Британският "Дейли телеграф": Генерал Армагедон дисциплинира и стабилизира руските сили

Сергей Суровикин е опасен противник за украинците, който планира да ги подчини с помощта на студа, пише журналистът Джеймс Килнър

Обратно в новината

Коментари - Британският "Дейли телеграф": Генерал Армагедон дисциплинира и стабилизира руските сили | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

опит на Дир.Ру да канонизират един международно доказан сатрап и кръвопиец... И к'во да му се радвам на тоя? Утре Путя може да реши, че Варна е руска и да си направи спецоперация.. и тогава ли ще му се възхищавате?

нищо ново от руснаците... всъщност копират НАТО от "операцията" в Сърбия... даже НАТО рушяха мостовете, а руснаците за сега не го правят Надо урряха електроцентрали, руснаците не го правят *бият разпределителните станции

Депутати от 48-то Народно събрание, гласували за изпращане на оръжие на Украйна https://pastebin.com/7hjLpWsu

Когато врага те хвали значи правиш нещо грешно!

то ясно,че путито губи.Въпрос на време

Ти си пути .

Изявление на руския посланик в Казахстан Алексей Бородавкин за прояви на "русофобия" в страната и готовност на Русия да "помогне" в борбата с "екстремизма" провокира остра реакция в страната, съобщи изданието Гордон. Особено остра беше реакцията на Арман Шураев – бизнесмен, общественик, медиен мениджър, а в миналото и журналист. Той нарече Бородавкин "идиот" в своя изявление, публикувано в YouTube. „Безупречното ми владеене на руски език позволява да дам отговор на този идиот, който заяви, че в Казахстан живеят "нацисти-националисти" и ако трябва "ще проведе там "спецоперация". Слушай, "инсталацията" ти е повредена, също и на твоя приятел (президента на Русия Владимир Путин - б.р.). Вие вече девети месец си отнасяте боя от доблестните украинци. И мога да ви кажа: не дай Боже, ако решите да нахлуете при нас – няма да имате лесна победа. Цялата казахстанска степ ще бъде осеяна с труповете на вашите мобилизирани." – предупреди Шураев. По думите му, ако в Казахстан има русофобия, тя е провокирана на първо място от руските пропагандисти, които правят провокативни изявления по отношение на Казахстан, включително да се хвърли атомна бомба над Алмати, да се завземе част от страната и да се забрани казахският език. "Отивай си, чемодан-вокзал-Воронеж! Русофобията е това, което постигнахте с действията си. Мислите, че украинците просто така си стрелят срещу вас? Вие сте тези, които нахлуха в чужд дом с огън и меч – и сега получавате отговор. Същото ще стане ако дойдете при нас или съседите ни. Вие сте канибали, освен това се самоизяждате. Надявам се, че гнилата ви федерация ще се разпадне в най-близко бъдеще." – каза още Шураев. Отвсякъде ни ритат, като мръсни котета. Най добре ще е НАТО да дойде и да ни освободи, щото се видя, че ние руснаците не можем да се самоуправляваме.

Не е никакъв генерал, чистокръвен военно престъпник убиец на деца жени и старци. Армията му не може да мръдне и метър. За това нарежда бомбене на цивилни обекти. Този неендерталец с поглед на психично болен трябва да бъде разтрелян за престъпление срещо човечеството.

Суровикин ще стопли украинските наемници и редовната армия, като им подпали гъзовете в буквален смисъл ! Слава на Русия !

Му на магарето уя

По вероятно е в Украинските ТЕЦ-ове да започне "отопление" с руски трупове, та покрай тях да не изгориш и ти ….

Не всички измекяри са русофили, но всички русофили са измекяри! Капиш?

8 години гражданска война в Донбас и 7 месеца специална военна операция и двамесеца истинска война не накараха украинските шовинисти да седнат на масата за преговори. Ама наистина да преговарят, а не да тупат топката с Минск-1, Минск-2, 3 иии последния да затвори вратата, докато в това време се нагълтат с натовски оръжия. Стига толкова галене на хохъла по главата. Време е за яко бой с чук, до пълна капитулация и остински мирни преговори, включително някакво преначертаване на границите, за да е траен мира.

