Борисов събаря или конфискува тузарското селище

Незаконно построените имоти край язовир Ивайловград ще бъдат съборени или конфискувани в полза на държавата.

Обратно в новината

Коментари - Борисов събаря или конфискува тузарското селище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колкото събори незаконните вили в Ченгене скеле край Бургас...И кой утре ще те финансира на изборите, аз ли, с панелката в Меден рудник?

Най-разумно би било да се конфискуват имотите и да се пригодят за детско селище, детски лагер или нещо подобно. Няма смисъл да се унищожават вложените пари, като се харчат още пари за това.

един кенеф направих преди години разказаха ми играта

Що ли пък да е верно нали бутнаха сарайте на Доган та сега ще доде нов 9.9.2010 Национализация конфискация и ред такива кет завършват на ция................Много шум за НИЩО е те това е положението !

давай Бойко! Изяж ги!

Стига приказки, свършете най-накрая нещо!

Трябва да се зарадва "най-бедния и най-болен народ" затова като немога да измисля друга - ще ги нахраня и излекувам с "надежда" каза "дълбоко замисления" ББ

като ви чета коментарите викам на шефа: божеее колко простотия има по тая земя :)

че шефа ти след като работи с теб не е ли станал вече наясно с простотията

На шефа ще каеш това, а на детето си ????????

Браво Бойко. Хората отдавна чакаха нещо да се случи, някой да има куража и да промени тази двайсет-годишна порочна система и залагаха ту на Цар, ту на СДС и БСП и пр. паразитни структори. Още веднъж браво и не обръщай внимание на помиярите от форума. Между другото аз като мнозина не гласувах на изборите, защото смятах че няма оправия който и да е на власт, но ти ми промени мнението и виждам малка светлинка в тунела. Продължавай все така и хората ще ти покажат уважението си на следващите избори.

Евала на ББ! Да им изземат крадените имоти в полза на държавата. В края на крайщата те са построенин познайте с какви пари!!!!!!!!

Само лукс имотите ли са за бутане и незаконни? Я данъчните да минат над гетото в Западен Парк в София, там има поне 100 незаконни постройки. Ама нямат сметка да се занимават с тях, по-интересно е с големи хубави имоти от които ще има тлъсти подкупи да не ги закачат.

Пак се мисли за бог. Това е задача на на общината,на ДНСК после на съда , на съдия изпълнител, на фирма с обществена поръчка за събаряне и т.н. Няма да стане

Е, за да не стане съвсем нищо дайте да попитаме още ВиК, Енергото, агенция пътища и въобще всички корумпирани малоумници, създавали инфраструктурата на такива незаконни селища с десетилетия. Докато има такива, които се мислят за светци и правят каквото си искат, трябва да има и такива, които се мислят за богове и вършеят както си искат. Гадно, но факт-не сме нормална държава и няма как да стане по друг начин. П.С. лошото не е, че такива незаконни палати имат инфраструктура, а че цели блокове в страната са на тъмно, студено и в калта защото липсва тъпото листче Акт16 по сигурно още по тъпа причина. П.С.С. рушенето на нешо вече построено е малоумие и видяхме до къде ни докара след '89.

Евала.....

Отиде Хан Бойку в Бургас и извъка с пълно гърло,за да го чуят чак в Ивайловград - " Има незаконни строежи. - Ще БУТАМЕ". Ехото му отговори откъм язовира -"Ще БУТАМЕеее.... и на теб ще БУТНЕМ"!!!

Не само тези около яз.Ивайловград а всички незаконни в БГ!

