Българското правителство - поредната жертва на кризата в Европа

Кризата в Европа взе поредната си жертва днес, след като правителството на България подаде оставка след неколкодневни протести срещу мерките за икономии, високите цени на тока и корупцията сред управляващите, пише в."Уолстрийт джърнъл". Падането на Борисов беше поразително, коментира "Файненшъл таймс".

Обратно в новината

Коментари - Българското правителство - поредната жертва на кризата в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мамицата им мръсна гадна на тия мошеници. Сега заслужават на всички лапачи да им се потърси сметка за лъжите и за милиардите които откраднаха от държавата под формата на "Европейски" пари!

НИКОГА ПОВЕЧЕ БОЙКО БОРИСОВ НА ВЛАСТ!!! Земе ли пак властта тоя България е загинала!

ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е НАЙ-НЕКОМПЕТЕНТНОТО И НЕКАДЪРНО ОТ ДЕСЕТИЛИЯ НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ,КОЛКО СА НАГЛИ И ЦИНИЧНИ ОПОСКАХА ПОЧТИ ЦЕЛИЯ РЕЗЕРВ И СЕГА ХАЙДЕ СБОГОМ.А ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ

ПОСЛЕДНОТО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО В ОСТАВКА И КОЙ ЩЕ НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ДЪРЖАВА, КОЯТО Е ОПОСКАНА ДО КРАЙ, КОЛКОТО И ДА СЕ ПЪЧЕХА НАШИТЕ УПРАВНИЦИ, ЧЕ НАВСЯКЪДЕ ГИ ХВАЛЕЛИ. ЗА КАКВО ВИ ХВАЛЕХА ГОСПОДА, ЗА ТОВА ЧЕ ХОРАТА ЗАПОЧНАХА ДА СЕ САМОУБИВАТ ОТ МИЗЕРИЯ ЛИ? СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ, ЩОМ НИ ДОКАРАХА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА.

е жертва на собствения си идиотизъм -ако олигарсите с власт изобщо могат да бъдат жертви. Истината е, че тяхна жертва е потъналия в мизерия бг-народ.

"... отчасти защото замрази заплатите и пенсиите, а не ги намали". хаха е то остана и да ги намали. Не стига, че пенсионерите взимат на месец колкото в Англия за ден и половина, ами и не бил ги намалил. Да му издигнем паметник ли, кво?

защото "трудно братя се живее между глупци неразбрани" . ботев го е казал преди 150 години и още важи. балгарина е беден защото е кретен, мисли да краде но не и да твори. така му се пада.

приемам този обективен, професионално значим коментар като оценка за разликата между "скрит зад тълпата и уважителен дори и към тълпата"

На ББ не му пука нито за теб нито за мен, той си слушаше господарите през океана и сега когато народът поиска от него да свърши нещо истинско да изпълни ЕС директивата и да либерализира пазарът на електричестата енергия той си омете крушите. След като по един кабел може да се отделя и да се изнася токи и да се фактурира отделно, значи може да се либерализира и дребновата търговия с ток - искахте капитализам това е капитализъм реален конкурентен пазар на стоки, а не частни монополи.

Еврокризата е причина...ама донякъде. Тези хубавци от Европа да обяснат защо еврокризата е виновна за фейсбук сайт за 50 000, лого на България за 1 млн., , Мишо бирата, досието Буда, да не говорим за безобразия на съдии и прокурори. Еврокриза ама гореизборените неща можеха да се решат независимо от еврокризата. Дори не споменавам, за монопола на ЕРП тата. Не да ги изгонят. Да ги бяха оставили да се конкурират в цялата страна - нищо повече. Ама не, няма конкуренция между тях заради Еврокризата сигурно.

