Борисов: Готови сме да инвестираме в ”Набуко Уест”

България е готова да инвестира собствени средства в газовия проект "Набуко-Запад", заяви премиерът Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Готови сме да инвестираме в ”Набуко Уест” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е този се насира, ама не се напикава. Газа от НАБУКО може да е по скъпа от руската, ама няма да е руска.

Какъв Набуко, бе? Те буковите гори ги изсякоха вече. Може Надубо, защото дъб все още се намира в рехавите ни гори.

Уважаеми дами и господа! За да бъде ББ премиер, ние самите до някъде сме си виновни, че гласуваме за него.По-виновна е руската страна, че тя генерира идеята за ГЕРБ във време, когато нямаше друга партия да й се противопостави, и така частната партия на ББ се наложи като общобългарска. ББ е тотално руско инструментче.Затова той непрекъснато се върти около руските енергийни проекти, под предлог, че мисли за Отечеството.В това отношение е по-усърден и от Гоцето. Говори, че Ю.поток не е прекратен от русите, което всеки го знае, но умира от страх да каже какви са финансовите разходи по Ю.поток,когато проекта фактически е замразен. В това състояние Русия може да го държи до кончината на последния българин. Страх го еда даде финансовите договорни параметри на Мариците. Следете го и ще се убедите, че той бяга след събитията, шикалкави, бави проекти, но нищо съществено не е направил за икономиката ни, срещу корупцията. Той е най-удобният премиер за Москва! Народът ни се изпарява, а той се хвали с много усвоени европ.пари. След около 30 г. българите ще са малцинство. Нима вярвате, че ББ може да допринесе с нещо за оцеляването на Б-я?

Прекрасен Горнобанкянски Набук!

Или "Със собствени средства" - тоест милиардите открадени от България, дето първо ги беше изнесъл в Ливан, а после ги премести в Катар ли? Колко станаха? Бяха 5, сега 21 милиарда ли станаха, а гадино?

значи няма проблем да плащаме 25 години ТРОЙНАТА цена на Ю. Поток без право на ползване облагите от пренос на газ, но е проблем да инвестираме в Набуко.... много умно... много правилно... от Кремъл ли ти ги пишат постовете?

Хомото Ушев - Бостан да вземе нов заем от 10 милиарда за строителството. А в тръбите, за да не стоят празни, каналджиите да пускат нелегални пришълци, та процент от транзитната такса каналждиите да му дават. Не че сега не му се отчитат...

" Мощни, модерни, американски, най-добрите, реверсивни, бутат в двете посоки", допълни премиерът." Ха,ха...Тикво, Тикво....няма компресор дето да "бута" в двете посоки!Тръбите да така вързани,че е е възмовна реверсия,ама пожарникар какво ти разбира от техника!

Малка подробност е , че спечелиха тези, които предложиха технически слаба но по-скъпа оферта но са от "приятелите"! А има и "малки"плащания за техническа поддръжка в последствие , за джобни, да капе и в бъдеще. Честито на народа, мощните и модерни и т. н....

... Нашият Хъб какво се е занатискал на Шефа?!!! Не знае ли, че той е...руски възпитаник?!!! Бегай далече, Тикво, като от Южен поток!...Набуко, Риголето..., но да не ни огрее накрая Сибирският бръснар!

