Катастрофа заради кортежа на премиера

Правителственият кортеж на премиера Бойко Борисов е предизвикал катастрофа днес на път за Плевен, съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - Катастрофа заради кортежа на премиера | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"По време на първите дни от посещението на делегацията в Япония домакините возиха премиера Борисов в класическа Тoyota Century. Това е голяма лимузина с четири врати, която японците правят основно за вътрешния пазар. Първият модел е от 1967 г., а вторият, отличаващ се съвсем малко от оригинала, е произведен през 1997 г. Автомобилът се произвежда в ограничени количества и има статуса на специално превозно средство, по-голямата част от което се прави изцяло на ръка. Използва се от премиера на Япония, от министрите, както и високопоставени гости. В специална версия с име Century Royal се вози и императора. Автомобилът на Борисов беше управляван от шофьор в бели ръкавици, който внимателно изчакваше всеки един друг автомобил по улиците на Камакура на път за Токио. Без специална сигнализация, нито затъмнени прозорци, класическата лимузина безшумно се приплъзваше по японските пътища"

Разминах се с кортежа на Г.Дъбник, явно малко след случая. Мога да потвърдя че автомобилите се движеха много агресивно. Не знам с какво е толкова важно откриването на поредния уред, че да се застрашава живота на хората по пътищата.

Инцидента не е неволен - тия от НСО карат като луди, без да се съобразяват с никого. Преди години станах неволен свидетел на подобна ситуация. Властимащите винаги се обявяват за прави, а прехвърлят вината върху невинни хора!

Всеке водач е длъжен да освободи платното за движение при появата на автомобил със специално предназначение.Напоследък това не се спазва и резултатите са налице.Не обвинявайте пристрастно защото на всеки може да се случи да шофира без да се съобразява с останалите участници в движението.Преди много години по софииските улици минаваше пожарникарска кола с включена сирена,а след нея имаше няколко милиционерски,които санкционираха всички водачи които не спираха.Така се създаваше навици в ъв водачите.

Dа! Hе само "тия....Kогато сме идвали с групи на морето и нас са ни изпреварвали. B и н а г и "водещите" са карали и карат като л у д и! Mного ж а л к о; дотолкова, че и в Eвропа хората им се смеят! A аз треперq винаги от у ж а с!!! Tова е моята Pодина!!!! DA, гордейте се с нея-има защо "дори" и на пътя...

"Вотът на доверие е предхождан от аферата със СРС-тата на министри. Това само по себе си е доста скандално, но най-скандалното в случая е, че премиерът смята, че подслушването е в реда на нещата. И че той решавал дали министрите трябва да бъдат подслушвани, или не. Това създава особена атмосфера в кабинета на Борисов - не на сътрудничество, а по-скоро на недоверие и страх. Добива се усещането, че министрите се намират в контейнер на Биг Брадър, в който всеки следи другия", посочва политоложката. Друг много скандален аспект според нея е, че подслушванията са били проведени в доста размити и най-вероятно не дотам легални рамки. "Не съм юристка, но според информацията в медиите в случая е трябвало да се действа по европейски стандарти - например, в Германия за тази намеса трябва първо да се подаде молба в съда и да се получи съдебно решение", коментира Даймел. "В България явно съществуват директиви на прокуратурата, които дават на правителството голяма свобода на действие. Ако съм български гражданин трябва да се запитам в каква ера живея, намирам ли се в демократична България, която членува в ЕС, или съм се върнал в комунистическата ера, в която подслушването е било част от всекидневието", убедена е Йохана Даймел.

Чл. 127. Специалната сигнализация на моторното превозно средство със специален режим на движение се използва САМО АКО ТОВА СЕ НАЛАГА ОТ СПЕШНОСТТА НА ВЪЗЛОЖЕНАТА ЗЪДАЧА." Премиерът посети Плевен, където откри новия офис на ГЕРБ !!! На това е партийна, а не и държавна проява и защо за наша сметка и защо с тази бясна скросто и защо... И още много, много ЗАЩО?

Не послъгвай, цитирай точно! Господ вижда, и се връща...

