Коментари - Рюте: Подкрепяме ви за Шенген, но работата не е свършена | dnes.dir.bg
назад

Рюте: Подкрепяме ви за Шенген, но работата не е свършена

Холандия подкрепя България за присъединяване към Шенгенското пространство за свободно пътуване, но все още смята, че страната ни не е готова за тази стъпка.

Обратно в новината

Коментари - Рюте: Подкрепяме ви за Шенген, но работата не е свършена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕДНО МОЕ БИВШЕ ГАДЖЕ, СЪЩО ТАКА МИ КАЗА: ЩЕ БЪДЕМ ЗАЕДНО НО МНОГО ПО-НАТАТЪК

холандският премиер е прав никой не иска в шенген държава на двойнствените неща, например в правораздаването но явно законите позволяват това

...Все пак холандският премиер подчерта: "Аз харесвам Борисов и той харесва мен".... > Тия двамата, що се не вземат!!!

За да е свършена работата този който се здрависва с Гн Рюте трябва да облече раирани дрехи.

Така е! Не е свършена, но затова пък сме на финалната права! Трябва само да подпишем ИК, да узаконим гей-браковете и парадите, и само още няколко подобни дреболийки...

Шенген не е свързан с гей бракове а с с корупция в съдебната власт, системите за сигурност и т.н.

Пропусна че трябваше да боядисаме нещо на границата, ама откраднаха боята и четките.

Хубаво е в България-КОЙ със свободна преса,кой с 6 апартамента,кой с 5 кума и кумици,кой с милиони Бисери,кой с тонове суджуци,кой с нови плочки/пачки/от НДК

Изследване на МВФ ни срази! Сравни България с Африка През 2017 г. София убедително води на Европа по сив сектор Ню Хампшър, САЩ07 Февр. 2018, 11:58 Средното ниво на сивата икономика на България за периода 1991-2015 г. е 29,17%. Това показват данните на Международния валутен фонд, който е оценил размера на сивата икономика в 158 държави по света, уточнява БГНЕС. През различните години делът на сивата икономика в България се е движел между 20,83% и 35,3%. На фона на Европа показателите за България са изключително високи. Те ни доближават до Румъния, където средните показатели за периода са 30,14%. Сред европейските държави, които са извън ЕС, с толкова голяма сива икономика може да се похвали Русия 38,42%. Ако сравняваме България с останалия свят, тук данните също не трябва да ни утешават, защото се доближаваме до африканските държави и Пакистан. Данните за 2017 г. поставят страната ни на първо място сред 31 европейски икономики по сив сектор. Той заема 29,6% и тук водим пред останалите ни балкански съседи: Турция /27,2%/, Хърватия /26,5%/ и Румъния /26,3%/. Гърция, чиято икономика и финанси, се сринаха през последното десетилетие демонстрира далеч по-добри резултати от нас през миналата година. Там сивият сектор е 21,5%. Най-добре от европейските държави са Швейцария /6%/, Австрия /7,1%/ и Люксембург /8,2%/.

Непосредствено сред тях е Холандия, която е най-големият чуждестранен инвеститор у нас, с 8,4%. Автори на изследването са икономистите Леандро Медина от африканския департамент на МВФ и Фридрих Шнайдер от Университета Кеплер в Линц. То е публикувано в серията доклади на МВФ Working Papers. Това е едно от първите изследвания, в които се прилагат нови статистически методи за оценка на сивата икономика. До 90-те години икономистите обичайно оценяваха сивия сектор на базата на различията в системата за национално счетоводство, в редица случаи с помощта на по-малко точни методи, свързани с анализа на пазара на труда, енергийното потребление, скоростта на паричния оборот.

лошо в сивата икономика в тези граници около 30%. Нещо повече, тя е двигател на конкуренцията и подпомага социалния сектор. Не могат и не трябва всички да са от Герб !

