Британските универиситети удължиха срока за кандидатстване, "замразяват" и свалят такси

Европейските студенти, които започват следването си преди август 2021 г., ще могат все още да получат кредит върху таксата за обучение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно стана поредното деление на българи в България срещу българи в чужбина. Прочетох няколко интересни коментара, от очевидно българи/н в чужбина. Смешното е коментарите под формата на отговор. Как само българина знае да философства без дори да го питат, да дава акъл и направление за неща, от които идея си няма и за градове, които или само по телевизията е виждал, или съседа му гошо като е бил на сезонна работа или каквато и да е работа, му е разказал какви впечатления има. Примирете се с факта, че в държавата България шанса ви да успеете е между 0 и 1% докато в една нормална държава е между 0 и 100%. Знам, че е трудно да го възприемете, предвид изкривената си призма, но повярвайте ми, има десетки хиляди, може би стотици хиляди, българи в чужбина, които са успели, не живеят в 5 стайна къща на 300 години с още 15 човека и прочие неща, които толкова много комплексират средностатистическия български разбирач. Има една много хубава приказка - на този свят винаги ще има някой по-млад, по-хубав, по-умен, по-успял и по-богат човек от вас. И от там насетне всичко опира до жертви, труд, желание и акъл, подплатени с ерудиция, манталитет, мироглед, ценности и т.н Успех ви желая на всички и спрете с тази омраза, спрете да сипете помия по сънародниците ви, отвъд границите на България има буквално цял един свят, всичко е въпрос на личен избор!

*88888

А такааа...;0 Какво станА бе, смотани британски брекзитъри- нали уж ЕС гражданитре ви заемаха работните места, а сега НЯМАТЕ достатъчно британски граждани, от 67.5 МИЛИОНА британско население, които да станат студенти в собствените ви университети и да си плащат чинно университетската такса; НЯМА да ползвате и студентския труд, който полагат всички ЕС студенти в ю.к.;0 Навря ли се музурата ви в калта; показа ли ви се , че НЯМАТЕ нито собствени квалифицирани работници, нито собствени висококвалифицирани кадри, нито собствени студенти, с които да изградите собствената си икономика и държавния си суверенитет;0 ОЩЕ МОЖЕ- ОКСБРИДЖ ДА СВАЛИ ТАКСИТЕ- и предвиждам това да стане до 3 месеца;0

Няма лошо. Който иска може да дойде в Щатите да си учи за същите пари. Предполагал отлива от Кралството е заради спирането на студентски кредити. Това са хубави новини за университетите в Европа и САЩ.

Боли ме фара за британските университети.Чак се изпърдях от досада!

Човек като чете ще си помисли , че сме нация от програмисти, та ще правят големи пари и избият таксите. Истината е , че сме последни по грамотност в Европа , да не говорим за математика. Айде програмистите ще избият таксите , ами другите, как и кога се избиват 100хиляди паунда от хуманитарно обучение. Никога. Пък и един добър програмист защо да плаща 100 хиляди паунда, когато може да стане също толкова добър в СУ , ще му излезе общо 3000 лев и ще ги избие с първата заплата.

Това се очакваше. При тези условия потокът от желаещи от Европа да учат в английските университети ще спадне драстично. Но от друга страна в тези университити учат не само европейци.

Тия глупаци от надменност ще разбият най-конвертируемата си индустрия -образованието. Кой ще плаща по 15 хиляди паунда на година да следва , близо 50 хиляди за целив бакалавърски курс плюс още толкова издръжка.100 хиляди паунда общо за бакалавър и поне още 50 хиляди за магистър. Средният българин не можеш да изработи толкова за цял живот , а средният европеец ги вади за 10г , трябва да спестява 20г , за да си го позволи.

Българинът отново си мисли, че е много специален и важен. Не си мислете, че българските студенти са единствените, които идват да следват в UK, дори не са мнозинство... Китайците открай време наливат доста сериозни суми - беден китаец на острова няма (студент), докато българчета има страшно много. Има руснаци, испанци, португалци, французи, италианци, немци дори. Но на ганьо завистта и наглостта са му безкрайно големи. Като ви е толкова черен островът, стойте си в "бегето", завършете библиотекарство или журналистика и след 3 години ще сте или сервитьор/ ка някъде или ще работите за call център (ако сте учили английски). Да не говорим, че имам близки приятели, които завършиха в Англия, върнаха се в България имат стаж по 2-3 години (програмиране) и във великата Бълхария им плащат 3 хиляди лева заплата, което е подигравка. Нужно ли е да казвам, че всички дойдоха тук, кандидатстваха тук за работа, взеха ги и в момента им плащат по 4-5 хиляди паунда на месец, като си работят от вкъщи и повечето работодатели дори не ги интересува дали ще се върнеш в България и от там ще отваряш лаптопа, стига да работиш. Много, ама много пастички има да яде и българското образование, и българския бизнес, и държавата България. За съжаление цяла вечност няма да стигне, за да си промени статута на една треторазрядна бананова република, в която царят простотията, беззаконието, наглостта и мафията. Живи и здрави да сте!

