17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпросният „екостикер“ не е регламентиран в закона, а е въведен само и единствено с Наредба Н-32 на транспортното министерство, което логично поставя и въпроса дали въвеждането му е законосъобразно. И ако не последва адекватна реакция от МТИТС, то логично ще можем да отнесем въпроса както до Върховния административен съд, а така също ще го поставим и пред 47-то Народно събрание, което със съответна законодателна инициатива ще може да премахне този абсурд!

Рановски, кажи сега, защо спря лично акциите срещу "Максим" през март и защо тръгна да ги ловиш чак след като ти поискаха оставката? Кажи на хората и че за 2019-та са хванати само 6, за 2020 - 0, а през март прецака всичко, след като спря междуведомствения контрол Обясни, защо излъга по БНТ, че си хванал 100 от "Максим". Кажи и за тъпотията ти с питането до "Фейсбук" - Ирландия , дали може да спре незаконните превози в България. Кажи и за всички спрени проверки в учебните центрове. Кажи и как върна лиценза на "Метро". Кажи и за прокурор Бецова - в крайна сметка имаш ли ООГ или не. Добре е всичкото това да го кажеш писмено, За по-удобно - направо в Прокуратурата. И после бързичко да си подадеш оставка, защото имаме още кофти въпроси. Хайде, лек ден!

Само да попитам.На хората живущи в центъра с ЕКО стикери 1 и 2..И им се налага да излезнат от центъра посока провинция...при норми завишени частици...както казахте...нямат право да тръгнат ли...или да закарат родители в провинцията...Те се махат от център а не влизат.Как ще го тълкувате.Не всички живеят в Бояна....Драгалевци и Симеоново.

Не се знаело в на кой колата се качваш и т.н. защото при такситата много знаеш...психотестове и шофьорски книжки се раздават така както пощальоните раздават каталози от Лидъл и Кауфланд. Хората карат в града с 200 ,пияни, наркоманизирани и никой не може да им вземе книжката, политичетата крадат като за световно, но най-големия проблем бил че някой превозил друг за 5 лв.

Са ми стикери като опасаха София с камери? Може би за чекмеджетата? Има малко неприятна физиономия тоя

Беше яко в Софията. Свърши. Изнасяте се докато е възможно. В един етап е по-добре, да свиете перките. И без това покрай тая пандемия ще са хурки още поне две-три години. На чист въздух извън градовете, градинки, домашно земеделие с некомерсиална цел, интернет има навсякъде, децата така или наче ще учат онлайн. Що да дишате мизерните химични отпадъци и гуми? Защо да плащате на изроди? В момента, в който администрацията и паднат доходите, ако ще двеста закончета да измисли, нищо няма да може да направи. В градът сте просто едни крави и овце в обор, които който мине дои и стриже. А и идва световна икономическа криза. Помислете.

Така се прави монопол. Дали в България можеше да бъде създадено нещо като Uber?

Безумие до безумие. Как така теоретичен изпит за превозно средство няма да бъде присъстевено? Защо толкова години дори приссътвено едвам успяха да спрат схемите с измами на тестовете? Този да си подадва оставката веднага!

То всеки у нас се занимава което не му е работа и после викат гледай как живеят хората на запад.Глрдай,ама ходи да видиш как е

Значи ако закарам 2ма комшии до работа и ми платят за услугата оставам без книжка? Звучи ми демократично.Виж ако ги закарам без пари и счупя полуоска в някоя фандъкова дупка ремонта си е за моя сметка.Браво-това ли ви учат в масонските ложи? Нали сте носители на "светлината" като Прометей/Луцифер.

Тъп ли си или на такъв се правиш?Не става дума за комшията,баджанака или колегата.Става дума за използване на онлайн приложение,от което се набират клиенти.Това е извършване на търговска дейност,без касов апарат,отделно без минат псохотест,лицензи и т.н.

Даа тъп си.

Ако са се уговаря ли по скайп си е онлайн приложение.

За дрогирани,пияни и джигити домашен арест. Ненормални!

Същото щях да пиша... За опасните идиоти по пътищата ни, които дрогирани, пияни, каращи като бесни помитат хора, избиват хора, превръщат хора в инвалиди, открай време никой не взема мерки и са ги оставили да безчинстват на пътя... А тука, веднага изкараха голямата сопа и ще отнемат кола и книжка за 1 година... Брей, ма то голямо прегрешение е да повозиш някой...иначе уж все се борят срещу климатичните промени и за по еко среда... Значи можеш да трепеш хора по пътищата, но не можеш да качиш човек и да го закараш донякъде... Либерастия, сър ! Човешкият живот нищо не струва, но само посмей да им бръкнеш в джоба...озверяват на часа да не изтърват кокала.

