Коментари - Премиерът: Цялото безобразие е на македонците | Днес.dir.bg

Премиерът: Цялото безобразие е на македонците

"Оценката са я дали хората, които са били в Охрид и сме ги прибрали, и това е важното. Ние няма да си даваме оценка", това каза премиерът Бойко Борисов тази сутрин по bTV.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът: Цялото безобразие е на македонците | Днес.dir.bg

Коментари

Не беше ли (дори в историческите архиви) някога отбелязано, че по времето на България На Пет Морета, българите сме живеели ..... както швейцарците днес ?

Убеждавам се че има много глупави хора и наистина си заслужаваме дереджето. Абе те окрадоха милярди, а някои са се замислили за масрафа, дето е направен от изпращането на самолета ...... Това е капка в морето, но за истрадалите хора в тази ситуация е много .......

Отговорността е и на българските власти ,включително на министъра на МВР ,защото не са създали контролен механизъм на границата и не е ясно кой и с каква цел пътува в чужбина и с какви документи ,застраховки и с какви фирми пътува -имат ли или нямат лиценз.Правителствот иска да прехвърли отговорността на друг без да вземе необходимите мерки и дза поеме своята отговорност-.

baistoian ganev e vinoven za tezi kalpavi raboti kolko sa mydali makedoncite na tozi prodaznik.

Чета и не мога да проумея колко злоба има в не малък брой мнения по адрес на Б.Борисов. Не можем всички да се харесваме и обичаме, хора, но че реакцията на правителството беше адекватна, беше и че не знам чий го търси в Охрид Първанов, не знам !

На тоя все некой друг му е виновен,да вземе да погледне София че я направи на бунище..

Няма какво да плюем по македонците. Както се каза, и те са като нас, минават прегледи формално. Кой знае и по нашето черноморие с какви кофчези правят разходки в морето. И туроператора е за бой, щото е пуснал хората да се качат на такава черупка, и то без спасителни жилетки. Абе накратко, лошо стечение на много обстоятелства и много немарливост. И резултата е трагичен. за съжаление, докато сериозно не пострадат хора някъде, не се вземат сериозни мерки. явно дупките на кораба България са толкова много, че се кърпят в авариен режим. При това от много години насам (бих казал даже от 1989 насам). Аматьорска работа. За един мандат едва ли може да се оправят нещата, обаче може да се сложи едно добро начало.

Браво г-н Борисов! Право в очите говориш! Най- после усетихме ,че имаме Държава!!!!И кажи на Гоцето да си трае,като върви вечно след събитията!!

Не мога да се съглася с приравняването на реакциите на Борисов и Първанов. Светкавично заминават тримата министри, чиито дейности имат отношение към случая и се изпраща самолет да гио прибере, и задържането на хора в стресово състояние, за да се видят с държавния глава .

Само една мога да кажа , че трябва да идиот и да нямаш грам чувтство за самосъхранение за да се качиш на такъв кораб без спасителна риза !!! НЕ са македонците , а не сме си виновни защото не сме научени да предвиждаме първо най-лошото и да взимаме мерки и след това да мислим за другото !!! Трябва да си луд за да се качиш на такава гемия без пояс и да не знаеш да плуваш !!! Време да се научим да си носим кръста и да мислим първо за себе си и да не чакаме другите да мислят вместо нас !!!

Може ли някой да каже, какво е това въже. Доколкото знам, не може здравината на един кораб да зависи от някакво въже.

Борисов, не се напъвай толкова.Всичко това можеше да се направи с по-малко средства и по- малко командировани . Много скъп PR за сметка на данъкоплатеца. Колко струват разходките на управляващите до Македония? Колко струва чартирането на Ту-154 до Охрид? Кой плаща този масраф? Това ли е най-ефектвивния начин да се помогне? Евтин популистки ход. И не всички ти се кефат на простотиите. Внимавай не си бого избран, от народа.

Адекватно, бързо и ефективно действа правителството при тази трагична ситуация - усещаме, че има държава, която се грижи за своите хора. Всички се нуждаем от това. Борисов и неговите министри показват/засега/ отговорно и мъжко поведение при различни ситуации - говорят директно, без увъртания, работят ентусиазирано. дано това продължи, нуждаем се от честни политици, които са за пример с поведението си - те дават пример на всички; Хората, като виждат, че започва да се възражда държавността, като наблюдават действията на институциите самите те коригират своите постъпки - ето прост пример - моя позната,която почти винаги пътува гратис сега казва, че и е съвестно да го прави - личния пример е важен!!! Поздравявам Борисов и с оценката му, че естествено за трагедията са виновни македонците - и тук няма нужда от условности и притеснения, че ще се развалят двустранните отношения - който е виновен да си понесе последствията. А иначе повечето македонци са добри и сърдечни хора.

