Коментари - Борисов: Който си създава деца, да си ги гледа! | Днес.dir.bg

Борисов: Който си създава деца, да си ги гледа!

Правилото е, който си създава деца да си ги гледа, а не държавата да му ги гледа.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Който си създава деца, да си ги гледа! | Днес.dir.bg

Коментари

А ОТ ЧУКУНДУРИ - ЧУКУНДУРСКИ ИЗКАЗВАНИЯ! ТИ КАТО САМО СИ ПИЯН, КАКВИ ДЕЦА СИ ОТГЛЕДАЛ?

Най-после нещо смислено по темата. Точно така мисля и аз - щом правиш деца, те са твой ангажимент. Мъчно ми е за децата, които умряха, не изпитвам никаква жал към родителите им. Никаква. Докато децата им са умирали, те са си гледали собствения кеф, живеейки с ясната мисъл, че Булгаристан им е длъжен да им отглежда рожбите. Не, не им е. И ако в Корана пише, че трябва да се правят нон-стоп синове на Аллах, то не е ли казано нещо за отглеждането им? Или това е работа на някой друг?

Тези, дето си мислят, че така трябва да се повишава естественият прираст на населението, много грешат. Запитайте се какво ще стане, когато циганите станат повече от нас. Кой ще работи и кой ще ги храни тогава? Изобщо каква е логиката ние да се въздържаме да раждаме деца, които бихме отгледали с любов, а част от доходите ни да отиват да отглеждаме чужди деца, които са нещастни? Всички деца трябва да се отглеждат в семейна среда, с любов, да се възпитават. Тогава има смисъл естественият прираст. Ако ще се захвърлят деца, които да бъдат нещастни и да станат един ден престъпници, това води до самоунищожение, а не до прираст. Знам, че всички ще скочите, но вижте как действа естественият отбор. Който се мисли за по-умен от Бог, нека каже защо лъвовете не спират да раждат и да започнат да отглеждат малки хиени. До какво ще доведе това? Бог знае и не го допуска. Ние се мислим за много умни и искаме да променим природните закони, но във всяко отношение вървим към самоунищожение. Не призовавам към лошо отношение към изоставените деца - напротив, всяко изоставено дете незабавно трябва да се осиновява. Родители, които са изоставили детето си, не трябва да получават никакви пари. Не трябва да има никакви облаги, а задължения и тогава те сами ще бързат да се откажат от тях. Изобщо не трябва да ги приемат в дом, ако родителите не са се отказали от тях. Ако пък са ги захвърлили на улицата или са ги изоставили още в родилния дом, автоматично да им се отнемат родителските права. Какво ще ги чакат да подписват. Нулева толерантност на обществото към родителите, които си изоставят децата. На всички, които наистина са бедни, да се осигурява контрацепция и съответна здравна и полова просвета. Не казвайте ами те децата не са виновни и край. Децата не са виновни, но родителите са и могат да се вземат много и ефективни мерки да бъдат спрени да фабрикуват нещастни деца. Държавата трябва да стимулира добрите родители, а не всички. Вместо да се дават детски, да дават примерно стипендии на отличници, да има безплатни курсове и извънучилищни занимания, да дават награди на спечелилите олимпиади и т.н. Да се глобяват роители, които оставят децата си без надзор, децата им не спазват вечерния час и посещават заведения (а не да питат полицаите защо ги будят) и ред други такива.

Децата на олигофрените по правило стават олигофрени, така че е съмнително каква е загубата за държавата. В крайна сметка, тези деца са се занимавали с бомбаджийство, а не са помагали на старици да пресичат улицата. Извод- загинали са бъдещи антисоциални елементи. Като нищо щяха да монтират бомбата си на релсите, за да гледат сеир. Кой е трябвало да им обясни, че тези занимания са нередни, при живи родители?

не сме длъжни да плащаме за кефа на другите.

Правилно, Бойко. Отдавна трябваше да се промени закона и който оставя дете след 3 месеца афтоматично да му отпадат родителските права и да влиза в процедура за осиновяване. Сега кум вродената дебилност се прибавя огромен процент деца с придобита дебилност поради начина на живот в домовете. Давай в тоя дух, ние те подкрепяме. Подобно безобразие няма даже при маймуните и слоновете, които безспорно са по-добри семейни общества от нас.За държавата да останат само безнадеждните малформации, а дори и там с дневните центрове да се търси възможност за отглеждане в семейна среда. Сега циганките си захвърлят децата и го ползват за източник на доходи. Това трябва да спре час по-соро. Иначе сме загубени след 20 години!

ДА МИ ПРИПОМНИ НЯКОЙ (ЧЕ СЪМ ТЪП) КОГА Е ВИЖДАЛ БАЙ ТОШО В ДОМ ЗА СИРАЦИ? ИЛИ ДА ГОВОРИ ЗА ТОВА? ......НЕ! ПРИ СОЦИАЛИЗМА СИРАЦИ И НЕДЪГАВИ ДЕЦА НЕ МОЖЕШЕ ДА ИМА.... А СЕГА ЗАРОНИЛИ КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ! БОКЛУЦИ ЛИЦЕМЕРНИ! И ЩО? ЩОТО НА ЛЕГИТИМНИЯ ПРЕМИЕР МУ СТИСКА ДА КАЖЕ ИСТИНАТА В ПРАВ ТЕКСТ. ЧЕ ВСЕКИ ТРЯБВА ДА Е ОТГОВОРЕН КАТО ПРАВИ ДЕЦА... И РЪСЯТ ТУКА ДЕМАГОГИЯ И ЦИНИЗЪМ.. ГРИЖА ЗА ДЕЦАТА Е ДА НЕ СЕ ОСТАВЯТ БЕЗ ГРИЖИ, СРЕДСТВА, ОБРАЗОВАНИЕ, ВЪЗПИТАНИЕ! И ДА ОТИВАТ СРЕДСТВАТА ЗА СИРАЦИ, БОЛНИ, С РОДИТЕЛИ В КРАЙНА НУЖДА... А НЕ ДА СЕ ПОЗВОЛЯВА ДА СТАВАТ МАШИНА ЗА СТОТИНКИ ЗА РАКИЯ И ЦИГАРИ НА БЕЗОТГОВОРНИ РОДИТЕЛИ...

От простак ,просташко изказване.Като пък се има предвид той самият какво смейство е създал и колко си е гледал децата,всякакви коментари са излишни.

Да, който е създавал деца, трябва да си ги гледа. Но да казваш това на фона на детски трупове при престъпната небрежност на държавата е цинизъм. Що щат боеприпаси край деца?!

Изказването на Боко този път е правилно, просто времето му е неподходящо избрано. Все пак инцидентът е много пресен, не е сега моментът за се нагнетяват краските. Като цяло има няколко положения, които смятам за важни: 1.Безспорно институционализиране на децата е вредно, когато имат родители е наложително родителите да си ги вземат и да си ги гледат. 2.Крайни мерки като отнемане на родителски права и подобни да се прилагат рядко - при констатирана просия и криминални прояви, подтиквани от родителя. 3.При явно нежелание на родителите да гледат детето то да се дава за осиновяване в най-кратък срок. 4.При всичко това да се взема предвид не толкова материалната страна, колкото обичта и привързаността на родителите към децата им и възможността да направят от тях нормални граждани. Пример - не дали в къщи има плазма, а дали е метено тоя месец....нещо такова...