Аман от идиоти по ръководни длъжности.

ако се замислим няма начин някой да регистрира "нерегламентиран превоз", трябва някой шофьор/водач да каже, че го е имало. иначе ако и двете страни кажат, ние сме си приятелчета, аз возя приятелчето, пари? какви пари? няма пари в това возене ... ама вие му дадохте пари на излизане от колата ... ааа това ли, бъркате се, то не е такса за возене, имах да му връщам от преди. ако си стоят на тази теза, никой в нищо не може да ги обвини. единствения начин остава пътника да изнудва водача, щото водача плаща глоби не пътника.

А колко проверки с "тайни клиенти" сте направили на таксита, бе?! Да видите и докажете, как се отказват по-къси превози, как се искат предварително договорени суми за "от... до...", как се "помпат" километрите, как от НДК до Люлин се минава през бул. България и околовръстното... Колко бакшиша сте хванали в София с МВР и НАП от тези, дето без да таксуват курсове развозват по цяло нощ проститутки и наркотици? Колко таксита сте проверили за да видите, че са технически неизправни да не говорим за хигиената вътре? А колко бакшиша сте хванали, че са наети на черно шофьори от собственици на по 3-5 таксита? Баси, според вас, ако дойде приятел и ме помоли да го закарам до вилата му ако ми плати бензина или ми даде шише водка, значе ще ме хващате и ще ме санкционирате? Защото по закон заплащането е и на бартерен принцип, не е само с пари? Ми узаконете фирмите като Юбер, бе! Ама не - на вас и на МВР бакшишите са ви необходими - хем пари снасят в джобчето, хем снасят информация, хем винаги ще натопят "когото трябва"...

Трябва да бъдат като всички таксита,и приложенията да са също като централи за поръчки,да ги видим дали ще возят за 3 лв,а конкуренция нека си има,тия примерно Максим само прибират процент и нищо не ги интересува.Стачки и оставки.,щото таксито като наруши нещо тия дайяджии го спукват от глоби,а за онези правомощия нямали

Другари, Да задушим всяка частна инициатива с безумни регулации и тежка административна и наказателна репресия! Да не оставим лоби необслужено! Алкохол зад волана и шофиране без книжка не интересува милата ни страна толкова, колкото опасността някои отговорни другари да се разминат с дебелите рушвети от мургави таксиджии! Плюя на Вас!

Всяка частна иницатива трябва да е регистрирана и да плаща данъци. Много ясно, че не може да се остави някой, който прави пари натъмно.

Ами регламентирай,не забранявай! Нека всеки да работи както иска - приеми наредба, създай бизнес среда, а у нас всичко е глоби, забрани и някакво тесногръдие

Те така се убива всяка възможност Когато се ражда нещо ново то е малко. И ако го задушаваш докато е малко, няма да порасне. А представи си да искаха лиценз от правещите Apple в мазето за производствени хале. В края на краищата са произвели 50 бройки.

Пуснете Uber комунисти....

Aми ако шофьора превозва чувалите с пари от комисионните на обръча от фирми към резиденцията на Доган и Пеевски пак ли ще има 1 година без книжка, Айде не дейте да ставате смешни.

Месец юли. Бул. Гоце Делчев, до пазара. 4 таксита, легални. И четирите ми отказаха. Чакаха сигурно за някой поне до летището. Свързах се а МАКСИМ. на 3 лв. един дойде и ме закара. Е, сега явно ще си вися и ще се моля като просяк на бакшишите

Пропуснах: дестинацията ми беше Мол Парадайз

Те явно са си навили на масрафа! Ей такива протестират! Защото като си на зор и онзи ти каже "ай добре, кво да те правя? 10 лв." ще се качиш ако имаш пари и като нямаш алтернатива

За сравнение - за пияни и деогирани шофьори наказанията са по-малки. Явно това е най-страшното престъпление на пътя

Защо забранихте Uber?

Не плащат данъци

Ами амероканците защо гонят негрите?

Това ли е проблема на България?

в България - в чий джоб да влизат парите. замислете се за кого работят таксиджиите ;) защото съвсем не е за себе си, както между другото е редно

От Пирогов до Овча купел 1 в София, 4.5км, 11лв. от лицензирана компания и мазен брат. Дали това е изгодно и чисто, лато сделка. Затова понякога ходя и по 7км пеша, но не всеки може.

Кое е по добре? Да те вози възпитан младеж с чистата си лична кола или манго с купена книжка в разпадаща се и смърдяща трошка.

