Борисов се обяви за бюджетен суверенитет в ЕС

Принципната позиция на правителството за отнемането на суверенитет в областта на фискалната и в частност на данъчната политика, както и досега, е твърдо против.

Обратно в новината

Коментари - Борисов се обяви за бюджетен суверенитет в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Eвропа е като рак, орел и щука, всеки дърпа чергата към сeбе си, докато накрая я скъсат!Pазбрахте ли сега защо Aмерика винаги е била и ще бъде номер едно?

Смешно е този да говори за данъци! Комунистите го подхлъзнаха за плоския данък,той се хвана и вече е тотално изпързалян. Сам дори не може да анализира и да се увери,че в действителност в BG данъците са по-високи от много други.И как иначе като познанията му се свеждат до мутренското правило "..ми даде, му взех...".

Знаеш трънки 'бай дъ ауей'. Човекът е прав, данните са за 2010, а ти си безскрупулен лъжец и манипулатор.

Я достигнахме до точка на съпротива. И сега какво ? Нова серия отстъпки или възвръщане на част от суверенитета? А какво искат хорицата е друга работа. Половината се надяват нкой да дойде "да ги упрай". Първо да ни дадат права равни на тези на западно европейските граждани и истинска свобода на придвижване - да знаем че искат и нас не само паричките ни, а после ще му мислим. До тогава офертата не става дори за разглеждане

какво ще правят крадците без ддс

да се чете...а ИПИ, които накараха Станишев да свали осигурителната тежест от 30 на 18%....

И какво ще правим ,ако народът иска ,а правителството не иска такъв бюджетен "суверенитет"?!

Да, в глобалния свят на неолибералната американска идеология националния суверенитет и независимост са игнорирани изцяло.

Ооо, ЕС няма нищо общо с неолибералната американска идеология, нали?!

Напразни надежди.Европа се интересува само за своите интереси а не да ни вдигне жизненото равнище.Колкото им е грижа за бедните българи а все за циганите искат да хвърлят пари за да не им идват на гости с цялата си цигания.Допрем ли до там от всичко да зависим от Европа беднотията ни ще е гарантирана и за в бъдеще.Ние само ще плащаме а такива хитреци като гърците ще си живеят живота защото са единни и имат истински национални правителства.

струва ми се, че се отклонихте от темата. Това, което се разисква на европейско ниво е да се задължат всички страни членки на евро-зоната със законодателни промени на локално ниво да гарантират максимален 3% бюджетен дефицит, като на над-национално ниво да има орган, който да следи дали това се спазва. Пак там се казва, че въпросният орган НЯМА да може да променя бюджета на никоя държава. Това което ББ казва е съвсем бегло свързано с темата, а именно, че няма да даде ЕС да се бърка в данъчната политика на България, което всъщност никой, никога не е заплашвал... в тоя ред на мисли се очудвам от посоката на коментарите на изказалите се преди мен !!!???

А ние се учудваме от опита ти да пренесеш дискусията в глуха улица. Данъчен съюз значи и нещо друго- възможен от вън данъчен одит. Ти да не си от ИПИ? Института ви е много вреден и заедно с донора му Отворено общество трябва да бъде забранен със закон!Алелуя!

за подобни изказвания има член в Наказателния кодекс. особено ако са от длъжностно лице.

Този нов бюджетен контрол всъщност означава не само уеднаквяване на данъците, но и уеднаквяване на заплатите. Трябва да се предлага балансиран бюджет, който ще се контролира от новия съюз. Предложението не е толкова лошо. Проблема е следния - нашите трябва да се научат да правят бюджет без далавери и да спрат да крадат. Ако се съгласят сега, това значи, че ще отидат веднага на съд и трябва да дойде друго правителство.

Най-добре да извикаме обратно Вожда от ПЕС!!!!

И какво се случва с демокрацията в Европа, ако суверенитета на държавите се отнема от НЕИЗБИРАЕМАТА институция, наречена Европейски комитет?

Напълно съм наясно как стоят нещата с изборите у нас и как се пръкват народните избранници.Тук въпроса е ,че и от това има по-голямо зло.Когато нещата се решават поне до известна степен у нас все имаме възможност да влияем но ако изгубим напълно независимоста си ...в това е въпроса

Ти нямаш никакъв суверенитет, бе тикво скапана! Какво то ти наредят ДС, САЩ, ЕС, Русия това правиш!! Иначе нямаше такива идиоти да ни се предлагат и да ни стават премиери и президенти през "прехода"! Има и качествени хора в България!

