Борисов дава пари за щетите от земетресението

Ще дадем на хората това, което те не могат да си позволят за ремонти. Това каза премиерът Бойко Борисов в Шабла, където отиде днес, за да види какви са щетите от земетресението на 5 август.

Обратно в новината

Коментари - Борисов дава пари за щетите от земетресението | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този Борисов взе да се излага. Как ще помага на пострадалите, като хазната е празна според неговите експерти? И така както е озаглавена статията излиза , че Бойко ще ги подпомага с лични средства? Откъде толкова пари в Бойко, проверявали ли са го?

Кой колкото лични пари е дал за бедните и пострадали, толкова да е жив!

Аз като пресен пенсионер най- после разбрах кой ми плаща пенсията- великият Бойко, а аз мислех, че е държавата чрез бюджета и НОИ. Или вече държавата- това съм аз! Ама той даже не е разбрал, че първата увеличена пенсия беше получена в началото на юли ,преди кралят- слънце да ни огрее, благодарение на решението на предишното правителство. Защото ако това решение трябваше да се вземе от неговото щяхме да го гледаме през крив макарон- финансовият му министър вече изрази съжаление, че това се е случило.

Не е популизъм драги ми Смехурко.Това е просто лъжа.Една от хилядите, с които сте отрупани от новите мошеници.

Бойко е пич! Яд ли ви е? От първия ден почна да действа яко, и много крадливи гадове вече треперят.По-добре ли беше когато госпожа природно бедствие Емел се разпореждаше и даваше неадекватни нареждания? И тогава и сега такива разходи се поемат от бюджета.По-добре да отидат при наистина бедстващи хора,отколкото в джоба на някой крадлив хитрец!!!

Държавата трябва да помогне на пострадалите, ако има възможност. А се вижда в случая, че има възможност - сумите не са големи. Повечето от пишещите сигурно също нямат застраховки. Относно премиерът - случаят е пределно ясен. Бойко няма да пропусне нито една възможност да покаже егото си. Но не е виновен той, при толкова блюдолизци от журналистическата гилдия.

Забелязвам, че медийните изяви на Бате Гойко намаляват - май няма време, защото мисли схеми за далавери!! Излъга тъпите българи преди изборите и сега ще го виждаме само по големи бедствия да дава пари :-) хехех КАК МОЖЕ БЪЛГАРИТЕ ДА СА ТОЛКОВА ТЪПИ - ИЗЛЪГА ГИ ЦАРЯ, ИЗЛЪГА ГИ БОЙКО, А КОМУНИСТИТЕ ГИ ЛЪЖАТ ПЕРИОДИЧНО !!! Егати тъпите кратуни сте, мили сънародници ...

Вместо да обикаля плажовете и да се грижи за пропуканите колиби изалепване на пропукани тавани, министър председателя според мен има по-важна задача- да управлява тази опасана държава.Тази работа е за някой чиновник от управлението.Вече минава един месец управление на новя кабинет и до сега се наслушахме само на констатации, какво им е оставило старото правителство и предложения какво смятат да правят в бъдеще.В много от министерствата още не есформиран, където е сформиран екип, още се ослушват и не личи конкретна работа.Областните ръководства на старото правителство продължават да заемат своте места, народното събрание заседава няколко пъти и излезе във ваканция.ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 30 ДНИ ДЪРЖАВАТА Е НА АВТОПИЛОТ.Не се чувства , че има държавно управление, а неговото структуриране е много мудно, поставят се министри, които може да са специалисти в областта си, но не се чувства дейност на институциите.Няма приемственост и няма синхрон в управлението, чувства се известен хаос.Ръководната роля на примиера някъде се губи и механизма на държавното ръководство де движи по инерция от старото управление.Старите структури по места се спотайват, а времето тече и след още два месеца, които ще изтекът невидимо, опозицията и народа ще започне да негодува.В момента не се чувства действие на правителство, а само констатации, повечето от които са известни, но сега се показват на публичното пространство.Внимава господа управляващи, купона тече и не е време за разходки по плажовете.Тези, които гласуваха за Вас , чакат действия.