Е, как пък при всички катастрофи, които е предизвикал кортежа на премиера, са виновни.Защо един път не си признаят вината и да се самонакажат???? Защо за тях не важи ЗДП????? ДО КОГА??????

Хвала на всички истински активисти от славните редици на Национално Движение Симеон Втори (НДСВ), преминали овреме в борческите редици на Политическа Партия ГЕРБ! Ний, от Политическа Партия Национално Движение Долу Костов (НДДК) винаги ще подкрепяме прогресиращите хора на НДСВ - Политическа Партия ГЕРБ! Тодор Живков Цар Симеон II Бойко Борисов! Това е истината!

И КАКВО КАТО СИ ПИСАЛ ГЛУПОСТИ С МОЯ НИК? ТЕ ХОРАТА ЗАТОВА ВИ НАМРАЗИХА.. САМО ЛЪЖИ И ИНТРИГИ ПОЛЗВАТЕ..

Това не са нинджи! Това са ...!

Поздрави. Д-р инж. Б.Борисов.

От БНТ: През последните години станаха серия от инциденти с автомобили, охраняващи Георги Първанов, Бойко Борисов, Сергей Станишев и Симеон Сакскобургготски. последният стана на 24 септември 2010 година, когато няколко автомобила от ескорта на президента Георги Първанов предизвикаха катастрофа около Ловеч. Очевидец на произшествието тогава съобщи, че три коли от кортежа на Първанов преминали в насрещното движение и блъснали микробус. От охраната на президента отрекоха да са предизвиквали инцидент

Автомобилите на Националната служба за охрана, които претърпяха лека катастрофа край Плевен, не са част от кортежа на премиера Бойко Борисов, съобщи БНТ1, позовавайки се на "началника на НСО", предаде БЛИЦ. При инцидента беше засегната колата на младо момиче, за което по-късно стана ясно, че се казва Яна Петрова. Според нея охранителите били с включена сигнализация и се движели с висока скорост. До произшествието пък се стигнало, защото джип на НСО се доближил до "Ситроен"-а на Яна Петрова. От прозореца му се показал недоволен гард, който нанесъл няколко удара по вратата на френската машина, отклонявайки я към банкета. Коренно противоположна е версията на НСО. От службата са категорични, че вината е на Петрова, която извършила неправилна маневра, отклонявайки се рязко вляво.

Със съпруга ми миналата година имахме късмета един такъв кортеж да ни засече. Само бързата реакция на съпруга ми и липсата на автомобил пред нас са причина да сме живи сега. Писна ни от изцепките на тези които се мислят за богопомазани. Мутренските им мурафети край нямат . Да не забравяме сблъсъка на джип БМВ с мерцедеса на забързания министър на бул. България , кръстовището при Билла. Ако бях на мястото на бащата на детето сигурно щях да размажа физиономията на мутрата шофьор от НСО

С какво се различавате от мутрите...?

С това , че не минаваме на червено и не се правим на отворковци със служебни коли, но ако някой еи такъв отворко застраши живота на детето ми ще му се стъжни пък ако ще да лежа в затвора. Детето на онзи мъж бе откарано в Пирогов. само стреса му е достатъчен на това детенце

Абе в случая автомобила на министъро се беше напъхал на червено в кръстовището и другата кола-джип Мерцедес ML,сребрист на цвят го беше забърсал странично...така,че предницата на джипа се беше усукала вляво...

С какво ще се различаваме от мутрите, ако размажем физиономията на друг, пък даже и виновен за нещо? С нищо, само, ще покажем, че сме същите като тях...

Чак сега започвам да разбирам, защо първи земеделците, а след това и други, организират НАРОДЕН СЪД?. Той просто е бил неизбежен. КАКТО И СЕГА!

не! въобще в БГ няма полицейщина!

Не не изобщо ;р

Казваш:"БИ ЛИ ЦИТИРАЛ ЗАКОНИТЕ? КАТО СИ ТОЛКОЗ "КОМПЕТЕНТЕН" Отговорът е бих.. Още веднъж за олигофрените от Герб: (2) След подаване на сигнализацията водачът на моторното превозно средство със специален режим на движение може да не се съобразява с предписанията на пътните знаци, със светлинните сигнали и с правилата за движение, ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ НЯМА ДА СЪЗДАДЕ ОПАСНОСТ ЗА ДРУГИТЕ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО. Колко пъти трябва да ви се повтаря , че САМО ПРИ ТОВА УСЛОВИЕ! Ставате все по-нагли!!!

