Борисов: Както и по света, и ние ще свикнем да не се пуши

Правителството публикува стенограмата от последното си заседание, от която става ясно какви са аргументите на премиера Бойко Борисов да бъде наложена пълна забрана за пушене на закрити обществени места.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Както и по света, и ние ще свикнем да не се пуши | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво, така трябва със забрани и тлъсти глоби!Пушачите са егоисти не обичат себе си и не им пука,че осмърдяват всичко около себе си.Важното е кефа да си направят от триста планини доводи егоистични ще донесат само да те осмърдят.Не им пука че смърдят от растояние в транвая,че тровят децата и близките си важното е кефа да си направят!Да пушат навън и да се тровят,но не искам да ми смърдят и да ме тровят!Браво за този закон! Освен това,предлагам който пуши да няма никакви здравни безплатни права.С какво право той не мисли за себе си и другите ще се ползва от права!!!

нито съм за нито против. истината за мен е че пушенето като цяло е вредно. колко деца вече имат какви ли не заболяваня, които са директно причинени от пушека - независимо дали те пушат или околните. като не искате да мислите за себе си мислете за децата, че бг е с огромен процент на онкологични заболявания. да почнем с това че е по-лесно да промениш себе си, пък после да променяме другите и другите вредни фактори

постепенно хората за два-три месеца ще свикнат с всички тези усилия Разбира се! Хората свикват и на къде по-големи усилия! Диктатурата на бюрокрацията е за никъде без СВИКВАНЕТО на хората.

Не мога да разбера що за хора сме това българите.Аз съм пушачка и съм за забраната за пушене на обществени места.Не живея в България от няколко години обиколила съм доста европейски държави .....ами хората си излизат чинно навън пред заведенията и си пушат ,никой не псува премиера,президента и държавата ,че са забранили пушенето на обществени места.Излезте малко вижте свят и тогава плюйте....еее какви хора ...затова България никога няма да се оправи....защото нищо не става от първия път ....законите са затова за да се спазват, а не сульо и пульо да си прави каквото си иска......както се казва "Прост народ слаба държава"

Не става въпрос за пушенето на обществени места въобще, а за тоталната забрана, която не разрешава да има и заведения за пушачи. С други думи който иска да си ходи при непушачите, който иска да си ходи при пушачите. По този начин правата на непушачите няма да са нарушени, а и пушачите ще са доволни. Това е а въпрос на демокрация и справедливост. Аз съм непушач, но държа на това. А сляпото следване на Европа не е за препоръчване.

Не разглеждам решението по същество, вероятно е правилно. Притеснява начина, по който се приема - без допитване, без референдум, просто някой решава, вместо да попита хората какво мислят по въпроса. Това отношение е валидно и в много други сфери. Например в областта на компетентност на КАТ могат да се направят огромни промени в посока ограничаване правомощията на службата, повишаване на максимално разрешената скорост, отпадане на коланите и т.н. Във финансовата сфера - отпадане на банковите регулации за капитал. В сферата на сигурността - лично оръжие на уведомителен режим, с право на използване за защита на собствеността и т.н. в целия спектър на обществения живот. За това трябват референдуми, по 5-6 в годината минимум.

Ясно е, че и тази забрана ще се прилага всички закони, т.е. избирателно. Ще гонят дребните ресторантчета, а скъпарските ще се откупват.

европа си храни облича и лекува хората , за разлика от вас господин пожарникар - едн е да събираш кървав данък от живи рани друго е да се пъчиш че си касапин - как не те е срам бе - как не те е срам. впрочем комунист и срам ..........

краино време беше. като пушач одобрявам наулно.

ДО ТУК НЯМАШЕ ГРЕШКА БАТЕ БОЙКО , НО ВЪЕДЕТЕ ЛИ ПЪЛНА ЗАБРАНА ЗА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО ЗАПОМНЕТЕ ОТ МЕНЕ , ЧЕ ТОВА ЩЕ ВИ Е ФАТАЛНАТА ГРЕШКА!!! НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ЛИШИ ХОРАТА ОТ ПРАВОТО ИМ НА ИЗБОР!!!

Никой не ти отнема правото на избор: кеф ти в кенефа, кеф ти на терасата, кеф ти на тротоара.

Злобно човече, ти също може да си в кенефа, терасата, тротоара защото въздуха там е чист.