Преговорите свършиха отдавна. На рашистите и дума не може да се вярва! А ти си вярвай на каквото искаш.

И Ленинград и Лондон са издържали и на глад и на студ и на фашистки обстрели.И сега Украйна ще издържи на същото,като тогава срещу новите Рускофашистки Агресори

класическа руска свиня , пфф!

В Дейли понякога и датата не е вярна! Скоро между Европа и Америка няма да има острови.

Не е ясно, какво ще постигне Русия в Украйна? Дори да я "завладее" то това ще се превърне в партизанска държава, където Русия ще губи не само много повече военна сила, но ще бъде избивано и цивилно руско население. В Украйна има достатъчно като Васил Левски и като Христо Ботев. Накрая ще си тръгнат, както си тръгнаха и от Авганистан.

Кой си е тръгнал от АФФФФФФганистан? американските кучки ли? Та те бягаха през глава! БЯГАХА.. ха-ха...

Чакайте сега! Генерал Армагедон не беше ли Адмирала?

Не разбирам желанието да се лъже постоянно, че армията на РФ атакува целенасочено цивилни обекти, докато точно това прави ВСУ. Отвратително е!

До KGB- кажи за Виетнам и Афганистан,"великата" американска армия яде дебелия там,а?

Дай боже да е така

Целта на Кремъл е ясна, казват анализатори: тя е да бъде пречупена волята на украинците, -------- ТОВА ПРЕЧУПВАНЕ ? ДА ГИ ПОСРЕЩНАСТ С "ХЛЯБ И СОЛ" ЛИ ??? НЕЕЕ ... АЗ ТВЪРДЯ, ЧЕ СЛЕД ТОВА МАЙКИТЕ ЩЕ ПОСРЕЩАТ ОРКИТЕ НА ДЖУДЖЕТО ... С ГОЛИ РЪЦЕ "ПО 5 НА НОЖ !" *НИЩО НЯМА ДА ПОСТИГНАТ БЛЯДОВЕТЕ ! ТОВА ТРЯБВА ДА ИМ Е ЯСНО ! САМО ЕДНО ЩЕ ГЕНЕРИРАТ КЪМ СЕБЕ СИ - ОЩЕ ПОВЕЧЕ ОМРАЗА ! КККАКТО СЕ СЛУЧИ ТУК, НА ТЕРИТОРИЯТА, ЧРЕЗ ТОВА ПОСТОЯННО НАТРАПВАНЕ НА БЛЯДАВЕТЕ - ПЪЛНА ПОГНУСА, ОТВРАЩЕНИЕ И НАРАСТВАЩА НЕПРИЯЗЪН ДО ТОЛКОВА, ЧЕ ВЕЧЕ ВИЖДАМ МНОГО ХОРА ВИДИМО ДА СЕ ДРАЗНЯТ, КАТО ЧУЯТ БЛЯДСКА РЕЧ ПО УЛИЦИТЕ ! НАИСТИНА АЗ СЕ УЧУДВАМ НА АНТИЛОГИКАТА НА БЛЯДОВЕТЕ ... НАИСТИНА ! НИКОЙ НЯМА ДА ГИ ЗАОБИЧА ... НИКОГА ! ТВА ТРЯБВА ДА ИМ Е ЯСНО ! А НА ТОЯ ПСИХОПАТ НА СНИМКАТА, ЛИЧНО БИХ МУ ПРЪСНАЛ ЧЕРЕПА СЪС M82 ОТ 2 КМ ! АДСКИ ОТВРАТИТЕЛЕН КОПЕЛАДАК !

