След доклада на ЕК Борисов спира частните дарения в МВР

Премиерът Бойко Борисов обяви, че даренията от частни дарители в МВР ще спрат, а нужните за работата на полицията средства ще бъдат компенсирани с пари от бюджета.

Обратно в новината

Коментари - След доклада на ЕК Борисов спира частните дарения в МВР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това шамар за Цецо-наглецо ли е? Нали твърдеше че нямало нищо лошо да кримита да даряват полицията. Как ще е лошо като той самият е даряван с апартаменти и комисионни от извънземни.

ЗАщО ТРЯБВА ДА ЧАКАМЕ ЕК С ДОКЛАД ДА НИ КАЗВА,ЧЕ МВР НЕ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВА ДАРЕНИЯ. В ИСТОРИЯТА НА МВР ОТ ПРЕДИ 2-ГОД. ТАКОВА НЕщО НИКОГА НЕ Е БИЛО. ЦЯЛ ПРЕХОД, С ТРУДНОСТИ ИЗВЪРВЯ МВР, БЕЗ ДАРЕНИЯ, ПРИ ЦВ.ЦВ. ТОВА БИЛО Р Е Д Н О???ДА АМА НЕ, КАКТО КАЗВАШЕ ЕДИ ВЕЛИК ЖУРНАЛИСТ. КАЗАХА ЛИ МУ ГО НА ЦВЕТАНОВ --ВСЕЗНАЕщ И НЕ ПРИЕМАщ ЧУЖДО МНЕНИЕ ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД.ВСИЧКИ ОСЪЖДАХМЕ ДАРЕНИЯТА И ТОВА Е БИЛО ПРАВИЛНО.

При сегашното трагично финансиране в эобществения суктор не е прието да се казва няма да ти дам пари за необходим разход, а се казва по еврейски - Търси си сопсори, и въпросът е решен благополучно. Да живее държавата начело с ГЕРБ! Голяма държава поддържат!

Виж ти! А Бойко и Цецо убеждаваха населението, че тези "дарения" са си съвсем редовно нещо. Мислят ни за слабоумни. Що не кажат същото и на Брюксел?!

отсега нататък "даренията" възвръщат нелегалното си име "рушвети".

"някои" хора не даряват детски и старчески домове,болници,социално слаби,а точно МРР в Цвитановия политически период...И аз искам като него да отмарям във "Фламенго"-5-звезден на Албена с дарителски пари!!!!!!!!!!!!!

Не е само по време на Светановия период. Много по-отдавна. И т.н. Цветанов период не е променил нещо кой знае колко в МВР. Там, особено по високите етажи е пълно с кадри на БСП. И много често, къде на майтап, къде наистина по високите етажи може да се чуе обръщението "Другарю" уж на майтап. Обръщение, използвано по партийните форуми на БСП, и по времето на милиционеро-социализма. И то в една система дето е трябвало да бъде деполитизирана още преди 20 години. Трудна е тази работа с промяната. Но бавно и полека ще стане. Важното е да се върви напред, и БСП всеки ден да бъде навирана ан Мурджо в ауспуха.

Само "бавно и полека"не ми хареса в изказването,защото докато едни се даряват и си викат "другарю"ние,балъците,недарените работим качествено,отговорно, и чакането бавно и полекавече не ни устройва...Докога-ако има краен срок-разбирам,но...никой не предвещава такъв!И докато другите държави вървят напред,ние все оцеляваме!

Спри се ве, паламуд. Ше ти се измъкне ръката от раменната става да се напъваш да опонираш на всеки, който се изкаже негативно против тиквата и консултанта. Колкото и да искаш, няма как физически (а и умствено) да успееш... Но пък добре илюстрираш простащината и гьонсуратлъка на смръдливите гербероухи. Така че продължавай :-)

А за доклада, ясен е от 20 години, щото ни наблюдават не от приемането ни в ЕС. И ми е ясно, че Бойко е сам в борбата срещу олигарси - наши и чужди, мафия - наша и чужда, КОЙ НЕ ГО ПРЕДАДЕ? Искат да запазят статуквото и се обединиха всички срещу него, това е истината. Да запазят заграбеното, пък ако го бутнат, да грабят още. Бог да пази България и нещастния й народ, що пък да не дойде Видовден.