Някой да спре Гоце!

Маневрист, ти си изключителен тъпанар, знаеш ли си го или да го повторя? Как ще окамчествиш изчакването на президента от пострадалите, за да получат лично неговите съболезнования. Вероятно като правилно решение на проблема?

Още един път става ясно че македонците са си българи. Ама чисти българи. По същия начин там, както и у нас минават прегледи на транспортни средства и се издават сертификати (автобусът-убиец, влака София-Кардам и т.н). По същия начин, като стане трагедията обикновените хора са безкрайно отзивчиви и се притичат на помощ. По същия начин в болницата докато свестните лекари се опитват да направят и невъзможното, няколко корумпирани техни колеги искат пари. Абе, същото, кактов България. За какво да им се сърдим на македонците? Че има виновни - има. И те са македонци, тои е ясно. Но нещото което ми направи впечатление е че веднага екипажът на кораба беше арестуван и вкаран за 1 месецв затвора. Няма 24 часа, нама 72 часа, няма такива глупости. И неволнои сравнявам как се действа у нас - пълна порнография. Да, македонците са виновни. Но не всички. Тез, които са виновни ще си понесат наказанията - в това съм сигурен. Все пак ще ги съди македонски съд, а не български. И ще ги осъди. Но хората, които са помогнали, хорат, които са се отнесли по най-човешкия начин - лекари, спасители, а и най-обикновени граждани заслужават едно голямо БЛАГОДАРЯ. Иначе щяхме да оплакваме не 15, а 51 души. Така че нека да бъдем коректни. Виновни - да. Но не всички македонци. Самото заглавие е некоректно. А само наистина виновните.

Бойко просто се вбеси, че президентът е отишъл там, това е! Евтин, ама евтин популизъм прави ББ от доста време насам. Не може да му се отрече обаче, че има въображение и винаги измисля кой е виновен, още никой не го упрекнал него, но той веднага се застрахова. А пък сутринта на Бареков уж спонтанно му хрумна да се обади на ББ - ей така, дай пък да го чуем. А всичко беше режисирано, преговорено между тях и ББ пак си получи трибуната. Ще му изиграе лоша шега тази негова суета, защото да правиш ПР на гърба на пострадали - това си е грях

Колко струват разходките на управляващите до Македония? Колко струва чартирането на Ту-154 до Охрид? Кой плаща този масраф? Това ли е най-ефектвивния начин да се помогне? Евтин популистки ход. Нов гаф на Яйцеглавия.

Сега пък македонците станаха криви.След корупцията,тройната коалиция,световната финансова криза,задръстванията и софийския боклук той си избра още един враг.Към това правителство няма ли лекари,бе?!

На ББ не му хрумва нищо друго, освен да насъсква неговите тъпи българи срещу останалите готини българи.

Днес е ден на национален траур и не ми се искаша да нищим подобни теми. След поредното неадекватно изказване на президента ни - няма как. Присъединявам се към мнението на тези които считат за ненужно създаването на безсмислена скъпоструваща и нищоправеща институция. Ако всеки министър и служител на министерство си гледа съвестно работата и се реагира адекватно и навременно при нсяка ситуация -просто няма да има нужда. Това изказване на президента ми напомни едно друго негово - също толкова нелепо - в последното предаване на Великолепната шесторка когато пак си правеше ПР на чужд гръб. През последните два дни за първи път от доста години се почувствах гражданин на нормална държава.

Напълно споделям констатациите в коментара ти. Не мога да се съглася само с твърдението ти,че президентът нищо не е направил в тази изстрадала страна да се въведе някаква дисциплина и ред.Да,верно е,че нищо не е направил. Не съм фен на Първанов,даже напротив,но имайки предвид президентската институция,бих казал,че и при най-голямо желание тя не би могла да направи нищо,тъй-като няма нужните прерогативи в това отношение. Решаването на тези въпроси са задача изключително на изпълнителната власт,а президентската институция има единствено и само представителни функции. Парадоксалното на нашата система на управление е,че на човека,който единствен се избира пряко от народа,не е дадена никаква власт...

Стига с тия изказвания за възрастта на превозните средства !!! Има технически изправни и неизправни, има и нещастни случаи и грешки. Единствения проблем е, че е нямало спасителни жилетки за всички!!! Капитана е на достатъчна възраст за това да управлява корабчето, туроператора или просто фирмата която ги е превозила няма никаква вина за трагедията, евентуалното претоварване също е нищожно за габаритите на кораба 10 човека са към 600кг което нищо !!! Титаник като е бил чисто нов пак е потънал, автобуси, коли, камиони, самолети дори и нови пак аварират. Просто това е един нещастен случай, една трагедия, лошо стечение на обстоятелствата или както искате го наречете. За нередностите които ги е имало всеки ще си понесе отговорността било то за билетчета, лицензи и т.н., но най-голяма нередност е липсата на спасителни жилетки (като дори и при наличието им, според тия обстоятелства едва ли щеше да има много разлика :( )

Най-малкото е цинично да използуваш една голяма човешка трагедия и стъпвайки върху истинските трупове на нашите сънародници да изливаш помия върху някои политически трупове,като президента,избран пряко от българския народ с доста по голям процент от този на герберите...