Ти пък кво се вързваш на КОлитко? Той си мисли, че като е герберче, може да коли и беси. И затова се опитва да ядосва другите с непрекъснатите си тъпи подмятания.

" Калитко ", съгласен съм с вас. Нещата се променят само ако евключен и звуков сигнал

Абе, овчар, като е така, създали ли са опасност за 23-годишната овца? Дори да са и думнали по покрива това опасност ли е? А тя не създава ли опасност като отказва да им направи път и се е завряла в средата на кортежа?

Абе, г-но, а ако прегазят дете на пешеходна пътека?! Не се ли сещаш за случая с жабата Аню Анев. Неговата кола мина на червено и се заби в друга кола. Вследствие на катастрофата има пострадало дете!!! Имало и по-страшен случай, когато шофьор на НСО удари с кола майка с дете в количка, докато пресичали на пешеходна пътека в столичния квартал "Свобода".

НЯМА ДА ДЪРЖИТЕ СМЕТКА НА НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО, смотаняци! НАЙ-ИСТИНСКИЯТ БЪЛГАРИН СИ ЛЕГНА ВЕЧЕ В ПОКОИТЕ, които простите (образовани и необразовани) българи му подариха с РАДОСТ.

Никак не се учудвам, даже! Тя простотията не ходи по животните, а по хората - еле пък при тези от НСО, които са "недосегаеми". да не забравят, че и те са на един куршум разстояние от смъртта.....Егати в каква държава живеем.

аре бе на тея им стана навик караите пшо спокоино никои няма да ви изеде премиера заради вас страдат хората много сте прости *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

България се превърна в глутница от истеризирани зверчета, бълващи 24 часа неистова злоба и които, когато трябва да дадат открит отпор, са задължително скрити в дупките си.

Прав си, а злобата и истерията я насажда твоят кумир, Боко Тиквето.

Само, че със злоба не се решават проблеми, а със хладен ум и безпристрастност.

Държава с премиер мутра и охранителите му са такива..Жената може да поиска политическо убежище..

Вчера Премиера летеше за Япония. Какъв Плевен, какъв кортеж превиерски?!!

Ме4о,що не спиш бе,зима е.Есента си прекалил с кафето май

Май ти си от тези поплювковци, които спите от времето на соца и плюете по всичко що не е "червено".

Мечо, продължавай със зимния си сън. Премиерът днес (22.01) лети за Япония. Вчера беше в Плевен при един ...шо Бирата за едни кинти.

Мечо летя заедно с премиера.

Бе, какво ви учудва, бе българи? Нима не виждате стила на този, който е на държавното кормило на България в момента:арогантен, нагъл, нарушител на всякакви писани и неписани закони. Какъвто той, такива са и министирите му, депутатите му, че гавазите му.

БИ ЛИ ЦИТИРАЛ ЗАКОНИТЕ? КАТО СИ ТОЛКОЗ "КОМПЕТЕНТЕН"... САМО БЕЗПОЛЕЗНО ЛАЕНЕ ОТ ВАС... И ВОЙ... СЛУГИНАЖА НА ПАРТИЯТА НЕ Е РАБОТА, НАУЧЕТЕ СЕ НА ТРУД! ИЛИ МИСЛИТЕ ЧЕ МОЖЕ ВСИКИ КАТО серГЕЙЧО ДА ПОЧНЕТЕ ТРУДОВИЯ СИ СТАЖ КАТО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛИ?

Сори, ма ще се допълня: Аз съм тъпа мутра от ГЕРБ. Плащамт ми да драскам глупостите си тук на форума, та ме извинете, ако ви е писнало от мен, но няма как, верен са на партията- майка и баща.

Защото никой не гледа тъпото шоу на учиндолския комплексар.Дори и червените медии.Трябваше да съгласува сценария с покровителите си,ама той взе че избърза-вижте ме колко съм актуален и как бързо реагирам на неправдите.А мераците му за градинката пред ,,Кемпински-Зографски",те не влизат в неправдите.Отъркало се селското момче във висшестоящите и решило ,че е един от тях.Приказката ,,Пази Боже,сляпо да прогледне",за него би била черен хумор.