А бе много тъпи коментари бе ! Децата та децата,ама никой няма да ги изхвърли на улицата бе . Търси се закон да бъдат осиновявани в ранна възраст,а не да се лангъркат до 18 години по разни домове,защото кирливите им родители не се отказват от права. А не се отказват,защото тези деца им се водят и получават добавки и помощи за тях,които ние плащаме.Стига сте плюли Б.Борисов по инерция-малко четете и се замислете .

Калитко,не се пени толкова много срещу Крас,че само след два месеца ще те видим как ходиш кат насран и да викаш:Ко тана то?Я малко по-кротко,да не стане така,че точно ти с протегната напред ръка за къшей хляб да се подвираш в краката на следващите след ББ.

Изключително цинично изказване.Г-н премиер,чувал ли сте за отрицателен прираст на населението?

Предполагам по мой адрес говориш. Какво като са построили комунистите тези домове? Да не мислиш, че са построени от някакво човеколюбие?! Почти всички са в малки, сбутани гръдчета, даже ако може и извън населените места да бъдат, да не ги вижда населението тези деца. Да не знае, че ги има. Комунистите създадоха една порочна, позорна система да се крият сираците и хората с увреждания, система, на която и досега носим последствията. Съгласна съм, през последните двайсет години нещата стават още по-зле, защото новите (стари - айде да не се лъжем, все същите комунистки муцуни гледаме, само са се пребоядисали) нищо не направиха по въпроса. Именно заради създадения от комунистите манталитет да не ни пука и да ни е срам от тези хора. Мислиш ли, че ако такъв дом беше изтипосан в центровете на София, Варна, Пловдив и Бургас никой нямаше да забележи, че става нещо нередно?

Да се казва Браво на цинично изказване на една повърхностна личност по този проблем е позор и пълно падение за нацията като цяло...Тези деца са факт! А какво предлагате...?

Ами давайте предложения! Премиерът е отворен за всякакви такива. От критики и изказвания по принцип няма никаква полза. Това са проблем, касаещи всеки един гражданини, и всеки трябва да има отношение...

Оправихме двойното гражданство,залади което спечели толкова много гласове-сега невините деца са ти виновни...Защо питам? Дали държавата не е виновна,че не си е водила отчет за всяка мина или бомба.Това да не ти е четка за зъби или чепик.Ако трябва родителите оставили там деца да се лишат от детски надбавки-лишете ги-пак работа на държавата.Само приказки да се намират с това си губите времето.Тези със двойното гражданство си идват тук на лечение ползват пътеки-на никой не му прави впечатление-че част от нашите данъци изтичат там сега децата от сиропиталището виновни.Ще потърси ли някой вена в този началник склад или поделение което вече го няма? Как така го ликвидираха със тези липси? Воъната в Косово приключи преди 6 години...възможно е някой да е търгувал с тези мини с Косоварите и сега да ми пише тук глупости по форумите че Борисов бил прав...

Господин премиер, Предприемете конкретни действия вместо самод а говорите. В България хората са се наслушали на изказвания. Редно е да започнете да действате.

i na koito mu triabva normalna durjava da si q nameri :))))))))

Да, който създава деца, трябва да ги гледа. А държавата, създала армия и боеприпаси, какво е гледала, та държавните боеприпаси попадат в крадци и после в деца?

До всички критикуващи изказването на премиера. 1/ Действително, изказването предизвиква противоположни реакции, тъй като темата е чувствителна, а изказването (макар и по същество да е уместно), не е поднесено по най-удачния начин, с което се дава повод за превратни тълкувания. 2/ От друга страна, не е уместно към този прпоблем да се подхожда с практиката на САЩ. Защото проблемът с детските домове в Б-я е стигнал етап(предел), където трябва да се вземат спешни и адекватни мерки , а не да се подсмърча гузно и лицемерно. Най-лесно е да направиш дете...а после кой , ако не родителят, трябва да носи основната отговорност това дете да стане пълноценен и полезен за обществото човек. (Между другото, ако с нещо САЩ трябва да ни служат за пример, е с отношението си към болните и недъгави деца, което не е случаят с Б-я. Но на този етап Б-я с целия си хал не може да си позволява възпроизводството на нездраво поколение, най-вече заради икономическото си положение.) 3/ Защо държавата не предприеме политка за възстановяване на нормалните сем.ценности в съвсем практическа насока? Например, хора, които не могат да отглеждат деца и да се грижат за тях, да не бъдат окуражавани да го правят. За това има разнообразни (икономически...) лостове. В момента в Б-я има изоставени (а не сираци) по разните домове над 45,000 деца. И никой (т.е.държавата) не търси отговорност от родителите, които са най-вече от ромски произход. Част от самите роми дори признават, че създават тези деца с ясното съзнание , че няма да ги гледат, и така да си отмъщавали на държавата. Това се знае, но управляващите не правят нищо. Ето тази вечер по центр. тв емисиии съобщиха за жена (циганско -турски произход) захвърлила новороденото сеи дете в гората около Асеновгрлад. Обяснението: Имала три от първия си брак, които ги гледал бащата, а вторият й мъж не искал това дете. Абе другари и господа, вие разбирате ли каква бомба със закъснител отглеждате с безхаберното си поведение по тези проблеми? - въобще някой мисли ли какво ще представлява Б-я след 20-25 години???

Ясно че няма да гласувам вече за гербариите, но май няма и да има избори.

От медиците, от децата, от науката от селяни от граждани, от всичките иска да земе пари, а нещо да изработиш сам? Сега еврото, да етажна площ, да кво още ще измислиш. На какво заприлича?

До всички критикуващи изказването на премиера. 1/ Действително, изказването предизвиква противоположни реакции, тъй като темата е чувствителна, а изказването (макар и по същество да е уместно), не е поднесено по най-удачния начин, с което се дава повод за превратни тълкувания. 2/ От друга страна, не е уместно към този прпоблем да се подхожда с практиката на САЩ. Защото проблемът с детските домове в Б-я е стигнал етап(предел), където трябва да се вземат спешни и адекватни мерки , а не да се подсмърча гузно и лицемерно. Най-лесно е да направиш дете...а после кой , ако не родителят, трябва да носи основната отговорност това дете да стане пълноценен и полезен за обществото човек. (Между другото, ако с нещо САЩ трябва да ни служат за пример, е с отношението си към болните и недъгави деца, което не е случаят с Б-я. Но на този етап Б-я с целия си хал не може да си позволява възпроизводството на нездраво поколение, най-вече заради икономическото си положение.) 3/ Защо държавата не предприеме политка за възстановяване на нормалните сем.ценности в съвсем практическа насока? Например, хора, които не могат да отглеждат деца и да се грижат за тях, да не бъдат окуражавани да го правят. За това има разнообразни (икономически...) лостове. В момента в Б-я има изоставени (а не сираци) по разните домове над 45,000 деца. И никой (т.е.държавата) не търси отговорност от родителите, които са най-вече от ромски произход. Част от самите роми дори признават, че създават тези деца с ясното съзнание , че няма да ги гледат, и така да си отмъщавали на държавата. Това се знае, но управляващите не правят нищо. Ето тази вечер по центр. тв емисиии съобщиха за жена (циганско -турски произход) захвърлила новороденото сеи дете в гората около Асеновгрлад. Обяснението: Имала три от първия си брак, които ги гледал бащата, а вторият й мъж не искал това дете. Абе другари и господа, вие разбирате ли каква бомба със закъснител отглеждате с безхаберното си поведение по тези проблеми? - въобще някой мисли ли какво ще представлява Б-я след 20-25 години???

