Защо Борисов уволнил Дянков

"Дянков изигра много важна роля, направи много за финансовата дисциплина, нямаше подкрепа нито в партията, нито в правителството, имаше само моята, защото тези мерки на никого не се харесват."

Обратно в новината

Коментари - Защо Борисов уволнил Дянков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Реалността е срастването на държавата с монопола. В енергетика, комуникации, туризъм, селско стопанство, фармацефтика.... Я кажете къде още....

Какви са тези селскостопански производители с помощи, джипове, палати и Европейски пари? Защо никой не подпомага промишлеността и сродните производства? Защото при т. нар. селскостопански производители се краде без мярка, тъй като контролът е почти невъзможен. Нямаме нужда после ние да им изплащаме "помощите". Но общата селскостопанска каца с мед е много голяма и не може и Бойко да не бръкне там.

Циркаджии.Да си ходят всички и от парламента и от столичния общ.съвет.Стига толкова са крали.Чашата преля.

Нека първо, така наречените фермери да покажат каква част от тяхната продукция е в България, после да искат пари , а за Другаря Румен Петков който пикаеше в саксиите в дискотеките, докато беше кмет не ми се гивори

Когато Дянков започна съкращенията преди години аз бях много за него. С годините обаче аз не чух от Дянков НИТО ЕДНА ДУМА как ще стимулира увеличение на ПРИХОДИТЕ (не от данъци). То е трагедия ,че в България не може да се намери финансист ,който да може да балансира между двете крайности - само съкращения или много големи разходи.

Защото умния бяга от глупаевия!Кой от кого;въпрос с лека трудност!

Премиерът на лъжата. Как е възможно още да търпим този лъжлив пожарникар

Проблемът е на кого да се козирува - САЩ или Европа.Борисов започна да лавира лъже по навик навличайки си гневът на Дянков и "приятели" и затова сега ББ е в "небрано лозе".Както става ясно - всичко е за сметка на България, нещата тръгнаха от атентата в Бургас - предатели да искаш.

K....е гадно, за да си спаси задника е способен да потопи всички около себе си. A сега без Dянков какви ще ги върши,като нищо не разбира от финанси.....?

Uзвън емоциите, смяната на Dянков е кошмарен ход,предвид избора на заместниците му - единият е завършил свободен университет, а другият е учител по логика,които никога,никога не е изучавал финанси.

това е най-голямата грешка на борисов.дянков не е виновен за нищо от това което става.ако борисов го слушаше повече-нямаше да се стигне до тук

Умъртвяването на средния и дребен бизнес е фаталната грешка на Дянков, но се чудя дали и Борисов не е съпричастен към това поради слепотата си. Ако това не се оправи - нищо няма да се оправи.

Дянков е икономист 267 в света и 1 в България.Без него това правителство е свършено.Днес някой си направи харакири.

Дянков да заеме премиерски пост! Ако не - след края на мандата на това правителство да се свика Велико народно събрание и да се гласува изцяло Нова Конституция - 120 депутата и Президенстка република! Няма иначе как да се продължи с правителства, защото няма лидери, няма адекватни структурирани политически партии и експерти!

За Премиер -да,но на всеки 100 000 -реално ,по 1 депутат -не повече от 70.Да се въведе със закон заплата на държавен служител максимално равна на 3 максимални пенсии .

На кой сайт е публикуван списъка с получателите на земеделски субсидии и кой колко точно е получил

най-сетне, най-сетне се отървахме от г-н министъра, феодалните старци и ние простосмъртните ще си отдъхнем от наглото му поведение, заплатата му няма да излиза вече от джоба ми, но какво ще промени всичко това - определено НИЩО, защото остава неговият бюджет, 2 млрд.лв. от НЗОК съответно няма да бъдат върнати, работните ни заплати и пенсиите също няма да претърпят промени, времето дотук е определено загубено, ние от бедни по-бедни, не се променя избирателния закон, е и ..европейският печат ни залива с помия, ама направо си го намерихме.....ОСТАВКА И САМО ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ЗА КОЙ ФЕРМЕРИ ГОВОРИМ ЗА ТЕЗИ ОТ ГРУПИРОВКИТЕ И НАЙ ПРОСТЯ ЗНАЕ КОИ СА КРУПНИТЕ ФЕРМЕРИ

Оставка на Правителството.Министър -председател Дянков ,с право да състави експертно правителство.