Ами дава човека , в него е ключа за касичката - той дава парите . Не ги краде като Станишев. А вие като данъкоплатци защо не викахте при Станишев че краде вашите пари

Борисов лични пари ли дава? Ако не то сменете заглавието и не лижете постоянно задници на управляващите които и да са те.

Хорът на възхваляващите, само така! Давайте по-силно Осанна! Че времето е малко - като си спомням царя и следцарието, скоро ще започнем пак да се питаме кой гласува за ББ след като всеки вика Не съм аз! :-D

един луд батман ! сбогом приятелю! скоро ще загубиш самочуствие ....и това е началото на края ! всичко което правиш изисква пари,колкото повече вземаш ,толкова повече ставаш сламен човек в ръцете на запада!

Tolkova li ste typi, ili prosto ste komunisti ?!?! Kato be6e zemetresenieto v Italia , koi ako ne dyrjavata pomaga6e, na4elo s Berluskoni , 4e i sre6tata na G-20 be6e tam v znak na podrepa ? Kolko pari sybrahme navremeto za Strajica , a postradalite jiveeha vyv furgoni 15 godimi sled tova ?? Komunist osven da krade i da 4aka ukazania ot Moskva za drugo ne stava......dobre, 4e ot izbori na izbori stavate vse po malko

Защо държавата (т.е. Б. Борисов) трябва да се грижи и помага на тези, които не искат (или не могат поради простотия) сами да си помогнат с нещо просто като застраховката.

Този народ само мрънка а не мисли,че трябва да си помагаме взаймно браво за детските градин, да се помисли дали опазваме и малкото красиви неща който имаме в тази държавица.

Ами като парите са ваши защо не давате още? Те и моите пари са на тоя, който ми ги е платил, а неговите са на другия, който му ги е платил на него. И ще писнете утре защо държавата не дава свои пари, а вашите. Малко акъл трябва.

ТОВА НЕ Е ЕВТИН ПОПУЛИЗЪМ!!!За какво ни е държава ако когато сме в беда не ни помага?Всички сме данъкоплатци и хора и всички трябва да имаме подкрепа когато се наложи-без значение е дали се отнася за живота,здравето или за покрива над главата ни.Този който няма възможност да се оправи със собствени сили и средства трябва да бъде подпомогнат.Всички служби в държавата трябва да са в услуга на гражданите а не лапачи на последния му залък.Държавата и гражданите трябва да са партньори и взаимно да си помагат а не да са във война защото от това страдат всички и се облагодетелстват само тези които са на власт.

Има нещо страшно в цялата работа и това далеч не е елементарния популизъм (елементарен народ-елементарен популизъм). Страх ме е от силата, която внушава, че всичко в тази държава се случва единствено след санкцията на Б.Б.

Уж хазната празна и с велики решения ще я пълнят, пък се раздават пари за пукнати, самолет до Иран и обратно. Преди му давах две години власт, сега ако Дянков не успее да го усмири ще разсипе държавата и ще последва ритник. Откри 10 детски градини и остави общината с 45 млн. задължения към строителите. А някой знае ли на каква цена са градините? Ужаааас!

Лошо няма в тази заинтересованност. Обаче г-н Борисов, какво ще правим, като от Европата не идват пари. Там от където казахте, че започвате/НАПИ/ пак назначихте някакви недоразумения- шъ попилеете инфраструктурата г-н Премиер. А в Столична Община каква става. Хаос!!!! Там ли трябва да изгубите изборите. А добре тръгна!!!!

като са похарчени всички пари до месец Август, какви пари харчи ББ и за какво?? Ей, тоя човек ще излезе много прост!

Всички сме данъкоплатци, включително и хората в беда. Бюджета трябва да е за всички нас, а не за крадците, финансовите спекуланти и мошениците, както беше през целия криминален преход.

Някой каза - не бил със служебния транспорт. Може би пеша е ходил до морето. Както впрочем и миналия месец на волейбола във Варна. А тогава още не беше встъпил. Освен това дребни нещица са тия земетресения. Парите на ПЕНСИОНЕРИТЕ давал Човекът. Не е шега работата!

