Това съобщи премиерът Бойко Борисов в Бургас, където заедно с министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов присъстваха на церемонията по вдигане на граничнополицейските флагове и даване на имена на пет нови бързоходни патрулни кораби за охрана на морската ни граница, предаде БНР. Корабите са дарение на главната дирекция "Гранична полиция" по т. нар. Инструмент Шенген.

Държавни служители и бизнесмени са заградили държавни земи и са построили луксозни имения на брега на язовир "Ивайловград", без да имат разрешителни, показа тази седмица разследване на Нова телевизия. Селището официално не съществува на картата на България. Незаконните вили са 45. Собствениците им са митничари, служители на "Пътни такси и разрешителни" и бизнесмени от София и Свиленград.

Няма вариант нерегламентираното строителство да бъде узаконено, каза още Борисов: "На държавна земя, толкова години, такива палати имат само едно обяснение. Това са хората, които са събирали пари и са давали на политическите партии. Затова указанията, които съм дал, е да ми намерят юридическа форма - или събаряне или конфискуване в полза на държавата.

Не виждам друг начин, каза още Борисов. Някои казват - да ги платят, да ги узаконят. Това би значело, че всеки може да си избере място и да отиде да си направи нещо, и ние да влезем в тоя порочен кръг."

Премиерът обяви, че до понеделник ще има решение за конфискация или събаряне на незаконните имоти.