Премиерът разкрива до дни как източват болниците

Българите ще усетят ефекта от здравната реформа на 1 януари 2011 г., а до дни службите ще осветлят схемите, по които са били източвани болниците.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът разкрива до дни как източват болниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Г-н Борисов, източването на болниците е стара работа и не от вчера, нито днес. Явлението може да се ликвидира с ДОБРО ДЪРЖАВНО УРПРАВЛЕНИЕ ,ДОБРО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И ДОБРА СЪДЕБНА СИСТЕМА която добре правоприлага! Къде ви са тези неща? Не мислете ли, че времето на констатации свършва! Идея за България- алтернатива на статуквото

Много си прав, пич. Лошото е, че тъпите тикви знаят само наш-ваш, Левски-ЦСКА, ние-те, да мразят всеки, който не е от НАШ'ТЕ и да не чуват различните мнения. Винаги друг е виновен а те са прави. И така затъваме все повече в л....та.

Г-н Борисов, кажете кой от Вашите Министри не търпи критика. Срам Ви е, извинявате се. Как Министър на здравето ще отстрани шефа на спешното в ИСУЛ който е добър лекар, заради обида-да си търсят правата на обидени в съда, а той да си върши работата. Вижте Рашидов какво бърбори вече 10 месеца-една с една не става-той пие ли или нещо на мозъка има. Вижте какви го вихри земеделския Найденов-той съвсем го кара през просото с приказките, там вече е без коментари. Дори спортният не издържа и вече се включи да не остане назад от колегите си-и той превилегии като бай Тощо дава на спортисти-пенсии ще раздава от нашите пари. Има закони, ама те пенсии ще раздават на отбрани певци като Лили Иванова и на академици спящи от години и на спортисти, тях да осигуряват, а бедните които за Бойко гласуваха за да е на власт ще гледат цирковете им. Вижте какво прави Вашия с образованието-какви ги говори преди 3 седмици как ще променя университетите и според него коя специалност е без значение-слушаш го и не вярваш че е той. Вижте кметицата на София какви ги говори преди 4-5 дни-само това ни стига. Ние Бойко за теб гласувахме, тези твой Министри ни заливат или с циркове, или обиждат, говорят глупости и не мислят, или въобще вятър ги вее на бял кон. А ние за Бойко гласувахме. И бедните живеят по-зле тази година.

Вижте понятията с които се работи в здравеопазването : БОЛНИЦА - търговско дружество, ЛИЧЕН ЛЕКАР - едноличен търговец. ЛЕЧЕНИЕ - здравна услуга....... КАКВА ЗДРАВНА СИСТЕМА , КАКВО БЕЗУМИЕ !!!!! КОЙ СЪЗДАДЕ СИСТЕМАТА - тези които са в парламента , тези които слушкаха батьовците от ЕС. ВСИЧКО СТАВАЩО В БЪЛГАРИЯ Е ГАДОСТ И ПЕРЕВЕРЗИЯ. Как могат да бъдат отстранени тези които ни убиват всеки ден с безумните си решения - тези които 20 години ни водят в пустинята ???? След още 20 години ще има ли българска нация или ще се окаже, че сме освободили жизнено пространство на някое скитащо племе. МЛАДИТЕ НАПУСКАТ ДЪРЖАВАТА СЯКАШ ТУК ВИЛНЕЕ ЧУМА. Хората от третата възраст са обречени на безработица и смърт. НА ФОНА НА ТОЗИ АПОКАЛИПСИС НЯКАКЪВ СМЕШНИК СЕ ОПИТВА ДА БЪДЕ ДЪРЖАВНИК, КАТО "РАЗКАЗВА КАК СЕ ИЗТОЧВАТ БОЛНИЦИТЕ". Ние участваме в този филм на ужасите и не се нуждаем от разказвачи. НЕ НИ Е НУЖНО ДА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ТАКА ОЩЕ 20 ГОДИНИ ЗА ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ СА НИ ВЪРТЕЛИ В ОМАГЬОСАНИЯ ГРЪГ С ЕДНА ЕДНИЧКА ЦЕЛ - ДА НИ УНИЩОЖАТ КАТО НАРОД !!!

