Кабинетът даде $20 000 на Хасан и Ибрахим за участия

Правителството даде 20 000 долара за концерти в чужбина на братята пианисти от Шумен Хасан и Ибрахим Игнатови.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът даде $20 000 на Хасан и Ибрахим за участия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хасан и Ибрахим изобщо не ми приличат на турци. По скоро ми приличат на китайци, защото са с дръпнати очи. Турците по принцип са бели хора, но Хасан и Ибрахим са жълти все едно идват от Азия.

На 1 тур на Международния конкурс ,,Панчо Владигеров" Шумен само ,,уникалните" близнаци-,,виртуози" са скъсани и не минават на 2 тур.Тези,дето получиха 20.000$ да правят ,,Световно турне"

"РЯЗАН" да си днес,там му е цаката!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Гениално!Циркът продължава-вече сестрите обръщат нотите по концерти./колко ли часа и те са репетирали тази дейност/Снимката от откриването на конкурса Viva piano дава отговор на въпросите:защо им трябват толкова много пари за Америка и защо и сестрите бяха при Бойко Борисов.

Виновни са разните му там организатори на конкурс чета, на които всичко е уговорено предварително като йовчев, Дикова, Моллова, Митева и прочие ...А концертите на ближнетата са повече от трагични, алчността е посята в тях и скоро ще изкара плевели.

да се похвали Боце...седнал на церемонията и пред куп викащи "да живей" журналисти... :)26

Хора толкова ли сте слепиии. ГЕРБ правят услуга на ДПС, за да могат да разчитат на техния глас при референдума за нова Конституция. Няма да се очудя и ако бащата на тези деца натиска ДПС да ударят едно рамо, притискайки ГЕРБ за пари чрез компромати

кога бе хаха или така ти наредиха от САЩ ? Нищожества!

Бойко ако бееше мъж щеше да ги извадиш от джоба си. Ако забелязвате Б. Б. никога не дава лични пари. Въпреки че е милиардер. Грозен рекламен ход и той си мисли 1. Че като са с мюсулмансик имена ще спечели гласове от дПс, 2. Че ще се подмажи на Ердоган хаха 3. Най-гадно което ми идва просто за да рекламира пред света че България е гаджалска държава. А колко други деца има дето са 100000000000 по кадърни от тия двенките май и българсик незнаят.

Конкурсът в Санкт Петербург е на много високо ниво! Място в тройката ще е невероятен успех!

Е,аз няма да съм жури там,но ако не са двете ромчета на 1во място,ще правят ресто на парите.

Е как така са се отпуснали, веждичката за музиканти пари не дава....явно за да замажат простотията му!

Б.Б. и Горанов да дадат от техните лични пари, а не да ощетяват служителите останали с най-ниски заплати. Защо правителството не гласува от собствените си заплати да направи дарението? В България най- добре е другия да го направи.

Ще се сетим за тези пари следващия път, когато ни призоват да пращаме СМС-и за дарения.

В кокурса има над 60 първи места,бях копирала имената на наградените,с по-голяма награда е Николай Маринов,но на него родителите му не просят за командировъчни..20000$ за по 5 мин. в Карнеги хол ,а и вторите наградени свирят...множко е.В Русия ги блазни тлъстата премия,но няма да ги огрее.

Ti,sedni i gleday..nekadarniko! Shte vidim dali shte gi ogree ili ne..

просто щото рекламата тук която им се прави че се галяма работа не важи. А и мога да ти кажа че тия ходове дето ги врътка борисов са прозрачин и смешни. Денис хаха смешно име! Знаеш какво си мисля за теб нали?

тъпият ром и преводач поискал-етнически толерантен коментар.

Да изключим Тиквата от менюто на България!

Многократно гледах снимката, на Хасан и Ибрахим,тази с бялата и жълтата роза,бе те направо са МОМИЧЕТА-наш боко сигурен ли е,че са сладури а не сладурани??????????????????????????????????????????????????

Spored men,dobre e da si priberesh dashterya si ot magistralata i togava da chovarkash drugite.

Герберасто-педерастията е даденост,що се обиждате!!!!!!!!!!!!!!!!!

Прокуратурата да се самосезира за разхищение на държавни сведства!!!

