Премиерът заговори за мораториум за шистовия газ

Ако парламентът наложи мораториум върху проучването и добива на шистов газ, правителство ще се съобрази с това, отговори премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна на въпрос на лидера на "Атака" Волен Сидеров за проектите за добив на шистов газ у нас.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът заговори за мораториум за шистовия газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аман от тези "еколози". От нищо не разбират, а дават мнение по всичко. Важното е да са против.Ако зависеше от тях още щяхме да сме в първобитно-общинния строй. Огромното количество от тях дори не знаят истинското значение на термина "екология"

Абе импулсивно или не този Бойко май взе много да се мисли за всевишен, Дано не е забравил как се гасят пожари, защото ако направи нещо на пук срещу народа ще му се наложи да гаси много и най-вероятно няма да успее. Гледайте филма Crude и ще разберете какво ви чака от Шеврон.

Приятели, утре, неделя 20.11.11 ще се проведе протестно шествие срешу добива на шистов газ във Варна. събиране 11.30 пред Козирката. Ще се разходим до към 13 часа до Фестивалния комплекс, ще раздаваме листовки и ще информираме хората. Ако някой иска да помага- Добре дошъл.

боко тиквата ще сварши като Kадафито.

Бойко Борисов обикновено се съобразява с общественото мнение. Така стана с ГМО, например... В Добрич реагира импулсивно, но после се извини и резултатът е пълно мнозинство в Общинския съвет. Той все повече ще взема българската страна и ще защитава националния интерес и това ще се отрази на изборите - парламентарните, защото врагът не спи...

Йов, твоят вариран съвсем не е така .Народът гласува не повече от 30 % от всички избиратели, защото не видя достоен кандидат между предложените, също и знаеше, че избирателната система е криминална, с нея партиите провят подмяна вота а избирателите ,за това и не излезе да гласува. Нямаше достойни кандидати, самата система позволяла да се кандидатират само кандидатите на партиите и техните поставени лица. Кандидатите на партиите са лицето на напълно проваления и порочен български политически модел от прехода., Понеже в тези партии не могат да влизат свестни хора на професионалния принцип, а само на КРАДЛИВИЯ ПРИНЦИП и който повече умее да лиже олигарха управляващ и собственик на партията. Всички които се писаха за независими са производни и поставени лица на тези партии. Свестените хора не влизат в партиите да е се цапат, строят в страни. В районните комисии и ЦИК сбогуват резултатите от месните секции и там завишават избирателната активност чрез 1 милион мъртви души държани вече 20 години в списъка. Ето, от там идва изборната победа на ГЕРб. тя е фалшива и пирова.

Г-н премиер, НИЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВИ ИЗБРАХМЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ ТАКА,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗИТЕ С НАШЕТО ИСКАНЕ ДА СЕ ПРЕКРАТИ СВЯКАКВИ ПРОУЧВАНИЯ И ДОБИВ НА ШИСТОВ ГАЗ. ТОВА Е ЖЕЛАНИЕТО МИ, КАКТО И НА МОЕТО МОЕТО СЕМЕЙСТВО,МОИТЕ РОДНИНИ И ВСИЧКИ КОИТО ПОЗНАВАМ.ТОВА Е ЖЕЛАНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

Г-н премиер, НИЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, К О И Т О ' Н Е ' ВИ ИЗБРАХМЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ, Н А С Т О Я В А М Е ' М Н О Г О ' Т В Ъ Р Д О ' ДА СЕ СЪОБРАЗИТЕ С НАШЕТО ИСКАНЕ: ДА СЕ ПРЕКРАТИ СВЯКАКВИ ПРОУЧВАНИЯ И ДОБИВ НА ШИСТОВ ГАЗ В БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕДЕЛИ!!!

Проблемът в изказването на ББ, е друг. Преялата с власт партия ГЕРБ поставя въпроса по начин, който е ясно, че няма да се достигне. Гласуващите под строй негови депутати, псевдонезависимите отцепници от АТАКА, РЗС и новата му поддръжка - чамовата дъска Яне, няма да позволят гласуване против. Истината е в референдум по въпроса. И то не само за Нови Пазар, а и за останалите ПЕТ полета, за които се провежда конкурс. Според мен - трябва по подобие на Бургас да се намери достоен кмет, който да проведе референдум за своята територия. територия!!! С това да се даде началото. За национален референдум - забрави. А става въпрос за Североизточна и Централна Северна България - около 30% от територията на България.