А къде беше премиера цяла година - на мач, тенис, рожденни дни и т.н. все държавни дела....

после обаче да не пищите, като разберете, че Боко е определил 2 дни болнично лечение след инфаркт...

" ние лекуваме повече хора" - охоооо! Бойко вече и лекуваааа! Кеффф!

Избор на екип. И болницата кяри и екипът кяри. Така съдират кожата на пациента. На практика, ако не избереш екип чакаш да те оперират, т.е. да ти дайде акъла. Това трябва да се прекрати.

Ако министърката събере смелост да изгори всички мостове, ще чуем страхотии... Смелост и вяра! Има все още и чесни хора!

много чеСни има и - и Бок и кукумявката и други...смешник

На всички ни е ясно, как се източва пробита каца - тече от всякъде. Няма нужда да изчакваме величайши обяснения. Държавата 20г. се управлява, като чужда фирма. Никой не мисли за останалите, всеки се спасява сам. В тази каша малки и по-големи съюзи и съюзчета, обсебват права, наместват се в разпределянето и определянето и пр. и пр. Стигнахме до безумието болниците да са "търговски дружества". Чак ми идват на ум антикризистни мерки от типа сливане на министерствата на "здравеопазването" и "икономиката", поради явното припокриване на функции и вливането на НЗОК към НАП, имайки в предвит бирническия й характер. Могат да закрият и Конституционния съд, както и да запалят конституцията, защото никой нито я чете, нито я спазва. Тотално се объркахме! Вече не сме хора, а артикули.

Най-голямата корупция е вьв ВОЕННО-МЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ-собственност на двама влюбени мултимилионери-то не бяха ремонти за десетки милиони,хранене,консумативи,медицински центрове,собствена дерматологи4на клиника в самата болница,а сега и сьс 4астна болница.....

Бокооо , боко , системата е грешна. А лекарите не стачкуват за смяната и аз за пари щото крадат. Със сегашната система ако не крадат пари за тях няма да има и за заплати. И пациентите ще страдат.Най - много тея дето си плащат здравните. Затова и точно те няй много ще намаляват. Докато останат само "социално слабите" .После да го питам боко какво ще прави? Затова сменете системата!!! 1.Здравни вноски по лични сметки 2.Здравни застраховки 3.Минимален % за солидарно здравеопазване (в началото - после 0) 4.Неосигурените да ги лекуват стажантите и студентите медицина - за без пари толкова. 5.неосигурените да ги лекуват частни фармацефтични компании разработващи лекарства - опитни мишки са нужни , а и ако привлечем инвестиции във фармацефтичната индустрия си е добре дошло.

Бьлгари,които живеят и работят в Германия споделят че плащат на месец 200-250 евро здравни осигуровки.Как ще се промени нещо след като при нас като внесеш 16лв на месец и си здравно осигурен.

а къде ги плащат ? на държавата или на застрахователя ? отделно колко ти плаща работодателя за здравни ? защо не се осведомите как е в чужбина и как е в бг и тогава да коментирате ?

не ми пука колко плащат а колко получават ..не се прави на много умен че все като теб от една година се оливат

Абсолютна истина е е че болницете точат НЗОК Масово хора се държат в болниците без причина и им се извършват изследвания и процедури, които не са им нужни. В същото време наистина болни хора не се лекуват защотоболниците нямат СМЕТКА!

ДОКАТО ОТКРИЯТ КОЛКО И КАК СЕ ТОЧИ,МНОГО ВРЕМЕ ЩЕ СЕ ПРОТОЧИ. БОЛНИТЕ ДА УМИРАТ, ДОКАТО ДОКТОР ИМ НАМИРАТ!

Бог Бойко - племеният ни вожд - погледни бе серсемино - хляба, олиото, лекарствата. Племето ти загива -то е болно. Проверете колко парички отивата за лекарства и колко аптеки имаме. В началото ни удържахте по 4 процента при 220 лв. заплата вече е 8 процента при 420 лв. заплата КЪДЕ СА ПАРИТЕ. Вазов пише - син съм на юнашкО племе . помниш ли БЪЛГАРИНО

Един средно интелигентен човек,не би си позволил да се обръща на "ти"към премиера.Друг е въпроса за "професионално" виждане и мнение,което на Вас Ви липсва....