кому е нужно такава показност и позьорство.когато човек реши да даде нещо даром на някого, и не търси корист,никой него разбира,тоест ,когато го прави от сърце.но, когато решиш да помогнеш и свикаш цялата преса да те снима -това не е помощ.това е глупав пиар, или пиар на глупак..ако толкова много искаш да помогнеш,бръкни се"плитко"и даи от собствените си средсва.20 000 долара-бълха те ухапала.ако не беше чел само "Винету" , а бе прочел "приключенията на Незнайко", щеше да разбереш какво значи корист, и за какво говоря

Бойко и кабинета да идат в ню йоркда представятБългария с изпълнение на резан дудук!Конкуренция може да направят всички предишни правителства!

Наглият баща дори се е писал за педагог на децата си и ще вземе и той диплом.!!! Ibrahim Ignatov, piano 11 Shumen, Bulgaria Student of Marinela Marinova and Denis Ignatov Hassan Ignatov, piano 11 Shumen, Bulgaria Student of Marinela Marinova and Denis Ignatov

Деца на тяхната възраст свирещи на тяхното ниво има стотици в България...и никой не ги смята за гениални. Кой и как реши, че точно тези са някакво изключение и трябва да задоволяваме всичките прищевки на родителите им ??? А явно и България си е решила всички проблеми щом чак на заседание на кабинета се разглежда въпроса ....

+1000

link

Награди от сега завършил конкурс за пианисти-вижда се ясно колко са ,,добри" XI МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА НЕМСКА И АВСТРИЙСКА МУЗИКА M A GIC - БУРГАС 2015 КАТЕГОРИЯ А ПИАНО НИКОЛАЙ МАРИНОВ ПЪРВА НАГРАДА ХАСАН ИГНАТОВ ПЪРВА НАГРАДА ДАМЯН РАДЕВ ПЪРВА НАГРАДА АЛЕКСАНДЪР СТОЯНОВ ВТОРА НАГРАДА АНЕТ МАРИНОВА ВТОРА НАГРАДА ДАМЯН ГОСПОДИНОВ ТРЕТА НАГРАДА ЕЛЕНА ХРИСТАНОВА ТРЕТА НАГРАДА СТЕПАН ЧИЧИКИН ПООЩРЕНИЕ ТЕРВЕЛ ЧОРБАДЖИЙСКИ ПООЩРЕНИЕ ЕДУАРД СКАЛЛИ ПООЩРЕНИЕ ИБРАХИМ ИГНАТОВ ПООЩРЕНИЕ

Yavno si ot komisiyata,eto che se predadohte mnogo barzo..! Na tova mu se kazva- plitkoumie..Blagodarim,znaehme che,vsichko e naglaseno..

Да Игнатов-от конкурса съм-ама я нямаше Милена Моллова да ви даде първи награди като в Добрич за същите сонати изсвирени като хванати от гората

Представянето на детската Евровизия беше толкова успешно поради присъствието на тези две момчета. Много гласове е имало от Холандия - там много-много не ни обичат, но пък има доста български турци. Нашият пъстър етнически състав е нещо лошо само при извънредно едностранчиво разглеждане.

И ние от поделенията на бившата Втора армия все това им казвахме на фесовете и фереджетата по кърджалийско, докато с бой и таковане ги прекръщавахме в средата на 80-те.

дядo_star

Непознаването на циганите и турците като част от нас ни тласка към погрешни решения. Една от грешките е да ги обобщаваме и разглеждаме като единни. Така обаче ги правим единни. Всъщност са доста нехомогенни и там е шансът да се разрешава този въпрос. Но това е висш пилотаж - може и да не ни е по акъла.

А за хора "Йоан Кукузел" нямахте 1000 долара за хонорари! Браво бе... всичко по личен каприз раздавате в тази държава

Трябва да принадлежиш към една от трите групи: цигани,турци и комунистически подлоги,за да ти обърнат внимание в България! Ако не си нито от едната важи принципа:'Не само няма да ти помогнем,но и ще те натиснем отгоре,за да не успееш случайно!' Такава е Политиката от 1944г и до ден днешен!

Подкрепям! Ако ще се раздават пари, моля да е справедливо! Йоан Кукузел от години допринася за родината все пак. И не е и единствен.

но ако се казваше Ибрахим Кукузел, пари щеше да има!

