Борисов: Не правителството оправда Масларова и Бисеров

Премиерът иска новият и старият правосъден министър да работят заедно за съдебна реформа. Той пак говори за крадци с висящи присъди и назова оправдани политици.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Не правителството оправда Масларова и Бисеров | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Точно така!Не правителството,а хората,които си назначихте в съда и прокуратурата!Те са същите,които оправдаха и "невинния"ЦВЪК!

До днес 20 декември 2015 г. беше с правителството на ГЕРБ. Стига ви толкоз. Борисов да си подаде оставката веднага.

ето защо дами и господа, в бълагария има разделение на властите.има законодателна власт, в лицето на парламента, има съдебна власт ( добра или лоша), има изпълнителна власт в лицето на премиера и неговото правителство, и президентска власт също.добре е, че съдебните дела не се решават( все още) от министър председателя, че иначе всички които не са с неговата партия, щяха да бъдат обявени за виновни и вкарани в затвора.а ако имаше смъртна присъда, изклани или обесени по стълбовете.

Има една малка книжчица "Българска граматика".Струва само 4.99 лв. и ще Ви спести много подигравки.

път се доказва, че простотията ходи по хората. А, дали е само простотия?

ах Бъгариьо, Бъгариьо! Трудна стана тя твоята! И от вътре и от вуън те ядат! И свои и чужди те ръфат и народеца ти, държеливия ти нард, все яде хурката! Не знам , хора! Как да махнем тази паплач, тези хитреци, наглеци, търци , евреи-политици, тарикати, битов тормоз и власт на простотията! Не знам,

правителството оправда Цветан Цветанов, а има ли право. Няма такава държава в 21 век поставена на колене от агресивната посредственост(казано е от много умна личност, не от мен, но много ми допада с безпощадната си истинност).

бе Пейчи фон Страсбург. Да ти напомня само за вица, защо оня с кскета е погребан по корем...:))

А бе момко , ти от кой клон на черешата падна?Не знаеш ли кой освободи духа на демокрацията?-БКП!А кой ни вкара в ЕС ?-БСП , със Станишев!Да знаеш нещо да са свършили десните сили и монархистите в България ?А да , присвоиха си държавните резиденции и стотици хиляди декари гори, затриха над 5000 фабрики и заводи и ги продадоха на скрап , защото не знаеха за какво служат ....Мухльо - не взимай наркотици!

Борисов пак изтъпя!Не може да се примири , че има независима съдебна власт , която не играе по неговата свирка , а по своята си!Колко обвинения изтъкаха с "Цацара и сие" и ....нищо и половина!А как да постави на колене неудобните нему ? Да ги трепе като Ал Капоне?Много остарял метод , а и враговете му станаха толкова много!

Описът на оправданите престъпници е започва със Софиянски. Евроекспертите да проверят делата на оправданите - да се знае, че престъпниците са щадени "В името на народа" от българския съд.

дааа, но как да стане! имат ли право!

Досега не съм чул гоце и останалите-потомци на ония от горите, да са се изокали срещу борисов.Излязоха от нелегалност и се събраха.

1000+

нали са министри на Боко. А, ти си в най-добрия случай зомбиран безнадеждно.

Точно част от неговите министри са наследници на посочените от горите!

Кой бе съдията на този процес(дано да е един и същ!!!)

Това ,че е прост не толкова страшно, лошото е ,че не го осъзнава и умствено не е в състояние да го осъзнае. Това вече е опасен проблем вследствие вероятно на заболяване. С некомпетентен, арогантен и лъжлив, резултата ще бъде катастрофа. За сега оставя 16 милиарда с лихвите да се плащат от туземците ,плюс последиците от катастрофата и хаоса.

Ти чувал ли си приказката, че не е луд тоя, който яде баница, а тоя , който му я дава? Е, продължавайте да храните мутрите с баница!

ти от Позитано 20 ли пишеш или си решил да ползваш случайно домашен компютър ? Взел ли си листчето с опорните точки ?

Оправда ги задкулисието, на което и ти, и Пеевски, и Доган, и Костов, и Орешарски, и Станишев, и Сакса и седесари... сте подчинени и от него назначени ...