слава Русии

Няма лоша реклама. Даже и да те обявата за педераст, ти ставаш известен И тук има по не три въпроса. Ако този генерал Суровикин наистина е толкова гениален, къде да били руските трапосерковци досега. Защо са назначавали някакви ливадарници вместо него. Второ, защо не е постигнал решителна победа в Сирия, Ами просто е избягала от там. И трето, може би най важното. Защо не е чел историческите изследвания от периода на ВСВ. Където ясно е показано че с никакви масови бомбардировки не може да бъде пречупена волята на войски, решени да се бият до край. Справка, бомбардировките на САЩ и Великобритания над Германия и и ответните бомбардировки на Германия над Англия. Никакъв ефект на деморализация. Само озлобление и допълнителни жестокости. Украйна ще се бие до смърт. Това са 43 млн души телени на всичко. Които са докарани на ръба. И с помощта на Запада ще съсипят Русия. Просто Русия ще фалира, както на времето СССР. И нито ген Суровикин, нито ген. Поспелов ще им помогнат. Ще бъдат бити, ебани и окървавени. А накрая ще ги съдят и за военни престъпления. Съдбата на този Суровикин ще бъде същата като на сръбския генерал Радко Младич. Съд в Хага и затвор.

Вместо да се връщаш към Втората световна война, нека да видим какво стана в малко по-малко далечно време. В Югославия агресорът НАТО изобщо не вкара войска. Бомбардираха като обезумели, рушаха основно гражданска инфраструра - 70% от енергийната мрежа на страната, мостовете над Дунав, пътища, жп линии, телевизионни кули, китайското посолство (уж случайно...). След 78 дни сърбите се предадоха. В Ирак - преди да вкарат сухопътните войски, американските ни съюзници (господари) превърнаха държавата в руини. Два месеца безспирни бомбардировки - президентския дворец, пътища, енергийна мрежа, пазари, болници... Чак след това вкараха войските си. В Либия - Кадафи печелеше гражданската война, докато не се намесиха франсетата. Оново същата история - масови бомбардировки, докато нещата се обърнаха...

Това е вярно. Но нека да видим крайния резултат. Всеки, опълчил се срещу САЩ с военна сила е ял бой. Даже и Германия през ВСВ. Въпреки всичките й технологични постижения. Ако анализираме причините за всички тези поражения, те са основно две. Или икономическа несъстоятелност, или технологично изоставане. При Русия са налице и двете. БВП на Русия е 50 пъти по нисък от този на НАТО. Технологичното им изоставане е поне с 30 години. Така че поражението им е гарантирано.

Че то украинци не останаха, бе умнико. Вече метнаха поляците, идват и румънците. А след тях е обрулената „градина“ на Борел и недоучилата гинеколожка.

Не останаха украинци, казваш. Ами кой бие руските гащници. Извънземните ли. Руско съветските мекерета приемат желаното за действително. За една седмица щяха дамаршируват в Киев. Пък каква стана тя. Ебана, та отървана,както казват в Ямболско. Чеченски вариант с Афганистаннски мотиви. Ще лапат бахура Путьо и путьовците около него. Големия украински бахур.

Голяма глпост

Дo KGB,ти си оплю брадата да кълнеш.внимавай с кръвното

звучи познато - дано този наистина се окаже мъж - като нищо ще го обявят за поредната реинкарнация на Суворов. Ако постигне подобни резултати, за него ще се пише и знае дълго. А за Украйна - слабо, почти никак!

Абе де да знам. То и Путин и Путьо звучат близко. На български. В превод на руски звучи като Пиздюхин. А на украински или по скоро на диалектен южно руски като Пиздраванцев. Всущност Путьо отвсякъде.

ТОЗИ суровикин да не би да е суров гамен?

Тази дописка на дир.ру е поредната порция бустер за задунайските ибрици на бункерния терорист. Твърдението че д-р Ийвъл Дебилът ще пречупи украинците с разрушения на домовете им и студ е непознаване на собствената история от Втората световна война. Колкото фюрерът пречупи британците, толкова ще му се получи и на късокракият миндил и на неговите монголо-татарски изроди.