Нашият Риголето както винаги е в облаците с мъглите! Но ние си го знаем - това може човечето с ограничени умствени възможности, това плещи и сътворява! Сътвори пълна боза от енергетиката ни, кланяйки се напред, назад, наляво и надясно! Върти - суче само и само да угоди ту на американците, ту на баба Меркел, ту на Юнкера! Само и само да се изпъчи под магнолиите си и да е неговата, а не тази на Путин, не това, което е естествено и логично и което иска целият български народ! Не Белене, не Южен поток, не Бургас-Александруполис, не Козлодуй! Защото са руски и защото ядрените отпадъци ще се изнасят в Русия, а няма да тровят и без това отровената вече България! Привилегия, която се дава не на всеки и причината, поради която Германия затваря всичките си ядрени централи! Шопският инат и плиткоумие на родната ни Тиква би трябвало да са си негов проблем, но за съжаление се превърнаха в сериозен проблем на най-бедната и унижена и най-бързо изчезваща нация в Европа!!! Каква наглост - щял да инвестира собствени средства!!! И от къде, балкански Хъбе, собствени средства за газопровод без газ?!!! Или си мислиш че много бързо забравихме как прибра под масата набързо и без обяснения 16...не милиона, милиарда?!!!

защо мислиш,че целият бълт.народ симпатизира на диктатора Путин в голяма грешках си

Въпросът ще получава ли България транзитни такси от преминаването на руския газопровод "Южен поток" през територията й се заплете с интервюто на премиера Бойко Борисов от. 2012 г пред "Файненшъл тймс", публикувано в сряда. В него той защитава подписания миналата седмица от България договор за участие в проекта на "Газпром" с аргументите, че той има по-добри перспективи и ще донесе повече ползи на Европа от конкурентния проект на Брюксел "Набуко".

симо

Лика прилика са двете душички.Две отявлени американски подлоги.Другото е без значение защото са само розови демократични сънища.С една дума -пак три вътре.

dobrin

що не инвестират и в младите поколения на булгария чрез даване една година в повече на родителите и децата.демек вузрастта на булгарското пулнолетие да е за младези навуршили 19 години.

Въпросът е кой ще напълни НАБУКО!!! Газа ще върви на изток Индия, Китай. С Европа,която се държи като проститутка май ще се откажат да работят. На иранския газ също не се надявайте, той е с много примеси. Плюс това не е имало ембарго на иранския газ, но никой не го е купувал 25 години.

Имаше,имаше ембарго...около 20-30 години....Не пускаха американци и англичани за концесии и затова имаше ембарго!

"...еврокомисарят Шефчович идва често в България..." Таз година веднъж, догодина по-рядко...

Провали ядрената ни енергетика и Южен поток, министърката ти кани нашественици в България, знаеш ли колко ни интересува поредният ти провален поток!? Не искаме нашественици у нас!

A руснаци искате, така ли?

Най-вече рускини.

Искаме, и дано дойдат и те с танковете, че да имаме поне равновесие....

Хъбчев..Хъбчев...пак говориш глупости.

каквото и да му предложат готов е. Типично еврогейско поведение. Спомняте ли какви услуги бай Тошо иска от охраната си банята му , мерзост като се помисли. И този сега управлява България, маразм.

Шило

След "Набуко" следва "Отело", "Аида","Приказки от 1001 нощ"

Пропусна "" "Роголето" и "Чочосан", примерно. Но има европейски проекти и ще -не ще Русия трябва да се съобразява с тях. Бат Бойко може да е гАведо, но е единственото гАведо, направило поне нещо за България досега.

Естествено, че американската техника е върха. Руска ли да слагаме.

Мурзилките ракетата БУЛАВА я правят 17 г и още не е готова, В САЩ ракети от същия тип ги правят за 4 г.

проблемът не е в ракетата, а в пуск из под водата, от атомни подводници. Последни изпитания бяха великолепни, от Баренцево море на Сахалин с точността 6 метра, идеално е за меж-континентални ракети.

руснаците предадоха ракетните двигатели преди 15 години, америкосите не можаха да копират до сега. Ето това за приказките тук за технологиите.

Няма ли психиатри в тази държава, да си приберат пациента и там на спокойствие да си прави от кубчета хъбове, канали, пътища, да копае с лопатка за газ или нещо друго..

Мощни, модерни, американски, най-добрите, реверсивни, бутат в двете посоки", допълни премиерът. Как звучи само като: "сакъз- американски" Цитата може да се влезе в учебниците по български език.