Отново си пролича демагогията и нахално-безочливото поведение на Първанов,който мънкайки скръбно по повод на трагедията,не пропусна да си припише активи и да натрупа червени точки пред аудиторията.Стана ми много неприятно защото точно в такъв момент беше напълно излишно и даже цинично,да си приписва чужди заслуги.Да оставим настрана и факта,че заради негово посещение в Македония,хората изживели ужаса,трябваше да го чакат на аерогарата.Гоце Гоце,накъде си тръгнал..

Боже, и аз бях преди два месеца на такава екскурзия. Охрид е прекрасно българско място, возихме се на такова корабче, умрях от страх, тъй като се клатеше през цялото време, дори ни предупредиха да не се разхождаме по него,сигурно е била заради опасност от преобръщане, имали сме късмет, но жалко за удавените,бог да ги прости.

Безкрайно съжалявам за нашите загинали сънародници! Но вината е предимно наша- загинали са повече възрастни хора! Ние, старите, трябва да си седнем-било каквото било! Гледам връстници едва движат, но не си сядат на задните части! Така е, мина бедно животът ни, но поне децата да са по-добре! А то- до пазара не можем да стигнем, по чужбина сме хукнали! Светла ви памет мили мой връстници! Нека и главите ни праживе са светли! И да не черним дните на децата си!

НАЙ ПОСЛЕ ИМАМЕ АДЕКВАТНО ПРАВИТЕЛСТВО. МНОГО БЪРЗА РЕАКЦИЯ НА ВСИЧКИ. НО КАКТО ВИНАГИ ПРЕЗИДЕНТА ПАК СЕ ИЗКАЗА НЕ ПОДГОТВЕН. ТАКЪВ СИЕ. ТОЛКОВА ГО МОЖЕ.

Абсолютно е прав Б.Борисов. Вместо музеен експонат, корабчето е в езерото. Няма значение дали екскурзията е за бедни или богати. В тази руина возят хора и онези примати са били длъжни да им връчат по една сп.жилетка.

Абе човек не може когато има такава трагедия да тръгнеш да слагаш на първо място Спаска Митрева. Просто никой нормален човек не би трябвало да го прави - сега не му е времето. Поклон пред паметта им...

ей тия Македонски братлета са много злетак :) съжелявам ги как може да с толкова промит мозък

Уф, ... ако бяха Станишев и компания нямаше и да се сетят да пращат самолет или какъвто и да било превоз. Най-вероятно оцелелите да бяха задържани от македонските власти и сега да ги разследват. От другата седмица някой да почне да прави изявление че мислят да почват да предложат на македонското правителство , да помисли евентуално дали не би било добре да се организира някакси тяхното завръщане по родните места...

Аб Янко, чий к... търсеше Гоце в Македония? С какво той помогна на пострадалите. ББ прати самолет и си ги прибра. ТОЙ СВЪРШИ РЕАЛНА РАБОТА. Гоцето отиде да си направи ПР. Само, че стана ПР стил - припикано мушкато.

Бог да прости всички загинали. Бойко Борисав е прав. Каква щеше да е разлиата, ако бяха пътували група българи с частен превоз , и решат да се разходят с корабче? Това можеше да се случи и с част от напълно редовна група ,която иска да се разходи през свободните часове. Отговорни са македонските власти, защото на тази злополука можеше да попадне всеки щом няма сигурност на предлаганата услуга. Поздравлени за адекватното поведение на правителството.

Правителството си направи всичко както трябва да го прави едно нормално правителство на нормална държава, няма значение европейска или друга. А за задържането на самолета в Скопие заради пропагандите на Гоце и приказките му вчера за ново МИС, нямам думи, трудно ми е да намеря приличен израз за агонията на един политически труп, обременен с негативите на партията - дъртофелница и списъка с нейните терористични действия срещу българския народ, особено силно проличали през последните четири години при управлението на водената от нея безпринципна коалиция на най-хищните лешояди, които съсипаха не само икономиката, но и духа и здравето на българите, и за тези си заслуги всичките начело с него самия заслужават не медийни изяви, а по един раиран костюм и до живот - пак на наша издръжка, уви , но по едни други тарифи!!!