Много ефтен популизъм.С чужда пита майчин помен прави.Лапачите само това чакат да глътнат лъвския пай от помощите.След като има застраховки господа, всеки на който му са се свидили от 20 до 50лв, трябва да си тегли риска.Освен това тези щети са незначителни и недай си боже, ако се случи по-силно земетресение, откъде ще се вземат средства.За един ефтен емидж, не трябва да се свикват хора, които са предпочели да изпият от 20 до 50лв. в кръчмата.

От кой джоб ги извади бате Бойко от левия или от десния, или от джоба на данакоплатеца, но това все пак е добре.

Най-накрая, във всичките тези идиотски 20 години, един премиер да се поинтересува и погрижи за хора в беда! Чудо ли е споходило нещастната ни държава?! Браво, Бойко, ако държавата и народът ни са твоята основна грижа, ако имаме твоята подкрепа и ти ще разчиташ на нас.

ОБАЧЕ! Ако моята къща се напука след подобна случка ще трябва да ме обезщетят пропорционално т.е. със същата сума, както и останалите. Ако обаче, има истинско природно бедствие и някой град е сринат, пак ли да ме обезщетят както останалите, при положение, че живея в къща строена според стандартите на Е.U., струващо което е пъти повече от изидана колиба, без никакъв надзор? Да спазваш правилата, особено за така отговорни неща ли, значи да си прецакан морално? Защо ли се застраховам - 155 лв./г.? Застраховайте се и Вие, селяни тъпи, като циганите ставате! Е има и градушки и наводнения и пожари и т.н. никой не Ви дължи нищо за това, освен застрахователя ви!! Умрете до кофите, да се посмея.

Извинете ме,Ваше превъзходителство,че се обръщам лично към Вас,но то е за да Ви се поклоня дълбоко и за да целуна благородните Ви нозе!От цялото Ви щедро благородство най-силно съм обсебен и впечатлен от невероятният Ви и блестящ ум.Ние,Вашите почитатели,ще очакваме с надежда и нетърпение,всеки божи ден, да ни огрявате с Вашите прекрасни и светли мисли! Ваш Лукчо/по Джани Родари/

Дайте да направим и едно земетръсче в София, та белким демократора ББ пусне парици за ремонти и в столицата. Защото два дни след големия дъжд, тя все още изглежда като след бомбандировка.

Като човек чете новините и вашите коментари, може само един извод да си извади - бягайте от България по-бързо!

Евтиния популизъм продължава победно да шества. Дано не се окажат и другите действия на новото правителство евтин популизъм.

Поздравявам г-н Борисов за щедростта!Г-н Станишев щеше да се самоизтъква по медиите,но за сметка на парите на данъкоплатците.А г-н Борисов вероятно дори не ползва служебен транспорт за да компенсира разходите на предишното правителство.

Много рано отваряте първият плик!?!?! Това май ще ви изяде главата!?!? Много рано ще дойде времето за вторият плик?!?!? Ще се оправдавате още 1-2 месеца и след това, каквото и да правите, ще ви се лъснат некомпетентните задници?!?!

Бойко патриот е душа дава за наука за свобода, но не свойта душа братя, а душата на народа!

И новото правителство, начело с ББ реши да раздава от данъците на всички за ремонти на къщи. Нямаше да имам нищо против, ако не дай си боже земетресението беше силно и поръженията големи. Но за напукани стени и паднали комини на няколко къщи... ПОПУЛИЗАМ. За такива случаи има застрахователи. Една застраховка за 40 лева на година специално за земетресения покрива щети до 30 000 лева. Май е луд който се застрахова, щом всички ще плащаме без някой да ни пита.

знаех аз че той е на почивка море тия дни,че го немаше по нито една телевизия,времето е лошо днес било и е отскочил до Шабла за малко ефтин ПиАр

Продължавай да си смучеш глупости от палците, ама гледай да не стигнеш до кокалче. Аз не съм гласувал за Борисов - и разбира се, такива като тебе ще нарекат неговото популизъм - но аз съм твърдо зад подобен популизъм! Много твърдо съм за!

