Борисов: Отменят се прихващанията в КТБ, чакаме 800 млн. лв.

Ще отменим прихващанията с цесии в КТБ, от което очакваме 800 млн. лева в държавата. 9 банки ще изплащат парите в КТБ, съобщи премиерът Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Отменят се прихващанията в КТБ, чакаме 800 млн. лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде един банкер да обясни откъде ги чакаме тези 800 млн.лв. ? Те къде са в момента?

Поредната тъпотия на Борисов-този наистина е неизчерпаем. Незаконата отмяна ще доведе обаче до милиарди загуба на бюджета поради осъждане на държавата в Европа.

цесиите са заобикаляне на закона за гарантираните влогове и като такива са незаконни.

Това което прави борисов е национализация, абсолютно същата, която комунистите извършиха 40 и някоя година. Защо говори за вложенията на спестителите като за държавни пари?? Това не са държавни пари, а влогове, и никой не може да ги нарича държавни, докато не се докаже, че те за добити по незаконен начин и т.н. Т.е трябва да се мине през съд. Кой дава право на борисов да прави такива безобразия ???

Всъщност борисов си е комунист, винаги си е бил такъв, откакто е влязъл в БКП-то на 18 годишна възраст, затова национализациите са нещо естествено за него.

Изявлението на Борисов е напълно незаконно. Първо за така наречената цесия има два момента: В момента на постигане на съгласие за прехвърляне на вземане от банката се сключва договор, който още не касае банката и едва след уведомяване на банката имаме правни последици, които настъпват за нея. Това означава, че всеки може свободно да се договаря, а после банката е длъжна да извърши прихващане. Държавата няма думата на този фон в частни отношения, но може да си поиска предварително внасяне на ДДС по всяка сделка и така да спечели повече. Освен това държавата ще спести пари на фонда за гарантиране на влоговете.

Турски управници са посещавали къщите, за да ги нагостят. След това са искали налог затова, че са си изтъркали зъбите от храната на домакина! Това се е казвало зъбен данък! Грабежът на КТБ е нещо подобно!

Тоя пак мисли, че е над закона , апа тоя до него го питайте , като шеф на банка колко му е заплатата. Мисля, че банките са нещо лошо особено чуждите.

Аз сам Булгар, Булгар! Заплатата на този като е негова, е голяма. Ако беше моя, щеше да е добра! И защо смяташ, че чуждите банки са по-лоши от българските!

Отнемането на лиценза на КТБ е политическа поръчка и гавра с честните вложители в банката.

Ами Вежди-той вече обяви,че нап,ави.цесията

хората, които искат да видят какво и кой (не кого) точно спасяват чрез заемите, които биват взети от тяхно име и за тяхна сметка с лихвите имат абсолютното право на това. в този случай "банкова тайна" не може да има, защото, като собственици на дълговете се явяват онез, които ще ги изплащат, но това не са номер 10 от тефтера, номер 15 от брюксел и др. другари. тези номерирани и неномерирани "експерти" направиха дълговете, чрез подставената си хунта на орешарски и съвсем не без помощта на цацаров, а целта беше да бутнат борда и чрез нова хиперинфлация да повторят сценария от жан виденовото "управление". отворете си устите и по въпроса - какво става с б. "виктория" и не ми се правете на улави, товаришч хампарцумян и раздаващия банкови лицензии като "великия" "икономист" др. мърсев. кочина и кенеф в едно.

А, добре, че споменават Левон Харпацумян. Той винаги с голяма усмивка е твърдял, че банките в България са много устойчиви. Интересно сега при случая с КТБ какво приказва! Дали е все така сладкодумен!

Те ни си виждал самодоволните коментари на Левон по повод фалита на КТБ!

нучете му името ХАРПАНЦУМЯН

А тия, които са сключили цесиите просто ще вдигнат рамене и ще кажат "ми щом Бойко не дава, значи примиряваме се". Така ли си мислите или пък ГЕРБ така си мислят. А утре, когато международния арбитраж постанови, че цесиите са били законни, тогава с радост ще открием, че имаме да плащаме и всички негарантирани депозити плюс лихви плюс пропуснати ползи плюс съдебни разходи.

да, да ще платя..... червените крадци да си плащат. винаги след тяхно управление разруха.