това е най голямата простотия ,която съм чувала ...ами дай да позволим и на наркоманите да си смъркат кока навсякъде свободно ,че иначе им нарушаваме човешките права....абе излезте малко в Европа бе хора...вижте как е там...бай Ганьовци сте нищо повече.....отиди в Германия и запали цигара в заведение или в Испания или в която и да е Европейска страна.....ще те изритат като мръсно коте....

Ами аз ако искам у нас в България да е като в Германия и Испания ще си ходя направо там.Въпросът е,че аз и такива като мен не искаме да подражаваме на"западняшките" държави и затова и не ходим там!:)))

Този пишман политик се справи с всички проблеми в страната ни. Направи рефолмите и вдигна доходите на материала. Вече е време да се започне със забраните. Започва се с цигарите, после, сладкото, соленото, вкусното. На дневен ред е вечерния час. Държавата ще се грижи за това как да гледаме децата си, кога да се любим, кога да живеем. Всичко това е за наше добро. Да благодарим на Вожда.

С оглед подобряване здравето на нацията да бяхте приели закон забраняващ замърсяващите въздуха, водата и земята производства и дейности, вноса на вредни продукти, особените бели пътеки, които понякога оставят самолетите по небето, облъчванията с вредни честоти! Да бяхте приели закон за преквалификация и оземляване на безработни хора над 50 г., а не само за цигани! Да бяхте направили споразумения с други държави за износ на произведеното в България! Да бяхте създали условия за процъфтяване на малкия и среден бизнес! Да бяхте задължили МЗ да внимава с ваксините и състава на лекарствата и да организира реално предлагане на здравна култура за населението, да обезпечи достъпа до качествени здравни услуги за всеки! С оглед подобряване здравето на нацията можехте да внимавате, в кое посолство, каква работа имате! И за коя нация става въпрос, по-точно? Или думата е попаднала заради буквалния превод от английски? Понеже у нас нациите са няколко, заради което, често се употребява думата толерантност. За разлика от "еднородната" американска нация! Ако изобщо на някого му дреме за нацията, щяхте ли да разгонвате фамилията й по света в продължение на години?

Дрън, дрън, но намесването на белите пътеки от самолетите е капак.Знаещите и умните ще разберат какво искам да кажа, а останалите са без значение.

ти при знаещите и умните ли се нареди? Хубаво е хората да обменят опит. Но изпълнението на заповеди и дословното им прочитане е ... тъжна работа.

Хибридният сорт от семейство тикви - "Тиква милиционерска подобрена", клон Симеоново се отличава сдобра издръжливост при: суша, плюене, газене и не се нуждае от поливане. В началото на вегетацията те бързо наедряват и засенчват всичко под себе си, дават вид, че могат да нахранят много хора. Когато обаче узрее трябва да се обира и да се прибира в зиминик бързо, защото гние овътре незабелязано и разходите по нейното отглеждане отиват на вятъра.

Тамън се приземих с хвърчилото, та да кажа, какво знаете вие за света, та сравнявате?! Иска се образование, опит, култура и възрожденски патос.

Както е на много места по света и ние българите, под МЪДРОТО РЪКОВОДСТВО НА ВОЖДА И УЧИТЕЛЯ БОКО, и ние ще свикнем ДА НЕ СЕ ЯДЕ!!! На гладните - ЧЕСТИТО!

Шефче, спирай цигарите и ще имаш пари и за храна и за пиене и какво ли още не.

Ние сме свикнали вече!

Аз мисля, че е крайно време да спрете да ми тровите нервите.

Мен пък ме избива на смях... Я гледай каква поза е заел на снимката... А за възпитанието няма да говорим- видяхме доста неща. Лошото е, че и по света го видяха... ама с една прочетена книга- толкоз.

Ако на мен ми вреди зловонния ви дъх, да ви забраня да дишате ли? Какво ви речи сегашното положение? Има заведения за пушачи, има и за непушачи. Другото е дискриминация. И не ми обяснявайте, как ви вреда на здравето, защото ядем, дишаме и пием много по-големи отрови и нищо не казвате, а за цигарите злорадствате.

Пич, много сте зле всички не мислещи пушачи. Какво се репчите. Като не се цивилизовате с добро, ще трябва да е със сопата. И това е метод и то доказан. Не ми обяснявай какво пием и ядем, т.к. аз за разлика от теб много внимателно чета етикетите преди да си купя нещо.