Ами то за всичко ще излезе, че Дянков е бил прав. И кво ББ пак бърза да се сложи на тоя на оня извън страната?

Краля е мъртъв - да живее краля! Стига сте го превъзнасяли - човека знаеше точно три заучени действия и се държеше безпардонно със всички освен бащицата - просто не му пукаше защото знаеше кой го е пратил и от къде идва. Всичко постигнато го опъваше един ресорен зам.министър и малкото останали читави кадри в МФ. Иначе четири години медени обиколки из света и страната - не сам, разбира се. Абе какво ще стане сега с Джиджи??

Много късно решение, но така правят зависимите, когато им разрешът се правят на можещи.Дянков си свърши перфектно задачата поставена му от "Чичо Сам". Съсипа всичко в държавата, което не беше съсипано от предишните "избранници" на народа.Сега вече и господ да дойде не може да ни оправи.Цели 23 години си патиме от прословутата българска доверчивост. все се надяваме някой да ни оправи, появи се някой хитрец и ние му "поверваме", че това е нашия човек.Време е наистина младите да вземат нещата в ръцете си, защото те не са толкова доверчиви.Никакви партии и "движения", само суверена със своите най млади и прогресивни представители.Баста на политическата мафия, време е народа да издигне от недрата си новия Левски, който да го поведе единственно към целта - собственото му благоденствие.

Значи сме живяли в огромна заблуда. Дянков си е живеел в Америка и от време на време е идвал насам да ни управлява. И това без капка срам го признава премиерът! Браво! Айде сега и премиерът - кой откъде е.

Борисов- Буда никой не е уволнил. Дянков си е тръгнал сам преди да се върне в САЩ. Не иска да има нищо общо с вече разградения двор на държавата. В писмото му с блатодарности това ясно си личи.

че уволниха диянков е добре. притеснителното е да не се окаже че е оставил 'скелети в гардероба', заради които българската финансова система да се срине като в гърция ....

ами не е изключено.

"Тази безнаказаност все повече развращава българските цигани, те стават все по-агресивни и нагли, а броят на циганските престъпления в България расте като лавина" Цитат от руски вестник......

Този Дянков не трябва да се показва повече в България. Финансова дисциплина за сметка на здравето и живота на българите. Хората умират от глад и болести. Вече и лекари няма в страната. Всички добри специалисти отидоха в чуждите, устроени държави. Младите специалисти искат да живеят нормално. До къде ни доведохте Господа Управляващи?

Да благодарят на Доган, СТанишев, Луканов, Виденов.

Борисов да се самоуволни!

След размисъл по заглавието "Той се спаси в Америка, а ние..." предлагам и за бъдещите български министри да има изискване да са живели в Бг през последните поне 4-5 години, за да остане тук и да си сърба попарата след като и той е я дробил. и да се знае на кои чужди интереси служат....

Тук е в момента, не в Америка.

