Автомобилите на Националната служба за охрана от кортежа на министър-председателя са причинили леко пътнотранспортно произшествие.

Въпреки че пострадали няма, колите на НСО са изпреварвали неправилно, заради което автомобилът на жена е изхвърчал от пътя. По думите на шофьорката полицията в Плевен е отказала да опише всички щети по автомобила й и да й предостави декларация за ПТП.

Потърпевшата Яна Петрова твърди, че автомобил със специален режим на движение е изблъскал колата й от пътя и я принудил да влезе в банкета, съобщи БНТ. От НСО обаче заявиха, че Петрова е направила неправилна маневра в ляво.

Жената разказа, че кортеж от автомобили на НСО я е изпреварил около 10 километра преди Плевен. Заради завой и насрещно движение зад нея останали два автомобила Ауди и джип, които тя разпознала като част от кортежа, тъй като били с включена сигнализация.

"В момента, в който джипа ме изпреварваше, приближи максимално до мен, ожули ми врата - лявата на колата, огледалото се сви и се прибра навътре, показа се една ръка от прозореца, която удари с юмрук по тавана. Всичко стана за броени секунди, даже не можех да осъзная какво се случва", заяви Петрова.

От НСО съобщиха, че инцидентът е станал неволно. Петрова се е отклонила рязко вляво и затова двете коли са се закачили. От службата отново припомниха, че автомобилите им се движат със специален режим, за което имат и съответната сигнализация.

Премиерът посети Плевен, където откри новия офис на ГЕРБ и три нови отделения в болница "Св. Панталеймон". Заедно с него пътуваха председателят на Народното събрание Цецка Цачева и министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов.
След посещението в Плевен Бойко Борисов и водената от него българска правителствена делегация заминаха на работно посещение в Япония.

Миналия август автомобилите от кортежа на НСО, превозващи премиера Борисов, предизвикаха катастрофа по пътя от Приселци към Варна.

Последна актуализация в 21.20 ч.