кметицата, явно вече е забравила не само учителската си заплата , но и учителския морал.

Шарлатанин, който бе изгонен от Велико Търново, където също искаше да пробута бронзовото си недоразумение. В София вероятно е решил да играе по-на едро и явно е обещал част от парите на правилните хора. Единствената му цел е да се легитимира и да впише тази глупост в портфолиото си, като инвестиция. Подобни хора се изхранват от хорската глупост и снобизъм.

Прехвалено, безсмислено...и доста грозно

Кому е нужно това. Не разбирам защо трябва да се закрива двореца с нещо, което нито е красиво, нито е функционално, нито се връзва с нещо. Беше бутнато едно грозно и ненужно нещо. Сега ще правим друго. Че и пари ще се харчат. Хиляди пъти по добре би било на това празно пространство да се разшири градината.

Този художник наистина има странно въображение-да сравниш Хрельовата кула и български възрожденски къщи с това недоразумение от бронз???-за това се иска наистина голям талант.

200 хиляди евро са изключително мощен символ за творческото въображение. Особено когато евро бюрократи щедро го заплащат с нашите пари.