Цесията е погасяване на кредит от клиент на КТБ с пари на депозант от КТБ, който има над гарантираните 100 000 евро. Дотук цесиите са за над един милиард лева. А има и още клиенти, които не се възползват от цесиите или не са наясно. Законът ги забранява, в частта си за "финансов превод". По този начин държавата губи тези пари, които са над 100 000 евро, на клиентите, т.е. не може да ги открадне (да ги пише загуба). Но това означава, че в банката няма "дупка" от 4,5 милиарда. За пореден път лъсват лъжите на Орешко, Искрата и Пееееееевски. Защо за ПИБ се дадоха почти милиард лева на 27,06,2014? Защо ПИБ не може да ги връща? Защо на ПИБ беше отказан заем от Райфайзен Австрия за един милиард? БНБ и държавата разрушават и крадът работещ бизнес от КТБ. И то законно?

А здравей!!! Разбира се, че няма дупка от 4.222 млрд. лв., каквато е обезценката на кредитите. Тази сума е максималната загуба, която банката може да претърпи, ако всички кредитополучатели престанат да обслужват кредитите си. Никой обаче не е твърдял, че тези кредити са необслужвани!!!

Да ви "прихванат" рогатите заедно с цесийте ви далавераджий проклети!

Браво на Герб.

Защо ББ дава 2,9 млрд за банките : 1,5 млрд на Фонда за гарантиране на влоговете, 1,2-1,3 млрд за рефинансиране на дълга на ПИБ изискуем другата година по това време и останалите 100-200 милиона - незнам за какво са !

като те гледам как пишеш трябва да си в 1-2 клас.По туй време що чиниш над клавиатурата?

Безсънна ще е тази нощ за доста депозанти и консултанти.

Браво на Бойко! Във връзка с отмяната на цесиите: Честита Коледа на Свинята и на майка му

Чакай, не бързай/те - то не е просто така. Бойко казал и ... готово. Кой цесии кога и как са се сключвали - има си съд за тия неща.

Дайте ми всички истински документи на КТБ!Кой е взел парите-пише го ....Той трябва и да ги върне-по-точно-те!!!Мафията ,която командва всички депутати!Аз ще ги вкарам в затвора.Килия с негри!!!Там им е мястото....

Бойко пари не връща

Кадиев има огромна вина за случилото се с КТБ!Да не се прави на моралист този нещастник!

На мен ми е интересно на Кадиев каква му е далаверата с КТБ.

Според източници на link червеният депутат Георги Кадиев, който влезе в парламента благодарение на преференция, е атакуван вътре в партията заради връзки с КТБ. link

Извинете, само да попитам, в България действа ли все още ЗЗД и ТЗ? Да не би да са отменени, пък да не съм разбрала.

И ЗЗД, и ТЗ действат, но не забравяй: 1) Кои са участниците в производството по несъстоятелност - ФГВБ, БНБ, квесторите, прокуратурата и евентуално акционери (с над 5% само). Ако изместят датата на неплатежоспособност на 20.06.2014 или по-рано, приобретателят на вземането не може да прихване (чл.59 от ЗБН). 2) Още не сме я докарали до ЗБН - ако променят дефинициите в допълнителната разпоредба междувременно, тогава цесионерите могат да направят услуга на ФГВБ - като преминат от 4-то на 8-мо място в масата на несъстоятелността. Опцията за разваляне на договора за цесия на основание чл.87, ал.1 от ЗЗД винаги е под ръка, разбира се, но пък след обнародване промените в ЗГВБ и ЗБН, както и след датата на решението на СГС по несъстоятелността, синдиците биха могли да оспорят дори развалянето, доколкото същото уврежда масата на несъстоятелността. И така ще изгори всичко цедирано - до стотинка. 3) Накратко производството по несъстоятелност на банка е много сложно (много по-сложно от обикновеното по чл.722 от ТЗ) и спънките пред осчетоводяване на прихващане са многобройни - още повече, че при евентуално съдебно дело, СГС ще разпредели доказателствената тежест при цесионера, а не при синдика. Тези, които са се явявали в съда, добре знаят, че на кого ще разпределена доказателствената тежест, е практически половината от иска.

Защо ли ми се струва, че ще искат да лансират промени в закона СЪС ЗАДНА ДАТА?!? Това вече ще е ВЪРХЪТ на сладоледа просто...