пръдльо, използващ името на героя от великата книга на Хелър - кога любимият ти Фюрер е СТЪПИЛ на UK територия, че да успее да ги пречупи? Мислиш, че от изстреляните около 1200 ракети Фау-1 и Фау-2 към остров Британия, всички са достигнали целта и са побъркали от страх населението? Нищо не знаеш по въпроса - да, имало е разрушения (с немската наука и военна машина по онова време майтап не е имало, точно затова - тя се превърна в американска и руска военна наука - който каквото успял да открадне в края на войната). В случай че не познаваш руската ядрена доктрина - тактическите ЯО (приложените в Хирошима и Нагазаки такива попадат в тази класификация) са в пълен и едноличен контрол на командир от бригада нагоре. Тоест - ракетки, носещи по днешните мерки смешни заряди (под 20 килотона), които навремето принудиха японския империализъм ДА СЕ НАСЕРЕ И ДА КОЛЕНИЧИ, СЪВСЕМ ПО САМУРАЙСКИ - са налични и готови в окомплектовката на всяко минимум бригадно съединение. Имаш ли идея, с каква власт и отговорност тоя Суровиким може да заповяда точкови ядрени удари (дано да са само в Украйна)??? Като пиша Украйна - дори и западните експерти пишат, че към ден днешен в Украйна има дислоцирани над 20 000 килотона ядрена мощност в различни системи за тяхната доставка.... Това е точно 1 000 пъти над бомбичката над едната Хирошима...

казвам, че ядрото на атома в О краине ще оправи всичко и ще сложи всички на масата за преговори за мир....както едно време американците постъпиха в Хирошима и Нагасаки! Само два града и краката ще им омекнат на либералите!

КОИ?

Ти припомням,че японците нямаха атом ТОГАВА.А сега и Русия има е САЩ,Франция и Велищобритания и те имат.А мижду другото САЩ открито даяна на Путин,че при употреба на атом в Украина САЩ и НАТО ще потопят черноморският флот та Русия и ще разгромят руската групаровко в Украина.Със конвенциалонални средства само.Без атом

Поредния военнопрестъпник ще оглави руската орда от убийци и насилници, които наричат себе си армия.

Като гледам руските танкове ги взивявяват като хлебарки,даже горките руски танкисти тръгнали да убиват и рушат не усещат смърта !

Цивилните обекти в Сирия, за които говори анализаторът бяха гнезда на Ислямска държава в Сирия и Ирак. Явно господин анализаторът е забравил това.

Да бе, откъде го знаеш? Да не си бил там?

залагам на простотията на Суровикин,Путин и руските генерали,че ще загубят войната и доброто ще победи във полза на украинският народ!

....това са руските македонци......

Путлерската "армия"/пасмина съвсем ще се затрие с подобни "генерали", които повече приличат на прасета расли в алкохолни изпарения и свинска обстановка!!! Заради подобни индивиди в българското БСП-партията "столетница" скоро ще се спомине!!! Дано скоро и "путлерските" башибозуци да бъдат унищожени заедно с нескопосаните си "генерали"

това самоходно кюфте ли е елита на руската армия..ха.ха у мен предизвиква жалост и смях..ха.ха

Я виж нашите кюфтета , които не са помирисвали битка

Щерев,помниш ли какво казваше генерал Лебед:"последен се смее този,който стреля пръв".не бързай да се смееш.

Бaце си хaпвa крaден суджук, a вие си пишете простотиите тук.

Руснаците унищожават бандеровци в Артьомовск на конвейер. Хохала го загази

Опорката че руснаците пазели цивилните и заради това им набиват чумберите отпадна окончателно в канал

Отдавна (откак минаха зад paywall) не съм чел Телеграф, който някога наистина беше сериозен вестник (особено икономическите страници), по тази статия обаче изглежда че стандартите са паднали на нивото на тотално ожълтелия Дейли Мейл. Журнилистът е дотолкова невеж че дори не е наясно откъде идва прякора на свиньоликия 'генерал' - 'Армагедон' е наречен не заради заверствата му в Сирия, а много по-рано заради отношението му към собствените (!) му подчинени. Не си губете времето с подобни журналистически свободни съчинения.