Само че много зависи кой е премиера и какво е направил за народа си а не за себе си и тези около него където го възхваляват непрекъснато дори и като пръдне колко хубаво мирише

КОЗМЕТИЦИ НА ИНТИМНИ ПРИЧЕСКИ!

Много късно реагира.нека провери Кардиологията в В.Търново как се манипулират възрасните хора и как се източват пари от Здр.каса и им се правят измислени операции и накрая , възрасните на легло , близките им изнемогват , няма соц.придовивки , няма личен асистент Чист геноцид

Браво Бойко !!Отдавна трябваше да се направи нещо по въпроса.Нека се види колко много корумпирани лекари има в тази държава..Защо трябва да се дават пари например за избран от пациента опериращ лекар или цял екип ?Защо да се плаща от пациента избран от него анестезиолог?Или сестра? Ами ако той не ги познава?Или ако плати,а го оперира друг,защото избрания лекар отсъства ?Къде отиват парите..Или ти напишат цял роман от нужни консумативи,а се израходи малка част от тях..Къде отиват парите ?Или те лашнат по някоя пътека,която няма нищо общо с твоето заболяване..Някой чел ли е тези "пътеки" ??Корупция има и трябва реформа..Даже е позакъсняла.Но казано е:По-добре късно,отколкото никога!!Успех Бойко !

http://dnesiutre.com/

Версията "нарече колегите си шибан народ е несъстоятелна защото изразът в българския език се използва единствено в смисъл на "народ", но не и в смисъл на отделна професионална група. А че Премиерът бил сърдит на някой от министрите е лично отношение, което мен като гражаднин въобще не ме интересува. Това което ме интересува е министрите да не ме разглеждат като "шибан народ"А как се "източва" здравната система в общи линии ми е ясно..

То човек да се чуди на докторите за какво протестират? Да в името на болните-вярно но дали болните искат да бъдат спасени от реформ на ББ в здравеопазването?Е сега няма начин да не намерят някой който е надписал някоя клинична пътека и готово - лекарите са виновни за липса на пари в здравната система. Оставете да затворят болниците ,започнете да работите кеш ,издавайте касови бележки и пращайте пациентите да си търсят парите от държавата.Чак тогава пациентите ще почнат да ви имат уважение.

А защо просто да няма здравна каса и който има пари да се лекува. Другите ще се каляват- нали се казва "каквото не те убива те прави по-силен". Така лекарите ще имат уважението на клиентите защото парите няма да са им в кърпа вързани, а ще идват повторно пациенти само ако са оцелели първия път. Как ти се струва този вариант?

А бе и аз чакам некой от майсторите дето идват в къщи да ми издаде касова бележка ама...дараданци! А нема правителство по света дето да не падне ако болниците затворят дори само за 72 часа. Нещо дето не знаете е,че само в България се плаща по така наречените клинични пътеки.Те са алгоритъм за лекуване,а не за плащане по света.А наще титани на мисълта даже са ги остойностили.На всеки болен се правят различни неща и е редно за едно и също заболяване двама души на края да платят различни сметки.Помислете връз това.

Lichno li?

За тези неща винаги се приказват глупости! Сега и Бойко се изтъпани и заби по гърдите. А като се издъни накрая кой ще му бъде виновен?

кво не приема министара??? в понеделник 8из0 окражна болница господине не можем да ви приемем няма пари няма места ( в барза помощ с бубрична криза), ворник 00:з0 пирогов господине елате на 1ви септември може да успеем да ви настаним отново бабречна криза да ви ... на реформите за 10години нямам месец които да не сам осигорен и каде са ми парите??? ср за грешките но използвам ТРАНСЛИТЕРАЦИЯ

Стига бе ти просто доразпиля тази държава.Просто нищо не се прави прави някакви операци и гледат след това медийните изяви.Срамота.

Това не съм го писала аз!

