Препъникамък пред Борисовия ентусиазъм за еврото

Вестник "Уолстрийт джърнъл" посвещава в днешното си електронно издание обширна статия на България със заглавие "Дълговата криза на ЕС застрашава кандидатурата на България за еврозоната".

Обратно в новината

Коментари - Препъникамък пред Борисовия ентусиазъм за еврото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Финансовият министър Симеон Дянков се придвижва из София в Ауди Куатро, което е било задържано с 10 кг хероин - ЕВАЛА БЕЗОЧИЕ !

Дришльо, единствено това, което е добро за хората е добро за България. Що ли - щото България без крадливите си политици и алчни капиталисти може, но без народа си не може. Ясно!

На никъде не вървите, седите си в клоаката България и там си ви е мястото с такива политици. Един мечтае да наложат електронно разплащане, друг се чуди, що хем сме били изпълнителни, хем ни режели. Ей за тва, щото българите сме говеда. Тъпи смотани говеда, които не могат да осъзнаят, как и защо се случват нещата. Не осъзнаваме, че никой не ни бръсне за сливи дори, ако ще да имаме перфектна статистика. Не сме желани. Просто е.

боко,не бързай,още си в началото,мери си думите и мераците, за да ти останат сили за финала.

До сега лично не съм избирал нито един политик,когото да уважавам.Спускат ми ги отгоре или пък нахално се натрапват. Бях и съм противник на членството на Бг в Европейската комуна /EUROPEAN COMMUNITY/,но никой не ме пита.Заради мързел и алчност,съчетани с безмислено прахосничество,вече сме най-бедната държава на континента.И отново никой не се интересува дали съм съгласен да ме прехвърлят в паричната система на най-могъщите световни империи,като Великобритания,Франц и Италия.Дори и Бойко знае,че Бг ще обеднее много повече,но предпочита личният му капитал да е конвертируем.И за това ще бъдем заложени ние-старият лош материал и младите прости момчета.

Изкарай Гано говедата!

влизането в еврозоната е неизбежно, но колкото по-късно, толкова по-добре!!! ама от каде акъл в тая куха пожарникарска кратуна!!! всъшност защо обиждаме пожарникарите!!!

Ясно е защо не работиш в банка вече.....

За какво ни е да стоим толкова дълго във валутен борд? Трябва по най-бързия възможен начин да влезем в еврозоната ,или да излезем по някакъв начин от валутния си борд. Но за второто май никой няма мисъл как може да се осъществи (доколкото знам). Така че,остава влизане в еврозоната. Иначе състоянитео в което се намираме не е полезно за развитието и добруването на страната! А този който бе казал,че не трябва да се гледат интересите на богатите,ами на бедните,мога да му кажа,че единствено това,което е добро за бизнеса е доброто за България...!

Еврозоната предполага реална, стабилна и печеливша икономика. Ние нямаме нито едно от 3те. Реалния курс евро-лев в момента е някъде 1 към 4. Влизането ни в еврозоната ще махне борда и фиксирания курс 1 към 2. И бизнеса, който сега плаща да речем 10 евро за дадена суровина (20 лева) - след тия промени ще трябва да плаща за същото вече не 20 лева, а 40 лева. И ако с тази суровина е предлагал стока/услуга на пазарна цена да речем 40 лева - сега ще стане 60-80. Горе долу поскъпване в рамките на 70-100% отгоре. Ясно е, че 1 работодател днес ако дава примерно 1000 лв заплата, утре няма автоматично да я вдигне на 2000 само защото сме станали част от еврозоната. Ще се повиши плавно да речем докъм 1500 лв (както са заплатите в страни като Чехия например). Т.е. цялата тежест на такова велико решение ще бъде пак у обикновения работник и данъкоплатец. Защо се случва така ли ? Защото борда, в който живеем сега е временна мярка, а не вечна панацея за 1 болна икономика. И времето, през което сравнително стабилно преживявахме в този борд се изчерпва, но за тия години нищо подобрено съществено няма в нашата икономика. Не привлякохме големи инвестиции, не направихме голямо производство и съответно добър износ. Ако това беше станало щяхме да сме напред и еврозоната да е логичната крачка в бъдещето. Но при нашата ситуация само ще се влоши и без това прекрасния ни живот... Уви такава е реалноста.