За два дни сиругно неведнъж написах ' Мир на душите на загуналите !!!', но такива нещастия са добре дошли за управляващите, защото отклоняват вниманието на хората от същинските проблеми в държавата- КОРУПЦИЯ, ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ, ЛИПСА НА СИГУРНОСТ И ВЪТРЕШЕН РЕД. докато тези проблеми не бъдат решени, ще има беднотия, търговци които да печелят от хорската беднотия и такива нещастия, които медиите ще коментират със седмици давайки глътка въздух на ония, които създават и ония които не се борят срещу проблемите, които писах.

Всички автобуси по линия 88 са стари икаруси, отдавна узрели за скраб

Отоговорността е изцяло на македонците,които са натоварили хората на тази 89 годишна черупка!!!Все едно да падне самолет и да почнат да проверяват туроператора продал билетите за разбилия се самолет!!простотия!! че защитавам туроператорската фирам, но ми кажете в БГ, в коя фирма всичко и законно?!?!

наистина е така, македонците са виновни, а сега нека ние като наорд се отнесем към тях както те към българите.Крайно време е да се осъзнаем и да се подкрепяме!

Stiga s taq Slavka Mitreva,uapitana na korabcheto e zadarjan za 30 dni a pri nas gi zadarjat za 24 chasa i gi osvobojdavat. Zakonite sa za da se spazvat a nie sme sviknali da gi zaobikalqme

ДА ББ така е, а сега какво, кой ще плаща след това? Ако беше се случило в БГ щяха да ни изядът! Време е да се действа здраво, не може в кораб на 90 години да се превозват хора, без жилетки, пояси и двама души екипаж лайна на по 20 години! Макетата си преличат на батковците от БГ един народ една чума, с прадня боя винаги се прави, докога!!!!????

какво безобразие било на македонците, като те са си чисти българи безхаберници? цялата работа е все едно е станала в България, то технически погледнато си е и така де...

Това е една човешка трагедия, която не трябва да се използва за пияркомпания нито за президент нито за министър председател.За да се помогне на пострадалите си има консултски служби, чиято задача е да се грежат за интересите на всеки български гражданин в чужбина.Този трагичен повод сега наля и вода на различните медийни представителства за да си запълват програмното време.Това трябва да е повод да се замислим всички какъв хаос и безпорядък съществува на всички нива у нас и тези господа от правителството е необходимо да се замислят, как да се въведе някакъв порядък у нас.А те използват всички поводи и добри и лоши да си правят показност и да се появяват по медиите.А това, че Първанов е втори мандат президент и нищо не е направил в тази изстрадала страна да се въведе някаква дисциплина и ред, или може би това цели.В мътна вода се лови най-много риба и балъци да гласуват за него.А на г-нБорисов сега се падна да оправя бъркотията у нас, само да не създаде от некомпетентност по- голяма бъркотия.От новото правителство за сега само осезаемо работи м-р Цветанов в МВР, защото само той е излязъл от тези поделения и работи целенасочено.Дано да е така и в бъдеще и да се въведе поне ред и сигурност в държавата.

В случая може и тъй да е ,ама и ние не сме по хубави . поне техният министър на транспорта има куража да поеме отговорност ,а не като нашите плужаци

Не бе! Майка ти е виновна. Чие е коритото на 300години без спасителни средства? Чувал ли си за спасителни ризи и спасителни плотове? Тъпанар червен.

ПРОДАЖНИТЕ МЕДИЙ ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ И НЕ ГОВОРИТЕ ЗА МОМИЧЕТО В ЗАТВОРА А МЪЛЧИТЕ ? КАКВИ ХОРА СТЕ ,БЕ !!! КАКВО НАПРАВИХА ТЕЗИ КОИТО ГИ ИЗБРАХА СКОРО ,А!!!!! ЗА НЕЯ НИЩО- АКО БЯХА ДОВЕЛИ ТОВА МОМИЧЕ ТУК И ДА СЕ ЛЕКУВА -ДОБРЕ - НО СИГУРНО ИЗЧАКВАТ ДА СИ ИЗЛЕЖИ ИЗМИСЛЕНАТА ПРИСЪ СРАМ ЗА ЖУРНАЛИСТИТЕ КОИТ СЕ СТРАХУВАТ ДА ПИШАТ ИСТИНАТА- СРАМ !

Два месеце това повтаря цялото правителство - прав си пич - за 2 месеца не могат да се изредят 'чудесата' направени с българската държава за 8 години от БСП и стотиците загубени милиарди.

Признавам си, че не разбирам нищо от кораби, ама ми се струва ненормално 10-20 човека да го претоварят (освен ако не е пътувал на ръба на възможностите или е имал допълнителен товар). Също така кораб да е толкова зависим от едно въже пак не ми се вярва. Все пак потъването е станало в спокойно време...

Не знаех, че Станишев е македонец.

