Внасят АCТА в парламента с препоръка да не се ратифицира

Министерският съвет ще внесе в парламента споразумението АCТА с препоръка да не се ратифицира, каза премиерът Бойко Борисов във времето за парламентарен контрол, цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Внасят АCТА в парламента с препоръка да не се ратифицира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Винаги имам съмнения,когато нещо абсолютно се отхвърля или безусловно се приема.Не е ли най-разумно да се преразгледат всички точки и да се премахнат ,застрашаващите по някакъв начин потребителите?Ако утре се изнесат данни,колко субекта са натрупали милиони от кражба на интелектуална собственост ,няма ли пак да се възмущавате ,че няма контрол върху тях?Считам за лекомислено да се отхвърля прибързано АСТА ,по-скоро да се преразгледа и коригира в защита на потребителите!

Първо от това, че ревеме на никой не му пука. Второ то интелект няма, собственост му се приискало. Трето търговията е свобода, не ограничение, а ACTA е търговско споразумение. Последно, няма такава опция в споразумението - подписал с отвращение!

Явно си имаш гуро, но е неграмотен. Международните договори първо се подписват, а после подлежат на ратификация. Няма пречки дадена страна да си оттегли подписа. Но Но правителството иска да прехвърли отговорността за отказа си на НС. Анадънмъ?

Процедурата по приемане на АСТА изисква предварително съгласие, подпсано в Япония, и локална ратификация във всяка от страните. Правителството е поело ангажимент да внесе споразумението за ратифициране в НС и какво лошо има в това 240 депутата, избрани от народа, да определят с гласа си каква ще му е съдбата на АСТА. Това е пряката демокрация, а не някой да се крие зад гърба н адруг като си запазвва правото да го критикува анонимно. Някой тук чел ли е АСТА въобще или безропотно повтаря мантрите на партийния гуру? Това ли е свободата?

То съвсем скоро ще се разбере, бе. Колко му е, Трайчо Трайков подаде ли си оставката? И за АСТА ще се разбере, от къде се дърпат конците на марионетките ни. Жалко е, че все още не им е "дръпнато заленото килимче", на нашата "управляваща класа". Надявам се на това, че Господ бави, но не забравя... дори да се смята, че сме забравени от Бога, царя и пъдаря-гавазина, като лош мат'риял.

Аз съм го чел - текстът го има в интернет. Нашите управленци не знаят, че в България има достатъчно закони за защита на авторските права и затова е крайно време да престанат и да правят френска любов на САЩ.

Хайчо, чети вестници баба. АСТА е подписано от правителството, а сега искат да се скрият зад парламента!

България е ПАРЛАМЕНТАРНА Република, така че в случая никой зад никой не се крие. Един закон, ако ще и от Вселенския патриарх да е подписан, или приет от държавите в целия свят, ако той не е ратифициран от НС на РБ, той няма сила и действие на територията на страната, и върху гражданите й докато са на нея. Чети Конституцията, мушморок.

Чета, чета конституцията и не намирам там да пише за новините на турски език, по Канал1. Може обаче със сигурност да смятам, че през 1989 година не е започнало ПОТУРНАШКО етническо прочистване, според Декларацията от 11 януари т.г., а БЪЛГАРСКИ ГЕНОЦИД. 30% редукция на българският етнос, според директивите на правителствената програма от 1991 година, на Ричард Ран, Роналд Ът и БКП-клонингите. (Бог да му прости, на Андрей Карлович Луканов за предателството си над българите - спасили някога на евреите си.)

Всеки ден - тука има, тука нема. Всеки ден лъжа след лъжа. Да не мислите, че сега тук не ни следят? Знаят ни поименно, но на мен взе да не ми пука.

Ами така ще е. Американските PRи помогнаха на Борисов преди изборите и сега искат той да изпълни своята страна по договора- разбирайте ратифицирането на АСТА, шистовия газ, семената на Монсанто (ГМО). Европа ги забранява тези неща, а нашите глупаци ги прокарват. За власт и пари и майките си продадоха.

Стига лицемерие - защо чак когато хората се надигнаха тогава се сетихте да го върнете бе лъжци ? Ако не бяха излезли на протест тихомълком яхте да го пробутате - сега се правите на съвестни ! Лъжливото овчарче - този номер повече не минава ! Същите крадливи и лъжливи боклуци като досегашните са герберите - я в някои отношения и по-зле !

КАКВО ЗНАЧИ ТОВА БЕ? НОВА ПИ АР АКЦИЯ? ВНАСЯМ ГО ЗА ДА НЕ СЕ ГЛАСУВА РИИШ!

За някои решения е ясно - внася Борисов, в Парламента мнозинството приема единодушно, чак някои си изтърват баничката в барчето да притичат. За АСТА "внасяме" решението и току виж депутатите вземат, че гласуват "по съвест" и какво да се прави, парламентарна демокрация, пак Петко е нареден до мъжете.

Нали уж беше замразена АСТА? На кратко- пак излъгаха народа и тази глупост отново е на дневен ред. Продадоха се на американците. Ако я ратифицират обаче аз лично ще хвърля първият камък по тиквата на Боко.

Цитат:"Министерският съвет вече взе решение, с което замрази процедурата по ратификация на АСТА" Е ако това вярно, защо го внасят в парламента за ратификация. Такива лъжци като това правителство не сме имали през цялата история на България. Просто се чудя колко безнадеждно глуповат трябва да е човек, за да гласува за такива лъжливи популисти.

Амо гласувай з аройната коалиция и гласувай да те крадат много повече...нямае угодия някои

Оооооо,ястига си употребявал едни и същи клишета до болка познати . И да,при тройната коалиция се крадеше много по- малко в сравнение с тия гербави нещастници .... Това и на децата вече стана ясно ... Само на теб ,глупако ханс не ти стана ясно . И да,масово ще гласуваме против герб , напук на такива като теб , да те е яд . шаран .

Не знам кой краде повече, но по времето на 3-ната ламя, според Булстат доходите на хората са се качвали с по 10% на година, а сега при "некрадящите" доходите намаляват. Тогава се трупаше фискален резерв, сега той ще разграбва. Бюджета беше с излишък, а сега е с дефицит. Сега се продават земята, горите, енергетиката (БЕХ е АЕЦ Козлодуй, Булгаргаз, ТЕЦ МИ2, Гоемите ВЕЦове и т.н) а тогава бяха спрели разпродажбата на държавата. Така че, колкото да не ми е симпатичен Станишев, мисля че е по-добре да са предните крадливи, отколкото тези уж "некрадливи" но унищожаващи всичко.

Какво чудно, първо АСТА ла виста бейби, а след това и "шистовият газ" ще се размрази. Но размразяване на доходите, не. То, Видовден може и да вземе да дойде и в таз робска земя.

кой пък ти е замразил доходите на теб? Посочи по кой нормативен акт е станало това?

Като не искате да бъде ратифицирано - не го внасяйте в НС?!?

Не е така- по този начин има официална обосновка защо България не го ратифицира. Досега нямахме основание да не подпишем- а с НС имаме мотив да не подписваме.

Цирк "Борисов" започна с всеки нов скеч все по-дълбоко, но така не бива. Ако Марк'О Селски Банкянски продължава в същият дух, може да се наложи да смени парите си с "рае и каре". Тогава Джеймс Уорлик вече не ще е посланник, защото такова нещо като САЩ няма да има, а само отделни щати.

Вярваш ли си, че няма да има САЩ??Нещо много Ал джазира гледаш..хаха