Аз викам да я направим 100 % и тогава да цъфнеме и вържеме, и да минем и Швейцария тогава! Щом няма аболютно нищо лошо и има само предимства от нея! А ГЕРБ няма да векуват, но България с народа, тоест икономиката му - надявам се! Сива икономика - сив народ, със сив живот! Просто защото не може всички да сме тарикати и когато станат много маймуните на клона той се движи по законите на гравитацията...

И отново - въпрос на гледна точка и езиково изразяване, следствие на начин на мислене! В царстовото на слепите едноокият е цар! За черното и сивото е бяло!

Добре,че не знаят цялата истина,даже за пешо ваксината

Нека България стане като Холандия,а то с "мъжаги"като боко ние сме един КЛОЗЕТ.

А ако бяхме като Холандия - представи си за миг, че там сме се родили и израснали, например, какво щяхме да правим и да работим ние, хипотетично? Ти, аз, останалите? Къде щяхме да сме и какви? Как щяхме да живеем, какви щяха да са ни проблемите, за какво щяхме да говорим, спорим, от какво щяхме да се вълнуваме и какви цели щяхме да имаме? Какво според теб щяха да работят, с какво щяха да се изхранват например нашите политици, Бойко Борисов, Валери Симеонов, Каракачанов, Болен, Доган, Гоце,..., Симеон? Цацаров, Пеевски...? Как мислиш? И какво щяхме да мислим за страна и хора като България и българите?

Сутринта като преглеждаха ежедневниците в пресата на Дебелян заглавията бяха тотално подвеждащи. Ако човек ги чете само тях още утре сме в Шенген. А иначе явно докато сме само едни послушковци с лидери корумпирани мутро комунисти отпреди прехода никой няма да ни бръсне за слива.

Може да стане след още 30г.след като мутрите напълно я обезлюдят България. А,някой може би от "управляващите"даже са очудени. Защо ли? Живота им е уреден за поколения напред,а че българите живеят с мизерни заплати и пенсии ,че живеят в постоянен стрес,между престъпници ,в беззаконие което и децата вече изпитват,това те не искат да видят

На какво точно основание Рюте/Холандия смятат, че не сме готови за Шенген? Кои точно фиксирани в закони изисквания не сме изпълнили? А иначе в свободен текст звучи така...ама вие не мислете, че сме гейове...просто ще ни е много густо да ви го туриме изотзад така...по евроатлантически :)

Въвеждайте електронно правителство. Нормалните инвеститори бягат от бюрокрацията ни.

Бою пак удари на камък. Ха да видим,как ще пребори корупцията,т.е.- себе си..

Тате ще ми купи колело, ама друг път. А нали Боко се хвалеше, че бил изпълнил критериите? Защо ни лъже Боко като възрастен ром.

Даже и от ЕС ни изхвърлете,много сте повърхностни. Харесвал?Кого? Ти не си добре с главата.

"Аз харесвам Борисов и той харесва мен". Ами да подписваме ИК и да се вземат, изглежда това е проблема на България :)

Преведено на наш език, тоест простичко казано - не ми се сърдете, нищо лично, просто не ставате още да сте сред нас, сред човеците - С ВАШИТЕ МАХЛЕНСКИ СВАДИ ЗА ПАРКОМЕСТА и подобни...., не че нямате желание и не сме го забелязали! Това е! А сега вижте, как Андрей, Кънчо и Първан няма да ви го кажат с океан от думи и словесни еквилибристики и празенене, за да се изхранват и те, завалииите!

ЩЕ ВИ ПРИЕМЕМ В ШЕНГЕН АМА ДРУГ ПЪТ!!! И ТЕ ТАКА!!

Абе, Боко, още ли не си боядисал оградата, бе? Айде, фащай баданарката и почвай, кво се офлянкваш вече 7 - 8 години? Ей на, човекът ти каза - работата не е свършена! Една ограда не можеш да боядисаш за толкоз време...

Нещо ми се струва странна усмивката на нашия. Дали пък не е разбрал намека.

Гледа така, сякя;аш му белят яйце, а му дават черупката.

сякаш Извинения за печатната грешка!

Сега Десито и Цветито да почнат да обясняват какво е казал Рюте, защото ние не разбираме.