Kalin

нещо яко ми мирише на популизъм и пиар акция.Слави може да е идиот но плаща добре така че пари има,другото за Ангелогласните в Париж по 35 евро а тука 20 000 долара!ББ пак се осра за да се прави на интересен.

Няма защо някои от Вас тук да заставате срещу хората,които не са съгласни с подобна политика и отношение.... Ч кажете колко пари заделя правителството за едно болно българско дете,и колко пари пилее за едно циганче,което с нищо няма и да допринесе за обществото??? Как живеят Българите,които се трепят от сутрин до вечер и как живеят циганите,облагодетелствани от правителстото.... Я се замислете малко!!!

Евтиния пи-ар на Борисов може да се котира само при посредствена публика! Ако държавата не спонсорира ИЗЯВЕНИТЕ си таланти, кой друг? М-вото на културата сигурно има такова перо! Но Борисов умишлено споменава ДМС / ВИЖТЕ КАК ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ И ЛИЧНО НИЕ СЕ ЖЕРТВАМЕ ФИНАНСОВО в името на етническите сладури от България и в името на международния ни престиж ! ОТВРАТИТЕЛНО и ФАЛШИВО!

Комунистите винаги са били и ще си останат фалшиви и лъжливи- явно им е заложено в гените като че ли....

Децата кефят, но татко им нещо се дръвчеше по интерютата и не кефи хич!

БРАВО, Правителство ! Как иначе ще си задържим младежта ? Да пътуват, да се чува България за хубави неща, пък после да си идват обратно тука.

Браво -нека пътуват ,нека ни е..т ,пък като дойде и техния ред ,точно като във вица.......

С такива завистници и злобници нищо чудно че тик накрая остават само цигани и посредственици. За поееден път доказахте кои сте и това обяснява защо България се представя навън само с крадци и т.н. Ами и нещо хубаво да покажем. Браво на децата!

Не си прав. освен циганите, тук остават и турците. Нали това ви е целта - да си върнете т.н. от вас Булгаристан. А това, че си турчин си личи от твоето"аман" И аз казвам 'аман " от вас!

хаха, не съм турчин, но съм човек, по точно истински българин съм, но не деля хората и не ги мразя по разни смешни признаци.

не става дума за ЗАВИСТ, а за СПРАВЕДЛИВОСТ

от кретени. Предпочитам държавата да даде 20 000 долара на хора, които прославят държавата отколкото за няма нищо за да обслужва разни наоменклатурчици и завистници. Аман от завистници. Какво са 20 000 долара в сравнение с хубавото, което ще види света, че идва от България. Да даде Боко тези пари, но НЕПРЕМЕННО зад тях да стои това, че са българи, за да знаят че освен злобни и завистливи сме и талантливи.

не става дума за ЗАВИСТ, а за СПРАВЕДЛИВОСТ ... щото за едни има, а за други няма.... при това без критерий

Бъекаш равенството със справедливостта. В природата няма двама еднкави хора, дори при близнаците. А ти искаш да вървиш срещу нея. Справедливостта е друго, справедливост означава, ако се трудиш повече да получиш повече, а равенството и този с труд и този без труд да вземат еднакво. Справедливост? Странно, защо все искате справедливост, когато става въпрос за талант, тя природата му е дала повече, ама той иска да му го вземе. Не става. Който върви срещу природата, върви срещу себе си. Човешкото общество още не е достигнало самоорганизацията на природата, за да се сравнява с нея и това не е справедливо, нали?

Не се въодушевявайте, всичко е пропаганда и ПР. В България има много не по-малко талантливи деца от тези, но те не се казват Хасан, Осман и т.н. Тях никой не ги финансира, защо ли?

Ние сме държава с валутен борд и поведението на Борисов е безобразно! Смятам, че във време на валутен борд е недопустимо да се пръскат средства за култура и социални дейности.

Г-н Трол, в статията се казва, че парите се дават от бюджета за ДМС, тоест не се увеличава бюджетния разход, а се режат парите за допълнително стимулиране на администрацията. Друг е въпросът, дали трябва да им се намалява допълнителното стимулиране, което им прави заплатите приемливи, даже и за добри специалисти, но, все някой ще мрънка и "троли", така че, поне в случая, трябва да се доверим, който и да управлява.

Избрал си си правилно име - гост. Не си тук, не ти дреме на какво се пържим ние. така че не ни поучавай и не ни квалифицирай - гледай си Турцията, ако си гост от там . Или някоя велика западна демокрация, където сигурно не те бръснат за човек.

