Борисов иска противоракетна отбрана за цяла България

По отношение на противоракетната отбрана (ПРО) България има ясна позиция - системата да покрива цялата й територия, заяви в изказването си пред Парламентарната асамблея на НАТО във Варна министър-председателят Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Борисов иска противоракетна отбрана за цяла България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва, но ПРОТИВОПОЛИЦЕЙСКА отбрана

блгари не допускаите тази глупост да се осществи,борисов само да лапне някои някои рошвет маика си сте продаде ,никаде в европа не го искат този щит ама нашия тргнал да мисли за блгария а продаде каде кво можя

Аз съм твърдо "За!" и се надявам, че тогава натовските ракети няма да падат около София. Освен ако системата разпознава само онези, вражеските. Тогава няма да се спасим от приятелския огън!

ами че разбирасе сте е за цяла балгаря, няма да е за половинка *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ПРО срещу кого?С монтирането на ПРО ставаме мешена на приятелите на САЩ !

а над серищник и банкя ще бдуят руски баретни музици сас сопи в раце. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Луд умора няма ! Не е луд този който яде баницата, а този който му я дава ! Идват избори, от Вас се изисква само едно - ДАЙТЕ БАНИЦАТА !

Не искам ПРО, ракети и изтребители на територията на България или собственост на България или плащани от България. Такива решения трябва да се вземат в съответствие с мнението на народа. Г-н Борисов вместо да увеличи сигурността на България - създава нейни врагове.

Абе, охраната на лудницата, пак сте изпуснали KGB-то. Веднага го приберете.

Абе, охраната на лудницата, пак сте изпуснали KGB-то. Веднага го приберете.

"иска" - така му нареждат лешоядите отвън!

Аз пък искам антитерористична отбрана.

ПРО е американска и САЩ за сега не успяват да я пласират на другите европейски страни, въпреки проамериканските усилия на Расмусен. Причината е проста: ПРО е насочена срещу Русия. И не може да се твърди, че е защитна, каквато божествена мисъл е осенила не особено пълната главица на КГБ. Ако САЩ атакуват първи, естествено ще има ответен удар. ПРО би трябвало да спре руските ракети и да осигури безнаказаност на американските действия. Това е очеизбождащо, защото ако проследим близките 60 години, ще видим, че САЩ винаги са нападали други държави, под една или друга форма и никога не са се защитавали. Като изключим двете кули, но и това май се оказа вътрешна работа. Ако САЩ се чувстват застрашени, имат си територия, да си слагат там радарите, както е направила Русия. ЕС търгува интензивно с Русия, получава огромни количества газ. С тези действия САЩ се опитва да конфронтира ЕС и Русия. Целта е стандартна - разделяй и владей. Европейските лидери са наясно и не се подвеждат, за това отхвърлят ПРО-то. Но се оказва, че нашите политици са безмозъчни. Или послушковци. Не се ли усещат в ЕС, че ние бавно се превръщаме в надежден троянски кон на САЩ в ЕС. Трябва да вземат мерки. А Борисов да се държи почтено и да си избере от коя страна е. Не може да играеш по свирката на САЩ и в същия момент да цоцаш милиарди от ЕС. Най-малкото е непочтено.

Да-браво,след като разбиха нашата армия с няколко измислени министри,сега ще искат да се отбраняваме.Че нашите момчета знаят ли какво е армия?

Е, най-после. Браво на премиера.

Точно заради такива ситуации - управниците предприемат неща, за които не ни питат и после ние теглим каиша - точно затова трябва да има промяна в закона - всеки премиер, въвлякъл страната в банкрут или война - смърт! Не предишните правителства, ала-бала. Който е премиер в момента на банкрута/войната и е допуснал това - смърт! Само така ще се научат на отговорност пред народа си, а не пред чуждите управници.

И с кого ни въвличат във война според теб?

Законът е нужен, за да не ни въвличат управниците във война. А не да чакаме докато войната се стовари върху нас.

О, чудо! Аз си мислех, че само над Банкя и Созопол ще действа! А на Бойо койо му нарежда какво да иска и какво не? Или той сам, по най-раболепен български обичай, се чуди как зарадва господаря си преди да е изрекъл!