Мръсни боклуци! Трябва да увиснат за цяла зима на дърветата за назидание!

Ясно , ЛИБЕРАЛ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

използвам сбирщайна на политолози в коментарите за да обявя: НА ВСИЧКИ ПУТЛЕРАСТИ ДА ВИ ЕБА МАЙКАТА В УСТАТА ГЪЗА ПУТКАТА УШИТЕ ОЧИТЕ ЯЖТЕ МИ КУРA И УМРЕТЕ КУРВИ РУСКИ :- ))) ай ся влачете педераси малоумни

Олекна ли ти? Защо по този начин? Ако хвърлят по теб лайна трябва да се избършеш и измиеш, а не да хвърляш и ти! Омразата е гадно нещо! Виж путлер как накара народа си да мрази съседите!!!

ех че си моралист :- ) когато те мерят с лайна идваш със самосвала с фекалии и го изсипваш на путките на майките им :-))) наивно е да смяташ че со кроце со благо ще се разбереш с путлерасти :- ))

не че съм тук да се разбирам с тях де :- )))

Ясно , ЛИБЕРАЛ !!!!!!!!!

Целта на Кремъл е ясна, казват анализатори: тя е да бъде пречупена волята на украинците, които ще бъдат принудени да се справят с температури от порядъка на минус 20 по Целзий, без да имат отопление и електричество. ...пък аз си мислех че ги освобождават....

Те братушките така освобождават. Дядо на времето го освободили от цял казьан ракия и една овца. Добре, че в съседното село варил ракията. Иначе щяха да посегнат и на баба, та щяха и от живота да го освободят изродите!

Аз едно не можах да разбера, Урсула изпусна ли се за тези 100 000 жертви или не, но и казаха да си мълчи? Според мен са много над 100 000, поне към 200 000 са, само в началото руснаците разбиха 60 000 армия, сега не казвам че всички са гушнали букета, но голяма част от тези са. И това се водеха добрите им бойци, тези с опит по убиването на цивилни и доброволни партизани/милиции от ЛНР и ДНР, специалистите им по изнасилвания, горене на живи хора, бесене на деца с бодлива тел, биене на възрастни хора и други подобни мерзости. Така че все се чудя, дали Урсула се изпусна?...

Как 200 000? Поне 500 000 са убитите украински войници. И на третия ден руското знаме се вееше над Киев. А Харков и Херсон все още са руски... И никакви Т-62 няма на фронта. Стоят си консервирани и по музеите... А руските войници превзеха Бахмут. Всъщност всеки ден го превземат! В сводките на минобороната...

Урсула фон дер Лайен каза ясно над 100 хиляди украйнаки военни са убити допреди седмица. Никакви 300 Хиляди.

Знаеш ли какво е проекция ? Психопатите го правят постоянно. Обвиняват жертвите си в собствените си гадости, в опит да заемат моралното пространство и да довършат изродщините си необезпокоявани. Лошото е другарю, че такива като теб, нямат проблем да бъдат съучастници в такива престъпления. И между другото мерзост е руска дума. Потренирай още малко.

На концерт на Кобзон За последните два дни Слава на Украйна!

ЛИБЕРАЛ !!!!!!!!!!!

Пик и Блиц На квадрат !

Искам да ходя като доброволка да се бия за Украйна и да ме плени руската армия и да ме пляскат, пляскат...

Да станеш козичка на кадировци

ЛИБЕРАЛКА !!!!!!!!!!!!!

Ако нямаш за пътни - ще ти съберем! С удоволствие!!!

Не се надявай, то в путлерската армия само педали и педофили, кадировците са най-еВаните швестери!!!

Ще те пратят да пляскаш путю по ботъксъвъто дьпепце

Жо ми каза, че руснаците са намерили нещо от, което .... на укрите им става много терсене ....Женерал някакъв ...... Нещо , като д-р Куйн Лечителката ....Виж ти и тя доктор, като мен ...И той доктор ....Странно

Суровикин ще навре хохлите в задника на Мурджо

Нека първо да ги махнем от твоя, а?