Скъпи сънародници!Нали не мислите, че като се обиждаме и ще я втасаме?!Недейте да сте толкоз арогантни, нагли и агресивни, моля ви. Работя в бюро по труда в един град, в който има немалко мургави съграждани. Напоследък виждам по опашките и други съграждани, които нямат абсолютно нищо общо с тях. Последните дори изпитват срам, че са стигнали до опашките за безработни, от там и до опашките за социални помощи. Обикновено с такова мислене са хора, които трудно бихме могли да вкараме в категорията хрантутник. От друга страна, въпросните постоянни клиенти на службата ми са онези, срещу които повечето тук се възмущават. И с основание. Същите тези безграмотни люде влачат под мишница по две сополиви и чорлави създания и поне едно се тътри след тях по коридорите за месечния автограф. Много мнения тук напълно съвпадат с моето виждане за кого и как трябва да има социални придобивки. Към агент 007 - приятелю, прав си за нещата, които предлагаш. Моето мнение относно твоето незнание как да се оправят нещата е съвсем просто - критерият за тази или онази придобивка като семейно подоходно облагане и други облекчения, според мен, е ОБРАЗОВАНИЕТО. За да има някакъв смисъл да се прави това или онова - трябва да се УЧИ. За безделието и мераците на паплачта не искам да плащам, нито близките ми, нито който и да било друг човек, който е плащал, за да учи, плаща, за да издържа децата си, плаща си сметките, намира пари и за доктори... Прав е премиерът, колкото и грубо да звучи това. Прав беше и царят, когото много масово плюеше и плюе куцо, кьораво и сакато, когато ни обясняваше, че трябва да ни се смени чипът. За жалост и тогавашният, и сегашният премиер се заобграждат с хора, които нямат грам чест, морал и умения за работа. Напират за властта, за да докопат каквото могат. За което отново ще плащаме всички ние. Докато масово се плюем по форумите и не вършим нищо съществено, положението няма да се промени. Бъдете здрави и работете, защото иначе ще се превърнете в същите онези хрантутници, срещу които недоволствате сега.

го дава за осиновяване( до определен срок и този срок да е аргументиран и кратък) Осиновените деца отраснали в една семейна ,здрава среда има същите шансове за реализация като не осиновените, въпреки етноста си. По големите могат да бъдат приети от приемни семейства. Да посещават психолог и постепенно да се интегрират. Приемните семейства трябва да бъдат добре проучени и да се знае , че акта и желанието им не е мотивирано от цели за облага. и апропо : от гневенНа самия покрив, под небето, в Коледната нощ стои детето, сам-самичко, зъзне като птиче, а в ума му детски мисли тичат: Никого на този свят си нямам и не знам какво са татко, мама. Хвърлено било съм на боклука, ала без късмет, а за сполука и до днес не мога да говоря. Бог ми е свидетел там отгоре колко пъти лягало съм гладно, вечно бито и за ласки жадно. Кой да жали бедното сираче? Вече съм отвикнало да плача' И светла им памет на децата!!!! те не са били на купон и в дискотека.. ходили са да работят на нечия нива и вместо кола шоколад и ли там нещо... са получили смъртта си, защото са работили на нечия нива..... другия коментар е за вас

Отностно Случки от живота-17.36-07/12/0 Циганче седи пред витрината на книжарница цял ден. Вечерта преди да затвори, продавачката го съжалила и го поканила вътре. Избери си едно нещо и ще ти го дам без пари- му казала тя. А то отговорило Леличко, ако може едно лепилце само.

Има деца- има проблеми! Бойко е намерил решение- с ПРОТИВОПЕХОТНИ МИНИ! Деца! Какво да ги правиш? Баче Бойко, това да не са ти бездомните кучета?

Е мисля, че е време да се постави и така въпроса за размножаването на циганите, не само да ронят сълзи как нямат пари и нямат образование, стандарт и още куп неща, ТЕ НЕ СЕ ПОДАРЯВАТ, странно как не могат да го разберат, на това дередже са по наследство от родителите си, а те от техните и така нататък, лошо е че го предават на следващото поколение, ОТНОШЕНИЕТО и УВАЖЕНИЕТО в обществото, ако искате и образованието и парите СЕ ЗАСЛУЖАВАТ или ПРИДОБИВАТ, с труд и пот най-вече, НЕ СЕ ПОДАРЯВАТ, а 99% от циганите чакат я държавата нещо да даде, я някоя фондацийка, я от европейския съюз някаква програмка да мине да ни облече и да ни сложи нещо на масата, децата ще ги врътнем в някое сиропиталище и готово, връзваме двата края...... АЗ не съм виновен, че те няма къде да спят или какво да ядат, че средностатистическот циганско семейство има 3-4 деца и повече, НО от моя и вашите джобове излизат и помощите за тях, и за отглеждането на децата им в социални домове и още много неща в този ред на мисли. И накрая - съжалявам, ако на някого му прозвучи вулгарно, но такава си е голата истина - аз мога да внимавам с оная си работа, да работя по 10-12 часа на ден, да имам само едно дете и благодарение на още доста факти и фактори, които са ми по заслуга, а не по задължение - мога да живея що-годе добре, а циганите докато не се променят, явно сами не могат, ще трябва да им дойде отвън, докато не се променят ще си останат утайката на обществото. Факт. А Бойко просто доста неглиже е представил всичко това...

да Б оико - гледам си ги - свършихме парите с мъжа ми /австралиец/- продадохме къщата- гледаме си децата с парите! Сега работиме и двамата- плащаме наеми. 1 лв мне съм взела от държавата- само маичинство, но все пак 12 г. в Японския...и това е! Знам за какво говориш и не ти оспорвам- българина трябв а да е по- отговорен. Все пак- Господ да помага на тия деца, за да не станат престъпната нация на България /защото за съжаление такива се генерират/...

Той е психопат. Не му влизайте в тон. Пише под различни никове, но си личи, че е той. Не слизайте на нивото му!

Поздравления. Децата да се дават незабавно за осиновяване. И санкции за тези, които ги оставят!!!

Подкрепям Бойко с две ръце. Предпочитам вместо държавата да пилее пари за чаветата на Асан, който си порка в кръчмата детските, да се подпомогнат инвалиди или домове за стари хора.

