Бюджет 2018-среднощни спорове, бойкот и много въпросителни

Приемането на основния закон на държавата - бюджетът за 2018 г., както се и очакваше, се превърна в арена на спорове, нападки и противоречиви мнения в НС.

Обратно в новината

Коментари - Бюджет 2018-среднощни спорове, бойкот и много въпросителни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Свършва се.

......"2018 г. ще е трудна за всички-правителство, бизнес и пенсионери."....... ЗА БЮДЖЕТНИЦИТЕ НЯМА ДА Е. За офицерите на пенсия и с повишени заплати едновременно също. бедните пенсионери и цигани.е ще опопват парите над тавана на работилите пенсионери. Така ще е при 80 %.

Да си докара от СА роби да му бачкат. Местните орки бачкат на запад. Останалите 80% дебили ги мързи да гледат.

Днес, Някакъв Корумпиран Кмет на Момчилград искал да преименува Спортна зала в града на името на оня Предател- Наим Сюлейманоглу.... Тоя Сюлейманоглу е еничар, Башибозук, който за пари се продаде на турците. Също като еничарите, които убиваха Българи при Турското робство, за да имат повечко пари.... Трябва да убият Корумпирания кмет на Момчилград и да му вземат Подкупите които е събрал от Турски Шпиони .А тия в парламента, да вземат да слжат ТАКСА -ПРЕСТОЙ( 30 хиляди евро на месец в България) за всички чужденци- араби, турци.. И веднага ще спрат и нашествията на Башибозуци и техни Шпиони. Момчилград е на името на Български войвода убивал турци, а кмета иска да слага паметник на башибозук.

"...следващите години ще са трудни за всички-правителство, бизнес и пенсионери." Не и за ромляните. За правителството също може да се поспори, дали ще е трудно. В най-лошия за тях случай просто ще имат малко по-малко за крадене, но те тези паразити политиците от край време се изхранват от гниещото тяло на България. България е една страна със замиращи функции, няма законност, няма справедливост, няма достойнство.

Още една крачка към Еврозоната направиха депутатите, дето друго нищо не правят, но официално бюджета е гласуван, документиран и е в Евро.

ИМА бОГ И СПРАВЕДЛИВОЗ! ДЕДО МИ, ТОЯ ОТ КОЙТО ОТКРАДНАХТЕ И ИЗЛАПАХТЕ 2 МАНДРИ, 270 ДЕКАРА ПЪРВА КАТЕГОРИЯ ЗЕМЯ, И ДОБИТЪК ОТ НАД 1000 ГЛАВИ...... СЕГА Е ОТМЪСТЕН! ГЛАДНИ ДА ОДИТЕ, КРАДЦИ И КУМАНИЗКИ УБИЙЦИ! ДЕДО МИ В ГРОБА, ОЩЕ СЕ ВРТИ И ЧЕКА ДА ВИ ВИДИ ИЗМРЕЛИ И ИЗБИТИ, ЗА ОНОВА, ДЕТО МУ ГО ПРЕЧИНИХТЕ, ВИЕ КРАДЦИТЕ И ГОТАВАНЦИТЕ! КЕ ИДЕМ НА ГРОБА И КЕ МУ ДУМАМ, ДЕДО ТИ БЕШЕ ОТМЪСТЕН, КРАДЦИТЕ СЕГА СА ПАК ГЛАДНИ, АМА НЕМА ОТ КОЙ ДА ОТКРАДНЪТ КАК КРАДАХА ОТ ТЕБИ!

Минусите, не важът в британия, ерго, цъкайте си, не ми е грижа от гладни и изтрещели куамниЗки минуси на улични псета дето си въртът гЗа на сека куманиЗка открадната мандра и манЖа. ЧЕСТ И СЛАВА Е ЗА МЕНИ, ДА СИ НАВИРЪМ ФОЧИТИ КОЛКО СТЕ ГЛАДНИ, ИЗПРОСТЕЛИ, И ОЗЛОБЕЛИ, КУМАНИЗИНИТЕ ДЕТО ОКРАДАХТЕ И ИЗБИХТЕ НАРОДЕЦА! ЛУСТРАЦИЯ! ДО КАТО НЕ ВИДИМ ЛУСТРАЦИЯ, ЗА ВАЗЕ, САМУ ЕБАЦИЯ И ГЛАДУВАЦИЯ! :-)

...и колко години да ви чакаме да я направите тая лустрация , властта беше, и е във вас , за да не се случи досега значи лично управляващите са заинтересовани от това , а ти продължавай да си мрънкаш за мандрите , да не забравиш да споменеш нещо и за суджука! ... мен също не ме интересуват минусите , това е за роксана

Куманизините, дето седът у парлиаменто, да се фащът на раута и да плащът биджета. Да накарът циганите да бачкът. Иле да измиргът. Лустрация, иле измиргъйте. Лущим семки и гледъм панаир, мерцим, забавно ми е, куманизините се гърчът от злоба и беднотия. Не остана от кой да се краде. Тека и требе. Нема веке балами.

