Борисов нареди да не се ”философства” за неизбежната отбрана

Бойко Борисов настоя промените в НК да се направят разумно, а не емоционално и под натиска на общественото недоволство, което предизвика случая в Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Борисов нареди да не се ”философства” за неизбежната отбрана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

този защо още е премиер?

Тая тиква вместо да изгони неправителствените и бхк,а той призовава с ъех да се решава съдбата на Българите.Тоя тулуп е антибългарин и трябва да бъде растрелян!!!

Разстрелян !

Колко народ трябва да изтрепят, пребият, ограбят, че някой да се трогне нещичко да промени. Естествено, че ще сме гневни и емоционални. Ако искате да сме спокойни действайте за интеграция на ромите, за равенство пред законите, стига купуване на гласове с раздаване на социални помощи.

"АЗ съм проз", и вие сте прости , че ме избирате !

че прочетох поредните несвързани простотии и поредната гавра на държавно ниво с българския език и граматика . Този човек е езиково неграмотен, явно е, че не може да се изразява и, моите уважения, но, само поради този един-единствен факт, той не трябва да заема мястото, което заема. Кой въвлича такива хора в политиката, кой ги избира и кой ги държи на власт, с каква цел - за мен остава абсолютна мистерия и пълен абсурд, макар и да не съм привърженик на конспиративните теории.

Борисов може да е направил много грешки , може да е казал много глупости , НО точно в този случай , ако е казал всичко това е напълно прав !!!! Съвсем друг е въпроса за това , каква е причината за положението на страната и обществото , и защо хората са толкова гневни и искат тези промени - И са напълно прави !!!! Хора ПРАВИ СТЕ , но Борисов също е прав , защото под въздействието на моментен гняв или изнервенност , наистина могат да пострадат както той се изразява : ''деца за шепа череши'' , или всеки който го е яд на някой да използва тези си права за оправдание !!!! Нека не се залъгваме - Хората по принцип имаме склонност към злоупотреба с всяко право което ни се дава и затова , така жадуваната от нас ''свобода'' , след 1989.г , я превърнахме в анархия , и ние също малко или много доведохме държавата до тук !!!! Не можем да обвиняваме когото и да било , за поведението си по улиците , по кръстовищата и заведенията !!! Отдавна не сме народ който сам може да си сложи спирачка на глупостта и простотията !!!! Както и Демокрацията , така и либерализацията за оръжие , ще мине много време да осъзнаем какво точно означава , и какви отговорности носи !!!! Опасявам се обаче че дотогава хаосът ще бъде пълен !!!

причината е че същото е казал и Цацаров, после е подал същото листче, и ББ да прочете от него ..

че мнозинството от БЪЛГАРИТЕ го ненавиждат,ако не са циганите които той защитава никога ГЕРБ няма да спечели

Мразя се, но обичам да раздавам от моята наука безплатно. И Вие сте хора все пак. Както си е по Закон, аз няма да извадя пистолет и ще забраня и другия материал да върши глупости. На пътя сме, на магистрала. Това не ви дава основание да ме убиват .? Не съм си в жилището!!!!

...Borisov,краиностите трябва да бадат приложени срещу теб и цялото ти некадарно ,продажно и балгаромразещо правителство !!!...докарахте народа до безиxодица ..и вие сте виновни за това !!!...три мандата издевателства над балгарите !!!...никаква законност,вселен страх и безнадежност...това е резултата от твоето "раководене " !!!...сещаш ли се ..за какво ти говоря ?!?

Ленче-е-е, кога ще се поограмотиш, бе чадо ????????????????/

Боже, Боже...."Не съм съгласен", отсича премиерът, ами щом не е съгласен....вземете си поука!! И не ни се слага в главата онова за " твърдата ръка", щото то си е болшевишка дик-та-ту-ра. Ами, то така стана! Ние ли грешно се молихме, Боже, или ти криво ни разбра?

Какво се чудиш влиза у вас гъмиш попа и трапа!!!

Борисов, Цветанов, Цачева и Цацаров са хората , от който зависи , държавата да върви добре, но върви ли? Не, не върви. Трябваше досега този закон 100 пъти да се промени. Как ще вкараш ти полицай или граничар в затвора, защото бил употребил оръжие, че на него това му е работата. Вие господа на практика сте им забранили със закон да работят. Полицаите в момента са едни писачи. Приберете им пищовите не им трябват.

Продажен Боклук!!!

