Борисов към археолозите: Ще работите с калорифери и ватенки, но искам ”Струма”

Премиерът Бойко Борисов постави ултиматум на археолозите - няма да чака проучванията им край Лот 1 на автомагистрала „Струма” - Долна Диканя - Дупница, до август и септември, до края на юни трябва да са готови.

Обратно в новината

Коментари - Борисов към археолозите: Ще работите с калорифери и ватенки, но искам ”Струма” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Яко се е хванал за "Струма",както казаха по телевизията Струма ще бъде по-натоварена от "Тракия".Пиринският края ще стане най-предпочитаният и най-меризливият за бързи пари.Ще се изпълни желаниято на Иван Башев,България да ползва пристанището на Солун.Представяте ли си -Стоките от источният края на света преминават през Суецкият канал,Солун ,през България и нагоре към Севера ,и на ляво към средна Европа и надясно към Балтика и европейската част на Русия.Прав е Премиера.Щом се налага и ватенки ще облекат и ударно ще копат,за да заякнат и бързо ще мислят.

За пържолките, шкурката и триона и нагреватели в археологичните разкопки общото е, че не са изявления за премиер. Ако иска да каже нещо -има начин. Народът може да е беден, но не е прост и знае кога как се говори.

ще работите на студено както много други хора

Простото си е просто... Вари го, печи го... То си знае само първосигнално да си реагира. За мислене и дума не може да става.

"Да ви няма!" Айде въз! Чупката! - рече, не селския пъдар, а премиер-министъра на държавата.

" Хей, другарю, ти какво решил си с чука!С тоя трясък и искри? Аз ли? Път ще се прокара, друже, тука,нов път в тези канари!"

Нашия премиер приказва като чобанин. Взех да се чудя да не би на е бил овчар преди това, а не пожарникар. Ужас. И по трагичното е че има хора които се възхищават на думите му. Прост народ.

ПРОСТ И ТЪП НАРОД,ТАКЪВ МУ И МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ! Да живее ПРОСТАШКАТА АРИСТОКРАЦИЯ!Да граби,руши,мърси,пърди и разпродава,де що види!СЛЕД НАС И ПОТОП!

Или да пуснат ИМАНЯРИТЕ! Срещу % от изваденото! За 1 месец площадката ще е чиста! А Борисов ще спести откъм "учени от БАН"! Завършили и хабилитирани в Москва и Ленинград!

Ама и ти вярно си много проЗ.

Какво ли ще се случи, ако им дадат 3 месеца срок, каквото извадят, да си остане за тях(на т.нар. археолози)! Дали няма да оглозгат тия некрополи и при -20 градуса? Какви са тия кабинетни археолози?

"Прибирайте керемидите на топло и до юни да ви няма!" по добре е - Прибирайте тиквата на топло и до юни да ви няма!

Боже, колко тъпота и простотия има в тази държава! Но при положение, че огромната част от наслението се състои от тъпанари и простаци, чийто жизнен идеал са ракията и чалгата, всичко е съвсем на мастото си... Каквото е населнието, такива са политиците, такъв е и премиера.

Не съм фен на ББ, но в случая май е прав.На археолозите им беше дадено достатъчно време па изследват и проучват трасетата на магистралите,но те него направиха.Когато тръгнаха багерите нададоха вой.Питам:Защо не работеха а само си гледаха работат.

Явно с Боко сте на един акъл, т.е. такъв няма. По-кретенско изказване не бях чувал. За такова нещо в някои НАИСТИНА цивилизовани страни чкато скандинавските примерно) един политик обикновено си заминава... Но тъй като в това население (не е народ!) преобладават простотията, тъпотата и чалгата, напълно логично това население си има премиер по свай вкус.

Коста Цонев навремето - още преди да избухне демокрацията представи едно изказване на един млад огнеборец при обсъждането на "Хамлет" - Че тормози Офелия, безобразие - къде е комсомолската оргарнизация ... и другаря Шекспир ако е между нас - да си взема бележка ...

то че е прост го знае всеки, че е тъп също но напоследък е и много нагал-да си ходи на село

Фирма от Банкя предлага на заинтересовани археолози, калориферни ватенки, подходящи за магистрални разкопки. Разнообразие от модели, за количества отстъпки.

Стига ревахте като малоумни. Нали все плачат археолозите че нямат пари. Ето сега имат възможност да работят като другите или чакат само когато е 25гр. и облачно че да не слънчасат. Сега всички ще скръстим ръце и ще чакаме поредните комунисти да строят- а те горките могат само да крадат. Аман от стенячи.