Г-н Премиер, давате ли си сметка, за това какъв коментар правите и какъв е ефектът от тази ПР акция, когато казвате, че нямало кой в държавата да даде пари на тези деца? Давате ли си сметка, че по този начин давате възможност на опозиционните партии да раздухват тази новина и да дискредитират оглавяваната от Вас коалиция? Давате ли си сметка за дълбокото лицемерие, което се съдържа в твърдението -- "Няма никой в държавата, който да им даде пари". Защото това би означавало, че много хора не са си на местата -- включително Министър председателя, който трябва в най-голяма степен да координира дейността на правителстово. Който дава пари по благородни причини, не търси публичност, не случайно много от дарителите искат имената им да не ставата известни. Г-н Борисов, оглавявате кабинет, който бе трудно създаден и носи надежди, да се извършат реформи в страната. Или започвайте да давате личен пример с достойно и етично поведение, или ако не можете, престанете с този отвратителен ПР -- вече не се продава.

Поздравления за адекватния коментар! Изцяло заставам зад твърденията в него!

Искате или не, Господ си знае работата. Подозирам, че всички вие ще си останете тук, за да се пържите не в собственият си сос, миришещ на смрад, а в собствената си помия. А те, каквито и да са (не ги знам, но ги почувствах) ще имат бъдеще. Защото талантът, дарбата, хъсът на родители и близки нямат спирачки. Въпреки вас. А вие някога ще им целувате....ако въобще се върнат тук, на "вашата земя"....

Ето заради такива коментари , които ни изкарват идиоти, от които се взема, за да се даде на друг, си струва да пишем отрицателни коментари. Ясно ни е виждането ти - обрани, окрадени, ще си живеете в мизерията, а вие , крадците ще си живеете живота. Не прекалявай, защото ще те стигне лошо, когато желаеш лошото на другите.си

А за болните деца какво правиш ??? А ??? Трябвало хасан да ходи, и хиляди други да ядат трябва, да се лекуват, ми излагаш се жестоко. Не че ти е за пръв път, язък че си като че ли най-малкото зло.... язък.

Боже Господи слез и си прибери простаците като този и певеца луд.

A за балгарски деза, които нямат тетрадки и обувки за ходят на училище сущо няма пари, но нали политиката ни е протурска, затова има за Xасан, Mустафá, и за Aише.( izv za transliteraciqta)

Децата имат не талант, не дарба, а нещо повече...И ме предизвиквате да питам (с извинение към тях и родителите им) защо не са им издействали инвалидни пенсии? С придружител? Мили деца, не знам кой ви е родил, създал, кой какво ви е дал, но се моля да ви има! (Анализатор е българин, български гражданин, православен, признаващ всички позитивни религии и изповядващите ги двукраки).

всички сме съгласни , че тези деца са гордост за BG !!! но лично не съм съгласен за "тиквените инициативи"!!!!!!! тук трябваше да деиства министърът на културата, но изглежда вече няма такъв !!!ако това минестерство не може да събере $ 20 000 за тези деца и други, които имат безспорен талант -не ни трябват никакви министерства, които знаят само да живеят на чужд гръб !или веждито е заинтересован само с прибирането на двата си милиона, че не може да си изпълнява функциите ! скандал !

Благодаря ти, че си ме " прочел" и за това, че написа "всички сме съгласни , че тези деца са гордост за BG !!!" Тогава за какво иде тука реч? Какъв Боко, какъв Вежди, какви милиони, бе пич? Ами така е станало, бе пич (или майна, ако си от Пловдив) - децата живеят в "епохата на Боко и Мултака" Вежди. И ние сме живели някога в земята на вечния соц-реализъм, но оцеляхме, нали!?

Щом са турчуля или циганор трябва да се дава,все пак това помага за скоростта на геноцида над българското население.И кой дава?Пак ГРОБ.Чии пари?Общите разбира се.Парите на ГРОБ те съумяват да си ги изтеглят дори от фалирали банки.За справка:турчина-каменар Рашид.

Нима в България няма други талантливи деца, или трябва родителите да са нахални? Как изчислиха тази сума от 27 000 долара и защо ходят навсякъде цялото семейство - със сестрите и т.н. Нямам нищо против децата, но какво да правят останалите таланти на България, като виждат как се дава само на едни???