Имаме две държави - 1) на управляващата олигархия и 2) на гражданите. Втората отдавна загуби суверенитета си, защото той беше продаван, отстъпван, подаряван малко по малко, в продължение на 20 години. Сега става въпрос за първата, която не си дава бюджета. :)) А на гражданите им е все едно. Защото този бюджет, така или иначе, не се връща при тях. Тогава какво значение има, дали парите от бюджета се използват от българското правителство или от европейското, по тяхно си усмотрение, не касаещо гражданите в България!?

Грешни изводи. Бюджета се прави от парите на гражданите и за това на тях хич не им е безразлично как ще им се харчат парите.

Бюджета се прави от парите на гражданите и за това на тях хич не им е безразлично, как ще им се харчат парите. Които, така или иначе, не се връщат при тях под формата на социални плащания, работещо здравеопазване, образование, сигурност, правораздаване. Аз много се съмнявам, че бюрократите в Брюксел се интересуват от притесненията на гражданите в България, чиито бюджетен суверенитет коментираме сега. Той е интересен за тези, които го ползват.

Там поне има средна класа за разлика от тук.

Средната производителна класа на САЩ отдавна изчезна, производствата им заминаха в Азия. Дженерал Мотърс е само с американска марка, всичките и части се правят в Азия. Ето това е поинта на борбата сега в САЩ и причината за техния финансов фалит.

НЕ СТЕ ПРАВ. И СЕГА САЩ ПРОИЗВЕЖДА 25% ОТ СВЕТОВНИЯ ПРОДУКТ ,А ТОВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ДЯЛ ОТ СВЕТОВНОТО ПРОИЗВОДСТВО -ХРАНИ ВКЛ ЗА ИЗНОС /ПШЕНИЦА,ЦАРЕВИЦА,МЛЯКО,З ВИДА МЕСО,ЗЕЛЕНЧУЦИ И ПЛОДОВЕ/,ЛЕКАРСТВА ВКЛ ПОВЕЧЕТО НОВИ ЛЕКАРСТВА ,ТЪЙ КАТО ОТДЕЛЯТ МНОГО ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯ И ИЗОБРЕТЕНИЯ,САМОЛЕТИ,ТЕЖКИ МАШИНИ,КОЛИ ,ИМАТ МНОГО ПЕТРОЛ/ПОЧТИ КОЛКОТО САУДИТСКА АРАБИЯ / И ПРОИЗВЕЖДАТ МНОГО БЕНЗИН,ИЗНАСЯТ И МОНОГ НОУ-ХАУ -НАПР ЗА ЕЛЕКТРО-СНОБДЯВАНЕ И ЧИСТИ ТЕХНОЛОГИИ ,ИНФОРМАЦИОННА РЕВОЛЮЦИЯ, И ДР НОВИ И ЧИСТИ ВЪЗОБНОВЯЕМИ ЕНЕРГО-ИЗТОЧНИЦИ И ДР Дали са хиляди милиарди на Ирак,Афганистан и др ГОДИШНО-ХРАНИ,КОНСУМАТИВИ,МАШИНИ

ВИЕ,ПРЕДПОЛАГАМ ЗНАЕТЕ АНГЛ ЕЗИК .ПРОВЕРЕТЕ В УИКИПЕДИЯТА ДАННИТЕ ЗА СВЕТОВНИЯ БВП,И ЗА БВП НА ВСЯКА ДЪРЖАВА .ЗАЩО НЕ СРАВНИХТЕ ПРЕДИ ДА СЕ ИЗКАЖЕТЕ .КИТАЙ Е С НАЙ-МНОГО-БРОЙНОТО НАСЕЛЕНИЕ ,НО ПРОИЗВЕЖДА ЕДВА 5% ОТ СВЕТОВНИЯ БВП ,ЗАЩОТО НЕ ПРОИЗВЕЖДА ТЕЖКИ МАШИНИ,А ГИ ВНАСЯ,КАКТО И ХРАНИ ВНАСЯ

Ние избираме само своето правителство и само на него можем да влияем.До колко зависи от нас-дали ще се държим като безмозъчно стадо от тоталитарните времена или като разумни и активни граждани..Нима смятате ,че ако финансовите ни въпроси се решават от някакви бюрократи да кажем в Брюксел нашите интереси ще са повече защитени?Борисов (всъщност Дянков)наистина зацикли на ,плоския данък"очаквайки ,че ще привлече инвестиции или нашия бизнес ще се раздвижи да инвестира тези оставени му пари вместо да прави гигантски глупости и да ги харчи за лукс.Без достатъчно висок необлагаем минимум ,,плоския "смазва обикновените хора.Не забравяйте и ,че пътя до глобалното правителство минава през слаби ,фиктивни, правителства без никаква конкретна и особено финансова власт.Това е основната цел на предизвиканата и подържана искуствено финансова криза.