С (ПРО) България става мишена! С АЕЦ Белеме, Мелене Казлодуй и Уй - става анти мишена!

Този клоун Боко Орангутана, пак се изцепи неподготвен и говори пълни глупости с безмозъчната си кратуна.

с ракетите ще се опазва територията и всеки дръзнал да емигриа и да бяга ще бъде директно целван !! и е с ракети именно,а не със сачми,защото когато раята види че цели ракети и толкоз пари се хвърлят за да го озаптят и трепят..ще мирне и ще си седи в Циганистан! защото като си седи,няма да се хабят и пушкат ракетки..инак излиза скъпо,все трявба да се полълват изстреляните ПРО запаси!! седите си с мирно в Циганистана,еййй!хахаха

Кураж,г-н Борисов!Вас няма да Ви нападат с ракети от чужбина.По добре се пазете от българите и не яжте от погачите,които Ви поднасят момиченцата в носии. Може да Ви отровят!

не те,а той ги трови-като тика с мръсна ръка в устите на децата!! в колко детски уста е натикал пита с мръсната си ръка?? няма ли родители да кажат,абе,тъпан,я си прибери ръката,изми ли се,дезинфекцира ли се и най-подир-моето дете не ти ще къшея!! а то всъщност наш къшей!! с чужда пита помен прави,с чуждите пари на цяла страна яко пълнене на частните им джобове става!!

Борисов иска! А населението в България иска ли? Ако НАТО се страхуват от балистични ракети, защо те трябва да се гърмят над нашите глави? За България по-ефективни са безработицата, опростачването, боклуците в храната, ислямизацията, циганизацията, фармацията и т.н.

абе ква отбрана кви дънки кви 5лв,назе любо чука ни е достатачен и за отбрана и за нападение :)))

Войната срещу България не се води с балистични ракети, а с подкупни правителства. Ние я губим постепенно и последователно, вече 20 години. Сега не знам, кой и от кого е застрашен, че има нужда от ПРО върху българската територия, защото нали, прихванатата ракета все някъде по пътя си трябва да се взриви?

Тоя пък! На кого му пука за ясната позиция на България, след като решенията се вземат от алианса?! А алианса има свои си интереси. И най-НЕясното тази игра е от кого, толкова е уплашено НАТО? И тези ПРО дават ли защита срещу другите посегателства (защото балистичните ракети не са единственото оръжие за поразяване на населението на определена територия).

подготовка за Трета световна ;)

А аз искам анти Борисова /гербова/, Станишева /БСП/, Доганова /ДПС/, Сакскобурготска /НДСВ/ и прочие отбрана!!!!!!!!!!

И аз искам.

много по добре икономически за българя е американците да си донесат част от армията в българя.. така ще имаме хем отбрана, хем и пари ще спестим.. ние от американците няма какво да се страхуваме, защото сме тотално зависими от тях.. всички компютри, повечето технологии, и прочие идват от америка, така че е смешно да се пазим от америка която всъщност ни дава почти всичко което ползваме в нашия бит.. можем да се пазим от съседни страни които са бедни и искат да ни завладеят за територия и прочие.. американците имат бази в много страни но не са поробени, а си живеят добре тия страни, така че..добре дошли в българия

Ограмоти се друже. Едно изречение си написал без нито една главна буква, без точки и редица правописни грешки. За смисъла на написаното смятам, че си много далеч от живота и реалностите в страната на нормалния българин.

"...америка която всъщност ни дава почти всичко което ползваме в нашия бит.. ". Нещастник! Да си срещнал стока с гордия надпис "Маde in USA"?! Не разбра ли,че Америка не произвежда нищо /освен оръжие/, а само консумира! Благодарение на печатницата си за зелената макулатура...

Охоо, Боко получи нови команди и веднага ги огласи по новините. Еми ние имахме добра защита, имахме и стратегически ракети, имахме и химически ракети, ама твоите създатели ги нарязаха. Агент "буда" събудете се.

Бойко, ако иска ПРО да си купи и сложи в Банкя. На нас у наше село не ни требе такава. Тия 200 млн. долара дето ги искат американците за една сателитна чиния, Дянков да ги даде за селското стопанство или на пенсионерите и сираците.