Както се чудят къде да настаняват сирачетата и болните дечица, може да се направят детски селища или санаториуми за деца- инвалиди. Подготвени учители, лекари и рехабилитатори да работят в такива условия с басеини, паркове и лукс, ще се намерят. Родителите на деца- инвалиди биха били много облекчени, ако могат да настанят детето си за един месец и да си го вземат подобрено...ами сега се размечтах, но в тази посока може да се мисли. За Бойко Боросов искам да кажа, че една птичка пролет не прави и сигурно му е много трудно да се бори с клеясалата държавна машина и ретроградно мислещите чиновноици, но се опитва. Този човек заслужава уважение. Колко от вас, които му се подигравате и пишете глупости, са направили колкото него за страната си? Или поне за града си? Ами поверчето от пишещите по форумите се крият и не отиват на едно общо събрание на етажната собственост! И там даже не печелят доверие и не поемат отговорност. Масово явление е. А ББ прави каквото може и се държи мъжки. Никой не е идеален, и той не е. Поне работи много и с хъс.

Не поставям под съмнение искренността Ви!...Има една много стара/предреволюционна/ руска приказка. Боляринът обещал да даде жито на гладуващите крепостни селяни.Отиват те в имението, но кучетата са отвързани и се нахвърлят върху тях.Връщаъ се с празни ръце и по пътя си говорят:"Барин хорош, собаки плохие..."/. И още нещо - странно си представяме работата на един председател на министерския съвет - това, че ходи много "сред народа"...не означава "грижа за народа"! Имаме ли представа колко въпроса неговите министри трябва да съгласуват с него, колко документа трябва да подпише, а кога време за размисъл по генерални проблеми: вътрешни, външно-политически и пр..., по стратегическо планиране/примерно по демогравския проблем.../, по създаване на организация вътре в Министерския съвет/да, има главен секретар, но шефа е този, който ще очертае основните насоки.../, за четене на документи, за преглед на най-основните новини/за това му се подготвят специални справки.../, за прочит на бюлетините по криминогенната обстановка в страната, за разговор с шефовете на разузнаването, да не говорим за запознаване поне с идеите на световните политолози, икономисти, философи,за срещи с духовния елит на нацията/доколкото е останал.../, за генериране на големи идеи...Не, Б.Б. всичко си знае и " на място" определя какво да се прави...Видимост за активност, внушение на наивниците, че действа...по-важно е ДЪРЖАВАТА да действа...Затова добре е казано, че всеки народ си има правителството, което заслужава...

Идеята за децата е добра.А за това доколко ББ полага усилия в правилната посока-пилците се броят наесен.Все пак трябва да му се признае,че е първият,който обръща внимание на тези неща.А че усилията му се нуждаят от всенародна подкрепа и по-малко плюена (поне за момента) спор няма.няма ББ да дойде да ни измете дворовете и да ни вароса фиданките.Винаги е имало сеирджии и критикари.Сега въпросът е НИЕ какво правим за самите себе си.Трябва да се размърдаме поне за неща,които зависят лично от всеки един от нас.Нека той си взема държавнически решения,а ние да си изметем двора и да се цивилизоваме малко.Това поне го можем."Аз на добри маниери съм се научил от онези,които ги нямат".Огледайте се наоколо и бъдете обратното на онова,което не ви харесва.И това в момента е нещо.

това което казва борисов е правилно. но, той не може да го направи направи, а само съда в единия вариант, и съда и днск в другия

ББ не можа Марашев да събори та камо ли вилата му, която между другото за няколко дни получи акт 16, както получи и за поста си самия Марашев от генерал Танов "акт 16". Знае момчето какт се получава благосклоност от шефове. Преди да го назначи на първа среща генералът му казал в прав текст, че не е желан и за чистач в системата на митниците, а един месец по късно го връща за шеф....какви ли "сухи" аргументи е извадил началника на свиленградската митница????? е от същите ще извади и на ББ.....

Трябва да ги конфискуват,но няма да стане.

Да се събаря нещо построено с качествени материали, много от които вносни, е грехота. по-добре да остане до така мечтаната и неосъществима национализация на "червения капитал". Но по-добре ще е, дори ако ги узаконят, да си плащат полагаемите се височки данъци, колко и да не им бъркат в дълбоките джобове, все ще е от полза за държавата и бедния електорат. А кво става с тузарските имоти в София и големите градове, край морето - та те са стотици хиляди! Ако всички си плащат данъците, тока и водата- ще станем една от най-богатите европийски държави, без майтап. Тия хептен се оляха в грабежите. Бетер османлии и еничари...То и Догановите имоти да се видят и на неговата свита, няма да е зле...Пък и на Станишев и другари...На "Царя" и царедворци...Все ще е от полза за майка България и ще е в името на социалната справедливост, заради която си избрахме социален президент!

