Коментари - Борисов: Чакаме КС за конвенцията, после ще говорим пак | Днес.dir.bg

Борисов: Чакаме КС за конвенцията, после ще говорим пак

Ние сме правителство, избрано от народа, и ще се съобразим с неговото искане за изтегляне на Конвенцията на Съвета на ЕС за борба с насилието над жени.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Чакаме КС за конвенцията, после ще говорим пак | Днес.dir.bg

Коментари

Оправи България, оправи западните и всички балкани, оправи света. опростачи всичко, което можеше Сега остави и да ни изперадисти и ще цъфнем.

Ще натиска, ще обработва, ще шантажира,ще манипулира, но ИК ще се ратифицира. Борисов е обещал на партньорите. Бих искала само да чуя някой журналист, ама истински журналист, да попита Борисов как ще приеме внучето му да изучава в детската градина уроци по секс, хомосексуализъм,педофилия и тем подобни извращения. Ще се радва ли да види любимото си внуче облечено с рокличка и с кукличка в ръка?

Хубаво, само да не се окаже, че Конст. съдии са като Пашите на Осм. империя. Мехмед Али паша НЕМЕЦ- командир на войските, съсредоточени в Шуменската крепост / роден като Карл Дитрих/ Хобарт паша АНГЛИЧАНИН командвал турската черноморска флота (в която са служили още 170 английски офицери и 390 моряци) Бекир паша АНГЛИЧАНИН (полковник Кемпбел Куксън) Рошид паша БЕЛГИЕЦ /военен инженер генерал Шрекер/ Искендер паша ГРЪК /военен инструктор, Александерер/ Мехмед паша ФРАНЦУЗИН /началник на инженерните войски Блум/ Нихид паша ПОЛЯК /главен квартирмайстер Белински/- Рашид бей ФРАНЦУЗИН /началник на интендантството Шатинер/ генерал Грюнвалд, НОРВЕЖЕЦ, началник на артилерията при главното командване Освен тях: Леман паша АВСТРОУНГАРЕЦ Талат бей ЕВРЕИН Емануел Красоа- ФРАНЦУЗИН Жозеф Лафаит ФРАНЦУЗИН, Ибрахим паша ГРЪК Сюлейман паша ФРАНЦУЗИН /Жан Соломон/ и други прадеди на днешните ни евро атлантически партньори

Вейсел паша, австриец /името му е фон Вексел/, който командва турската армия в битката при Шипка-Шейново

за конвенцията (ИК), но в същото време не си губите времето в напразно чакане, а активно работите това произнасяне на КС да е такова, че да се игнорира мнението на мнозинството от българският народ против тази конвенция и да ви се развържат ръцете да я ратифицирате! Сега имате парламентарно мнозинство и ратификацията ви е в кърпа вързана, но също абсолютно сигурно ви е в кърпа вързано и отиването ви от властта и загуба на всякакви бъдещи избори , ако направите тази ратификация през главата на народа! Твърде много ви станаха своеволните действия, в това число и замазването истината около сделката с ЧЕЗ, та за това изборът е ваш, а бъдещето решение на народът си е негово и категорично и безапелационно ще бъде против вас!

Да се молят съдиите, да отсъдят, че тя И.к. противоречи на Конституцията. Иначе Бойко, Цецка и т. н. да емигрират до като е време.

"Ние сме правителство, избрано от народа, и трябва да се съобразим с това, което той иска". Народът се произнесе, НЕ ИСКА ПЕДЕРАСКАТА КОНВЕНЦИЯ. За какъв конституционен съд, за какви пет лева говориш? Конституционният съд може само да каже, конвенцията противоречи или не на Конституцията, нищо повече. КС не може, да ни накара, да я желаем, а щом ние не я желаем, се върни към цитата, с който започнах поста си!

въпроса не е от компетенция на съда! международни договори се обсъждат след транспонирането им в България!!!

Гьонсуратите от ГЕРБ Боко, Цецо и пайтак Дани продължават да чуруликат, особено след като се само-осерат. - Те били за обличането на лошия материал с джендър конфекцията, ама материалът не искал. Ще почакаме и след като го до-оскотим ще му я нахлузим като усмирителна антерия, няма значение какво ще каже КС; - БСП е виновна, за да няма ГЕРБ позиция по конфекцията, защото шикалкави с цел да клати правителството.