мястото на селяните е да си стоят на село. За съжаление по времето на управлението на бКП маса селяни се домъкнаха в градовете. По партийна линия. Станаха граждани, но селските навици си запазиха. БСП иска да с ераздават пари - да се изядат, да се изсерат и всичко да отиде в канала. Те така я бяха подкарали по време на своето управление. Това е добра политика за цигани и други екземпляри. и абсолютно в противоположност на желанията на нормалните хора. Затова БСП-то отиде на бунището. Където им е мястото. В нормалните страни, отдавна, ама ,много отдавна такива партии бяха натикани на Мурджо в ауспуха. Където им е мястото.

Селяните се домъкнаха в градовете, след като Желю Желев махна гражданството. Аре не се прави на интересен!

Бравос, КГБ, днес заработи поне 3 надници с писанията си в защита на нац. предател боко тиквата, даже в ГРОБ ще те похвалят и лично другаря тиква ще ти позволи да го хванеш за дръжката и да му лъснеш ПРО-то

Да-в картофената нива да сложи системата!

И ракетите с химия и радочастици в тях ли ще взривяваме над Бг? София поне е ОК,че Банкя е гето на Сф - гърмете ги над червените общини, тъкмо пак ще е виновен Станишев :) Смело харчете милиардите и вземайте комисионни, претръпнали сме!

Като стар ПВО кадър нека поясня следното: Радиуса на действие на огневите средства на ПВО е не по- голям от половината радиус на средствата за елетронно разузнаване ( т.е. радарите) по причина, че ако бъде засечена цел, дори и на момента да бъде отстреляна, то целта и нашето средство при съизмерими скорости могат да се срещнат на половината от обхвата на РЛС, ако нямаме впредвид времето за вземане на решение и времето за привеждане в пускова готовност. Ако вземем и тези две времена впредвид, то може да се окаже че са уязвими всички цели почти до РЛС или дори отвъд фронта на РЛС и така и ракети, които не са били предназначени за нашата територия ще бъдат взривявани над нашата територия с всички произтичащи от това последствия

Точно така е! За съжаление болшинството от аудиторията във форума едва ли ще те разбере... С две думи - ние ще събаряме върху главите си бойните глави,предназначени за други. Макар,че само в Холивуд могат да допуснат,че има терористи,разполагащи с балистични ракети! Ясно е,че се имат предвид руските такива. А това означава,че сама по себе си всяка РЛС става приоритетна мишена за незабавно унищожение,което може да стане даже и в застрашителния период,преди началото на каквито и да е бойни действия. Страната ни ще бъде една от първите жертви на ракетно-ядрен удар...

И при 17 000 км/ч скорост на Тополите например, и да ги засекат нашите и да гръмнат в рамките на 60 секунди, ракетата ще е над София, а ако се замотаят още минута и нещо вече ще е над Виена. И само ми е любопитно с какво ще стрелят по тази ракета например, щото Патриота вдига до 6000 км/ч и малко трудно ще пресрещне нещо дето се движи с 3 пъти по голяма скорост. Ама това са сметки за хора дето могат да смятат нещо различно от комисионни.

Бойко гледам пак са го "напътствали" :)

и къде ще падат поразените ракети, за да не стигат Запада?

"...и къде ще падат поразените ракети, за да не стигат Запада?" Чети по-горе,Андрешко ти го е обяснил. Поразените ракети,заедно с товара си /ядрени бойни глави/ ще падат върху нашите глави,което е и целта на занятието...

БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!! ОСОБЕНО ОТ НЕДАЛНОВИДНИ РЪКОВОДИТЕЛИ!!!

ПАК СА ТЕ ИЗПУСНАЛИ ОТ ЛУДНИЦАТА!!ТИ ЩЕ ЗАМИНЕШ ПО "КОМПЕТЕНТНОСТ"И Г-Н БОРИСОВ!!ТОГАВА ЩЕ ВИДИШ КАКВО ЩЕ ТИ СЕ СЛУЧИ!!ПИЙ СИ ХАПЧЕТО И ЛЯГАЙ ,ОБЯД Е!!

МУТРАТА БОКО ТИКВАТА НА ВОЕНЕН ТРИБУНАЛ ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!