Рановски, виж сега, щом с приложението може да се постигне цена, значи може и с такситата. В много случаи колите на Юбер се по-чисти и технически по-поддържанни от такситата. За водачите да не говорим. Разликата е, че от една страна такситата ви пълнят десетките държавни касички, а от друга - работата на шофьора е сигурна и така клиента е целта и потърпевшия. През Юбер днес ме кара съседа, утре аз него - отговорността е споделена, интереса не е гарантиран и затова усилията, които полагат хората са по-големи. По-просто не мога да го кажа, дано ме разбереш и ти, и таксиджиите. Докато нещата са така, както искате вие - да се работи за държавата, не за хората, дотогава тази, а и всяка друга държава няма да се ползва с доверие.

Да Ви разбере,за това се иска потенциал.

Платформата на Максим е много удобна и ефикасна, води до повишаване на конкуренцията и съответно качеството на услугата при изгодни и резонни цени.

Баси колко лобистки глупости, насъбрани в една статия. Бакшишите ги избягвам вече, откакто започнаха да искат нов картел с по-високи цени и частично го постигнаха. Да си седят на улицата по цял ден, сами са си виновни.

Стига защитавахте бакшишите! Който искам ще си возя в колата! А крадците от НАП, откъдето изтекоха данните на целия български народ кога ще бъдат наказани?!? Осъдиха България в Европейския съд за това изтичане на данни и какво се получи? Народът плаща глобата наложена на НАП, т.е. плащаме си затова че ни ограбват ... Хипер нагли парчета са над 90 % от работещите в НАП. За МВР въобще няма нужда от коментар - достатъчно е да видите животинските физономии на повечето работещи там ... И проверете в колко държави има забрана на Uber и после ми говорете за нелоялна "конкуренция".

Ебаси лобиста. За пияни водачи наказанията са по малки от тези за нерегламентиран превоз. Изчетох внимателни- помпата на сметката никъде не я е споменал, същата не подлежи ли на технически преглед?

Не разбирам какъв им е проблема на такситата - има към момента минимална тарифа и като не ми е изгодно могат да вдигнат цените. Защо реват за обща минимална тарива - това е все едно картелно спорадумение, но с участието на държавата. Това е тотално гулпост и само да не стачкуват правят за бакшишите какво ли не. Ако сме съвестни, да спрем са ползваме таксита за месец да ги видя какво ще правят бакшишите - аз вече спрях да ги ползвам и ако други го направят ще стане весело. Не се пикее срещу вятъра е казал народа, а държата това прави, като нарушавата конкуренцията и свободния пазар.

Това да не ви е късния соц и устав 56 че на който му хрумне да може да упражнява всякаква икономическа дейност каквато си реши. Днес за всичко се изисква лиценз, сертификати, преминати курсове и разрешения в името на клиента. Едни домати за да произведеш ти трябва да минеш курс за производител на домати, да вземеш сертификат за производител на домати, да вземеш разрешение от НАП, ХЕИ, общинската администрация и така нататък, за да направиш вадите и да набиеш коловете ти трябва разрешение от градския архитект, за поливането ти трябва да се оправиш с бюрокрацията в басейновата дирекция и така нататък. Тая дето сееш, копаш , береш и продаваш на Наркооп отдавна свърши. И с всичко е така. Имате обаче пълна свобода да се самоопределите като пол и да псувате Путин и Русия на воля. Ако ги хвалите се води дезинформация и носите пълна отговорност

Да и за овчар трябва да се защитават знания,за всичко,но не и в България.То министър председател имахме еднокнижник та ще гледаме останалото.

И на никой не му идва идеята, че за да съществува такава практика нещо в такситата има проблем. Първо, цената не е на договаряне - срещу копърки на които не знаеш колко им е цената, второ - отчита се през GPS а не през помпа, трето - плаща се с карта а не с "нямам да ти върна" и накрая като знам какви таксиметрови шофьори са ме возили предпочитам да не знам кой ме вози.

Убер ли, споделено пътуване ли.... ще ги гледате през крива макарон. Ще плащате на лицензираните, кото са на "наши" хора и хоро ще играете!

Всичкото боклук министър и писарушки по ведомствата с години защитават магасарята бакшиши. Някой няма ли да им обясни, че има дигитални алтернативи на дилижансите и че комкуренцията е хубаво нещо?

Ползвах такси после таксита та деградираха - аз прстанах да ползвам След това дойде Юбер - беше перфектно! Нормални адекватни хора и коли. Дори един водач даваше студена вода - Юбер ги спряха Аз по навик ползвах 5 - 6 пъти таксита и се отказах. След това ползвах максим там ситуацията е по зле от такситата изобщо не идват на повикване.

Как се казва приложението?

Приложението е ТАКСИ МАКСИМ У за корумпетата от Автомобилна Администрация

Хахахахахахах, пълни глупости. Поетът го е казал: - не се гаси туй що не гасне.