Ние българите сме на страната на Русия. Ако не е генерал Суровикин ще е някой друг руски генерал и Русия пак ще победи. Хохлите се взеха много на сериозно. Или някой от Запад ги подлъга, че са голямата работа и сега им гледа сеира ...

Ти не си истиснки българин и АЗ не ти давам правото да говориш от името на всички българи.

Шибай се бе боклук

С толкова жертви и по-малко загубена техника, Хитлер за няма 200 дни е превзел Минск,Киев,Лвов,Севастопол,Харков,Херсон, практически повече от цялата днешна Украйна... С по-малко жертви и само с 300 загубени танка, Сталин превзема за 7 дни по-голямата от Украйна Манджурия, срещу милионната Квантунска армия!!! Къф "армагедон" кви 5 рубли Прогледнете колеги, шефовете са тъпаци.

Превзел е да. Срещу неподготвен съперник и то на територията на Украйна не се знае колко са легнали доброволно или са сътрудничели на немците. Сега е друго, украинците се готвят за война от 8 години, имат огромно числено преимущество и целият Запад ги снабдява с оръжия. Затова недей да сравняваш ябълки с круши.

Именно колега - липсват украинските доброволци!

Така се прави. Цивилното население на противника се взима за заложник и се подлага на мизерии за да се генерира недоволство с последващ отказ да продължава да воюва. Западните боклуци се опитват да направят същото с Русия чрез ембаргото. Е, не им се получава за сега.

Ако е за слаби "анализи", нямащи нищо общо със случващото се, ами dir, вие по-добре ще ги напишете ! Защо трябва да ги вземате от най-некачествената продукция на западните ви колеги !? :D :D

А ти защо по-цял ден висиш тук iпод различни псевдоними!?

Хареса ми : Путин в Отчаянието си,назначил суперСуровикин... за шеф операцията! А уж бил страхотен военачалник генерала,значи....блестящ ход на Путин! ..... Суровини бил генерал Армагедон....защото западните медии били казали че бил стрелял по цивилни!! Няма нужда от доказателства щом го казва Запада ... естествено!? Цивилните по които стреляха руснаците,са т.н. Бели каски- ислямски Терористи,преоблечени като хуманитарни помощници,подбрани от английското разузнаване,и платени от Демократичният Запад. По тях стреляха руснаците,по терористите с бели каски.

Нещо за воините на Кадиров да споменеш,а подлого???

руския войник-алкохолик е много дисциплиниран... и кон да го ебе не шава и звук няма да чуете..ха.ха Направо почнах да сънувам кошмари от страшилищата на руската кочина..ха.ха

Я, Щерев, явно са ти закърпили дирника и сега пак си на фронта, а?! Давай момче, следващият разпор се задава! :-D