за капитализъм с правила от който всички да живеят добре. всяка уважаваща себе си държава с истински капитализъм щеше да оздрави банката (дори чрез национализация- справка- RBS в англия през 2008) и да изправи виновните на съд, а не да я фалира и да не търси отговорност от никой както и ще се окаже...в бг хората скоро няма да живеят добре, трябва да узреят за капитализъм!

още преди много месеци си знаех - грубо 3 милиарда и половина независимо фалит или оздравяване. При оздравяване влоговете щяха да се изплащат с години, а сега може да се наложи за месеци. Спиралата на дълговете се натяга вече яко. При варианта оздравяване вече няколко месеца световнопризнати компании щяха да гонят заемите, а сега протакането вкисна остатъка - грубо казано. Фалит и след фалита по 2 бона дълг на всеки работещ. Честито. Сега и веднага при това, защото изплащането трябва да стане. На времето една от спасените 97ма година банки беше ЦКБ, а спасителя Стоян Александров. Има и други спасени. Давам пример. Тогава фалираха много, но не всички. Оказа се , че опит в демокрацията ние не трупаме, а само крадем и оглупяваме. Изпуснат беше и момента и метода. А то може би това е и целта!?

Малииии, снимка на ББ и Хмрцп - КЛАСА :)

Веждичката и сие богопомазани защо млъкнаха бе хора? Защо? Който трябва с цесия, с връзки, знаете как е. За другите вода студена да пият.

Хампито и Искров са ,...ОТ ЕДНА ПОРОДА ...

Нали знаете кои са финансови виртуози и манипулатори. А сега напишете в гугъла Бойко рептил и договор с извънземните и четете, четете. Това което става на планетата никак, ама никак не е нормално за обикновен хомо сапиенс.

Аз пък чух че марсианците и Борисов окрали банката хи хии

Нещо не ми е ясно ... ако до сега са били законни, а едва ли има съмнение че е така, как държавата постфактум казва "да, ама не"? Намерили са хората законна врата и са го направили ...

Докото Борисов ДАВА 2,9 млрд. от бюджета и ВЗЕМА 0,8 от тези които са цесирали влоговете никой не пита КАКВА Я ВЪРШАТ ТЕЗИ 2,9 МИЛИАРДА В ЧАСТНИЯ ФОНД ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ? ВМЕСТО ХАМПАРЦОМЯН И КОМПАНИЯТА ОТ ОСТАНЛИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА ФГВБ ДА ПЛАТЯТ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ НА КТБ , ПЛАЩАМЕ НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ !!! Е , ИМА И ЗА БОРИСОВ Необходимите на ФГВБ средства са 1,5 милиарда , а държавата дава 2,9 милиарда! Частния фонд ВРЪЩА тези 1,4 милиарда на този някой и той доволен и банкерите от фонда и те доволни !! Тъпите българи да плащат!

защо преди туй не попрочетеш тук там и да видиш, че изплащането на гарантираните влогове е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на държавата при фалит на някоя банка, а самият фонд се набира от вноски на банките (които ние чрез по-високите лихви изплащаме). В случая фонда е недостатъчен и затова държавата дава кредит на фонда!

А какво става, ако фалира ще една банка? Откъде ще извадят пари да покрият гарантираните влогове??? Или пак ще теглят държавен заем?

Левон Хампарцумян ,-----НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ОБОЖАТЕЛ ,НА ВСЯКА НОВА ВЛАСТ.... Всички банкови закони МИНАВАТ БЕЗ ПРОБЛЕМ В НАР.СЪБРАНИЕ ,В ОЩЪРБ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ ,....И ОГРОМНАТА ДАЛАВЕРА ЗА БАНКЕРИ и УПРАВНИЦИ ....

Да се внушава:"1. Левон пише законите ; 2. Левон ощетява вложителите"!

И кое не е ВЯРНО ? Това се получава ,на практика ,...СЛЯП ЛИ СИ ,КРАТУНО?

И кое не е ВЯРНО ? Това се получава на практика ,вече 26г. На очите си ли да вярвям ,или на ТЕБ?

опорните точки на опорната точка....да ну внушава, кво внушавали, докато ни се омотат главите, нали бе сладур, поздрави на останалите протестъри, питай ги кога пак ще скачат по площадите ,)

Да се фНУШАВъ : Бг е най-доброто място за живеене.

съм на Левон и мисля, че правилно са го избрали за съветник, защото досега откъдето е минал, нищо не е останало.- Той просто не е алчен за разлика от "лошите", както той ги нарича - вложители, кредитополучатели и всички които не са в Уникредит.