Лъжеш Милла я се разходи до кв.Лозенец ул.Драгалевска на обратната страна на пощата откъм бул .Вапцаров в домът за изоставени деца /дарявал съм пари натози дом / и виж какви са дечицата бели или черни . И не говори глупости едва ли не мислиш да НИ кажеш, че само циганите си изоставят децата . Милла в кой свят живееш ? Раходи се Милла отиди към обяд когато дечицата ги изваждат на разходка да видят какво е това хора !

Колко прости и злобни хора има само - какво са виновни комунистите затова, че три деца си отидоха ей така ? С какво са виновни те, че майките изоставят децата си ? Комунистите не са на власт вече 20 години и пак се намират дебили, които се оправдават с тях - защо, какво направихте вие за 20 години ? Сираците са на по-малко от 10 - значи не са родени при комунизма, с какво е виновен той ??? А на бойко са му такива възможностите - не е заделил 1 лев за подпомагане - защо тогава го коментира ? Кой ги изгради тези домове - комунистите, демократите не построиха и 1 дом за сираци - комунистите поне ги прибираха да ги гледат, демократите ако могат ще ги избиват и ще им крадат от заделените пари ! Изказването на борисов е просташко и елементарно и затова радва псевдо-демократите ни, защото за тях интелекта и образованието никога не са били приоритет ! Разбира се, всяко чудо за 3 дни - идват празници и лицемерните интелектуалци след седмица ще са забравили за инцидента, а бойко още отсега ги отсвири - сираци все така ще има и все така на никой няма да му пука за тях - демократично нали ? Прост народ, още по-прост премиер - селяните са на власт, това е истината - фолк, ракия и бойко борисов - това е демокрация по български, какво им пука за децата ...

Малко първосигнална реакция на премиера,но по принцип е крайно време да се вземат мерки и да се променят законите за да се премахна тези домове .Има други варианти-нежеланите деца за едни са желани за други ,било то и в чужбина.Да се променят законите за да се даде възможност и на тези деца да живеят нормален живот.

е, кьоравите почнахте ли да проглеждате?

Браво, Бойко!!! Браво, Борисов!!! Само така - с простотията НАПРЕД!!!

Замислете се,как нашите родители,баби и дядовци са преживявали!Никога преди не е имало държавни помощи за отглеждане на деца.Всички са се трудели и никой не се е надявал на държавата,затова е оцелялаБългария!

Прав е премиера ! В страните на Запад и САЩ, ако за детето няма осигурени определени условия от родителите му като стая, средства, гледачка то то се взема от социалните служби и му се търси приемно семейство. В някои случаи едно дете може да смени няколко приемни семейства, но все пак е в семейство , контактува със членовете му, със съседите, ходи на нормална градина или училище , а не расте изолирано в пансион.

Работя в социално заведение за изоставени деца,всички без изключение са от ромски произход или отрочета на проститутки родили от неизвестен баща.Съгласна съм с Г-н Борисов,макар ,че ние работещите с тези деца ще останеб без работа ако се затворят тези социални домове.

Ми кажи го на онези дето оставят децата си!

Не се учудвам ,че диабетиците започват да заплащат ... наред са и онкоболните някой да им е виновен / казвам го с ирония не към болните / Защо имаме войници извън държавата ни ... Ние живеем само да храним политическия елит ... защо българския парламент не е от 120 а е от 240 човека , защо шефовете на комисий в парламента взимат повече пари нали са в парламента и това им е работата . Отговори и на тези въпроси Бойко имаме право да чуем твоя отговор.

Ами дайте работа на хората,та да има с какво да си гледат,грубо изказване е такова,хем работа няма,хем гледайте си децата,стига все едно не знаете каква мизерия е навсякъде

ДА МИ ПРИПОМНИ НЯКОЙ (ЧЕ СЪМ ТЪП) КОГА Е ВИЖДАЛ БАЙТОШО В ДОМ ЗА СИРАЦИ? ИЛИ ДА ГОВОРИ ЗА ТОВА? ......НЕ! ПРИ СОЦИАЛИЗМА СИРАЦИ И НЕДЪГАВИ ДЕЦА НЕ МОЖЕШЕ ДА ИМА.... А СЕГА ЗАРОНИЛИ КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ! БОКЛУЦИ ЛИЦЕМЕРНИ! И ЩО? ЩОТО НА ЛЕГИТИМНИЯ ПРЕМИЕР МУ СТИСКА ДА КАЖЕ ИСТИНАТА В ПРАВ ТЕКСТ. ЧЕ ВСЕКИ ТРЯБВА ДА Е ОТГОВОРЕН КАТО ПРАВИ ДЕЦА..

г-н Сакъснели, наистина са закъснели законодателните органи. Отдавна трябваше да се изкорени тази порочна практика (на тези тето казват Съфналу Свети в СариграСката градина) Останах с едно дете, защото искам да му дам най доброто. И плащам данъССи на държавата за да могат ССС-кащите да се плодят, да взимат детските и да са безотговорни. Да осакатяват децата си (ако разбират смисъла на това) пращайки ги в домове. Четох едно изказване ,ако не си вземат родителите детето до 3 месеца да се даде за осиновяване. Срока трябва да е 7 дни(и това е много) Бедните деца тогава имат шанс за нормален живот и тогава едва ли раждаемоста в тази прослойка ще е като при амебите

ТОЧНО ВИЕ ЛИ СТЕ СЕ ЗАГРИЖИЛИ ЗА ИЗОСТАВЕНИТЕ ДЕЦА, ТОЧНО КОМУНИСТИТЕ? ДЕТО ГИ КРИХТЕ КАТО ЧУМАВИ 45 ГОДИНИ? СМЕШЕН ПЛАЧ! .................... ТА ВИЕ СЕ ГРИЖЕХТЕ ЗА ТЯХ ПО-ЗЛЕ И ОТ ФАШИСТИТЕ..

Така ти изнася Бойко така казваш! Лъскавите коли във всички градове и села от какво са Бойко от реално спечелени пари или от изкраднати от държавата , вилите и къщите като замъци от какво са пак от честно изкарани пари , ами луксозните яхти ? Изкраднатите пари от фондовете включително и пенсионите кой ги изкрадна циганите или българите драги форумци . Не си помисляйте да да сравявате български или цигански крадци кой е изкраднал повече защото фактите са старашни... Значи едни може да крадат с милиони а други да мизерстват децата им като са при родителите с какво ще ги хранят , знае ли някой каква бедност е по селата и за българи и за цигани и за турци ? Вярно е все пак който има деца да си ги гледа това е наказанието за малоимотните и бедните хора - ами този който краде от държавата какво ще му е наказанието Бойко . Ние гласувахме за теб защото повярвахме ,че ще накажеш крадците но прав е Дядо поп като казва блажени са вярващите е не знам с какво толкова сме блажени по добре да беше казал тъпи са вярващите в хората вярвайте само на Бог ! Е не си Бог Бойко .

Най-новата изцепка на пожарникарчето! Не мога да му се сърдя.

