Борисов за берачите в Швеция: Човешката глупост няма граници

Между 1200 и 1500 български граждани са пристигнали в Швеция, за да берат боровинки в последните месеци. Това е съобщил министърът на външните работи Николай Младенов на правителственото заседание в сряда, стана ясно от стенограмата от сайта на Министерски съвет.

Обратно в новината

Коментари - Борисов за берачите в Швеция: Човешката глупост няма граници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ivdi

Защото сме си тъпи и на маймуните е трябвало време ... Пишеш за етнически групи а според мен това е неправилно и неприемливо . Управляват българи и турци, такива виждам в Парламента - защо след като уравляват бели хората живеят лошо , защо безработицата е нараснала а и не само безработицата но и цените , защо не сме мръднали от най-бедната страна в Е.С . Няма как теб да попитам защо вашата етническа група изкрадана парите от държавата а за откраднатото от фондовете а заменките . Защо като сте бели хора крадете като долни мангали . Интегрираме се всики в Е.С нали знаеш ,че този процес не е завършил особено що се отнася за крадливият преход !

Не рабрах, защото не е написано ясно - за български граждани ли става или за "манговци"?

Наистина Бойко глупоста ти няма граници да докараш най-стабилната държава в света до просешка тояга това само най-глупавият човек го може.

господа драскачи и др.бат Бойко нашите сестри в Либия също бяха на частни договори ама държавата успя да изхарчи десетки милиони да ги върне невредоми защото баха БЪЛГАРИ а тук макар и да нямат договори повечето са цигани и турци те трябва да умират ли

Без пари какво му остава и какво може да направи човек? най-честнитят и правдив отговор дава Тодор Живков . Не са отишли да крадат а да работят . Не са отишли да въртят измами с кредитни карти и да крадат парите на чужденците а да изкарат пари за ядене . А може би циганите да са виновни за дереджето на държавата ? Пари за асфалт и магистрали има а за откриване на работни места за да могат да преживяват хората няма . Все пак човек за да живее трябва да работи за да има пари да си купи храна и да живее , дали човека е българин или циганин няма занчение .И аз съм против да ги връщат с пари от всички нас , но става дума все пак за български хора изпаднали в безизходица . Без пари какво му остава и какво може да направи човек дава отговор - Тодор Живков !

Добре де, обясни ми защо все все стават проблеми с етническата група "мангали"? Що не става е арменци, турци, руснаци , българи и др? Що там са най-простите, най-необразованите, най-крадливите? Що все тях трябва да ги интегрираме, специално тях? Това не е ли етническа нетолерантност?

Първо Правителството трябваше да пита данъкоплатците, дали са съгласни да се отпуснат тези пари, за тъпите цигани! Иначе като цяло е прав в тези си констатации. За жалост, де.. Българската глупост е безмерно голяма. Няма мярка, с която да бъде измерена. Простотията и идиотщината на Бай Ганя, обаче е породена от ИДИОТСКИЯ начин на живот в Родината.

Глупакът си ти ББ, защото заради теб безработицата нарастна и хората са принудени да се хващат за сламка за да си намерят някакво препитание.

ама тези са се хванали за шведски ББоровинки! Има малко разлика!

започна да работи група, която както ми се струва ще излезе с проект за Мангал Харта Либертатум - закон, окончателно дефиниращ безкрайните права на братята роми, и постановяващ останалото население да търпи всичкият им произвол, а когато се издънят някъде както обикновено, то същото това население да отдели от оскъдния си залък за да ги оправи по възможно най-удобния за тях начин!

Кой ви би телеграма да Фащате дивото без гаранции? Държавата ли вА накара,а? Да не стане като в Либия навремето? Щом са си поели риска, сега ще си сърбат попарата. Никой не им е длъжен. Прост народ, просто племе сме. Все нЕкой ни е длъжен, все нЕкой друг ни е виновен и прочее, и прочее....

Каква битка за 1200 човека от електората ,а?

Според мен трябва да ги оставим там, където доброволно са отишли, те са пълнолетни хора и съвсвм съзнателно са тръгнали на сляпо да си дирят късмета. Като ги оставим там или ще започнат да крадат и ще бъдат опандизени, с което ще се затворят вратите и за бъдещи български работници, или като дойде зимата ще измрат от сртуд и тогава разни други кандидат-гурбетчии ще имат едно наум. Сега какво постигаме, като си ги приберем в България и то за наша сметка - нищо.