Ама разбира се, че си българин. То ти и личи отвсякъде.

Щом требе със сопата,значи със сопата...И ние пушачите го можем със сопата...Елате се пробвайте да ни откажете да пушим и че го усетите...:)))!

пушенето е част от просташката култура на човечеството.

Да отбелжим простаци като : Жан-Пол Сартр, Винсент Ван Гог, Марк Твен, Моне, Айнщайн , Едисон,Франк Синатра и тн. :)

Хитрецо, кога са живяли тези? Май не е било в желязната ера!!! Тогава медицината не е била на днешното ниво, културата сред масите от населението СЪЩО. Прави си изводите ако изобщо можеш да мислиш.

ЕХхсигурно гореизброените са пушили на сцената или пред всички учени или ако господ ни беше дал да пушим щяхме да имаме комин на главите си ......и...нищо против пушачите "но со кроце со благо и со мако кютек"

Ако знаеш, колко непушещи простаци има по света!? Също и в парламента!?

Непушач , който ежедневно злоупотребява с храна, алкохол и други благини е върха на културното развитие...:)

Пушенето е част само от културата. Квалификациите са ситуационно оцветени.

браво БОЙКО

Това правителство "си измисля" закончета на принципа "тука има, тука нема"! Такава некомпетентност, безхаберност и некадърност НАКУП си е направо за книгата на Гинес! Чак не е за вярване! НИКОГА НЕ СМЕ СИ И ПОМИСЛЯЛИ, ЧЕ ЩЕ БЪДЕМ "УПРАВЛЯВАНИ" ОТ ТОЛКОВА НЕСПОСОБНИ ХОРА! Направо - ТЪПИ! Няма ли кой да им каже ( но така, че да бъде чут и разбран), че ТОВА Е РЕЗИЛ КАТО ЗА СВЕТОВНО! Ако някога сме мислили, че ще станем свидетели на ПЕНСИОНИРАНЕТО НА ЦЯЛА ЕДНА ДЪРЖАВА! :(

Като погледна 2 г. назад виждам доста "пенсионирани" КРАДЦИ от бюджета, така че много-много немой да се плюнчиш, а си опичай акъла и почвай да мислиш КАК да изкарваш пари, че КРАЖБИТЕ свършват веке...

Абе човече, не те ли е срам като нямаш акъл, да даваш акъл на другите? Всички, които подкрепяте пожарникаря, носите отговорност заедно с него за разрухата в страната. Няма друг като пожарникаря, на когото целият свят му е виновен затова, че не може да управлява. Със схеми и рекет може да управлява борческата си фирма, но не и държавата.

А като погледнеш ДНЕС не виждаш ли крадци ОТ ВСЯКЪДЕ ОТ КЪДЕТО МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ, при това абсолютни некомпетентни, нагли, малоумни, нечовечни! Или според теб, щом са "нашите"/много интересно защо си мислите, че са ваши, но това е друг въпрос/ и на шиш да ни въртят и в стойка "Г" да ни оправят - СА НАЙ-ДОБРИТЕ!!!!!! Или intel-a ни недостига!???

товави го казвам няма да стане държава в която законите нямат нищо общо с реалността. трябва да може да се пуши в заведение.

Много правилно решение. Този гратисен период беше половинчато решение. Ако се разходите вечер ще видите, че в много ресторанти има разделение на салоните за пушачи и непушачи до 22.00 часа. След това навсякъде се пуши. А на мрънканиците на хотелиери и ресторантьори, че ще фалират - това са пълни глупости. Ако намалеят клиентите-пушачи, ще се увеличи бройката на клиентите непушачи + на клиентите-семейства с деца. Само не знам как ще се спрат простаците-съседи да пушат в асансьора

+1

Жалко , че цигареният дим в асансьора не ти е подействал светкавично! :)

Кога ще заживеем, както по света? Да се гордеем, не да ставаме за смях! Ти, премиере, забрани престъпността! А пушенето е прищявка, не е грях.

Крайно време е да сложим край на пушенето на всички обществени места. На времето си спомням какъв вой беше, когато спираха пушенето в самолетите...Пък не забелязах някой пушач да е спрял да пътува след това... Ще свикнат, ако няма изключения и е за всички! Правилно, господин Борисов!