Какво пречеше да нареди да се подпомогнат пострадалите, да укаже от къде да се вземат парите и пр. и да не губи време да ходи чак там! Обяснението е просто: ТАКА НЯМАШЕ ДА ЗАСТАВА ПРЕД КАМЕРИТЕ! Елементарни хитрости за елементарен електорат! Така правеше в София, така ще го прави и в България!

Абе,селчо, какво говориш от името на всички? Аз съм съгласен парите от данъците ми да се дадат за хората а не на Доган или Станишев.

Борисов дава пари за щетите от земетресението- ЕВТИН ПОПУЛИЗЪМ ПРЕВРЪЩАШ БОЙКО В ДЯДО МРАЗ. ПАРИТЕ ЕСТЕСТВЕНО НЕ ГИ ДАВА ТОЙ, А НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ. НЕ СЪМ ПСИХОЛОГ И НЕ ЗНАЯ КАК СЕ НАРИЧА МАНИАКАЛНОТО ЖЕЛАНИЕ НА ТОЗИ ЧОВЕК ДА СТОИ НЕПРЕКЪСНАТО ПРЕД КАМЕРИТЕ. МАНИЯТА ЗА ВЕЛИЧИЕ Е НАЧИН ЗА ИЗБИВАНЕ НА КОМПЛЕКСИ, КОИТО ПРИ МЪЖЕТЕ ОБИКНОВЕННО СЕ СЪЗДАВАТ ОТ СЪЩЕСТВА ОТ НЕЖНИЯ ПОЛ. МОГА САМО ДА ДОПУСНА, ЧЕ С ТОВА ПОВЕДЕНИЕ БОЙКО СЕ МЪЖКАРЕЕ ПРЕД КАКА ЦВЕТЕЛИНА. ОТ СЪРЦЕ ИМ ЖЕЛАЯ ВЕЧНА ДРУЖБА И ЛЮБОВ.

Много силни изказвания бе :D. ...мишки.

Борисов еднолично решава - прас самолет за моряк, пак еднолично - дава за покриви, след това - еднолично ще реши да се обяви за ЦАР, колко му е. Цаледворци и дупелизци - далгоспод. Няма ли институции да решават с общите пари какво да се прави?

Преди да стане Мин.Пр. Бат Бойко много обичаше да говори Това било популизъм онова било популизъм А това което сега се кани да направи какво е ???? Пишещите тук са прави ПАРИТЕ ги даваме НИЕ, не ТИ /бат Бойко/ И след като един амсалак не е проумял, че трябва да си направи застраховка срещу бедствие,същия тоя няма никакво право да иска и очаква каквато и да е помощ. И никой да не направи аналогия или сравнение с бедствието/зетресени в Италия /примерно/ , нещата и мащабите са други.

А пък аз съм съгласна Бойко да дава пари от моите данъци, з ада помогне на някои пенсионери, на които им паднал покривът от земетресението! Това е по-добре, отколкото да ги дава като любимият на някои хамстер на мъжа на алчната масларка да си строят палати и да си купуват Бентлита! И да се кичи тая дърта чанта с брошки от Шопар, да си приватизира под масата половин Стара Загора и да си урежда държавни поръчки без тендери! И преди имаше държавен бюджет, но го даваха фирмите от догановите обръчи и на приятелчетата на Ептен Крадем да й строят хотели, вместо да подпомогнат хорицата от Цар Калоян да си вдигнат къщите след ужасното наводнение, което стана поради безобразното състояние на язовирите и изсечените гори - пак от фирмите от обръчите на ДПСто! разбира се, че има значение кой се разпорежда с държавния бюджет - дали Бойко или хамстера, крадлив дедо и циганския Сопол, щото при тях имаше само крадене и лично облагодетелстване, а сега може и някой селянин да види някой лев помощ след бедствието!

Застраховането за малки суми възстановява само малки щети, колкото ти е застраховката. Не си въобразявай, че за тези 44 лева на година ще ти построят цяла къща.

Edno vreme T Givkov daval 5 lv na xorata sega pak BB daval uveli4enie na pensiite zashto ne gi obi4ate tiq xora .Vijdate barkat v djobovete si za da sme dobre hahaha

Който иска да бъде осигурен срещу природни бедствия се застрахова, а не очаква да получи помощи от бюджета чрез поредния благодетел и баща на народа.