Родителят пита: "Как е, справя ли се детето ми?" Учителят отговаря: "Доре е, напредва, ама има още да се желае, за да му пиша шестица."

Значи на реален език е казано ''сал боядисването на барака и откриване на тоалетна'' на границата ви няма как да са ''успех'' за шенген в който според боко влизаме всяка година..

Е! Тук изненади няма - както се казва, когато едно изречение се състои от две части и втората започва с НО, същността и смисъла са във втората част;) Нещо като моркова и тоягата...

С две думи - докато Борисов иска да вкарва Турция с приятеля на Путин и "съпотокник" Ердоган в ЕС, ХОЛАНДЦИТЕ ДИРЕКТНО СА КАЗАЛИ НА ЮЖНИТЕ СЪСЕДИ ПЪРВО ДА СТАНАТ ХОРА, И СЛЕД ТОВА МОЖЕ ДА РАЗГОВАРЯТ ИЗОБЩО С ТЯХ! И всеки сам да си прецени с кои се солидаризира и идентифицира...: В изявление вчера холандското външно министерство посочи, че Холандия и Турция са водили разговори на различни равнища, но към момента тези разговори не са предложили перспектива за нормализиране на отношенията. Затова холандското правителство е решило официално да изтегли посланика си от Турция, както и да не издава разрешение на новия турски посланик в Холандия да поеме задълженията си там. Холандски дипломат е изразил разочарование от това развитие на нещата, което по думите му е против "400-годишната история на приятелство" между двете страни, пише още "Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА. Холандският дипломат е казал още, че посланикът на страната в Турция ще бъде назначен на друго място, след като не е бил в състояние да се върне към задълженията си в Анкара близо година. Анадолската агенция цитира говорителя на турското външно министерство Хами Аксой да казва, че Анкара ще води разговори с Амстердам, ако Холандия предприеме конкретни стъпки за нормализиране на отношенията. "На този етап, ако Холандия покаже желание да предприеме конкретни стъпки към нормализация, Турция е готова да обсъди отношенията между двете страни", каза говорителят на турското МВнР.

Те го плюят, а Бочко си мисли, че дъжд вали.

И понеже става дума за Холандия и България, вижте и срвнете подходите и от тази информадция, от тук, от дир-а - или както великиярт Тошко Колев припяваше: "КАК ЩЕ ГИ СТИГНЕМ ХОЛАНДЦИТЕ!" "Турция: Дипломацията с Холандия не е замразена 11:03 6 февруари 2018 По света / Редактор Таня Тодорова / Дипломатическите отношения между Анкара и Амстердам не са замразени, уверява турският вицепремиер и говорител на правителството Бекир Боздаг. Коментарът му е във връзка с новината, че Холандия изтегля посланика си от Анкара. На пресконференция Боздаг заяви, че Холандия няма посланик в Анкара през последната година. "Те съобщиха, че официално изтеглят несъществуващ посланик", посочи турският вицепремиер. "Това не е новина за нас. Тази декларация е известна. Въпреки това дипломатическите отношения между Холандия и Турция не са замразени", уточни говорителят на турското правителство и допълни, че отношенията остават на ниво шарже д'афер. Вестник "Хюриет дейли нюз" съобщава, че Турция и Холандия са прекъснали преговорите за нормализиране на двустранните отношения. Това е станало, след като Холандия е отхвърлила турско искане за извинение към министъра на семейството и социалните въпроси. Преди важния референдум в Турция през април 2017 г. за преминаване към президентска форма на управление, холандските власти експулсираха от Ротердам турския министър на семейството и социалните въпроси Фатма Бетюл Саян Кая, като не й разрешиха да говори пред турската общност в Холандия. Освен това холандските власти отмениха разрешение за полет на самолет, в който пътуваше външният министър Мевлют Чавушоглу. На централно и местно равнище холандските власти ограничиха провеждането на митинги, организирани от турци в подкрепа на конституционните промени...