Коментари - Борисов: Който си създава деца, да си ги гледа! | Днес.dir.bg

Борисов: Който си създава деца, да си ги гледа!

Правилото е, който си създава деца да си ги гледа, а не държавата да му ги гледа.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Който си създава деца, да си ги гледа! | Днес.dir.bg

Коментари

А ОТ ЧУКУНДУРИ - ЧУКУНДУРСКИ ИЗКАЗВАНИЯ! ТИ КАТО САМО СИ ПИЯН, КАКВИ ДЕЦА СИ ОТГЛЕДАЛ?

Най-после нещо смислено по темата. Точно така мисля и аз - щом правиш деца, те са твой ангажимент. Мъчно ми е за децата, които умряха, не изпитвам никаква жал към родителите им. Никаква. Докато децата им са умирали, те са си гледали собствения кеф, живеейки с ясната мисъл, че Булгаристан им е длъжен да им отглежда рожбите. Не, не им е. И ако в Корана пише, че трябва да се правят нон-стоп синове на Аллах, то не е ли казано нещо за отглеждането им? Или това е работа на някой друг?

Тези, дето си мислят, че така трябва да се повишава естественият прираст на населението, много грешат. Запитайте се какво ще стане, когато циганите станат повече от нас. Кой ще работи и кой ще ги храни тогава? Изобщо каква е логиката ние да се въздържаме да раждаме деца, които бихме отгледали с любов, а част от доходите ни да отиват да отглеждаме чужди деца, които са нещастни? Всички деца трябва да се отглеждат в семейна среда, с любов, да се възпитават. Тогава има смисъл естественият прираст. Ако ще се захвърлят деца, които да бъдат нещастни и да станат един ден престъпници, това води до самоунищожение, а не до прираст. Знам, че всички ще скочите, но вижте как действа естественият отбор. Който се мисли за по-умен от Бог, нека каже защо лъвовете не спират да раждат и да започнат да отглеждат малки хиени. До какво ще доведе това? Бог знае и не го допуска. Ние се мислим за много умни и искаме да променим природните закони, но във всяко отношение вървим към самоунищожение. Не призовавам към лошо отношение към изоставените деца - напротив, всяко изоставено дете незабавно трябва да се осиновява. Родители, които са изоставили детето си, не трябва да получават никакви пари. Не трябва да има никакви облаги, а задължения и тогава те сами ще бързат да се откажат от тях. Изобщо не трябва да ги приемат в дом, ако родителите не са се отказали от тях. Ако пък са ги захвърлили на улицата или са ги изоставили още в родилния дом, автоматично да им се отнемат родителските права. Какво ще ги чакат да подписват. Нулева толерантност на обществото към родителите, които си изоставят децата. На всички, които наистина са бедни, да се осигурява контрацепция и съответна здравна и полова просвета. Не казвайте ами те децата не са виновни и край. Децата не са виновни, но родителите са и могат да се вземат много и ефективни мерки да бъдат спрени да фабрикуват нещастни деца. Държавата трябва да стимулира добрите родители, а не всички. Вместо да се дават детски, да дават примерно стипендии на отличници, да има безплатни курсове и извънучилищни занимания, да дават награди на спечелилите олимпиади и т.н. Да се глобяват роители, които оставят децата си без надзор, децата им не спазват вечерния час и посещават заведения (а не да питат полицаите защо ги будят) и ред други такива.

Децата на олигофрените по правило стават олигофрени, така че е съмнително каква е загубата за държавата. В крайна сметка, тези деца са се занимавали с бомбаджийство, а не са помагали на старици да пресичат улицата. Извод- загинали са бъдещи антисоциални елементи. Като нищо щяха да монтират бомбата си на релсите, за да гледат сеир. Кой е трябвало да им обясни, че тези занимания са нередни, при живи родители?

не сме длъжни да плащаме за кефа на другите.

Правилно, Бойко. Отдавна трябваше да се промени закона и който оставя дете след 3 месеца афтоматично да му отпадат родителските права и да влиза в процедура за осиновяване. Сега кум вродената дебилност се прибавя огромен процент деца с придобита дебилност поради начина на живот в домовете. Давай в тоя дух, ние те подкрепяме. Подобно безобразие няма даже при маймуните и слоновете, които безспорно са по-добри семейни общества от нас.За държавата да останат само безнадеждните малформации, а дори и там с дневните центрове да се търси възможност за отглеждане в семейна среда. Сега циганките си захвърлят децата и го ползват за източник на доходи. Това трябва да спре час по-соро. Иначе сме загубени след 20 години!

ДА МИ ПРИПОМНИ НЯКОЙ (ЧЕ СЪМ ТЪП) КОГА Е ВИЖДАЛ БАЙ ТОШО В ДОМ ЗА СИРАЦИ? ИЛИ ДА ГОВОРИ ЗА ТОВА? ......НЕ! ПРИ СОЦИАЛИЗМА СИРАЦИ И НЕДЪГАВИ ДЕЦА НЕ МОЖЕШЕ ДА ИМА.... А СЕГА ЗАРОНИЛИ КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ! БОКЛУЦИ ЛИЦЕМЕРНИ! И ЩО? ЩОТО НА ЛЕГИТИМНИЯ ПРЕМИЕР МУ СТИСКА ДА КАЖЕ ИСТИНАТА В ПРАВ ТЕКСТ. ЧЕ ВСЕКИ ТРЯБВА ДА Е ОТГОВОРЕН КАТО ПРАВИ ДЕЦА... И РЪСЯТ ТУКА ДЕМАГОГИЯ И ЦИНИЗЪМ.. ГРИЖА ЗА ДЕЦАТА Е ДА НЕ СЕ ОСТАВЯТ БЕЗ ГРИЖИ, СРЕДСТВА, ОБРАЗОВАНИЕ, ВЪЗПИТАНИЕ! И ДА ОТИВАТ СРЕДСТВАТА ЗА СИРАЦИ, БОЛНИ, С РОДИТЕЛИ В КРАЙНА НУЖДА... А НЕ ДА СЕ ПОЗВОЛЯВА ДА СТАВАТ МАШИНА ЗА СТОТИНКИ ЗА РАКИЯ И ЦИГАРИ НА БЕЗОТГОВОРНИ РОДИТЕЛИ...

От простак ,просташко изказване.Като пък се има предвид той самият какво смейство е създал и колко си е гледал децата,всякакви коментари са излишни.

Да, който е създавал деца, трябва да си ги гледа. Но да казваш това на фона на детски трупове при престъпната небрежност на държавата е цинизъм. Що щат боеприпаси край деца?!

Изказването на Боко този път е правилно, просто времето му е неподходящо избрано. Все пак инцидентът е много пресен, не е сега моментът за се нагнетяват краските. Като цяло има няколко положения, които смятам за важни: 1.Безспорно институционализиране на децата е вредно, когато имат родители е наложително родителите да си ги вземат и да си ги гледат. 2.Крайни мерки като отнемане на родителски права и подобни да се прилагат рядко - при констатирана просия и криминални прояви, подтиквани от родителя. 3.При явно нежелание на родителите да гледат детето то да се дава за осиновяване в най-кратък срок. 4.При всичко това да се взема предвид не толкова материалната страна, колкото обичта и привързаността на родителите към децата им и възможността да направят от тях нормални граждани. Пример - не дали в къщи има плазма, а дали е метено тоя месец....нещо такова...