Абсолютно си права. Даже трябваше да ги изпратят на Северния полюс, и там да си останат. Не искам да мърсят Родината ми!

Е те така с лека ръка се решават въпросите - да измрат от студ! Нет человека - нет проблемы! Ама колко широко мислитееее, направо държавнически! Неколкостотин /или няколко хиляди?/ гърла по-малко. И тъй току-виж Дянков скърпил бюджета! Такъв умник, дето може да изтърси подобно нещо, направо си проси да му пожелаят да се озове в същото положение като тези бедни хора! Аман от високомерни тумбаци!

Ти наистина ли мислиш, че са тръгнали да работят, този неприятен труд-бране на боровинки? Аз мисля, че са отишли да просят, крадат и проституират, но ония са се усетили и са ги спряли преди да се пръснат.

когато тръгваха имаха пари и не питаха никой дали всичко им е подсигурено .Сега ББ давай пари да се прибираме .Като ги пиберат да подписват полици и да връщат парите

Аз не подкрепям решението на Правителството да плаща на хора които сами са поели пътят за чужбина . Това е тяхното решение . Аз живея в чужбина и виждам как на тълпи идват да търсят работа . Това е зле за страната в която са , за работещите чужденци а и за самите тях . Така се обезценява пазара на труда . Системата в ЕС не е добра . Всеки си мисли че може да прави каквото си поиска . Жалко е че в България психически се подготвя човек -Вие сте европеиски граждани с права и пр . Може ли един българин да се равни с местния - може ама след години работа . Ние не сме толкова желани - ние българите започнахме доста да лъжем , така се дава лошо име за страната ни . Краино време е на ниво ЕС да се започне дискусия с цел ррегулиране на трудов п;азар .

Борисов остави ги берачите,те ша оберат боровинките, ГЛЕДАЙ КАКВО СТАВА В БЪЛГАРИЯ.

А премиерската глупост има ли граници или тя е безгранична?

Като гледам тая зган,срам ме е да се нарека българин.Ако ние сме глупави да търпим тези джеб4ии и проститутки,в Швеция хората не са толкова прости.Тая папла4 е само за работа в И НДИЯ.а

За това ,че ромите в България са с предимство пред нас бг.всички вие сте прави,но това че са отишли от глупост не е така.Отишли са в чужбина,защото в държавата ни няма живот.Аз съм на 20 и от 1 година съм без работа,защото няма,а ако има е за смешни пари с които не може да се прехранваш теб самия,а да не говориме ако имаш и дете и семейство.Затова няма раждаемост в България.За това хората напускат държавата си заради пари и за сигурността им,защото тук сигурност няма

Напротив, на всички им е ясно, че са отишли от нужда. Но и както стана ясно, не са вложили грам мисъл в това, което предприемат, защото са глупави, неграмотни, социално наивни и без познания за това как функционира "белия свят" и какво може да се очаква в една или друга ситуация. Ако не бяха всичко това, щяха да си намерят работа и в собствената си страна. Подобни хора хора, където и да идат, няма да просперират! Може в миналото да е било възможно неграмотник да шари по света и да си намира препитание, но в 21 век, в Европа реалностите са други.

А и да не забравяме, че ние 20-годишните не искаме какво да е ами и да е леко, престижно и високо доходно...:-) А това, че някои от нас изпитват затруднение да си попълнят CV-то без правописна грешка е просто досадна подробност, която злите хора непрекъснато ни натякват.

kgb777kgb

Такива като теб са най-голямата трагедия на тази държава !!! Като няма пари не раждаш по 5 деца , като си гладен работиш за никакви пари , за да се нахраниш ,а после имаш претенции ! Ти като не работиш от 1 година кой те храни ??? Значи някой работи , за да ядеш ! Дано не са родителите ти , че ще гърбят до края на живота си , докато си намериш " подходяща " работа за много пари !!!