А Цв.Цв. кой го оправда? А за Мишо Бирата кой потули работата? У лево !

Ка' ще да е правителството! Само зависимите от правителството съдии ги решават нещата - спускат им решенията с СМСи, не ли? А Борисов никога за нищо няма да е виновен или отговорен. Това всички сме го разбрали и най-вече яули от неговите уста не по-малко от 150 пъти ежедневно по всеки възможен вид медии... Пардон - независими медии, да подчертая :-(

А ВИЕ НЕ СТЕ ЛИ ЗА ЗАТВОРА? ДЕТО ВЗЕМАХТЕ ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ НА ХОРАТА И ДЪРЖИТЕ ЗДРАВНАТА СИСТЕМА В КОЛАПС...

Sm3hurk0

Има чувството, че се цели цялото население на България да бъде криминализирано. След това само послушните и удобните ще имат право да "управляват". На всеки неудобен ще му се вадят кирливите ризи публично !

- Кои са вечните въпроси в България? Отговор на радиото: - Вечните въпроси в България са два: "Кой е виновен?" и "Какво ще правим сега?" - А знаете ли кой е вечният отговор? - Вечният отговор е само един: "Е*а ли му мамата!"...

Прикацките за съдебна реформа са си обикновено разтягане на локуми,за да рахатястват поне още няколко години.Последствията от това продължават да надебеляват.Въпроса е кога ще се пукне циреят.

хайде вече да празнуваме КОЛЕДА ГОСПОДА!!!! четете превода на песента!!!!!! /link

"За България може да се каже, че е свободна страна. Или по-правилно казано България е странна свобода. По устройство е държава, в която всеки се устройва, както намери. Намира се на кръстопътя на дребните амбиции. Населението ѝ се състои от бивши, сегашни и бъдещи министри. Занятието на всички се състои в това: сегашните министри да дават амнистия на бившите, а бъдещите на сегашните..." Другото - нова версия на "АЗ ГИ ФАЩАМ, ТЕ ГИ ПУСКАТ!". Премълчавайки - щот съм некадърен да сбера годни за съда доказателства..

Ако може сега ББ да си почива. Има правителство, което работи.

Да почива в мир.

Амин!

И още как ни работиии! Вече отработи и за неродените!

Пряк наблюдател съм на умишлени действия от страна на ръководители в Столичната полиция,които бяха насочени към неразкриване на организирана престъпна дейност!Написах до министъра на вътрешните работи.Отговора бе,че нарушения на служебната дисциплина не са констатирани!Това е неподправена гадост!

Не правителството оправда и цветан цветанов- доказан престъпник,който се подигра със съдебната система. Тая пасмина - герб отдавна са за затвора, но понеже няма съд и прокуратура, по точно последните им играят по свирката, ето затова положението в страната е такова.

Осъден от предубеден съдя за неизползване на СРС срещу крадец на катерушки????

А, как обяснява г-н Борисов - Премиеро, факта, че почти няма дела срещу ГЕРБ-аджии, когато ГЕРБ е на власт, а заведените такива по времето на други управления завършват с оправдателни присъди, или се прекратяват, независимо от очевадната виновност на оневинените ГЕРБ-аджии! Май, реформата в съдебната система се е състояла! За какво са тези напъни за още по-такава! Съдебната система помага на силната власт! Това е нейиат смисъл в световен аспект!

Тая мръсна пасмина, тая сган и крадлива престъпна шайка- ГЕРБ, тези плевели, тези комунистически внучета, внуки и агенти от ДС, тези некадърни, прости и малоумни боклуци, които с фалшификации и манипулации на изборните резултати не пускат кокала. Мизерията е тотална, беднотия- до шия, недоимък, хората са смачкани физически, психически- стресирани, наплашени, обезверени, безработицата е над 40 %- защото няма вече заводи и фабрики, банковата система се клатушка- аха - и да се сгромоляса... циганията е навсякъде, за циганите и мутрите няма съд и присъда, Корупцията е обвила като паяжина всички държавни институции, Съд, Прокуратура, Следствие и Полиция са корумпирани слуги на мутри, назначени от мутри и защитаващи интересите на мутри. Те работят планирано и целево срещу българския народ, като целят неговото физическо и псхическо смачкаване- всеки ден негативни новини, насаждане на страх, увеличаване на данъци, увеличаване на винетки, работодателят- стара комунистическа мутра прави с работника , каквото му е кеф, стрес на работното място, мутри те изнудват, цигани безчинстват в имота ти, и ако застреляш някой, ще бъдеш осъден по бързата процедура...Да ви пикам и на ГЕРБ-а и на мутренската държава , бе, боклуци стари комунистически!!!!