Абсолютно съм съгласен.Снощи изложихме мнението си пред варненци за провеждане на МЕСТЕН референдум. Но кмета не може да се смени. За да го накараме да се съгласи, тогава се постъпва по следния начин: "Съставете един комитет, решете ден за протест пред кметството, направете 100 000 листовки с деня и часа на протеста, разпространете ги по пощенските кутии, призовете хората да дойдат на протеста, съберете поне 1000 души по времето на протеста пред кметството, направете един палатков лагер пред кметството, редувайте се денонощно и стойте там докато общинския съвет не реши датата на референдум,доведете всички медии на Варна и национални медии, вдигнете шум до небесата . Никой наш или международен съд не е в състояние да отмени решение на референдум в демократична Европа на 21 век, където няма да срещнете диктаторски и тоталитарни режими и управления! "

Всички страни в ЕС, Канада и САЩ наложиха мораториум за шистовия газ. Оказа се че печалбите за държавите са малки, основно ще печели фирма Шеврон която го добива. Ще се замърсят за векове с токсични вещества подпочвените води и районите на добив на шистов газ ще станат напълно необитаеми. Затова Европа, Канада и САЩ са против добива на шистов газ на тяхна територия. Четете чужда преса, американска, канадска и т.н.

А като се има впредвид колко е малка територията на България, то може и цялата да стане необитаема......Аз не искам да обричам децата си заради някакви фирмени интереси. Не искам да ядем храни пълни с отрови и да пием шистонада. Не трябва да се допуска дори проучване!!!!! Който знае английски, да чете чуждата преса

Само абсолютно душевно болни биха искали шистов газ. При неговия добив екокатастрофата е тотална и непоправима.За държавата няма никаква полза , само лъжи и разруха , празни приказки непоправящи нищо разрушено.

До тези, които са за шистов газ: Нещо от САЩ и обърнете внимание на датите: Проучване през май 2011 г. прави заключението, че разбиването сериозно е замърсило със запалим метан подпочвени запаси на сладка вода в североизточна Пенсилвания. На 23 юни 2011 г. Агенцията за защита на околната среда на САЩ обявява, че ще проучи всички жалби за замърсена питейна вода, свързани с добива на шистов газ в Тексас, Северна Дакота, Пенсилвания, Колорадо и Луизиана. На линка прочетете, че ШЕВРОН е получил разрешение за проучване в над 4 МИЛИОНА ДЕКАРА до Нови Пазар. link като пак ВИЖТЕ ДОБРЕ ДАТАТА. Ако това не е истина, защо ББ и ТТ не поставят въпроса Шеврон да излезе с опровержение и да потвърди казваното от тях?

Както Алекс е забелязал, шистовият газ и в САЩ, а в близко бъдеще и у нас, е финансова пирамида. Американците вече се усетиха. Ние още не сме. Газ в промишлени количества, дето да ни направи независими, няма да има, а и да има, няма да ни направи независими и няма ние да печелим от него. А Бойко пак лъже. Според чл. 28 и 29 от Закона за подземните богатства, щом Шеврон имат концесия за проучване, достатъчно е да открият газ и получават концесия за добив автоматично. Условията за това са формални - да подадат необходимите документи в необходимия срок. Тоест - всичко ВЕЧЕ е в ръцете на Шеврон. ГЕРБ вече ни продадоха. Интересен факт е, че споменатия закон е приет при Тройната коалиция. Виж замърсените вода и въздух, съсипаното селско стопанство и болестите са гарантирани както при добив, така и при проучване. Спорен въпрос е, обаче, доколко геноцидът на Българите в днешно време е нещо лошо за планетата и света.

А уж демокрацията се изразяваше в това да има три независими една от друга и работещи за народа власти-изпълнителна,законодателна и съдебна.Не ви ли направи впечатление как министър- председател най-спокойно заявява,че ще се меси в работата на законодателната власт-парламента? И стига е бълнувал за следващите поколения.Такива на тази територия няма да има.Поне не български.Особено след неговото управление. П.С.Може да прочетете и статията да диабета при бебетата...

НЕ НА УНИЩОЖАВАНЕТО НА СВЕЩЕНАТА БЪЛГАРСКА ПРИРОДА ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ КОРПОРАЦИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Хората които са против, даже не знаят какво е това но са против. Разработването на тези находища ще дадат макар и малка независимост от Русия и за това така се настройват хората с/у това.

Само и само да направиш мръсно на Русия, си готов да жертваш природата си и здравето на децата си. А като сме били толкова зависими от Русия, това попречи ли да разрешим американски бази (за пръв път в историята) на наша територия бе?