Абе, вие прочетохте ли внимателно онова отгоре? Не? Ами четете! Ето как Европа се опитва да крепи мутрата Борисов, защото сме стиснати във финансовото Дянково менгеме и така не им създаваме проблеми като Гърция, която опищя орталъка не за друго, а за привилегиите си. Нас ни нямат за нищо, а и целта е да ни затрият колкото се може по-бързо. Е, Борисов е именно най-подходящата кандитатура за подобно начинание. Защото, както е тръгнало, това ще се уреди преди срока за радост на западноевропейците.Затова си го и крепят! Дрънкат глупости, защото не са наясно, а и не и искат да вникнат в нещата, тъй като така им е изгодно.

Даже чуждите медиите знаят, че БСП провокира протестите. Ако БСП се върне на власт, аз напускам страната.

Прав ти път. Само да не забравиш да си вземеш краденото.

Хората искат либерализация на пазарът на електроенергия или национализация. Падат само кабинети нежелани от народа си. Протестиращите бяха стотици хиляди, а не 100 души. И бяха от всички слоеве и възрасти.

Хората искат либерализация на пазарът на електроенергия или национализация. Падат само кабинети нежелани от народа си. Протестиращите бяха стотици хиляди, а не 100 души. И бяха от всички слоеве и възрасти.

да ви е честита ,българи, троината коалиция пак на власт. еи сега ще прокопсате, ще цъфнете и ще вържете.

Предложение: В парламента да останат само 50 депутати. Мандатите им да не се повтарят. Досегашните депутати да нямат право да се кандидатират в парламента Досегашните министри, президенти и парламентаристи да имат право само на консултантски длъжности в парламента. Предлагам създаване на държавни външнтърговски дружества които да подсигурят износ на български стоки. Ревизия и проверка на собсвеността на министри и заместник министри от 1989 година до сега. Поемане контрола на държавата върху стратегическите отрасли в икономиката. Обявяване за нищожни на договорите с така наречените чужди инвеститори в енергетиката.

Лъжеха ни, че договорите не можело да се прекратят имало неустойки. Тези договори могат да се прекратят поне по повече от един начин без неустойки за България: - Нищожни защото не отговарят на търговският закон - Монополни не са в резон с антимонополните закони - В нарушение са на директивата на ЕС за либерализация на енергийният пазар - Има злоупотреби и нарушения към държавата и клиентите. Чакаме и политиците да не се успиват. Защото ние помним и Гърция и Исландия и Еквадор. Да спрат да издигат във властта хора с двойно гражданство с неясни приоритети не знаещи на кого да угодят. България сега има нужда от хора които вярват в нея и искат да направят нещо за страната си.

президентството нямало време да обмисли, първо президента нищо не решава, а слуша Боко, а Боко никога не мисли, направо решава, така че няма проблем, още утре ще ни нацвъкат някакво правителство от калинки

Какво бедствие бе хора? Това трябавше да стане много, много по-рано и с Борисов и с другите... Иде ред на мажоритарни избори link

така ни се пада ! на този народ само така Чакани гладддддд!

Чака ги Глад Мързеливите като теб:)

Теб може и да те чака глад защото ще ти дръпнат хранилката но внимавай с обощенията все пак има и хора със слаби сърца ще ги заболи корема от смях.

Да, наистина красиво падане, като за дузпа. Нали е футболист, умее ги тия работи.

Прост народ сме ние! Нека да ни управляват турци и онази мишка Станишев-как го мразя само този пухльо.

Не е пухльо, а съсел.

Колко ти платиха,да пишеш само глупости,видях ме го и Буда.така че мълчи.

А като сме толкоз умни защо допуснахме да бъдем управлявани от един Банкянски ТАРИКАТ С БОЛНА ПСИХИКА СТРАДАЩО ОТ СИНДРОМА ,,НАРЦИЗЪМ,,

Борисов не се справи хората на България му казаха искаме либералицзация на енергото, ЕС му казаха същото, а той вика не може страх ме е, ами като го е страх да си ходи. Ще търсим по-смели.

Дай сега като всички мразим БСП и ДПС да кажем на черното - бяло. Да кажем че няма монополи, че ЕРП тата се конкурират, че не надписват сметки.