Защо мислите,че само с оръжие можеш да се защититиш плюс оръжие има и саби ножове лъкове искам да кажа,че ако пречиниш смърт на лице по какъвто и да е начин влязло в дома ти и принадлежащи двор гараж с една дума по натурялен акт имоти да не счита за престъпление

Този нахал , много започна да се заканва и да се държи съвсем как СИКОВец ! Мутрата Борисов съвсем се самозабрави ! Време е да му се припомни кой е и кой го Назначи да Управлява ! Българския Народ не го е избирал че да говори така Назидателно !

бойко пак ли празни приказки за лека нощ , докато не видим свършена работа си само един палячо шеф на некадърници. и за елекронната администрация слушахме и за борбата с корупцията ама нещо все остават като научно-фантастични разкази за бъдещето!!!

"Не минавайте в крайности, защото утре може някой да застреля деца, които берат череши в двора му, не че е правилно, друг може да покани някого на кафе, да го застреля и да каже нападна ме, изтъква премиерът. " Срам ме е...как може толкова първобитен тип 9 години да се гаври с България

Това обаче което казва е точно така. Ако няма ясна формулировка, то може да има много трактовки после.

Защо да е ''първобитен'' ?! Защо се правиш , че не знаеш и не виждаш , какво представляваме като нация - Нима сме по-малко ''първобитни и първосигнални'' ????? Борисов ли ти е виновен , за прегазените деца и майки с колички по пешеходните пътеки ?! С очите си съм виждал как 4-ма цигани бият българин и никой не реагира , а се правят че не виждат , а някой дори и се смяха - Пак ли Борисов ти е виновен ?! Когато става дума за крадене на пари по общини и кметства , се нарежда половината град/село , - кой роднина , кой приятел и т.н. - Пак ли Борисов ти е виновен ?! Тези дето изсекоха горите и организирано извозиха дървесината , - пак ли Борисов ти е виновен ?! Мога да ти изброявам до утре за простотии и дивотии в тази държава , и всички извършвани от ''съвестни граждани'' - Пак ли ти е виновен Борисов ?! Искаш ли да ти кажа какво ще стане : Борисов , ще си отиде и ще седне друг и пак ще е същото , и знаеш ли защо : Защото ние сме диваци , които не си тачим нито държавата - нито народа !!!!!! Това крадене , не е от вчера - който помни , знае че така беше и по Соца - крадене , крадене , крадене и всеки се прави че не е чул , не е видял и нищо не знае ! Всичко се оправяше пак с рушвети , връзки и пари под масата !!!!! Какво се правите , че не знаете защо сме стигнали до тук ???????????

Кой за тези 30г. ''преход , който е бил в политиката , не се изгаврил с Вас , кой '' Бизнесмен работодател'' не се гаври с Вас , а 45-те г. Соц - не бяха ли гавра ?! На какво си толкова очуден ?! Пита се кой ще е следващият който ще Ви яхне и пак по старому ?! Имаш ли си на идея колко такива далъверки като тази на Гинка минаха и заминаха през годините ?!

Къде си бе душко, къде си се скрил?Нещо не се виждаш да се пъчиш?Навсякъде ври и кипи , а ти си в пълно мълчание , е то да се дуеш с простотиите е едно , да крадеш е съвсем друго!

ДЕБЕЛ,ГЛУПАВ,ПРОТИВЕН ПОЖАРНИКАР,КОЙ ГО СЛОЖИ ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ. ДРУГИЯ ПЪТ ПАК НЕ ОТИВАЙТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ,ДРАГИ СЪНАРОДНИЦИ И ВСИЧКИ ЩЕ ВИ СЪРБАМЕ ПОПАРАТА,КОЯТО НИ ДРОБИТЕ С ВАШАТА БЕЗОТГОВОРНОСТ

Какво ти разбира гагата от право?!

ДОЛНОПРОБНИ БЕЗОБРАЗНИЦИ.ВАМПИРИ, КОИТО ВИЯТ И ПИЯТ КРЪВТА НА НАРОДА

Тебе те пазят даже в дира- дори гневът на народа не допускат до теб.Мисля,че е началото на края ти

Бойко, ама теб те бази една дузина бодигарди.....а баба и дедо на село кой ?!

Аз не искам да се уча да стрелям и да се защитавам сама. Искам да мога да разчитам на полицията че ще ме пази, и на съдиите, че няма утре да пуснат престъпника, ако той все пак е успял да ми навреди. Иначе да ги закриват (полицията и съда), щом ще трябва да разчитам на себе си.

