Хванаха кокаин за 100 млн. на пристанището в Русе

67 кг кокаин са открили митничарите в тайник в комбайн на пристанище "Изток" в Русе, съобщи премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в града, цитиран от БТА. Това е най-голямото количество кокаин, задържано от българските митници през последните пет години.

Обратно в новината

Коментари - Хванаха кокаин за 100 млн. на пристанището в Русе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може ли някой да ми обясни как става подкупа, когато те хванат с 20км/ч над разрешената скорост? Полицая ти бърка в джоба и ти пожелава Приятен път или вие му ги давате доброволно? Както винаги на българина, все някой му е виновен.

Абе ТИКВАТА казва,че с тези рентгени наркотика не минава.Шефа на митницата пък казва,че товара е извънгабаритен и не може да влезе в рентгена.Какво става?

Aбе и аз както и да ги смятам един килограм по 150 лева на грам си е 1000 грамах150 лева = 150 000 лева. Това като го умножим по 67 кг. всеки с цена 150 000 лева си е баш грубо 10 милиона лева... и това са цени на улицата , а не цени на едро. По делото на Гълъбин Боевски се писа доста , че 1 кг. чист кокаин в Бразилия струва не повече от 1-2000 евро. Всичко друго е печалба по веригата заради големия риск. Та реално престъпниците са ужилени с не толкова голяма сума...още повече ако зад комбайна оставн за за камуфлаж е минал някой ТИР с няколко тона кока :-) Испанците ги дават как отвреме навреме залават корабчета с тонове кокаин ... по сметките на Бойко те трябва да струват десетки милиарди евро.

Малко странно звучи цялата история. Както и размахването на пръст на Б.Б. към Холандия.

100000000 лева, сигурно от онези отпреди деноминацията?

Как става така?Отива ББ в Русе,и точно тогава залавят наркотика?

Насраните ни крадливи митничари набързо спретнаха улов на наркотици. Малка част от онова, което те пропускат срещу заплащане. Тези крадци на народни пари съвсем справедливо разчитат, че Темида няма да ги пипне. Генерал Танов - тази издънка на една шайка разбойници - е зад тях. Въобще не им пука, въпреки показната суматоха и сълзите на жените им по улиците на провинциалните ни градове изпаданли в ужас от заплахата от пандиз, че ще ги сполети онова, което в Китай се наказва с публичен разстрел на стадиона. България е първата частна криминална територия на Европа, свободна от закони и ред, купена от мафията. Територия, в която останаха тъпите, колрумпираните и продажните катили, прогонили децата ни зад граница. Новите управници и армията, която ще ни спаси от бандитите, първо трябва да вкарат зад решетките всички митничари воглаве с Дянков, ако не духне пръв оттук по посока на родните му САЩ. Ние сме в очакване на Правителство на експертите и специалистите от нов тип - европейски.

Току разкриват важни и големи престъпления точно кога бате Боко е на посещение..., след което ни се продънват ушите от хвалби. Интересни съвпадения. ;)

Странно! Чистия кокаин по 1500 лв/г ли върви?

Не просто не се продава чист. Слагат се толкова примеси, че чистият кокаин едва ли надхвърля 20%.

Благодаря за разяснението. Видях че по-долу се е водил голям математически дебат за това каква е цената на дребно на 67 кг. явно чист кокаин.

Математиците " AZ " и" НЕлогичен" трябва да наемат частен учител по математика. Няма лошо да си се объркал. Но когато си се объркал и незнаеш къде ти е грешката, тогава имаш проблем. Същите тези могат да ти говорят за Атомна енергетика, но дали осъзнават какво говорят, това е друг въпрос.

Ще ги пуснат.Ще кажат "комбайнерите" че това са остатъци от жътвата миналата година.

3 см броня на танк - ББ направо изби рибата с прашка. 3 см беше бронята на танковете, ама преди 90 години. На сегашните е над половин метър. Абе какво са някакви 47 см. Нищо, освен ако не ти влизат отзат.