Да Живее Другаря Сергей Станишев.УРАААА

Обеща ни национализация на ЕРП.

Аз няма да подам оставка,ще се боря срещу Станишев и Доган.

Ще се бориш като прасе с тиква....

Бъркотията господа е от предишните правителства , а главата на Борисов я изяде световната криза и комунистическата машина а той няма как да докара инвестиции когато в цвял свят има КРИЗА , кой ще дойде сега предните които оставиха на студено народа заради ГАЗТА

Понеже чеп за зеле не става от вас 4 години се оправдавате като ученички

А защо тогава преди да го изберем,толкова много ни обещаваше,че ще живеем при него във много по добър живот,което не стана,един вид ни се подигра,ха гласувайте за мен Ганъвци,пък аз ще ви разкажа играта,ще ви напаля заплатите и пенсиите,ще гладувате като кучета,но ще ви направя от мен да мине,малко магистрали,детски градини,училища,спортни зали,музеи,и т.н всяко начало Г-н Борисов си има и край.Бъдете Здрав.

ПРОТЕСТИТЕ ПРОТИВ МОНОПОЛИТЕ СЕ ОГЛАВЯВАТ ОТ ЛУМПЕНИ КОИТО НЕ СА НАЯСНО С ПОЛИТИКАТА А ИСКАТ ДА СТАНАТ ДЕПУТАТИ ТОВА СА НА СЛАВИ ХОРАТА

Ами нали искахте да падне Б.Б , пък сега ревете , било неочаквано. АЗ лично съм доволен ....

И баща ми също.

Поредна жертва ще бъде всяко следващо правителство по простата причина, че при избори всичко се върти в омагьосан кръг от несменяеми политици, които навремето са си гласували изборна система и закони. Ако събудилите се граждани успеят да изискат и наложат промяна (да нямат право да се кандидатират всички, които досега са били депутати, броя на депутатите да се намали на 50-60, да се изгонят всички корумпирани служители от съдебната система) и най-вече да не се субсидират никакви политически партии от държават, може и да се види светлина в тунела.

КЪМ"НАПРОТИВ!" ВИЖДА СЕ КОЙ ВИЕ ОТ МЪКА,ЗАЩОТО ЩЕ ВИ ПРЕСЪХНАТ КАСИЧКИТЕ,НЯКОИ СИГУРНО ВЕЧЕ СА ВЗЕЛИ СЕРИОЗНИ КОМБИНАЦИИ.....МИЛИАРДЕРИ, МИЛИОНЕРИ-ЗА НУЛА ВРЕМЕ.....А ХОРАТА УМИРАХА ОТ ГЛАД БОЛЕСТИ...ГУЩЕРЪТ КЪСА ОПАШКАТА СИ,ЗА ДА СЕ СПАСИ.ТОЗИ Е ЗАКОНЪТ НА МАФИЯТА...ТАКА НАПРАВИ И БОРИСОВ-ДА ЗАПАЗИ ЛИЧНО СЕБЕ СИ!!!!!

От чуждата преса: Премьер получил электрический удар/GAZETA.RU/

От чуждата преса: Премьер получил электрический удар/GAZETA.RU/

Нали знаете, че любимото занимание на ББ е да прехвърля вината за всички поразии другиму. Е по кой друг начин би могъл да се яви на избори, обвинявайки пак другите за състоянието на държавата и мизерията на хората. ссамо гледайте какъв цирк ще има следващите месеци. Ще се изкара най-големия опозиционер и враг на народните душмани - олигархията и монополите. Не бих се учудил дори пак да вземе да играе ролята на възмездителя, както при предишните избори. Ако разбира се, не го пенсионират преждевременно.

Предложение: В парламента да останат само 50 депутати. Мандатите им да не се повтарят. Досегашните депутати да нямат право да се кандидатират в парламента Досегашните министри, президенти и парламентаристи да имат право само на консултантски длъжности в парламента. Предлагам създаване на държавни външнтърговски дружества които да подсигурят износ на български стоки. Ревизия и проверка на собсвеността на министри и заместник министри от 1989 година до сега. Поемане контрола на държавата върху стратегическите отрасли в икономиката. Обявяване за нищожни на договорите с така наречените чужди инвеститори в енергетиката.