Ей веднъж мангала и той да не е разбрал какви права има. Тръгнал за Швеция, пък не проучил правата си. Но нейсе - пак ще му платим. Ние винаги плащаме - и да претендират за права и да не претендират, данъкоплатците са на разположение :-)!!

Крайно време е да се стимулират САМО тези цигани, които искат да се развиват, учат и работят "като белия човек". Трябва всички да ги подкрепим, защото това е инвестиция в дългосрочен план а и сред тях има свестни хора, това е безспорно... НО, за всички останали МАНГАЛИ (както те сами се наричат по между си) има само едно място - В ГЕТОТО С ТЕЛЕНА ОГРАДА И ВЪОРЪЖЕНА ОХРАНА, за да няма мърдане на вън. Във всички нормални държави ВСЯКА ЖАБА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА - време е и ТЕ да разберат, къде им е мястото! Така е, понякога трудните времена изискват по-крайни и радикални мерки, независимо дали това накърнява или нарушава нечии права и интереси, защото това е в името и за благото на БОЛШИНСТВОТО, което носи на гърба си държавата.

ромите от цяла европа се концентрират в българия-просто им саздават дуржава! отначало бяха 200 сега 1200 а истината е че става дума за около з00 хиляди !!! които сте бъдат вкарани с вагони в българя

На тези хубавци, билета да им се оформи като банков кредит и както се приберат на магистралата да си го изработят. Не да плащаме данъци и да чакаме 20 години тая магистрала да стигне до Бургас. Хем и работа ще си намерят по този начин...

Защо ако утре вие или аз отидем да работим в чужбина и не си намерим работа, държавата да не ни плати екскурзията? Защото сме нормални хора, а не специфични трайно безработни инфантилни индивиди от специфичен етнически произход, нали?

ами аз вообще не съжалявам, че създадох страницата аз мразя България в фейсбук. Какво да обичаш тук??? Търсият хората спасение навън, те те дърпат обратно.

г-н Борисов и правителство няма отговорности за българите в държавата а сега ще си върже гащите и за българите в чужбина.Ей питам аз за какво ви избрахме като не поемате отговорности за никой?

ами ако дарявата подсигурявасне работа на тя хора,те нямасне да трагнат.наоравили са го от оцаяние,а не от глупост.господин борисов да си помисли тая насна балгаря колко хора изгони в чужбина.да не си мислят це много ни харесва.просто нямаме избор и искаме по достоино састествуване а не мизерята на която ни обрекоха......това е мое мнение а желанието на такива като мен е нестата да се пооправят и да се приберем по домовете.обицаме си дарявата но не и управниците. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

,отколкото ги описвате във вашето мнение .Първо ромите или циганите с поведението си причиняват мизерия на всички ,защото имат висока раждаемост,и големи нужди и консумират много от всички редурси, и нисък потенциал за поддържане на живота,не спазват общо-човешките закони,не изпълняват общочовешките задължения. По човешките права всеки има задължения за средно образование,труд,данъци,а правото на дете и семейство е чак след пълнолетие -след 18 г. С ниски квалификации ДОРИ ДА РАБОТЯТ ,ТАКИВА РАБОТНИЦИ ПРИЧИНЯВАТ ЗАГУБИ ,ИЗОСТАВАНЕ И БАНКРУТ НАВСЯКЪДЕ. МОДЕЛЪТ НА ВИСОКА РАЖДАЕМОСТ Е СВЪРЗАН С ОЩЕ ПО-ВИСОКА ОБЩА СМЪРТНОСТ .ЗА ДА СЕ ПОДДЪРЖА ЖИВОТА Е НЕОБХОДИМ ТРУД ,ОТГОВОРЕН КВАЛИФИЦИРАН ТРУД!ЗА ДА СЕ СЪЗДАДАТ РАБОТНИ МЕСТА СА НУЖНИ РЕДУРСИ ,А РОМИТЕ ГИ КОНСУМИРАТ ,БЕЗ ДА ВРЪЩАТ ОБРАТНО .А защо не отидат в азиатски държави,където е пра-родината на много от тези роми !? Защо не отидат в Индия,където не достига мляко за децата и внасят мляко от САЩ и ЕС, и да гледат крави в Индия? Опитват се да стимулират гледането на крави за мляко в Индия

tova sam az Ljo Kler

и кво ся, на сложните неща - просто решение? Циганите в концлагери или направо на Сатурн? Хайл!