Винаги и навсякъде ще са възможни няколко процента случаи, когато външна помощ няма да има. Трябва да се опазиш, а кой крив, кой прав ще се открива после.

Съгласна. Просто исках да кажа, че са необходими по-строги и ефективни наказания за престъпниците, за да се стреснат. И по-ефективна полиция също.

Борисов е истински пример за приспособимост към ситуацията. Няма ситуация, към която да не може да се пластифицира. Тактиката е на прилично ниво. За съжаление, по получилия се управленски резултат в България си личи, че в екипа му отсъства стратегия.

А защо от обсъжданията са изключени огромния брой потърпевши граждани,които са пострадали от кражби,бандити,мародери и "прочее сган" ? Защо ще решават хора,които са защитени от НСО ,ДАНС , УБО .....? Те никога не са изпитали страха,ужаса и шока от влязъл в спалнята ти посред нощ престъпник !!!

Хм, я сега да видим...Промени на закона в членовете за неизбежна отбрана ще има, а промени в строгостта на наказанията - не, така ли? А наказания и оставки за полицейски шефове и съдии при несвършена работа? Значи народът да се въоръжава и сам да се защитава, и то който може, защото не всеки ще може. И пак няма да е сигурно, че като се защитиш с оръжие няма ти да излезеш престъпника, защото фактите винаги могат да бъдат извъртяни в полза на престъпника, особено ако той е по-висшестоящ в социалната йерархия.

ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е НЕПРИКОСНОВЕННА- ТАКА ПИШЕ В КОНСТИТУЦИЯТА И ВСЕКИ КОЙТО НАРУШИ КОНСТИТУЦИЯТА СЛЕДВА ДА БЪДЕ ЖЕСТОКО НАКАЗАН- А НЕ ДА СЕ НАКАЗВА СОБСТВЕНИКА

то е лесно да се нареди,но как ще разбере и ще е сигурен ,че работата е била свършена и заплатите -заслужени !а после ще каже -нали си спомняте как им се скарах и наредих ?

Боко,тебе,Ц Ц,ДОГАНЬ,Пеевски,Нинова, Радев та и жена му и знайни и други незнайни тикви златни ли са та 1200 души УБО техника и Цялота МВР ДАНС Ви пазят да не падне прашинка върху Ви. Пак да е така,че мръсниците виновни от горе до долу Вашите мутри да не се пипат. До кога ДНЕС да се МАЧКА човека. Вижте в Развитите страни: Убиваш,ако ти влезе в двор,дом,гараж,офис и имот без разрешение. Оръжие може да носи всеки нормален гражданин и да го ползва безпрепятствено за защита. Гл. прокурор МРЪНКА по въпроса. Този Гл. прокурор не е в час и не става. Как да се махне щом не отговаря на нуждите?! Да се промени конституцията направена от комунистите и видите какво е 28 г. защотно е такава. Време е за месеци да се поправят нещата.

Ами досега кой го отлага вече 10 години,бе,ръб такъв?

Пак простия ни премиер се изцепи като ч..кия на мокър пясък. Този тъпак си няма и грам представа колко бедно и омерзено се чувства българския народ, него нали го пазят една цяла глутница от охранители.... харчим пари народни, а аз не мога да съзра и една причина поради която се харчат толквоа пари, за да се пази такъв некадърник. И този тъпак седнал да ми развива теории за закона, явно иска нещо да помага на бандитските си групировки- да не ги съдят като ги хванат или по-точно да не утрепят някой за дребна кражба!!! Но обществото ни няма нужда от престъпници- те само вредят, ако и половината население да е изтрепано, щом като е в момент на кражба го оправдавам. Нямат право д апосягат на собствеността на друг човек, която я е придобил с труд!

Плевнелиев беше стожер на демокрацията в България.Обичах го. Взе обаче,че се спомина от политическата сцена. Борисов също взех да го харесвам почти колкото росица.Да не вземе и той да глътне вода на следващите избори,не знам!

Не се безпокой.Докато Кури от Крушовица е в политиката ,няма как Бойко Борисов да загуби избори.

Този наглец стана корифей по всички въпроси! Повярва си, че е велик и несменяем, стана международник! Просто ми се повръща като вида на някое фото дебелата му, мазна, престъпна муцуна! Хайде, бе хора, да го изритаме! Цял свят ни се присмива! Всички около нас имат що годе нормални министър председатели, а ние една тиква мафиотска - тъпа, проста и нагла!