КАКВО ИЗЛИЗА , ЧЕ КОЛКОТО СЕ ПРЕДСТАВЯШ ПО ДОБРЕ ПОВЕЧЕ ТЕ РЕЖАТ. НАЙ ДОБРИЯ БЮДЖЕТ Е НА БЪЛГАРИЯ ЗАТОВА СТОЙТЕ СИ С ЛЕВЧЕТО, БОЙКО ДАЙ ДА ХАРЧИМ СТИГА СИ ГИ СТИСКЪЛ ХОРАТА НЯМАТ ЗА ХЛЯБ ПЕНСИОНЕРИТЕ И ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ЕДВА ОЦЕЛЯВАТ

Генерале, Генерале защо ти нас не пожали Да бе стоял си в Банкя на дерето а не да ходиш по свету С Цветелина да си хортувате и с хорските пари да добрувате Но рекъл е народа-Пази Боже сляпо да прогледа, и Пази ни Нас Боже след Бойковата изборна победа За броени дни той държавата разби а народа за доверието към него с глад, мизерия и безработица награди

evrosana na gogo mu e nujna balgaria samo ni siposlvat sa transitni nescha kam turzia i garzia inatsche ne im trjabvame moje bi sme vetsche 5 miliona blgari dr.sa karaschak zigani pomazi i t.n. slabi rakovoditeli i tarikat mafiosi mutri i kradzi tova rakovodi bg.jeleva da se maha i da si hoti pri mutrenskia i maj no i toi bjaga ot grosotiata ne jvee s neja jalko e sa bg.njama dobro ime nikade ne ni iskat

Може да вземаш кредити каквито си искаш, но при условие, че ги изплащаш с лихвите само ти. Няма да се съглася, а и болшинството мислят като мен, да тъне държавата ни в дългове, които поколения наред няма да могат да изплатят и ще живеят в мизерия, за да стават все по-богати онези, дето ограбиха националното ни богатство в т.ч. и покровителите им от СБ и МВФ. Пари за възстановяване на икономиката ни и за работа на хорицата (ако обичаш не употребявай умалително когато имаш работа с разумни същества, за да не ти наритат задника), ще има тогава когато бъде върнато ограбеното на българите, а туземните престъпници идат зад решетките. Ще стане! Може и да не си наясно, но нещата бързо се променят - хората не са онези от началото на 90-те години и няма да се оставят да бъдат ограбвани. Нищо не е по старому, нищо не е забравено и нищо няма да се размине без възмездие.

Е аз като плащам с карта ко ме еб..... дали пише лева или евро след цифрите. В момента в който масово се наложат електронните плащания хартиените пари отиват на кино.

Боже, боже, ние ще влизаме в Еврозоната , май по гръцкия модел . Сега с бюджетите правим само номера на ЕЦБ.Но тук ни обясняват, че мераци само не стигат. С мераците си Гърция е на път не да излизи, ами да я изгонят от еврозоната, както пишат експерти (Вижте статията по този повод с линк на челната страница) Дано не ни приемат, че не е само срама от изгонването, а има и глад !

Един доста фриволничък превод на полу-разбираем български . Иначе всички знаем, че .. и ний вървим, вървим (вървим?) нататък (където отдавна сме).... и наистина няма край .

ne e v interes na redovia bulgarin bulgaria da vleze sega v evrozonata...cenite shte se povishat....no i bulgaria niama da ja priemat v skoro vreme sled problemite v gyrcia...reshenieto e politichesko...i niama nishto obshto s tova dali na hartia sme dobre ili ne....prosto nikoj v EC ni niama doverie...znaem zashto

Западноевропейските страни винаги ще ни смятат за втора ръка и няма да събарят стената.

Каква еврозона, какво присъединяване. Първо и основно е да се изравнят заплатите ни с европейските. Какво ще дирим с чифте пищови на гол.... Всички стоки, услуги и каквото се сетиш е на европейско ниво, а заплатите на какво основание са такива?!?

Каква еврозона, какво присъединяване. Първо и основно е да се изравнят заплатите ни с европейските. Какво ще дирим с чифте пищови на гол.... Всички стоки, услуги и каквото се сетиш е на европейско ниво, а заплатите на какво основание са такива?!?

Каква еврозона, какво присъединяване. Първо и основно е да се изравнят заплатите ни с европейските. Какво ще дирим с чифте пищови на гол.... Всички стоки, услуги и каквото се сетиш е на европейско ниво, а заплатите на какво основание са такива?!?

Моля се на господ, поне 5-6 години да не влизаме в еврозоната.Че жалната ни е м---та.