Аз наистина не разбирам какво толкова ви е направил Бойко? Благодарение на него уважават България като стабилна и сигурна страна! Плюете, че съсипал малкия бизнес, но никога България не е получавала толкова много субсидии от ЕС точно за стимулиране на малкия бизнес! ДА не говорим, че всички ремонти и строежи се отразяват пряко на икономиката, може би няма да се отразят веднага, но съвсем скоро всички ще го усетим! Все пак, въпреки, че е мутра и мафиот, ни преведе през кризата относително спокойно! Толкова заблуден народ, мисли само за залъка си... примитивни и елементарни сте! Кажете ми, как така всички имат собствени жилища, коли, GSM-и и компютри, но иначе сме били в голяма криза!

Да не би ББ на ми е купил жилището!?

Ето такива малоумници, като този ни докараха това бедствие Тиквата.

Благодарение на него пенсията ми намали покупателната си стойност наполовина. Това малко ли е? Колкото до строителството, с което се гордее е също балон. Рязането на ленти при откриване на пешеходни пътеки е наистина новаторство. 100 км. магистрала за 4 г. при очуждени земи, проекти и пр. Довършване на спорна зала и осакатяване на проекта, за да отчете икономии. Да оставим настрана незаинтересаваноста му от бедноста на народа. Той нали богатее. Миналото му на престъпник.Това ли е авторитета му пред Европа? Цялото управление на държавата предоставено на "калинки". и т.н.

Tо колите и жилищата си ги имаме още от соца,. Виж за жси-ема, си прав - дар ни е от сегашните. Току-що ме сюрпризираха другите представители на свободния пазар - ония мобилните - да им направя дар-сметка от 200 лв., при средномесечна около 40-50 лв. Но ще дойде и тяхното време, след чезовците

Да беще изпълнил исканията на хората и на директивата на ЕС за либерализацията.

Лъжеха ни, че договорите не можело да се прекратят имало неустойки. Тези договори могат да се прекратят поне по повече от един начин без неустойки за България: - Нищожни защото не отговарят на търговският закон - Монополни не са в резон с антимонополните закони - В нарушение са на директивата на ЕС за либерализация на енергийният пазар - Има злоупотреби и нарушения към държавата и клиентите. Чакаме и политиците да не се успиват. Защото ние помним и Гърция и Исландия и Еквадор. Да спрат да издигат във властта хора с двойно гражданство с неясни приоритети не знаещи на кого да угодят. България сега има нужда от хора които вярват в нея и искат да направят нещо за страната си.

Божеее, какво ще правим сега! Загубени сме! Няма го другарят Тиква, да ни каже какво да правим.

Сигурно, ти си намазал от тези субсидии На нас студентите ни увеличиха таксите, няма и работа за младите, а баба ми продължава с ниската си пенсия да мизерствува

Абе, вие малоумни ли сте? Вие въобще наястно ли сте какво става по света? Какво е това световна криза? Триабва да сте благодарни на този човек, че така ви преведе през нея, а не ви затри, смешници! Аз кадето сам в европата е страшно, последните 5 години, става и по-зле, безработица, всички компании фалираха, утвардени с по 60г на пазара, намалиха заплатите, всяка година вавеждат нови данаци, всяка година намаляват детцките, помощите, увеличиха тахите за студенти, всичко увеличиха, таха пат, застрахивка кола, каща, какво да ви изреждам още, каща от 300К сега е 70К и не, че е толкова няма кой да ти я купи. Просто сте едни неблагораници, в света е страшно, ние поне се даржахме и то благодарение на ББ, къкъвто ще да е бил преди, за мен е важен резултата сега