изхвърлим боклука! Оставка!

"Ние сме правителство, избрано от народа," И откога 15 % от които 7 % цигани са народа? Защото реално тези ви избраха..

Тоя е бетер циганите и си мисли, че заблуждава някой, с "хитрите си политически ходове". Явно не е наясно че само зомбираните му гербаджии му се връзват на глупостите, нито народа нито от ЕС го приемат на сериозно.

Абе оти не каете нещо за протесто,а мъчите тая конфекция,она и без това нема да стане.Не разбраате ли,оти дека при Българете,световнийот ентелкт не минува,оти ние имаме 2 акъла.

Този мутрафон продължава да се опитва да седи на два стола. Политиката му е "и тако, и вако". Ама не може бе, еднокнижник нещастен, ще се намериш скоро на земята както си я подкарал! Вземи ТВЪРДО решение за нещо, стига се кандилка като чамова дъска! Денонсирай подписа на България (положен от кифлата безпросветна Захариева) под тази конвенция и престани да разиграваш мутренски народа си, защото както си тръгнал, ще ни видиш по плащадите скоро!

Хм, несправедливо обвиняваният СМС герой свеждаше до стадото, че нямало мърдане...

Скоро ще станете трудни, щото народа е решил да ви оноди.....

Този чува ли се какви глупости говори. В едно изказване казва, че ще се съобрази с волята на народа, коалиционния партньор, БПЦ и мюфтийството. А в следващия момент, че като излезе решението на КС, ако конвенцията не е в противоречие на конституцията, което явно е така, щял да преценява и да ратифицира. Това са две абсолютно противоположни действия или нещо бъркам?...

Но ние вече за нищо не ти вярваме. "управлението ти започна с КТБи завърши с ЧЕЗ. По средата има още много.

Няма да има никакви разговори ! Темата не е актуална . НЕ СЕ РАТИФИЦИРА ! Няма мърдане , тиквун , пътник си . Този път завинаги !

Я виж ти- новият собственник на ЧЕЗ!

"Ние сме правителство, избрано от народа, и ще се съобразим с неговото искане за изтегляне на Конвенцията на Съвета на ЕС за борба с насилието над жени." КОГА? Отговорът трябва да съдържа само ден, месец и година и нищо друго. Постарайте се, денят да е преди 15-ти, месеца март, годината 2018. Аз съм на 65 години, но когато бях на 19, в Казанлък гонихме един убиец с камъни. Да не ти се случи същото.

СИК-аджийски пожарникарю, колко държавни пари изпотрошихте за тая пуста конвенция ? За заседания, съвещания, препирни, записи, послания, хартия, предавания, лъжи и извръщения ? Може ли Горанчо да направи една сметчица и да я съобщи на бедния български народ. Заради недоносчето което сътворихте да върнете тези парички от патийните си каси в бюджета ! Ако не , обличайте раираните кустюми доброволно , ще има и за вас място в пандиза.

АМА -този още ли е на власт?

У КС е монтиран ФД минал през СДС, ООН, БгАмб ЮеС, разбил БКП, ТКЗС- АПК ДЗС и БМФ, ВПК, БДЖ И БГА със любезното съдействи на как'Си и отговорът е ясен още преди да бъде зададен въпросът. Сега ще се отблагодари за десетките години на тихо слушкане и сладко папкане.Това е меракът на Чич' Денча не може да си го позволи.

"Хосподарски новини" разкри скандална клауза в контракта на "Инерком". Скандал! Гинка подписала клауза да сътрудничи на ЧЕЗ в делото срещу България, съобщава чешка медия.

А чий чакаме във връзка с геноцида над българите през последните години?! По молба на едни гърците питам!

Прогнози за резултати при гласуване на парламентарни избори, ако те са сега и са без фалшификация на данни и без купуване на гласове: - Нови партии (Възраждане, Българската пролет и др.) - 35% - Леви партии (БСП, БКП, АБВ и др.) - 11% - Десни партии (ГЕРБ, РБ, ПФ и др.) - 8% - Либерални и етнически партии (ДПС, ДОСТ и др.) - 4% - Маргинали (Кан Кубрат, Воля и др.) - 3%. - Негласували - 39%.