навсякъде при разкопки се работи когато времето е подходящо и е много глупаво да се мисли, че могат да е използват кирки и чукове.

Чудовищна простотия, адска наглост и отвратителен нарцисизъм тресе човекът, който както разбрах не е прочел и една книга дори, а само заглавието и. Е, какво очакваме от такова недоразумение??? СРАМ ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ.

Голема цифра напиши, голема дума не казвай...... Прав си само за едно, че ББ наистина стои прав, но само стои.

В такива моменти ме е срам, че търпя да ме управляват изключително прости хора.

Бог да пази ББ. Само той може да спаси България от "другарите" саботьори.

Тоя кога ще спре да ръси кръчмарски простотии....не знам вече кой е по-прост-Боко Тиквата или феновете му? Време е върнем Владо Кузов в парламента - той ще ОПРАВИ правителството-още утре правя група във фб. :))))))

Ivan

Кой е Бойко Борисов (БокоТиква, Рапона, Агент Буда): Комунист при Тодор Живков, майор в школата на ДС в Симеоново, бизнесмен охранител през 90-те заедно с половинката си Цветелина Бориславова, снаха на член на Политбюро на БКП. Ортак с занкови фигури от "бизнеса" от 90-те - Маджо от СИК, Алексей Петров от Аполо и Болкан, и с ТИМ от Варна. Разследван за производство на цигари без лицинз. Доверен човек на Царя, назначен на върха на МВР за гл. секретар, без един ден стаж в МВР за да пази тила на Царя. По негово време 2001-2005 София заприлича на Чикаго през 30-те години, с пик на убииствата, от които Борисов не успя да разкрие даже и едно от тях. Борисов е герой на едно от най-колоритните описания, които могат да се открият в докладите от цял свят, не само от България. Той е единственият европейски политик, за когото американската тайна агенция SIMO е потвърдила данни за участие в криминална дейност - трафик на амфетамини и източване на горива. Описан като "Батман" и "Бабаит, изтупан в Армани" [05SOFIA1598], Борисов се представя като убеден про-американец и сипе щедри обещания пред посланика. В същото време той е силно зависим от олигарха Валентин Златев, който е свързан с руското разузнаване и руската организирана престъпност. Какво по-голямо зрелище от това да имаш за премиер човек,с който и американците публично се гаврят,като го водят за ръчичка в Народното събрание да се обяснява,но е пожарникар-генерал,резач на лентички,заслужил художник,футболист и като министър-председател на официален дипломатически прием в чужбина демонстрира бойното си изкуство над свой министър? Това е абсолютната истина! Цял сват знае всичко тово и много повече, само ние българите се правим че нищо не знаем!?!Нещо повече-този не можа да се издигне в мутренските среди защото не му достига акъл. В управлението на страната ни е лесно да попаднат неграмотни хора, както той се изказа "да си премиер е лесна работа!?!

The Pomak

Лелеее, този е бил по-зле, отколкото си мислех. Толкова негативно настроен към науката... В цивилизованите държави има и магистрали, и археология. Но той само магистралите вижда.

halidas

Ако за нацията съдиш само по себе си ,да!И свръхпроста .

двете неща са важни - трябва да има и туристически забележителности, и хубави пътища, водещи туристи в България. В случая въпросния тракийски некропол би имал стойност само ако евентуално са оцелели някои ценни предмети. Иначе от научна гледна точка не виждам какво постижение е - не разкрива нищо ново. Освен това древната тракийска култура няма нищо общо с българската. Така че не знам до колко впечатляващо е за чужденците, дошли да разгледат България и и отишли на някой исторически обект или музей за да се запозная с Българската история, да им се обяснява, че някога много много отдавна по тези земи е живял някакъв друг народ, с който ние нямаме нищо общо от историческа гледна точка, и чиито обичаи са били твърде различни от нашите и дори неразбираеми за нас.

На крив магистралостроител, акропола му пречи :)

По същия начин са мислили и комунистите преди доста години. Когато са унищожавали църкви например... И по много други поводи.

Уау, някоя от непрекъснато нарастващите агенции за статистически проучвания прави ли статистика с всеки изминат ден с колко му спада на бат Бойко Ай Кю -то, щото миличкия вече и плоския червей го води по интелект?