ха ха ха В Москва процъфтяват гей-екскурзии във военни части, сред проститутките – генерали и служители от ФСБ По данни на Международната комисия на ООН за борба със сексуалната експлоатация, Русия е сред лидерите по принуждаване на войниците да участват в проституция и порнобизнес Как се вписват тези факти в образа на легендарната армия, състояща се само от „герои и освободители”? Ситуацията в руската армия напомня на „животинската ферма” от произведението на английския писател Джордж Оруел, пише авторитетното американско списание Forbes. „Гладни, недоспали, пребивани от офицерите и останалите войници, възможно, дори занимаващи се с проституция, за да се нахранят”, така описва авторът руските войници. От своя страна германският вестник Sueddeutsche Zeitung отбелязва, че в последно време сред руските наборници има все повече бивши криминални престъпници. Вестникът задава въпроса, как се вписват тези факти в образа на руската армия, състояща се само от „герои и освободители”. Броят на населението на Русия намалява непрекъснато, хиляди млади хора на донаборна възраст са или болни, или наркозависими, но МО е принудено да попълва редовете на военнослужещите с млади мъже с криминално досие, коментира авторът, като добавя, че тази тенденция носи в себе си взривоопасен потенциал, водещ до изблици на насилие в армията. Der Standard пък отбелязва, че нерядко издевателствата, които новобранците са принудени да търпят от старите войници завършват с тежки осакатявания и дори смърт. По данни на Международната комисия на ООН за борба със сексуалната експлоатация, Русия е сред лидерите по принуждаване на войниците да участват в проституция и порнобизнес. По данни на вестник „Събеседник” някои от войниците са принуждавани да стават проститутки, други търгуват със себе си по собствено желание (като с част от печалбата си плащат за правото да излизат свободно от казармите). Клиентите основно обслужват новобранците, особен „интерес” имало към студентите. По данни на международния гей-гид Spartacus, в самия център на Москва може да бъде „купен” войник или курсант. Цитират се дори коментари на „ползватели”, които препоръчват секс-турове във военните части в Подмосковието, където офицерите изнасяли на КПП-то фотоалбуми със „секс-бойци”. Цените, ако се вярва на изданието, варират от 100 до 500 долара за нощ, пише „Комсомолская правда”. Някои войници, не издържайки на насилието се самоубиват, а военните го приписват на „неуравновесена психика”. През 2007 година към правозащитната „Войнишки майки от Петербург” са се обърнали редници от военна част номер 3727 в Санкт-Петербург, разположена в самия център на града и съвсем близо до Дворцовия площад и Ермитажа. По техните думи, освен изнудване, мъчения с електрически ток, бой с металически табуретки, старите войници принуждавали новобранците да проституират. „Старите кучета” редовно ги принуждавали да им носят пари, ако нямали-изпращали новобранците в града да просят, ако парите им се виждали малко ги пребивали и „предлагали” по-лесен начин-да практикуват мъжка проституция. При това, както заяви пред радио „Эхо Москвы” правозащитникът Руслан Линков, ръководството на щаба на вътрешни войски и военната прокуратура са били наясно със случващото се в тази военна част. В създаването на „клиентска мрежа” участвали високи чинове от командването на частта. По думите му, сред клиентите на войниците-проститутки имало дори генерали от вътрешни войски и служители на ФСБ. Съпредседателят на „Войнишките майки” Ела Полякова казва, че в списъка на така наречените „клиенти” имало полковници от ФСБ и генерали в оставка”. „Русия е най-благоприятната страна за любителите на острия армейски секс”,споделя опит в Spartacus потребител, който дори дава подробни указания и упътвания. Не е тайна, че мястото, където гей-проститутки предлагат себе си е площад „Героите на Плевен” и именно там може да бъде „нает” за цяла нощ военнослужещ. Кореспонденти на News2You.net со влезли в ролите на застаряващ холандски бизнесмен-гей и негов преводач и отишли на площада, за да проверят дали войници от руската армия „заработват” като проститутки. На площада те видели само няколко в нищо неотличаващи се по външност млади мъже, но не и жени. „Гей-бизнесменът” останал в колата, а „преводачът” тръгнал да се договоря. Сергей, който работи на площада му казал, че курсантите обикновено идвали след отбоя. Действително, малко по-късно, когато почти се стъмнило, пред паметника се появили трима млади мъже-късо подстригани, движели се „в крак” като на плаца, пише авторът. Той ги заговорил и им казал, че придружава чужденец, който е любопитен… Единият от военнослужещите веднага го прекъснал с думите: „500 рубли за