с която да отвлечем вниманието от новините от Чехия.. Там си задават въпроси - Откъде Борисов знае подробности за сделката... Няма как да ги знае, освен ако не е в нея.. След като съгласувания договор за покупко-продажба на ЧЕЗ е готов преди 20 дни.. А леля Гинка са оплете в лъжите за как е "опазила" и "донесла" 15 килограмовия договор като ръчен багаж..

Споко- българина вече е претопил новината и сега кротко чака поредното повишаване на цените и следващата сензация! Заслужаваме си зрелища без хляб- щом и не мрем, и не възставаме!

1. ИК - беше прделно ясно 2. Офшорки в енергетиката и в други областти 3. Ненаказани престъпници и много други. И теб не те избрал народа, а циганите на които си дал пари.

Аз вярвам в защитните сили на народа.Ще излезем,знам!ИК няма да мине ,та ако ще и арменският поп да се произнесе.ЧУ ли ,мутро.

Протестът днес 11 ч. не беше удачно подбран ,като време .Сериозните софиянци са на работа.Или от 18 ч.или събота или неделя.

Викни са НАП... Нъл ги прати да проверяват леля Гинка.. Па ги питай - отгде извади леля Гинка пари да плаща на маститите си адвокати и консултанти да и ПОДГОТВЯТ ДОГОВОРА ДВАДЕСЕТ ДНИ по-рано.. Щото чехите казват - ДОГОВОРА Е ГОТОВ.. И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ПРОМЯНА..

аааааааааа ще има второ действие, не се успокоявайте че ИК се е разминала, само лееееееееееко е отложена

Мръсните ви номера ,как ще се лишите от европейски пари.Много добре знаете мнението на народа и пак,,ако може да мине,,Ако го направите против ,,нашата воля,,ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП,,СТЕ ЗАВИНАГИ

Борисов управлява като Овчар , кошара с овце и кози !

Гледай ,пак продължава.Май иска да го извадим със сила от МС.Тая мръсна гад продължава.Имам право да наричам гад ,този,който нарича така мен.Гадове за него са всички ,който не го искат.

Това е маньовър за отлагане докато се успокоят страстите ,ясно е какво ще реши КС ,нали е попълнен с квотите на герп и онова мекотело чехлю ,после решението тихомълком пак ще я върнат за гласуване..

на матряла... За заглушаване на лошите новини от Прага... В чешката преса излизат доста проблемни нещица за леля Гинка и държавата.. Затова вадим чак на тезгяха нещо ДЕТ ГО БЯХМЕ УЖ ВЕЧЕ ИЗТЕГЛИЛИ..

разликата между кабинет "прост човек 3" и "боко сингъл бук суджуков джендеров 101" е в дигиталното изражение на милиардите на мутрата проста, неграмотна, тлъста и нагла, а приликите, в аз, аз, аз, аз и ще, ще, ще, ще са за сметка на оскотелия и на 95% дебилен материал, най-големия мазохист в галактиката. приятен ден.

Ти не разбра ли ,че Народа на България не иска Истанбулската Конвенция ! Ти насила ли ще ни караш да я приемаме ! Нещо психиката ти не е в ред ?

Инстабулската конвенция ли ти е проблема и проблема на България премиерче? Др.Борисов скрий се и замлъкни.Явно или не можеш или си тотално сбъркан и некадърен да ръководиш България.Не се перчи и не лъжи ,че народа те е избрал.Избрали са те теб и ГЕРБ около 1.2милиона от електората и ако смяташ ,че това е българският народ явно си много зле психически и е нормално да се прегледаш при доктор от 4-ти км.

На български казано - сега ви замазваме очите с ''отеглето и'' ама като се произнесът нашите пак ще ви я набутаме колкото и да крякате..

До тук добре. Защо не се криминализира домашното насилие над хора (било то жени. мъже, деца, възрастни хора) в "НПК - (НАКАЗАТЕЛНО-ПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕКС)", така ще е по лесно, вместо да се приема документ който повече от 90% от хората не са запознати с "Истанбулската конвенция". Благодаря Ви за вниманието.

Какво да чакаме? Какво да говорим? Видяхме какво правят БХК и циганите. Сега да гледаме джендърите и техните НПО!