Лустрация, иле изгивайте. Куманизини, нема да раним. Робите ги избихте, а циганите не щът да работът, ерго, иле се фащайте куманиЗините да бачкъте, иле изгивайте, ас претпочитъм фторото.

И как тека никой не посочва реалния прублем, че орицата беха избити, изгонени и смачкани, а сега нема кой да бачкъ и да произвежда оная стойноЗ капиталистическата. Чи останаха саму куманиЗини да лапът, и че капитализини за крадене и мандри за обиране и те не останаха. Е тека е, ноо куманизини маймуни на един капиталиЗки клон.... Сега една делегация куманиЗини, да оди у Факултето, и да накара циганите да бачкът.....ма и те ке се усетът един ден кой ги мадрахерца. 240 политически проститутки у сенато, и нема концепция какво правиме щото а се откине клона, а са седнале на гЗа си доле. Никаде не прочетах, какво мисли народа по фапроса. Никой не го и пита, ерго, ми измиргайте бе, полтиците и куманиЗините. За какво ви е нарот? ма после, кога ви се забучи нещо у гЗа кату паднити от клона, що ривети?

Строих комунизъм 50 г. и през 1996 г. разбрах,че сме го строили с лайна,щото пенсията ми беше 3 долара. Като дойде ГЕРБ ,пенсията ми вече 10 г. е 100 пъти по-голяма. И вече не строим комунизъм! Респективно няма и лайна.Само останалите комунисти миришат на лайна.

Дедо, от 1996г. до 2006г. ти се губят 10 години!

Да ми извинявате,ама тази Менда- мента, какви са тези нейни изявления за протеста на професори, доценти, асистенти от БАН! Да искат пари от бюджета! А ОТКЪДЕ ДА ИСКАТ? Да не са занаятции, че да въртят търговия и да печелят! Вие от НС откъде си получавате парите - пак нас, от бюджета, какво сте произвели, какво сте направили за нас, народа! Но лапат и всяка година си дигате заплатите!

цените на цигарите! при 3 млн. пушачи и 60% акциз, едно увеличение от 5 лв. средно ще донесе приходи в бюджета около 3,285 млрд. лв. годишно

Събра 60% с 5 лв и получи 3 милиарда ли? А не е ли по-добре да вдигнат с 10 лв? Ще има 6 милиарда повече. Даже имам още по-добра идея: Да вдигнат със 100 лв - няма да има нужда от други данъци или могат да направят минималната пенсия 1000 лв!

"Прогнозира се намаление на държавния дълг от 22,3% от прогнозното ниво на БВП към края на 2018 г. до 20,0% от прогнозния БВП към края на 2020 г. Но веднага след това се казва, че за периода 2018-2020 г. нивото на консолидирания дълг на сектор Държавно управление се очаква да се движи в диапазона от 24% до 21% от БВП" Ооо, много неща се прогнозират и все надолу: "Приходната част на бюджета в средносрочен план показва тенденция на намаление от 36,2% от БВП за 2018 г. до 35,5% от БВП през 2020 г. Общите разходи по КФП в средносрочен план показват тенденция на намаление от 39,8% от БВП по програма за 2017 г. до 35,5% от БВП през 2020 г. Запазват се целите за дефицита съответно за 2018 и за 2019 г. от 1,0% и 0,5% от БВП и достигане на балансирана бюджетна позиция през 2020 г." Дългове ще връщаме като попове: През януари 2018 г. на ВЪТРЕШНИЯ пазар предстоят за погасяване 1.1 млрд. ЛВ; От 2022 год. три поредни години ще падежират по 1-1.2 млрд. ЕВРО годишно външни заеми. Дългова спирала!

На дУпетатите.

крадците изпоскват каквото могат грабят ни народее???

Можеха да се разделят с огромните партийни субсидии и да ги дадат за детски. С тия 3-5 лв какъв стимул,каква борба с демографския срив?! Учудвам се......

Аре стига с тия детски бе мангусти гнусни! Ако изкараш една статистика ще видиш, че образованите с 2 и повече деца не се класират в графата "вземане на детски" от 35 лв, което означава, че само мангустите и непрокопсаниците се възползват от тия 35 кинта. Мерси казвам аз на това, да финансирам множенето на третото поколение безработни под предлог "борим се с демографския срив"! Не научихте ли поне, че количествените натрупвания не преминават качествени изменения!!!

До кога ще траем?

Поредния бюджет на мизерията за обикновените хора и охолството и кражбата за ГРОБАРИТЕ. По некадърно и крадливо правителство не сме имали, какъв бюджет какви три лева на цяло - Смях в залата.

Само дето бюджета за 2018 е колкото БВП за 2008, ама пак е малко, кога хрантутниците и лентяите ламтящи за помощи и държавни заплати са 80%!

Гляпаци един бюджет не могат да оправят!

Не си прав! Бюджетът 2018 е направен точно по директивите на "ГОЛЕМИТЕ НАЧАЛНИЦИ". Изпълнява се стриктно "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" ... с ХУМАНЕН ГЕНОЦИД. Така е! Тишина, ГРОБНА ТИШИНА от гробарите по нощна доба, за този затриващ нацията въпрос.