Тука нещо не се разбира. Така сте го написали, че дори и при внимателен прочит, човек да си помисли, че и Брюксел е в съюз с всички и със зъби и нокти пази статуквото, каквото и да се влага в употребяването на това статукво. Явно статукво е нещо много лошо като консенсус или кворум, а може би е някаква реципрочност на сменения чип.

Пълна мъгла е във фенческата ти главица. Не се мъчи.

нали нямаше проблрми с даренията?

Де да бяха единствените, които го приемаха... но пък ББ е първият, който приема да премахне тази практика. Това го отли1ава от пстанлите, които се надпреварваха годининаред да простеят в политиката ни. Може да го нари1ат Боко Тиквата, но явно е тиква, която бързо схваща и създава, което е интелект, на светлиини години от Станишевия и на цялото му стадо, взето заедно. Интелектът не е само мазни приказки, както забелязваме напоследък. Той е ум, водещ до конкретен резултат. Запо1ваме да имаме резултат, невиждан до сега.

Брей, брей... още имало такива - не им трябва да мислят, само стоят на амбразурата и тялом и духом защитават Бойко до последен дъх. :)))

Сутринта при Ани Цолова, Бойко супер ме изкефи. Тя му направи комплимент, че ако беше журналист би се справял много добре. Той се усмихна, а усмивката му е забележителна и загадъчно каза, че той ВСИЧКО прави много добре. Ми да ги е яд душманите, ей харесваме си го Бойко, ние жените и това си е. Пък сега ви е паднало да ме плюете, колкото щете. Предварително благодаря и ви желая здраве и вас, така да ви харесват!

Госпожо, Вие мъж имате ли?

Браво! Как точно сте уловили най важното в интервюто само. На опонентите ви тук им липсва вашата острота на мисълта и дълбочина на анализа и това е причината за да не забелязват най-важния момент от интервюто.

Повечето журналистки,които преди осем години се захласваха по него,сега плачат с кървави сълзи.Ореол имал,аура някава особена ,мачо отвсякъде ,но заплатите ниски,а без пари аурата даде фира.Сега остаря,в главата е същи рапон,но ще заприлича и на билярдна топка скоро.Но най важното вътрешните му качества и благия нрав изплуваха на повърхноста,а те са грозна гледка.

уф, тоя смешник няма ли да си ходи вече! все някой му е виновен, все голям бабаит - само да не кажат нещо лошо от EC и US че тогава се о..ква от страх.

Вие им казвате дарения,ние им викаме чиста проба подкуп и корупция.От подобни дарения МВР се обърка на кой трябва да служи,на народа ли или на дарителите?

Корупцията е от времето на БСП и това им е проблема. Спраха им кранчето, и сега отчисленията не постъпват в партийните каси. Но в МВР има много кадри ан бСВП, особено по високите етажи. тах трябва да махнем колкото се може по-скоро.

като е от тогава, защо не ги спряха като дойдоха на власт бе, куха герберска тикво?

"В МВР, само за първите три месеца на 2011 г. даренията са близо 6,5 млн. лева." ?!?

Когато доносник Гоце и Станишката отговарят "Тъй варно" на заповедите от Кремъл на никого в БСП-то не му прави впечатление. За тах това си е повече от нормално. Въпреки че с Русия не сме нито съюзници, нито сме в една общност. Но за националните предатели от БСП-то Руси явинаги е била по-важна от България. Нещо като Турция за ДПС-то. И може би не случайно двете престъпни организации се сдушиха - на базата на националното предателство. И на агентурните им връзки с ДС.

Дарагие таварищи, толкова сте напреднали в обществино -политическите науки, че вече ни е трудно да следим полета на мисълта ви и се объркваме. Как например двойственото отношение на министър - председателя към проблемите сравнявате с дружбата към СССР? Каква е допирната точка между него и СССР?