Ама не само да ги съборят, ами и да платят за събарянето! И след това пандиз! И другия път пак да строят!

ФАКТИТЕ: копие от публикация на вестник Монитор от 25 Април 2006 г. Четете фактите, но защо чак сега се вижда това от властт имащите. Монитор пише: Около 40 богаташи от десетина години строят вилно селище в несъществуващо село. В края на 90-те години митничари, служители на "Пътни такси и разрешителни", бизнесмени и местни величия си харесват водоема на НЕК за вилно селище и започват градеж на луксозни къщи. Без никакви строителни книжа..В незаконното селище вила има и шефът на Свиленградската митница Стефан Марашев. Колегата му Милко Айръков е успял да продаде" своя незаконен имот на столичанина Георги Гоцов, който е съдружник в кабелната телевизия Центрум груп". От уволнените през 2001 година служители на Пътни такси и разрешителни" (БИАС) собственост има Трифон Пеев.В чашата на язовира е и вилата на дългогодишния шеф на "Пътни такси и разрешителни" на ГКПП- Капитан Андреево Тенчо Василев. Той е уволнен през октомври 2001 година и възстановен на същия пост през пролетта на 2005 година. Триметрови стени откъм улицата крият вилата на Василев, където в момента има работници. Десетина от вилите са построени в чашата на язовира. Вилата на Румен Анастасов-Козела, Строителите на бизнесмена са направили бетонен мост на язовира и са изсекли гора, за да прокарат път до имота. Вилата на свиленградския бизнесмен Киришев, който минава за един от хазартните босове в района е като палат. Другият с палат-голям колкото Министерска сграда, Паришев е превърнал част от язовир "Ивайловград" в частен рибарник. бившият дългогодишен зам.-шеф на "Пътни такси и разрешителни" на ГКПП - Капитан Андреево е нарекъл жълтата си къща Министерство на веселбата. Заградил е с мрежи пространството пред фасадата на вилата си, която гледа към водоема на НЕК. Вдигнал е и малък кей, а към брега на язовира водят и релси за изваждане от водата на скутерите и лодките му.

Гражданите на сайта пишат с много недоверие към обещанието на Бойко за конфискация или рушене. Повечето считат, че това е нов циркалък, някой допускат че тези 45 богаташи митничари и бизнесмени ще се снабдят за часове с разрешителни (както вече един го е направил, то вече няма по- яка гавра с властта и законите у нас) и ще узаконят всичко. Днес се публикува много неприятна статия за България в Европейския АФП, с факти за българите първенци по източване на пари и далавери и престъпност. ДОКОГА ТАКА??? Не може една нация да е на колене, да се срамуваме в света заради 5000 престъпници у нас, които властта добре знае. Няма ли най-после да проверите как се получават тези разрешителни, къде се записват нотариални актове, какви документи се издават-няма ли да сложите ред във фалшификациите в държавните институции-кметства, нотариати и др.. Ако се допусне да ни се каже, че виждаш ли ние не сме разбрали, но те си имали разрешителни, че мутрите правят законене бизнес и чрез него са построили Холивудските палати, че нищо от това че болни и социално слаби (повечето роми) са собственици на 17 или 11 или 24 фирми със задължения от рода на стотици милиони към държавата (данни на НАП) и фактите писани в Европейския вестник днес са не точни, ако се увърта и всичко остане балони на обещания-това ще е началото на края на доверието към Бойко и ГЕРБ. Мафията срина България и ако продължаваме да я покровителстваме няма да има нормална държава. Няма да има и доверие в който и да е.