Има нещо много схоластично, всяко безумие и неправда в България да се обяснява с комунизъм! Това води до небивало опростяване, при търсене на причините за корупция и бандитизъм, които са обхванали вече изцяло българското общество! Ловенето на вещици в историята ни учи, че това е вик на безпомощност и последен ход на обречени диктатори!

Тия изказвания на Борисов някак си ярко контрастират с пороя от осъдъдителни присъди за България в Стразбург по дела заведени за акции на приятелчето му Цветанов. Ама парите ги плаща бюджета а не те

Бля-бля-бля-бля. Аз това разбрах за пореден път от този господин. Лошото е ,че и другите са същите л....

в съдебния процес има папка ,в която е обвинителния акт,съдъращ събраните доказателства от полицията,следствието,вещите лица, под ръководството на ПРОКУРОРА. Ако умишлено са представени негодни доказателства как съдията да осъди подсъдимия?!

Разбира се,че е така-съдията няма право да осъжда без доказателства.Но има и лек за това-куп инспекторати към МВР,Правосъдието и т.н,които имат правото и задължението да извършват проверка на досъдебното производство и при наличие на данни за умишлено прикриване на прест. дейност, тези,които са го извършили се уволняват и отиват на съд.Това е действителната реформа-контрол върху работата на Полиция и Прокуратура.Там всичко е под копок и не се вижда,докато работата на съдът е публична и се вижда.

Левски ни завеща да станем членове на европейското семейство, не на азиатското.

За азиатското - най-вероятно е имал Турция.

путински рубладжия. Такива пишман патриоти като тебе Стефан Стамболов , Димитър Петков и Захари Стоянов са заплювали в лицето публично.

А пък ти си един страшен и всепобеждаващ ЯСТРЕБ. Та Стефан Стамболов кой го уби? И защо?

Да ,но от вас зависи съдебната реформа ,а вие не искате ти да се случи или не ви стиска за това вие сте виновни ,че в тази държава само кокошкарите ги съдят по закон

Цацаров / подкрепян от Борисов/ подготвя калпави обвинвния, за да спаси ведни личности от затвора или за да изтече савността на престъпленията им. Наглостта на управляващите е беюгранична.

Ето на това се вика завършен наглец - в деня , когато Конституцията се променяше , той счете за по - необходимо да вдигне 5-6 коли от НСО и една линейка и да отиде да цъка мачле в селските дивизии. Сега говори , че тази юристка , с 4 годишен стаж между другото , правете си сметката , трябвала заедно с Христо Иванов да продължат...Какво да продължат , той миналия си го каза , няма политическа воля , премиера лавира между сложно оплетени икономически интереси...Твай ! Христо Иванов също юрист без никакъв опит , че даже и със спрени права , но яхна вълната на протеста и се качи на пост , оказа се че няма да е толкова послушен , колкото са си мислели . И явно ги изненада.

БРАВО! ББ беше наредил на министрите си по време на гласуването да не подкрепят Христо Иванов като го оставят САМ в кошарката на парламента,предназначена за министерския съвет. А нали предложените промени бяха не лично на Христо Иванов, а проектозакон на Министерския съвет.

Трябва да си изключително лицемерен лъжец, за да твърдиш,че осъждането на крадци на коли и други дребни измекяри е проблем на Конституцията и трябва да има промени м законите.Обществото е подложено на репресия,създава се хаос за да не може да има преследване и на крупните мошеници.В нормална държава се осъждат,както дребни престъпници,така и покровителите им-шефовете на престъпни кланове,голяма част от,които се добраха до властта!

ДРУГАРЮ БОРИСОВ, Пропусна началника си ЦЕЦО (оня със шестте апартамента!)!?

Счупи простомера,бе!