Мутрата колкото и да се хили, както и двамата да се четкат един друг с клишета, мнението на Рюте за него е, че е бандит и не може да се вярва на държавния апарат който един доказан престъпник упрявлава. А ШЕнген на обикновения честен българин изобщо не му трябва. Необходим е на бандюгите в държавния апарат.

Леле кво се фалите бе а ко ги пущим аз за ден мога ди ви докарам 500 хиляде а кво че ги правите е ваша работа но сигурно не е страшно от повеке от 2 милиона бугаре ги нема те са напущили убавата държавица

Баце си е за ..не. Можеше да каже - извън Шенген не можем да се справим с трафика на бежанци. Отваряме границите за свободно движение на мигранти... И гледай сеир

Друга струна е ембаргото стещу Русия. Проблем на България са мижавите политици. Успяват хора държави на хора като Ципрас и Орбан.. Не като Надето и Мигленчето, дето подписваха всичко

Поздравления - първи сме зад нас няма никой по каквото и да погледнеж -

Човекът взе парите и каза Ще видим!

Подкрепяме ви, ама се е..еете фгъса! Някакви аргументи ще се изтъкват ли?

Вие замисляли ли сте се над един голям феномен през всичките тези години? Защо ЧУЖДИ ХОРА, ЧУЖДИ ПОЛИТИЦИ И УПРАВНИЦИ понякога, например като този холандски премиер, КАЗВАТ ТОЧНО НЕЩАТА И ПРОБЛЕМИТЕ, КОИТО И КАКТО НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, НАРОДЪТ ГИ ВИЖДА, УСЕЩА И ДИСКУТИРА, а ... НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ И УПРАВНИЦИ ГОВОРЯТ ТОЧНО ОБРАТНОТО? Замисляли ли сте се защо ЧУЖД ЧОВЕК говори на "нашия език", а "нашите" - на "чужд"? Защо и как се стигна дотам ние да не се разбираме помежду си, дето уж говорим на един и същи език, а други отвън, чужденци, които дори и не ни знаят езика да ни говорят толкова разбираемо, и то по най-болните ни проблеми? Че дори и да се нуждаем след това такива като андрейрайчовци, кънчостойчевци, каролевци, първановци и прочие пасмина да ни превеждат какво нашите политици и управници всъшност казали и искали да кажат и да ни се надсмиват колко сме прости, че не разбираме ... БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК И ДУМИТЕ НА НЕГО? Някой замислял ли се е сериозно над това?

И това не е никак маловажен проблем, проблем, който да се подценява, защото точно така стигнахме дотам, че прокуратурата вместо да обвинява - защитава и прикрива най-големите престъпници, МВР вместо да издирва, НЕ ИЗДИРВА престъпниците, дори и онези, които са обявени за издирване, ДОРИ И ПО ДОМОВЕТЕ ИМ, където те лежерно и безпроблемно си живеят с години! И службите вместо да преследват престъпниците и босовете на организираната престъпност, ГИ ПАЗЯТ, И ТО С ОГРОМНИ ОХРАНИ И ЗА НАША СМЕТКА! Защо Конституционният съд и Парламентът, вместо да са стълбове на (спазването на) Комституцията и законите ги подкопават и са пример за това? Защо главният прокурор дори говори, при това публично, че "прескачал или можел да прескача закона: и арестува и дори предявява обвинения над невинни, ЗА УБИЙСТВО, при положение не само че няма труп, тоест че "убитият" е жив и здрав, и обграден с огромна охрана, но дори и дава интервюта по телевизията, в които говори с ... езика на главния прокурор, за "моите убийци"!?!? И главният прокурор, една от най-публичните личности в държавата ни убеждава, че ... НЯМАЛО АБСОЛЮТНО НИЩО ЛОШО МАГИСТРАТ И ПРОКУРОР, СЪДИЯ ДА БИЛ ЧЛЕН НА ... МАСОНСКИ ЛОЖИ, И ЧЕ И ТЕ, МАГИСТРАЯТИТЕ БИЛИ ОБЩУВАЛИ С ХОРАТА!?!?! Като че ли точно на него трябва да се обясняват елементарни неща и правила на ПУБЛИЧНИТЕ личности и смисъла на ПО ДЕФОЛТ СИЛНО НЕПУБЛИЧНИ организации и кръгове!!! Така може да се продължи до безкрайност - но обърнете внимание КОЛКО МНОГО НЕ СЕ РАЗБИРАМЕ БЪЛГАРИТЕ, И ТО НА НАШИЯ ЕЗИК, който - случайно или не - НЯКОЙ НИ ОБЯСНИ, ЧЕ БИЛ ДОШЪЛ ОТ МАКЕДОНСКИТЕ ЗЕМИ, заради които на юг от нас има стохилядни протрестни митинги на правителството им!