що ги ручахме жабетата тогава? от самото начало беше ясно че напънът за еврото е леко безмислен в тази ситуация, само дето с това неплащане на фирми и тези рестрикции правителството зорлем задържа бизнеса и той не може да се възстанови. Резултатът е: евро няма, по-малък ръст поне с 1% през 2010 заради некомпетентност на правителството

Каква еврозона, какво присъединяване. Първо и основно е да се изравнят заплатите ни с европейските. Какво ще дирим с чифте пищови на гол.... Всички стоки, услуги и каквото се сетиш е на европейско ниво, а заплатите на какво основание са такива?!?

sled kato sme tyi dobre,zashto ne idvat evropeicite da jiveiat i rabotiat tuk,ama samo nie im hodim/da im sluguvame/

не искат да взимат заеми защото пари имат(няколко милиарда) проста са блокирани за да се гарантира валутният борд.Ако приемем еврото тези пари които в момента служат като гарант на фиксирания курс вече няма да са нужни и ще могат да се използват в икономиката. Заемити от МВФ и прочие не са просто даване на пари при някаква лихва има си условия.

Май бързаме да въведем еврото, защото всеки момент може да се окаже колко смърди лева благодарение на дълги години кадърно управление? Така че по-малкото зло е за предпочитане....

Хляба от 1 лев ще стане 1 евро, а заплата от 600 лв - 300 евро, а не 600 евро.

Г-н Борисв,каква Еврозона,какви 5 лв. ви гонят,при положение курс лев-евро 1-2 ,ако влезем там,търговците приравнят цените както стана в цяла Европа ,а сметнете пенсионерите със 60 евро пенсия докъде ще изкарат.Поне в някой неща бъдете реалист,мислете за най-нямащите в тази държава а не за най-имащите,тези хора гласуваха за Вас,надяват се на Вас да подобрите тяхното положение а какво ще дочакат, още по-лошо от всички преди Вас.

Не бързайте, и това ще стане! Но да става естествено, когато сме узрели, а не така урбулежката, както се втурвахме досега към едно или друго членство, без да сме подготвени.......Що се отнася до чуждото въздействие, така е, когато си в обща кошара - можеш и ти да прихванеш нещо и трябва да се съобразяваш с останалите в стадото. Въпросът е, че обществото ни е не само раздвоено, а направо разтроено! За щастие, най-много са тежненията кам проевропейското сътрудничество. Голяма част са и за проамериканското такова, но има и малка част, които са за произточното ориентиране. А това не е добър знак и се вижда ясно в Брюксел - как при такова положение да ни имат пълно доверие?! Какъв е този вървеж, при който крачиш напред, главата ти е обърната назад, а мислите ти се реят надалеч зад океана.....С хитринки и подсигуряване не върви вече - идва времето на категоричния избор!

При царя - НАТО, при Станишев - Евросъюз. ББ иска да въвде еврото, та поне с нещо да остане в историята, но май ще остане само с приноса си за задълбочаване на кризата!

Да , интересно ще стане...пенсии от 80евро...заплати от 250евро...

EVROTO NE e ZA BULGARIA - OT BEDNA SHTE STANE PO-BEDNA! GOLIAMITE STRANI PECHELIAT (kakvoto e v Komara -koito ima poveche pari, toi pecheli poveche)

Абе как тъй всички западняци уж ни хвалят икономиката, бюджетите и не знам си кво още пък само ние простите българи дет не караме джипове не разбираме?

Финансовият министър Симеон Дянков се придвижва из София в Ауди Куатро, което е било задържано с 10 кг хероин - ЕВАЛА БЕЗОЧИЕ !

12

Глупи, когато всички започнат да получават и се разплащат с виртуални пари, крайният резулт ще като в УСА в момента. Нарича се катастрофа. Защо? Чети и ще научиш!

Той не мисли за нямащите - те са ги пожертвали - т.е. 2/3 от България. Важното е че ТОЙ и онези около него са от имащите. За сега. Кога ситият търбух е вярвал и разбирал гладния човек - никога. Затова и напират за еврото - техните пари отдавна са в евро, какво им пука, че ние всички ще станем още по-бедни. Само дето и еврото ще издуха подобно на долара - заради алчността им. Промените в световната обществено - икономическа система предстоят. Така че споко, ще се смеем последни.

GARCIA FALIRA S TOVA EVRO...A NIE SE NATISKAME..POMIARI

втасала, еврото и липсва.