Ти чуваш ли се? Половин метър, това представяш ли си колко трябва да тежи и дали ще се движи изобщо?

Да се образоваш! link

Не саме се чувам какво приказвам ами съм го и виждал, нищо че не съм танкист. Ама явно и ти си виждал танк само в пожарната. За сведение само 30 мм е челната броня на бронетранспортьорите. А тя пази само от пушки, картечници и падащи камъни.

Мисля по същия начин.

И защо не е отишъл направо в Ротердам, ами ще ходи до Белгия и от там Истанбул и у нас. Голям смях! И какво ще жънат холадците с комбайн от Аржентина? Пак смях. "Супер интилигентна операция" на службите за да докажем колко сме бдителни и ставаме за Шенген. Браво Бойко!

Има едно леке което се нарича AZ. Всичките коментари са му верни, колкото и сметките, които е направил.

ехе-е-е-е колко комбайни с участието на всички тия сегашни началници са минали оттука досега с годините, ама тоя път нещо се обърка

10 000 000 лева за 67 килограма. Когато заловиха Боевски, споменаваните суми бяха между 400 000 лева и 300 000 евро за 9 килограма. Късам си дипломите и отивам при правителството да ме учи да смятам. Трябва да ме научат и при "заловени" 67 килограма, по 10 или по 20 да умножа, за да получа колко килограма са преминали под охраната на нашата власт - за просто момче като мен резултатът е поне с четири цифри. И не на последно място освен набирането на "сиво-черни" средства за предизборните кампании, PR-ът им е на много ниско ниво - отишъл баш началникът да го снимат заради заловеното и да обяснява пълни глупости. Интересно ми е как им остава време за съвещания, заседания, диспути, вземане на решения и т. н., когато виждаме из цяла България да се режат лентички и някой да се хвали как "плаща и строи" с нашите пари. Загубен народ сме и си заслужаваме управляващите.

За да си скъсаш дипломата /за средно образование /, трябва да имаш такава. Като ти чета разсъжденията съм сигурен, че не си влизал в училище. Умножи 1гр.по 130 или 150лв и виж какво ще се получи.

Прости ми, моето момче, че съм изтървал една нула. Вместо 10000000 да се чете 100000000. И да почнем да смятаме... 67 килограма по 1000 грама по 150 лева = 671000150=10 500 000 лева цена на дребно, но не си помислил и че го смесват с всякакви боклуци за да се увеличи теглото. Явно тези, на които се прекланяш, са добре запознати с процеса на смесване и продажбите на дребно, защото са ги включили в сметките си. Дори и 5 пъти да му вдигнат теглото, ще станат около 50 000 000 лева. Пак имаме разлики от "някакви си" 50 000 000 лева. Няма да коментирам образованието си, защотов България всеки може да завърши всичко, без да знае къде му е учебното заведение.

Извинявам се за грешката в горния коментар. Вместо 10 000 000 да се чете 100 000 000.

Когато гледам сметките на някои комунистически бабички, се чудя, дали имат завършен Трети клас или изобщо са посещавали учебно заведение. Те немогат да направят елементарна сметка, но иначе изказват мнение за АЕЦ, Магистрали и Наркотици.

лично шефа на тиквата му се е обадил от Богота да му каже че конкуренцията е пратила 60 кила бело да подбие пазара...

Не мога да си обясня защо в Холандия си поръчаш комбайн от Аржентина през България :))) Тая работа ми се струва съшита с бели конци :))

Добра работа на ГДОП и Митницата.

Не че съм голям експерт в областта, но някои неща в тази новина не се връзват. Първо: маршрутът... от Белгия в Истанбул, за да бъде изпратен през Русе в Холандия... никаква логика при положение,че Антверпен до Ротердам са 107 км по суша... Второ: Цената... за никой не е тайна че в БГ един грам струва 140 лв по улиците. Проста математика: 1кг=140 000 лв. 140 000 х 67=9 380 000. Даже по цена на дребно не стигат и 10 милиона... Нещо пак смърди в цялата работа

Както винаги dir. bg. не са разбрали и са некомпетентни. Маршрута е от Аржентина до Варна и от там за Холандия.