Вместо намаление цената на тока чакайта УВЕЛИЧЕНИЕ! ТАКА ВИ СЕ ПАДА1

ПАРЛАМЕНТА БЕ ЗА КАКВО ВДИГАНЕ ГОВОРИШ

Подменен вот на болшинството българи - 7 300 000 българи, се съобразяват с няколко стотин протестиращи под диригентската палка на престъпните бсп, дпс и група националисти. Подменен протест - от деклариран икономически такъв срещу УЖ престъпните монополисти, претеста от три дни е политически и масата на улицата открито застава зад такива лозонги. Да видим сега кой точно ще изпълнява исканията на шепа лумпени, кой ще договаря с дружествата-монополисти и докъде ще стигнат протестите им. Озверелите кукли на конци не осъзнават отговорността на едно подобно недоволство. Купените медии, лансиращи идиотски говорители, пюещи властта, на която са продукт - също. Ха сега да видим кой кой е - в мелето на предстоящата анархия на власт, защото лигитимността отдавна е неудобна на скотските умове от икономическата върхушка, която от десетилетия движи процесите в държавата ни.

Протестите се проведоха от стотици хиляди българи явно в България има много провокатори. Дали не трябва да посмалиш малко преди да си станал смешен като ББ.

СТИГА С ОПЛАКВАНИЯТА ЗА УМРЯЛ....ТОЙ И НЕГОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО УМОРИХА ТОЛКОВА БЪЛГАРИ ,ИКОНОМИКА,БИЗНЕС,ЗЕМЕДЕЛИЕ.НИКАКВА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА,ЗДРАВЕОПАЗВАН.... ИЗЦЯЛО ЛИЧНИТЕ ИНТЕРЕСИ НАД ВСИЧКО,ЕТО РЕЗУЛТАТЪТ ОТ МРАКОБЕСИЕТО...САМИ СИ СЛОЖОХА ВЪЖЕТО С ЛЪЖИТЕ И КРАЖБИТЕ СИ...НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ!

На изборите, ГЕРБ ще бъдат лидери! Червените задници го знаят и затова вият от мъка... БСП/ДПС ще получат шамар, който ще помнят докато са живи! Червени боклуци и турски измекяри, в управлението на България - няма да има! България - на българите!

ДА ПИЕШ ОТ МЪКА ЛИ Е ТОВА

Бойко е най големия политически неудачник за последните 23 години ,през цялото си управление се оплакваше като ощипана ученичка ,колко лош бил доган ,станишев и колко крадяли и т,н , А ЗАЩО ПИТАМ не ги осъди и не ги изпрати в затвора ??? четири години имаше , значи ти си с тях , аз нямам друго обяснение ,магистралите с които се хвали постоянно ,не са платени на под изпълнителите , хората се избиха в Сливен ,аз се изморих да слушам постоянно колко са лоши другите и колко велик си ти ,да не говорим за неадекватното поведение ,сутрин говори едно ,вечер рязък завой на обратно ???? няма никаква последователност на действията , НЕ СТАВАШ !!!!! ето това е истината

Защото няма кой, да ги осъди! Сами-себе си ли? Няма как ,да стане... Но, един ден...Надявам се.

Сега ще ми липсват вечер лентичките по телевизията.

Представлението завърши,ЦИРКА да събаря шатрата и дано не се звръща вече!

КЪДЕ БРЕ МУТРИ ЩЕ ХОДИТЕ? ЧЕ ВИЕ БЕЗ ГДБОП ЗАД ГЪРБА, НЕ МОЖЕТЕ 2 ЛЕВА ДА ИЗКАРАТЕ. Я СИ НАЛЯГАЙТЕ ПАРЦАЛИТЕ, И НЕ СЕ ВЗИМАЙТЕ НА СЕРИОЗНО, ЧЕ................