Кико престани да мислиш че си избирай някой до сега 22 години демократичен преход изборите са били фалшифицирани и вотът на избирателите подменян от политическата мафия. докато не се ликвидира тази мафия( отнеме властта от Парламента) и не се направи нова консистенция с нов избирателен закон- те ще продължават да управляват без твоя вот и за свои интереси ще харчат парите си и дерат кожата ти..

като стана дума за избори - кога ще видим "Идея за България" бюлетината? или трябва на ръка да я дописваме? не че ще гласувам за вас, просто съм любопитен.

Отидете в тубата и напишете името Найджъл Феридж на български! Първите няколко клипа показват част от ежедневието в ЕП - твърде любопитни дискусии по темата и извън нея, които няма да ни покажат по телевизията.

Ех, скапаняци, скапаняци, 22 г. ВСИЧКИ политически решения минаваха покрай вас като покрай мъртвец и, ни гък, ни мък! Сега, при "диктатора" Боко, Тиквов и какво ли още не, се упражнявате във словоблудство и се изказвате от последна инстанция, зер сте всички нобелисти! И пропускате факта, че за бъдещето на България ВЕЧЕ може да се спори и дискутира... Де да бяхте толкова активни, когато Костов разпродаде на РМД-тата за жълти стотинки социалистическата промишленост, която, ако беше приватизирана касово, можеше да бъде спасението на БГ пенсионера! Къде бяхте при сделката с външния дълг, БТК, ДСК, апокалиптичните заменки, когато доган беше пръв бизнесмен на България? Бяхте се скрили в мишата дупка, крадливи КОМУНОИДИ ниедни...

Не наричай гражданите на България "скапаняци"! Куманоидите са в ЕС! А там, няма механизъм, по който някой европейски народ да реагира демократично.

Не е казал нищо за гражданите, а за долната сган дето пише тук. Вечно недоволните мързеливи мрънкачи и отявлени хейтъри!

Дали Меркел и Саркузи знаят колко е минималната работна заплата в България , те биха ни попитали " На ден ли ? " като чуят отговора, какво като сме най-сисциплинирани, не се прави нищо за повишаване на покупателната способност на населението , газта е поскъпнала 50 % от декември 2009 година до сега, а заплатата ми е същата, непрекъснато намаляват доходите ни, с това ли ще се хвалим ?

Все ми е на ума, че ТиквоБойко знае какво е бюджетен суверенитет.

Що му е да знае, след като си има добър съветник и учител- казва се Симеон Дянков

Любопитен съм, какво ще изскочи от дянковия бюджет, като се порови Европейския одит в него? Затваря се магистралното кранче за преливане на бюджетни пари в нечии джобове и т.н. Лъсва и работата с акциза и контрабандата.Виждат се и липсата на управленски и чиновнически капацитет. След това се вижда, че законодателството ни още не е приведено в ред, нарочно. След това идва смяна на властта. Е как да иска Борисов, такива неща?

бюджета на България е публичен закон - има го публикуван на поне 3 места в интернет. Щом не ти липсва любопитство- порови се сам и виж. Въпросните "преливания" не са описани никъде.

Любопитен си ама си и много прост! Какъв одит на бюджет те гони и как от бюджета се разбира контрабандата? А това за капацитета е още по-слабоумно! Мале мале, колко мъка

Български Мушмороци! За тях Европа е само като "дойна крава", но не и Европа да погледне бакиите им.

Системата в Европа е солидарна и не означава "вие плащате ние лапаме! И дайте да дадете! Случайно ще трябва вече да си плащате данъците, а не е лошо да се откажеш изобщо от заплатата си по примера на италианеца, ама къде у тиквата такава гордост! Ще лапа докато я изритаме!

В скоро време май народът ще иска оставането ни в ЕС,а управляващите ще ни убеждават ,че ще сме по-добре ,ако излезем от него,а с кого ще сме зависи от това кой "работи "най-добре с нашите милиардери-ЕС САЩ или Русия.

Чудя се на Българските олигарси за какво съм им милиардите и милионите? Работни места ли създават? Дори в САЩ брулят яко . Скалата тръгва от 15% данък за над 9800$ /год и стига до 50% за доход от над 96 000 %/год. Под 9800$ доход данъка е 0% !! Вие си правете изводите. ОЛИГАРСИТЕ СИ КУПИХА за стотинки Активите на държавата. После си направиха Бизнес ПАртия ГЕРБ и вече си имат ПАРЛАМЕНТ и ДЪРЖАВА !! ХАК ДА НИ Е!