Я почакай, както се казваше в едно предаване. За трибунала има много мераклии преди ББ. като започнем от висшия клир на бСП-то, не искам да ги изброявам, всички са за трибунал. Но трябва да почнем от агент Гоце - доносника на ДС и виден национален предател. С доц. д-р Тракторов нещата са по-лесни - той е подсъдим. Станишката също е подсъдим за загуба на секретни документи. Масларката - също - за далавери. "Пикаещият по фонтаните" пък си има влязла в сила присъда. Много са, бандити са.....

Преди половин година от психиатричната болница в Курило изчезна наш пациент с доказана диагноза параноидна шизофрения. По наша информация същия се подвизава в dir.bg под емето KGB!!! Молим за съдействието ви по залавяне на този екземпляр,с оглед принудителното му въдворяване за лечение! ЕКЗЕМПЛЯРА Е ОБЩЕСТВЕНО ОПАСЕН!

НЯКОЙ ДРУГ Е НАСТОЯЛ.

мутрата ББ тотално ще довърши и закопае България - това е жестоката истина!

Всъщност БС направи сериозен опит. На три пъти. последния даже си изкара и мандата. Благодерение на Царя. Каква ирония! Но такива продажници като доносника на ДС агент Гоце, далавераджията Р. Овч., национални прадатели като Станишката и откровени престъпници като доц. д-р Тракторов, наистина ще ни довършат.

про нема ни защити от мангалите боко тиквоо :)))) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ще се вдигнат тези до 200 лв. с 5 лв.Подигравка.Благодаря.Не ги искам.

Много добре. Ние пък не искаме пенсионери, дето като овце гласуват за бСП. Както турците за ДПС-то, и циганите за 2 кебапчета и бира - за когото дойде.

кои сте вие?! Шепа национални предатели. Без нашия труд сега щяхте да цоцате от чичосамовия.

Циганите гласуват за Боко, защото им плаща.

Чудна приказка! Ами да ги съберем пенсионерите в конц.лагер и да мрат по-бързичко. Но първо искам твои родители да видя в техните редици, дето възпитали подобно същество

Системата за ПРО е не ефективна срещу ракети летящи на ниска височина. Разобличителя

Точно така. За нисколетящи цели, движещи се с дозвукова скорост се използва системата за ПВО.Всъщност системите за ПВО и ПРО са допълващи се и припокриващи се. Те са двестепени на противовтздушната отбрана, може да се каже две страни на единна система са защита от въздуха

Как мислиш дали отделните елементи на ПРО по света са свързани в едно цяло образувайки нещо като мрежа или всеки елемент от системата функционира независимо от останалите? Разобличителя до KGB

Борисов, оправи първо държавата, после ми говори глупости, бе! Заради вас майка ми почина докато чакаше ЧАС И ПОЛОВИНА БЪРЗА ПОМОЩ! ЧАС И ПОЛОВИНА! После я откараха в болница, където има най-малко оборудване за такъв случай, и я гледаха как умира. Ти като си счупи крака къде отиде да го лекуваш, а? С моите данъци нали? А хората мрат по къщите си защото парите им отиват за ПРО, самолети за знайни и незнайни войни. Ама да ти се върне тъпкано!

Много съжалявам, но как така може майка ви да е починала докато чака Бъза помощ, а след това, като са я закарали там да я гледат лекарите как ОТНОВО умира. А в случая надали ББ има пръст в цялата тази работа - обърнете се към ония мушмуроцои в праламента които защитаваха докторите-убийци. както няколко пъти съм казал СРС не е убило нито един пациент, но докторите-убийци са убили хиляди, не десетки хиляди. И просто системата трябва да се промени. А докторите нещат промени. Те искат пари. и да продължават да убиват - новородени бебета, млади майки, хора на средна възраст, възрастни - абе наред.

Как е починала ли? Ами в България това става много лесно. Докато дойде бърза помощ тя изпадна в кома. Няма лекар в света, който да не знае, че при инфаркт или инсулт има критично време и колкото повече време минава без лекарска намеса, толкова повече става неспасяемо. При 5 пъти обаждания и ясно обясняване на симптомите ни правеха буквално на маймуна. А дали Борисов има вина в това ли? Ами той управлява държавата, а не аз! При неговото управление се реформира за пореден път здравеопазването и се преструктурират и закриват болници. Аз лично нямаше да позволя линейка да идва за час и половина!