Ами, вие гърбавите гербери, какви сте бре, селчо? Като почнем от банкянския шоп Боко Тиквето, минем през годечкия бозаджия Цвъцко Полицайчето, и по-нататък Цецка - плевенската к...тина, Фидоската- монтанската мутрафелка и т.н до края на света.

СИГУРНО СЕ ОТВРАЩАВАШ КАТО СЕ ПОГЛЕДНЕШ В ОГЛЕДАЛОТО, НАЛИ? МНОГО КОМПЛЕКСАРЩИНА И ЗЛОБА СИ НАСЪБРАЛ...

При миналия инцидент написах, че тези от НСО не са шофьори-те са лигльовци, които могат да карат само по правителственото трасе в София и то при "зелена вълна". А как обичат да се правят на рамбовци, особено пред жени?!

добре е да се видиш в огледалото

ДОКОГА, ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ АВТОМОБИЛИ ЩЕ СЕ ДВИЖАТ АРОГАНТНО НА ПЪТЯ. ДОСЕГА НЯМА САНКЦИОНИРАН НИТО ЕДИН ТЕХЕН ШОФЬОР? ЯСНО Е ЧЕ ИМАТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПРАВА ЗА ДОСТЪП И ПРЕДИМСТВО, НО НЯМА ЛИ НАЙ-НАКРАЯ НЯКОЙ ДА ГИ ОЗАПТИ?

дано се случи със жените на всички които я обвиняват.

ЗА ВЛАСТИМАЩИТЕ Е ПОЗВОЛЕНО ВСИЧКО - ОСОБЕНО НА ПЪТЯ СЕ МИСЛЯТ ЗА СЪСТЕЗАТЕЛИ ОТ ФОРМУЛА 1. ПО ВАЖНОТО Е ЧЕ СЛЕД ИНЦИДЕНТА НЕ Е ОБЪРНАТО ДОСТАТЪЧНО ВНИМАНИЕ НА ПОСТРАДАЛАТА. - МИ ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА МИ ДРАГИ СЪФОРУМЦИ!

Не разбрах какво и пострадалото? :))

днес модератора на дир.бг е особенно внимателен в пропускането на коментарите и определя дори наи-обикновени въпроси като спам. да си жив и здрав, твои е избора.

Нека престанем с враждите помежду си. Такива инциденти стават навсякъде по света. Където обстановката е по-рискова инцидентите са по тежки /вижте как американдите си пробиват път в задръстванията в Ирак-много ама много грубо/. Където е по спокойна инцидентите са леки. НОРМАЛНО е в сегашната ситуация "като на вайна" нещата да са по-припряни. Не мислете само негативно, а мислете как да си направим по-спокоен живота. Мафията заплашва сегашното правителство. Това създава напрежение. Такаче трябва да се борим срещу мафията, а не да се обиждаме по форумите. Благодаря на тези които ме прочетоха. Приятен ден.

Мамини убавци дето цитирате закона като мантра. За малко да ви повярвам, че всичките спазвате стотиците закони в България. По-скоро се активирахте, защото става въпрос за жена шофьор. Че трябва да се отбива, ок, съгласихме се. На магистралата е ясно - или минаваш в дясна лента, или в аварийната. Макар, че щом бързат НСО нямат работа в дясната лента. Ами на еднолентов път без аварийна...на къде да отбиеш? Да се хвърлиш у царевичака или да литнеш? Какво значи да спреш плътно в дясно? При интензивно движение нито можеш да се престроиш, а е направо абсурдно да спреш, защото не се знае този зад теб дали знае, че при кортеж се отбива и спира. Ако видиш отдалеч кортеж - имаш време да обмислиш ситуацията, но ако ненадейно те натиснат отзад какво правиш? Прекръстваш се и казваш 3 пъти Отче наш???