А бе много тъпи коментари бе ! Децата та децата,ама никой няма да ги изхвърли на улицата бе . Търси се закон да бъдат осиновявани в ранна възраст,а не да се лангъркат до 18 години по разни домове,защото кирливите им родители не се отказват от права. А не се отказват,защото тези деца им се водят и получават добавки и помощи за тях,които ние плащаме.Стига сте плюли Б.Борисов по инерция-малко четете и се замислете .

Калитко,не се пени толкова много срещу Крас,че само след два месеца ще те видим как ходиш кат насран и да викаш:Ко тана то?Я малко по-кротко,да не стане така,че точно ти с протегната напред ръка за къшей хляб да се подвираш в краката на следващите след ББ.

Изключително цинично изказване.Г-н премиер,чувал ли сте за отрицателен прираст на населението?

Предполагам по мой адрес говориш. Какво като са построили комунистите тези домове? Да не мислиш, че са построени от някакво човеколюбие?! Почти всички са в малки, сбутани гръдчета, даже ако може и извън населените места да бъдат, да не ги вижда населението тези деца. Да не знае, че ги има. Комунистите създадоха една порочна, позорна система да се крият сираците и хората с увреждания, система, на която и досега носим последствията. Съгласна съм, през последните двайсет години нещата стават още по-зле, защото новите (стари - айде да не се лъжем, все същите комунистки муцуни гледаме, само са се пребоядисали) нищо не направиха по въпроса. Именно заради създадения от комунистите манталитет да не ни пука и да ни е срам от тези хора. Мислиш ли, че ако такъв дом беше изтипосан в центровете на София, Варна, Пловдив и Бургас никой нямаше да забележи, че става нещо нередно?

Да се казва Браво на цинично изказване на една повърхностна личност по този проблем е позор и пълно падение за нацията като цяло...Тези деца са факт! А какво предлагате...?

Ами давайте предложения! Премиерът е отворен за всякакви такива. От критики и изказвания по принцип няма никаква полза. Това са проблем, касаещи всеки един гражданини, и всеки трябва да има отношение...

Оправихме двойното гражданство,залади което спечели толкова много гласове-сега невините деца са ти виновни...Защо питам? Дали държавата не е виновна,че не си е водила отчет за всяка мина или бомба.Това да не ти е четка за зъби или чепик.Ако трябва родителите оставили там деца да се лишат от детски надбавки-лишете ги-пак работа на държавата.Само приказки да се намират с това си губите времето.Тези със двойното гражданство си идват тук на лечение ползват пътеки-на никой не му прави впечатление-че част от нашите данъци изтичат там сега децата от сиропиталището виновни.Ще потърси ли някой вена в този началник склад или поделение което вече го няма? Как така го ликвидираха със тези липси? Воъната в Косово приключи преди 6 години...възможно е някой да е търгувал с тези мини с Косоварите и сега да ми пише тук глупости по форумите че Борисов бил прав...

Господин премиер, Предприемете конкретни действия вместо самод а говорите. В България хората са се наслушали на изказвания. Редно е да започнете да действате.

i na koito mu triabva normalna durjava da si q nameri :))))))))

Да, който създава деца, трябва да ги гледа. А държавата, създала армия и боеприпаси, какво е гледала, та държавните боеприпаси попадат в крадци и после в деца?

До всички критикуващи изказването на премиера. 1/ Действително, изказването предизвиква противоположни реакции, тъй като темата е чувствителна, а изказването (макар и по същество да е уместно), не е поднесено по най-удачния начин, с което се дава повод за превратни тълкувания. 2/ От друга страна, не е уместно към този прпоблем да се подхожда с практиката на САЩ. Защото проблемът с детските домове в Б-я е стигнал етап(предел), където трябва да се вземат спешни и адекватни мерки , а не да се подсмърча гузно и лицемерно. Най-лесно е да направиш дете...а после кой , ако не родителят, трябва да носи основната отговорност това дете да стане пълноценен и полезен за обществото човек. (Между другото, ако с нещо САЩ трябва да ни служат за пример, е с отношението си към болните и недъгави деца, което не е случаят с Б-я. Но на този етап Б-я с целия си хал не може да си позволява възпроизводството на нездраво поколение, най-вече заради икономическото си положение.) 3/ Защо държавата не предприеме политка за възстановяване на нормалните сем.ценности в съвсем практическа насока? Например, хора, които не могат да отглеждат деца и да се грижат за тях, да не бъдат окуражавани да го правят. За това има разнообразни (икономически...) лостове. В момента в Б-я има изоставени (а не сираци) по разните домове над 45,000 деца. И никой (т.е.държавата) не търси отговорност от родителите, които са най-вече от ромски произход. Част от самите роми дори признават, че създават тези деца с ясното съзнание , че няма да ги гледат, и така да си отмъщавали на държавата. Това се знае, но управляващите не правят нищо. Ето тази вечер по центр. тв емисиии съобщиха за жена (циганско -турски произход) захвърлила новороденото сеи дете в гората около Асеновгрлад. Обяснението: Имала три от първия си брак, които ги гледал бащата, а вторият й мъж не искал това дете. Абе другари и господа, вие разбирате ли каква бомба със закъснител отглеждате с безхаберното си поведение по тези проблеми? - въобще някой мисли ли какво ще представлява Б-я след 20-25 години???

Ясно че няма да гласувам вече за гербариите, но май няма и да има избори.

От медиците, от децата, от науката от селяни от граждани, от всичките иска да земе пари, а нещо да изработиш сам? Сега еврото, да етажна площ, да кво още ще измислиш. На какво заприлича?

До всички критикуващи изказването на премиера. 1/ Действително, изказването предизвиква противоположни реакции, тъй като темата е чувствителна, а изказването (макар и по същество да е уместно), не е поднесено по най-удачния начин, с което се дава повод за превратни тълкувания. 2/ От друга страна, не е уместно към този прпоблем да се подхожда с практиката на САЩ. Защото проблемът с детските домове в Б-я е стигнал етап(предел), където трябва да се вземат спешни и адекватни мерки , а не да се подсмърча гузно и лицемерно. Най-лесно е да направиш дете...а после кой , ако не родителят, трябва да носи основната отговорност това дете да стане пълноценен и полезен за обществото човек. (Между другото, ако с нещо САЩ трябва да ни служат за пример, е с отношението си към болните и недъгави деца, което не е случаят с Б-я. Но на този етап Б-я с целия си хал не може да си позволява възпроизводството на нездраво поколение, най-вече заради икономическото си положение.) 3/ Защо държавата не предприеме политка за възстановяване на нормалните сем.ценности в съвсем практическа насока? Например, хора, които не могат да отглеждат деца и да се грижат за тях, да не бъдат окуражавани да го правят. За това има разнообразни (икономически...) лостове. В момента в Б-я има изоставени (а не сираци) по разните домове над 45,000 деца. И никой (т.е.държавата) не търси отговорност от родителите, които са най-вече от ромски произход. Част от самите роми дори признават, че създават тези деца с ясното съзнание , че няма да ги гледат, и така да си отмъщавали на държавата. Това се знае, но управляващите не правят нищо. Ето тази вечер по центр. тв емисиии съобщиха за жена (циганско -турски произход) захвърлила новороденото сеи дете в гората около Асеновгрлад. Обяснението: Имала три от първия си брак, които ги гледал бащата, а вторият й мъж не искал това дете. Абе другари и господа, вие разбирате ли каква бомба със закъснител отглеждате с безхаберното си поведение по тези проблеми? - въобще някой мисли ли какво ще представлява Б-я след 20-25 години???