Абе,прост смотаняк престани с тъпите си разсъждения и умозаключения без никаква стойност Напълно си неориентиран и не си наясно по темите във форума.

Когато си професионалист може да преценяш дарителите. Важното е друго, да не заделяш за себе си.

Простичко е. Един от принципите на демократичния парламентаризъм е опозицията да бъде коректив на управлението , заедно с гражданското общество. Опозицията трябва да освен коректив, да бъде и онази алтернатива, която е готово във всеки момент да поеме управлението и да запази определената посока на развити е на обществото. Какво се случва у нас и как се спазва този принцип. Като в баснята за орела, рака и щуката. Орела се прави на силен и не зачита никого, ракът щипе всичко, а щуката мълчи като риба и чака да и дойде времето да ухапе, я орела, я рака. Управляващи, опозиция, гражданско общество.

Харесва ми написаното. Мога само да добавя - а гражданското общество го няма изобщо.

спирам даренията за МВР!!същите да се пренасочат директно към ЦВЕТАНОВ!!

Днес пожарникарят ще прави мили очи пред Янето и вероятно ще му се извини за непремерените приказки по повод "взривчетата". Не е изключено и да го помоли РЗС да не подкрепят вота на недоверие. Въпросът е дали Янето ще се хване на въдицата и ще повярва в искреността на крадливата мутра.

Що за идиотизъм? От какъв зор пък точно на Яне да му прави мили очи. Виж, да му тегли една майна по-може. ББ има достатъчно подкрепа, и не му трябват ни Яне ни Костов, пък и Волен. По-скоро те трябва да му правят "мили очи", защото полека-лека се превръщатв "петия крак на стола'.

Ти си завършен егоист. Искаш само ти да произвеждаш идиотизми тук.

Ще се хване, разбира се. Янето е такова тъпо селянче и едно доста голамо недоразумение в политиката. Ще подкрепи Бойко, защото е много съмнително дали вече ще види парламент.

Какъв гьонсурат требва да си за да кажеш,че това е най добрия доклат,където те хвалят.Ама Бойко си е ойко пожарникарче и охранителче.

ББ е пожарникар и никога не го е крил. Е, не може всички да са доносници ан ДС, специалисти по съветски униформи и история на БКП. От е3дна страна ще си пречат, от друга, само паметникът на Съветската армия-окупаторка остана да практикуват професията си. Пък и след накой и друг ден като го вапцат пак ще трябва да ходят чак до Беларусь.. ББ ясно е осъзнал че като европейска държава трябв астриктно да спазваме европейските правила. А не да слушаме какво ни казват от Кремъл, или от Занзибар.

Министър - председателя показа възможен нов подход за решаване на проблемите, на своите поданици. Поданиците да искат от Брюксел в петиции, Брюксел да посочи с пръст на правителството в следващия доклад, здравеопазването, пенсиите, корупцията и други наболели проблеми. както стана вече ясно, посочи ли Брюксел с пръст нещо, то правителството се захваща веднага с решаването му. В Брюксел е спасението братя. Само трябва да ни чуе този Брюксел.

ББ помпа бицепси само когато реже лентички и чупи шампанско в багерите

Твърдят,че Борисов не e можел да взема умни решения.А това какво е?

Набито от ЕС с дървен чук в куфалницата му!

хахаха, абсолютно точно казано

Има ли все още глупаци и наивници , които да вярват сляпо на наглият и необразован мутраген- Рапона . Силно се съмнявам вече . Останали са единици -негови близки , роднини и крадливото му обкръжение . В момента над 90 процента от народа мрази и псува герб .

Не, не са 90%, а много повече - над 99.99% не искат ГЕРБ. Останали са може би 20-30 човека в цялата държава които биха гласували за ГЕРБ. Освен това Борисов не знае чужди езици - не различава арабски от английски.

предстоящите избори ще го покажат - над 90% вот за ГЕРБ, президент и 75% кметове на първи тур, съкрушителна победа над опозицията!

ха-ха-ха....Блаженни са веруещите . Ти явно живееш в саксия брато.