Замисляли ли сте се кой има необходимост и насажда и поддържа този масов нихилизъм и хаос - най-напред в думите и понятията, и то публичните, а от там - и в мисленето и действията и резултатите? И как и защо всичките ни държавни органи и институции не смао не изпъняват устойчиво и последователно функциите и предназначението си, а се превърнаха всъщност в ... ТЯХНАТА ПРОТИВОПОЛОЖНОСТ!?!? Замисляли ли сте се как лесно в България се лепят етикети и се създават и поддържат митове и легенди, и КОЙ И КОИ СТОЯТ ЗАД ВСИЧКО ТОВА? Защото това НЕ Е И НЕ МОЖЕ ДА Е СЛУЧАЙНО!!! И се замислете ОТ КОЛКО ВРЕМЕ Е (СМЕ) ТАКА, ОТ КОЛКО ГОДИНИ И ДЕСЕТИЛЕТИЯ!

Нещата отиват на зле. Никога през 1300 год. история, народът ни не е бил толкова насъскан и противопоставен. И този има вина.

Разделен? Обединен е и продължава да се обединява, но не около ЦЦ-тата на ББ.

Тоя закопа мутрата с 1 изречение !!! Всички хвалби на мутрата се изпариха!

А, ти не го познаваш нашия и Съвета на старейшините зад него! Тази критика автоматично се превръща в похвала! Само гледай телевизиите, Цецо, Андрей, Кънчо, Първан и останалите експерти, които сега ще ни обяснят какво е искал всъщност да ни каже холандецът, като е казал това, което е казал и не е казал онова, което всъщност е искал да каже! Ти тези работи не ги разбираш, защото не си насчил векторите на другостта и заедността в точите измерения на верното метапространство! И не си прочел 200 000 книги, за да даваш акъл на Бойко! Нито си си възстановил дори и една резиденция на държавата...

Защо не се направи запитване до народа дали искаме да сме в Шенген.

Работата е опечена. Човека каза ще видим, ама . . . . сиренето е с пари!

Че вече сме подготвени напълно за общуване с цивилизования свят - две мнения по въпроса няма - я вижте и още едно доказателство: Цецо с рекорд на Молитвената закуска в САЩ. Участват 4 000 от 185 страни Шефът на парламентарната група на ГЕРБ и зам. на Борисов в партията Цветан Цветанов ще води българската група на Молитвената закуска (National Prayer Breakfast) в САЩ. Цецо ще е за пети път на масовката. Рекорд! Ще го придружават депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев, кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на Бургас Димитър Николов и кметът на Пловдив Иван Тотев. ===================== Цветанов ПРЕДУПРЕДИЛ НАШИТЕ ДА НЕ ПОПЪЛВАТ КОЛЕКЦИИТЕ СИ ОТ ЛЪЖИЧКИ, САЛФЕТКИ И СОЛНИЦИ, ЗАЩОТО БИЛО ПЪЛНО С КАМЕРИ (а всички знаем, че Цецо ги разбира тези работи с камерите и микрофоните, затова си е заслужил прякора - един от прякорите - Голямото Ухо!) ВЕЧЕ Е ИМАЛО КОНФУЗНИ СИТУАЦИИ С ТАКИВА, КОИТО СВИЛИ Я ЛЪЖИЧКА, Я КЪРПИЧКА С ЛОГОТО НА ХРИСТИЯНСКАТА ОРГАНИЗИАЦИЯ, която организира закуската Fellowship Foundation. Цецо казал на последния инструктаж: ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАМЕ ПРЕД ЧУЖДЕНЦИТЕ, А АЗ ДА СЕ ЧЕРВЯ ПРЕД Тръмп. ================= Няма, бе Цецо, няма да се червиш! Защото ТИ НЕ МОЖЕШ, КАКТО И ВСИЧКИ ТАМ В ПОЛИТИКАТА, УПРАВЛЕНИЕТО И ПАРЛАМЕНТА - ПРОВЕРИЛИ СМЕ МНОГО ПЪТИ!