Човешката алчност няма граници. Особено на новите неолибералисти, за които парите са култ. Но нашите са супер изключение в Европа- освен алчни, са и прости мутри,

Напълно съгласен + искам да добява и следното. Достатъчно е да погледнем GINI коефициента как се развива през годините и можем да си направим сметка накъде духа политическия вятър. През 2003 GINI е бил 29.21 2007 вече е 45,3 . А колко е 2011 нямам идея но според мен гони 50. За тези, които незнаят GINI проказва как е разпределен паричният доход между хората. При по голяма стойност малко хора получават повече пари а многото хора по-малко. При по-малка стойност обратното. Ако сравните този , коефициент с другите европейски държави ще видите , че такъв скок няма никъде дори на повечето държава коефициента намаля. Всеки сам да си прави изводите каква държава е България.

когато олигарсите купиха България данъчната скала беше прогресивна и имаше необлагаем минимум, но общо взето всички вземаха повече пари.

БОБИ,в последно време взе много често да ни разо4ароваш...от какво се опасяваш.Че г-жа Меркел може да открие и не чак толкова чистоплътни сметки ли ..?

Изоставате, чада мои от църквата божия, спортистите пак Ви изпревариха. От кога трябваше да сте го канонизирали Св. Бойко Банский

тези от бившото бкп си направиха демокрацията, защото тато не им даваше да си ближат пръстите, след като си извадят ръцете от кацата. сега гребат с пълни шепи и дават акъл, но треперят като грешни дяволи - идва видов ден.

Какво си се опънал като магаре на мост за този плосък данък, който обслужва само високите заплати и високите корпоративни печалби, в него няма социален елемент, а както се убедихме вече и не е притегателен за инвестиции, а както някой писа по-долу нямо го и необлагаемия минимум за най-бедните.Този данък може да го намериш тук таме само в икономики втора ръка или офшорни зони.

ДОХОДИ,КАКВИТО СА СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА В БЪЛГАРИЯ НАВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ БИХА БИЛИ ОСВОБОДЕНИ ОТ ДАНЪК,ЗАЩОТО СА ОПАСНО НИСКИ . В АНГЛИЯ НЕОБЛАГАЕМИЯТ МИНИМУМ ЗА МИНАЛАТА ГОДИНА Е 6500 ПАУНДА ГОДИШНО Т.Е НАД 13 000 ЛВ ГОДИШНО ПРИ СЪЩИТЕ ЦЕНИ НА ХРАНИТЕ КАКТО ТУК

ИМА ПО-СПРАВЕДЛИВО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ - И ТАМ -В ГЕРМАНИЯ,КАКТО И ТУК -В БЪЛГАРИЯ ИМА ПЛОСЪК КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК ОТ 15% !!!!,НО ИМА И ПРОГРЕСИВНО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ ВЪРХУ ДОХОДИТЕ ОТ 0-45% ,КАТО СА ОСВОБОДЕНИ ОТ ДАНЪК ИНДИВИДУАБЕН ДОХОД ДО 8000 ЕВРО ГОДИШНО ,А НАД ТОВА СЕ ОБЛАГАТ ПО ГРУПИ,КАТО ВИНАГИ ИЗЧИСЛЯВАТ ДА НЕ СТАНЕ ТАКА,ЧЕ ПРИ ПОПАДАНЕ В ПО-ВИСОКА ДАНЪЧНА ГРУПА ПО БРУТЕН ДОХОД,СЛЕД ПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИТЕ ДА ОСТАНЕ ПО-НИСЪК НЕТЕН ДОХОД В СРАВНЕНИЕ С ОНЕЗИ,КОИТО СА ПЛАТИЛИ ПО-МАЛКО ДАНЪК!!!!!!!!! ПИШЕ ГО ,а при нас се случваше и преди някои след като платят по-висок данък ,да остане нетно по-нисък доход от други,които са платили по-малко данък!!!!А в момента м б-я някои,които плащат данъци имат по-нисък доход от други,които не плащат данъци,а получават помощи .ЗАПЛАЩАНЕТО ПО ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА Е ЗА КАЧЕСТВО И КОЛИЧЕСТВО ТРУД,А НЕ ЗА РАЖДАНЕ НА МНОГО ДЕЦА ОТ БЕЗРАБОТНИ ,КАКТО Е ПРИ ШЕРИАТА

ок, на каква база сравняваш България и Англия? И напълно ли си сигурен, че цените на стоките и услугите там и тук са едни и същи?