Според този доклад би било логи1но народът да гласува за ГЕРБ. До есега не е имало по-ефективно упоравление, което въпреки кризата успя да съхрани народа сит и обле1ен. Никой не си даде сметка какво озна1ава тази криза, но ББ и Дянков се подложиха и успяха. Ако беше БСП, сега щяхме да сме набълбукани с кредит, който да плащаме с клизма десетилетия. Белким не помним Тошо как ни загроби с непосилен за бесилна икономика кредит?! Борисов успява, както никой до сега, но българинът е толкова тъп, 1е не може да схване промяната, гледа като теле в железница и не знае на къде го возят. Много жалко, 1е при това умее да 1ете и да пише :-) та си мисли, 1е е много умен - типи1но само1увствие на тъпак на пазара по пладне.

Как можа да сътвориш чак толкова глупости в няколко надраскани реда? Чудна работа...

Престъпникът Х дарил пари на министерството за да го подслушват и да влезе в онзи списък на КАТ, няма да може да върши повече това не заради успешния министър, а заради Брюксел. И няма повече да има възможност да бъде изнудван за нови дарения с помощта на подслушаното за нови дарения, пак поради същата причина- Брюксел.

Няма безгрешни хора. И ББ ясно показва че е готов винаги да коригира грешките си, когато се случи да сгреши. За разлика от Станишлката доносник Гоце и огромна част от червената пасмина. казали са му го от Брюксел. Е, й? От Москва ли трябва да му кажат? Те указанията от Кремъл идват директно на Позитано-20. И Доносник Гоце и Гей Дмитриевич ще си изпочупят краката да ги изпълняват. Въпреки че с каво право Русия ще ни дава акъл - нито сме в един военен блок с тях, нито в един икономически съюз. Ама те естонците добре ги подредиха. Както преди това поляци чехи и унгарци.

БКП, диференцираме по t: Първа производна: БСП, СДС, ДПС Втора производна: НДСВ, ГЕРБ

Що не кажеш че ти плащат да хвалиш премиера и да плюеш всички останали по цял ден...както и лъжите на шефа ти лъщят, тъй и ти лъщиш от километри.

Мнението на българите не го интересува,а пред ЕК той ще се търкаля на коленца само да не загуби власта си.На мъж може да се прави в БГ пред баламурниците,а там само изпълнява каквото му кажат.Другият голям мъж от управлението пък се скри зад тъста си без никакъв срам.Ето това са хората които ни управляват нагли до безумие.

Дарагой таварищ, отново сме принудени да ви пишем водени от дълг към Партията и работническата класа на която служим и ние и вие. Четохме, че има университети в които се учат полезни за управлението на страните и народите науки. Който не ги е учил работи по системата проба-грешка а който е учил върви напред, вместо назад и встрани както първия.

Интересна работа... Къса памет или гьонсурат? "Това е била някаква практика години наред, аз не си спомням като главен секретар да е имало такова нещо..." Я да видим 2002 година... 1. Дарение на стойност 120 000 лева направи Mi.... България на Министерството на вътрешните работи. Сертификатът бе връчен официално на главния секретар на МВР генерал Бойко Борисов.... 2. Главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов минава с охраната си покрай дарените от ... на вътрешното министерство автомобили... 3. Я, ама и какво четем за БАСКЕТБОЛИСТИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ: "БК Спартак МВР е български баскетболен клуб от град София. Отборът на "полицаите" е възстановен през 2002 г., когато основен спонсор става застрахователна компания "Евроинс"... 4. "Американско дарение за 200 000 долара получи МВР. То включва четири автомобила, видеокамери и офис-техника.." И Т.Н.

Лошо лошо, това е абсурдно - дарения към полицията. ГЕРБ са крадци, и факта че не виждат нищо нередно в това полицията да взима дарения (каквито и да било) говори че ЗА МИЛИОНИ - НАМА ЗАКОНИ...