Трябва да бъде разкрит мошеника, който е излъгал тези хора ,'да бъде съден и да плати в двоен размер разходите,които е направила държавата по извозването им.Също така ,въпросните измамени да нямат право да напускат границите на България, докато не възстановят на данъкоплатците разходите направени по тяхното пътуване.

Глупаво е от страна на масовия коментатор във форума, че приписва "човешката глупост" на ББ. Ами, ако той е имал предвид, че глупаците са тези, които НЕ поддържат нужното социално напрежение, така че да надвикат циганите и да бъдат чути и зад Брюксел?!

Докога ще сме им длъжни на тези хора, които търсят само мекото на хляба. Плащаме данъци, работим за заради тях - мързеливците, които винаги се оправдават с неграмотност, а не искат да ходят на училище, с липса на работа, а не успяват да почистят и боклуците около себе си. Сега отново - да се оправят и плащат сами, на нищо не прилича това. Управниците да им плащат разноските от собствените заплати

Като български гражданин, всеки от нас, мнозинството, има права и ЗАДЪЛЖЕНИЯ, нали?! А за МАНГАЛА има само ПРАВА но не и задължения! ...и това ако не е ДИСКРИМИНАЦИЯ, здраве му кажи!

Искам официално правителството и медиите да оповестят, че става въпрос за български ЦИГАНИ а не навсякъде да се споменава за "български граждани", защото вече в Европа и по света, като чуят за бг гражданин си представят нечистоплътен "мургав събрат" със тъпа беззъба усмивка и шарещи очи... Стига вече сами сме си плюли в лицето и сме лизали чужди задници! Крайно време е нещата да се нарекат със собствените им имена!

При влизане в държавите от Европа се изисква представяне на наличие на средства за пребиваване, договор за работа, регистрация в хотел или друго доказателство, че няма да причиниш затруднения на приемащата държава. Щом са влезли в държавата, значи са представили такъв документ. Ако нямат при паспортния контрол се връщат още от границата. Тези хора са в тази държава, без договор за работа и видно без резервация на хотел и без налични средства за съществуване. При това положение проблема не е наш а на приемащата държава (преди години подобен случай имаше със Норвегия и обратния транспорт - по сведения от средствата за масова информация - осигури Норвегия, не България). По всяка вероятност има още нещо което не се коментира.

Хе-хе-хе, кой го казва!

Такова долно изказване май досега не беше правил. Не стига, че хората в България са отчаяни от това, че работа няма, прехрана няма, бъдеще няма, дори надежда няма...Той ще ми говори за простотията на хората...Те ни докараха до тук, да търсим алтернативи навън и да се съгласяваме на всякакви условия. Направиха българския народ слуги на целия свят. Нещастници..

да ги посрещнем с напалм на границата . нали е задължително обеззаразяване на превозните средства . вместо с пароструйка - да ползват газоструйка

Самият ББ е доказателство на думите му,че глупостта и простотията нямат граница.Говорителката на МВнР каза,че тези хора не са отишли от хубаво,т.е. те си признават ,че хората са готови на всичко за да се спасяват от хубавия живот,който държавата ни е предложила!!!

напално сам сагласен в момента в париз има няколко лагера на роми за които писаха вестнизите вав франзя и по този повод премиера на франзя поиска европа да напимни на булгаря за задалженята и.

В случая с циганите трябва да се сезира комисията за защита от дискриминация. Не може едни бг-граждани , които дори не са българи , да са по-бг-граждани от други , които са етнически такива. И аз искам в Швеция на държавни разноски : )

Глупоста на българските министри е безгранична. Оначало бяха 200 после 1200 утре 120000 прост циганин няма - те нас българите ни имат за прости защото им се връзваме на номерата Като ги върнеш утре в София след три дни са пак в Швеция или където да е другаде. Голямо ядене и пиене ще падне като се върнат за глупостта на едно правителство и голям кеф че пак са ни измамили.

Защо да връщаме циганите? Нека се интегрират там!