Шило

Това, с бутането като техническа характеристика е наистина култово.

Само колесника ще ни спаси. Дай боже.

Мурзилките бранят отчаяно руските интереси вьв Бьлгария и скачат яко срещу всякаква конкуренция на руската газ...... :-) Прозрачни сте!!! :-)

на по ниска цена, че да си включа хъба

Napravo, da mu prizlee na chovek! Niama li koi da gi izbie oshte tia?

Построи ли се Набуко, тогава ще има вече истинска конкуренция и край на най-скьпата руска газ в ЕС за Бьлгария!!!!

симо

Същото бе и с ВЕИ-тата.Сега имаме най-евтиния ток.То и американските ТЕЦ натискат цената надолу-чак да ти призлее.Искат само по 2/3/милиарда печалба.Каква скромност само.

Боко, боко, кого заблуждаваш? Направи всичко което ти наредиха господарите ти за да изтървеш питомното, а сега ще гониш дивото! Българинът /лошият матриал/ вече разбра какво му се готви от ЕС и НАТО-колония и бежанска територия!

приказки, приказки и пак приказки, а най-вече пълни празнословия!

Всеки път се умилявам, когато "бащицата" с такава любов говори за неща, които не разбира..

референдум ?

Референдума го направихме на изборите 1997 г. 63% глсуваха за програмата на СДС. За НАТО и ЕС. Аде марш в Русията калпава

"..... Мощни, модерни, американски, най-добрите, реверсивни, бутат в двете посоки", допълни премиерът. ....." НО КОМЕНТ .........

симо

Най - вече ни го набутват отзад.

те прихванал сега бре Борисов?! Кажи речи ката ден все ни хвърляш по главите по нещо различно от това що си ни рекъл предния ден, та за това вземи та ни поясни какво ще става и що ще е туй чудо та знаем що ще строим или плащаме. То не беше газови потоци и хъбове, то не беше "родни" нефото и газо дибив, то не беше европейски газови коридори и незнам още си какво. Я поуточни се малко та белким разберем най-сетне на кого колко и за какво ще плащаме от съдраните си джобове.

находища имаме в центъра на София 240 на брой. Започваме да отглеждаме боб, леща и грах ще ги храним с боб и леща яхния. За всеки депутат, министър и зам по един хъб. Що газ ще добием, ще конкурираме Русия. Цяла Европа ще снабдим. Няма нужда да си усираме природата. само ще се изпотим малко с производството на боба, но тое за хаирлия.

Браво ББ така те искам. С много проекти, с много енергия, много индустрия и много магистралки. Така ще се задвижим най-сетне напред.

Той два мандата не можа да се задвижи .... та сега ли? Но така е, когато нищо не зависи от него, а чака "началниците" да решат ... Гласувайте още за него, та хептен да закопае България ...

А за кого да гласуваме Бе? За БСП-то, за Атаката -русофилска ли Бе? За ДПС-то ли Бе?

НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ НЕМОЖЕ ДА Е ИСТИНА

Проба , проба , проба 1 2 3 . На темата с номинациите на Чехльо не вървя. Проба за модераторски произвол.

напълно съгласен с пипилота, тя е май бургазлийка. мутрата под движене има предвид, че преписката не се изготвя, съгласува, одобрява, резолира и изпълняват санкциите по нея, а някакви високоплатени бастуни сноват за подкупи. всяко изказване на тиквата е лаф-моабет, гарниран с криминални намеци

"Отказахме се" от Южен поток от АЕЦ "белене" сега ще инвестираме в "Набуко" , ще си разработиме хъбчета и т.н .Тоя национален предател -мафиота Борисов трябва час по-скоро да бъде изметен от управлението на страната ни , защото той и правителството му уверено ни водят към национална катастрофа .