Бат Бойко каза да му намерят законова форма до понеделник. А тя е: съдебни дела, които ще се точат 5-6 години, манна небесна за адвокатите и така докато минат следващите избори и всичко си остане там, където си е. Та работата ще е "духай, ветре, вдигай прах...".

Ще повярвам, като го видя с очите си. А иначе, така трябва и да се провери произходът на парите им - ако може!

аз друго не разбрах. тези митничари и там подобни държавни служители няма ли да бъдат попитани аджеба как намерихте пари за тези палати. или у нас взимането на подкупи не е подсъдно

ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ОТ ДЕН ДО ПЛАДНЕ, УТРЕ НОВА ПЕСЕН , БОЙКО НЕ Е НАРЕД ДА ГО СМЕНЯМЕ, НЕ ВИ ВЯРВАМЕ ПОВЕЧЕ

Ето! Доживя народа! Те ся на тия измамници - ще им се види края! Бойко ще им секвестира житцето! Милионери станали, като ограбили посткомунярската държавица! Баш как някога техните бащи и деди ограбвали през 1947! И баш по същия начин ся Бат Бойко ще раздава справедливости! На тия, дето са построили вили - да им се съборят, а на тоя дето са построили палати... с тях Бойко ще се разбере приятелски! Ще ги одържавим, та да си ги ползваме безплатно! Да живее Герберизма! Член първи ще го възстановим! Само че вече няма да е '... с ръководната роля на БКП'... дори няма да е с ГЕРБ напред! А с Бойко Борисов! К'вото каже той - тва ще става - няма да му противоречите щото - ква демокрация, кви 5 лв! Бойко е законът, силата, комуната.. е, така де - ГЕРБината на демокрацията в посткомунярските идеологии за ДРЪЖавата! Тва да не са ни - нек'ви - шменти капели! Правосъдие, добри практики, давностни срокове, частна собственост и неприкосновеност - тея са врели некипели! Ние не сме у Европата, с нас е Бай ЕрДоган и Чичко САМ! Е - така, де - Чичко Обам! Пък ние ще си ги залъгваме хевропейците че сме ГраДЖани за Европейска България! Те - тия у Европата са тревопасни! Ще ни търпят циганските прищявнки, я! Нали са демократи! Трябва да разберат, че ние сме по-големи демократи от тях, кат трябва да вършим цигании - върщим ги по-добре и от циганите! Няма се излагаме! (ТЕ ЩЕ МИ КАЖАТ НА МЕН - КАКВО Е ЗАКОННО И КАКВО НЕ!!! - НЕЗАКОННИ СА ТИЯ ПАЛАТИ - НАЛИ АЗ СЪМ ИМ НОСИЛ РУШВЕТИТЕ ЗА ПАРТИЙНИТЕ КАСИ - А ПА АЛЕКСЕЙ ГИ ВАРДЕШЕ, ДОКАТО СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ!!! ХА МЕ Е 'ИЗПЯЛ' - ХА СЪМ ГО ПОДМЕНИЛ С ДРУГ ЧОВЕК - А НЕГО ЩЕ ГО РАЗКОПАВАТ ПОСЛЕ КАТО ДРЕВНО ИЗКОПАЕМО... АМА АКО ГО НАМЕРЯТ! НАЛИ ТАКА БЕ, ЦЕЦО?')

Пак ли хвърляш прах в очите на хората Бойчееее ? ХА ХА ХА Блаженни са вярващите и тяхно е царството небесно. ХА ХА ХА

СПОКОЙНО!!! ТЕ ВЕЧЕ СИ ГИ УЗАКОНЯВАТ И ДО УТРЕ ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД. "" ТОВА, КОЕТО НЕ СТАВА С ПАРИ, СТВА С МНОГО ПАРИ"". А ПРИ МИТНИЧАРИТЕ И БОСОВЕТЕ - ПАРИ БОЛ.

Браво на Бойко, той единствено показва досега, че нещо се прави в тази порутена и трудновъзстановяваща се държава.

Успокойте се - нищо няма да се събаря. Така се говори както за много други неща.