"докторите-убийци са убили хиляди, не десетки хиляди." Само KGB остана жив!Изплъзна се от убийците!!

Чиба бе, урод.

За съжаление KGB е прав

Преди половин година от психиатричната болница в Курило изчезна наш пациент с доказана диагноза параноидна шизофрения. По наша информация същия се подвизава в dir.bg под емето KGB!!! Молим за съдействието ви по залавяне на този екземпляр,с оглед принудителното му въдворяване за лечение! ЕКЗЕМПЛЯРА Е ОБЩЕСТВЕНО ОПАСЕН!

АХ !КАК МИ СЕ ИСКА ДА МИНЕ ПОНЕ ЕДИН ДЕН БЕЗ / БОРИСОВ КАЗА ТОВА, БОРИСОВ ОБЕЩА ОНОВА, БОРИСОВ ВЗЕ , БОРИСОВ ДАДЕ БОРИСОВ БОРИСОВ ....БОЙКО БОИКОООООО АМАН ОТ ТОЗИ .......ПАЛЯЧО.

Знам, че искаш да слушаш само речите на тов. сталин. Или поне на мазника, доносника ан ДС агент Гоце. или на оня дришльо, Станишката. Е, слушахме ги, сега ще слушаш ББ. Пък белким ти влезе нещо в чугунената кратуна. Ч ето "лошият материал" по БСП-то ходи.

Борисов ще реши проблема с руския газ като пръдне. така произведения газ ще реши енергийните проблеми на България за близките 50 години. А ако изяде една тенджера с боб - ще реши проблемите на човечеството во веки веков.

браво борисов, чак сега ми се изясни, че лукойл+аец белене = равно на енергийна независимост. Чувството ми през всичките тези 21 години, че българия е просто феодална губерния на москва, на съветските олигарси и българските им слуги, се изпари за секунди след вашето слово. "Убедихте" ме, че не сме крепостни и роби на шепа социалистически величия

ПРО е американски проект. ВПК на САЩ търси къде да продаде едни системи и да му ги платят европейците. Така да се каже, да върви търговията с оръжия. Балъците като Бойко се хващат. Чехите и Поляците отказаха. На Русия не й трябва да ни атакува с ракети. Русия държи кранчето на газта и нефта за Европа. От Иран ракети няма да дойдат насам. Ако имаха такива - щяха да ги изстрелят към Израел... Ама нямат!

Когато ти започнеш да управляваш страната, тогава можеш да даваш акъл.

много взехти да ги разбирате работите ве ццц. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не четете правилно абревиатурата ПРО. Тя по моему означава Противо РАПОНОВА Отбрана!!! От такава наистина имаме нужда, но ще си я изградим сами до 23 окт. тази година.

Ако съм те разбрал правилно, Отче ти не искаш противоракетния щит на нАТО. Може би ще искаш да предложиш заголения си задник вместо противоракетен щит. Заголен задник насочен на изток. Към Истанбул, и арабетата. Мале, как ще ти се израдват! Ще свириш като жътварска стомна. В началото. Докато не започнеш да пърдиш като бас-саксофон

Истамбул доколкото зная е много преди нас е в НАТО ама така и не ние изпращал ракети....

Колега, смени си ника. За нецивилизования свят бедата винаги е идвала от изтока - монголи, татари, перси, селджукски турци. За цивилизования - бедата е само от запад - кръстоносните походи, опиумните войни,колонизацията,демокрацията.

много професионално описа за стомната и саксофона явно си специалист в тази област.

Не само цялата територия да е "покрита", а и бившите територии с преобладаващо българско население. Защото и ние сме барабар Петко с мъжете сред застрашените орли на демокрацията, цяла фрегата спасена от вторични суровини бди за врагове на свободата. Кой ще плаща ПРОто десетилетия наред? Ако сме ние, мерси, това е по-страшен вариант от ракетно нападение. Защото няма кой да ни нападне дори и да искаме. Дори ние да нападнем някого, ще ни се изсмее, ще ни затвори в изтрезвителя и после ще ни прости. Докато от финансови задължения към съюзнически военизирани банкови институции спасение и прошка няма.