Dо "ACг" недей така! Bъв всеки човек има добри заложби и качества! Bинаги диамантите преди да ги шлифоват, са били "груби и недодялани" камъни! Cамо окото на "майстора" е виждало какво има "вътре"! я сe помоли за управниците? 3ащо не, ако от тях зависят м н о г о неща? E, бъди здрав: зарадвай днеска и ти някой някакси де...

Тук повече ,отколкото в ЕС,но по същите причини имаме свръх-обремени с поддръжката на ниско-квалифицирани с произход азия и висока раждаемост на помощи,богати като царе фамилии крадци и мошеници предимно от ромски и турски произход,но също афганци,кюрди напко-босове иракчани,иранци и хронично крадени живеещи под социалния минимум и с висока смъртност и ниска раждаемост българи,които внасят данъци и осигуровки,въпреки,че политиката ги изключва от програмите си,и както и в ЕС -да и там ,средно данъкоплатците консумират по-малко и живеят по-бедно от подпомаганите от тях азиатци с много деца и ниска активност за обратен принос/ислямизиране -то е на приницпи за доминиране и преразпределение в тяхна полза /-несправедливост ,която генерира социална и икономическа,и политическа криза/политиката до сега се грижеше приоритетно за мургавите -роми и милиони имигранти от азия в ЕС,но динамично се изчерпма потенциал за справяне по досегашните методи,а и няма как да се преселят още стотици милиони да си живеят на помощи да си раждат деца в чужди къщи на помощи и злоупотреби/

Да не се правят на ударени - много добре знаят всичко, знаят се и "привилигированите" болници - тези, които лапат огромните пари на държавата, потънали в дългове към нея, но с луксозни дерматологии за "изглаждане на кожата" , а не за лечение на сериозно болни хора - първа в класацията - ВМА. Я ДА СЕ ПРОВЕРЕРИ ИМА ЛИ ДЪРЖАВНА ПОРЪЧКА, КОЛКО ПАРИ СА ДАДЕНИ ЗА КОЗМЕТИЧНИТЕ ЛАЗЕРИ , КОЛКО Е ДЕЙСТВИТЕЛНАТА ИМ ЦЕНА, КОЙ РАЗРЕШИ ТОВА - ЛУКСОЗНА ДЕРМАТОЛОГИЯ В КРИЗАТА, КОЯТО НЯМА ПАЦИЕНТИ И ПОСТОЯННО СЕ РЕКЛАМИРА ОТ МЕДИИТЕ, ЗА ЧИЯ СМЕТКА Е И РЕКЛАМАТА - ВСЕ ДЪРЖАВНИ ПАРИ.