Пидали Баце стига им се кланя трябва да влизаш мъжки като Орбан, само така те уважават.

Този ненормалник от Холандия не разбира, че ако не е България, цяла Европа и неговата страна ще се напълнят с мангасари от Азия и Африка. Ние сме най-подготвени за Шенген.

Така е, много си прав, този, холандският премиер е ненормалник и прост, та не се обръща за познания и съвети към тебе, който си много умен, начетен и нормален:)

А кой как си гледа работата между българския и холандския премиер, между българските и холандските управления, правителства, политици и парламент си личи ОТ СТАНДАРТА НА ЖИВОТ В ДВЕТЕ СТРАНИ И ОТКЪДЕ БЯГАТ И КЪДЕ ОТИВАТ ХОРАТА ИМ! Затова консулството ни в Холандия не може да смогне на опашките и наплива на холандци, искащи на всяка цена да напуснат Холандия и да идат да живеят в България и на Слънчев бряг или при Цеко в Банско!

Не ни искат в Шенген, защото знаят че цялата поверителна информация ще попадне в ръцете на продажни рубладжии. Условието да ни приемат трябва да е поне петнадесет висши чиновници, магистрати, кметове и пр. да отидат затвора за не по-малко от 10 години. Тогава в Шенген, иначе - не.

Това фалшиво потупване по рамото или по-надолу,ми кореспондира с едно изказване за диктатора Анастасио Сомоса Гарсия направено от Франклин Рузвелт "Той може да е кучи син , но наш кучи син"

Фалшиво, НО ПОТУПВАНЕ! И на нас и това ни стига, за да го представим и опишем като прегръдка, любов и страст... Абе обичат си ни хората, защото сме обичливи и много подготвени, и това си е!

Тодор Живков ми се вижда интелектуалец в сравнение с тъпото говедо Борисов, което плещи страхотни глупотевини наляво и надясно и няма кой да го спре и да му каже че ни излага пред света

"Холандия е най-големият инвеститор в България и то за над 7,1 млрд. евро. Това са над 14 млрд. лева инвестиции, коментира Бойко Борисов." ============== Я, каква приятна изненада! Бойко можел да смята с числа и над 10! Сега разбирам какво е правил, ровейки така усърдно в кофите за боклук, броейки използваните цигарени кутии и фасове! Упражнявал е придобитите знания по аритметика, повторението е майка на знанието! Това е много ясен и нагледен пример и доказателство за теорията на еволюцията на Дарвин! За събирането и умножението, че ги поназнайва разбрахме, сега идва време да научи, че има и изваждане и делене...

Най-големия инвеститор у нас Холандия? Аз си мислех, че Мада Раша излива своя рог на изобилието над Задунайска Губерния!

Това е най-големият КОЛЕКТИВЕН ИНВЕСТИТОР в България! Както всички знаем, най-големият ИНДИВИДУАЛЕН ИНВЕСТИТОР в България е един кипърски безработен, който е заделил едни 1.2 милиарда долара, за да инвестира в България и да ощастливи силно кресливи и незадоволени скиори като хотелиерите Винкела и Каролев... Та въпросът е кога Борисов ще направи такава среща и с него, за да обсъдят други общи негови инвестиционни намерения в България!