Коментари - Борисов: Чакаме КС за конвенцията, после ще говорим пак | Днес.dir.bg

Борисов: Чакаме КС за конвенцията, после ще говорим пак

Ние сме правителство, избрано от народа, и ще се съобразим с неговото искане за изтегляне на Конвенцията на Съвета на ЕС за борба с насилието над жени.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Чакаме КС за конвенцията, после ще говорим пак | Днес.dir.bg

Коментари

Оправи България, оправи западните и всички балкани, оправи света. опростачи всичко, което можеше Сега остави и да ни изперадисти и ще цъфнем.

Ще натиска, ще обработва, ще шантажира,ще манипулира, но ИК ще се ратифицира. Борисов е обещал на партньорите. Бих искала само да чуя някой журналист, ама истински журналист, да попита Борисов как ще приеме внучето му да изучава в детската градина уроци по секс, хомосексуализъм,педофилия и тем подобни извращения. Ще се радва ли да види любимото си внуче облечено с рокличка и с кукличка в ръка?

Хубаво, само да не се окаже, че Конст. съдии са като Пашите на Осм. империя. Мехмед Али паша НЕМЕЦ- командир на войските, съсредоточени в Шуменската крепост / роден като Карл Дитрих/ Хобарт паша АНГЛИЧАНИН командвал турската черноморска флота (в която са служили още 170 английски офицери и 390 моряци) Бекир паша АНГЛИЧАНИН (полковник Кемпбел Куксън) Рошид паша БЕЛГИЕЦ /военен инженер генерал Шрекер/ Искендер паша ГРЪК /военен инструктор, Александерер/ Мехмед паша ФРАНЦУЗИН /началник на инженерните войски Блум/ Нихид паша ПОЛЯК /главен квартирмайстер Белински/- Рашид бей ФРАНЦУЗИН /началник на интендантството Шатинер/ генерал Грюнвалд, НОРВЕЖЕЦ, началник на артилерията при главното командване Освен тях: Леман паша АВСТРОУНГАРЕЦ Талат бей ЕВРЕИН Емануел Красоа- ФРАНЦУЗИН Жозеф Лафаит ФРАНЦУЗИН, Ибрахим паша ГРЪК Сюлейман паша ФРАНЦУЗИН /Жан Соломон/ и други прадеди на днешните ни евро атлантически партньори

Вейсел паша, австриец /името му е фон Вексел/, който командва турската армия в битката при Шипка-Шейново

за конвенцията (ИК), но в същото време не си губите времето в напразно чакане, а активно работите това произнасяне на КС да е такова, че да се игнорира мнението на мнозинството от българският народ против тази конвенция и да ви се развържат ръцете да я ратифицирате! Сега имате парламентарно мнозинство и ратификацията ви е в кърпа вързана, но също абсолютно сигурно ви е в кърпа вързано и отиването ви от властта и загуба на всякакви бъдещи избори , ако направите тази ратификация през главата на народа! Твърде много ви станаха своеволните действия, в това число и замазването истината около сделката с ЧЕЗ, та за това изборът е ваш, а бъдещето решение на народът си е негово и категорично и безапелационно ще бъде против вас!

Да се молят съдиите, да отсъдят, че тя И.к. противоречи на Конституцията. Иначе Бойко, Цецка и т. н. да емигрират до като е време.

"Ние сме правителство, избрано от народа, и трябва да се съобразим с това, което той иска". Народът се произнесе, НЕ ИСКА ПЕДЕРАСКАТА КОНВЕНЦИЯ. За какъв конституционен съд, за какви пет лева говориш? Конституционният съд може само да каже, конвенцията противоречи или не на Конституцията, нищо повече. КС не може, да ни накара, да я желаем, а щом ние не я желаем, се върни към цитата, с който започнах поста си!

въпроса не е от компетенция на съда! международни договори се обсъждат след транспонирането им в България!!!

Гьонсуратите от ГЕРБ Боко, Цецо и пайтак Дани продължават да чуруликат, особено след като се само-осерат. - Те били за обличането на лошия материал с джендър конфекцията, ама материалът не искал. Ще почакаме и след като го до-оскотим ще му я нахлузим като усмирителна антерия, няма значение какво ще каже КС; - БСП е виновна, за да няма ГЕРБ позиция по конфекцията, защото шикалкави с цел да клати правителството.