премиерат боико борисов уволни дянков засчто си разбира от работата. за мен една от причините е че тои, дажнков и вече уволнения египтолог игнатов се опитаха да ликвидират по финансов и админстративен пат балгарската наука, но както винаги номера не мина пред борисов. дапозелаем на премиера борисов да продалзава все така да баде силна личност и да не се угава нито пред министри нито пред натиска на улицата. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Как така Борисов ще уволни Дянков, че без Дянков той е кръгла нула? Всички неща от който Борисов се гордее, като финансовата стабилност са все заради Дянков. Дянков беше единствения министър който от време на време взимаше и правилни решения, като да не въвеждаме еврото, да не се пръскат пари за щяло и не щяло и дори това че не иска да ратифицира проекта на МВФ, който ще ни открадне 160 млн. лв., също е правилно. Наскоро Дянков се обаяви и против увеличаването на МРЗ, което беше много правилно и много смело от негова страна. Според мен, точно МРЗ-то, което Борисов много се гордее че е увеличил няколко пъти, е била истинската причина за уволнението. Наистина, не може да имаш популисти на власт и да не искаш да увеличиш МРЗ-то - това е направо смъртен грях. ББ нещо не е на кеф от референдума и нервите му вече не издържат. За популиста все пак е много важно да бъде обичан от хората, а хората нещо се обърнаха против него и сега се чуди какво да направи че хората да го заобичат пак - явно магистралите не са достатъчни. Толкова е отчаян и объркан, че е готов дори да жертва единствения човек с няколко капки мозък в главата в това правителство. Иначе Дянков си беше за уволнение, но по съвсем други причини. ББ дори е оцелил едната причина, макар че е много над неговото ниво, а именно ниския икономически растеж. Не може да имаш икономически растеж без да намалиш данъците, а дори напротив, постоянно да ги увеличаваш. И точно това е проблема с Дянков. Той обеща да намали фашисткия данък ДДС, който ни е подарък от ЕС, до минималните възможни 16% и така и така не го направи, а трябваше да го направи още първия ден като министър. Този изключително вреден данък трябва да се премахне въобще, но ЕС ни го налага със сила и нямаме избор, което е много жалко и заради което трябва да почваме да мислим да се махаме от ЕС. И не само че не намали данъците, ани гледаше все как да краде повече и повече от парите на хората, че дори искаше да направи и данъчно гестапо. Освен това, трябваше и да се отвържем от еврото, този потъващ кораб, и да преминем към златния стандарт, но Дянков само се задоволи със неприемане на еврото, което не беше достатъчно. И другото нещо, което не беше достъчно - не само трябваше да се обяви против увеличението на МРЗ, а трябваше да иска и да се намали и още по-смелото решение - да се премахне въобще МРЗ-то въобще, което автоматично щеше да намали безработицата. Така че, Дянков имаше за какво да се уволнява, но не и по истинските причини по които ББ го е уволнил.

свали бинокала и погледни в съседня двор демек западноевропеискя, че докато си нагласиш лупите да видиш до америка по съседски ви обраха

свали бинокала и погледни в съседня двор демек западноевропеискя, че докато си нагласиш лупите да видиш до америка по съседски ви обраха

Протестиращите и във форума често призовават за революция...Напомням, че е въпрос на интелигентност и култура, на чувство на съпричасност към европейската принадлежност, такива простотии да бъдат гневно осъдени от ВСИЧКИ. Умря Марко, когато простите и неуки селяни и работници избиха в Русия елита, заграбиха и или унижожиха имущество и ценности на човечеството /книги, картини, мебели и др./ в името на болшевизацията, експропиацията и мнимото равенство. Защото и сега сме свидетели на революция в Египет и си мислим че е нещо много добро и полезна...Същите подстрекатели искат оставката на всички политици и няма защо Станишев и сие да си въобразяват, че това не се отнася за тях ! Напротив, това което се надига като хаос в страната ще ги смете на бунището без цвят и идеали. Дори мисля, че те вече са доста стреснати за да поемат контрола над страната. Едва ли отношението към тях ще бъде отношение към уж ръководители на революцията.

Дянков ненавижда възрастните,защото е израстнал по домове,разделени родители.По тв7днес показаха баща му,когото не е виждал от десетилетия и не го интересува колко бедно живее...Дянков голям комплексар...лъжец,алчен комбинатор,умори голяма част от българския народ заради управленска и финансова некомпетентност....

Да се чуди човек как е възможно в толкова кратък коментар да се напишат толкова глупости. Дянков бил уморил голяма част от българския народ.... Е то бива, то може, ама чак пък толкова...