Скъпи сънародници!Нали не мислите, че като се обиждаме и ще я втасаме?!Недейте да сте толкоз арогантни, нагли и агресивни, моля ви. Работя в бюро по труда в един град, в който има немалко мургави съграждани. Напоследък виждам по опашките и други съграждани, които нямат абсолютно нищо общо с тях. Последните дори изпитват срам, че са стигнали до опашките за безработни, от там и до опашките за социални помощи. Обикновено с такова мислене са хора, които трудно бихме могли да вкараме в категорията хрантутник. От друга страна, въпросните постоянни клиенти на службата ми са онези, срещу които повечето тук се възмущават. И с основание. Същите тези безграмотни люде влачат под мишница по две сополиви и чорлави създания и поне едно се тътри след тях по коридорите за месечния автограф. Много мнения тук напълно съвпадат с моето виждане за кого и как трябва да има социални придобивки. Към агент 007 - приятелю, прав си за нещата, които предлагаш. Моето мнение относно твоето незнание как да се оправят нещата е съвсем просто - критерият за тази или онази придобивка като семейно подоходно облагане и други облекчения, според мен, е ОБРАЗОВАНИЕТО. За да има някакъв смисъл да се прави това или онова - трябва да се УЧИ. За безделието и мераците на паплачта не искам да плащам, нито близките ми, нито който и да било друг човек, който е плащал, за да учи, плаща, за да издържа децата си, плаща си сметките, намира пари и за доктори... Прав е премиерът, колкото и грубо да звучи това. Прав беше и царят, когото много масово плюеше и плюе куцо, кьораво и сакато, когато ни обясняваше, че трябва да ни се смени чипът. За жалост и тогавашният, и сегашният премиер се заобграждат с хора, които нямат грам чест, морал и умения за работа. Напират за властта, за да докопат каквото могат. За което отново ще плащаме всички ние. Докато масово се плюем по форумите и не вършим нищо съществено, положението няма да се промени. Бъдете здрави и работете, защото иначе ще се превърнете в същите онези хрантутници, срещу които недоволствате сега.

го дава за осиновяване( до определен срок и този срок да е аргументиран и кратък) Осиновените деца отраснали в една семейна ,здрава среда има същите шансове за реализация като не осиновените, въпреки етноста си. По големите могат да бъдат приети от приемни семейства. Да посещават психолог и постепенно да се интегрират. Приемните семейства трябва да бъдат добре проучени и да се знае , че акта и желанието им не е мотивирано от цели за облага. и апропо : от гневенНа самия покрив, под небето, в Коледната нощ стои детето, сам-самичко, зъзне като птиче, а в ума му детски мисли тичат: Никого на този свят си нямам и не знам какво са татко, мама. Хвърлено било съм на боклука, ала без късмет, а за сполука и до днес не мога да говоря. Бог ми е свидетел там отгоре колко пъти лягало съм гладно, вечно бито и за ласки жадно. Кой да жали бедното сираче? Вече съм отвикнало да плача' И светла им памет на децата!!!! те не са били на купон и в дискотека.. ходили са да работят на нечия нива и вместо кола шоколад и ли там нещо... са получили смъртта си, защото са работили на нечия нива..... другия коментар е за вас

Отностно Случки от живота-17.36-07/12/0 Циганче седи пред витрината на книжарница цял ден. Вечерта преди да затвори, продавачката го съжалила и го поканила вътре. Избери си едно нещо и ще ти го дам без пари- му казала тя. А то отговорило Леличко, ако може едно лепилце само.

Има деца- има проблеми! Бойко е намерил решение- с ПРОТИВОПЕХОТНИ МИНИ! Деца! Какво да ги правиш? Баче Бойко, това да не са ти бездомните кучета?

Е мисля, че е време да се постави и така въпроса за размножаването на циганите, не само да ронят сълзи как нямат пари и нямат образование, стандарт и още куп неща, ТЕ НЕ СЕ ПОДАРЯВАТ, странно как не могат да го разберат, на това дередже са по наследство от родителите си, а те от техните и така нататък, лошо е че го предават на следващото поколение, ОТНОШЕНИЕТО и УВАЖЕНИЕТО в обществото, ако искате и образованието и парите СЕ ЗАСЛУЖАВАТ или ПРИДОБИВАТ, с труд и пот най-вече, НЕ СЕ ПОДАРЯВАТ, а 99% от циганите чакат я държавата нещо да даде, я някоя фондацийка, я от европейския съюз някаква програмка да мине да ни облече и да ни сложи нещо на масата, децата ще ги врътнем в някое сиропиталище и готово, връзваме двата края...... АЗ не съм виновен, че те няма къде да спят или какво да ядат, че средностатистическот циганско семейство има 3-4 деца и повече, НО от моя и вашите джобове излизат и помощите за тях, и за отглеждането на децата им в социални домове и още много неща в този ред на мисли. И накрая - съжалявам, ако на някого му прозвучи вулгарно, но такава си е голата истина - аз мога да внимавам с оная си работа, да работя по 10-12 часа на ден, да имам само едно дете и благодарение на още доста факти и фактори, които са ми по заслуга, а не по задължение - мога да живея що-годе добре, а циганите докато не се променят, явно сами не могат, ще трябва да им дойде отвън, докато не се променят ще си останат утайката на обществото. Факт. А Бойко просто доста неглиже е представил всичко това...

да Б оико - гледам си ги - свършихме парите с мъжа ми /австралиец/- продадохме къщата- гледаме си децата с парите! Сега работиме и двамата- плащаме наеми. 1 лв мне съм взела от държавата- само маичинство, но все пак 12 г. в Японския...и това е! Знам за какво говориш и не ти оспорвам- българина трябв а да е по- отговорен. Все пак- Господ да помага на тия деца, за да не станат престъпната нация на България /защото за съжаление такива се генерират/...

Той е психопат. Не му влизайте в тон. Пише под различни никове, но си личи, че е той. Не слизайте на нивото му!

Поздравления. Децата да се дават незабавно за осиновяване. И санкции за тези, които ги оставят!!!

Подкрепям Бойко с две ръце. Предпочитам вместо държавата да пилее пари за чаветата на Асан, който си порка в кръчмата детските, да се подпомогнат инвалиди или домове за стари хора.