Коментари - Премиерът: Цялото безобразие е на македонците | Днес.dir.bg

Премиерът: Цялото безобразие е на македонците

"Оценката са я дали хората, които са били в Охрид и сме ги прибрали, и това е важното. Ние няма да си даваме оценка", това каза премиерът Бойко Борисов тази сутрин по bTV.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът: Цялото безобразие е на македонците | Днес.dir.bg

Коментари

Не беше ли (дори в историческите архиви) някога отбелязано, че по времето на България На Пет Морета, българите сме живеели ..... както швейцарците днес ?

Убеждавам се че има много глупави хора и наистина си заслужаваме дереджето. Абе те окрадоха милярди, а някои са се замислили за масрафа, дето е направен от изпращането на самолета ...... Това е капка в морето, но за истрадалите хора в тази ситуация е много .......

Отговорността е и на българските власти ,включително на министъра на МВР ,защото не са създали контролен механизъм на границата и не е ясно кой и с каква цел пътува в чужбина и с какви документи ,застраховки и с какви фирми пътува -имат ли или нямат лиценз.Правителствот иска да прехвърли отговорността на друг без да вземе необходимите мерки и дза поеме своята отговорност-.

baistoian ganev e vinoven za tezi kalpavi raboti kolko sa mydali makedoncite na tozi prodaznik.

Чета и не мога да проумея колко злоба има в не малък брой мнения по адрес на Б.Борисов. Не можем всички да се харесваме и обичаме, хора, но че реакцията на правителството беше адекватна, беше и че не знам чий го търси в Охрид Първанов, не знам !

На тоя все некой друг му е виновен,да вземе да погледне София че я направи на бунище..

Няма какво да плюем по македонците. Както се каза, и те са като нас, минават прегледи формално. Кой знае и по нашето черноморие с какви кофчези правят разходки в морето. И туроператора е за бой, щото е пуснал хората да се качат на такава черупка, и то без спасителни жилетки. Абе накратко, лошо стечение на много обстоятелства и много немарливост. И резултата е трагичен. за съжаление, докато сериозно не пострадат хора някъде, не се вземат сериозни мерки. явно дупките на кораба България са толкова много, че се кърпят в авариен режим. При това от много години насам (бих казал даже от 1989 насам). Аматьорска работа. За един мандат едва ли може да се оправят нещата, обаче може да се сложи едно добро начало.

Браво г-н Борисов! Право в очите говориш! Най- после усетихме ,че имаме Държава!!!!И кажи на Гоцето да си трае,като върви вечно след събитията!!

Не мога да се съглася с приравняването на реакциите на Борисов и Първанов. Светкавично заминават тримата министри, чиито дейности имат отношение към случая и се изпраща самолет да гио прибере, и задържането на хора в стресово състояние, за да се видят с държавния глава .

Само една мога да кажа , че трябва да идиот и да нямаш грам чувтство за самосъхранение за да се качиш на такъв кораб без спасителна риза !!! НЕ са македонците , а не сме си виновни защото не сме научени да предвиждаме първо най-лошото и да взимаме мерки и след това да мислим за другото !!! Трябва да си луд за да се качиш на такава гемия без пояс и да не знаеш да плуваш !!! Време да се научим да си носим кръста и да мислим първо за себе си и да не чакаме другите да мислят вместо нас !!!

Може ли някой да каже, какво е това въже. Доколкото знам, не може здравината на един кораб да зависи от някакво въже.

Борисов, не се напъвай толкова.Всичко това можеше да се направи с по-малко средства и по- малко командировани . Много скъп PR за сметка на данъкоплатеца. Колко струват разходките на управляващите до Македония? Колко струва чартирането на Ту-154 до Охрид? Кой плаща този масраф? Това ли е най-ефектвивния начин да се помогне? Евтин популистки ход. И не всички ти се кефат на простотиите. Внимавай не си бого избран, от народа.

Адекватно, бързо и ефективно действа правителството при тази трагична ситуация - усещаме, че има държава, която се грижи за своите хора. Всички се нуждаем от това. Борисов и неговите министри показват/засега/ отговорно и мъжко поведение при различни ситуации - говорят директно, без увъртания, работят ентусиазирано. дано това продължи, нуждаем се от честни политици, които са за пример с поведението си - те дават пример на всички; Хората, като виждат, че започва да се възражда държавността, като наблюдават действията на институциите самите те коригират своите постъпки - ето прост пример - моя позната,която почти винаги пътува гратис сега казва, че и е съвестно да го прави - личния пример е важен!!! Поздравявам Борисов и с оценката му, че естествено за трагедията са виновни македонците - и тук няма нужда от условности и притеснения, че ще се развалят двустранните отношения - който е виновен да си понесе последствията. А иначе повечето македонци са добри и сърдечни хора.