Има по-явни проблеми наред с посочените от теб -да започнем с това как се финансира по принцип здравеопазване -става като всеки индивид внася 1.данъци за образуване на държавния бюджет,от където се финансира спешната помощ в Б-я,а в Англия и 85% от здравеопазването ,но в Англия е задължително внасянето на принос за здравеопазването от всеки навършил 16г,но и там вече няма и има съкращения с 40% разходи,предимно за управление и насочване нелегалните и легални имигранти извън ЕС към частното през следващите години ,а тук данъкоплатците са много малко -нека припомним,че нарастващия брой ромив 99% ,особено турските роми с по 13-25 деца не са данъкоплатци,и дори когато работят,то е на черно и продължават да точат бюджета за помощите им,и освен това се хоспитализират за хранене и гледане децата им- казват,че свършили парите и не могат да купят лекарства и има писмени нареждания да се хоспитализират социално-слабите и с по-леки заболявания,които никъде в ЕС не се хоспитализират,а в същото време българските деца не се хоспитализират и при по-тежки заболявания- пак амбулаторно,и затова има толкова смъртни случаи,описани напоследък ,но до 90-100% от хоспитализациите при децата са за ромчета- в провинцията- към 100% от хосп деца са роми,в по-големите градове -70-80% са ромчета и нелегални имиглантски деца напр от Афганистан и Ирак,от Косово,от Палестина,за които ЕС и ООН превеждат помощи в техните си страни,а не тук -тук и техните родители трябва да внасят 2. здравни осигуровки от всеки пълнолетен индивид както в Англия,за да има достъпно или безплатно здравеопазване в точката на консумация на мед услуги,но повечето мургави,дори и да карат джипове и луксозни коли,каквито не карат и в Англия/и там има единици,но и там ги карат муфтаджии -напр пакистанци,които източват социалната система с десетки милиони,както и румънска ромка,защитничка на ромите източила 2 млн за имена на румънски цигани/,та тези живеещи в лукс не си плащат осигуровките,което се доказа многократно,когато бяха хоспитализирани -и Маргините не бяха,и другите силови -не бяха,и много от икономически силните не бяха внасяли дори колкото безработните,а мургавите муфтаджии сигурно биха предпочели харакири в Бентлито да си направят,отколкото да внасят осигуровки и данъци -такъв е тяхният манталитет до края на муфта в луксозни вили и огромни къщи,те пак ще източват с помощи,и ще се правят на счетоводители в болниците,или ще искат за ремонти 5 хъти повече от нормалното за ЕС и САЩ..Но когато Костовото правителство приватизираше и казваше,че парите не миришели,можеха да проучат произхода на парите ,с които се купуват заводите -на много места произходът е престъпен -джебчии,дрога,проституция,източване на завода и купуване с източени пари,като същото правят и с помощите за Афганистан,които са повече,отколкото инвестицииите в Б-я -установено е ,че техните лукс муфтаджии си строят вили в Дубаи,ЕС и дри източват болници и оръжейни заводи също..Диспропорциите в харченето за неработещи,които се размножават експлозивно на помощи,но не поддържат живота с квалифициран труд и са ниско-грамотни,за да се справят, и диспропорциите в заплащането на труда на мед кадри,като едни получават над световните заплати,а други -най-ниските в света са основните проблеми тук

Е няма по-неграмотно изказване от твоето! Браво! Първа награда... Ако и мислиш по същия начин по който се изразяваш, много се надявам никога да не те срещна.

Ако нешо се получи до някъде - заслугата е на Бойко, ако се сдухва предишните са виновни.

Хубаво е, че на него му е на път да му светне. Като светне и на Здравната, тогава ще гледаме.

А той, горкият, изобщо не е взимал отпуск?! В премиерските му задължения влиза всеки ден да играе футбол и тенис в работно време. Защото ако е нямало кой да му каже до сега - работното му време е от 9 до 17.

Премиерът-слънце продължава в същият дух на нарсизъм! Видите ли, той толкова работил, че за него не е нов сезон, затова не отишъл в парламента! Да, работеше по кортовете и футболните игрища! Какво означава"НЕ, НЕ СЪМ ГО ВИКАЛ ОЩЕ, ЗАЩОТО СЪМ МУ СЪРДИТ" Този човек ще разбере ли най-после, че той е премиер на България и личните му чувства трябва да останат на заден план! Министър го излага, нарича народа си "ШИБАН", а нашият човек му бил сърдит! Ами той утре, примерно ,ще се разсърди на някой пенсионер и няма да вдигне на никой пенсиите! Всичко това става в България, а слугинските медии ни вопъл, ни стон, но за тениса му и футбола ни проглушиха ушите! Боже, в каква държава живеем...

алооооооооооооооооооо балгаря сабуди се вече.че ако не се сабудиш скоро няма да остане никоъ в таз дарява.кви са тия 5 лева ве само плампате тука по саитовете и се разправяте и си хабите времето и здравето и нервите.и си траъете и мачите.я да се дига цяла балгария на стачка ден след ден и го свалете тоз физкултурник боъко.и си изберете нещо добро не да точи дарявата .а да му пука за народа си които живеят в балгаря.само стачкааааааааааааааааааааааааааааа още от утре и долу правителството иначе оправия няма.

В това няма нищо случайно. Занимават ни с електродружествата и се канят да ги дават на прокуратурата, а се правят на ощипани за Топлофикация. А точно тя е за прокурор... Но явно там кацата с л...та е много дълбока и никой не смее да бръкне.

В това няма нищо случайно. Занимават ни с електродружествата и се канят да ги дават на прокуратурата, а се правят на ощипани за Топлофикация. А точно тя е за прокурор... Но явно там кацата с л...та е много дълбока и никой не смее да бръкне.

