Отпускат пари за културния туризъм

България ще рекламира чрез клипове и филми пред света културно-историческото си наследство, ще сертифицира екскурзоводи, а правителството ще инвестира в инфраструктурата около обектите.

Обратно в новината

Коментари - Отпускат пари за културния туризъм | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Миналата година ходихме с едно немско семейство на обиколка по нашите археологически обекти - тракийските могили! Какъв позор! Освен косматката, всичко друго беше толкова помиярско- някакви олющени фургони, някакъв историк, облечен в синя дочена престилка дава да се четат подробности на немски от едни избеляли и окъсани листове, вместо да има някакви листовки, да е чисто и подредено! И докато стигнеш до там - никакви знаци или указания! В едната могила нямаше изобщо никой - всеки може да си открадне каквото си иска / бяха изпочупили каменните блокове/.А, бе позор!

смучат пари за нищо. Каква е възращаемостта от тези инвестиции в държавата. Забележете тези ерзац "учени" са основно двама- Б. Димитров и Н. Овчаров. Едзиният свързан с БСП и ГЕРБ, другия с Гоце. Срам за науката. А глуповатия и прост Дянков дава пари.

Брей, че умник! И най-важното и от това разбира!

Искам и аз пари!

Божидар Димитров първо да си види т.нар. Национален исторически музей в кв. Бояна. Той е срам за културния ни туризъм. Мръсно, тъмно и скучно. А и 10 лева за билет са много пари, при положение, че в музей Ватикана е 12 евро, Лувърът - 14 евро, а Бритиш музеум е безплатен А да и билетчето е от 1989 година.:)

Остава да инвестира и в секс-туризма! Да зачисли на щат в МФ магистралните проститутки и да им събира данък и осигуровки!

едно куче се оплакало, че е гладно, а стопанинът му казал, че е увеличена дневната му дажба, а кучета отвърнало, вярно е че ми отпусна повече хляб, но скъси синджира с 5 халки..., е като няма какво да ядем, то поне да се хващаме за... ама то и да иска да се хване човек няма за какво....

Не плюйте! Добре е държавата все пак да инвестира в нещо , досега само крадоха 3 банди копелата! Дайте им време и на Дянков и на ББ , много има да бършат!

Браво на WeTo!Много точно го е казал по отношение на Дянков и компания.Цитирам:".........много имат да БЪРШАТ".Вероятно думата "бършат" е използвана в смисъл на "ЗАБЪРШАТ",което е много вярно.

Гласувах за Бойко, но незнам как ще дочакам следващите избори?Много минаха през мин. на финансите, но тоя е върха!

А инвестициите в здраве, които излизат от нашия джоб какво ги направи бе, Дянков?

Хубаво отпуска пари за Лувър и за културен туризъм, но е срамно, че краде от заплатите на БАН, където един професор вече е с 300 лв. Ако беше учен, за какъвто се представя, нямаше да деиства така.

Дянков отпуска пари за кул...туризъм:)

Този човек сериозно ли говори?Икономиката зависи от развитието на промишлеността,докато туризмът е характерно перо (когато се разчита само на него) за колониалните държави т.н. бананови републики.Или г-н Дянков ни отрежда такава роля?

КЪДЕ ВИДЯ В БЪЛГАРИЯ ПРОМИШЛЕНОСТ? ИВАН КОСТОВ ВСИЧКО ПРОДАДЕ И УНИЩОЖИ!

иван костов удвои БВП, утрои заплатите, учетвори пенсиите и даваше 13 и 14 пенсия! Това са фактите, а ти си червена гербаджийска мутра

То имаше ли какво да се продава? Остарели ненужни сгради, машини с ниска продуктивност и ниски качествени параметри. Това е истина, която и децата знаеха. Очевидно си от онези, дето са им полели хубаво мозъците с червена пропаганда за успехите на социалистическата индустрия, която беше едно кръгло нищо. И си пролича още 15-20 години преди свалянето на Живков. А щом СССР спря доставките на нефт на ниски цени, нещата се размирисаха окончателно. Няма на света годна комунистическа индустрия. Комунизмът е доказал неспособността си и тези, които сега се опитват да са БСП, са съшите плодове на същото дърво. Не могат! Могат само да лъжат глупаците и да ги доят. За това са ориентирани към работническо-селската 'интелигенция', каквато всъщност няма. Ако с убеждение се ставаше интелигентен, комунизмът щеше да е лидерският строй в света, уви е точно обратното.