На КОМУНОИДИТЕ ще кажа, че могат да лъжат определено време известно количество хора! Но да лъжат постоянно всички, на никой досега не се е удало! Няма и те да успеят! Браво на Борисов, започва да осъзнава, че не може да угоди на всички! И правилните решения са налице. Очаквам този подход да се екстраполира във всички области и най-вече в икономиката и по-специално в енергийната политика...

Охх на батко кастрираното мозъче. бягай при батко ББ да те нацелува.

а от кога не трябва да се храним, не трябва да спим, от кога ще трябва да стоим нон стоп на работните си места и за заплащане да не питаме

Имам само един прост въпрос: След като е толкова вредно пушенето, защо не се забрани самото тютюнопроизводство? Или работата пак е хем боли, хем сърби. Хем да сте угодни на европейските бюрократи, ама хем и не искате да се откажете от акциза върху тютюневите изделия. Докато икономиката е зависима до голяма степен от горивата (съответно бензина и акциза върху него), от тютюна кой друг производствен отрасъл е зависим - електроника ли, машиностроене ли, производство на храни и дрехи ли? Ама акциза върху тютюна ви е толкова свиден, че не ви стиска да го клъцнете от бюджета, нали? Лицемерни келемета. (ПУШАЧ от 23 години съм!)

+1 И аз предложих преди време тотална забрана на производството, вноса и разпространението на тютюневи изделия! Всичко друго е лицемерие!

Абе ние още колко работи свикнахме да не ползваме покрай тебе, че едно пушене ли е проблема...

Ако се забрани и в казината да се пуши, ужас!

Чудесно. Забраната трябва да влеце от 01 юни и то сериозно. Никакви гратисни периоди, никакви отстъпки! Както стана в Турция: раз и прас! Митинги, демонстрации? Гумени куршуми. това е положението...

Страхотно е да не те опушват никъде с тютюнев дим. Тук, в Испания, недоразумението Сапатеро ще остане с един плюс, забраната да се пуши на публични места. В България, недоразумението Б.Б. е на път да забие същата червена точка. Поздравления предварително! От една бивша закоравяла пушачка

Естествено,че нищо друго не може да се очаква от американо-западняшките лакеи.После,защо целият останал свят МРАЗИ американците и западняците!Ами,защото непрекъснато ПОУЧАВАТ и се НАЛАГАТ на останалите хора как да живеят!Какво да ядат,какво да пият,каква музика да слушат,как да ходят облечени,какви филми да гледат,как да правят секс. Мили, дебили!Американо-западняшки затлъстели мозъци,с деформирани дебели тела и уродливи физиономии!Както и вие, всички техни български слуги с вдигнати лапички!Толкова сте ми отвратителни,че накрая чак ще ми станете симпатични!...:))))

токлова си жалък че чак си смешен

Айде,-нали си знаеш-изплезеното езиче,лапичките горе и опашчицата да се върти като вентилатор!Кяф,кяф...американо-западняшки господарю!Слушкам и папкам ГМО!Разрешете да пръдна,...но да знаете,че се насирам!...Кяф,кяф!...:)))

+1, само дето няма да ми станат симпатични.

в момента гледам цирка на народното събрание, маината им на това мутренско и продажно правителство начело с боико и цветанов. млади и можехти бягаите и не се заробваите със шемите на новото им робство... да си хвахтат силовите министерства за пълнене на буджета....а които иска да си пухи пак хте го прави, независимо че не съм пухач..... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И какво си мислиш , че там където ще избягат тези млади се пуши ли ? Ами , че точно там отдавна е възвърнато правото на непушачите да не бъдат тровени под път и над път .

Пуши се разбира се! Създадени са условия както за пушачи, така и за непушачи. Само, че тук непушачите искат да са навсякъде и не уважават различните от тях. Завист... завист и простотия... Казано е- я не сакам я да съм добре. Мене ми е добре, кога Вуте е зле...

да бада или да не бада??? това е вапроса!!! да не пуса и да стана европеец???оправи стандарта на европеиски и след това налагаи забрани!!! колко други неста ни тровят??? защо не се забраняват???но това е част от световната програма за промиване на мозаците!!! както и клиниките за апотоксиране апо сех!!!ако беше гив казанова щеше да е ватре!!!а няма клиники за лечение на ,,хомосексуализма,,. интересно.защо???имат си програма световните сили!!! малко по малко да свикваме сас забраните!!!това не моге, друго не моге докато нищо няма да моге!!!демокраця??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А какво ще правим с пиячката? Като ходя в сладкарница пия по-малко, но има и кръчми. Нека и там се забрани пиенето. А който иска да си бие жената и децата или да трепа хора с колата си да си пие у дома!