Преди в края на интервюто Борисов да даде ценни напътствия на журналистите, за това как да си вършат работата, тоест какво да пишат и какво не той каза и още нещо. Каза че ще бъде приет закона за гражданска конфискация на имущество въпреки това, че- може да бъде използван за политически цели. Брюксел искал и ние казваме -Йес, въпреки възможността за използването на закона за политически цели. без ад преговаряме и убеждаваме Брюксел в нашата правота и неприложимостта на подобен закон без изкривявания в балкански условия.

1 милиар бюджет за МВР ( дянковчето така каза ) близо 60 000 на щат , даряват им бензин , плащат телефоните , полицаите си купували с техни пари униформи ..... Де отиеат тез пари ?

борисов, защо да се компенсират МВР бе? Напрегни се още малко. Дянков от 2 години ви говори за адмиинстративно преструктуриране, т.е. доста съкращения в раздутата ви администрация, особено в МВР. Ами като изрежете 10 % чиновници и гащурници и ще ви останат 50-100 милиона за горива, масла, гуми, компютри и т.н. при същия бюджет.

А не може ли и за здравеопазването колкото трябва - толкова, г-н премиер? Ако сте забравили предизборните си обещания, аз не съм. После да не ми се сърдите.

Те техните предизборни обещания са само за тези, които вярват в тях...

Не се притеснявай, гъ-н премиерът изобщо не е опрял до тебе, никой няма да ти се сърди - от теб нищо не зависи. Има си достатъчно подкрепа г-н премиерът така че на никой не му пука за теб.

Болест, но не сте уточнили каква? Та кой е онзи държавен и официален документ, в който министър-председателят на републиката ни е наречен - премиер?

Парите за гласовете на мургавият електорат вече са осигурени с доброволни дарения към ГЕРБ, както и с държавните субсидии към партията...

НЕ .ДРАЗНЕТЕ ЛЪВА НЕ ДЪРПАЙТЕ ДЯВОЛА ЗА ОПАШКАТА.

Според Борисов, който бе много напрегнат по време на интервюто, не можело преди да се разкрият извършителите на терористичните взривове да се правят декларации. В тази връзка питам, направи ли ГЕРБ декларация по повод на "взривчетата" както ги нарече вътрешният министър? Борисов още се застрахова, че такива престъпления се разкривали най-трудно, но все някога щели да хванат извършителите. като оставим настрана това, че той прави застраховка, нека се попитаме какъв разумен срок е това "все някога"?

"Щом не се приема от Брюксел, ще отстраняваме" Хубаво е, че ни управляват умни ръководители. Имам предвид нашето правителство в Брюксел, което взе такова правилно решение.

Той ясно каза още, че когато му посочели с пръст проблема на правителството и те се заемали да го решават. Да разбираме ли, че правителството не може само да дефинира проблемите и трябва някой да му ги сочи с пръст? Трябва ли българите да с9е преселим в Брюксел и от там да сочим с пръст на правителството проблемите които то не решава и проблемите които то създава, за да започне това правителство да решава тези проблеми?

Нищо нетрябва да се компенсира от бюджета, когато МВР стане функционираща система тогава!!! В момента са престъпна групировка спонсорирана от народа.

Борисов каза, че ще компенсира милионите дарения, от бюджета. Добре, но какво означава -компенсира? Признание, че бюджетът не е предвидил ниеобходимите средства за министерството или Това че министерството харчи неразумно, та парите не са стигнали, не стигат и трябва да се компенсира? Ако бюджетът не е както трябва е отговорен Дянков. Ако министерството е виновно, как тогава ще защитят на дебатите по вота Цецо, както го нарича министър- председателят?

А стига бе! Това е по 180000 лева на работен ден! Или е грешка .... или ..... от Брюксел са много много прави.

по РПУ тата касиерките да ги ожалиш, представете си какво броене е само.

За сетен път се убеждавам, че нашия мин.председател е на дистанционно управление - ту от ЕС ту от САЩ.