Я пак се пробвай в сметките. Питай някой, които е завършил Трети клас. Като прибавиш към твоите сметки още ДВЕ НУЛИ ще получиш отговора.

И по каква математическа логика, да ме прощаваш, трябва да добявам още две нули?

и този път тиквата се оказа на подходящото място в подходящото време,спаси хонландските деца от явна смърт.сигурен съм че комбаина е чакал няколко седмици да се освободи време в разписанието на тиквата и да доиде да го залови.нищо случаино под слънцето на милиционеросоцялизма.

А къде бяха тиквите Петков и Миков? Скиваш ли разликата м/у моята партия и твоята?

аз нямам партия,просто те съжалявам нямаш избор да не си такъв/a.

Отвсякъде смърди на постановка, за да се убедим, че митница Русе е най-добрата и затова властта е решила агенция "Митници" да се премести там. Много "случайни" неща са се случили- случайно пратката е минала безпрепятствено през Варна, случайно е била за Русе (където са "най- добрите" митничари) и случайно точно в този момент в Русе е Вожда ББ, който разбира се веднага взема компетентно отношение по темата. Някой вярва ли, че такава пратка ще се изпрати точно през най- добрата митница? Нима кокаиновите босове са толкова боси и не са предвидили този факт? И още нещо- досега не се е чувало в Русе да са залавяни наркотици, по- скоро на Капитан Андреево са откривани големи количества дрога. Защо агенцията не отиде там? Може би защити Ваньо Танов не е от Свиленград... Аман от долнопробен ПР. Сега трябва да очакваме съобщение за огромен скок на приходите от туризъм в Пловдив.

Още нещо "случайно" забелязах- пратката е за Холандия, която е против нашето влизане в Шенген. Арогантното нравоучителстване е типична реакция на Вожда спрямо хора, партии и държави, които не са съгласни с неговите простотии.

ПОСТАНОВКА? С 67 КГ КОКАИН? АБЕ, ТИ МАЙ СИ ПРЕКАЛИЛ С АЛКОХОЛА НА ГЕРГЬОВДЕН...

Тъпако, не е постановка количеството кокаин, а митницата на която е "открит". Обърни внимание- не е намерен на външната граница на ЕС (Варна), а на вътрешна граница и то точно там където ще се мести агенция "Митници" и случайно точно в този момент там са Вожда ти, шефа на митниците и разбира се министърката на здравеопазването (все пак наркотиците са опасни за здравето), която също е от Русе. Дали пък наркотика не е засечен още във Варна и умишлено да е "открит" в Русе, за да ни се покаже коя е най-добрата митница? Решено е агенцията да е в Русе и този целия цирк е напълно излишен и няма нужда да се разкарват засечени пратки из страната, още повече за такива неща се работи с предварителна информация.

Случайно да не си от БСП?

То и задника ти смърди, това зночи ли , че и ти смърдиш?

Как ли определиха цената на кокаина на 100 млн лева. Като гледам по сметките им излиза, че грамът е 1500 лв. Хубава работа са свършили, ама пак се опитват тъпо да ПР-стват!

Я пак ги сметни бе Миме..... нещо да не си се объркал? Освен, че си любопитен си и неграмотен.

Много правилно си ги е сметнал човека. По тяхните сметки излиза, че 1 кг струва 1 492 537 лв. (раздели 10 милиона на 67)

Че е по сигмал - по сигнал, ама защо ВСЕКИ път като иде на някое КПП Боцко все хващат нещо? Или самият Той ги лови??? Миналата година пак така - отива във Варна и - хоп хванаха цял кораб с цигари, които след това освободиха... Е, надявам се, че коката няма да я върнат на някого. И си представям как Бойко минава на КПП-то покрай някакъв ТИР, подушва леко каросерията и казва: "Абе, кучето ви май пак е пропуснало около кило хероин и кило трева!" Тарашат тирчето и - о, чудо! Кучето наистина не си било свършило работата...