ПУЕНЕТО Е ПРИЗНАК НА ЛОШО ВЪЗПИТАНИЕ -КАЗАНО ОТ ЕДИН ВИДИМО МНОГО ВЪЗПИТАН МИСЛЕЩ ЗА НАРОДА ПРЕМИЕР.

То и бъркането в носа на обществено място е признак на още по-лошо възпитание, а и храченето и бърсането на сополивия нос в ръкавите....

+

от кога го чакам този момент.краи на цигарите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

е тук без шега и без майтап СЪМ СЪГЛАСНА С лицето Борисов. Колкото по некултурен един народ толкова повече се пуши. Но интересното е, че че в Турция- Истамбул видях с очите си как никой не пуши в заведения, даже не тези на центрабно място, а по пазарища. Ние по долу от турците ли сме?

За съжаление ДА, като питаш. Не ми се иска да си го приснаем но това е голата истина.

Като гледам правописа ти и държавата, с която сравняваш България- да! Явно си обиколила само лустросаните курорти... и гледаш много техни евтини сериали.... Аз видях жена натоварена с дърва, която води магаре- също натоварено с дърва. Мъжът държеше броеница и се движеше на пет метра след тях. Това ако е признак на култура...

Поредното изказване, показателно за манталитета и възпитанието (пи-скоро на липсата на възпитание) на премиера - "ако искаш да си тровиш жената и децата, това си е право на всеки един". Т.е. - "жената и децата" не са хора. Човек е само този "един". Патриархален човек, началникът в семейството, сайбията на дома и останалата "паплач". Браво, браво!

а стига па ти бе, ега ти и човечетата-хващате се за думите ей, така

ми тя жената ако и тя дими какъв е проблема... но ми се струва че не си разбрал добре - идеята е че ако искаш да тровиш, не може да го правиш на обществени места а вкъщи това си е вече решение на жената дали да те изгони...

Да, напълно съм съгласна със забраната за пушене на обществени места. Наскоро бях в Пловдив в ресторант без тютюнев дим - беше пълно и изключително приятно. Не се стелеха кълбетата дим над масите и я нямаше противната миризма. А колко е отвратително като влезеш в хотелска стая и е пропита с тютюнев дим???!!!Аз мисля, че който си посещава често ресторанти, няма за спре да го прави, заради забраната. В крайна сметка трябва да си пазим здравето.

Да си пожарникар, който си въобразява, че е премиер, е признак на лошо възпитание!

да си с куха глава и да се опитваш да кажеш нещо смислено, е признак на мозъчна импотентност - както е в твоя случаи.... явно вече не ви идват по-добри идеи и почнахте да плюете по инерция, независимо какво се казва

Добро възпитание? На 30 ноември 2001 г. Вежди Рашидов е арестуван за побой над полицай.

Бившата посланичка на САЩ у нас, Нанси Макълдауни, нарича пожарникаря "боклук".

Така е! Да си куха глава и да се опитваш да кажеш нещо смислено е признак на нисък интелект. Ама с една прочетена книга за индианци- толкова!:)

Правилно!

Ех, премиере наш, ма не се изживявай като лелка в детската градина, де! Пък ако няма какво да кажеш, ми прескочи темата - не се чувствай длъжен да се произнесеш!

точно ту ке е произнесъл много добре, май си прочел само заглавието :)

ОбъркАл съм се, пич - верно се подведох по заглавието.;о) Сега го смениха;о)) По принцип нямам нищо против въвеждането на тази забрана, но съм скептик по отношение спазването й!

Така е, МатЕриала трябва да е здрав за да робува. Никакви цигари и алкохол!А да , и да си внася здравните осигуровки и да не ги ползва:))))

''ДВЕ МИЛИЦИОНЕРСКИ СЪПРУГИ СПОДЕЛЯТ-ТИ СЛЕД ПОЛОВО СНОШЕНИЕ ПУШИШ ,ЛИ?-АМИ,НЕ СЪМ СЕ ПОГЛЕЖДАЛА...