Точно този глупак ли ще ми говори за човешка глупост? Това е като мутра да ти говори за изкуство или поезия- получава се отвратително, това е и в случая отвратително е Борисов да ми говори за глупост- той е едно голямо недоразумение на природата!!!

Прав е Бойко. БРаво че го казва!

мда-а голяма мисъл

От този на снимката по-голям глупак-мутренски няма!Простотията е безгранична защото допуснахме кварталния тарикат да ни "управлява"!?!

Съмнявам се, че г-н премиерът лично е пратил тези хора в Швеция... че него да обвинявате за всичко...

Дали човешката глупост е накарала тези хора да заминат или възможноста да изкарат някакви пари за да нахранят децата си? А...Г-н НЯКОЙ си..

Не ги е пратила човешката глупост, но това, че не се интересуват от някои важни неща е глупаво.

Какво направиха ГЕРБ? Вдигнаха възрастта за пенсиониране и за младите няма работа..отиват като берачи..

За да не плащаме НИЕ данъкоплатците е нужно повече от всякога държавниците които представляват точно нас в лицето на народа който им се е доверил ДА ОСИГУРЯТ РАБОТА както за квалифицирани кадри така и за неквалифицирани да задействат дълго унищожаваната социална дейност по правилен начин и да спрат проължилия до ден днешен геноцид Защото както става ясно само ще продължат да озлобяват народа и няма да е в техен плюс Всичко е псевдо ремикс на целия ни живот до сега защо и това да не изтърпим ИМАМЕ СИЛИ

Какво, че не разбрах, била длъжна държавата??? Кой е държавата - аз и ти с нашите данъци. Пак повтори какво съм длъжен да правя и за кого? Всеки е длъжен, мен ако питаш, да мисли с главата си и когато пресича улицата и когато пресича границата. Длъжен е и да се ограмоти - да говори и пише добре на български, за да си намери поне елементарна работа и място в обществото. Не мисля, че циганите са схванали този си дълг. Затова и са ръгнали да бачкат навън. Но както се вижда и за това не им стига акълът!

Някой е прибрал пари от хиляди хора, а сега държавата,т.е ние-данъкоплатците-ще платим,за да се върнат.А мошениците никой не ги даже споменава.Не е възможно ей тъй,да тръгнеш нанякъде да печелиш.Има хора,които са отговорни за ситуацията и трябва те да платят.Неприемливо е да няма пари за лечение на болни деца,а държавата да дава нашите пари на мошеници и глупаци.Категорично неприемливо е!

ЗА ДА НЯМА ЕВРОПА ПОВЕЧЕ ПРОБЛЕМИ, РЕШЕНИЕТО Е: БЪЛГАРИЯ И РОМЪНИЯ ДА БЪДАТ ИЗВАДЕНИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. ТОВА СА ДВЕ ЦИГАНСКИ ДЪРЖАВИ.

А ти, който не знам откъде си и какво точно тече във вените ти, научи се поне да пишеш на български грамотно. Държавата Румъния се изписва с "У", а не с "О". То само това е достатъчно да приемем снизходително мнението ти. А България да е циганска не знам да е била и да е. Оставям равносметката на теб.

се пише ROMANIA , И ЗАТОВА ,В Румъния искаха да не наричат циганите роми,и да не бъркат всички румънци с техните роми .Едните са съвестни данъкоплатци,които учат,трудят се и спазват всички закони ,другите се проявяват обратно,дори когато са с две висши степени .

ще ми се да ти сваля миризливото чорапче и да ти оглозгам дъртото краче..... хе хееее

Хехе! Никога не споря с глупак: първо те сваля до нивото си, после те бие с опит!

tova sam az Ljo Kler

Браво, Пипи! :)

Боже До къде стигнахме тази сулчка се повтаря много кратно и когато чета такива тъжни факти с толкова сурови и невъздържани изказвания се сещам за пореден сюжет от американски филм 80те когато емиграционните отварят вратата на контейнера в пристанището а от там вече ги гледат уплашени изстрадали и смачкани китайци решени на всичко само да се спасят от глада в тяхната страна Ц Ц Ц Ц Ц Не вярвах че това и на нас ще се случи Не стига че ни разделиха от децата ни ,не стига че всичко се върши против човека в България а и ни казват какви сме Просто ужасно