този път никаква пържола за кучето,пържолата е за тиквата.

Както виждам, ти вече си взел дозичката. Съдейки по правописа смея да предполагам: LSD? Или пейоте? Всеки случай нещо халюциногенно...

деер

Истинският въпрос е колко такива комбайна минават през България ? и защо не са го проследили? Нали се реже трудно 3 см желязо, нямало е как да изчезне лесно по пътя до Холандия!!!!!

Прочетох доста глупости, преди да стигна до елементарната истина. А тя е: Килограми кокаин са заловени на митницата. Сега, даже Бойко беше посетил мястото на акцията. И толкова. Всичко останало е демагогия.

Ако бехме в Шенген това никога немаше да се случи. Хе Хе ХЕ ! Да го духат холандците !

Пратката е била за Холандия , а не е минавала през Холандия , та Б.Б. малко се е заблудил , че холандците не си пазят добре границите. Как холандците да хванат нещо дето още не е стигнало до тях ??? А щом идва от България е щяло да има сериозна проверка още на първото пристанище в Германия... Работата смърди на имиджова постановка отвсякъде.... Ако си малко грамотен погледни на картата къде се намира Антверпен и къде Ротердам и помисли каква е логиката от Антверпен да го засилят към Истанбул оттам за Ротердам вместо от Белгия директно да го доставят в Ротердам... и то без проверки защото двете държави са в Шенген. Значи ебати и балъците трафиканти да предпочетат да минат проверки в Турция , България и после в Германия вместо директно да го насочат от Белгия за Холандия.

Хем тъп, хем прост Комуняга???

Taкива пратки се хващат почти изключително по сигнал . 2/3 от целия морски трафик на стоки за Европа минава през холандските пристанища Следващите дни ще се окаже , че това е някаква съвместна операция с чужди слуби , а Б.Б. разбира се популилистки използва пристанище Ротердам за да натрие носа на холандците... Само , че ненапразно последните месеци няма нито едно посещение в европейкса столица , а обикаля арабските държави , Азърбайджан и прочие.Явно от Европа виждат , че е вече бита карта и засега само Уорлимсе опитва да четка имиджа му. П.С. 1 кг. чист кокаин на дилърска цена е 100 000 лева ( примерно ако БГ престъпна групировка иска да го закупи) , а на колко ще е на улицата разделен на дози е съвсем друга сметка. Произвеждат се много по-големи количества отколкото могат да бъдат реализирани , защото трафикантите отчитат възможните загуби. Та нека се казва с колко реално са "ужилени' трафикантите , а не такива измислени суми.

Получава се това заобикаляне, защото това си е канал и е по-сигурно! Само,че този път наще не им взеха паричките и изгоряха. Поне такава е логиката

Не разбирам, значи маршрутът е: Аржентина Белгия по море за Истанбул от турско във Варна след това в Русе спипват ги тук несъстояло се пътуване към Германия несъстояла се дестинация в Холандия (съсед на Белгия). Що за глупост да обикаляш цял континент за да стигнеш до Турция само за да се върнеш пак в съседка на Белгия?

1chovek

Ами точно, че няма абсолютно никаква логика. Просто има такива пратки, които са предназначени да бъдат хванати, за пред обществото. Да се отчете дейност. И да няма недоволни. Добре пресметнати загуби. Щом могат да си позволят 60-70 кг кокаин за прах в очите на хората, смятай колко минава безпроблемно... Трафикът вероятно се мери в тонове...

да не e избягал кокаин боевски от затрвора в бразилiя?

не бе кокаина е от аржентина,не от бразилия.тиквата води воина срещу конкуренцията.

Bravo!