Някой да спре Гоце!

Маневрист, ти си изключителен тъпанар, знаеш ли си го или да го повторя? Как ще окамчествиш изчакването на президента от пострадалите, за да получат лично неговите съболезнования. Вероятно като правилно решение на проблема?

Още един път става ясно че македонците са си българи. Ама чисти българи. По същия начин там, както и у нас минават прегледи на транспортни средства и се издават сертификати (автобусът-убиец, влака София-Кардам и т.н). По същия начин, като стане трагедията обикновените хора са безкрайно отзивчиви и се притичат на помощ. По същия начин в болницата докато свестните лекари се опитват да направят и невъзможното, няколко корумпирани техни колеги искат пари. Абе, същото, кактов България. За какво да им се сърдим на македонците? Че има виновни - има. И те са македонци, тои е ясно. Но нещото което ми направи впечатление е че веднага екипажът на кораба беше арестуван и вкаран за 1 месецв затвора. Няма 24 часа, нама 72 часа, няма такива глупости. И неволнои сравнявам как се действа у нас - пълна порнография. Да, македонците са виновни. Но не всички. Тез, които са виновни ще си понесат наказанията - в това съм сигурен. Все пак ще ги съди македонски съд, а не български. И ще ги осъди. Но хората, които са помогнали, хорат, които са се отнесли по най-човешкия начин - лекари, спасители, а и най-обикновени граждани заслужават едно голямо БЛАГОДАРЯ. Иначе щяхме да оплакваме не 15, а 51 души. Така че нека да бъдем коректни. Виновни - да. Но не всички македонци. Самото заглавие е некоректно. А само наистина виновните.

Бойко просто се вбеси, че президентът е отишъл там, това е! Евтин, ама евтин популизъм прави ББ от доста време насам. Не може да му се отрече обаче, че има въображение и винаги измисля кой е виновен, още никой не го упрекнал него, но той веднага се застрахова. А пък сутринта на Бареков уж спонтанно му хрумна да се обади на ББ - ей така, дай пък да го чуем. А всичко беше режисирано, преговорено между тях и ББ пак си получи трибуната. Ще му изиграе лоша шега тази негова суета, защото да правиш ПР на гърба на пострадали - това си е грях

Колко струват разходките на управляващите до Македония? Колко струва чартирането на Ту-154 до Охрид? Кой плаща този масраф? Това ли е най-ефектвивния начин да се помогне? Евтин популистки ход. Нов гаф на Яйцеглавия.

Сега пък македонците станаха криви.След корупцията,тройната коалиция,световната финансова криза,задръстванията и софийския боклук той си избра още един враг.Към това правителство няма ли лекари,бе?!

На ББ не му хрумва нищо друго, освен да насъсква неговите тъпи българи срещу останалите готини българи.

Днес е ден на национален траур и не ми се искаша да нищим подобни теми. След поредното неадекватно изказване на президента ни - няма как. Присъединявам се към мнението на тези които считат за ненужно създаването на безсмислена скъпоструваща и нищоправеща институция. Ако всеки министър и служител на министерство си гледа съвестно работата и се реагира адекватно и навременно при нсяка ситуация -просто няма да има нужда. Това изказване на президента ми напомни едно друго негово - също толкова нелепо - в последното предаване на Великолепната шесторка когато пак си правеше ПР на чужд гръб. През последните два дни за първи път от доста години се почувствах гражданин на нормална държава.

Напълно споделям констатациите в коментара ти. Не мога да се съглася само с твърдението ти,че президентът нищо не е направил в тази изстрадала страна да се въведе някаква дисциплина и ред.Да,верно е,че нищо не е направил. Не съм фен на Първанов,даже напротив,но имайки предвид президентската институция,бих казал,че и при най-голямо желание тя не би могла да направи нищо,тъй-като няма нужните прерогативи в това отношение. Решаването на тези въпроси са задача изключително на изпълнителната власт,а президентската институция има единствено и само представителни функции. Парадоксалното на нашата система на управление е,че на човека,който единствен се избира пряко от народа,не е дадена никаква власт...

Стига с тия изказвания за възрастта на превозните средства !!! Има технически изправни и неизправни, има и нещастни случаи и грешки. Единствения проблем е, че е нямало спасителни жилетки за всички!!! Капитана е на достатъчна възраст за това да управлява корабчето, туроператора или просто фирмата която ги е превозила няма никаква вина за трагедията, евентуалното претоварване също е нищожно за габаритите на кораба 10 човека са към 600кг което нищо !!! Титаник като е бил чисто нов пак е потънал, автобуси, коли, камиони, самолети дори и нови пак аварират. Просто това е един нещастен случай, една трагедия, лошо стечение на обстоятелствата или както искате го наречете. За нередностите които ги е имало всеки ще си понесе отговорността било то за билетчета, лицензи и т.н., но най-голяма нередност е липсата на спасителни жилетки (като дори и при наличието им, според тия обстоятелства едва ли щеше да има много разлика :( )

Най-малкото е цинично да използуваш една голяма човешка трагедия и стъпвайки върху истинските трупове на нашите сънародници да изливаш помия върху някои политически трупове,като президента,избран пряко от българския народ с доста по голям процент от този на герберите...