Простакът си е простак, отвсякъде погледнато.. :D И на магистралата, и в Мин. съвет , и в пожарната , и в ИПОН , и в парламента , и Потомствен простак, избраник на потомствени червени простаци ::))

+1

Май мисленето не е силната ти страна... Говориш за туристи и магистрали, а не се сещаш, че ако няма какво да видят, то туристите няма и да я ползват тая магистрала, а ще си стоят в хотела..

marinski@

моля ви, не се старайте, няма смисъл, тези са платени простаци, а не обикновени такива. Аз лично си мечтая за деня когато туристите ще пътуват от Албена до Несебър, не за 4 часа, а за 2 дни - по собствено желание - щото има какво да видят, по нашите земи има уникалнем комплекс от тракийски, елински, римски, византийски, прабългарски и т.н. паметници на културата, даже и за 4 дни могат да стигнат до Несебър, те все пак бързат ли за там или целта е да похарчат повече пари в БГ?

Народът го е казал, че лек за рак, мерак и ГЛУПАК няма!

Ми той пожарникар, ма май и такъв не е.

100% Пич !

"Анета Бекъмска от Археологическия музей в Перник" - дали има връзка с Жоро Бекъма!

marinski@

искрено ти пожелавам да си изхарчиш със голем кеф 20-те лева които заработи с уникално глупавия си пост

Ти в Гръция само на море и пазар ли ходиш?! В Истанбул само до Капалъ чарши ли стигаш?! В Рим само за да пийнеш кафе ли ходиш?! и т.н. и т.н.

Еднакво ненужни са ми и магистралите и начупените грънци изпод земята.

Ма нема начин,за такива като теб е важно само да е в изправност ,дупката на нужника !

ами помисли като обикновен човек тогава. Аз например съм от Пловдив. Ако новата магистрала съкрати времето за пътуване наполовина аз няма да ходя само веднъж в годината на море, ще ходя поне още 2-3 пъти пре уикендите. Така ще направя оборот на частните хотелчета, ресторантите....

правилно!археолози и еколози няма да ни спъват бъдещето заради три съда и две пилета.Браво.

Заради такива като теб сме на тоя хал, над 20 години безхаберие и простащина - това е еманация простащината с това което си избрахте на последните парл. избори ! С какво магистралата ще ти подобри живота бе !! След няколко години бензина ще стане 10лв та да видим кой озбощо ще може да пътува с тези заплати...

Тогава ще караме ел. Автомобили

С врътките около новите АЕЦ, подозирам , че и това ще е доста скъпо удоволствие..

100 % простак!!

Само такъв може да вкара в релсите - "умните" тарикати...

Така като гледаме 2 години нищо не е вкарал в релсите. Да ни какжеш как ще стане простак-тарикат да вкара други простаци-тарикати в релси?

Бекъмска от Граово не може да работи на студено. Требе пернишка печка да се достави на кюмур. аман от такива Бекъмски. На страната и трябват пътища стига археология. Това е минало.Искаме бъдеще.Гледайте напред !

Ще бъде национален празник, денят в който този простак Борисов се разкара за винаги.

Избрахме си го сега щу му се "радваме". Тоя човек ще обезличи ималкото ни национолно достоинство

Предпочитам да деен простак, отколкото пияни и дрогирани археолози, харчещи държавни пари и накрая нищо! Аре у лево - копайте в Сибир...

Да ти кажа моето мнение - не ме интересува лев ли е, десен ли е, ама да изкара БГ от батака!! Ама тоз юнак със селската шапка, явно говори повече (без да мисли дори, щото се самозабрави), отколкото действа! Да му имам медийната изява...Вече нямаме ни икономика, ни армия, ни авторитет по света, ама археолозите му пречели...

Владо, Владооо..., трагедия, братко, трагедия си ти. Както и другите, които избрахте съвременния Бай Ганьо да управлява България. :(

Ами както е тръгнал защо не започне от МВР???Примерно ако трябва катаджиите ще гонят нарушителите без коли, пожарникарите ще гасят с брезенти а не с вода и какви ли не още примери от типа на Бойковите могат да се измислят...

ББ бърка нещо все гледаме кво има при съседите и що там е върволица от туристи да им видят старините.Да и от пътища имаме нужда факт но тия неща с археологията не стават както едно време за 9 септември всичко на юруш.То и затова държавата ни е на това дередже.

Боже, пази България!!!

Какво е това АРЕХОЛОЗИ???

Някой се опитва да се ебава с ББ. И аз мога с голяма точност да пшрогнозирам крайния резултат - големи шамари. Тия "археолози" много ми напомнят на "учените" в БАН. И вместо да им се даде нещо, може да се окаже че ще им намалят парите. Пък и някой директор може да бъде сменен. И тогава ще се окаже че цялата структура ще скочи да защитава директора си.

Тиквата си е тиква. Боже пази България ит управници тикви.

Ето това е "тръба, по която тече култура".