изхвърлим боклука! Оставка!

"Ние сме правителство, избрано от народа," И откога 15 % от които 7 % цигани са народа? Защото реално тези ви избраха..

Тоя е бетер циганите и си мисли, че заблуждава някой, с "хитрите си политически ходове". Явно не е наясно че само зомбираните му гербаджии му се връзват на глупостите, нито народа нито от ЕС го приемат на сериозно.

Абе оти не каете нещо за протесто,а мъчите тая конфекция,она и без това нема да стане.Не разбраате ли,оти дека при Българете,световнийот ентелкт не минува,оти ние имаме 2 акъла.

Този мутрафон продължава да се опитва да седи на два стола. Политиката му е "и тако, и вако". Ама не може бе, еднокнижник нещастен, ще се намериш скоро на земята както си я подкарал! Вземи ТВЪРДО решение за нещо, стига се кандилка като чамова дъска! Денонсирай подписа на България (положен от кифлата безпросветна Захариева) под тази конвенция и престани да разиграваш мутренски народа си, защото както си тръгнал, ще ни видиш по плащадите скоро!

Хм, несправедливо обвиняваният СМС герой свеждаше до стадото, че нямало мърдане...

Скоро ще станете трудни, щото народа е решил да ви оноди.....

Този чува ли се какви глупости говори. В едно изказване казва, че ще се съобрази с волята на народа, коалиционния партньор, БПЦ и мюфтийството. А в следващия момент, че като излезе решението на КС, ако конвенцията не е в противоречие на конституцията, което явно е така, щял да преценява и да ратифицира. Това са две абсолютно противоположни действия или нещо бъркам?...

Но ние вече за нищо не ти вярваме. "управлението ти започна с КТБи завърши с ЧЕЗ. По средата има още много.

Няма да има никакви разговори ! Темата не е актуална . НЕ СЕ РАТИФИЦИРА ! Няма мърдане , тиквун , пътник си . Този път завинаги !

Я виж ти- новият собственник на ЧЕЗ!

"Ние сме правителство, избрано от народа, и ще се съобразим с неговото искане за изтегляне на Конвенцията на Съвета на ЕС за борба с насилието над жени." КОГА? Отговорът трябва да съдържа само ден, месец и година и нищо друго. Постарайте се, денят да е преди 15-ти, месеца март, годината 2018. Аз съм на 65 години, но когато бях на 19, в Казанлък гонихме един убиец с камъни. Да не ти се случи същото.

СИК-аджийски пожарникарю, колко държавни пари изпотрошихте за тая пуста конвенция ? За заседания, съвещания, препирни, записи, послания, хартия, предавания, лъжи и извръщения ? Може ли Горанчо да направи една сметчица и да я съобщи на бедния български народ. Заради недоносчето което сътворихте да върнете тези парички от патийните си каси в бюджета ! Ако не , обличайте раираните кустюми доброволно , ще има и за вас място в пандиза.

АМА -този още ли е на власт?

У КС е монтиран ФД минал през СДС, ООН, БгАмб ЮеС, разбил БКП, ТКЗС- АПК ДЗС и БМФ, ВПК, БДЖ И БГА със любезното съдействи на как'Си и отговорът е ясен още преди да бъде зададен въпросът. Сега ще се отблагодари за десетките години на тихо слушкане и сладко папкане.Това е меракът на Чич' Денча не може да си го позволи.

"Хосподарски новини" разкри скандална клауза в контракта на "Инерком". Скандал! Гинка подписала клауза да сътрудничи на ЧЕЗ в делото срещу България, съобщава чешка медия.

А чий чакаме във връзка с геноцида над българите през последните години?! По молба на едни гърците питам!

Прогнози за резултати при гласуване на парламентарни избори, ако те са сега и са без фалшификация на данни и без купуване на гласове: - Нови партии (Възраждане, Българската пролет и др.) - 35% - Леви партии (БСП, БКП, АБВ и др.) - 11% - Десни партии (ГЕРБ, РБ, ПФ и др.) - 8% - Либерални и етнически партии (ДПС, ДОСТ и др.) - 4% - Маргинали (Кан Кубрат, Воля и др.) - 3%. - Негласували - 39%.