Ш-ш-ш, ало-у, Дир-ът, сменяйте "новината". Обрахте пак низките страсти на "великите", но не-можещи свои любимци-форумиращи. За довиждане ще ви пак разкажа един виц. Търсели престижна работа на един много "заслужил" (според майка му) , но нищо не можещ и не искаш да може екземпляр, като повечето тук форумиращи "експерти". Накрая той кандисал да работи като "оня, дето размахва една пръчица и 50 души му свирят"!? Трагедията е, че всички тук го искат, но не само, че не го могат, но не знаят какво да поискат. И само го стискат.

Ужасен ПР, на премиера, наистина. Браво за децата -- пожелавам им много успехи и дано успеят да се еманципират като професионалисти, които ще следват и ще се развиват като такива, това им го пожелавам. Българите умеят да си съсипват талантливите деца, като се започне с едни медийни изяви, кой, как, къде, защо. Докато не докара изкуството и таланта до нивото на масата със салата и ракия. Това го забелязвам навсякъде -- родители развивайте, насърчавайте талантите на децата си, но недейте после да се възгордявате с децата си на масата със салата и ракийка, чрез клюкарстване от съсед на съсед. Талантът трябва да се дисциплинирва и да се изтисква, когато не разбирате, търсете да укрепвате децата си като професионалисти, а не да ги хвалите напред-назад. Една от трагедиите ни като общество е нативният егоизъм и неразбиране на това, какво означава да живееш в общност. Гледаме положително напред, и чакаме ведри новини от Хасан и Ибрахим :)

Това семейство не обявяваше ли няколко пъти, че напуска държавата??? Или всичко си е било нещо като изнудване, май, да им плащат разходките по света?? Ми то всеки ще се поразходи с 20 000 ???? долара / тези в Риц ли ще пребивават/ и ще каже, че за малко не е спечелил конкурса....ама следващия път - обезателно! И ние все ще им плащаме, щото сме прости!

С тези талантливи деца няма да останат пари за раздаване под масата.Къде сте тръгнали.

Весе!

КАКВИ СА ТЕЗИ , ЧЕ ЩЕ ИМ ФИНАНСИРАМЕ ЖЕЛАНИЯТА ДА СЕ ЯВЯВАТ НА КОНКУРСИ???? нАШИТЕ ДЕЦА КАТО ИСКАТ ДА УЧАСТВАТ В КОНКУРСИ НИЕ КАК СИ ГИ ФИНАНСИРАМЕ САМИ??? и КОЙ СЕ ПРАВИ НА ГОСПОД В ТАЗИ ДЪРЖАВА, ТА РЕШАВА КОЙ Е ТАЛАНТЛИВ И ЩЕ МУ ПЛАЩАМЕ ЕКСКУРЗИИТЕ / ЗАЩОТО НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ, ЧЕ ЩЕ ГИ ПРИДРУЖАВАТ Я МАМА, Я ТАТЕ ОТ ТЕЗИ, НАШИТЕ ПАРИ/ И КОЙ НЯМА ДА МУ ГИ ПЛАЩАМЕ, ЩОТО Е ПО-МАЛКО ТАЛАНТЛИВ???? СРАМ ЗА ТАКИВА УПРАВЛЯВАЩИ!!!!

Ама идват избори,може някой от избирателите с турски имена пък да пусне точно затова глас за ББ.

Ако бяха деца на някой задръстен БСПар,колкото и некадърни да бяха,щяха да бъдат подпирани и хвалени като проваления Станишев!Но щом не са от тъпото червено общество,значи трябва да бъдат потискани и саботирани!Червена идиотщина!

Аз пък не искам от моето ДМС да отиват пари за тези "сладури". Щото докато те са в Ню Йорк аз с какви пари да купя на моето дете храна?

Тъпунгер, освободи служебното си кресло и паси от тротоара пред Позитано 20. А на твоето дете му дай, според последните опорни точки на любимата ти Мая Простакеша Костинбродска, на Бойко асфалта, магнолиите и стиропора. То бива простотия, но вашата е достигнала космоса. Ако за детето ти бяхме чули не в чужбина, а у нас пак щеше да му се помогне. Но като гледам какъв е татко му, не знам дали ще е за нормално училище или за такова със специални педагогически потребности, което червения му татко е пропуснал.