всъщност въпросният плосък данък е въведен в почти цялата източна европа, както и на други места по света. В това число на местно ниво в щата Пенсилвания (отвъд голямата вода). Прочее плосък данък и необлагаем минимум са две различни неща.

Да го знаят всички, които още се чудят.

Правителството на ГЕРБ- Граждани за Европейско развитие на България, последователно излъчва послания против развитието на Европа. Първо гражданите не искаха евро, без да ни питат, сега не искат обща данъчна политика, утре могат въобще да не искат Европа и да се прегърнат съвсем открито с московските си господари и техните съюзници от Вашингтон.

Борисов никой не го бръсне за слива, така, че да не се обажда от коневръза.

"Борисов се обяви твърдо против европейски данъчен съюз". Няма страшно - още утре той ще се обяви твърдо за !!! А вдругиден ще обяви някакъв трети вариант, неизвестен досега на финансистите.

"Борисов се обяви твърдо против европейски данъчен съюз" Нали само от там гледаш ужким! "ЕС каза, ние изпълняваме, нали сме европейци?!" Сега като ще засегнат вашите интереси, интересите на крадливите богаташи великият крадлив бизнес "Не сме съгласни! Тъкмо сме се нагласили да си крадем на гърба на народа, уж Европата ни казала!" Тикво, такъв див капитализъм не съществува в Европа от столетия, пък и другаде! Тъпанари крадливи, в европейската история ще пише "В 21 век у БГ-то първобитните пулитици изядоха народа си!!

Ние пък искаме да сме в Европейския данъчен съюз за да се прекратят далаверите и ограбването на държавата.За да има прозрачност и контрол как и за какво се харчат средствата ни .Щом искаме Европейски съюз ще се подчиняваме и на правила.Искаме и ревизия кой докара България до това състояние,да се видят всички злоупотреби и виновните да си получат заслуженото.С две думи искаме справедливост!

ЕС не е българските граждани които могат да се лъжат ежедневно и това е единствената причина да не искат да им се бъркат в бюджета, защото ще лъснат кирливите им ризи...

"България към момента има едни от най-ниските данъци в Европа, включително и плосък данък за доходите на физически лица." Тикво, за теб и др. крадливи мутромилонерчета със сигурност е нисък, вие просто НИЩО не вкарвате в ХАЗНАТА!! За нас наемните работници е висок, а махнахте и необлагаемият минимум, което НИКЪДЕ го НЯМА!!!

и в България има необлагаем минимум - минималната работна заплата... ;-P като нямаш работа няма да плащаш и данъци.

Та в коя част на България има необлагаем минимум???та да отида там........

Някой те е излъгал- царските крадливи дупета дето го въведоха, комундетата и гробарите дето го продължават! У БГ-то върху минималната ти работна заплата на всеки 1 лв. плащаш 10 ст. плосък данък без никакъв необлагаем минумум! Т.е. данъците на богатите българи ги плащат бедните!

Ми защото при един данъчен съюз ще има възможност да се гледа в кухнята на Дянков и той ще бъде принуден да си отвори прозрачно както министерството така и архивите му. Тогава ще лъснат истинските активи и пасиви и как са се крали. За това не е удобно нито на ББ, нито на кой да е крадец!

Много си прав, но какво ли ще се намери в архивите?

Те си знаят, че за затрити архиви ще бъдат разстреляни всички поред министри при решение на народен съд. Но при съвременната ера на технологиите има много начини да се "запаметят" архивите. Няма страшно!

Абсолютно си прав, това е истината, лоша истина, но е така. Напр. ако се отвори сметката ще се види, че 2 години Боко и Дянков не са внасяли в солидарния пенсионен фонд на НОИ пълния размер на осигуровките на полицаи, военни, митничари, тъмничари, съдии, прокурори, държавни служители... И сега признават, че до юни догодина ще изчисляват КОЛКО трябва да внасят за тези хора... срам и наглост, ментят: има ДУПКА В НОИ, но не казват че те са крали пари в качеството на осигурители на тази група хора

Мани, тая наша държавица е приключила курса отвсякъде.Дефицитът в НОИ е около 2 млрд и НИКОГА НЯМА ДА ГО ЗАПЪЛНЯТ при наработеща икономика. Тук обаче не е виновен само Дянков, а голям, които накараха Станишев да свали осигурителната тежест от 30 на 18%. ИПИ се ръководи от Отворено общество градят парите на държавата. Те сложиха плоския данък и сега няма приходи в хазната. ИПИ и Отворено общество ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНЯТ СЪС ЗАКОН! Няма по вредна институция от тях.