Отново си пролича демагогията и нахално-безочливото поведение на Първанов,който мънкайки скръбно по повод на трагедията,не пропусна да си припише активи и да натрупа червени точки пред аудиторията.Стана ми много неприятно защото точно в такъв момент беше напълно излишно и даже цинично,да си приписва чужди заслуги.Да оставим настрана и факта,че заради негово посещение в Македония,хората изживели ужаса,трябваше да го чакат на аерогарата.Гоце Гоце,накъде си тръгнал..

Боже, и аз бях преди два месеца на такава екскурзия. Охрид е прекрасно българско място, возихме се на такова корабче, умрях от страх, тъй като се клатеше през цялото време, дори ни предупредиха да не се разхождаме по него,сигурно е била заради опасност от преобръщане, имали сме късмет, но жалко за удавените,бог да ги прости.

Безкрайно съжалявам за нашите загинали сънародници! Но вината е предимно наша- загинали са повече възрастни хора! Ние, старите, трябва да си седнем-било каквото било! Гледам връстници едва движат, но не си сядат на задните части! Така е, мина бедно животът ни, но поне децата да са по-добре! А то- до пазара не можем да стигнем, по чужбина сме хукнали! Светла ви памет мили мой връстници! Нека и главите ни праживе са светли! И да не черним дните на децата си!

НАЙ ПОСЛЕ ИМАМЕ АДЕКВАТНО ПРАВИТЕЛСТВО. МНОГО БЪРЗА РЕАКЦИЯ НА ВСИЧКИ. НО КАКТО ВИНАГИ ПРЕЗИДЕНТА ПАК СЕ ИЗКАЗА НЕ ПОДГОТВЕН. ТАКЪВ СИЕ. ТОЛКОВА ГО МОЖЕ.

Абсолютно е прав Б.Борисов. Вместо музеен експонат, корабчето е в езерото. Няма значение дали екскурзията е за бедни или богати. В тази руина возят хора и онези примати са били длъжни да им връчат по една сп.жилетка.

Абе човек не може когато има такава трагедия да тръгнеш да слагаш на първо място Спаска Митрева. Просто никой нормален човек не би трябвало да го прави - сега не му е времето. Поклон пред паметта им...

ей тия Македонски братлета са много злетак :) съжелявам ги как може да с толкова промит мозък

Уф, ... ако бяха Станишев и компания нямаше и да се сетят да пращат самолет или какъвто и да било превоз. Най-вероятно оцелелите да бяха задържани от македонските власти и сега да ги разследват. От другата седмица някой да почне да прави изявление че мислят да почват да предложат на македонското правителство , да помисли евентуално дали не би било добре да се организира някакси тяхното завръщане по родните места...

Аб Янко, чий к... търсеше Гоце в Македония? С какво той помогна на пострадалите. ББ прати самолет и си ги прибра. ТОЙ СВЪРШИ РЕАЛНА РАБОТА. Гоцето отиде да си направи ПР. Само, че стана ПР стил - припикано мушкато.

Бог да прости всички загинали. Бойко Борисав е прав. Каква щеше да е разлиата, ако бяха пътували група българи с частен превоз , и решат да се разходят с корабче? Това можеше да се случи и с част от напълно редовна група ,която иска да се разходи през свободните часове. Отговорни са македонските власти, защото на тази злополука можеше да попадне всеки щом няма сигурност на предлаганата услуга. Поздравлени за адекватното поведение на правителството.

Правителството си направи всичко както трябва да го прави едно нормално правителство на нормална държава, няма значение европейска или друга. А за задържането на самолета в Скопие заради пропагандите на Гоце и приказките му вчера за ново МИС, нямам думи, трудно ми е да намеря приличен израз за агонията на един политически труп, обременен с негативите на партията - дъртофелница и списъка с нейните терористични действия срещу българския народ, особено силно проличали през последните четири години при управлението на водената от нея безпринципна коалиция на най-хищните лешояди, които съсипаха не само икономиката, но и духа и здравето на българите, и за тези си заслуги всичките начело с него самия заслужават не медийни изяви, а по един раиран костюм и до живот - пак на наша издръжка, уви , но по едни други тарифи!!!