Абсолютно сериозно! Туризъм и селско стопанство, нищо друго!Връща ни в миналото, преди 1944 година! Това е цената на поколенията и историята! Имаше един шанс, с парите от борда, да създадат промишленост, икономика! Вече и той е пропилян, пари няма, заеми има...остават чушките, доматите и краставиците с ... мощите на Свети Йоан Кръстител, за молби към всевишния! Кръстете се по един път и духвайте, тук мъжете таксиджии, жените- продавачки на китайски стоки и секс услуги...Къде бяхме- 25 място по брутен продукт на глава от населението в света, днес 89 място, 5 място в света по математика, само костовите РМД-та бяха над 4 000, боновата приватизация -2 200....Днешни 3 000 лева бяха 300 кинта по тошово време, имаше образование, здравеопазване, пенсии, стандарт недостежим в близките 100 години за българина.......

Абсолютно вярно, братко, ама защо се хабиш? Мислиш ли, че с тия промити мозъци ще познаят истината? Да, бе...

Добро утро! Отдавна сме шивашка република , дори не бананова

Ами очевидно това е целта на господарите му - не ни трябват наука и образование, нито нормално здравеопазване, ще ставаме бананова република щем не щем...

А защо не пише, че иска да вдигне държавната част на дълга на 14 млрд? Според него тя сега била 10 млрд., но на страницата на БНБ пише, че тя е 2,8 млрд. Той ще си тръгне после, а тези пари кой ще ги плаща?

200 - 250 туриста годишно! Браво, похвално, достойно за Гинес. И ще налеете там едни 100 - 200 милиона...

въпосът е не дали ще ги налеем , а кой ще ги вземе

Културният туризъм и аз го поддържам. Но не желая постоянно да ми набиват в главата, че просперитетът ни зависим от отрасли, които не изискват развитие на технологиите. Всички поназнайваме за нагаждане на търсенето и предлгането. Изкупуването на металургични предприятия от Митал следва точно този принцип. Няма нужда да ставаме гарантиран пазар на западни технологии и вместо високоплатени места да заработваме в туризма. Образованието също ще бъде натъманено да отговаря на тези не изискващи наука сектори.

веднъж някъде де е прав и да не забрави да предложи да се направи паметник около шипка и за турците и те са били в тази воъна бог да ги прости всички коитоса загинали независимо от етноса им ЕТО ВИ ЕДНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БИЗНЕСА ОТВОРЕТЕ ПАМЕТНИК ЗА ТУРЦИТЕ И ПЕЧАЛБАТА ЩЕ ДОЙДЕ НАЙ МНОГО ОТ ЗАПАДНИТЕ ГАЙСТАЙБАПТЕРИ КОТИ ПОЧТИ ВСЯКО ЛЯТО ХИЛЯДИ СЕ ПРИБИРАТ КЪМ ТУРЦИЯ НАПРАВЕТЕ ГО ПО ВЪЗМОЖНОСТ НАЙ БЛИЗКО ДА МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ ПО 5ЕВРО ДА ОСТАВЯТ ВИЖТЕ КОЛКО ПАРИ ЩЕ ОСТАВЯТ ЗА СТРАНАТА НИ

Парите от моите здравни осигуровки. Познйте кога ще ги платя

Трябва да се промени и качеството на рекламата. Даже и логото на БЪЛГАРИЯ е взето 1:1 от това на Турция. На времето, за преписване ни пишеха "слаб (2)", а сега на преписвачите дават 7.5 млн. за да копират чужди реклами и да ни излагат по света. Само защото много ги мързи, ама и са много лакоми... Ако ще е реклама, нека тя достигне до всеки отделен европеец. Да се проведе свестен конкурс, който да не се оценява от "мазни" чиновници, а от хора в бранша... Избора да бъде на целия народ, а не на шепа недоучили "вещи в бранша"

всащност пишеха слаб(1) маи нещо склерозата... хехеххе

ПРАВ СТЕ Г-Н ДИМИТРОВ! КЪДЕ ОТИДОХА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ КАРТИ " 100-ТЕ НАЦИОНАЛНИ ИСТОРИЧЕСКИ ОБЕКТА"?

Има ги. Братлето си подпечатва. И на мен купи.