3000 лева за програмист? Пич, нещо сериозно си се объЛкал. И 5000 лева в България не са 5000 паунда в Англия. Повече са.

Крети, щом работиш в Англия за 4-5 хилки на месец в паундове, ти не си се прецакал, ами направо си се преебал, бе! Ако си в Лондон ще ти трябват минимум 900-1000 паунда за малка, но самостоятелна стаичка на някой таван или в някоя стара къща от 1890г. във викториански стил.Само че няма да си сам в къщата, ами с поне още 3-5 калпака като теб. И сутрин - всеки си чака реда пред WC-то да "издруса крушата"!Като сложим и адски скъпия транспорт в Лондон плюс минимум 500 паунда месечно за храна, чистата ти "печалба" ще е максимум 2000-2500 паунда заделени настрана месечно. След около 20-25 години ще си събрал достатъчни мангизи за къща(в непрестижен квартал и в още по-непрестижен английски град). тЪ й ба в отворкото!

Да, много хляб има да яде държавата България: докато ражда такива родоотстъпници и нихилисти като теб бъдещето не е розово. Слава Богу, че много от вас се махнаха оттук като влязохме в ЕС. Хич и не се връщай, гледай си 5-е хиляди паунда на месец и нас не ни мисли. Сигурно е, че без теб ще се справим по-добре! Няма смисъл да ти обяснявам къде бъркаш - момента е изпуснат отдавна и полза няма да има! Жив и здрав да си!

Смятам, че всеки човек на планетата Земя има личното право на избор - конкретно дали да остане в родината си или не. Съответно зависи и от средства/спестявания това да стане реалност (или финансова помощ от родители). Не знам как по точно решихте да ме заклеймите като родоотстъпник, което е меко казано смехотворно. Но нека Ви отговоря на тъй тежкото обвинение. Аз лично нямах нищо против да живея в България, но с годините започнах да осъзнавам, колкото и да бях мазохист като всички останали сънародници, че един ден ще създам семейство и бъдещите ми деца ще трябва да се мъчат и сблъскват ежедневно с корупция, шуробаджанащина, арогантност, комплекси за малоценност, комплекси за грандомания, беззаконие. Да се сблъскват с манталитета и стереотипа на една нация, за която най-важното нещо е материалното, свеждащо се до какви парцали си облякъл, каква кола шофираш и какъв ти е телефона. Нация, която не знае кое е морално правилно и кое не, нация която е изостанала във всеки един аспект на съществуването си, както и на индивидуалното си развитие. България е прекалено изостанала, деградирала, България е един разграден двор, в който не важат закони, а това дали попаднеш на друг като теб или на връзкар/мутра. България претендира за много неща, но повярвайте ми, нямате ни най-малка представа колко боли да гледате отстрани каква джунгла е татковината ви, как средностатистическия българин се бори за собственото си оцеляване, а най-страшното е, че знаете, че няма какво да направите по въпроса и нищо не зависи от вас. Та, това ли трябваше да причиня на семейството си?! Не мисля. Всички българи в България не разбират едно много простичко нещо - никъде няма лесно, в никоя държава по света. Но в нормалните държави ви се дава избор, възможност и шанс. Има и един момент, в който и късмета си казва тежката дума, но повярвайте ми, аз съм градил от нулата бизнеса си, с много пот, много безсънни нощи, много лишения и нулева подкрепа от най-близките си, и сега жъна плодовете от целия този процес. В България такива като мен не виреят дълго - или някои определени хора ще ви изтискат до последната капка, финансово докато не се сринете, или просто няма да издържите на напрежението и ще си докарате един куп здравословни проблеми. Има и още една приказка - кой за каквото е учил. От една деградирала нация, няма как да искаш и да очакваш да има адекватно общество, изградено върху каквито и да било морални принципи и ценности. Мнозинството хора в България са или необразовани или с изключително ниска форма на манталитет, мироглед, национално самосъзнание, възпитание и интелект. Много малко са хората, за съжаление, които ги притежават тези качества, прекалено малко за да направят разликата и да се промени нещо. Много дълго мога да пиша и говоря по темата, но се надявам да разберете поне една малка част от гледната ми точка, не искам да ме разбирате напълно, нито го и очаквам. Живи и здрави да сте!