Аз пък съм чичо на Путин а ха хаа

''Ние ,банкерите ВИНАГИсме със вас ,КОИТО СТЕ НА ВЛАСТ ''.... Докато има БАЛЪЦИ ,защо да няма и тарикати?

не е наясно какво прави, но както си опитва може и да уцели. Явно до тук нищо не изкяри и всичко започва отначало! Огън делата ще станат още повече, пък после кой в ърбия, кой в Банкя, кой на Карибите, но спокойно данъкоплатеца остава тук и ще плати сметката.

Да се внушава : " 1.Борисов иска да изкяри от КТБ; 2. Борисов е прост"!

Няма нужда да се внушават очевидни работи! Пък и Борисов се е доказвал многократно по въпроса.

и здравната му реформа бе! бгнес,фрог нюз всички пишат вие не! Да му мислят хронично болните и пенсионерите!

Ако ние бяхме на власт досега щяхме да върнем всички депозити. Даже щяхме да опростим и всички кредити на нашите хора. Нека да се радват хората. Кой плаща ли? Че к'во ни интерисува това.

Защо ''щяхте''?Вие го направихте..Даже два пъти.Само без връщането на депозитите

А ще събирате ли и кой парите от тези, дето са теглили заеми? Защо никой не говори за тях? Аз пък искам да ми кажат!

ББ-"Ще отменим прихващанията с цесии в КТБ, от което очакваме 800 млн. лева в държавата". Късно е бе, чадо, резето отдавна хлопна. Банката е налице, крадците също, но мангизите ги няма. Няма ги и никога няма да ги има! Опоскани са пак от плазмодиите, наши и чужди. Помоли се на народа на РБ да прости, да преглътне и .... пак да ви плати простотиите. Не се моли на ЕС-то, той не дава, а само взема!

Лешояди Цял народ върти на пръста, Боце Банкянски чевръсто. Все развърта разни перки, та народът да изперка! Бенебейци, прокурори, ровят в родните трезори. Арестуват касиерки, в интерес на този Перко! Искат леш, облизват пръсти, лешоядите чевръсти... Всички тарикат- длъжници, Се изсулват по терлици! Паси15.07.2014

ВЕЛИКИЯ БАНКЕР, ако ти вземеш кредит и си купиш къща и спреш да го обслужваш, банката наем ли ще ти плаща или ще ти конфискува къщата???

Понеже съм малко по-прост ,та да попитам ,....къде е раликата от 800 млн.,до 6 млрд.....? А пък Л. Хампарцумян е ДЪРТА ЛИСИЦА----ЛИСУНГЕР ,ТОЙ ПОУЧАВА БОЦИ КАК ДА НАПРАВЯТ ПОРЕДНАТА ДАЛАВЕРА...

Боце много обича да хвърля милиони и милиарди и така ги овърта и заплита, че младите, умните и красивите вместо да го грабнат и вкарат в на кучето г...за, го гледат и се подмокрят от възхищение. Сега ще ви дам един съвет. Просто следете паричните потоци и ще видите как едни хора пак вземат едни пари. Те вземат, а ние ще плащаме. Ама те вземат много, а и ние не плащаме малко за нашите възможности.

Миленков: "Не се струпвайте, 5 г. ще плащаме влоговете в КТБ...." Кой ша та чака, бе чадо??? Народа ша ви остави още да му се подигравате парите му!!! Не следите ли, какво става с влоговете на хората и в другите банки???

Извинявам се-става въпрос за преведена заплата по дебитна карта.

Нищо за чудене - ти имаш картова сметка, парите ти са там. Сега ще ги прехвърлят в една от 9-те. Би трябвало да ти се обадят, ама ...

Нали щяхме да ставаме првова държава?

Спецзакон Дружно, братя да се бръкнем, пенсийките да измъкнем, на Елена и Иван, Веждьо наш и на Стоян, и депозити на Мина, с реформаторска дружина! Кредитните досиета се въргалят по паркета, а пък важните длъжници, с квестори или синдици, ще заформят панаир, пред очите ни сеир. Нека Цацаров и Искров, да си спорят до насита. Кой е крив, а кой е прав. За народа все корав! Pasi,17.07.2014

А ще изплатят ли дребните суми от 500-1000 лв по кредитните карти?

Какви са пък тия суми по кр.карта - неусвоения лимит ли? Няма ги вече.