с която да отвлечем вниманието от новините от Чехия.. Там си задават въпроси - Откъде Борисов знае подробности за сделката... Няма как да ги знае, освен ако не е в нея.. След като съгласувания договор за покупко-продажба на ЧЕЗ е готов преди 20 дни.. А леля Гинка са оплете в лъжите за как е "опазила" и "донесла" 15 килограмовия договор като ръчен багаж..

Споко- българина вече е претопил новината и сега кротко чака поредното повишаване на цените и следващата сензация! Заслужаваме си зрелища без хляб- щом и не мрем, и не възставаме!

1. ИК - беше прделно ясно 2. Офшорки в енергетиката и в други областти 3. Ненаказани престъпници и много други. И теб не те избрал народа, а циганите на които си дал пари.

Аз вярвам в защитните сили на народа.Ще излезем,знам!ИК няма да мине ,та ако ще и арменският поп да се произнесе.ЧУ ли ,мутро.

Протестът днес 11 ч. не беше удачно подбран ,като време .Сериозните софиянци са на работа.Или от 18 ч.или събота или неделя.

Викни са НАП... Нъл ги прати да проверяват леля Гинка.. Па ги питай - отгде извади леля Гинка пари да плаща на маститите си адвокати и консултанти да и ПОДГОТВЯТ ДОГОВОРА ДВАДЕСЕТ ДНИ по-рано.. Щото чехите казват - ДОГОВОРА Е ГОТОВ.. И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ПРОМЯНА..

аааааааааа ще има второ действие, не се успокоявайте че ИК се е разминала, само лееееееееееко е отложена

Мръсните ви номера ,как ще се лишите от европейски пари.Много добре знаете мнението на народа и пак,,ако може да мине,,Ако го направите против ,,нашата воля,,ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП,,СТЕ ЗАВИНАГИ

Борисов управлява като Овчар , кошара с овце и кози !

Гледай ,пак продължава.Май иска да го извадим със сила от МС.Тая мръсна гад продължава.Имам право да наричам гад ,този,който нарича така мен.Гадове за него са всички ,който не го искат.

Това е маньовър за отлагане докато се успокоят страстите ,ясно е какво ще реши КС ,нали е попълнен с квотите на герп и онова мекотело чехлю ,после решението тихомълком пак ще я върнат за гласуване..

на матряла... За заглушаване на лошите новини от Прага... В чешката преса излизат доста проблемни нещица за леля Гинка и държавата.. Затова вадим чак на тезгяха нещо ДЕТ ГО БЯХМЕ УЖ ВЕЧЕ ИЗТЕГЛИЛИ..

разликата между кабинет "прост човек 3" и "боко сингъл бук суджуков джендеров 101" е в дигиталното изражение на милиардите на мутрата проста, неграмотна, тлъста и нагла, а приликите, в аз, аз, аз, аз и ще, ще, ще, ще са за сметка на оскотелия и на 95% дебилен материал, най-големия мазохист в галактиката. приятен ден.

Ти не разбра ли ,че Народа на България не иска Истанбулската Конвенция ! Ти насила ли ще ни караш да я приемаме ! Нещо психиката ти не е в ред ?

Инстабулската конвенция ли ти е проблема и проблема на България премиерче? Др.Борисов скрий се и замлъкни.Явно или не можеш или си тотално сбъркан и некадърен да ръководиш България.Не се перчи и не лъжи ,че народа те е избрал.Избрали са те теб и ГЕРБ около 1.2милиона от електората и ако смяташ ,че това е българският народ явно си много зле психически и е нормално да се прегледаш при доктор от 4-ти км.

На български казано - сега ви замазваме очите с ''отеглето и'' ама като се произнесът нашите пак ще ви я набутаме колкото и да крякате..

До тук добре. Защо не се криминализира домашното насилие над хора (било то жени. мъже, деца, възрастни хора) в "НПК - (НАКАЗАТЕЛНО-ПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕКС)", така ще е по лесно, вместо да се приема документ който повече от 90% от хората не са запознати с "Истанбулската конвенция". Благодаря Ви за вниманието.

Какво да чакаме? Какво да говорим? Видяхме какво правят БХК и циганите. Сега да гледаме джендърите и техните НПО!