Ганкеее, Ганчицеее, ти явно си с 4-та степен на умствена изостаналост, ма , мила - най-тежката.Известна още и като дълбока степен на умствена изостаналост! Айде да ти разкажа една тъжна за потърпевшата история, но за мен лично много смешна и комична!Историята е от преди 15-20 години. Познавах една жена доктор на науките - много образована и интелигентна, но с още по-малко акъл и от теб.Та тази докторка на науките работеше в един много известен и престижен български научен институт.И също като теб не искаше и да чуе за България.За нея чужбината беше манна небесна, където всичко е от хубаво по-хубаво. Продаде си апартамента почти на безценица в центъра на един голям български град, щото нямаше пари за да замине за мечтаната чужбина.И отпраши познай къде - отпраши чак за...Нова Зеландия.Стоя там 8-10 месеца, поизхарчи поне половината пари, с които беше занинала и стой та гледай как ревеше да се върне обратно в България.Защо ли?Ами защото в Нова Зеландия абсолютно НИКОЙ не я е отразил , не я е ебавал за нищо!Нищо, че жената е доктор на науките с един куфар дипломи, квалификации и научни публикации. Накрая посрана, тихомълком се върна обратно в България.Малкото останали й пари и стигнаха да си купи не даже гарсониера, а една мухлясала панелна БОКСОНИЕРА, в краен и много мизерен квартал.В научния институт, където работеше преди да замине за Нова Зеландия не я искаха обратно на работа - щото нали е голямата работа и се била изпокарала с всичките си колеги и колежки. Тази женица постепенно се пропи и алкохолизира от мъка и преди 4 години почина на 51 годишна възраст...

явно няма кандидати!

И що ручахте жабета?

по такива места си купуват дипломи курвоазиетата на комунистическо гербаджийската пасмина.

са прекалено много! Като се добавят още 6-7000 текущи разходи годишно цялото обучение излиза 45000-50000 паунда за бакалавърска програма. Да, банките дават кредити, но както стоят нещата в момента за мен инвестирането на такава сума в жилище или започване на бизнес ми се струва много по-уместно. А обучение може да се запише в Германия или скандинавските страни за една трета или дори една четвърт от цената. В България също може да се завърви сносен университет за много по-малко пари!

На нас ни излезе (бакалавърската степен) около 45000 лева и 30000 паунда (заем) за таксите. И да добавя, цялото упражнение си заслужаваше!

Радвам се, че ви е излязла сметката и ви желая успех. Аз завърших през 2012 като таксите още бяха 3000 на година и Държавата там връщаше като субсидия по-голямата част от тях. Добро е образованието като цяло, стига да ти се учи. Но такава голяма цифра - за мен отговорът си остава не! Лично мнение, не ангажирам никого. Та 45000 паунда са си двустаен апартамент в София с наем от 500 лв. на несец. Или депозит за ипотека в Англия за който е фен на живота там..Също така си е идеален начален капитал за бизнес и тук и там..

Университетския бизнес зазле.

В UK!

...

Тези дето свалят таксите са нивото на Нов български университет

Изредените университи сьс свалени такси са едни от престижните британси университети.Ситуацията в Британия е зле не заради Брекзит,а заради некадьрното ционистко-глобалистко правителство.

блях блях онова е зле това е зле, като всичко е толкова зле за теб се мятай от някоя висока сграда и света ще стане малко по-добре.

Нито мозьк имаш,нито знания.Не давай акьл на другите.

Завърших бакалавър и мастърс там. По това време беше 88 в света. Сега е около 200, но сравнено с родната Алма Матер, топ ъф дъ топ у нас, която е на престижното 800-то място, е просто светлинни години напред

Най-цитираният организатор на класация на световните университети е THE- Times Higher Education. Те имат сериозна методология на оценяване, разбира се. Преди няколко години 25% от крайната оценка се дължеше на таксите, които студентите заплащат. Сега, този controversial фактор, както THE признават, е отпаднал, но има няколко основни фактора с няколко подфактора, които се формират на база приход- от научни изследвания, от индустрията, от обучение. Този факт е красноречив и обяснява ясно 2 неща- защо твоят английски университет е паднал от 88 на 200 място и защо СУ никога няма да се нареди сред първите 100. Не, че английското образование става за нещо /изключвам Оксфорд, Кембридж и още 10-ина водещи университета/. Ако не вярвате- питайте завършилите сериозни американски университети.

9250 паунда за on-line обучение ??? А да не забравим и изтеглен кредит за това ?? Много изгодна оферта.