ПРИЧИНАТА Е ЕДНАЯДОСАЛ СЕ Е ЧЕ ДЯНКОВ Е БИЛ НА МАЧ БАТ БОЙКО КАК МОЖЕ ТАКА ДА ПОБЕЖДАВАШ БАТ БОЙКО И СЕГА ВЕЧЕ НЕ Е МИНИСТЪР

Дянков си отиде, за да почне да харчи повече правитеството преди изборите като всяко партизанско (контролирано овън и вредно за хората). хората на улицата: няма ли картели в банковия сектор и телекомуникациите съ сериозно Австрийско участие? Мислите ли че Телеком Австрия са подкупили само Станишев, а Боко не?

Това интервю д-р Николай Михайлов даде за ГЛАСОВЕ през 2010 година, една година след изборите, които доведоха на власт Бойко Борисов. Публикуваме го заради неговото актуално звучене. "Това управление е обективирано безобразие на нашата обща политическа некадърност лявата, дясната и народната. Компетентността не вирее до Бойко, защото има собствена сила, която дразни с превъзходство и независимост. Човек, на когото не би могъл да звънне нощем да му купи пура, тъй да се каже, е излишен и вреден. Компетентността е усвоима само по допущение и ако е свързана с явен или таен недъг, с някаква слабост", това каза пред ГЛАСОВЕ д-р Николай Михайлов. И още: Елитарната престъпност не е докосната. Статистиката твърди, че престъпността е нараснала с 10%. Но я няма в медиите или присъства като просната в безконечния правоохранителен сериал. Хищниците от прехода си живеят като римляни в декадентски период.

Американски агент на Световната банка,изпълни си задачите и отиде при топлите бедра на американката.Той помогна на Гербаджиите да доограбят България. Вижте им имотите!Дебелооки ,наглеци!

ИЛИ ДЯНКОВ ИЛИ НА ИЗБОРИ

Не мисля,че Дянков е уволнен, но е спасен. Поста му беше трамплин към по-висок ,ако здравословното му състояние не му изиграе лоша шега.

Американски агент на Световната банка,изпълни си задачите и отиде при топлите бедра на американката.Той помогна на Гербаджиите да доограбят България. Вижте им имотите!Дебелооки ,наглеци!

Боко много ясно го е казал.Дянков не се вмества сред тези галфони, единственият грамотен министър си отиде.Друг е въпроса, че не беше симпатяга

Дянков - поредната Калинка. Никъде в Интернет няма информация от кой ВУЗ по каква специалност той има магистратура. Размахва се американска докторантура, ама в Америка всеки който напише реферат е доктор, а професор е всеки втори, работещ в университет.

...айде, като си наясно и е толкова лесно, иди и ти и изкарай едно професорство, хем ще получаваш голяма заплата, хем няма да дебнеш в нета кой какво е завършил, хем ще се оттъвеш от ратайството.

Добре де...... калинка ли е Дянков или не ?

ако си бил в америка и имаш американско образование, тогава само можеш да говориш. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Her Флик ми стана симпатичен! Бил е в конфликт с най-големите боклуци, "не бил диалогичен"-какъв диалог с анцузи?

На протест срещу безстопанствената политика на държавата от 1989 година! Не само срещу монополите, а срещу всички престъпни управления!

Американски агент на Световната банка,изпълни си задачите и отиде при топлите бедра на американката.Той помогна на Гербаджиите да доограбят България. Вижте им имотите!Дебелооки ,наглеци!

Лишко, много си зелен още батковото.

Дянков много е ядосал Борисов !!! Това е единствената истинска причина да бъде уволнен.

Мнооого късно!Той(Дянков)нанесе непоправими щети на имиджа на ГЕРБ.Имаше дори предложение за данък в/у пенсиите.Само внедрен може да го измисли.

Това днес беше най -голямата манипулация и се надявам да не се вържем.Първо- лиценз не може да се отнеме от днес за днес, второ, има си процедури, които подлежат на обжалване и чез със сигурност ще обжалва не само в български, но и в европейски съд, което ще се проточи месеци и дори години.Трето тиквата не каза- токът пада с осем процента, а каза- токът може и да може да поевтинее..ама може и да не може..всичко е прах, не му вярвам