Браво Бойко. Макър и късно но го проумя. Защо все трябва да чакаме някой друг да ни го казва. Логично е. "Тоз що ръка ти теб подава, гледа да те има подръка". Ше ти подскажа още нещо. За да заработи държавата ни: 1. Никакви връзки при назначаване на работа. Цели родове са на работа по държавните служби. нямаш си на идея как заобикалят закона за да си назначат "Чичовите" 2. Преустановяване на практиката за даване на рушветите при постъпванен на работа в Полиция и най вече гранична, ДАЙ, Митниците и т.н. И много други ...... вярно ефекта няма да е веднага но ще дойде след време. Вече пропуснахме 20 години. А на скрития агент-комунист Костов не се връзвай. просто той не ти е дразните.

Ей много си умен ,Бойко само тебе слуша.Няма управяне столкова наивници,този човек е влюбен във власта,той живее в друг свят,където хората спонтанно го докосват и прегръщат.Аз ги помня тия години на спонтанни манифестации,митинги и прегръдки и не искам да се връщат.Баламурници колкото щеш.

Аз пък предлагама да отидем по-нататък. Тези хора с широки сърца , които са дарявали с чисти помисли пари за МВР да продължат да го прават. Културата, образованието, здравеопазването, социалните домове имат нужда от техните пари.

да, ама надали - едва ли...

Малумна е историята с това МВР. Министерството с най-голям бюджет, с огромни дарения и пак парите не стигат за бензин и за хартия за принтерите. Господа управляващи, КЪДЕ отиват ВСИЧКИТЕ тези стотици милиони?

Явно голяма част за подслушване. Да може ЦЦ да си играе на Биг Брадър

как къде, отиват във фонда "7-ми, 8-ми...n-ти апартамент за вожда Цвъцко", както и за подслушване (както беше вече отбелязано преди мен).

Правилно! Ако Борисов и ГЕРБ изпълнят всички препоръки на ЕК за една година, не виждам какъв е проблема. Има възможност за реакция, с оглед мнозинството в Парламента. Сега е любопитно да видим дали опозицията ще подкрепи препоръките, или пак ще даде яростен отпор.

Много некоректно. Първо, не всички препоръки са към правителството. Второ, има препоръки които могат да се решат само по законодателен път и да се принизява парламентът с придатък на правителството не е верния демократичен подход.

Е браво, как пари в бюджета има само за МВР, а другите министерства все са в тежест не мога да разбера!

Вече не се казва да дам рушвет, казва се "да дам дарение"

До вчера не даваше да се издума за даренията-нормално било, другите завиждат, че хората даряват и т.н. Днес позицията е завъртяна на 180 градуса. Наредих да се прекрати тази порочна практика! Е това политик ли е, премиер ли е, ветропоказател ли е, фурнаджийска лопата ли е??? Със сигурност е последното. Толкова ли сме смотани и заблудени, че се оставихме Бойко да ни е премиер? Все си мисля и се надявам, че ще дойде Видьов ден...

Абе лошото е, че след слабо управление идва Виденов- Жан Виденов ден! Тази идея ме плаши дори повече.

Борисов каза, че тези дарения компрометирали министерството. Това е признание, че министерството е компрометирано, защото точно това е думичката която той употреби. Компрометиран е и Цецо, както той нарича министърът. така излиза, че на предстоящия вот, ГЕРБ ще защитава компрометиран министър. Според Борисов.

Иначе всичко в доклада беше "поздравления към мен". Защо тогава започна да коригира язвите в къщичката на МВР? Явно между "поздравление" и "congratulations" има ОГРОМНА РАЗЛИКА.

баси - ОФИЦИАЛНО РУШВЕТЧИЙСКА РЕСПУБЛИКА БУЛГАРИСТАН :)))))) как Ви харесва?

Вече пари не им трябват-Боко краде достатъчно, за дфа отделя по някой лев и за тях...... Явно само ТОЙ ще е дарителя на МВР, за да го "пазят"..... Пак мирише работтата та не се трае!!

след като харчим най-много за полиция , какво пречи да се даде още малко от бюджета, да напомня, че 2010 година след актуализацията бяха единствените на които не им отнеха 20% от предварително планирания бюджет