,,Да не се минава в крайности" каза Боце! Ей голям тюфлек си! Ако някой напише нещо заплашително в нета за тебе или семейството ти,веднага ДАНС се ,,самосезира"и ,,предупреждава" потенциалния престъпник! Някой му накипяло от твоето джендър законотворчество и те е оплюл подобаващо,веднага адреса му е в службите! Еб ати демокрацията,еб ати свободата на словоизлеяние! Знаеш ли Боце,без да съм Курнелист,ще пусна едно гласче против ГЕРБ! Единственно до сега ме спира харизмата на едно твое ВИЦЕ,ама не се надявай много на това!

толкова си гнусен че и да те заплюе човек ,ще ти е малко

Този наглец стана корифей по всички въпроси! Повярва си, че е велик и несменяем, стана международник! Просто ми се повръща като вида на някое фото дебелата му, мазна, престъпна муцуна! Хайде, бе хора, да го изритаме! Цял свят ни се присмива! Всички около нас имат що годе нормални министър председатели, а ние една тиква мафиотска - тъпа, проста и нагла!

Грижете се за бронираните си автомобили, за гардовете си и не се вълнувайте за съдбите на хората. Те чакат да се разкарате по скоро.

Ами аз цяла година я чакам тая череша, за да направя компот и сладко на децата, а да дойдат някакви мангналите да я оберат .....Е аз какво да правя г-н Боко? Да чакам съдействие от полицията ли? Ами, че то тогава череши няма да видят не само децата ми, ами и техните внуци! Тъй, че дай друго решение, ние не сме съгласни да ни крадът и ние да не можем да се защитим по никакъв начин! Нали сам разбирате, че полицията защитава и изпълнява поръчки на управляващите, а пък народа "кучетата го яли"! Тъй, че "стреляне на месо",когато някой е влязъл в имота ти е съвсем логично и справедливо! Е,...на мангалите, това със сигурност няма да им се хареса, но аз лично не виждам друг начин да се въдвори ред в в тая държава!

По тази логика си минирай двора или пусни ток по оградата ,че да не ти обере някой черешата ,навремето един така беше пуснал ток по оградата да не му берат ягодите и уби две деца в Суходол ,тогавашният съд го осъди на смърт ,но после го оставиха на до живот ,ако не вярваш провери съдебните случаи през седемдесетте .

В България Няма Справедливост. Законите са писани от политиците, умишлено, за да нямат права обикновенните хора и да се страхуват от тях. Единствената защита от вълците е добре въоръжената овца.

Вижте как е в другите държави , за да не ФИЛОСОФСТВАТЕ !

Нямам незаконно оръжие, за да не попадам в ситуация като на Доктора. Евала му правя за яките топки! Нямам и законно оръжие, тъй като единствената разлика с незаконното ше бъде в хартията разрешително. Изглежда ми нелепо да ми позволят да притежавам нещо, което ми е забранено да използвам според друг закон. Но ако се променят текстовете за неизбежната отбрана и частната собственост, ще си извадя разрешитешно и ще си купя пистолет, с ясното съзнание че ще убия всеки който дръзне да наруши границите на дома ми. Мантрите за цената на човешкия живот и един телевизор не ми ги изкарвайте, защото за мен тв-то е по-ценно от живота на една утрепка тръгнала да граби, убива,изнасилва!

Нещо не си наясно ,разликата между законно и незаконно оръжие при използването му е до 8 години в присъдата ако има такава ,и при използване на незаконното дори да не те осъдят за пораженията с него ,при самоотбрана примерно ,ще те осъдят за притежаването му .

Боко Тъпото дава акъл??????????????

Затова , на този хал ни е и държавата!

Стига с тия череши- нормалните деца са пред компютрите и телевизорите.По черешите и липите са язовците и плъховете и то така ги берат че след тях все е дно е минал ураган

Алооооу! ПОЛИТИЦИТЕ !Вас ако ви пазят не знам колко служби плюс N на брой лични охранители, защо малко не се замислите КАКВО да прави обикновеният гражданин в тази т.н. държава?Много бързо забравихте от къде идвате! Законите си ги правите да обслужват вас, престъпниците, адвокатите , съдиите и мафиотските структури .... А НАРОДА - кучета го яли!Сган ненаяла се!

...мутро неграмотна - от 4те ти страни по 3ма те пазят,а хората от градове и села да внимават със самоотбраната?