Аз никога няма да забравя как един мошеник, мисля беше приватизирал и опоскал останалото от Кремиковци, бе обявен за гпрд Данъкоплатец на годината в България! Дотук добре, но след това, след мисля година или две ГО ПОДПУКАХА И РАЗСЛЕДВАХА ЗА ... НЕПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ В ОГРОМНИ РАЗМЕРИ, СТАВАШЕ ВЪПРОС ЗА МИЛИОНИ! Та аз затова много отдавна казвам, че уж говорим на един и същи език, но когато слушаме нашите политици, управници и прокурори трябва да използваме речник с техните дефиниции, или за по-просто - просто каквото ни кажат означава, че всъщност реалността е точно обратната! В 99.99 % от случаите няма да сбъркате, останалият 0.01 % е при случай но попаднали или още неоплюти и неподпукани от Цацаяров случайни елементи сред тях, и тях по парцалите на Катарзиса можете и да ги идентифицирате безпогрешно!

Управляващите ни мутри не могат да разберат, че европолитиците не са кръгли идиоти като тях и виждат кой за къде е, ние сме за Сибир, не за Шенген.

Ами заминавай за Сибир или чакаш визата?

Отново звучен шамар за България! Отново галят по кухата кратуна мутрагена и го хвалят че е най-големия крадлив послушко, но ПОСЛУШКО! За това си го харесват - управляемо безгръбначно! А ние защо го търпим да безчинства!?

Няма проблеми за шамарите! Едно, че нашите са дебелокожи и нагли, второ - че вече си имат тертип, по който шамарите някак си чудотворно се превръщат в погалвания и потупвания по рамото докато стигнат до медиите, журналистите и коментаторите по телевизията....И ние продължаваме напред! Така на времето, когато нашият футболен отбор изгуби поредния си мач и шансовете си за класиране на европейското пъървенство, коментаторът по телевизията измъдри великото проникновение, че тази загуба автоматично се била превърнала в ... победа, защото това било отлична проверка и тест на нашите футболисти за ... РЕПУБЛИКАНСКОТО ПЪРВЕНСТВО!!! А аз се зачудих и си помислих каква проверка пък ще да е републиканското първенство за нашите футболисти - може би за двигателния апарат на футболистите ни и способността им да ходят и да тичат изобщо, за физическата им подготовка!!! Въпрос на гледна точка, колега! Навсякъде по света хората се равняват и взимат пример от ... първите, гледат да са като тях, състезават се с тях! Като има спринт на 100 метра или на 1000, всички тичат и се състезават с първите! Е да, но ние имаме оригинален и новаторски подход - НИЕ СЕ РАВНЯВАМЕ С ПОСЛЕДНИТЕ! И по корупцията, и по организираната престъпност, и изобщо - кой където види някаква простотия по света - това автоматично се превръща някак си в наша победа и печалба, че ние или не сме я направили още, което си е достойно за похвала откъдето и да го погледнеш, или че не сме само ние... И така, зависи от гледната точка, ако обърнеш погледа и критериите, последните стават автоматично първи при състезанието, и НИЕ СМЕ ПОБЕДИТЕЛИТЕ, И ТО БЕЗАПЕЛАЦИОННО!!! А който не е съгласен, да ходи да спори с Михаля, или е просто еврогей, соросоид, платен и зависим!

Нинова и Радев са виновни. Ако бяхме приели ИК както искаше Боби, сега холандеца щеше да пее друга песен - хахах

Какъв Шенген...С коя страна от Шенген имаме поне малко прилика? Като кацнете на аерогара София ви посрещат добре охранени служители на Митници и КПП с дебели златни ланци и гривни...след това ви поемат мазни и безскруполни бакшиши...като стигнете на моста,огледайте се и вижте шарените панелки на Дружба с ръждивите остъкления и висящите гащи по балконите! Не дай се Бог да ви се наложи да се разправяте из общини,даначни,КАТ и всички останали институции... Не Шенген...за амазонско племе не ставаме!

Не така колега. Гледайте малко повече телевизия !

Така е ,по телевизоро сме номер едно по просперитет!

"Аз харесвам Борисов и той харесва мен" ........ не знам какво толкова трябва да си харесвате?!