Управлява ни групировка.

Нагледци, безчовечни същества !!! Цялата политическа вихрушка. Парите не са всичко национални продажници. Господ ще ви накаже, колкото и да бягате.

разглеждате Цветанов и Борисов като едно? До скоро така разглеждаха и Москов и Радан Кънев...

Но, другарю Борисов, вИЕ оправдахте сержанта от ДС, шестапартаментника Ц.Ц.и спирати разследването "Ало,Ваньо и ти си го избра от банкянския кенеф".Трябва, всички разумни българи ,непрекъснато да вИ пожелаваме да ни освободите от гнусното си присъствие!

Ама колко удобно! Борисов и Харемът му не са ги оправдали и не могат да върнат накраденото с което да покрият дефицита! Затова ни вдигат тока, лекарствата, акцизите на ракията, местните данъци и такси. По този начин Борисов и Харемът му си взимат техното, а ние плащаме двойно! Е за какъв грездей ни е изобщо тогава Държава и Правителство?!

Какво се получава? Всичките те крадат държавни (от нашите данъци) пари, държавата с всичките си си надути силови структури не е кадърна (или не иска) да си върне накраденото, и накрая ни казват - малко плащате, дайте още. Който не иска да плаща - да не кара кола, да не ползва ток и да не дави мъката си с домашна ракия. Да умира, и без това лекарствата са най-скъпи на Балканите и в Европа.

Борисов, получава се така че ние трябва да платим за твоята некадърност. И за тази на Станишев. И за тази на Костов, на Сакскобурготски, за цялата политическа класа, които аргатувате на крадците вече 26 години. Или ще възразиш? Колко крадци от висшия ешело има в затвора за тези 26 години. А ония от Брюксел защо пишат тези доклади?

zosha_@

има един много хубав български евфемизъм - нафърфорвам. е, нафърфориха ни го - на кой с вазелин, на кой без..спорт и шоу.

Но искам да припомня едно нещо може да помните, че през 2008 г. имаше доклад от Конгреса в САЩ, публикуван от Wikileaks, който ясно показва връзката между г-н Борисов и определени кръгове, които работят точно в това поле на действие, което той твърди, че иска да пребори. И ако погледнете как е разделена страната и къде работят определените групировки, силно се съмнявам, че а) желанието и б) възможността да промени това, смята Кадик. Това, което виждам в България е силната обвърз

Ако това беше вярно американски президент нямаше да се срещне с Борисов.

sav@dir.bg

Да, ако герберастите имаха акъл, нямаше да харесват простия който обича тях ,простите!

Да бе да нямало да се срещне. То и с ИДИЛ не се срещат американците. Американците се срещат с всички, които им защитават интересите без значение дали са честни бизнесмени или главорези. Интереса клати феса.

Разследването по казуса започна след сигнал на Сергей Станишев, като на шумна пресконференция през април 2013 г. зам.-главният прокурор Борислав Сарафов заяви, че 2/3 от сигнала на Станишев се потвърждава. Дясната ръка на Сотир Цацаров разви тезата, че не само е имало безконтролно подслушване, а един от подсъдимите е унищожавал и записи. В атаката срещу Цветанов се включи и Делян Пеевски, който от парламентарната трибуна заяви, че тепърва вътрешният министър ще има проблеми с прокуратурата. Не след дълго близкият до Пеевски главен прокурор Сотир Цацаров превърна заканите на депутата от ДПС в дела. Впоследствие и Сарафов и главният прокурор Сотир Цацаров "разкриваха" детайли от разследването - първо твърдяха, че е открит тефтер с 800 подслушвани телефонни номера, за които няма разрешение. Впоследствие заявиха, че записите ще се възстановяват в Англия, после стана ясно, че т.нар. кечър не може да прихваща разговори, за което също беше възложена експертиза в чужбина. През следващите две години нито едно от тези намерения на ръководството на прокуратурата обаче не се материализира в обвинения. Заради разследването за незаконното подслушване държавното обвинение замрази разследването за корупция срещу бившия министър на земеделието Мирослав Найденов, който стана защитен свидетел срещу Цветанов. В крайна сметка срещу Цветанов бяха внесени три обвинителни акта, като нито един от тях не е за незаконно подслушване, дори обратното - по едно от делата Цветанов беше осъден на 3.5 години затвор заради отказа му да разпореди подслушване

за прокуратурата??? Трябва ли да се остави да се вихри??