БЪЛГАРИ-ГЛУПАЦИ!!!ЩЕ ГО ТЪРСИТЕ БОЙКО,ЩЕ СИ СПОМНЯТЕ ЗА МАГИСТРАЛИТЕ КОИТО Е НАПРАВИЛ ДОКАТО ПЪТУВАТЕ ПО ТЯХ!!! А СЕГА СТАНИШЕВ И ДОГАН ДА "НАПРАВЯТ" ЦАНКОВ КАМЪК 2 И БЕЛЕНЕ ДА ЗАДЛЪЖНЕЕМЕ С МЛРД. И ТОГАВА ЩЕ ВИ ВИДЯ КАТО НЯМЯ ДА ИМА ПАРИ В ХАЗНАТА И ЗА АНАЛГИН.НЕ ВИ Е СКЪП ТОКА И ПАРНОТО,А СА МАЛКИ ЗАПЛАТИТЕ ПРОСТ БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ!!!

А Бойко харчи парите събрани от предходните правителства + еврофондовете ! Заслуга за първото няма ! А за Евросъюза хептен !

и аз това казвам - по-високи заплати, по-голямо търсене, по-голямо потребление, по-голяма печалба и следователно повече данъци в хазната. просто дянков не е реален икономист а икономист израснал (професионално) в "аквариум"

Протестите се проведоха от стотици хиляди българи явно в България има много провокатори. Дали не трябва да посмалиш малко преди да си станал смешен като ББ.

НЯКОЙ ДА КАЖЕ В ПЛОВДИВ КОГА ДА ПОДКРЕПИВ РЕМИЕРА НИ!!! БОЙЙКО С ТЕБЕ СМЕ.

честно казано - най-добре на изборите. той няма нужда от такава подкрепа да му ръкопляскат, да го потупват по гърба и после да се чуди каква работа да им намери на толкова много "приятели" виж синята зана и в плавдив (и в софия и навсякъде) стана безкрайна - всички мързеливци (те ръкопляскат на всяка власт) късат билетчета като паркираш

Мутрата подаде отставка. Сега трябва да го съди Българския съд и да му се отнеме заграбеното от народа. Останалите политически проститутки в парламента знаят много добре, че нов бардак не се прави със стари курви така че да се махат и да не пречат повече, че и тях съд ги чака! Служебно правителство, избори по мажоритарната система, ново велико народно събрание и всяка ключова позиция в страната да е изборна от народа. Да не забравят никога какво е Български народ и кой е Васил Левски!

Кои са БСП и ДПС!

...добре.. кълват боклуци!

БОЙКО НЕ ЗАСЛУЖАВАШЕ ТОВА!

Да беше национализирал електроразпределителните дружества и щеше да има втори мандат.

ДА, НЕ ЗАСЛУЖАВАШЕ ТОВА. ЛЕКО СЕ ОТЪРВА.

Сега американците използват нашата криза за да топят ЕС и да отвличат вниманието от своята финансово фалирала страна. Разбирате нали -те желят долара да е единствената резервна валута , но дано това да не стане !

те американците измислиха еврото

Един професор(лястовичка) пролет не прави , ако имате предвид Robert Mundell

БОЙКО НЕ ЗАСЛУЖАВАШЕ ТОВА!

Да беше национализирал електроразпределителните дружества и щеше да има втори мандат.

Aми като изпапка резерва с какво да ги национализира???3.5 години крадене и ядене на готови пари, увеличаване на собствените си доходи и карайки хората да ядът мас, да сеят картофи, да стават овчари рано или късно води до това позорно изритване от властта....До вчера се хвалеха с по-голямо мнозинство на следващите избори днеска като мокри кокошки се покриха и с куриер си изпраща оставката която е реално изритване..

а дано, но надали

За оставка се иска смелост и други морални качества, но случаят не е такъв.

Да гадно режисирано , но блестящо цирково изпълнение ! Политически клоуни!

Падането но кабинета на Борисов не е заради европейска криза , а поради недалновидна финансова политика от преди 5-6 месеца.Експериментите на фин министър , за мен са нещо недогледано и аз само се чудех как хората още не са се надигнали . И това стана !