Тая куха лейка ще успее да се отърве от лошия материал на този шибан народ.

Браво Господин Борисов! надявам се да Ви стигне силата и смелоста до докарате до край това което сте намислили- за първи път от 20 години, 1 година сле изборите продължавам да вярвам с избрания политик! Почти всички разумни хора в държавата са с Вас!

Прави сте, лекарите са твърде високоплатени,трябва да взимат колкото взимат и по хубавичките сервитьорки в по изисканите заведения,все пак който за каквото е учил

За всички е ясно, че болшенството от хората крадат кои как и каквото може..... Честните се броят на пръсти, и не са на почит днес. Не очаквайте крадците да подкрепят сегашното правителство, защото нямат никаква изгода хаоса и корупцията да спрат. Разбирам всички мрънкащи за светлото минало със Станишев и приятелите му, но с радост искам да ви кажа : СБОГОМ ДРУГАРИ, на следващите избори и в парламента няма да влезете, за радост на българската нация!

а, аз като данакоплатец, ПИТАМ ще има ли някои наи накрая в ПАНДЕЛАТАААААААААААААААААА

МИ НИЙ "МЪЖЪТ" ГО ВИДЯХМЕ - ТО РЕВ, ТО ЧУДО, ТО ПЛАКАНЕ, МАНИ МАНИ... И СЕГА КАТ ГО НАГЪЗЯТ ДОКТОРИТЕ ЩЕ ГО ВИДИМ ТОЯ МЪЖ КТАО ЛАЙНО В ДЪЖД

Тук вече г-н Борисов сбарка и то жестоко . Първо , болниците източват касата с повече хоспитализации само и единствено защото клиничните пътеки по които НЗОК плаща са драстично недофинансирани . Пример - ако за лечение на един инсулт се плака 4-500 лв , а то се проточи 30 дни , кой плаща сметката ? Мами по-големият брой прекалани болни . Това е азбучна истина и всеки кретен може да го разбере ако само попита 2. ОТДЕЛНИ извоювани с лобизъм , по-точно с корупзия КП са добре финансирани , там са и високите заплати на някои лекари . Но това не е тепичното в картината , това е може би 1 % от цялото , общата картина е поголовна катастрофа . 3. Г-н Борисов вместо дап( признае , че ДЪРЖАВАТА Е ВЪВ ФАЛИТ , че кирливите 500 милиона от НЕВНЕСЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА здравни осигуровки са важни за борда , ни разправя алабализми от 1001 нощ ! Ами да , има няколко добре финансирани пътике и отволрени частни болници да точат от нях , но ако се сметне процентната тежест на това точене и 5 % няма да има 5 л Та Така , Борисовото правителство НАЦИОНАЛИЗИРА здравните вноски от последните 2 години , ЗАСТАВИ самоосигуряващите се 2 милиона българи практически сами да финансират цялото здравеопазване . Последиците - срив във системата , бягство на лекари и сестри , поголовна корупция след лекарите .

Докторе, първо се научи да пишеш грамотно, второ не само Боко е виновен - а всички които управляваха 20 години, трето след като има криза - откъде да ви даде повече мангизи. Не ти ли е ясно че БЪЛГАРИЯ Е ФАЛИРАЛА. Но вашето съсловие е гадно, както почти всички докори по света. Вас не ви интересува има ли човек пари или няма - вие си ги взимате или ги искате от пациента. 99 процента от Вас не са лекари а търговци. Много от вас не ви интересуват държавните заплати, защото ни препращате в частните си кабинети- само ревете

аве, ти какъв лекар си? Я първо се научи да пишеш, после раздавай акъл!

стъга сме толелирали тия лекари.време е да излезе наяве как се живее на гърба на болния.психиатричните шефове се находиха по екскурзии подканяни от фирмите за лекарства.та някои стигнаха в наглостта си да си публикуват и снимките от тези екскурзии...

Няма медицински работник който ДА НЕ КРАДНЕ от здравното заведение в което работи за своята т.н. частна практика. Крадете буквално от всичко: консумативи, часове за манипулации, графици за прегледи, та дори и храна.

Ами време беше. Операция на "лекарите"