А ако беше разпоредил подслушване по делото за катерушките щяха да го осъдят за разхищаване на ресурс на МВР за явно маловажен случай.

Невинни сте за Масларката и Бисеров! Ама, че вдигате финанситането на "независимите магистрати" вместо да го съкратите поне наполовина, за това сте виновни! Тя корупцията не зависи от заплащането, колкото и да им се дава, все ще им е малко! Ако не ми верваш огледай се!

У БГ-то бъка от всякакви юристи, сигурно на всеки 2-ма нормални ни се пада по 1 юрист...

Боко, вие оправдахте Цвъки и оня с тефтерчето и описаните в тефтерчето.

А криминалния престъпник Цвъцко кой го оправда,а Офшорко?

За какво бе обвинен Цветанов? Всичко започна по време на служебното правителство през 2013 г., когато лидера на БСП Сергей Станишев внесе сигнал в прокуратурата, твърдеше, че докато Цветанов е бил вътрешен министър, е било разработено звено за незаконно подслушване на политици, магистрати и бизнесмени, което е използвало техниката за мобилно подслушване т.нар. кечъри. Прокуратурата започна мащабно разследване, като на шоу-пресконференция в Съдебната палата беше засилено усещането, че всичко, изнесено от Станишев, е вярно. Сотир Цацаров дори посочи брой на подслушаните телефони - 875. В крайна сметка срещу Цветанов бяха повдигнати три обвинения: 1. за неупражнен контрол над звеното за подслушване. 3. за длъжностно присвояване, защото вместо да уволни директора на звено за борба с организираната престъпност във Велико Търново Орлин Тодоров, уважил рапорта му за напускане и така ощетил МВР с изплатените на Тодоров 50 хил. лв. обезщетения. 3. заради шестте му отказа да разпореди прилагането на СРС-та. Три дела, като едно от тях беше за неподслушване, другото за подслушване, но не на конкретни хора, а заради лоша организация в звеното за прилагане на СРС-та. Впоследствие прокуратурата сама се отказа от тезата си, че е имало незаконно подслушване и се съгласи с оправдателната присъда по делото. Две години и половина след началото на скандала излиза, че целият сюжет с подслушването е бил подгрявка от страна на прокуратурата за другия голям балон - аферата в Костинброд.

Хубаво си го написал, но мисля че гошо не може да те разбере. Чудя се съда защо не се занимава със загубените секретни документи от Съсела?

Жалко, смешно и трагично. Този т.нар. Премиер даже си няма и на представа за какво говори - какви са промените в конституцията и с какво ще променят съдебната система. Както винаги, Борисов хвърля популистки фрази във въздуа и нищо повече. Удобните журналисти мълчат и не задават неудобни въпроси. Българска реалност.

Те и галеви не избягаха по ваше време.....

ТА СЕ ЧУДЯ И ВИ ПИША КОМЕНТАРА МИ Е СКРИТ И ТОВА ПОКАЗВА ЧЕ СЕ ПРАВЯТ И СЪБИРАТ СТАТИСТИКИ В БЪЛГАРИЯ В НАЙ ПРОСТИЯ ФОРУМ ПО ТОЗИ ДОЛЕН НАЧИН. КАКВОТО ИМ ХАРЕСА СЕ ПУСКА . НЕ ПИШЕТЕ ТОВА Е ЦЕНЗУРИРАН ФОРУМ!!!!!!!!!!!!!!! ХОРА ПОДСЛУШВАТ ВИ И ВИ СЛЕДЯТ НЯМАШЕ НИЩО ОБИДНО В КОМЕНТАРА МИ НЕКА АКО ИМАТ ТОПКИ ГО ОТВОРЯТ И ДА ВИДИТЕ???????????? ВНИМАНИЕ КОНТРОЛИРАН ФОРУМ!!!!!!!!!!!

Всеки ден задържаме крадци с 20-30 висящи дела и това трябва да се промени, подчерта Борисов по темата, за която говори още като главен секретар на МВР.