Логиката не ти убягва, прав си, но помни. Още не е измислен закон, според който НСО да са виновни ;)

Логиката не ти убягва, прав си, но помни. Още не е измислен закон, според който НСО да са виновни ;)

Най-логично е кортежите да се движат само по магистралите. Или ще направят магистралите като в Европа, или да си седят в София и да викат ония от Плевен и Ловеч на мероприятия в Бояна или Банкя.

Ти си ..., бе брат! Къде да се престрояваш на еднолентов път, достатъчно е да дадеш десен мигач и да намалиш, хората ще видят, че ги пускаш. И последно, не смееш да спреш заради този отзад, а не мислич ли, че той ще види преди тебе кортежа, който ви настига? ....

Тази "голяма шофьорка" след произшествието даде интервюта по всички медии, звъняла и на шоуто на Слави, и там се изявила и разправяла как някой й ударил покрива ... а като погледнах драскотината на колата й - ми тя е вертикална - от прозореца й надолу. Някой може ли да ми каже по кои закони на физиката се получава такава следа от преминаваща успоредно кола, която при това й прибира огледалото към купето?! ... Евтината сензация, страстта за популярност на всяка цена са водещите в "новината", както и болните амбиции на журналята да направят от бълхата някакъв динозавър!!! Прелитащ ниско над дългокоси плиткоумни шофьорки по шосето за Плевен...

Ох!Ти ли беше с петте виши?Три преди да навършиш 30 и две след 65?

Много правилна логика. На мен даже ми прилича на скълъпена работа за да има материал Слави да се упражнява в словоблудство.

Да допълня: Аз че съм свиня, свиня съм, ама защо трябва да го натъквате, че съм герберджийска свиня?

Много трият тези от дир.бг, техният вожд-слуга на Виденов и първи бойковист, не трае чуждото мнение! ... Има и други, далеч по-свободни форуми!

Последното изречение: Миналия август автомобилите от кортежа на НСО, превозващи премиера Борисов, предизвикаха катастрофа по пътя от Приселци към Варна.- мисля че е от 2009-та, а не от миналия август...

Че като е със специален режим на движение, трябва да излитаме в канавките ли? Първо това не е линейка или пожарна... в смисъл ничий живот не зависи от кортежа. Второ кортежа не преминава през кербала, че да бързат да не ги отстреля някой. Според мен това е много криворазбрано. Кортежа е нужен да предпази отпред и отзад автомобила превозващ определена личност, а не зорлем да го вкарва в екшън по магистралите.

Грешиш. Зависи човешки живот - този на останалите участници в движението, а те не са малко ...

Ако, наистина юмрука е бил на Б.Борисов - значи колата на жената е свещена ! А сега сериозно - това дали е линейка, пожарна, полиция, правителствен (вие сте си ги избрали) кортеж, военна колона, даже и сот (дай боже да не ограбват вашето магазинче) и други превозни средства с включена сигнализация МОЛЯ дайте път, СПРЕТЕ ! Карайте, внимателно, по-бавно, съобразително, че може да стане и полошо-да има жертви и те може да са вашите деца.

Явно България отдавна е забравено какво да се прави като видиш автомобил със специален режим на движение(когато ползва звуков и светлинен сигнал за това).Нима никой не е бил свидетел как на линейки и пожарни със сигнали никой не отбива да даде път.

Това за специалния режим го знае всеки шофьор. Но да пази бог теб и твоето семейство когато влизаш в завой и в платното ти се е намърдал един огромен джип с присветкащи сини лампички между фаровете. Ако е пожарна, линейка и прочие - ти си подготвен, защото отдалече се чува звуковия сигнал. И техните шофьори не се имат за безсмъртни и изпреварат само там, където има видимост. Проблемът си е в НСО и техните началници. И не е от сега, а от както се помня като шофьор.

Истина е, че автомобилите със специален режим на движение трябва да бъдат с предимство пред другите участници в движението, но това не им позволява да злоупотребяват с тази тяхна "привилегия"! Като оставим факта, че са нанесени материални щети на автомобила на жената, представяте ли си в каква стресова ситуация е била... В нито една цивилизована държава не се извършват такива действия! И сега, разбира се, горката жена е виновна за глупостите, които извършват шофьорите на политиците... Не е правилно! Трябва да се поема отговорност! Аз лично се надявам истината да излезе наяве и както КАТ глобява всички нас за глупости от сорта "не Ви работи единия габарит, 50 лева глоба!" така и тези лица да бъдат наказани според закона!