За два дни сиругно неведнъж написах ' Мир на душите на загуналите !!!', но такива нещастия са добре дошли за управляващите, защото отклоняват вниманието на хората от същинските проблеми в държавата- КОРУПЦИЯ, ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ, ЛИПСА НА СИГУРНОСТ И ВЪТРЕШЕН РЕД. докато тези проблеми не бъдат решени, ще има беднотия, търговци които да печелят от хорската беднотия и такива нещастия, които медиите ще коментират със седмици давайки глътка въздух на ония, които създават и ония които не се борят срещу проблемите, които писах.

Всички автобуси по линия 88 са стари икаруси, отдавна узрели за скраб

Отоговорността е изцяло на македонците,които са натоварили хората на тази 89 годишна черупка!!!Все едно да падне самолет и да почнат да проверяват туроператора продал билетите за разбилия се самолет!!простотия!! че защитавам туроператорската фирам, но ми кажете в БГ, в коя фирма всичко и законно?!?!

наистина е така, македонците са виновни, а сега нека ние като наорд се отнесем към тях както те към българите.Крайно време е да се осъзнаем и да се подкрепяме!

Stiga s taq Slavka Mitreva,uapitana na korabcheto e zadarjan za 30 dni a pri nas gi zadarjat za 24 chasa i gi osvobojdavat. Zakonite sa za da se spazvat a nie sme sviknali da gi zaobikalqme

ДА ББ така е, а сега какво, кой ще плаща след това? Ако беше се случило в БГ щяха да ни изядът! Време е да се действа здраво, не може в кораб на 90 години да се превозват хора, без жилетки, пояси и двама души екипаж лайна на по 20 години! Макетата си преличат на батковците от БГ един народ една чума, с прадня боя винаги се прави, докога!!!!????

какво безобразие било на македонците, като те са си чисти българи безхаберници? цялата работа е все едно е станала в България, то технически погледнато си е и така де...

Това е една човешка трагедия, която не трябва да се използва за пияркомпания нито за президент нито за министър председател.За да се помогне на пострадалите си има консултски служби, чиято задача е да се грежат за интересите на всеки български гражданин в чужбина.Този трагичен повод сега наля и вода на различните медийни представителства за да си запълват програмното време.Това трябва да е повод да се замислим всички какъв хаос и безпорядък съществува на всички нива у нас и тези господа от правителството е необходимо да се замислят, как да се въведе някакъв порядък у нас.А те използват всички поводи и добри и лоши да си правят показност и да се появяват по медиите.А това, че Първанов е втори мандат президент и нищо не е направил в тази изстрадала страна да се въведе някаква дисциплина и ред, или може би това цели.В мътна вода се лови най-много риба и балъци да гласуват за него.А на г-нБорисов сега се падна да оправя бъркотията у нас, само да не създаде от некомпетентност по- голяма бъркотия.От новото правителство за сега само осезаемо работи м-р Цветанов в МВР, защото само той е излязъл от тези поделения и работи целенасочено.Дано да е така и в бъдеще и да се въведе поне ред и сигурност в държавата.

В случая може и тъй да е ,ама и ние не сме по хубави . поне техният министър на транспорта има куража да поеме отговорност ,а не като нашите плужаци

Не бе! Майка ти е виновна. Чие е коритото на 300години без спасителни средства? Чувал ли си за спасителни ризи и спасителни плотове? Тъпанар червен.

ПРОДАЖНИТЕ МЕДИЙ ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ И НЕ ГОВОРИТЕ ЗА МОМИЧЕТО В ЗАТВОРА А МЪЛЧИТЕ ? КАКВИ ХОРА СТЕ ,БЕ !!! КАКВО НАПРАВИХА ТЕЗИ КОИТО ГИ ИЗБРАХА СКОРО ,А!!!!! ЗА НЕЯ НИЩО- АКО БЯХА ДОВЕЛИ ТОВА МОМИЧЕ ТУК И ДА СЕ ЛЕКУВА -ДОБРЕ - НО СИГУРНО ИЗЧАКВАТ ДА СИ ИЗЛЕЖИ ИЗМИСЛЕНАТА ПРИСЪ СРАМ ЗА ЖУРНАЛИСТИТЕ КОИТ СЕ СТРАХУВАТ ДА ПИШАТ ИСТИНАТА- СРАМ !

Два месеце това повтаря цялото правителство - прав си пич - за 2 месеца не могат да се изредят 'чудесата' направени с българската държава за 8 години от БСП и стотиците загубени милиарди.

Признавам си, че не разбирам нищо от кораби, ама ми се струва ненормално 10-20 човека да го претоварят (освен ако не е пътувал на ръба на възможностите или е имал допълнителен товар). Също така кораб да е толкова зависим от едно въже пак не ми се вярва. Все пак потъването е станало в спокойно време...

Не знаех, че Станишев е македонец.