Лъжеш Милла я се разходи до кв.Лозенец ул.Драгалевска на обратната страна на пощата откъм бул .Вапцаров в домът за изоставени деца /дарявал съм пари натози дом / и виж какви са дечицата бели или черни . И не говори глупости едва ли не мислиш да НИ кажеш, че само циганите си изоставят децата . Милла в кой свят живееш ? Раходи се Милла отиди към обяд когато дечицата ги изваждат на разходка да видят какво е това хора !

Колко прости и злобни хора има само - какво са виновни комунистите затова, че три деца си отидоха ей така ? С какво са виновни те, че майките изоставят децата си ? Комунистите не са на власт вече 20 години и пак се намират дебили, които се оправдават с тях - защо, какво направихте вие за 20 години ? Сираците са на по-малко от 10 - значи не са родени при комунизма, с какво е виновен той ??? А на бойко са му такива възможностите - не е заделил 1 лев за подпомагане - защо тогава го коментира ? Кой ги изгради тези домове - комунистите, демократите не построиха и 1 дом за сираци - комунистите поне ги прибираха да ги гледат, демократите ако могат ще ги избиват и ще им крадат от заделените пари ! Изказването на борисов е просташко и елементарно и затова радва псевдо-демократите ни, защото за тях интелекта и образованието никога не са били приоритет ! Разбира се, всяко чудо за 3 дни - идват празници и лицемерните интелектуалци след седмица ще са забравили за инцидента, а бойко още отсега ги отсвири - сираци все така ще има и все така на никой няма да му пука за тях - демократично нали ? Прост народ, още по-прост премиер - селяните са на власт, това е истината - фолк, ракия и бойко борисов - това е демокрация по български, какво им пука за децата ...

Малко първосигнална реакция на премиера,но по принцип е крайно време да се вземат мерки и да се променят законите за да се премахна тези домове .Има други варианти-нежеланите деца за едни са желани за други ,било то и в чужбина.Да се променят законите за да се даде възможност и на тези деца да живеят нормален живот.

е, кьоравите почнахте ли да проглеждате?

Браво, Бойко!!! Браво, Борисов!!! Само така - с простотията НАПРЕД!!!

Замислете се,как нашите родители,баби и дядовци са преживявали!Никога преди не е имало държавни помощи за отглеждане на деца.Всички са се трудели и никой не се е надявал на държавата,затова е оцелялаБългария!

Прав е премиера ! В страните на Запад и САЩ, ако за детето няма осигурени определени условия от родителите му като стая, средства, гледачка то то се взема от социалните служби и му се търси приемно семейство. В някои случаи едно дете може да смени няколко приемни семейства, но все пак е в семейство , контактува със членовете му, със съседите, ходи на нормална градина или училище , а не расте изолирано в пансион.

Работя в социално заведение за изоставени деца,всички без изключение са от ромски произход или отрочета на проститутки родили от неизвестен баща.Съгласна съм с Г-н Борисов,макар ,че ние работещите с тези деца ще останеб без работа ако се затворят тези социални домове.

Ми кажи го на онези дето оставят децата си!

Не се учудвам ,че диабетиците започват да заплащат ... наред са и онкоболните някой да им е виновен / казвам го с ирония не към болните / Защо имаме войници извън държавата ни ... Ние живеем само да храним политическия елит ... защо българския парламент не е от 120 а е от 240 човека , защо шефовете на комисий в парламента взимат повече пари нали са в парламента и това им е работата . Отговори и на тези въпроси Бойко имаме право да чуем твоя отговор.

Ами дайте работа на хората,та да има с какво да си гледат,грубо изказване е такова,хем работа няма,хем гледайте си децата,стига все едно не знаете каква мизерия е навсякъде

ДА МИ ПРИПОМНИ НЯКОЙ (ЧЕ СЪМ ТЪП) КОГА Е ВИЖДАЛ БАЙТОШО В ДОМ ЗА СИРАЦИ? ИЛИ ДА ГОВОРИ ЗА ТОВА? ......НЕ! ПРИ СОЦИАЛИЗМА СИРАЦИ И НЕДЪГАВИ ДЕЦА НЕ МОЖЕШЕ ДА ИМА.... А СЕГА ЗАРОНИЛИ КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ! БОКЛУЦИ ЛИЦЕМЕРНИ! И ЩО? ЩОТО НА ЛЕГИТИМНИЯ ПРЕМИЕР МУ СТИСКА ДА КАЖЕ ИСТИНАТА В ПРАВ ТЕКСТ. ЧЕ ВСЕКИ ТРЯБВА ДА Е ОТГОВОРЕН КАТО ПРАВИ ДЕЦА..

г-н Сакъснели, наистина са закъснели законодателните органи. Отдавна трябваше да се изкорени тази порочна практика (на тези тето казват Съфналу Свети в СариграСката градина) Останах с едно дете, защото искам да му дам най доброто. И плащам данъССи на държавата за да могат ССС-кащите да се плодят, да взимат детските и да са безотговорни. Да осакатяват децата си (ако разбират смисъла на това) пращайки ги в домове. Четох едно изказване ,ако не си вземат родителите детето до 3 месеца да се даде за осиновяване. Срока трябва да е 7 дни(и това е много) Бедните деца тогава имат шанс за нормален живот и тогава едва ли раждаемоста в тази прослойка ще е като при амебите

ТОЧНО ВИЕ ЛИ СТЕ СЕ ЗАГРИЖИЛИ ЗА ИЗОСТАВЕНИТЕ ДЕЦА, ТОЧНО КОМУНИСТИТЕ? ДЕТО ГИ КРИХТЕ КАТО ЧУМАВИ 45 ГОДИНИ? СМЕШЕН ПЛАЧ! .................... ТА ВИЕ СЕ ГРИЖЕХТЕ ЗА ТЯХ ПО-ЗЛЕ И ОТ ФАШИСТИТЕ..

Така ти изнася Бойко така казваш! Лъскавите коли във всички градове и села от какво са Бойко от реално спечелени пари или от изкраднати от държавата , вилите и къщите като замъци от какво са пак от честно изкарани пари , ами луксозните яхти ? Изкраднатите пари от фондовете включително и пенсионите кой ги изкрадна циганите или българите драги форумци . Не си помисляйте да да сравявате български или цигански крадци кой е изкраднал повече защото фактите са старашни... Значи едни може да крадат с милиони а други да мизерстват децата им като са при родителите с какво ще ги хранят , знае ли някой каква бедност е по селата и за българи и за цигани и за турци ? Вярно е все пак който има деца да си ги гледа това е наказанието за малоимотните и бедните хора - ами този който краде от държавата какво ще му е наказанието Бойко . Ние гласувахме за теб защото повярвахме ,че ще накажеш крадците но прав е Дядо поп като казва блажени са вярващите е не знам с какво толкова сме блажени по добре да беше казал тъпи са вярващите в хората вярвайте само на Бог ! Е не си Бог Бойко .

Най-новата изцепка на пожарникарчето! Не мога да му се сърдя.