Ако това стане, то ще значи че прехода у нас е свършил. Само че няма как да се случи, защото те от вчера вече са напълно законни по всички правила на изкуството. Да проверят пак в общините. Всички папки и разрешителни са си на мястото по чекмеджетата.

бих желал да видя това да стане, но от последната година стана ясно, че бат боко ( не заслужава главни букви и без това му е голяма главата) е пълен с фъсня. Явно премиерската диета не му понася , но за съжаление фъсните са му повече мозачни, а не метанови!!

А дано най-сетне да видим и чуем ЧЕ НЕЩО Е НАПРАВЕНО НАИСТИНА за да се възстанови законноста н тая мафиотска страна. А не само заплахи и плямпане на приказки....

дано не се руши, направете не що за децата и по-бедни семейства и възрастни хора да видят малко хубав живот макар и за малко богатите се забравиха, а ние бедните като чели искат да ни няма.. само да не пуснете роми , знаете на какво са способни.. макар че познавам много от тях и са нормални хора, но си патят заради себеподобните...

roum

Мнооого интересно!!! Сам ли ще ги събаря .... Бая ще да е якичък ....

Нема да е сам,ще му се притече на помощ Цецко с багерчето и ще вика, тук ще бутнем, там не !

Да се съборят ! Ще им е за урок. Има други, които могат да се конфискуват ! И собствениците - в затвора ! Има държавал Тука е така ! Крайно време е...

Опомнете се малко.Вярвате ли,че 40 човека ще хвърлят милини да построят къщи/не бунгала/ върху чужда земя и без строително разрешение.Те знаят,че властите се сменят.Истината навярно е,че са си вързали гащите,а сега Бойко разбрал-недоразбрал се пени и заплашва с багери.Не му е за първи път-октоподи,дупета и т.н.Бас ловя,че керемида няма да падне.

Единият вече имал акт 16... майтап. изкарал го часове след проверката. Абе няма ли вече танкове в тая имитация на държава? Събаряне му е майката, събаряне до зелена поляна, и то веднага.Една седмица срок за изнасяне на вещите под опис, и булдозерите да минават. никакви детски лагери, никакви конфискации. Като конфискуваха резиденциите да не станаха детски лагери, напротив детските лагери ги съсипаха, за да си направят хотели и да .... мамата на черноморието. Единственото правилно решение е 2 роти войска да отцепи района и булдозерите да заравнят терена. Ако сега това не се направи, ще дойде някой на власт по трудния начин с жертви и ще го направи.

Ти колибка за кученце или поне къщичка за птиченца построил ли си в тоя живот, че тръгна да събаряш, а !?

Гриша лиси миша ли си незнам, ама не ми трябва да строя брат. Аз искам да бутам. Тея буклуци какво са построили а? Е такива като мен им го строиха, а парите вземаха от наркотици, проституция и рекет. Дано ги отстрелят!:) Тогава синът ми ше такова дъщерите им и ше ...... стане работата ..:)

Само така! Браво!

абе браво кога направят нещо-иначе само приказки :д

Във филиповци ,факултета и др мангалским махали има много незаконни строежи. Тях какво ще ги прави премиера, ще ги събори или ще ги конфискува в полза на държавата. Да мерим за всички с един аршин, без значение кой колко е богат , тогава законът е ЗАКОН.

Аз не искам с един аршин. Децата дето няма къде да живеят не може да ги сравняваме с буклуците които крадоха 20 години като загубени :)

нищо няма да направят - има член в закона че ако плащаш данъците на един имот в рамките на 10 години(ако не се лъжа) имаш право да узакониш дадения имот в твоя полза - това е - няма да направят нищо - всичко ще си остане така

От предишните новини се по този въпрос се подразбира, че съответните незаконни жилища са незаконни, защото не са им плащани данъци и дефакто са невидими. Няма ги. Тоест, не вярвам да са плащани данъци. А това дали наистина ще бъдат предприети мерки е коренно различна ракия.

А Стефан Марашев,как е узаконил имота си???Май Б.Б.плаши гаргите