час, 50 хиляди за цялата нощ. Чужденецът активен ли е?” И след утвърдителното кимване от страна на преводача, старши курсантът посочил един от спътниците си: „Ти ще отидеш”. По-късно те обяснили на курсанта, че са журналисти и обещали да запазят в тайна името му и военното училище, в което учи. Младежът, когото те нарекли условно „Вася” се съгласил да разкаже как руските войници и курсанти стават проститутки. „Бях в първи курс, извика ме ротният командир. Започна да ми говори, че определял местата за разпределение след завършване на училището. Аз съм бил определен някъде в Сибир. След като помолих да не е толкова далеч, той ми отговори, че не може сам да реши въпроса, но има „много приятен и влиятелен познат, чийто баща работи като кадровик в щаба. Веднага се обади, уговори ми среща с него. Даде ми разрешение за отпуск и ме изпрати на КПП, където дойде БМВ, и шофьорът ме закара в някакво жилище. Там го очаквал 30-ина годишен мъж, който първо го напил, така че младежът на практика нямал спомен от случилото се. След това го извикал ротния, показал му снимки: Ааа, я виж с какво се занимаваш. А ако го покажа на началника на училището, или го пратя у вас, на родителите ти? И, разбира се, след това, ротният му предложил да „рабоит на процент”. Сексуалните посегателства са съвсем привична част от тормоза на старите над младите войници в руската армия Редник Виталий Салоус разстрелва в караулното помещение шестима свои наборници. Той дълго отказва да признае пред следователите истинската причина за страшната си постъпка. За нея признава по чудо оживелият единствен свидетел на престъплението. „Пияни сержанти, начело с офицера решили да се „погаврят” с войника-успели да го съблекат, но той успял да се отскубне, грабнал от пирамидата автомат и изстрелял в мъчителите си почти 60 куршума. В хода на разследването се изяснило, че ротните „стари кучета” преди това многократно насилвали младежа. И, макар че, това изиграло ролята на смекчаващо вината обстоятелство, Салоус бил обвинен в „превишаване на необходимата самоотбрана” и го осъдили на 8 години. Това е само един от множеството случаи, когато жертвите на насилие са прибегнали до крайни мерки за самозащита. Според статистиката на военните съдилища в Руската федерация, броят на единични или групови убийства, основен мотив на които е отмъщение за сексуално посегателство и изнасилване, продължава да расте. В Санкт-Петербург милиционерите разкрили и обискирали, на пръв поглед, обикновено нелегално порностудио. Тя, обаче, се различавала от другите с набора на „актьори”. Оказало се, че режисьорът канадец снимал курсанти от военно-морските училища в Петербург. За снимките им плащали по 100 долара. На курилския остров Итуруп случайно бил разкрит цял „гей-харем” в една от военните части. И „султан” на този харем бил заместник командирът по политическата част. Майор Годилов принуждавал войниците със заплахи и шантаж към мъжество, а често и просто ги изнасилвал. След това той „поощрявал” с предсрочни уволнения или „топли” служби в частта. По най-скромни сметки (броят на пострадалите фигуриращи в делото), майорът-насилник е имал връзки с 20 войника. Капитанът от специалните части Виталий Седих също е осъден за сексуална принуда и насилие. Негови жертви станали трима донаборници. След като проучвал техните „слаби места”, капитанът ги принуждавал да изпълняват сексуалните му желания, за което е осъден на 6 години в трудова колония. Много от жертвите предпочитат да мълчат, за да избегнат позора, и когато унижението им стане непоносимо се самоубиват или бягат от военната част. Ако преди 10 години от 200 случая на самоубийства, свързани с хомосексуализъм са били едва 5-6, то сега те са два пъти повече: 10-12. Военни и цивилни лекари са стигнали до извода, че насилственият или доброволен „казармен” хомосексуализъм често става причина за тежки психически разстройства и нервни сривове. Като се има предвид, че тези хора имат достъп не само до стрелково оръжие, но често и до ядрено или химическо, не е трудно да си представим потенциалните последици.

до "педала армагедон дисциплинира " вземи се лекувай ве ! не звучиш изобщо добре

до тия дето са ми писали минуси - тоя е развил половин дипломна работа на тема хомосексуализъм в руската армия. ако това ви кефи ОК :)))))) хюмнета :))))))

Хъм , ЛИБЕРАЛ писател !!!!!!!!!!!!!!!!!

Една съществена и очевадна лъжа в статията: Не руските, а точно украинските сили обстрелват градове и села предимно в Донецк, където могат, трепейки безобразно цивилно населенкие! В отговор, руските уради са прецизни и унищожават укриаонската инфрастуктура, нещо което се признава все по често и от самите западни анализатори, наблюдате;ои и експерти.