Ако беше прочел закона щеше да знаеш какво е длъжен да направи водач на МПС когато на пътя преминава МПС със "Специален режим на движение". Това трябва да го знаят и пешеходците. Чак тогава давай присъди. МОЛЯ.

Какво трябва да направи, да катапултира ли?

И прочетете най-накрая скапаната статия там пише- автомобилите на НСО са изпреварвали неправилно. И 300 лампи да имат, неправилното изпреварване е предпоставка за ПТП а не това, че жената евентуално се е стреснала и направила маневра в ляво. Специялния режим на движение не дава право да се кара несъобразно и рисково за останалите участници в движението. Давам пример - разбит носач в дупка викнахме КАТ да обезопасят пътя докато дойде пътна помощ, защото колата беше по средата на пътя. КАТ дойдоха, написаха акт на момчето, защото можело да излети от пътя и да причини ПТП и после си тръгнаха! Не е ли подобно - караш като ненормален с лампа - това е предпоставка за ПТП и трябва да се накаже. Отварянето на клуб на ГЕРБ не е причина да се кара несъобразно! Тъпо стадо!

А ти прочете ли го тоя закон, който така безмозъчно цитираш??? Щото в него дори и не се намеква за притискане при изпреварване, за търкане на врати и огледала, пък да не казвам и за удари с юмрук по тавана??? Сигурно са малцина шофьорите, на които да не им се е случвала среща или застигане от такива кортежи!!! Май доста народ ще се съгласят с мен какъв опасен и нагъл стил на шофиране имат тези кортежи!! Специалният режим по кой начин им позволява при среща с тях да ти излиза пилотната кола срещу теб в твоето платно (тяхно насрещно) за да те принудят да спрешв банкета или канавката ако няма такъв????

Тези права на а-лите със специален режим на движение следва да се употребяват разумно. Защото се злоупотребява с правото са недоволни другите участници в движението. Да вземат да им монтират на автомобилите на някой камера, та после като има спор да се покаже все пак как е било, а ако няма произшествие се трият записите.

смях в залата (през сълзи?). Нещо ново под небето, мола ви кажете ме, за да го видя!

Нищо ново под слънцето. На мен са ми излизали няколко пъти, ама на камион зор се дървят. Обикалят като ... да се чудят откъде да изпреварят и мигат отзад... Още повече, че съм малко психо и може да стане мазало ако ми излязат, въпреки че може да свърши кофти за мен. Но жалко за жената и всички нас, които има плащаме заплатите. А медиите си мълчат, щото иначе ще седят гладни.

Не мога да повярвам каква голяма част от хората са на мнение, че жената е виновна а "кортежа" в своето право. Чета и се отчайвам и си отговарям на най-стария БГ въпрос ... кога ще се оправим? Никога! Просто няма как. Невъзможно е държава със слаба икономика, алчни управляващи и не на последно място пълна с уникално прост народ, да бележи успех нито сега, нито в бъдеще, нито с помощта на чудо. ;(

Докажи че жената е "права" и не греши. Стига празни приказки.

Същото важи и за противоположното на моето мнение. Специялен режим да движение обикновенно имат твърде големи МПС или тези, които имат за къде да бързат. За кратка справка поне прочети статията, хайде няма да те мъча с цялата, а ще ти пейстна това, върху което да се съсредоточиш: "Автомобилите на Националната служба за охрана от кортежа на министър-председателя са причинили леко пътнотранспортно произшествие. Въпреки че пострадали няма, колите на НСО са изпреварвали неправилно, заради което автомобилът на жена е изхвърчал от пътя." съответно от казаното следва, че колите на НСО са виновни.

От закона следва, писах го и малко-по долу: По целия ЦИВИЛИЗОВАН свят използват един много лесен и много удачен начин за реагиране - спазват законите. В подобни случаи ги спазват желязно, такива са ПРАВИЛАТА, за да не гризнат дръвцето. . . А ние непрекъснато предъвкваме, ама..., ако..., и т.н.