милиони честни българи гласувахме за борисов и тои е законно избран да защитава нашите интереси а ти кои си червена гнидо да се разпореждаш.. национален предател е ваш жид станишев ,доган и гивиндията му сидеров /бялата златка/ ...мъш при путкин мордохаев сволач

Под милион заблудени ... гласувахте за боко-тъпото ... На предстоящите избори още по-малко хора ще гласуват за него (т.е. за герп) ... , но за другите партии сигурно ще са още по-малко - и той на това разчита.

След ДЕВЕТИ преживяхме Третата нац. катастрофа. РУСКАТА ОКУПАЦИЯ НИ СТУВА 140 МИЛИАРДА ЛВ. След ДЕСЕТИ преживяхме Четвъртата. Добре че САЩ ни освободиха от комунистическата ЧУМА.

не разбраха ли, че Русия няма да дава пари щото някой да си прекарва газа обратно по нейните тръби. Тоя който дава парите, диктува какво ще свири музиката!

А какво стана с хъба. Инвестиции в него кога? Или се мятка като дебела и тлъста риба на сухо.

По Робърт Бърнс ..... Борисов : Кой хлопа в този късен час ? Дъската ти ! отвърнах аз :)))))) Инвестирай където са ти заповядали , ама лични средства ! Нали си парче милиардер :)))) Не пипай Българската хазна , безроднико !

Опаа, още един кредит... Проекта Набълбуко умря отдавна от естествени причини ама тука ние ша врътнем едни пари за ваша сметка!

Ни ва ли е срам бе,д-р Методиев?????

борисов, да вкарате един закон за телефония тероризъм, че обраха бабите стига с лобизъм.

Хвали ме уста иначе ке серам у тебе!!!!!!!!!!!!

Рубладжийската гмеж, до онзи ден разправяше, че ако няма ЮП България направо е загинала права...Ще купуваме газ от Турски поток..Ама скъп,абе-ужас..Пък то, нито ще има Турски поток, нито транзита през Украйна ще спира след 2019(потвърдено от Газпром)..Е те такива идиоти са рубладжийските идиоти

И откъде ще вземеш тези почти 800 милиона евро,за които не се споменава в статията,Борисов ?

Шило

От кредити, как откъде? Па на азерски газ не може да се разчита.Осигуряват 16 млрд куб.метра, което количество стига само за Турция.

От такива като тебе и мене. Естественно няма нужда да те питат, защото няма никакво значение мнението ти.

Този,ако му публикуват цялите изказвания ще ни побърква от смях:"помпите са реверсивни,бутат и в двете посоки",все едно:дървено дърво.Запознава ни и с географията:"България е вход към Европа",все открития,съйзмерими с тези на Колумб.Абе демонстрира знания на четвъртокласник човека.Ей много учило,много знае.С една дума тиква.

четвъртокласниците !!! ти знаеш ли колко по-сложни неща учат децата и колко по-абстрактно разсъждават. Той Рапона на две мулета бЕлото не можеше да раздели - сега си вре гагата у големата игра. Съвършен тиквун !!!

ще бъде трудно но майка България ще се измъкне от прегръдката на пършивата азиатска мечка :)

Бездарен реформатор..:))

:)))))))))))))))))))))ужас!:)))това кой бе:)))))))

да напред бута, a назад глади

Все едно слушам Овчаров и цялата плеяда комунистически енергийни експерти, които обещаваха България да стане ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР на Балканите/Европа! Естествено с помощта на Русия. Сега пак ще ставаме център, ама с помощта на ЕС! Айде да не сме център :) Просто да си гоним задоволяване на нуждите от газ и нефт. По-кротко, за да стане работата. Без нови изхвърляния!!!!!

Шило

Една майка ги е раждала, как да чуеш нещо различно? Друг е въпросът, че е еднакво недостижимо.

Ще инвестираш там,където ти наредят,Борисов. Някой помни ли да е имало обществена поръчка за изграждането на блоковете от Уестингхаус ? Не е ли това държавна помощ,за която ЕК може да ни глоби.