Друг идиот освен теб, не видях да е писал до тук.

Аз съм твърдо "за" спиране проучването и добива на шистов газ.

ЩО ТАКА БЕ БОЧЕ? ЕДНО НАПРЕД И ДВЕ НАЗАД. НАУЧИ СЕ ЧОДЖУМ, МАЛКО ВРЕМЕ ТИ ОСТАВА.

Защото не е мъж под таван от бетон, а "под камъш". /Последното се изрича бързо, както "под камила"./

Трябва да спрем всякакви посегателства върху българската природа! Проучванията за шистов газ са гилотина за България за хилядолетия напред!

А когато СССР проучва може и никой нищо не казва. Знаеш ли вобще какво е този газ?

Волен Сидеров е изкукуригал съвсем. Говори глупости за вредни химически вещества и си въобразява, че някой му вярва. Трябва да се поиска мнението на истински експерти по въпроса. Няма никакви опасности за природната среда при проучвания за шистов газ. Прав е Борисов, че Народното събрание трябва да гласува решение и да одобри проучванията. Ще видим кой е национален предател и ще гласува против интересите на България. Такива ще бъдат заклеймени вечно като агенти на Москва. Трябва да бъдем енергийно независими от Русия.

Ти луд ли си бе или си платен драскач?Експерт!!!!!!!!

Стига са грачили тези лъже-еколози. Никой от тях не е сведущ по този проблем. Останалите са агенти на Москва.

Що пишеш глупости? При добива на такъв газ дълбоко в земните недра се вкарват химикали под налягане. Тия химикали отравят всичко наоколо, водата става токсична...Наистина, защо пишеш глупости?

По какво си експерт?По ракия +салата ли?Ако можеш да пускаш на компа нещо друго освен простотии в дир-а,вземи изгледай филма Gasland.Да видиш за какво иде реч.Филмът е американски,не е руски.А защото Германия,Англия и Франция нямат експерти като теб забраниха добива на шистов газ.

Експерт си верно ! Експерт си по тоалетна хартия !

Какъв мораториум ,какви 5 лева? Пак ли се опитвате да заблудите обществото? Американо/израелската фирма Шеврон, на която министър Караджова е издала разрешение да започне добива на шистов газ, е вече започнала работа. За нея мистър Уорлик постоянно лобира. Това добре варналии знаят, защото са в състояние на стачна и протестна готовност. Мислите, че сред като унищожихте съдебната система и другите държавни органи (сложихте ги под своя шарка) и никой не може да ви следи, вие можете да лъжете обществото с всякакви подобни избавления да фалшиви "мораториуми"?

Всеки народ си заслужава управниците....

Това е новата "фразеология" на политическата мафия- "народът е виновен, щото си избира той управниците" и насочена за глупаците да и вярват. Проблемите у нас е в създадената и подържаната от политическата мафия избирателна система, с единствените в Европа налични "партийна ЦИК и Райони комисии", избирани от партиите на квоти в парламента и оглавявани от партията с най голяма квота и която ръководи изборите, сумира крайните резултати и решава съдбата на обществото. И всичко това се извършва изцяло НА ТЪМНО. всички фалшификации се извършват от ЦИК и Районните комисии. Знае това народът на тези избори не излезе 70% да гласува, гласували са не повече от 30% от всички избиратели, макар тези две инстанции да представиха, че са гласували 45-55% от избирателите.

Виновен си е народът и толкова! Всичко, което казвате е така, но никоя секция в днешно време не може да фалшифицира безнаказано 70% от бюлетините. Фалщификацийте минават когато има ниска изб. активност и/или нещата са на кантар. И за двете положения няма кой друг да обвиняваме освен гласоподавателите. След като на едните не им пука, а на другите им харесва - приятно прекарване на територията на тази държава.

Значи крайно време е да изберете мен и всички заедно да променим тази система,най-после да започнем да градим нещо хубаво за тези който ще се родят след нас в България

Този шистов газ почва да ми се струва една огромна пирамида. Накрая ще имаме унищожена природа и липса на газ, а едни тарикати ще са взели едни пари и ще се излежават под палмите с коктейли в ръка.

"АЗ (ББ) ще говоря с депутатите от ГЕРБ да приемете такъв мораториум", обърна се премиерът към Сидеров." На времето един френски крал-слънце беше казал: L`etat c`est MOI ! Българският Премиер-слънце заповядва на дупетатите си (машинката за гласуване) да приемат или не даден закон! Защо ли не се прекръстим на кралство Булгаристан?! Защо ли?